Οψοποιών Μαγγανείαι

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΚομοτηνής 6, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310889699
Διαδίκτυο
Ωράριο14:00-01:30, Δε 18:00-01:30, Κυ κλειστά
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Μαγγανίο, Οψο, Οψοπ, #κοπές, #εξωτερική θερμάστρα, #business
Άνοιξε11 Μαΐου 2021
Το κατάστημα αυτό βρισκόταν στο παρελθόν σε άλλη τοποθεσία.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Η διεύθυνση αναφέρεται και ως "Μαρία Κάλλας 27".

Το όνομα του σημαίνει "Μαγείρων Μαγείες".

Στη θέση του υπήρχε το Le Palais.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Μάρτιο 2023. Κυριλέ εστιατόριο με ωραία ατμόσφαιρα και μεγάλο άνετο χώρο. Ευγενικό επαγγελματικό σέρβις, χωρίς έπαρση. Κατάλογος συμμαζεμένος, με έμφαση στις κοπές, λίγα ζυμαρικά και ορεκτικά. Το φαγητό από καλό έως πολύ καλό, χωρίς σοβαρές αστοχίες, μόνο πταίσμα το ότι έχουν και αυτοί (όπως και άλλα μαγαζιά της πόλης) το συνήθειο να βάζουν τρούφες, τυριά κτλ πάνω σε φινετσάτα κρέατα που δεν χρειάζονται και πολλά πράγματα. Οι τιμές είναι τσιμπημένες ειδικά αν πάρετε κοπές, υπολογίστε πολύ χοντρικά ~50-60€/άτομο χωρίς κρασί, αλλά έχει μεγάλες διακυμάνσεις και υπάρχουν φτηνές επιλογές στο μενού. Θεωρώ ότι τα αξίζει παρόλο που προσωπικά δεν μπορώ να το υποστηρίξω για συχνές επισκέψεις.

Συμπερασματικά, μου άρεσε και θα ξαναπάω με την πρώτη ευκαιρία.

Εικόνες (53)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Αλάσκα (Το απόλυτο μηδέν. Ζητάν μια περιουσία για κάτι πραγματικά κακό. Μόνο για στόρυ σε όσους ενδιαφέρονται)
[εικόνα]
Διάφορες κοπές (σε γενικές γραμμές καλές, αλλά μέτριες για το μπάτζετ)
[εικόνα]
Φαγωμένο χοιρινό καρέ, δηλαδή tomahawk (μέτρια, πλαστική υφή στο κρέας) και εσωτερικό διάφραγμα Αμερικής (μέτριο για τα λεφτά του)
[εικόνα]
Συνοδευτικό για το steak: ψητά λαχανικά φούρνου
[εικόνα]
Picanha - Wagyu - Αμερικής
[εικόνα]
Χειροποίητα νιόκι, με κρέμα παρμεζάνας και φρέσκια τρούφα
[εικόνα]
Αλάσκα (πολύ καλό)
[εικόνα]
Λιμοντσέλο & Μαστίχα "μοχίτο" (καλά)
[εικόνα]
"Ταρτάρ Μόσχου, σε φρυγανισμένο ψωμί, sriracha sauce, κρόκο κονφί και bonito flakes" (καλό)
[εικόνα]
Hollandaise (οκ, αλλά δεν την θεωρώ μια καλή επιλογή για ποιοτικές κοπές) & Chimichuri (πολύ καλή)
[εικόνα]
"Bavette flap steak - back angus Αμερικής (Λάπα)" (εξαιρετικό!!) & συνοδευτικό ψητά λαχανικά φούρνου (πολύ καλά)
[εικόνα]
"Καρπάτσιο Μόσχου, με πεκορίνο τρούφας και φρέσκια τρούφα" (το πεκορίνο το σκότωσε, πολύ έντονο και επικάλυπτε το κρέας)
[εικόνα]
"Ριζότο γκοργκοντζόλα με πέστο καρύδι, καραμελωμένο αχλάδι και τριμμένα καρύδια" (μια χαρά, θύμιζε λιγάκι ρυζόγαλο)
[εικόνα]
"Μοσχαρίσιο Μεδούλι με πουρέ" (πολύ καλό, ο πουρές περιττός, σκέτο το μεδούλι είναι από μόνο του νέκταρ!)
[εικόνα]
"Ψητό Brie με καραμελωμένο γκουαντσάλε, πεκάν και πέρλες σφένδαμο" (οκ, αλλά δε θα το ξανάπαιρνα)
[εικόνα]
"Σαλάτα παντζάρι με καραμελωμένη κολοκύθα, κουμ κουάτ, μυρωδικά και kale chips" (μια χαρά)
[εικόνα]
Κόκκινο Hilandar 2017 (οκ)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα: χούμους
[εικόνα]
Ψωμί (καλό, η φοκάτσια ήταν η πιο ενδιαφέρουσα)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάρτιος 2023)
[εικόνα]
Bavette (εξαιρετική)
[εικόνα]
Σπανακόπιτα αλλιώς (πολύ καλή)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Πάβλοβα με φρέσκες φράουλες
[εικόνα]
Φιλέτο, picanha και ribeye (μετά την κοπή και συνοδευτικά)
[εικόνα]
Φιλέτο, picanha και ribeye (πριν την κοπή)
[εικόνα]
Νιόκι με κρέμα παρμεζάνας
[εικόνα]
Ταρτάρ μόσχου με bonito flakes
[εικόνα]
Alaska
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάιος 2021)
[εικόνα]
[εικόνα]
Νιόκι πατάτας (καλά)
[εικόνα]
Νιόκι πατάτας (καλά)
[εικόνα]
Ριζότο μανιταριών (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ριζότο μανιταριών (πολύ καλό)
[εικόνα]
Μπρι με καρύδια και γκουανσάλε (πολύ καλό)
[εικόνα]
Μπρι με καρύδια και γκουανσάλε (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ταρτάρ μοσχαρίσιο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ταρτάρ μοσχαρίσιο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα πατέ και τυρί με τρούφα (πολύ καλά)
[εικόνα]
Baked alaska passion fruit (πολύ καλό)
[εικόνα]
Baked alaska passion fruit (πολύ καλό)
[εικόνα]
Πάβλοβα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Πάβλοβα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Λιμοντσέλο (κερασμένο)
[εικόνα]
Μαστίχα (κερασμένη)
[εικόνα]
Μαντέμι
[εικόνα]
Picanha & flap steak (και τα δύο πολύ καλά)
[εικόνα]
Picanha & flap steak (και τα δύο πολύ καλά)
[εικόνα]
Πατάτες ορίτζιναλ (καλές)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Απρίλιος 2021)

Κατάλογος (9)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2023: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2023: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2023: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2023: σελίδα 1/4
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2021: σελίδα 5/5
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2021: σελίδα 4/5
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2021: σελίδα 3/5
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2021: σελίδα 2/5
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2021: σελίδα 1/5

Σxόλια (9)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
varethika ton prologo
Μετά την λήξη του μίνι ban σε 2 επισκέψεις μέσα στο 2022 η ομάδα επανήλθε στα γνωστά στανταρτ με εξαιρετικό φαγητό και σφαιράτο σέρβις
loukoulos
Πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μαγαζί και πιθανόν και τελευταία. Μέτριο ποιοτικά δεν δικαιολογεί επ'ουδενι τα χρήματα που ζητάει. Ειδικά στα ορεκτικά και τις σαλάτες υστερεί πραγματικά!! Βρήκα το μενού ελλιπές και η συνολική εμπειρία κάτι μεταξύ μετρίου και μετριοκαλου. Αν μου ζητηθεί από παρέα να ξαναπάω, θα πάω αλλά με βαριά καρδιά. Με δική μου πρωτοβουλία δεν ξαναπήγαινα ούτε μ'ηρουιν' 😁😎.

Για να είμαι δίκαιος θα πω ότι το μόνο που πήγε καλά ήταν το ψήσιμο και το χαμόγελο της σερβιτόρας.
Thanasis
Λοιπόν, πριν μερικά χρόνια το συγκεκριμένο μαγαζί (στην προηγούμενη τοποθεσία) ήταν η πρώτη μου εμπειρία με μοσχαρίσιες κοπές και ΤΟΤΕ είχα ενθουσιαστεί. Πλέον έχω ψαχθεί αρκετά στο ζήτημα και αποφάσισα να το ξαναεπισκευτώ μετά απο καιρό.

ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ. Αρχικά πήγαμε 3 άτομα και πήραμε πάνω από 2μιση κιλά κρέας, όλα κοπές και προφανώς τους βραχυκυκλώσαμε. Υπάρχει πολιτική του μαγαζιού να σου τα φέρνουν όλα μαζί και να σου τα κόβει ο σερβιτόρος. Τον παρακαλούσαμε να μας αφήσει να τα κόψουμε μόνοι μας γιατί παιρνούσε η ώρα (έκανε πάνω απο 20 λεπτά) και δεν μας άκουγε με αποτέλεσμα όλα να κρυώσουν. Αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε το μαντέμι για να ζεσταθούν κάπως με αποτέλεσμα να χαλάσει το ψήσιμο (τα τρώμε rare).

Πέρα από την εν λόγω αστοχία, πάμε στο ζουμί. Στα θετικά, το ψήσιμο ήταν πολύ καλό και ομοιόμορφο. Επίσης το Rib Eye τους είναι ακόμα εξαιρετικό. Στα αρνητικά, πέρα απο το προαναφερθέν σκηνικό, το διάφραγμα (που προσωπικά είναι η αγαπημένη μου κοπή) και η πικάνια ΠΟΛΥ μέτρια, η μπαβέτ αποδεκτή αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Η σχέση τιμή - ποιότητας είναι απαράδεκτη, όπως και το σέρβις. Δεν πήγαμε να στάξουμε 3 κατοστάρικα για να ανεβάσουμε στόρυ στο πως ο μαν κόβει το μοσχάρι (που δεν ήταν και ιδιαίτερα επιδέξιος εδώ που τα λέμε).

Αν θέλετε να φάτε πραγματικά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ κοπές (οι καλύτερες που έχω φάει έβερ, με εξαίρεση το rib eye), αξίζει να κάνετε μια κίνηση προς τη Βέροια για το Βεργιώτικο. Το ψήσιμο δεν είναι τόσο ακριβές και σταθερό όπως στο οψοποιών, αλλά τα κρέατα ΠΟΛΥ ανώτερα και οι τιμές σημαντικά χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη την καλύτερη επιλογή αποτελεί σαφώς η Παλιά Αθήνα, και έχει και καλύτερες τιμές.

Από μένα είναι Χ.
Rat Pack
Πρόσφατη επίσκεψη στον νέο χώρο. Θετική εικόνα συνολικά με ωραία διακόσμηση. Δοκιμάστηκαν σχεδόν όλα τα κρεάτα του καταλόγου, το ψήσιμο ήταν όπως ζητήθηκε και δεν απαιτήθηκε η χρήση της πλάκας που προσφέρθηκαν να φέρουν. Επιλέχθηκε Viognier Eclectique ως κρασί και είχαν μόνο 2 φιάλες. Δεν ήταν διαθέσιμα πολλά κρασιά του καταλόγου που ήταν λιτός σε επιλογές, για παράδειγμα δεν είχε καμιά επιλογή σε κρασί Fume. Στα κόκκινα κρασιά επίσης οι επιλογές δεν προσφέρουν γευστική παλέτα. Ο λογαριασμός ήταν ακριβός και αφείνει προσδοκίες για περισσότερα. Το Service φάνηκε να ψάχνει τα πατάτημα αλλά μιας και σε καινούργιο χώρο δικαιολογείται. Προτείνεται.
varethika ton prologo
Νομίζω ότι όπως έχω γράψει αρκετά καλά σχόλια στο παρελθόν για το συγκεκριμένο μαγαζί τώρα είναι ώρα να γράψω και για την κακη μου εμπειρία ατον νέο χώρο
-Ακατανοητη συμπεριφορά στις κρατήσεις (δεν σηκώνει κανένας το τηλέφωνο για να κάνουμε κράτηση σε τηλεφωνήματα μεσημέρι η βραδυ αποτέλεσμα απαξίωση και θυμός …ας βαζουν κάποιον να μας δίνει ημερομηνία και 20 μέρες μετά αλλά να μην απαντάει κανεις είναι αστείο και απαξιωτικό
-Από την λίστα κρασιών λείπουν τουλάχιστον τα μισά κρασια
-Έχουν ακριβύνει πολύ οι τιμές (σαλατα μεσκλαν με τυρί και αμύγδαλα κλπ 11 ευρώ!!!! Στα παλιό μαγαζί την θυμάμαι στα 7,50 ευρώ
-Τα γλυκά έχουν 10 ευρώ !!!!
-Το σερβις στα χαμένα (όταν πληρώνεις σε ένα μαγαζί τιμές fine dining απαιτείς αντίστοιχες υπηρεσίες δεν θα αναφερθώ παραπάνω )
…Για όλα τα παραπάνω θα κάνω μια μεγάλη παύση σπο το συγκεκριμένο κατάστημα και αν βελτιωθούν εδώ είμαστε
artisan
Επισκεψη για πρωτη φορα στο νεο χωρο τους, ομολογουμενως πολυ μεγαλη η αναβαθμιση χωροταξικα. Καμια σχεση με το στριμωγμα του παλιου μαγαζιου.
Δυστυχως ομως και καμια σχεση το κρεας που ηρθε. Κατ'αρχην ηρθε χλιαρο, σα να περιμενε στον παγκο ωρα. Στη δε ερωτηση μου γιατι ειναι κρυο μου απαντησαν οτι ετσι πρεπει γιατι το ζητησαμε medium rare. Λες και απευθυνονταν σε ανιδεο, λες και το medium rare εχει 30°C στο εσωτερικο του. Ευτυχως υπαρχει το μαντεμι και σωθηκε η κατασταση. Ποτε δεν ειχα τυχει κατι τετοιο στο προηγουμενο μαγαζι.
Ολα αυτα τα λεω γιατι με 50€+ το ατομο δε συγχωρειται να υπαρχουν τετοιες αβλεψιες.
NikosL
Ωραία εξυπηρέτηση και σε γενικές γραμμές καλό φαγητό αν και δεν υπήρξε ο ενθουσιασμός που είχαμε όταν πηγαίναμε στην παλιά τοποθεσία. Σε αρκετά σημεία το κρέας μας είχε αρπάξει σε σημείο να πικρίζει παρ'ολο που μέσα ήταν ωμό ενώ το ζητήσαμε medium (ας είναι καλά το μαντέμι).

Πήραμε πικάνια και διάφραγμα, 2 άτομα, 120€ χωρίς ποτά και γλυκά.
Βικτωρ Τ.
Σέρβις ευγενέστατο και αποτελεσματικό.Καλωσορισμα με πατε,και τυρί με τρούφα πολύ καλό,νιοκι πατάτας με παρμεζάνα καλά, ταρταρ μοσχαρίσιο πολύ καλό, ριζότο μανιταριών πολύ καλό, flap steak και picanhia πολύ καλά περίπου 1 kg ,2 πατάτες τηγ. Ορίτζιναλ καλές,1 Ερατεινής ευχές καλό, Πάβλοβα πολύ καλή,baked alaska passion fruit πολύ καλό κερασμενο λιμοντσέλο και μαστίχα=207 ευρώ. Μου άρεσε και το προτείνω
stevaras
Ωραία, είναι πολύ μεγαλύτερος ο χώρος εκεί, ελπίζω να μην χρειάζεται ένα μήνα για να κλείσεις τραπέζι