Επίσκεψη Γενάρη 2025, στο κλείσιμο της εορταστικής περιόδου. Προηγήθηκε κράτηση, παρόλα αυτά θεωρώ πως θα μπορούσε να βρεθεί και τραπέζι χωρίς, αν και το μαγαζί γέμισε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας. Ο χώρος πολύ ζεστός, με ωραία έπιπλα, αν και οι καρέκλες μάλλον επιλέχθηκαν βάσει εμφάνισης και όχι χρηστικότητας/άνεσης.
Στα σημαντικά - για παρέα τεσσάρων, επιλέχθηκαν τα εξής:
• Ποικιλία αλλαντικών και τυριών (2 από κάθε κατηγορία), τα οποία συνοδεύονταν από λίγα κριτσίνια και ένα πολύ ωραίο chutney, τοποθετημένα σε ξύλινο πλατώ που θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο καταστρώματος σε αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz. Καλά κοψίματα στα αλλαντικά και ωραία γεύση συνολικά.
• Μοσχάρι ταρτάρ - ίσως το καλύτερο πιάτο που δοκιμάσαμε, αν και ήμασταν κάπως επιφυλακτικοί στην αρχή. Ισορροπημένο, με φρεσκάδα στη γεύση.
• Πανίνι με Guanciale - με διαφορά το χειρότερο πιάτο. Το πανίνι αρνούνταν πεισματικά να κοπεί (μάλλον δεν ήμασταν οι εκλεκτοί?) κάτι που μας έβαλε υποψίες οτι ίσως να είχε μείνει στα αζήτητα για αρκετές ώρες μέχρι να φτάσει σε εμάς....το γκουαντσιάλε ήταν απλά κομμένο και τοποθετημένο πάνω στο πανίνι, κάτι που δε βοηθούσε στο μάσημα, λόγω της υφής του συγκεκριμένου αλλαντικού όταν είναι ανεπεξέργαστο. Συνολικά μεγάλο fail.
• Κόκορας κρασάτος - Γευστικά μια χαρά, ο κόκορας μαλακός, όλα οκ. Αν ήταν ένα κλικ πιο ζεστό το πιάτο όταν έφτανε, θα ήταν 10/10, αλλά απ' ότι είδαμε τα πιάτα έρχονται από το διπλανό κατάστημα ίδιας ιδιοκτησίας, οπότε κατανοητό.
Όσον αφορά την κάβα, όρεξη και γνώση να έχεις να διαλέγεις. Αρκετές επιλογές δεν ήταν διαθέσιμες, αλλά είναι αναμενόμενο, μιας και προηγήθηκαν γιορτές. Προτιμήθηκε ένα Sauvignon Blanc Fumé, το οποίο κατά γενική ομολογία ήταν εξαιρετικό.
Συνολικά, θα το ξαναπροτιμούσαμε πολύ εύκολα, αλλά δεν θα επιλέγαμε ζεστές παρασκευές παρά μόνο ίσως την ποικιλία αλλαντικών/τυριών, άντε και κάποιο κρύο ακόμα πιάτο. Service ευγενικό. Τιμολογιακά, 30€/άτομο, το οποίο σαφώς μεταβάλλεται ανάλογα και με το κρασί που θα επιλεγεί.
Πρόσφατη επίσκεψη χωρίς κράτηση. Ο χώρος εσωτερικά οκ, δεν είναι πολύ ευρύχωρος κι έχει μια πολύ συγκεκριμένη αισθητική. Εξωτερικά τα τραπεζάκια μικρά και οι καρέκλες άνετες. Ο πεζόδρομος έχει και τα καλά και τα κακά του ανάλογα την ώρα που θα καθίσεις.
Το σέρβις είναι τυπικό, προφανώς με καλή γνώση των κρασιών, κανένα παράπονο, ωστόσο με τις παραγγελίες υπήρχε μια κάποια καθυστέρηση.
Πέρα απ' τον πολύ μεγάλο κατάλογο κρασιών, μου έκανε εντύπωση και ο απρόσμενα μεγάλος και με εστιατορική προσέγγιση κατάλογος φαγητών με αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές. Εξίσου ενδιαφέρουσες ήταν και οι επιλογές στα αλλαντικά και τυριά, με αρκετά πράγματα πέραν του αναμενόμενου.
Απ' το φαγητό και τις ποικιλίες έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Δεν ξέρω γιατί δεν το περίμενα καθόλου, αλλά το επίπεδο της κουζίνας ήταν αρκετά υψηλό και ο,τι δοκίμασα μου άρεσε πολύ.
Οι τιμές ήταν αναμενόμενα υψηλές αλλά δικαιολογημένες για το ύφος του μαγαζιού.
Σε γενικές γραμμές μια ευχάριστη εμπειρία και κάπως διαφορετική γι'αυτήν την πόλη. Θα ήθελα να επιστρέψω για να δοκιμάσω κι άλλα πιάτα (και κρασιά) αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, θα το κάνω γνωρίζοντας πως θα πληρώσω το κάτι παραπάνω.
Άνοιξε και πάλι!
Έχει πολύ μεγάλη ποικιλία από κρασιά και κάποιες επιλογές για φαγητό και συνοδευτικά για κρασί όπως τυριά και αλλαντικά αλλά και άλλα finger foods και μπριζόλες κοπής.
Για τους λάτρεις του κρασιού πολύ καλή επιλογή.
Στα σημαντικά - για παρέα τεσσάρων, επιλέχθηκαν τα εξής:
• Ποικιλία αλλαντικών και τυριών (2 από κάθε κατηγορία), τα οποία συνοδεύονταν από λίγα κριτσίνια και ένα πολύ ωραίο chutney, τοποθετημένα σε ξύλινο πλατώ που θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο καταστρώματος σε αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz. Καλά κοψίματα στα αλλαντικά και ωραία γεύση συνολικά.
• Μοσχάρι ταρτάρ - ίσως το καλύτερο πιάτο που δοκιμάσαμε, αν και ήμασταν κάπως επιφυλακτικοί στην αρχή. Ισορροπημένο, με φρεσκάδα στη γεύση.
• Πανίνι με Guanciale - με διαφορά το χειρότερο πιάτο. Το πανίνι αρνούνταν πεισματικά να κοπεί (μάλλον δεν ήμασταν οι εκλεκτοί?) κάτι που μας έβαλε υποψίες οτι ίσως να είχε μείνει στα αζήτητα για αρκετές ώρες μέχρι να φτάσει σε εμάς....
• Κόκορας κρασάτος - Γευστικά μια χαρά, ο κόκορας μαλακός, όλα οκ. Αν ήταν ένα κλικ πιο ζεστό το πιάτο όταν έφτανε, θα ήταν 10/10, αλλά απ' ότι είδαμε τα πιάτα έρχονται από το διπλανό κατάστημα ίδιας ιδιοκτησίας, οπότε κατανοητό.
Όσον αφορά την κάβα, όρεξη και γνώση να έχεις να διαλέγεις. Αρκετές επιλογές δεν ήταν διαθέσιμες, αλλά είναι αναμενόμενο, μιας και προηγήθηκαν γιορτές. Προτιμήθηκε ένα Sauvignon Blanc Fumé, το οποίο κατά γενική ομολογία ήταν εξαιρετικό.
Συνολικά, θα το ξαναπροτιμούσαμε πολύ εύκολα, αλλά δεν θα επιλέγαμε ζεστές παρασκευές παρά μόνο ίσως την ποικιλία αλλαντικών/τυριών, άντε και κάποιο κρύο ακόμα πιάτο. Service ευγενικό. Τιμολογιακά, 30€/άτομο, το οποίο σαφώς μεταβάλλεται ανάλογα και με το κρασί που θα επιλεγεί.
Το σέρβις είναι τυπικό, προφανώς με καλή γνώση των κρασιών, κανένα παράπονο, ωστόσο με τις παραγγελίες υπήρχε μια κάποια καθυστέρηση.
Πέρα απ' τον πολύ μεγάλο κατάλογο κρασιών, μου έκανε εντύπωση και ο απρόσμενα μεγάλος και με εστιατορική προσέγγιση κατάλογος φαγητών με αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές. Εξίσου ενδιαφέρουσες ήταν και οι επιλογές στα αλλαντικά και τυριά, με αρκετά πράγματα πέραν του αναμενόμενου.
Απ' το φαγητό και τις ποικιλίες έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Δεν ξέρω γιατί δεν το περίμενα καθόλου, αλλά το επίπεδο της κουζίνας ήταν αρκετά υψηλό και ο,
Οι τιμές ήταν αναμενόμενα υψηλές αλλά δικαιολογημένες για το ύφος του μαγαζιού.
Σε γενικές γραμμές μια ευχάριστη εμπειρία και κάπως διαφορετική γι'
Έχει πολύ μεγάλη ποικιλία από κρασιά και κάποιες επιλογές για φαγητό και συνοδευτικά για κρασί όπως τυριά και αλλαντικά αλλά και άλλα finger foods και μπριζόλες κοπής.
Για τους λάτρεις του κρασιού πολύ καλή επιλογή.