Επίλεξε την τοποθεσία του καταστήματος στο χάρτη
Άκυρο
Moldee
Επίσκεψη Σάββατο βράδυ με κράτηση (δεν χρειαζόταν).

Τα θετικά:
  • Ο χώρος εμένα μου άρεσε, τον βρήκα καλαίσθητα μινιμάλ και όχι το άλλο μινιμάλ που νομίζεις ότι αφήσανε το μαγαζί στη μέση.
  • Το σέρβις ήταν ευχάριστο.
  • Οι γεύσεις στο σύνολό τους ήταν καλές.
  • Οι μερίδες δεν ήταν τόσο μικρές όσο περιγράφονται παλιότερα. Αντιθέτως. Το είχα φοβηθεί στην αρχή όμως πλέον τα ορεκτικά φτάνουν εύκολα για 4 άτομα και τα κυρίως έχουν κανονικό μέγεθος. Στο τέλος χόρτασα και με το παραπάνω.
  • Πολύ καλά γλυκά.
  • Λίστα κρασιών για όλα τα βαλάντια.
Αρνητικά:
  • Οι γεύσεις ήταν καλές αλλά όχι κάτι που να ενθουσίασε. Κάποια πιάτα ήταν άνευρα (πράσα στα κάρβουνα, μπουράτα), και κάποια είχαν μικροαστοχίες. Για παράδειγμα η "σάλτσα μπέικον" στο χριστόψαρο ήταν περισσότερο σαν ζουμί που δεν είχε αίσθηση μπέικον, στο καρπάτσιο τόνου ξέφυγε το αλάτι, τα γεμιστά ζυμαρικά ήταν αρκετά γλυκά.
  • Το σέρβις είχε αστοχίες. Στάξιμο το νερό και το κρασί στο τραπέζι κατά το σερβίρισμα, δεν υπήρχε χαρτί υγείας στις γυναικείες τουαλέτες, κάποιες φορές ήθελε ψάξιμο, στο τέλος ζητήσαμε την λίστα με τα κοκτέιλ και την περιμένουμε ακόμα, χρησιμοποιημένα ποτήρια παρέμειναν στο τραπέζι μέχρι να το υποδείξουμε.
  • Η μουσική ένα τσικ πιο δυνατά από όσο θα την επιθυμούσαμε αλλά αυτά είναι γούστα.

Δεν ξέρω αν ακούγομαι (διαβάζομαι) αυστηρός αλλά όπως έγραψε και ο toy όλα είναι θέμα του τι δίνεις και τι παίρνεις. Όταν, για παράδειγμα, το πιάτο με το χριστόψαρο κοστίζει 40 ευρώ το λιγότερο που περιμένεις είναι να είναι τέλειο. Όταν το γεύμα για 4 άτομα με 2 μπουκάλια κρασί (στο σύνολο 109 ευρώ τα κρασιά) κοστίζει 110 ευρώ στο άτομο τότε περιμένεις και την ανάλογη εμπειρία.

Κρατάω κάποιες δημιουργικές τσαχπινιές (πέτσα κοτόπουλο σε καρπάτσιο τόνου) και κάποια πολύ καλά πιάτα (παπαρδέλες με πάπια, κοτόπιτα), κρατάω την ευχάριστη και άνετη ατμόσφαιρα, κρατάω τα ενδιαφέροντα κοκτέιλς και σίγουρα θα επισκεφθώ ξανά κάποια στιγμή.
Βρέθηκα εκεί στις μέρες γαστρονομιας με το αντίστοιχο μενού.
Ο χώρος προσεγμένος μεν αλλά η χαμηλοταβανη σάλα δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Το σέρβις επαγγελματικο αλλά αργό λόγω φόρτου πιθανόν. Έξι προπαραγγελμενα πιάτα 2 ώρες.
Το φαΐ εκπληκτικό. Σαλάτα με τομάτα και σορμπε ντοματας, χτένι πολύ ιδιαίτερο, γεμιστα ζυμαρικά με κρέμα τυριού έκρηξη γεύσης, κοτόπουλο ελεύθερας με κρεμμύδια σε διάφορες υφές απλά καλό και τα επιδόρπια όνειρο. Κρέμα γιαούρτι, μήλο ανιθος σαν ημιγλυκο τζατζικι που καθαριζε το στόμα και ένα επιδόρπιο με πραλινες απο φυστίκι, σοκολατα, παγωτό κ σαντιγί καφέ απο άλλο πλανήτη.
Αποκορύφωμα τα κοκτέιλ. Το basil smash απλα οκ αλλα η Paloma με mezcal και καπνιστο πιπέρι ίσως το πιο ωραίο κοκτέιλ που έχω πιει.
Σίγουρα θα ξαναπάω αν όχι για πλήρες γεύμα, καθώς οι τιμές αν κ τίμιες είναι για μεγάλα budget , για ποτό και σνακ οποιαδήποτε. Τα κοκτέιλ btw είναι σε συνεργασία με το υπέροχο Clumsies.
Κάποια αρχικά που ήταν σκανδιναβικής φιλοσοφίας, συνδυασμός θαλασσινών με έντονα φρούτα μου έβγαλαν μια μεγάλη οξύτητα και δεν είναι στις γεύσεις μου. Αντίθετα τα γεμιστά πουγκιά ήταν αρκετά δυνατά και συνδύαζαν όλες τις γεύσεις του νομού Γρεβενών σε μια μπουκιά. Ο μπακαλιάρος ως κύριος ονειρικό. Τιμές εννοείται τσιμπημένες αρκετά αλλά όχι και το ακραίο που δε περνάς ούτε απ έξω.
Επίσκεψη καθημερινή για brunch.
Αυγά benedict πάνω σε English muffin, πολύ ωραία αλλά όπως παντού αυτό το πιάτο είναι μικρό και δεν χορταίνεις.
Scrambled eggs με ντομάτα, οπότε στραπατσάδα. Πάρα πολύ καλή, αφρός, με 2 φέτες ψημένο ψωμί.
Beignets με μαρμελάδα από μούρα και σαντιγί βανίλια, εξαιρετικό.
Ωραίος και ο εσπρέσο τους.
Οι τιμές πολύ νορμάλ εώς φτηνά θα το έλεγα για δεδομένα ξενοδοχείου. Με 2 καφέδες 29€.
Καλή εντύπωση μου έκανε και το οτι σε ρωτάνε αν θέλεις νερό εμφιαλωμένο ή φίλτρου για να μη χρεωθείς έξτρα.
Επίσκεψη Μάρτιος '23.

Δοκιμάστηκαν:
- Τάκος γαρίδας: Τηγανιτή, πάνω σε κρέμα αβοκάντο και μαλακή πιτούλα. Πολύ καλή.
- Ταρταρ μοσχάρι: Συνοδευόταν από μαγιονέζα μαϊντανού. Καλό, ισορροπημένο.
- Mini burgers: Νόστιμο κρέας και αφράτα buns, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.
- Κρεμμύδια γεμιστά (με μοσχάρι): Προσωπικά, το πιάτο που ξεχώρισε. Μελωμένο, με τα όλα του, μεσ' τη γλύκα.

Οι μερίδες του μικρές και ευπαρουσίαστες. Σε ορισμένα ορεκτικά θα χρειαστούν σίγουρα περισσότερα του ενός, αν είστε άνω των 2 ατόμων.

Σοβαρή προσπάθεια, επίσης, στα ποτά. Whiskey sour και bloody Mary πολύ-πολύ καλά.

Το service ευγενέστατο και πολύ βοηθητικό.
Την ώρα που πήγαμε έπαιζε ελαφριά house, που μπορώ να πω πως έδινε έναν τόνο. Καθίσαμε έξω και ήταν ευχάριστα, μέσα ίσως να μην ήταν τόσο.

Το γεύμα ήταν κερασμένο, αλλά ο λογαριασμός -συντηρητικά- πρέπει να κινείται περί τα 60-80€/άτομο.

Γενικά, μία αρκετά καλή προσπάθεια στο κέντρο που, έως τώρα, φαίνεται πως αγνοοούσα. Φαίνεται να το πάει ένα βήμα πιο πέρα γαστρονομικά, το menu δείχνει να αλλάζει, οπότε ενδείκνυται και για καλό φαΐ και για πειραματισμό.
Πρόσφατη επίσκεψη 4 άτομα Δεκέμβριος 2022
Περιβάλλον ουδέτερο σχεδόν άψυχο που δεν είναι του γούστου μου, service κατώτερο του αναμενόμενου χωρίς να είναι κακό, ενώ για κάποιο λόγο είχε κρύο στη σάλα.

Μπουράτα: χωρίς συγκινήσεις, μέτριο
Γεμιστά ζυμαρικά: χωρίς ένταση δεν βρήκα κάτι στο πιάτο να με συγκινήσει
Γεμιστά κρεμμύδια: δεν κατάλαβα ποτέ πως αυτό το πιάτο ήταν τόσο αδιάφορο
Παπαρδέλες πάπια φρέσκια τρούφα: το καλύτερο πιάτο της ημέρας πολύ καλό
Κριθαράκι κοτόπουλο: καλό αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο
Flat iron, Μοσχάρι, πολύ καλό επίσης
Μάγουλα μοσχαρίσια: απογοήτευση

3 κρασιά ροζέ κτήμα άλφα και τα 2 γλυκά εκ των οποίων η μαρέγκα ήταν πολύ δυνατή στα 280€.

Δεν θα ξαναπλήρωνα αυτά τα χρήματα για αυτό το φαγητό.
Είναι αυστηρή η κριτική γιατί το VFM πρέπει να το έχουμε πάντα ως κριτήριο.
Εύκολα μου έρχονται στο μυαλό 2-3 εστιατόρια στην πόλη που θα έτρωγα καλύτερα με τα μισά σχεδόν χρήματα.
Σε όλα τα πιάτα φαίνεται ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλεία, προσεγμένες παρασκευές, καλά υλικά.
Μικρές μερίδες έως πολύ μικρές στα ορεκτικά. Πολύ καλά και τα γλύκα. Τιμές τσιμπημένες για την ποσότητα αλλά αναμενόμενες για το υφος του μαγαζιού. Πολύ όμορφος χώρος και καλό σέρβις. Θα ξαναπάω να δοκιμάσω και άλλα πιάτα μιας και απο τις γεύσεις έμεινα πολύ ικανοποιημένος.
Πρώτη επίσκεψη στην πολυαναμενόμενη άφιξη εστιατορίου στην πόλη, ο χώρος να πω την αλήθεια δεν μου άρεσε μου βγάζει κάτι ξενοδοχειακό, δεν έχει ενδεδειγμένο φωτισμό και για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό.
Στα του φαγητού σαλάτες και ορεκτικά ενδιαφέρουσα προσπάθεια (εκτός από τις γαρίδες που ήταν flat) με highlight της βραδιάς το γεμιστό ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί και φρέσκια τρούφα. Στα κυρίως όλα ήταν από πολύ καλά έως εξαιρετικά (πάπια με παπαρδέλες, μπακαλιάρος με αφρό αυγολέμονο και κοτόπουλο με σάλτσα καφέ).
All in all.. βρίσκω πολύ θετική την προσπάθεια για μια πρώτη επαφή του μέσου Θεσσαλονικιού με το fine dining (ή των πιο νέων παιδιών)… χωρίς υπερβολές στις τιμές
Υπήρχαν σαλάτες κάτω από 10 ευρώ, και τα κυρίως από 16 έως 30 (επίσης τα κρασιά ξεκινούσαν από 19 ευρώ)
Σε κάθε περίπτωση είναι ωραίο για την πόλη να υπάρχουν τέτοια εστιατόρια.
Εχω την εντύπωση πως άνοιξε προχτές, περιμενω καποια λεφτα αυτες τις μέρες και με την πρωτη ευκαιρία θα περάσω να δοκιμάσω. Η συνεργασία Βασίλη Μουρατίδη και Σοφοκλή Μαραγκουδάκη αφήνει ελπίδες για "γαστρονομία με τεχνική υψηλού επιπέδου στην μαγειρική", τομέας στον οποίο ειναι ούτως ή αλλως ανύπαρκτη η Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια.
Ειδωμεν...