Επίλεξε την τοποθεσία του καταστήματος στο χάρτη
Moldee
Συμβουλές:
Τα πολύ μεγάλα σχόλια κουράζουν και τα πολύ μικρά δεν συνεισφέρουν σε τίποτα.
Όταν πρόκειται για αρνητικό σχόλιο, απόφυγε το λαϊκιστικό καταγγελτικό ύφος.
Δεν έχει σημασία τι γράφεις, αλλά πώς το γράφεις. Διάλεξε πιο κομψές εκφράσεις
χωρίς όμως να αλλάζει η ουσία του σχολίου. Απόφυγε μη κόσμιους χαρακτηρισμούς
(π.χ. αίσχος, άθλιο, λαμόγια, εγκληματίες), όλοι τους μπορούν να
αντικατασταθούν από χαρακτηρισμούς που αποδίδουν το νόημα αλλά χωρίς να προκαλούν.
Μην ξεχνάς ότι το σχόλιό σου είναι δημόσιο και γραπτό, το διαβάζουν πολλοί άνθρωποι
διαφορετικών νοοτροπιών και δεν πρόκειται για σχολιασμό μεταξύ δύο φίλων. Αφιέρωσε
1 λεπτό σκέψης πριν το υποβάλεις και φρόντισε να είναι εποικοδομητικό για τους
υπόλοιπους χρήστες του ταβερνοχώρου!
Δες περισσότερα στους κανόνες σχολιασμού.
Τα θετικά:
- Ο χώρος εμένα μου άρεσε, τον βρήκα καλαίσθητα μινιμάλ και όχι το άλλο μινιμάλ που νομίζεις ότι αφήσανε το μαγαζί στη μέση.
- Το σέρβις ήταν ευχάριστο.
- Οι γεύσεις στο σύνολό τους ήταν καλές.
- Οι μερίδες δεν ήταν τόσο μικρές όσο περιγράφονται παλιότερα. Αντιθέτως. Το είχα φοβηθεί στην αρχή όμως πλέον τα ορεκτικά φτάνουν εύκολα για 4 άτομα και τα κυρίως έχουν κανονικό μέγεθος. Στο τέλος χόρτασα και με το παραπάνω.
- Πολύ καλά γλυκά.
- Λίστα κρασιών για όλα τα βαλάντια.
Αρνητικά:Δεν ξέρω αν ακούγομαι (διαβάζομαι) αυστηρός αλλά όπως έγραψε και ο toy όλα είναι θέμα του τι δίνεις και τι παίρνεις. Όταν, για παράδειγμα, το πιάτο με το χριστόψαρο κοστίζει 40 ευρώ το λιγότερο που περιμένεις είναι να είναι τέλειο. Όταν το γεύμα για 4 άτομα με 2 μπουκάλια κρασί (στο σύνολο 109 ευρώ τα κρασιά) κοστίζει 110 ευρώ στο άτομο τότε περιμένεις και την ανάλογη εμπειρία.
Κρατάω κάποιες δημιουργικές τσαχπινιές (πέτσα κοτόπουλο σε καρπάτσιο τόνου) και κάποια πολύ καλά πιάτα (παπαρδέλες με πάπια, κοτόπιτα), κρατάω την ευχάριστη και άνετη ατμόσφαιρα, κρατάω τα ενδιαφέροντα κοκτέιλς και σίγουρα θα επισκεφθώ ξανά κάποια στιγμή.
Ο χώρος προσεγμένος μεν αλλά η χαμηλοταβανη σάλα δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Το σέρβις επαγγελματικο αλλά αργό λόγω φόρτου πιθανόν. Έξι προπαραγγελμενα πιάτα 2 ώρες.
Το φαΐ εκπληκτικό. Σαλάτα με τομάτα και σορμπε ντοματας, χτένι πολύ ιδιαίτερο, γεμιστα ζυμαρικά με κρέμα τυριού έκρηξη γεύσης, κοτόπουλο ελεύθερας με κρεμμύδια σε διάφορες υφές απλά καλό και τα επιδόρπια όνειρο. Κρέμα γιαούρτι, μήλο ανιθος σαν ημιγλυκο τζατζικι που καθαριζε το στόμα και ένα επιδόρπιο με πραλινες απο φυστίκι, σοκολατα, παγωτό κ σαντιγί καφέ απο άλλο πλανήτη.
Αποκορύφωμα τα κοκτέιλ. Το basil smash απλα οκ αλλα η Paloma με mezcal και καπνιστο πιπέρι ίσως το πιο ωραίο κοκτέιλ που έχω πιει.
Σίγουρα θα ξαναπάω αν όχι για πλήρες γεύμα, καθώς οι τιμές αν κ τίμιες είναι για μεγάλα budget , για ποτό και σνακ οποιαδήποτε. Τα κοκτέιλ btw είναι σε συνεργασία με το υπέροχο Clumsies.
Αυγά benedict πάνω σε English muffin, πολύ ωραία αλλά όπως παντού αυτό το πιάτο είναι μικρό και δεν χορταίνεις.
Scrambled eggs με ντομάτα, οπότε στραπατσάδα. Πάρα πολύ καλή, αφρός, με 2 φέτες ψημένο ψωμί.
Beignets με μαρμελάδα από μούρα και σαντιγί βανίλια, εξαιρετικό.
Ωραίος και ο εσπρέσο τους.
Οι τιμές πολύ νορμάλ εώς φτηνά θα το έλεγα για δεδομένα ξενοδοχείου. Με 2 καφέδες 29€.
Καλή εντύπωση μου έκανε και το οτι σε ρωτάνε αν θέλεις νερό εμφιαλωμένο ή φίλτρου για να μη χρεωθείς έξτρα.
Δοκιμάστηκαν:
- Τάκος γαρίδας: Τηγανιτή, πάνω σε κρέμα αβοκάντο και μαλακή πιτούλα. Πολύ καλή.
- Ταρταρ μοσχάρι: Συνοδευόταν από μαγιονέζα μαϊντανού. Καλό, ισορροπημένο.
- Mini burgers: Νόστιμο κρέας και αφράτα buns, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.
- Κρεμμύδια γεμιστά (με μοσχάρι): Προσωπικά, το πιάτο που ξεχώρισε. Μελωμένο, με τα όλα του, μεσ' τη γλύκα.
Οι μερίδες του μικρές και ευπαρουσίαστες. Σε ορισμένα ορεκτικά θα χρειαστούν σίγουρα περισσότερα του ενός, αν είστε άνω των 2 ατόμων.
Σοβαρή προσπάθεια, επίσης, στα ποτά. Whiskey sour και bloody Mary πολύ-πολύ καλά.
Το service ευγενέστατο και πολύ βοηθητικό.
Την ώρα που πήγαμε έπαιζε ελαφριά house, που μπορώ να πω πως έδινε έναν τόνο. Καθίσαμε έξω και ήταν ευχάριστα, μέσα ίσως να μην ήταν τόσο.
Το γεύμα ήταν κερασμένο, αλλά ο λογαριασμός -συντηρητικά- πρέπει να κινείται περί τα 60-80€/άτομο.
Γενικά, μία αρκετά καλή προσπάθεια στο κέντρο που, έως τώρα, φαίνεται πως αγνοοούσα. Φαίνεται να το πάει ένα βήμα πιο πέρα γαστρονομικά, το menu δείχνει να αλλάζει, οπότε ενδείκνυται και για καλό φαΐ και για πειραματισμό.
Περιβάλλον ουδέτερο σχεδόν άψυχο που δεν είναι του γούστου μου, service κατώτερο του αναμενόμενου χωρίς να είναι κακό, ενώ για κάποιο λόγο είχε κρύο στη σάλα.
Μπουράτα: χωρίς συγκινήσεις, μέτριο
Γεμιστά ζυμαρικά: χωρίς ένταση δεν βρήκα κάτι στο πιάτο να με συγκινήσει
Γεμιστά κρεμμύδια: δεν κατάλαβα ποτέ πως αυτό το πιάτο ήταν τόσο αδιάφορο
Παπαρδέλες πάπια φρέσκια τρούφα: το καλύτερο πιάτο της ημέρας πολύ καλό
Κριθαράκι κοτόπουλο: καλό αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο
Flat iron, Μοσχάρι, πολύ καλό επίσης
Μάγουλα μοσχαρίσια: απογοήτευση
3 κρασιά ροζέ κτήμα άλφα και τα 2 γλυκά εκ των οποίων η μαρέγκα ήταν πολύ δυνατή στα 280€.
Δεν θα ξαναπλήρωνα αυτά τα χρήματα για αυτό το φαγητό.
Είναι αυστηρή η κριτική γιατί το VFM πρέπει να το έχουμε πάντα ως κριτήριο.
Εύκολα μου έρχονται στο μυαλό 2-3 εστιατόρια στην πόλη που θα έτρωγα καλύτερα με τα μισά σχεδόν χρήματα.
Μικρές μερίδες έως πολύ μικρές στα ορεκτικά. Πολύ καλά και τα γλύκα. Τιμές τσιμπημένες για την ποσότητα αλλά αναμενόμενες για το υφος του μαγαζιού. Πολύ όμορφος χώρος και καλό σέρβις. Θα ξαναπάω να δοκιμάσω και άλλα πιάτα μιας και απο τις γεύσεις έμεινα πολύ ικανοποιημένος.
Στα του φαγητού σαλάτες και ορεκτικά ενδιαφέρουσα προσπάθεια (εκτός από τις γαρίδες που ήταν flat) με highlight της βραδιάς το γεμιστό ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί και φρέσκια τρούφα. Στα κυρίως όλα ήταν από πολύ καλά έως εξαιρετικά (πάπια με παπαρδέλες, μπακαλιάρος με αφρό αυγολέμονο και κοτόπουλο με σάλτσα καφέ).
All in all.. βρίσκω πολύ θετική την προσπάθεια για μια πρώτη επαφή του μέσου Θεσσαλονικιού με το fine dining (ή των πιο νέων παιδιών)
Υπήρχαν σαλάτες κάτω από 10 ευρώ, και τα κυρίως από 16 έως 30 (επίσης τα κρασιά ξεκινούσαν από 19 ευρώ)
Σε κάθε περίπτωση είναι ωραίο για την πόλη να υπάρχουν τέτοια εστιατόρια.
Ειδωμεν...