Etrusco

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΚάτω Κορακιάνα, Κέρκυρα
ΝομόςΚέρκυρας
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2661093342
Διαδίκτυο
ΩράριοΜόνο καλοκαίρι (Ιούνιο-Σεπτέμβριο).
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Ετρούσκο, #fine dining
Άνοιξε2000
Πρόσθετες πληροφορίες:
Εστιατόριο του γνωστού σεφ-παρουσιαστή Έκτορα Μποτρίνι. Παλιότερα ιδιοκτήτης ήταν ο Ετρούσκο Μποτρίνι (εξού και το όνομα του μαγαζιού) πατέρας του Έκτορα.

Στη θέση του υπήρχε το Etrusco.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

Έκατσα Σεπτέμβριο 2015.
  • Ο εξωτερικός χώρος στο αίθριο συμπαθητικός, τα τραπέζια αραιά, μουσική σε νορμάλ ένταση. Εσωτερικά ο χώρος και η υποδοχή εντυπωσιακά πολύ άσχημη, κιτς δεκαετίας 90, σε κάνει να αναρωτιέσαι. Ωραία θέα στην ανοιχτή κουζίνα, μαγείρευε ένας στρατός από νέα παιδιά.
  • Όπως είπε ο AG, σέρβις επαγγελματικό, εξυπηρετικό, όχι πολύ στημένο (παρά μόνο ο μαιτρ, οι υπόλοιποι ήταν πιο ευχάριστα χαλαροί).
  • Με το φαγητό δυστυχώς δεν ενθουσιάστηκα όσο οι προηγούμενοι σχολιαστές. Πήρα το degustation menu των 85€, που έχει περίπου 10 courses. Είχε πολύ ωραίες παρουσιάσεις, σωστές εκτελέσεις, πρωτότυπες ιδέες, αλλά η ουσία είναι ότι πέρα από 2-3 εξαιρέσεις (καρπάτσιο ξιφία, αρνί και γλυκό τζατζίκι), τα περισσότερα πιάτα γευστικά είχαν θέματα. Πράγμα που μου φάνηκε περίεργο γιατί την τελευταία φορά που είχα δοκιμάσει Μποτρίνι στο Art O2 είχα πολύ καλές εντυπώσεις. Τα συνοδευτικά κρασιά αποδεκτά, χωρίς να είναι τίποτα άξιο αναφοράς. Τέλος, όπως ειπώθηκε από zaknafein, η ποσότητα του menu είναι μεγάλη και σκας!
  • Το 85€ degustation menu είναι εξαιρετική τιμή για υψηλή γαστρονομία και δεδομένου και της ποσότητας, είναι value for money.
Στο σύνολο δεν ενθουσιάστηκα με το φαγητό, αλλά επειδή το menu αλλάζει ανά χρονιά και η τιμή του είναι καλή για αυτό το στυλ κουζίνας, θα μπορούσα να ξαναπάω κάποια άλλη χρονιά.

Εικόνες (38)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Ψωμιά (οκ)
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 10/10: κέρασμα πουράκι με μόκα (οκ)
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 9/10: "σαν γλυκό τζατζίκι" (πολύ ενδιαφέρον)
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 8/10: pre desserts (σφαιροποιημένο υποβρύχιο και παγωτό "μπακλαβάς", καλούτσικα)
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 7/10: "αρνί αργοψημένο στα κάρβουνα, λαχανικά στη χόβολη, πέτρες από λάδι κερκυραϊκών ..." (καλό)
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 6/10: "λαβράκι a la plancha (παραλλαγή σε ένα κερκυραϊκό τσιγαρέλι)" (το λαβράκι σωστά ψημένο, το τσιγαρέλι όμως αρκετά κακό)
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 5/10: "ριζότο με πεπόνι, άρωμα από δεντρολίβανο και γαρίδες τυλιγμένες a la plancha" (απλώς οκ)
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 4/10: "carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις (παραλλαγή πιάτου του Etrusco Botrini)" (καλές ιδέες γευστικά δε μου άρεσε)
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 3/10: "το δικό μας carpaccio ξιφία, κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα από παλαιά, σαλικόρνια και κουρκουμάς" (πολύ καλό, μάλλον το καλύτερο πιάτο για μένα από τα 10 του μενού)
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 2/10: "παντζάρι στο φυσικό του περιβάλλον" (μέτριο)
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 1/10: καλωσόρισμα #2 (απλώς οκ)
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 1/10: καλωσόρισμα #1 (απλώς οκ)
[εικόνα]
Εξωτερικά το αίθριο (Σεπτέμβριος 2015)
[εικόνα]
Εσωτερικά η υποδοχή (Σεπτέμβριος 2015)
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 13/13: κερασματάκι μετά το γλυκό, μόκα
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 12/13: γλυκό σαν τζατζίκι
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 11/13: παγωτό μπακλαβάς
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 10/13: σφαιροποιημένο υποβρύχιο
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 9/13: αρνίσιο φιλέτο με λαχανικά
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 8/13: φιλέτο λαβράκι
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 7/13: ριζότο με γαρίδες και πεπόνι
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 6/13: χταπόδι στο φυσικό του περιβάλλον
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 5/13: καρπάτσιο ξιφία
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 4/13: παντζάρι στο φυσικό του περιβάλλον
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 3/13: καλωσόρισμα
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 2/13: καλωσόρισμα
[εικόνα]
Degustation menu των 85€, πιάτο 1/13: καλωσόρισμα
[εικόνα]
Ψωμιά
[εικόνα]
Τηγανητά θαλασσινά με κόκκινη σάλτσα και κρέμα τυριού
[εικόνα]
Ριζότο γαρίδας (καλό)
[εικόνα]
Παντζάρι σαλάτα
[εικόνα]
Μπουρδέτο
[εικόνα]
Καλωσόρισμα 1
[εικόνα]
Καλωσόρισμα 2
[εικόνα]
Βακαλάος
[εικόνα]
Αρνάκι με λαχανικά (ΟΚ)
[εικόνα]
Sorbet λεμόνι με γλυκό βερίκοκο
[εικόνα]
Piña colada

Κατάλογος (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Degustation menu (Σεπτέμβριος 2015)

Σxόλια (7)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
zaknafein
Πρώτη επίσκεψη και για εμένα στο Etrusco. Εκτός από τον κατάλογο είχε degustation menu των 55 και 85 ευρώ. Επιλέξαμε των 85. Το κέρασμα με τις μπουκιές στον χάρτη της Κέρκυρας φοβερό. Όπως απίστευτος και ο ξιφίας με σορμπέ χαλαπένιο και κερκυραϊκή σαλάτα. Ενδιαφέρον το πατζάρι. Πολύ καλό και με διαφορετικές υφές το χταπόδι. Πολύ καλό το ριζότο. Τέλειο μαγείρεμα στο ψάρι και στο αρνί, αλλά η γαρνιτούρα του ψαριού δεν μου άρεσε. Εδώ πρέπει να ομολογήσω ότι πριν το τελευταίο πιάτο που ήταν το αρνί, είχαμε σκάσει πραγματικά. Όχι μόνο εμείς.Και από διπλανά τραπέζια ακούγαμε να λένε "μην το φέρεις δεν χρειάζεται κλπ κλπ". Στη συνέχεια σφαιροποιημένο υποβρύχια σε ροδόνερο. Πάρα πολύ ωραίο και δροσιστικό. Pre dessert παγωτό μπακλαβας (μια μπουκιά έφαγα, είχα σκάσει...) μετά το γλυκό "σαν τζατζίκι" φοβερό και πολύ δροσιστικό και στο τέλος και μια μικρή μους. Πολύ καλό το σέρβις και πολύ καλή εμπειρία γενικά.
AG
Επίσκεψη (1η για μένα) στο εστιατόριο προ 2 ημερών μας άφησε τις εξής εντυπώσεις:

Χώρος: τα τραπέζια ήταν όλα στρωμένα στο άιθριο, τα καθίσματα άνετα μεταξύ τους, ωραία διαρρύθμιση, η κουζίνα είναι σε κοινή θέα όπως σχολίασε και ο yionas, μουσική στα σωστά decibel.

Φαγητό: εφευρετική η παρουσίαση των πιάτων, με ποικιλία στα σερβίτσια που έκανε ακόμη πιό ενδιαφέρον το δείπνο μας. Υλικά φρέσκα-με περισσότερη έμφαση στα θαλασσινά. Από τα πιάτα ξεχώρισα το αρνάκι και την "σαλάτα" παντζάρι. Μερικά (όπως π.χ. ο μπακαλιάρος, ήταν απλώς οκ). Ενημερωμένη κάρτα ποτών, με επιλογές σε φιάλη από 25+ ευρώ μέχρι και τετραψήφιο αριθμό:)

Τιμές: εκτός από τον κατάλογο που δεν συγκράτησα τιμές, είχαν και 2 μενού "degustation" των 40&80 euros/person. Επιλέξαμε των 80 και ήταν τίμιο για αυτά που δοκιμάσαμε. Θα αναιρέσω το παλαιότερο σχόλιό μου βέβαια περί 40ευρώ με κρασί το άτομο. Σήμερα πιστεύω ότι δεν τρως εκεί με λιγότερο από 60ευρώ.

Service: επαγγελματικό, εξυπηρετικό, όχι πολύ στημένο...γενικά μου άρεσε!

Θα ξανα πήγαινα άνετα, και γενικά πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά του για κάποιον που εκτιμά τέτοιου είδους γαστρονιμικές προτάσεις.
yionas
Επισκεψη τον Αυγουστο του 2009 (2 ατομα)
3 πρωτα 2 κυριως 2 επιδορπια 1 φιαλη κρασι (medium price)
3 ποτα συνολο 250ευρω
Πολυ ωραια εμπειρια σε εστιατοριο υψηλων προδιαγραφων αξιζει την επισκεψη αλλα η τιμη ειναι υπερβολικη ακομη και για διεθνη δεδομενα.
Υ.Γ. ο Ettore ηταν εκει βεβαιως για οτι χρειαστει αλλα δεν μαγειρευε (ενα τεραστιο παραθυρο χωριζε την σαλα απο την κουζινα)
Υ.Γ. με 40ευρω το ατομο δεν νομιζω να τρως
Αγαπητέ dimitris μια και ζητάς την άποψη μου, να σου απαντήσω με σοφία και σύνεση πως: αφού στο τέλος θα πας, τι το βασανίζεις; Πάντως αν νομίζεις πως έχει τα ίδια με το Τελλόγλειο, μπορείς να δεις το μενού στην ιστοσελίδα του Etrusco. Προσοχή στους δρόμους, τον Αύγουστο το νησί καταλαμβάνεται απο ατζαμήδες Ιταλούς που Χάρο δεν λογαριάζουν...
AG
@dimitris

πρίν μια βδομάδα το επισκέφθηκε φίλος μου που εμπιστεύομαι σε θέματα εστιατορίων και μου είπε ότι έμεινε πολύ ευχαριστημένος. Οι τιμές είναι μεν πιό ακριβές από το ArtO2 αλλά σε καμία περίπτωση δεν τις λές εξωπραγματικές. 6 άτομα τους βγήκε στα 40euros/άτομο με κρασί. Πρέπει να αξίζει

Υ.Γ. τους μαγείρεψε ο ίδιος ο Botrini, και μου είπε ότι είχε κόσμο-θα ήταν ίσως καλό μια κράτηση.
dimitris©
Φίλε καλέ μύλε επειδή ετοιμάζω τριήμερο στην Κέρκυρα τον δεκαπενταύγουστο και έχοντας την καταπληκτική εμπειρία του ArtO2 το οποίο επισκέπτομαι συχνά θεωρώντας το ένα από τα καλύτερα εστιατόρια που έχω δοκιμάσει, νομίζεις ότι αξίζει μία επίσκεψη στο ετρούσκο, ή αρκεί που έχουμε εδώ το ArtO2 και μάλιστα σε τέλειες τιμές; Αξίζει να δώσουμε το κάτι παραπάνω και να πάμε, θα δοκιμάσουμε κάτι το διαφορετικό;
Κάποτε το Etrusco ήταν ένα ενδιαφέρον καλοκαιρινό εστιατόριο με έμφαση στην μεσογειακή κουζίνα με προσγειωμένες γεύσεις και εξίσου προσγειωμένες τιμές.Αυτά όταν το μαγαζί το δούλευε ο Ετρούσκο Μποτρίνι,πατέρας του Έκτορα και καταξιωμένος σεφ στο "Club Med" της Κέρκυρας.Όταν το μαγαζί το ανέλαβε ο γνωστός στο πανελλήνιο πια γιός, οι γεύσεις και μοιραία οι τιμές εκτοξεύτηκαν.Το γεύμα στον Etrusco είναι πράγματι μια γευστική εμπειρία,από το καλοσώρισμα με τις μπουκίτσες-εκρήξεις γεύσεων στο ανυποψίαστο στόμα, έως για παράδειγμα το πιάτο υπερπαραγωγή, ζυμαρικών και θαλασσινών (για δύο άτομα) με το όνομα,"ο θρίαμβος της Θάλασσας".Ο χώρος απλά συμπαθητικός, το σέρβις επαγγελματικό, η λίστα κρασιών με ενδιαφέρουσες διεθνείς επιλογές.Το τι έφαγες θα το θυμάσε για καιρό, το ίδιο όμως και πόσο το πλήρωσες...