Μυρσίνη [μεταφέρθηκε]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία.
ΚατηγορίαΜεζεδοπωλείο, Ταβέρνα
ΔιεύθυνσηΥπολοχαγού Ευσταθίου Τσόπελα 2, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΙούνιο 2002
Έκλεισεπερίπου Αύγουστο 2013
Πρόσθετες πληροφορίες:
Μυρσίνη είναι ένα χωριό της Κρήτης, γενέτειρα του ιδιοκτήτη.

Αυτοχαρακτηρίζεται "κρητική κουζίνα - ρακάδικο".

Παραδίπλα λειτουργεί το Καφεναί από την ίδια ιδιοκτησία.

Ιστορία:
Η παρακάτω ιστορία προέρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα (Μάρτιος 2009) με μόνη τροποποίηση την προσθήκη των συνδέσμων και την αφαίρεση των εισαγωγικών.

"Η ιστορία της Μυρσίνης ταυτίζεται με την ιστορία του ιδιοκτήτη της, Νίκου Μακρυνάκη και με τους λόγους για τους οποίους από κάτοικος του ομώνυμου χωριού στην Κρήτη, βρέθηκε στην Θεσ/νικη.
Ο Νίκος, στην αρχή της δεκαετίας του 90 και μετά από δεκαετή περιπλάνηση ξαναγύρισε στο χωριό του, στην Μυρσίνη Σητείας κουβαλώντας από τα Εξάρχεια τα κεραμικά του και τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές του ανησυχίες. Στην Μυρσίνη εγκατέστησε ένα πολύ μεγάλο εργαστήρι κεραμικής ασχολούμενος κυρίως με το RAKU και όχι μόνο.
Μπήκε ενεργά στον Προοδευτικό σύλλογο του χωριού και από το πόστο του προέδρου οργάνωσε πάρα πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες που έκαναν γνωστή την Μυρσίνη σε όλη την Κρήτη αλλά και στον Ελλαδικό χώρο αλλά περισσότερο στις μουσικές παρέες της Θεσσαλονίκης. Ο σύλλογος με την παρουσία του Νίκου είχε πάρα πολλές παρεμβάσεις στον πολιτισμό και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι τριβές όμως σε μια κλειστή κοινωνία, όπως είναι η επαρχία, δημιούργησαν κόπωση έφεραν απογοήτευση και ανάγκη αποστασιοποίησης από τα δρώμενα.
Η απόφαση ήταν ξεχειμώνιασμα στην Θεσσαλονίκη! Έξι μήνες στα Βόρεια κλίματα και έξι στα νότια, στο RAKU και στα άλλα κεραμικά!
Έπρεπε να βρεθεί ασχολία στη Θεσσαλονίκη και η ασχολία ήταν ένα ρακάδικο! Έπρεπε να βρεθεί χώρος και συνέταιρος!
Βρέθηκαν και τα δυο!! Και έτσι φτιάχτηκε το Από δύο χωριά!!!
Στολισμένα από τα κεραμικά του, ποτισμένα από την ρακή του, χορτασμένα από τις συνταγές του!!!!
Ένα μήνα κράτησε η συνεργασία!!!!!
Τα δυο χωριά έγιναν ένα και ας έμεινε ο τίτλος, τα κεραμικά, η ρακή και οι συνταγές!!!!!!
Η απόλυτη απαξίωση της φιλίας, της συνεργασίας και η καταξίωση της εκμετάλλευσης και του δηθενδισμού!!!!!!!
Στις δύσκολες αυτές στιγμές υπήρχε και κάτι πολύ ωραίο, η Ισιδώρα! Η απόφασή τους ήταν να γίνει μια καινούργια αρχή και όχι επιστροφή στην Κρήτη!
Η παλιά Σελήνη ήταν διαθέσιμη! (σ.σ. ήταν ένα παλιό γνωστό μπαράκι στην ίδια θέση)
Η Μυρσίνη τον Μάρτιο του 2002 άρχισε να φτιάχνεται και στις 5 Ιουνίου άρχισε να λειτουργεί."

Πηγές: myrsini.gr.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
φαγητό:2/3 φράγκα:1/3 λαϊκό:2/3
Έχω πάει 3-4 φορές κατά την περίοδο 2005-2007. Εν συντομία πρόκειται για ένα κρητικό μεζεδοπωλείο με καλή ρακή και νόστιμα πιάτα (μερικά μέτρια, αλλά μερικά πολύ καλά), δυστυχώς όμως το έβρισκα πάντα υπερβολικά ακριβό.

Ξαναπήγα Απρίλιο 2010. Ατμόσφαιρα όπως πάντα ευχάριστη. Τα φαγητά απλώς καλά χωρίς να με ενθουσιάσουν. Τιμές μου φάνηκαν φυσιολογικές αυτή τη φορά.

Ανανέωση 2011. Έπειτα από εντελώς παράλογη και προσβλητική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη Νίκου Μακρυνάκη μέσω email απέναντι σε μένα και τον ταβερνοχώρο, προσωπικά δεν πρόκειται να πατήσω ξανά.

Εικόνες (14)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Ψωμί (καλό)
[εικόνα]
Χυλοπίτες με τυρί (μέτριες)
[εικόνα]
Χοιρινό του βοσκού (αρκετά καλό)
[εικόνα]
Ρεβύθια στο φούρνο με δενδρολίβανο (καλά)
[εικόνα]
Ντάκος (αρκετά μέτριος)
[εικόνα]
Μαραθόπιτα (καλή)
[εικόνα]
Κεφαλογραβιέρα (κλασσική)
[εικόνα]
Εξωτερικά βράδυ (Δεκέμβριος 2010)
[εικόνα]
Τσιγαριστό
[εικόνα]
Σαλάτα Μυρσίνη
[εικόνα]
Ρακομεζέδες
[εικόνα]
Χοχλιοί
[εικόνα]
Τραπέζι
[εικόνα]
Τραπέζι

Κατάλογος (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2012

Σxόλια (42)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Γιαντράνκα
Έκλεισε.
Torghelle
Παρασκευή βράδυ, μισογεμάτο το μαγαζί, ο χώρος μου άρεσε πολύ. Η σύσταση των θαμώνων περίεργη, φοιτητές, μια παρέα από σαραντάρες, καναδυό Έλληνες celebrities και (ευτυχώς δεν το πρόλαβα αλλά μου το είπαν) μια φασαριόζα οικογένεια με παιδάκια που παίζαν μεταλλόφωνο (!!).
Δεν πολυφάγαμε, πήραμε ένα λουκάνικο ξυδάτο (6,20Ε), κοχλιούς μπουμπουριστούς (9Ε), και 2 ρακες (5,5Ε/200ml). Αρκετά νόστιμα και τα δύο πιάτα, λίγο πιο μικρά απ'ότι περίμενα, η ρακή μέτρια (στους άλλους άρεσε παραπάνω).
Το σέρβις και ο ιδιοκτήτης (παρ'ότι ήμουν ψυλλιασμένος από τα σχόλια) μου άφησαν αρκετά καλή εντύπωση (λίγο αργοί απλά). Κέρασαν γλυκό (δίπλες) και μια μπίρα που παραγγείλαμε στο τέλος. Απόδειξη κανονικά, προς τιμήν τους είχαν αφαιρέσει ένα ψωμί που χτύπησαν κατά λάθος.
Συνολικά άνω του μετρίου, αν ήταν πιο φθηνό στα φαγητά θα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές στην περιοχή, αλλά δυστυχώς όπως λένε και οι προηγούμενοι, δεν είναι value for money. Ίσως ξαναπροτιμηθεί για ρακή και ελαφρύ μεζέ.
Στέλιος
Πήγαμε Παρασκευή βράδυ 4 άτομα. Παραγγείλαμε μία σαλάτα, μυζυθροπιτάκια με μέλι, ένα μεζέ που μου διαφεύγει το όνομα αλλά ήταν πατάτες,κολοκυθάκια και αυγό, μοσχαράκι με κρεμμύδια και κάστανα και κοτόπουλο με χυλοπίτες. Από ποτά πήραμε ρακή, λευκό και κόκκινο.
Με εξαίρεση το μοσχαράκι που ήταν σχετικά καλά μαγειρεμένο και νόστιμο και τη σαλάτα, τα υπόλοιπα πιάτα κάτω του μετρίου και κυριολεκτικά άνοστα. Επίσης τα κρασιά κακά ενώ η ρακή ήταν μέτρια.
Το σέρβις σχετικά γρήγορο αλλά η συμπεριφορά διαφέρει ανάμεσα στους υπαλλήλους. Αν θυμάμαι καλά μας βγήκε γύρο στα 13 ευρώ το άτομο, περισσότερο λόγω του αλκόολ αφού ήπιαμε αρκετές ρακές.

Δύσκολα θα ξαναπάω γιατί δεν μου θυμίζει κρητικό φαγητό,το οποίο έχω απολάυσει στις επισκέψεις στο νησί τόσο σε μαγαζιά όσο και σε κάλεσμα σε σπίτια.
σδασγαδασ
μαρεσει το φαγι του ειτε ειναι ημερας ειτε καταλογου. μαρεσει και η ρακι του. τσιμπανε λιγο οι μεριδες για την ποσοτητα που βαζει ομως.
Ρεμπέτης
Το φαγητό μου φάνηκε μέτριο προς καλό, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Καλή η εξυπηρέτηση και ο χώρος (αν και πολυκοσμία)... Το παρακάτω σχόλιο του ''Ρηγας Παντελινακης'' δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση το μαγαζί αλλά κι εγώ δεν ξέρω αν θα το πρότεινα. Το αφήνω στο γούστο και την τσέπη του καθενός. Not Value For Money.
Ρηγας Παντελινακης
Μερίδες μικρές, χωρίς γαρνιτούρα.Ποιότητα κάτω του μετρίου. Γεύση μέτρια. Τιμές απαράδεκτες. Ποικιλία περιορισμένη. Η κοπέλα γκαρσόν αγενής με υφάκι. Το σέρβις ακανονιστό. Μουσική αλλόκοτη ίσα που ακούγεται. Ατμόσφαιρα ξενέρωτη. Κόσμος απο χύμα αναρχοάπλυτοι μεχρι κύρίες 50-60 και κοπέλες με εξώπλατα. Εξαερισμός ανύπαρκτος φουλ στη κάπνα. ΜΗΝ ΠΑΤΕ!
Σταύρος
Για τον Ανδρέα και για όσους έχουν τη συνήθεια να αναμειγνύουν στο κρασί τους γκαζόζες και άλλα συναφή , έχω να πω το εξής: αυτό δικαιολογείται μόνον όταν το κρασί είναι μάπα και δεν πίνεται. Το καλό κρασί απολαμβάνεται ανόθευτο. Και βέβαια στην Κρήτη δεν μπασταρδεύουμε το κρασί μας με αεριούχα πάσης φύσεως.
Ανδρέας
Ξεκινώντας απο τα αρνητικά σίγουρα θα έβαζα τις τιμές. Θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο χαμηλές τουλάχιστον στα αναψυκτικά τα οποία κοστίζουν 1,90 αν δεν κάνω λάθος 10 λεπτά πάνω κάτω για 220 ml έλεος έρχονταί απο μακρυά το ξέρω αλλά δώστε στον κόσμο ένα δικαίωμα επιλογής βάλτε και κάτι φθηνότερο, πώς θα πιούμε το κρασί χωρίς γκαζόντα?? Κατα τα άλλα ωραίος και καθαρός χώρος ο οποίος λόγω μουσικής φέρνει κάτι απο κρήτη και τα πιάτα αρκετά νόστιμα και υγιεινά.
ιασων
Πήγα πρώτη φορά πρόσφατα. Αρκετά μέτριο στο σύνολο. Φτωχές μερίδες, μέτριες γεύσεις, ακριβές τιμές. Δεν θα το ξαναπροτιμήσω.
koiliodoulos4ever
για μενα παντως το συγκεκριμενο μαγαζι τιμαει τη κρητικη φιλοξενεια τα φαγητα τελεια και γενναιοδωρα και η εξηπηρετηση φιλικοτατη ευγε παιδια!!
fataoulas
Δεν ξέρω αν το φαγητό είναι "γνήσιο κρητικό", πάντως είναι νόστιμο. Οι τίμες λίγο πιο ανεβασμένς από ότι θα έπρεπε.
graves666
Μέτριο αλλα true κρητικό φαγητό, δεν τρελαθήκαμε με τιποτα!Χαιλαιτ της βραδιάς μια παρέα κρητικών φοιτητων? που τραγουδούσαν κατι παραδοσιακά!
Παναγος
Πηγαινουμε στη Μυρσινη σχεδον απο την αρχη της, πιο προσφατα πηγαμε πριν περιπου 2 εβδομαδες. Δεν μπορω να βρω την αιτια γιατι συρρικνωσαν ασφυκτικα τον ωφελιμο χωρο των τραπεζιων εναντι της κουζινας - εκτος και αν ειναι θεμα υγειονομικου οποτε πασο (συνηθως ποσοστο των τετραγωνικων πρεπει να ειναι κουζινα - αλλα απο την αλλη λειτουργουσε με την παλια κατανομη τετραγωνικων επι χρονια..) Το αποτελεσμα ειναι πως αν παλιοτερα δεν εβρισκες συνηθως τραπεζι παρα μονο κατα τις ακυρες ωρες τωρα πια απλως τζογαρεις. Στο δια ταυτα, πλεον καποια πολυ καλα πιατα ημερας (πχ αρνι + στακα), ρακη συνηθως καλη, το σερβις κλασικα κυκλοθυμικο αλλα προσωπικα το καταλαβαινω (δεν με νοιαζει ο εργαζομενος να ειναι υποχρεωμενος να φορα χαμογελο επειδη πλερωνω) ΑΛΛΑ παραμενει αδικαιολογητα ακριβο (οπως ειπε καποτε συνεστιαζομενος, "ωραιο σταμναγκαθι αλλα τοσο ακριβο επειδη το φερνουν απο την Κρητη;;!! Ας το καλλιεργησουν στη ντουλαπα τους!!"), τις τελευταιες 2-3 φορες δεν κερασαν σφηνακοποτηρο ρακη για καλοσωρισμα (παρολο που συνηθως κερνουν μια ακομα ρακη οταν εχεις πιει πολλες). Οποτε τελικα θα ξαναπαμε αν και βλεποντας το μαγαζι κατα την πορεια του την κρινουμε μαλλον φθινουσα δυστυχως..
caius atilius
Δεν απογοητεύτηκα αλλά και δεν ενθουσιάστηκα.Μέτριο προς καλό το φαγητό.Η εξυπηρέτηση πολλή καλή, ο σερβιτόρος ευγενικός και εξυπηρετικός.Τιμές λιγάκι τσιμπημένες.Με λίγα λόγια just ok.
Νίκος
Προσοχή συνάδελφοι!! Πήγαμε με την παρέα μου κατά τη μία και η κουζίνα ήταν κλειστή! Το ύφος των σερβιτόρων 100 καρδιναλίων. Παραγγείλαμε μια ρακή -όχι και τόσο καλή- €6,50! Προφανώς, δεν θα περάσουμε ούτε απ'έξω ξανά.
elenh
Είμαι από την Κρήτη. Τελευταία φορά που πήγαμε μεγάλη παρέα το ευχαριστηθήκαμε. Τα πιάτα ήταν γενικά πλούσια και γευστικά. Επειδή ξέρω από κρητική κουζίνα μπορώ να πω ότι έφαγα σα το σπίτι μου. Απλές και καθαρές γεύσεις, ισορροπημένες χωρίς υπερβολές με φρέσκα υλικά. Δοκιμάσαμε σχεδόν απ' όλα. Ξεχώρισα ένα μοσχαράκι με κάστανα και κρεμμύδια, το μπουρέκι, τους χοχλιούς, ένα αρνάκι που έλιωνε στο στόμα και το χοιρινό με τις άγριες αγκινάρες. Μ' αρέσανε και οι ασκολίμπροι σαλάτα, αν και δεν μοιάζανε πολύ με τους κρητικούς. Το Κουνελάκι καλό ήτανε, αν και μου φάνηκε ξαναζεσταμένο. Η τσικουδιά καλή. Το κρασί συμπαθητικό. Οι τιμές των πιάτων ήταν τσιμπημένες, αλλά η ποσότητα σε αποζημείωνε. Και μ' αρέσει που στη Μυρσίνη είναι καθαρά και η κουζίνα σε κοινή θέα. Γενικά αξίζει να πάτε.
kos87
Η απόλυτη μετριότητα!Αργό κ τελείως ανοργάνωτο σέρβις,φαγητό αδιαφορο,εντάξει ακριβό δεν είναι αλλά αυτό έλειπε.Πρόκειται ουσιαστικά για μαγειρείο.
kostas
Μετρια και οχι αυθεντινη κρητικη κουζινα.Ζητησαμε καλτσουνακια και ο σερβιτορος με κοιτουσε λες και το ακουγε πρωτη φορα.....
makos
Ακριβό σε σχέση με την ποιότητα. Συνηθισμένες έως μέτριες γεύσεις σε ασυνήθιστα υψηλές τιμές (εννέα ευρώ οι κοχλιοί). Όχι και τόσο αυθεντικές κρητικές γεύσεις.
Βικτωρ Τ.
Μετριο το γαμοπιλαφο ,ευγενικο σερβις ,καλο κλιμα αλλα το φαγητο δεν ειναι ιδιαιτερο.
sokrates
πριν 2 χρονια που χα παει(και πολυ πεινασμενος) απογοητευτηκα εν μερει
εχω παει στην κρητη 4 φορες, την εχω γυρισει ολη και η τσικουδια της μυρσινης μου θυμισε τις χειροτερες που ειχα πιει εκει...απορησα με τα παραπανω σχολια και για αυτο γραφω
εκτος κι αν αλλαξε κατι τα 2 τελευταια χρονια(αμφιβαλλω και για αυτο ομως γιατι εχω πληροφορηση προσφατη που συμφωνει για την τσικουδια -
κατα τα αλλα, μην παρετε κοκκινιστο κοκκορα, δεν αξιζει μια και οι χυλοπιτες μετριες(τωρα πως καταφεραν ενα τοσο απλο πιατο να το κανουνε μετριο...δε ξερω..)
τα υπολοιπα μου φανηκαν καλα και οι πατατες αληθινες και νοστιμες - σπανιο πραμα για θεσ/νικη
Jiannis
Ένας πραγματικά πολύ όμορφος χώρος για μεζέδες και οινοποσία(ή ρακηποσία) με ωραίες μουσικές συνοδείες.

Η εξυπηρέτηση επειδή έχω πάει 6-7 φορές είναι πολύ μεμπτή. Τις περισσότερες φορές πέτυχα μία κοπελίτσα πολύ συμπαθητική και γλυκομίλητη, αλλά είχα πετύχει κ καναδυο φορές μία άλλη που σου πετούσε τα πιάτα απο 2 μέτρα μακριά κι έφευγε κ βαριόταν να σου μιλήσει. Το χειρότερο είναι να μην πετύχεις να εξυπηρετεί ενας γκριζομάλλης που συνήθως κάθεται στο ταμείο ή σε κάποιο τραπέζι κ τα πίνει, γιατί λίγο έλειψε μια φορά να πιαστεί με έναν πελάτη γιατί τον ειρωνεύτηκε... Ενώ και σε μας μία φορά δε μας έδινε το καλό τραπέζι στην αρχή που νόμιζε ότι ήμασταν 4 άτομα αλλά όταν κατάλαβε ότι ήμασταν 7 είπε " ά καθίστε..."


Οι μεζέδες είναι γενικά καλοί αλλά σχετικά μικροί.
Οι ανθοί γεμιστοί αν δεν ήταν κρύοι απο το ψυγείο θα ήταν μάλλον καλοί δυο φορές που δοκίμασα και δυστυχώς αυτό μπορεί να συμβεί και στις πατάτες φούρνου και στους κεφτέδες με σάλτσα. Το κουνέλι και ο κόκορας μέτρια πράγματα(φαινόταν καλομαγειρεμένα αλλά το κρέας όχι και τόσο φρέσκο). Στα θετικά όμως η φάβα (απο τις πιο νόστιμες που έχω δοκιμάσει), το απάκι(καπνιστά χοιρινά κομμάτια με ξύδι), τα λουκανικάκια και η στάκα με αυγά.

Στα συν και η πολύ καλή ρακή που σου προσφέρουν με το που καθίσεις.


Εν συντομία αν δε διαλέξεις τα λίγα πιάτα με παγίδες και δεν τύχεις στον γκριζομάλη θα περάσεις πολύ ωραία...
Παύλος Κ
Θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές με τη γνώμη του Ταβερνοχώρου. Καλές γεύσεις, όχι κάτι το εξαιρετικό, ωραίο περιβάλλον, μέτριες τιμές. Δε βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις μου, αλλά για μια φορά αξίζει.
Σταύρος
Προτάσεις μου από τον κατάλογο: λαχανοπιτάκια, κεφαλογραβιέρα, λουκάνικο απλό και ξυδάτο, κουνέλι κρασάτο.
Και ρίξτε και μια ματιά στα πιάτα ημέρας, όλο και κάτι θα σας αρέσει.
Azdek
Ξαναπήγα το Σάββατο μετά από πολύ καιρό και τα συνάντησα όλα όπως τα θυμόμουνα:
1) Συμπαθητικός χώρος, ήσυχος και "ζεστός" ότι πρέπει για χαλαρή κουβεντούλα. Την περισσότερη ώρα έπαιζε "Χαΐνηδες" και άλλα "ελαφρά" κρητικά, σίγουρα πολύ ευχάριστα στο αυτί μου και πάντα σε διακριτική ένταση. Ο χώρος, όπως και η κουζίνα (σε κοινή θέα) πραγματικά πεντακάθαρα.
2) Τσικουδιά καλή. Πάρα πολύ γλυκόπιωτη, τόσο που καταντάει ελαφριά για τους συνηθισμένους... 6€ τα 200ml είναι μάλλον προς το πολύ, αν και το τρίτο 200αράκι το κέρασε, οπότε το ξεχνάμε.
3) Από φαγητό, μικρή σχετικά ποικιλία, αλλά σχεδόν όλα πολύ καλά! Λουκάνικο ξυδάτο, μακράν ό,τι καλύτερο έχω φάει - συμφώνησε και η παρέα. Το μόνο σίγουρο πιάτο που υπάρχει στο τραπέζι πάντα όταν πηγαίνω Μυρσίνη. Κεφτεδάκια με πυλάφι και λευκή σάλτσα πλούσια σε μυρωδικά, γευστικότατα και μεγάλο πιάτο. Μυτζηθροπιτάκια έχω φάει και καλύτερα, χωρίς να είναι κακά. Σαλάτα με βάση ψητά μανιτάρια πλευρότους, πολύ καλή. Πατατοσαλάτα διαφορετική από τ συνηθισμένα -με μαγειρεμένο κρεμύδι και ελιές- καλή. Κλασικά πολύ ωραίο ζυμωτό ψωμί, το οποίο όμως χρεώνεται 0,9€ στο άτομο.
4) Φτάνουμε και στην τιμή: 2 άτομα με τα παραπάνω από φαγητό, 600ml τσικουδιά (τα 200 κερασμένα) και ένα Μπυράλ (δεν μπορούσα να αντισταθώ στο ανεπανάληπτο αυτό αναψυκτικό) σύνολο 44,60€. Λίγα δεν τα λες, αλλά συνυπολογίζοντας και την ποιότητα χαλάλι... Αν ξέρεις πού πηγαίνεις, το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Σταύρος
Σαν Κρητικός πρέπει να σας πω το ότι η αυθεντικότητα των κρητικών εδεσμάτων της Μυρσίνης είναι αδιαπραγμάτευτη.Όλες οι πρώτες ύλες (τυριά, ελιές, λάδι, ρασί , χόρτα κλπ) έρχονται από Κρήτη και η εκτέλεση των συνταγών είναι παραδοσιακή.Η διακόσμηση όντως δεν πολυθυμίζει Κρήτη.Τα μικρά μεζεδάκια είναι πράγματι ακριβά για την ποσότητά τους. Στα κυρίως πιάτα όμως πληρώνεις ανάλογα και με την ποιότητά τους. Συνιστώ να δοκιμάσετε ένα από τα καινούρια πιάτα: κόκκορα με λευκή σάλτσα με φασκόμηλο.
Katitis
Εντυπώσεις από μια επίσκεψη :

Όχι και το καλύτερο σέρβις (δεν θα τους έλεγα αγενείς, αλλά έχουν ένα υφάκι που κάποιους μπορεί να τους ξενίσει, όχι αδικαιολόγητα).

Περιορισμένη ποικιλία φαγητών (προσωπικά θα τους έλεγα *μεζέδες*). Επιπλέον, οι ποσότητες είναι μικρές, και οι τιμές δυσανάλογα ψηλές - λες και αγοράζεις μερίδες εστιατορίου. Φύγαμε χωρίς να χορτάσουμε, παρότι αφήσαμε αρκετά λεφτά.

Το όλο στυλ δε του μαγαζιού (τελείως υποκειμενική κρίση) παρέπεμπε περισσότερο σε έθνικ δηθενιά, παρά σε "Κρητική κουζίνα".

Ξέρω πολλούς που έχουν να πουν τα καλύτερα, οπότε προφανώς έχει το κοινό του. Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι αξίζει να του δώσω δεύτερη ευκαιρία.
Θου-Βου
Απαράδεκτο το service (είναι δυνατόν να τρως σε ένα ξύλινο τραπέζι έτσι ξερά, χωρίς ένα τραπαζομάντηλο;). Και γιατί πρέπει το φαΐ να μου κοστίσει 28€ το άτομο; Δεν πήραμε συναγρίδες...
monimapeinasmenos
Λοιπόν ταβερνοαλάνια..Να μιλάμε με στοιχεία..Πηγα σήμερα στο μαγαζι και αυτές είναι οι εντυπώσεις μου:
1)εκεί που είναι το μαγαζί δεν παίζει πάρκινγκ.Μόνο στο πεζόδρομο απέναντι μπορείς να το βάλεις και θα σου πάρουν τις πινακίδες (Ασχετο!)
2)Διακόσμηση του μαγαζιού μέτρια δε ξέρω σε τι θυμίζει κρητικο?!
3)Το μαγαζί είχε μόνο άντρες!
4)Αργό σέρβις.Συγκεκριμένα περιμέναμε 10 λεπτά να έρθει να μας πάρει παραγγελία μολονότι τον ενημερώσαμε οτι είμαστε έτοιμοι (μπορεί να είναι και τυχαίο)
5)Επίσης όταν ζητήθηκε ο λογαριασμός απο τον ένα σερβιτόρο μας έγραψε στα @@ του και φωνάξαμε τον άλλον ο οποίος μας τον έφερε πάλι εντός 10 λεπτών περίπου.Προς ενημέρωση το μαγαζί είχε μόνο 4 παρέες οπότε δε τιθόταν θέμα φόρτου εργασίας.
6)Πριν παραγγείλεις σου κάνουν δώρο σφηνάκια με ρακί(ενα στον καθένα αρκετά καλής ποιότητας αν και μου φάνηκε λιγάκι αραιωμένο)
7)Κουβέρ 0,4 το άτομο ψωμί 1.8!
8)ρακομεζές αποτελούμενος απο 5 μικρά πιατάκια-φασόλια γίγαντες,ελίτσες μικρές,παξημαδάκια,σαρμαδάκια,ποικιλία τυρακίων- πάρα πολυ καλή για συνοδεία ρακής. Τιμή 7 ευρώ
9)Σαλάτα μυρσίνη αρκετά καλή αν και λίγο στεγνή Τιμή 6 ευρώ
10)Τσιγαράτο η κάπως έτσι δε θυμάμαι γιατί έχω κάψει κύτταρα, που είναι τέλος πάντων χοιρινό με πατάτες τηγανητές δε με ενθουσίασε καθόλου.Συγκεκριμένα το κρέας δε μου άρεσε.Δε θα το ξαναέπερνα. Τιμή 8,5 ευρώ
11)Η ρακή αρκετά καλή όπως είπα με τα 200ml να κοστίζουν στα 6 ευρώ
12)Στο τέλος υπήρξε και γλυκάκι-γιαόυρτι με μέλι και καρύδια-δε ξέρω αν το φέρνουν σε όλους η μόνο στα ζευγάρια:)
13)Γενικά μέτριο το μαγαζί αλλά για ρακοκατάνυξη είναι οτι πρέπει αν περνάς απο εκεί κοντά.Θα ξαναπήγαινα για τον ανωτέρω λόγω
14)Οι τιμές του δε μου φάνηκαν ακριβές αφού σχεδόν παντου έτσι είναι πλέον.Είναι βέβαια λιγάκι τσιμπημένες αλλά ως εκεί.
15)Πάτε στο μαγαζί ψιλοχορτάτοι
16)Ντάκο δε δοκίμασα αλλά απο το δίπλα τραπέζι άκουσα καλά σχόλια και εξωτερικά φαινόταν τούμπανο
17)Οσοι διαβάζουν το σάιτ είναι αλάνια!!!!
spartakos
Οτι είναι ακριβό είναι... Το κλίμα και ο χώρος όμως είναι πολύ ωραία , τα πιάτα απλά αλλά μεζεκλίδικα. Μπορεί να μην έχει τα τρελά αυθεντικά κρητικά φαγητά ούτε την μεγάλη ποικιλία αλλά μην ξεχνάτε οτι εξυπηρετεί ως τόπος ρακοποσίας και μάζωξης με συνοδεία μεζέδων, και τα καταφέρνει μια χαρά!
spiros
Φανταστικος χώρος γνήσια κρητική κουζίνα δεν νομίζω το ακριβό και τα άνοστα πιάτα να ισχύουν για αυτό το αυθεντικό κρητικό εστιατόριο
φαγάςκαλός
ειναι συμπαθητικος χωρος παραπεμπει στην κρητη εχει ωραια τυρια πολυ καλη τελεια ρακι αλλα ως εκει.δεν ειναι για φαι ειναι για ρακοποσια με ησυχο κεφαλι.κοκκορας με χυλοπιτες δεν,απακι λιγο δεν,εξαιρετος ξηρος ανθοτυρος.ειχε παλιοτερα αλλο προσωπικο πιο ευγενικο τωρα τελευταια δεν τα πανε και πολυ καλα.
Paul
Αδιάφορο, μικρή ποικιλία. Και τον ντάκο στην Κρήτη τον φτιάχνουμε με ανάλατη μυζήθρα, όπως και τα μυζηθροπιτάκια...

Μάλλον δεν θα ξαναπάμε..
vako
πολύ καλό φαγητό σε πολύ φυσιολογικές τιμές. Πολλές επιλογές για vegeterian ή όχι λάτρεις του κρέατος. Εξαιρετική ομελέτα με ανθότυρο. Θα περίμενα πάντως σε ένα τέτοιο μαγαζί να φάω σφακιανή πίτα αλλά δεν έχει.
JohnnyB
Μικρές μεριδες, υπερβολικά μικρός καταλογος, φτωχό σε επιλογές, αργό και πρόχειρο σέρβις και φυσικά πανάκριβο γι'αυτά τα δεδομένα.. Φαγητό μετριότατο.Το απάκι συγκεκριμένα πολύ σκληρό..και το ξυδάτο λουκάνικο να διαλύεται..
Κριμα γιατί σαν χώρος είναι ωραίος.
nik lab
Aυτο το πραμα που στεκει εκει δεν ειναι μεξικανικο. θα μου πεις ποιο ειναι?Αλλο αυτο. Δεν εχει προσωπικοτητα το μερος,σφραγιδα,ταυτοτητα. Και μιλαω και για την κουζινα.
Ευκολη,απλη,μετρια και ακριβη
StratosL
Το φαγητό πολύ μέτριο, τουλάχιστον τα πιάτα που δοκίμασα ήταν άνοστα. Κάποια στιγμή μπορεί να το τσεκάρω πάλι, αυτά που σας λέω ανάγονται στο 2006...
Βασίλης Κώτσιας
Πήγαμε το 2003. Αυτό προφανώς δεν λέει τίποτα για το σήμερα, εκτός ίσως από το γεγονός πως τότε διαφημίζονταν πως όλα τους τα υλικά ήταν βιολογικά. Η άξεστη γκαρσόνα, μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις μας, μας είπε : "...μα ξέρετε τώρα, δεν υπάρχουν πραγματικά βιολογικά προϊόντα!". Μαζί με το γεγονός πως η "σπιτικιά" τους κουζίνα ήταν μέτρια και τίποτα άλλο, μας έμεινε τραύμα και ούτε που ξαναπεράσαμε απ'έξω.
mat
Όλα π-ε-ν-τ-α-ν-ό-σ-τ-ι-μ-α κ σπιτικά! Ωραίο περιβάλλον κ καλός κόσμος. Δυστυχώς ΠΑΝάκριβο.
Για μένα στο τοπ5 της πόλης.
Natalie
Δεν μου άρεσε πολύ το φαγητο.Περίμενα να έχει πολύ καλύτερη κρητική κουζινα..κριμα
mpikat
είναι πολύ καλό αν και είναι λίγο ακριβό. δοκιμάστε την ποικιλια με τα μικρα πιατακια. καλη ρακι
MDJ.gr
Αναλογικά με τα μικρά πιατάκια του, είναι ακριβό!
Αλλά τα μεζακλίκια τύπου απάκι και λουκάνικο ξυδάτο είναι όλα τα ευρά!!! :)