Γενί Γκαβέ

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΤαβέρνα
ΔιεύθυνσηΔροσιά
ΝομόςΡεθύμνου
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2834071202
Διαδίκτυο
Ωράριο09:00-20:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΙδιοκτησίαΓιώργος Φλουρής
Πρόσθετες πληροφορίες:
"Γενί Γκαβέ" ήταν η παλιά ονομασία το χωριού που το 1940 άλλαξε σε Νέα Αξός και το 1964 μετονομάστηκε σε Δροσιά.

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
επίκουρος
Είναι must!!! Δεν έχω πάει σε άλλα μαγαζιά στην περιοχή μονο σε αυτόν. Φιλικότατο σέρβις όλα με το χαμόγελο. Το μόνο πιάτο νορμάλ σε μέγεθος είναι το κρέας που το ζυγίζει. Τα άλλα είναι για 4 άτομα η μερίδα!!! Εκτός από το ρύζι όλα τα άλλα είναι δικά του. Γευστικότατα ντολμαδακια, γουρουνόπουλο, παιδάκια, αρνί σούβλας, πατάτες, σαλάτα, μυζήθρα. Απίστευτο μέρος πολύ χαμηλές τιμές!
Το συγκεκριμένο χωριό μπορεί να το προσεγγίσει κανείς και απο τον σύγχρονο δρόμο Ηρακλείου-Ρεθύμνου (έχει διασταύρωση στις Σίσες).Βέβαια η παλιά διαδρομή είναι απίστευτα όμορφη,αλλά και το ίδιο κουραστική.Στη μέση του χωριού λοιπόν,έχει 4,5 ταβέρνες με την ίδια σπεσιαλιτέ(γουρουνόπουλο σούβλας).Διαλέξαμε το "Γενί Γκαβέ,Φλουρής" που έβλεπε φάτσα στην παλιά οθωμανική βρύση με τον θηριώδη πλάτανο και που είχε τον καλύτερο-έμμεσο-κράχτη,μια στρομπουλή μαυροφορεμένη γιαγιά που καθάριζε αμπελόφυλλα!).Το ένσικτο μας δεν μας πρόδωσε,η γιαγιά μένταλιστ χωρίς να πάρει παραγγελία γνώριζε τι θέλαμε.Εξαφανίστηκε στη κουζίνα για 15 λεπτά και εμφανίστηκε με κτηνώδη ολόφρεσκη-απο το μπαχτσέ-σαλάτα με μοσχοβολιστό λαδάκι και τεράστια πιατέλα με πεντανόστιμες τηγ.πατάτες,ψωμί ζυμωτό,κρασάκι ντόπιο χύμα και μισό κιλό γουρουνόπουλο σούβλας που έλειωνε στα ευτυχισμένα μας στόματα.Στο τέλος κερασμένο καρπούζι και ρακί.Σύνολο για δυο άτομα...20 ευρώ, όχι το κεφάλι,σύνολο!Φίλησα τη γιαγιά (με την άδεια της κυρίας μου) και φύγαμε μακαρίζοντας τους τυχερούς ανθρώπους που μπορούν να έχουν τέτοιες απολαύσεις σε εβδομαδιαία βάση. Όχι το φιλί, το φαϊ..
Υ.Γ. Σταύρο κατάγεσαι από πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή της Κρήτης!
Σταύρος
Γειά σου πατρίδα! Η Δροσιά(Γενί Γκαβέ)βρίσκεται πάνω στην Παλαιά Εθνική Οδό Ρεθύμνου- Ηρακλείου και απέχει 5 λεπτά από το χωριό μου (Αϊμονας).Οι Φλουρήδες φτιάχνουν με μαστοριά γουρουνόπουλο και αρνί σούβλας. Για μερακλήδες.