Εικόνες (47)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ψαρονέφρι σοτέ γεμιστό με μετσοβόνε, με συνοδεία ριζότο λεμονιού (μια χαρά)
Ραβιόλι με πορτσίνι και τρούφα (πολύ καλά)
Βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και won ton με κατσικίσιο τυρί (καλή, λίγο αλμυρή)
Ριζότο μυρωδικών με χτένια σωτέ μαριναρισμένα με σκόρδο και κάρυ
Σολομός teriyaki, μαύρο ρύζι και μουσλίν ταραμά wasabi
Καλωσόρισμα: μελιτζανοσαλάτα με βουβαλίσια μοτσαρέλα
"Ταρτάρ από φρέσκο ψάρι ημέρας με αρωματικά βότανα" (εξαιρετικό)
"Λαβράκι ψητό με ριζότο, αυγοτάραχο και πράσινα σπαράγγια" (οκ)
Καλωσόρισμα: πατέ πάπιας (καλό)
Σολομός ψητός teriyaki, μαύρο ρύζι, μουσλίν ταραμά wasabi
Λαβράκι ψητό με ριζότο, αυγοτάραχο και πράσινα σπαράγγια
Χτένια σοτέ με σπανάκι, καραμελωμένο αντίβ και σάλτσα μαύρης τρούφας
Βελουτέ κίτρινης κολοκύθας με wonton κατσικίσιου τυριού, μέλι και σουσάμι
Φάβα με φρέσκο καλαμάρι και πέστο
Σπαγγέτι με φρέσκα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, κυδώνια)
Καλωσόρισμα σεφ: μανούρι με παπαρουνόσπορο
Ψητό κοτόπουλο με αρωματικά, πατάτες και λαχανικά (μέτριο)
Χοιρινό φιλέτο με γραβιέρα και μπεϊκον και πουρές πατάτας (μέτριο)
Ριζότο με μανιτάρια και τρούφα (πολύ καλό)
Λαβράκι με πουρέ μελιτζάνας (πολύ καλό)
Γλυκό semmifreddo al caffe (αδιάφορο)
Εσωτερικά (Αύγουστος 2013)
Εσωτερικά (Αύγουστος 2013)
Μοσχάρι φιλέτο με foie gras (μαγεία!)
Καλωσόρισμα σκοπελίτικη σπανακόπιτα
Amuse bouche (μανιταρόσουπα)
Σολομός teriyaki (τον έχουν χαλάσει)
Ποικιλία σαλάτας & ορεκτικών
Λαυράκι & πουρές μελιτζάνας
Τάρτα λεμονιού (καλούτσικη)
Καλωσόρισμα/welcome σφυρίδα (καλό)
Φρέσκα ραβιόλι με γαρίδες
Λαβράκι με γαρίδες (πολύ καλό)
Ορεκτικό χταπόδι με μελιτζάνα και τυρί (πολύ νόστιμο)
"
Ολόκληρη η ανακοίνωση στο παρακάτω link:
https:
Το μενού ήταν στάνταρ, ως εξής:
-Βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και won ton με κατσικίσιο τυρί - καλή, αλλά νομίζω το αλάτι ξέφυγε λίγο
-Ραβιόλι με πορτσίνι και τρούφα - πολύ καλά
-Ψαρονέφρι σοτέ γεμιστό με μετσοβόνε, με συνοδεία ριζότο λεμονιού - μια χαρά, ζουμερό το κρέας και ιδιαίτερο το ριζότο με την ένταση του λεμονιού
-Κροκάν σοκολάτας caramelia - νόστιμο, αλλά πολύ μεγάλη μερίδα που ξεπερνούσε τα όρια του λιγωτικού
Στο κυρίως, υπήρχε και η επιλογή για λαβράκι σοτέ με κρούστα λεμονιού, πουρέ σελινόριζας, λαχανικά και beurre blanc, για το οποίο άκουσα καλά λόγια.
Γευστικά σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος, παρόλα αυτά επειδή δε γνωρίζω το κόστος κατ' άτομο, δεν μπορώ να κρίνω το value for money του πράγματος.
Το σέρβις με προβλήματα: ενώ ήμασταν ελάχιστα τραπέζια χρειάστηκε να ψάξουμε σερβιτόρο 2-3 φορές (υποδοχή, παραγγελία, τουαλέτα) ενώ παρατηρήθηκαν ανοργανωσιές και αρρυθμίες.
Πάμε τώρα στο μενού, το οποίο ήταν το ίδιο και σχεδόν απαράλλαχτο με αυτό που θυμόμουν στην τελευταία μου επίσκεψη των τελών του 2015, και δεν το λες και μεγάλο. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα σημάδι στασιμότητας για ένα μαγαζί που θέλει να πλασάρεται ως καλό (ότι και αν σημαίνει αυτό) και δείχνει, πιότερο, λογική ταβέρνας.
Αδιάφορο καλωσόρισμα με μελιτζάνα και σφαίρα βουβαλίσιας μοτσαρέλας.
Φάβα με καλαμάρι και βινεγκρέτ από το μελάνι του: καλή η φάβα με έντονη λεμονάτη γεύση, το κτψ καλαμάρι όμως σκληρό και δυσμάσητο.
Ριζότο μυρωδικών με χτένια σωτέ μαριναρισμένα με σκόρδο και κάρυ: καλό αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο, περισσότερο επρόκειτο ένα ριζότο με πέστο βασιλικού, ενώ το κάρυ "
Σολομός teriyaki, μαύρο ρύζι και μουσλίν ταραμά wasabi: νόστιμος και τρυφερός ο σολομός, ωστόσο την teriyaki οn top θα την χαρακτήριζα κάπως χονδροειδή γευστικά, το wasabi μόνο χρωματικά έβγαινε, το μαύρο ρύζι από την άλλη νόστιμο και με ταιριαστή υφή.
Τα ανωτέρω έναντι 69 ευρώ, τα οποία τα θεωρώ πολλά για την εμπειρία.
Αν λοιπόν το μαγαζί δεν προσαρμοστεί στον ανταγωνισμό, δεν ανανεώσει γευστικά τον κατάλογο, δεν αναλάβει νέες γευστικές προκλήσεις, τότε δεν θα το περισώσει ούτε η ωραία του αυλή, ούτε ότι είναι σε μουσείο (παρακαλώ, ας μη γίνονται συγκρίσεις με αντίστοιχα εστιατόρια σε μουσεία της πόλης των Αθηνών), αλλά θα το φάει η μαρμάγκα.
δοκιμασαμε ενα ταρταρ λαυρακι που ηταν καταπληκτικο και απο κει και περα ολα πολυ μετρια. ριζοτο με γκοργκοντζολα και προσουτο πολυ φτωχο (τη γκοργκοντζολα δεν την καταλαβαμε!), σολομος τεριγιακι οκ κι ενα λαβρακι με καπνιστη μελιτζανα οκ. μαζι με ενα μπουκαλι κρασι γυρω στα 100€. σημειωση το κρασι το βαζουν σε σαμπανιερες κοινοχρηστες μακρια απο τα τραπεζια κι επρεπε καθε φορα να τους ψαχνουμε ωστε να μας γεμισουν το ποτηρι. για τα λεφτα που ζητανε δεν νομιζω να το επισκεφτω ξανα, υπαρχουν πολυ καλυτερες επιλογες
Το service είναι επαγγελματικό και αποτελεσματικό.
Στο φαγητό τώρα:
Σαλάτες(ελληνική και σπανάκι-μαρούλι) απλώς ΟΚ.
Ριζότο μανιταριών πολύ καλό.
Φλογέρες παρμεζάνας αδιάφορες.
Φιλέτο μοσχαρίσιο με φουα γκρα εξαιρετικό και ψημένο όπως ζητήθηκε.
Γλυκά (μηλόπιτα-σουφλέ σοκολάτας-μιλφειγ) αδιάφορα.
Θεωρώ πως είναι απο τα πιο προσεγμένα εστιατόρια της πόλης.
Στο σύνολο το πρόσημο είναι θετικό και θα ξαναπήγαινα άνετα.
amuse bouche tartare σολομου πολυ καλό.
moelleux σοκολατας παρα πολύ καλο.
Σε γενικές γραμμές μου αρεσαν όλα, και το κρασι σε ποτήρι σερβιρισμένο σε σωστή θερμοκρασία κ το σερβις ευγενικό. Το μόνο '
Τα μενού στα 15-20-25 είναι καλή επιλογή και μάλλον συμφέρουσα.
Φιλέτο κοτόπουλο καλό και ζουμερό. Ψαρονέφρι καλό, όπως και το λαυρακι και ο σολωμός. Την τελευταία φορα πήρα entrecote με hollandaise, σπαραγγια και πατάτες. Η ολλαντεζ παρα πολυ καλή αλλά το μοσχάρι λεπτοκομένο και παραψημένο στα 24 ευρω.
Από γλυκά, το semifreddo al cafe πολυ καλό, crepes suzettes καλές (δεν έχω πετύχει αλλού στην πόλη, εκτως ίσως απο το clochard).
Ωραία ζεστα ψωμάκια ψημένα στην πέτρα όπως λένε απλα ή με ελία.
μου είχαν κάνει πολύ καλή εντύπωση, καθώς είναι πολύ αφαιρετικές: κυριαρχεί παντου το λευκό μάρμαρο, τόσο στο πάτωμα όσο και στους τοίχους και υπάρχει πάντα ένα μπουκέτο με φρέσκα λουλούδια. δεν τις έχω πετύχει ποτέ βρώμικες αλλά δυστυχώς έχουν πολλές φορές δυσάρεστη μυρωδιά, η οποία όμως οφείλεται στον σχεδιασμό της αποχέτευσης συναρτήσει της διευθυνσης του αέρα (μη γελάτε, ισχύει)...
Παραγγείλαμε:
-Σπιτικό λαζάνι γεμιστό με κοτόπουλο και μπέϊκον (καλό και πολύ μεγάλη ποσότητα!! μου έκανε εντύπωση η ποσότητα για ορεκτικό)
- Σαλάτα Τρυφερό σπανάκι, ψητές πιπεριές, ζεστό κατσικίσιο τυρί σεβρ, μπέικον, αυγό (πολύ καλή, αν και τώρα που το σκέφτομαι σαν να μην πολυείδα τις ψητές πιπεριές.
-Κυρίως Ψητό αρνάκι στη γάστρα, πουρές πατάτας (πολύ καλό, έλιωνε στο στόμα το αρνάκι χώρις ίχνος μυρωδιάς που ενοχλεί κάποιους)
-Κυρίως Εntrecôte από μοσχαράκι γάλακτος, πράσινα σπαράγγια και σως ολλαντέζ (Επίσης πολύ καλό και σωστά ψημένο)
-Γλυκά Κροκάν σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού και παγωτό (εμένα προσωπικά δεν με τρέλανε...)
-Κρεπ σουζέτ με παγωτό και ξύσμα πορτοκάλι (πολύ καλό και αρκετά ελαφρύ για να τελειώσεις ευχάριστα το γεύμα σου)
Μαζί με μπουκάλι κρασί και 2 διπλά εσπρεσάκια γύρω στα 120 ευρώ ο λογαριασμός. Δεν το λές βέβαια και φθηνό, άλλα ήταν ιδιαίτερη η περίσταση.
Από το μενού μας πληροφόρησαν οτι έλειπαν τα πιάτα με φουα γκρα και με σφηρίδα...
Οι σερβιτόροι ευγενικοί και το service γενικά πολύ καλό.
Αρνητική εντύπωση μου έκαναν πάντως οι τουαλέτες, οι οποίες ήταν ένα χάλι και μισό.
Φαγητό:
*πράσινη σαλάτα με λιαστή ντομάτα και κατίκι (καλή)
*σαλάτα κομποζέ "
*καλαμάρι με πουρέ μελιτζάνας και ρόκα (οκ)
*από κυρίως, το λαβράκι και ο μπακαλιάρος ήταν καλά, o σολομός μέτριος.
*creme brulee - ΘΕΙΚΗ!
Service: επαγγελματικό, διατηρεί πολύ καλά επίπεδα.
Τιμές: εδώ είναι που τα χαλάμε καθώς παρατήρησα μια μικρή αύξηση στον κατάλογο σε σχέση με τον Σεπτέμβρη που το είχα επισκεφθεί τελευταία φορά. 3 άτομα με 3 course έκαστος, 1 φιάλη κρασί στα 170 ευρώ. Για τέτοιες εποχές, δεν ξέρω με ποιά λογική εμμένει σε τόσο υψηλές τιμές. Εντάξει δεν δουλεύει δα και τόσο ακριβά υλικά (π.
Μακάρι να αντέξει, γιατί-όπως έχω προαναφέρει-είναι από τα καλύτερα πραγματικά αξιπρεπή εστιατόρια στην πόλη που μπορείς να γευματίσεις επαγγελματικά/ρομαντικά/οικογενειακά/επετειακά-αλλά το κόβω κομμάτι δύσκολο...
το ριζότο μανιταριών απλά τέλειο!
η σαλάτα με κοτόπουλο καλή!
πήραμε μιλφέιγ και οι φραουλίτσες ήταν ελαφρώς άγουρες και ξινούτσικες οπότε χαλούσαν την υπόλοιπη γεύση!
Η εξυπηρέτηση άριστη και πολύ ευδιάθετη!
οι τιμές βέβαια είναι υψηλές αλλά ανταποκρίνονται στην ποιότητα!
*Τα ραβιόλια με τις γαρίδες πλέον δεν είναι χειροποίητα αλλά χρησιμοποιούν αυτά που βρίσκεις στον Βασιλόπουλο συσκευασμένα.
*το μιλφείγ τους το χάλασαν, το φύλλο καθόλου τραγανό και πολύ λιγότερη κρέμα.
*το ψήσιμο στα φιλέτα δεν έχει την μαστοριά άλλων εστιατορίων(βλ.
Ωστόσο,
Οντως ενα απο τα καλυτερα εστιατορια της πολης.
Ομως ανασταλτικοτατος παραγοντας οπως ανεφερε και περσυ ο FranciseMe η αναλογια γονεων-παιδιων.
Αν καποιος απο το εστιατοριο μπαινει στο συγκεκριμενο σαιτ παρακαλω να το αναφερει καθως αποτρεπει σε καποιον να γινει θαμωνας.
Σε κάποια πράγματα βέβαια θα μπορούσε να είναι πιο "
Κουζίνα: 9/10
Περιβάλλον: 8/10
Εξυπηρέτηση: 9/10
Σχέση ποιότητας προς τιμή: 8/10.
Όσον αφορά το σέρβις δεν συμφωνώ. Πήγα πριν από λίγο καιρό και ήταν άψογο!!!
Το επισκεπτόμουν 4-6 φορές το μήνα και υπήρχαν όλοι οι λόγοι που προαναφέρθηκαν.
Ευγένεια, ωραία κάρτα και υποδειγματικό σέρβις.
Προσιτή πολυτέλεια και προσοχή στις λεπτομέρειες.
Σήμερα, δεν μπορώ να πω το ίδιο καθώς, πολύ απλά, η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Δεν θα μιλήσω για την αλλαγή προσώπων, στην ιεραρχία τού χώρου, γιατί μπορεί να χαρακτηριστώ εμπαθής.
Θα αναφερθώ όμως στην ανεξήγητη άνοδο, των ήδη αλμυρούτσικων τιμών, μέσα σε μια νύχτα, της τάξης τού 25-30%, χωρίς τίποτε να το δικαιολογεί.
Το "
Κουζίνα: 9/10
Περιβάλλον: 7/10
Εξυπηρέτηση: 9/10
Σχέση ποιότητας προς τιμή: 9/10.
Το τραπέζι ήταν στρωμένο με ατομικά petit τραπεζομάντηλα και υφασμάτινες πετσέτες. ( Πράγμα που με έκανε να ενθουσιαστώ αναλογιζόμενος την πλήρη έλλειψη τραπεζομάντιλου στο Banquet την προηγούμενη εβδομάδα). Τα ποτήρια του νερού κολονάτα και Schottzwiesel. (Για τη σημασία του ποτηριού θα μιλήσω μια άλλη φορά. Θα πω όμως πως το κατάλληλο ποτήρι δίνει μεγαλειώδη γεύση, ακόμα και στο νερό) Το welcome ήταν εντυπωσιακό. Ραβιόλι αστακού.
Το υπόλοιπο εδώ
http:
Value for money 8/10