paparouna [μεταφέρθηκε]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία.
ΚατηγορίαBar-Restaurant
ΔιεύθυνσηΒηλαρά 2 & Συγγρού 7, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Λέξεις κλειδιά
παπαρούνα
Άνοιξε26 Οκτωβρίου 2010
Έκλεισεπερίπου μέσα 2011
Το κατάστημα αυτό βρισκόταν στο παρελθόν σε άλλη τοποθεσία.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στην αρχή το εστιατόριο λειτουργούσε μόνο μεσημέρι και το βράδυ μόνο σαν bar, αλλά από αρχές 2011 λειτουργεί όλη τη μέρα.

Στη θέση του υπήρχε η Παπαρούνα (από την ίδια ιδιοκτησία αλλά με διαφορετικό concept). Στη θέση του άνοιξαν με αύξουσα χρονολογική σειρά το Gabrinus και το Broken Clock.

Σxόλια (16)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
o.apiastos
Νομίζω πως η γαστρονομία της πόλης δεν έχασε απολύτως τίποτα από το κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος. Ένα ντεμέκ λιγότερο.
Γιαντράνκα
Επιβεβαιώνω πως έκλεισε. Κρίμα πάντως. Νομίζω και εγώ ότι ο ιδιοκτήτης "κατάφερε" να το κλείσει. Παράδειγμα ίσως για το πώς καταστρέφεις ένα μαγαζί που δουλεύει σωστά και έχει τον κόσμο του: το κλείνεις αρχικά με σκοπό να γίνει μπαρ, ανακοινώνεις ότι το μαγαζί θα στηθεί αλλού, το κρατάς όμως κλειστό για τόσο (πολύ) καιρό ώστε να διώξεις τακτικούς και άλλους, και μετά το ανοίγεις στον ίδιο χώρο αλλά ψιλο-αγνώριστο σε ύφος. Ε, και μετά κλείνεις. Τα θερμά συγχαρητήριά μου.
xontros_dokimastis
πέρασα χθες (παρασκευή βράδυ) και ήταν κλειστά μάλλον μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε να το κλείσει...
orGy
συμφωνω μαλλον με το προηγουμενο σχολιο : Έλλειψη consistency,το οποιο μαλλον κατι σημαινει ειτε για τον chef ειτε για τη διευθυνση.

Αλλά:
Ορεκτικά: Ωραίες ιδέες,σε καμια περιπτωση μονοτονες BUT consistency not και επισης για ενα τετοιο μαγαζι θα περιμενα να φτιαχνει σως/μους/"αλοιφες" δικες του και να μην χαλαει τα πιατα με ετοιμες ενω τα υπολοιπα υλικα του πιατου πχ ειναι ολοφρεσκα.Εξαιρετικα ψητα λαχανικα-σωστο κοψιμο και ψησιμο και σερβιρισμα.
Κ.Πιατα : Αξιοπρεπη.Πρωτεϊνες καλα μαγειρεμενες (περιεργο για ελληνικα standards που τα τα τερματιζουν ολα overdone),σάλτσες δεμενες σωστα με ωραια υφη και κολακευουν την πρωτεϊνη.
Ποτα: δεν πηρα
Χωρος: Μου αρεσε
Τιμες : Μαλλον ακριβο για αυτα που προσφερει όποτε τα προσφερει οπως θα επρεπε.

Στα θετικα να αναφερω και το μικρο (σχετικα) μενου. Ακομα πιο μικρο να ηταν δε θα ειχα κανενα προβλημα, με την αντισταθμιση των φρεσκων υλικων και της παρασκευης των πιατων MONO on order!

Μπορει να βελτιωθει και να ειναι ενα απο τα ενδιαφεροντα της πολης αλλα πρεπει να επιμεινει επαγγελματικα στην επιλογη μονο φρεσκων υλικων και τα πιατα του να μην ειναι μισο φρεσκο-quality-gourmet και το αλλο μισο του πιατου με σως απο σκοπιανικο μπακαλικο.Ωραιες ιδεες,καποιες φορες ναι καποιες φορες οχι στην εκτελεση.Consistency λοιπον.
παοκ4
ειναι με της μερες τους!!αν ο μαγηρας ειναι σε καλη διαθεσει θα φας καλα...αν ειναι χαλια αστο καλητερα!!
fataoulas
Πολύ ωραίο το φαγητό και ο χώρος. Οι τιμές είναι οι αναμενόμενες για εστιατόριο του είδους του ("ψιλογκουρμέ").
spartakos
Καλή ατμόσφαιρα και νόστιμο φαγητό, μερικές μερίδες του είναι σχετικά "αλμυρές" αλλά για ανάλογα πιάτα πιστεύω και σε άλλα εστιατόρια μπορεί να βρείς και ακριβότερα.

Επειδή ακριβώς το κλίμα είναι χαλαρό δεν σκέφτεσαι οτι πας σε κυριλέ εστιατόριο και πρέπει να είσαι σφιγμένος, παρόλο που θα τσιμπήσεις και καμιά γκουρμεδιά
Χράβα
Πήγα χθες το μεσημέρι. Η ατμόσφαιρα πολύ φιλική, πολύ καλόγουστη διακόσμηση με ανάλογα ταιριαστή μουσική σε ήχους jazz. Το σέρβις ευγενικότατο, πρόθυμο και γρήγορο. Παρ' όλα αυτά στο φαί τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Πλήρωσα 12 ευρώ για ένα πιάτο που μου το παρουσίαζαν στο μενού με γκουρμέ μεγαλοστομίες (σουπιά γεμιστή με κους κους, κολοκυθάκι και "φιλέτο" ελιάς, σε σως από λεμόνι) που ουσιαστικά ήταν ένα πιάτο που θα έτρωγα σε μία τυπική ψαροταβέρνα με πιο ευφάνταστο μενού, στη μισή τιμή. Όσον αφορά τη σαλάτα, δεν ήταν φρεσκοκομμένη, αλλά από τις κλασικές συσκευασίες που γνωρίζουμε στα σακουλάκια. Το κακό είναι ότι αυτά τα λαχανικά πλένονται με χλωρίνη με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάνουν τις βιταμίνες και τη γεύση τους αλλά να δημιουργούν και στομαχικές διαταραχές. Το γλυκό (σουφλέ σοκολάτας) αρκετά καλό. Δεν θα ξαναπάω όμως. Σίγουρα το φαγητό δεν ανταποκρίνεται στις τιμές του. Δεν είχε άσχημο φαγητό, όχι όμως και ικανό να ξοδέψει κάποιος 12 ευρώ τη μερίδα.
Χράβα
Δεν καταλαβαίνω γιατί στην περιγραφή γράφετε ότι η κουζίνα λειτουργεί μόνο το μεσημέρι. Λειτουργεί κανονικά και το βράδυ.
Γιαντράνκα
Επιστροφή μετά από αρκετό καιρό.
Μιλφέιγ μελιτζάνας με ελαφριά και αρωματική μους τυριών αρκετά καλό (6,5€).
Κατσικίσιο τυρί πανέ με μπέηκον, το μέλι επισκίαζε αρκετά τη σκερτσάδα που έπρεπε να είχε το τυράκι(6,5€).
Σαλάτα σπανάκι με παρμεζάνα κρουτόν και ψητά λαχανικά: το μόνο λαχανικό ήταν μελιτζάνα, μεγαλη ποσότητα αλλά με κάπως περισσότερη τριμμένη παρμεζάνα απ' όσο θα έπρεπε(6,5€).
Φιλετάκια γαλοπούλας σχάρας με κέδρο, συνοδεία λεμονάτης μαγιονέζας και πατάτες ντοφινουάζ, πολύ καλά ψημένα, άφηνε υπέροχη απαλή γεύση στο τέλος(9€). Το καλύτερο πιάτο.
Ριζότο κοτόπουλο με ντοματίνια αρκετά μεγάλη ποσότητα, συμπαθητικό χωρίς να ξετρελαίνομαι, πάντως πολύ καλά χυλωμένο(8,5€).
Σουφλέ σοκολάτας με γλυκιά κρέμα μασκαρπόνε ωραίο (5,5€).
Άρα σε γενικές γραμμές παρότι υπήρξαν λαθάκια, νομίζω παραμένει μια αναμφίβολα καλή επιλογή.
polina
Στην παπαρούνα αναθεώρησαν και επανέφεραν το μαγαζί στην αρχική του μορφή. Το μενού λοιπόν είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που ήταν και πριν αλλάξει ύφος, πράγμα που με χαροποίησε ιδιαίτερα γιατί η παπαρούνα ήταν πολύ αγαπημένο μου στέκι. Ακόμα περισσότερο με χαροποίησε που η πάπια πορτοκάλι που παρηγγειλα ήταν απ'τις καλύτερες που έχω φάει κυρίως λόγω του άριστου ψησίματος. Προτείνω να βγει από το "χειμωνιάτικο", όπως το αποκάλεσαν, μενού και να μπει στο μενού όλων των εποχών. Επίσης προτείνω να επαναφέρουν τα φιλετάκια με σως λευκής σοκολάτας γιατί είχαν προκαλέσει εθισμό..ευχαριστώ.
Βιθέντε
Πολύ άστοχη κίνηση το κλείσιμο του εστιατορίου...
Το σημερινό μπιστρό, κατά τι ομορφότερο. Το μικρό μενού αδιάφορο: μερικά παλιά μετρια πιάτα και κάποια νέα, με τιμές σε δυσθεώρητα ύψη, που δεν δικαιολογεί η ποιότητά του φαγητού και σε κάνουν να πιστεύεις με βεβαιότητα ότι αποτελούν μετακύλιση του χρέούς της ανακαίνισης (και της άστοχης επένδυσης).
Το φθηνότερο κρασί στον κατάλογο (μονο φιάλη, παρακαλώ) κοστίζει 23ευρώ.
Η ποικιλία κρασιού/μπύρας, δεν είναι τίποτα παρά διάφορες τηγανητές κροκέτες, που πληρώνεις χρυσές. Την ίδια μέρα, έτυχε να γνωρίσω κάποιον από την κουζίνα του μαγαζιού -μου είπε πως είναι όλες χειροποίητες. Και πάλι: έλεος.
Για όσους είναι κριτήριο, στο μαγαζί καπνίζουν κανονικά. Προς το παρόν.
ahatzop
χάλασε πολύ... σε ΟΛΑ τα επίπεδα
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
petrokilias
Το γεγονός ότι εχει μικρό μενού είναι καλό.Τα πιάτα είναι απλά και νόστιμα, η σαλάτα φτωχή και οι τιμες αρκετά τσιμπημένες.Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ένα μπουκάλι Γιαννακοχώρι που εχει 12eurο στη κάβα πωλείται 30 euro στο εστιατόριο. τα κυριως πιατα στα 9 με 13 euro, οι (πολυ μικρες) σαλατες στα 5,5 euro και τα καλυτερα πλευρωτους που εχετε δοκιμασει στα 6 euro. Service επιεικως μετριοτατο.Μια μπυρα ακομα την περιμενουμε!
kprokopi
Το περιβάλλον ενδιαφέρον και το κτήριο ιστορικό, τα πιάτα δεν έχει σημασία που είναι λίγα - αυτό σημαίνει ότι ο σεφ ξέρει τι μπορεί να προσφέρει και όχι του τύπου "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω". Τα πιάτα γευστικά αλλά οι μερίδες σχετικά μικρές. Τιμές με κρασί περίπου 20-25 ευρώ το άτομο.
λιγουρίτσα
τα νέα πιάτα... όλα και όλα είναι 3-4 και είναι άθλια
και οι τιμές πολύ τσιμπημένες για αυτό που προσφέρουν.
οι σερβιτόροι απαράδεκτοι
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι