Βεργιώτικο

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΤαβέρνα, Εστιατόριο
ΔιεύθυνσηΘωμαΐδου 2, Βέροια
ΝομόςΗμαθίας
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2331074133
Διαδίκτυο
Ωράριο
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε1997

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Πέρασα Σεπτέμβριο 2020. Αδιάφορη τοποθεσία πάνω στον δρόμο, αλλά πολύ ενδιαφέρον δροσερός εσωτερικός χώρος, σκαλισμένος μέσα σε βράχο (δεν γνωρίζω άλλο τέτοιο μαγαζί στη Βόρεια Ελλάδα). Έχει και μια μίνι εξωτερική αυλή που αξίζει και αυτή. Σέρβις απρόσωπο και διεκπεραιωτικό. Κατάλογος μικρός, μόνο κρεατικά. Τα λίγα που δοκίμασα ήταν απλώς οκ χωρίς να αντεπεξέλθουν στις προσδοκίες, αλλά δεν πήρα κρέατα ωρίμανσης. Τιμές νορμάλ.

Συμπερασματικά θα πήγαινα με χαρά ξανά για τον χώρο, και επόμενη φορά θέλω να πάρω κοπές.

Εικόνες (51)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Μπριζόλα κόντρα ωρίμανσης (μέτρια στο big picture)
[εικόνα]
Deux Dieux (δεν μου άρεσε)
[εικόνα]
Μπαβέτ Ελληνικό ωρίμανσης (καλό) και Zenato Amarone απλό (Καλό. Υπάρχουν αντίστοιχα καλές και καλύτερες επιλογές στα λεφτά του)
[εικόνα]
Tommasi Amarone (μέτριο για Αμαρόνε)
[εικόνα]
Tomahawk ωρίμανσης (μέτρια όσο αφορά το big picture)
[εικόνα]
Βράνα Πέτρα (το καλύτερο ελληνικό ξινόμαυρο που υπάρχει. Δεν αξίζει τα λεφτά του. Σε αυτό μπάτζετ παίρνεις πολύ καλύτερα εισαγωγής)
[εικόνα]
Εξωτερικό διάφραγμα ωρίμανσης ελληνικό grass fed (Πολύ καλό. Η συγκεκριμένη κοπή με τη σωστή επεξεργασία είναι ανωτέρη σε grass fed ζώα)
[εικόνα]
Αυτόριζο (καλό αλλά όχι για την τιμή του)
[εικόνα]
Masi Amarone (μέτριο για αμαρόνε)
[εικόνα]
Waguy Ιαπωνίας Α5 ψημένο (καλό αλλά κάτω των προσδοκιών γιατί θέλει κάρβουνο και όχι αέριο με το οποίο ψήνουν εδώ. Πολύ καλύτερες στο συγκεκριμένο οι ελληνικές κοπές που δουλεύει κατά κανόνα)
[εικόνα]
Wagyu Ιαπωνίας Α5 άψητο (εξαιρετικό marbling)
[εικόνα]
Γλυκό κερασμένο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Bavette (πολύ καλή)
[εικόνα]
Γιουβέτσι με μοσχαρίσια ουρά (καλό, ήθελε λίγο αλατάκι για μένα, πολύ μεγάλη ποσότητα)
[εικόνα]
Κρέπα με σπανάκι (οκ)
[εικόνα]
Τυροκαυτερή (καλή)
[εικόνα]
Τυροκροκέτες (πολύ καλές)
[εικόνα]
Άτμα λευκό Θυμιόπουλου (πολύ vfm)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Ναουσαία Φουντής Ξινόμαυρο (ιστορικό κρασί)
[εικόνα]
Ουρά μοσχαρίσια με κριθαράκι
[εικόνα]
Ρεβανί με παγωτό
[εικόνα]
T-Bone τουλάχιστον 2 μηνών ωρίμανσης (πολύ καλή, αλλά μέτρια για τα στάνταρ του μαγαζιού)
[εικόνα]
Ονγκλέ: εσωτερικό διάφραγμα (παρανοϊκό) & Μπαβέτ ωρίμανσης (εξαιρετικό)
[εικόνα]
1μιση κιλό εξωτερικό διάφραγμα ωρίμανσης (παράνοια)
[εικόνα]
Σπαλομπριζόλα αγελάδας 8 χρονών και 180 ημερών ωρίμανσης (εξαιρετική)
[εικόνα]
Σπαλομπριζόλα αγελάδας 8 χρονών και 180 ημερών ωρίμανσης - άψητη, παρανοϊκό marbling
[εικόνα]
Διάφραγμα onglet (εξαιρετικό)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
"Μάγουλα μόσχου με παπαρδέλες" (αδιάφορο)
[εικόνα]
"Χοιρινό steak με κρούστα καπνιστής πάπρικας" (καλό)
[εικόνα]
"Χοιρινό steak με κρούστα καπνιστής πάπρικας" (καλό)
[εικόνα]
"Σαλάτα με βινεγκρέτ, φρούτα του δάσους, κράμπερι, γκοργκοντζόλα" (απλώς οκ, εστιατορική σαλάτα των nineties)
[εικόνα]
Ψωμί
[εικόνα]
Κρέατα ωρίμανσης
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Εσωτερικά, ένα συντριβανάκι
[εικόνα]
Εξωτερικά, με τον μικρό νερόμυλο
[εικόνα]
Μοσχαρίσια παλαιωμένη μπριζόλα

Κατάλογος (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2020: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2020: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2020: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2020: σελίδα 1/4

Σxόλια (9)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Thanasis
Έχοντας επισκεπτεί το μαγαζί άπειρες φορές την περσινή σεζόν, και 3 την φετινή, και έχοντας φάει τόνους από μοσχαρίσιες κοπές από διάφορα μαγαζιά θα ήθελα να κάνω ένα πιο ψύχραιμο σχόλιο από το τελευταίο.

Το μαγαζί έχει πάρει τα τελευταία χρόνια τεράστια φήμη λόγω της επιλογής του από διάφορα gourmet site και περιοδικά ως ένα από τα top picks στην Ελλάδα για κρέας. Γενικά δουλεύει ελληνικό μοσχάρι που συνήθως δεν είναι το καλύτερο για κοπές. Όμως το αφεντικό όντας πρώην χασάπης με πολλές άκρες με τις κορυφαίες φάρμες της Ελλάδας (που οι περισσότερες είναι και κοντά στη Βέροια) έχει κάνει τρομερή δουλειά, η οποία υπόκειται τόσο στην επιλογή του κρέατος (ξέρει πολύ καλά τι θα πάρει), αλλά και την επεξεργασία. Κάνει στα μεγάλα κομμάτια ξηρή ωριμάνση με τεχνική αλλειμένου λίπους (που μπορεί να ωριμάσει το κρέας για πολύ περισσότερο καιρό) η οποία μπορεί να φτάσει ακόμα και το 6μηνο σε ορισμένα ζώα, κυρίως σε σπαλομπριζόλες και tomahawk. Στα μικρότερα κομμάτια εφαρμόζει υγρή ωρίμανση με vacuum, αλλάζοντας τις σακούλες ανά μία βδομάδα και συνολικά για 3-4 εβδομάδες. Το έχει ψάξει και κάνει πολύ καλή δουλειά.

Τώρα ξεκινώντας από τα θετικά, το διάφραγμά του κυρίως, εσωτερικό και εξωτερικό (onglet ή hanger stake και outside skirt), και το bavette (σε μικρότερο βαθμό), είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ και κερδίζουν κατά κράτος τα αμερικάνικα choice grade (δεύτερο κάτω από το prime grade) του Οψοποιών Μαγγανείαι στη Θεσσαλονίκη (κατά τη γνώμη μου). Η σπαλομπριζόλα του, που μπορεί να είναι ωριμασμένη εώς και 6 μήνες (συνήθως όμως γύρω στις 50-60 μέρες) πιστεύω ακράδαντα πως είναι η καλύτερη στην Ελλάδα. Στο rib eye και την tomahawk, ενώ είναι πολύ καλές, το ελληνικό κρέας ποτέ δεν θα φτάσει τα αντίστοιχα αμερικάνικα angus ή wagyu (πόσο μάλλον τα Γιαπωνέζικα αν τα βρείτε), οπότε κατά τη γνώμη μου μαγαζιά όπως η Παλιά Αθήνα ή το Οψοποιών που δουλεύουν αμερικάνικο κρέας (prime και choice αντίστοιχα) πάντα θα είναι ανώτερες. Οι τιμές στα ορεκτικά, σαλάτες, λοιπά πιάτα εκτός κοπών, καθώς και στα κρασιά (ειδικά στα κρασιά) είναι εξαιρετικές.

Στα αρνητικά, οποιοδήποτε πιάτο πλην κοπών για μένα είναι καλό αλλά χωρίς να ενθουσιάζει. Τα ορεκτικά είναι γενικά μέτρια, με εξαίρεση τις πολύ καλές κασεροκροκέτες με καπνιστό τυρί. Το ψήσιμο είναι γενικά καλό, αλλά όχι άριστο με συχνές αστοχίες, πράγμα που για μένα είναι μεγάλο αρνητικό σε μαγαζί που ειδικεύεται στο premium κρέας. Ακόμα και στις πατάτες συχνά θα βρεις παραπάνω λάδι, ή μαύρισμα. Λεπτομέριες μεν, αλλά σημαντικές στην κατηγορία που πας να παίξεις. Τέλος θέλω να πω πως υπάρχει μεγάλη άνοδος των τιμών στις κοπές, που κυμαίνεται στα 90 - 100 ευρώ το κιλό (η χρέωση γίνεται με τη μερίδα που είναι γύρω στο 30ρι για 300 και κάτι γραμμάρια). Αυτά είναι τιμές Οψοποιών Μαγγανείαι. Δεν είναι ότι γευστικά δεν το αξίζει, αλλά κατά τη γνώμη, γνωρίζοντας πόσο χαμηλότερο είναι το κόστος της πρώτης ύλης σε ελληνικό μοσχάρι σε σχέση με αμερικάνικο, συν του πολύ χαμηλότερου κόστους σε ενοίκια και υπαλλήλους, χτυπάει άσχημα.

Πολλά είπα αλλά οι κοπές είναι το πάθος μου.
kornilios
Ωραίος και ιδιαίτερος εσωτερικός χώρος. Σέρβις ευγενικό και επεξηγηματικό. Το φαγητό γενικά μας άρεσε, άλλα περισσότερο, άλλα λιγότερο, ίσως είχαμε ένα κλικ μεγαλύτερες προσδοκίες. Δυστυχώς την μέρα που πήγαμε, οι επιλογές σε κοπές ήταν εξαιρετικά περιορισμένες. Οι τιμές μου φάνηκαν καλές, τίμιες. Πέρασα καλά και θα ξανά πήγαινα άνετα, ελπίζοντας να πετύχω και περισσότερες κοπές.
varethika ton prologo
Απίθανο γεύμα
Το προτείνω ανεπιφυλακτα
Ωραίες παραδοσιακές συνταγές με κρέατα της περιοχές, ωραίες κοπές ωριμανσης με άψογο ψήσιμο, κρασια από τα οινοποιία της περιοχής σε λογικές τιμές
Μόνο αρνητικό ότι πρέπει να οδηγήσεις για την επιστροφή
Piroski
Πολύ όμορφος και ιδιαίτερος χώρος. Καθίσαμε στον εξωτερικό χώρο αλλά θα ήθελα να επισκεφθώ και χειμώνα και να απολαύσω την θαλπωρή του βράχου.

Ευχάριστος και ευγενικός ο κύριος που μας καθοδήγησε στις επιλογές κρέατος και κρασιού.

Πήραμε τηγανητές πατάτες χειροποίητες (οκ), τυροκροκέτες (μεγάλες και νόστιμες, πρέπει να είχαν και κάποιο καπνιστό τυρί μέσα), τυροσαλάτα (χειροποίητη με ιδιαίτερη υφή και γεύση), χοιρινή μπριζόλα με κρούστα καπνιστής πάπρικας (πολύ καλή) και από κοπές πήραμε ονγκλέ (εξαιρετικό, 300γρ στα 28 ευρώ).

Μαζί με μια φιάλη "Συλλεκτικό" από κτήμα Καρυδά (στα 27 ευρώ, εξαιρετική τιμή) σύνολο 79 ευρώ.
Εκτιμήθηκαν δεόντως τα ποιοτικά ποτήρια και η κανάτα για το κρασί (όχι όπως άλλοι που χρεώνουν 30 ευρώ την φιάλη και σερβίρουν σε ποτήρι του 1 ευρώ από τον ΑΒ).

Κερασμένο ρεβανί με παγωτό, απόδειξη κανονικά.

Θα ξαναπάμε σίγουρα.
Panos
Τραβηχτηκαμε ως την βεροια για να δουμε και απο κοντα, αυτο το πολυσυζητημενο μαγαζι!
Υποβλητικο το εσωτερικο. Αν πασχετε απο κλειστοφοβια, ισως να αισθανθειτε ενα δεος ή μια δυσφορια.
Σκαλισμενο μεσα στον βραχο, πολυ ιδιαιτερη και περιποιημενη η διακοσμηση.

Η συμπεριφορα και η αντιμετωπιση του προσωπικου, ηταν αψογη, και θα αναλογουσε σε ενα πολυ χαι κλας /γκουρμε ρεστωραν.

Πηραμε τα εξης:
Πατατες, χερατες, πολυ καλες
Τζατζικι, χειροποιητο, πολυ καλο
Πικαντικη, μια χαρα
Μανιταρια σωτε μετριοκαλα

Ψαρονεφρι με μια πολυ ωραια γλυκοπικαντικη σαλτσα με μελι/εστραγκον κλπ. Δυστυχως τους ξεφυγε στο ψησιμο και μας ηρθε στεγνο και λιγο σκληρο. Παρολα αυτα, η σαλτσα εσωσε την κατασταση. Προσοχη.

Δοκιμασαμε και την κοπη μας. Bavette ωριμανσης, λοιπον.
Τρυφερο, πεντανοστιμο, ζουμερο, εθιστικο.

Γλυκακι πολυ φροντισμενο, κερασμενο.
Πληρωμη με POS, αποδειξουλα, ολα κομπλε.

Εντυπωσιαστηκαμε και σιγουρα δεν μετανιωσαμε για τα χιλιομετρα που καναμε!
Επισης οι τιμες ηταν αρκετα χαμηλες, για αυτα που πηραμε, σε συγκριση παντα με τις αντιστοιχες της θεσσαλονικης.

Αξιζει σιγουρα να το επισκεφτειτε, για τις κοπες του και οχι μονο
Thanasis
Είχα ακούσει πολλά για το συγκεκριμένο μαγαζί και ήθελα καιρό να το επισκευτώ. Ε, φέτος με πήραν αναπληρωτή Βέροια και τους έχω αφήσει μια περιουσία. Μέχρι τώρα θεωρούσα την Παλιά Αθήνα το κορυφαίο μαγαζί για μοσχαρίσιες κοπές. Μετά από εδώ αναθεώρησα. Ειδικά αν πετύχετε διάφραγμα ή ονγκλέ (και τους βγει το ψήσιμο), δεν έχετε φάει κάτι αντιστοιχο. Αλλά και τα υπόλοιπα (πικάνια, μπαβέτ, ριμπ άι) είναι τουλάχιστον στο επίπεδο της Παλιάς Αθήνας. Από την άλλη έχουν και σπαλομπριζόλες και T Bone που τα παλαιώνουν οι ίδιο. Επίσης εξαιρετικά Το μόνο παράπονο είναι ότι στο ψήσιμο δεν είναι τόσο συνεπής όπως στα αντίστοιχα της Θεσσαλονίκης. Συνήθως το πετυχαίνουν, απλά όχι πάντα.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Αξίζει να τραβηχθείτε και από Θεσσαλονίκη αν σας αρέσει το μοσχάρι. Απλά κάντε ένα τηλεφώνημα να κλείσετε και να κρατήσετε κοπές, γιατί είναι πολύ πιθανόν να μη βείτε.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Gyrolover
Εκπληκτική παλαιωμένη μοσχαρίσια μπριζόλα. Έλιωνε στο στόμα. Και τιμές νορμάλ για αυτό το "λουκούμι" όχι κάτι τρελά ποσά που χρεώνουν στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει πραγματικά μία επίσκεψη και μία δοκιμή των Prime cuts που έχει
Seventh
Ωραίος χώρος, λες και το μαγαζί είναι μες το βράχο. Ο κατάλογος συμμαζεμενος με πιάτα ημέρας. Εξαιρετικό το αγριογούρουνο, ελιωνε στο στόμα το ψαρονεφρι, ικανοποιητικό το κοτόπουλο. Ορεκτικά και σαλάτα μια χαρά.
Χωρίς ποτό μας βγήκε 17€/άτομο. Η εξυπηρέτηση μπερδεμένη και λίγο ασύνδετη. Θα ξαναπήγαινα.
GEORGE
Ωραίο περιβάλλον, πολύ ωραία μανιτάρια και φαγητά γενικότερα, με την παραγγελία του λογαριασμού σε ρωτάνε αν θέλεις να σε κεράσουν γλυκό και μαζεύουν τα πιάτα. Βέβαια, πρέπει προηγούμενος να μην κάνεις το λάθος και ελέγξεις το λογαριασμό γιατί αν διαπιστώσεις πως σου χρέωσαν επιπλέον μια μερίδα ψητού 7,5 ευρώ, (+16% του λογαριασμού) τότε η δικαιολογία είναι πως πήρες και μια μερίδα για το σπίτι, κι ας μην την έχεις ζητήσει ποτέ, κι ας μην την έχουν φέρει ποτέ. Τότε σου επιστρέφουν τα χρήματα και το γλυκό πάει περίπατο όση ώρα κι αν περιμένεις και τους κοιτάς με νόημα. Ακόμη κι όταν τους είπαμε πως κάτι περιμένουμε, μας ρώτησαν τί? Τους λέμε κι εμείς την απόδειξη. Μας φέρανε λοιπόν δύο αποδείξεις που έγραφαν μόνο τις λέξεις ποτά, κομμένη η μία 56,5 ευρώ στις 13:42 που εμείς ήμασταν ακόμη κοντά στον Πολύμυλο και η άλλη 7 ευρώ σωστή ώρα στις 16:35.Τελικό συμπέρασμα, όποιος πάει πρώτα να τρώει το γλυκό και μετά να τακτοποιεί τα, του λογαριασμού.