Επίλεξε την τοποθεσία του καταστήματος στο χάρτη
Το Τουρλού [μεταφέρθηκε]
Συμβουλές:
Τα πολύ μεγάλα σχόλια κουράζουν και τα πολύ μικρά δεν συνεισφέρουν σε τίποτα.
Όταν πρόκειται για αρνητικό σχόλιο, απόφυγε το λαϊκιστικό καταγγελτικό ύφος.
Δεν έχει σημασία τι γράφεις, αλλά πώς το γράφεις. Διάλεξε πιο κομψές εκφράσεις
χωρίς όμως να αλλάζει η ουσία του σχολίου. Απόφυγε μη κόσμιους χαρακτηρισμούς
(π.χ. αίσχος, άθλιο, λαμόγια, εγκληματίες), όλοι τους μπορούν να
αντικατασταθούν από χαρακτηρισμούς που αποδίδουν το νόημα αλλά χωρίς να προκαλούν.
Μην ξεχνάς ότι το σχόλιό σου είναι δημόσιο και γραπτό, το διαβάζουν πολλοί άνθρωποι
διαφορετικών νοοτροπιών και δεν πρόκειται για σχολιασμό μεταξύ δύο φίλων. Αφιέρωσε
1 λεπτό σκέψης πριν το υποβάλεις και φρόντισε να είναι εποικοδομητικό για τους
υπόλοιπους χρήστες του ταβερνοχώρου!
Δες περισσότερα στους κανόνες σχολιασμού.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Αγαπητοί φίλοι στις 9 Μαρτίου το Τουρλού στη Θεσσαλονίκη κλείνει ένα μεγάλο γευστικό ταξίδι οχτώ ετών και προχωράει στο επόμενο του βήμα. Από τις αρχές Μάη μαγειρεύουμε ξανά στο πανέμορφο Κοκκάρι της Σάμου.
Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε!
#samos #samoswine #samosrestaurant #kokkari #kokkariestiatorio #wine #winerestaurant #meditereneancuisine #greekwine #winebars #winetasting #winelover
Εύκολα πιάσαμε τα 45€ το κεφάλι.
Αύγουστος 2024, άτομα τρία, πήραμε τυροκαυτερή με χαρίσα, λαδοτύρι Μυτιλήνης ψητό με χειροποίητη μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς, καβουρμά με μανιτάρια και αυγά, ανατολίτικο κοτόπουλο μαριναρισμένο με τζίντζερ, πάπρικα, κάρυ, κόλιανδρο, κάρδαμο, κύμινο, ρολά μελιτζάνας με παστουρμά, σάλτσα ντομάτας και κρέμα τυριού, χοιρινά κοψίδια με μαρμελάδα κρεμμυδιού, μπιφτέκι προβατίνας στη σχάρα, ψωμί, μπίρες, νερά (βλ. φωτο). Ζητήθηκαν και πολίτικα κεφτεδάκια με κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης, αλλά είχαν τελειώσει…
Ιδιοκτήτρια αεικίνητη, επιβλέπουσα παντού όλες τις λεπτομέρειες. Σέρβις ευγενικό και γρήγορο. Μουσική σωστή σε ένταση και επιλογή ρεπερτορίου. Στο τέλος μας κέρασαν ατομικά γλυκάκια, μους λεμονιού με γιαούρτι (βλ. φωτο). Τιμές αποδεκτές, συνολικά 75,
Κυριακή μεσημέρι, φίσκα το μαγαζί λόγω της μέρας και της πολύ ωραίας τοποθεσίας. Το σερβις πολύ σβέλτο και εξυπηρετικότατο, οι ιδιοκτήτες αρκετά ευγενικοί και με διάθεση γνωριμίας (μιας και δεν είναι πολύ παλιό μαγαζί το καταλαβαίνω). Στα του φαγητού, όπως και την πρώτη φορά ό,
Οπότε έχουμε και λέμε:
Δυο μερίδες ριζότο (καθώς δεν έφτασε η πρώτη),
Σαλάτα αντίδια τσιγαριαστά με ανθόυτρο (το πιο μέτριο από όλα τα πιάτα χωρίς να είναι κακό)
Σαλάτα ντοματίνια με κρέμα φέτας και πέστο (εξαιρετική)
Λαδοτύρι σχάρας (υπέροχο)
1 μπύρα
3 τσίπουρα μεγάλα χωρίς εκ των οποίων το ένα κερασμένο (από τα πιο καθαρά που έχω πιει τα τελευταία χρόνια στην πολή)
γλυκάκι δροσερή μους λεμονιού
Σύνολο 50 ευρω, για την ποίοτητα και την ποσότητα όχι απλά άξιζουν αλλά και κάτι παραπάνω.
Και τώρα που τα έγραψα και τα θυμηθήκα πάω να χορτάσω την λιγούρα μου με κανά σπανακόρυζο...
Ειδικά για ζευγάρια με μικρά παιδιά αποτελεί καλή επιλογή με την παιδική χαρά στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Το μαμ: Συκωτάκια τέλεια, λουκάνικο τέλειο αλλά μικρή μερίδα, μετσοβόνε τέλειο αλλά μικρή μερίδα, μπιφτέκι προβατίνας τέλειο αλλά μικρή μερίδα, πατάτες τηγανιτές τέλειες, φάβα με σκουμπρί τέλεια.
Το σέρβις πολύ καλό, και το τσίπουρο και με και χωρίς, το καλύτερο που έχω δοκιμάσει. Έτσι απλά. Οι τιμές υψηλές (30 ευρώ το άτομο), αλλά άξιζε για το μαμ και το τσίπουρο. Στο τέλος βγήκε καλό γλυκό.
Θα ξαναπάω; Σίγουρα για το τσίπουρο, αλλά σίγουρα θα δοκιμάσω οικονομικότερα πιάτα.
Μαγαζί: 4/5
Φαγητό: 5/5 (το πρώτο 5/5 που βάζω και έπειτα από πολύ σκέψη)
Τιμές: 1.
Σέρβις: 4.
Τσίπουρο: 5/5 (το πρώτο 5/5 που βάζω και έπειτα από πολύ σκέψη)
Εντελώς καλύτερη εικόνα από αυτή των Χριστουγέννων '
Σαλάτα αμπελοφάσουλα με ντοματίνια, Μελιτζάνα ψητή που την ήθελα από άλλες επισκέψεις, Γλώσσα μοσχαρίσια με έναν πουρέ πολύ καλή, Χοιρινή σπάλα μια χαρά, Μύδια αχνιστά με σέλερι πολύ ωραία και τέλος επισφράγισμα: Σαρδέλες παντρεμένες με lime και μαϊντανό! Σαρδέλες μοχίτο τις είπε για πλάκα η παρέα, εξαιρετικές, καλοψημένες, ζουμερές.. Μαζί 2x μεγάλες ρακές και μπίρες Νύμφη. Μας κέρασε η κυρία και μία γύρα Νύμφες και τους 3.
Σύνολο 80ε και ήταν μια πολύ ωραία γευστική εμπειρία, που ξανατοποθετεί το Τουρλού στα καλά μαγαζιά για μένα. Θα ξαναπάω
Στα του φαγητού, θεωρώ ότι το μαγαζί προσέχει τις πρώτες ύλες και βάζει δουλειά στα πίατα. Το μπιφτέκι της προβατίνας ήταν από τα πιο ωραία πίατα που έφαγα τελευταία και το συκώτι επίσης πολύ νόστιμο. Και τα ορεκτικά (μελιτζάνες, καβουρμας, πατάτες) ήταν προσεγμένα και με λεπτομέρεια.
Απο τιμές γύρω στα 20 το ατομο για να φας και να πιεις καλά. Μάλλον είναι οικογενειάκη επιχείρηση και εκεί κερδίζει γιατί ο μάγειρας είναι δυνατός.
Πλούσιος κατάλογος, με έμφαση κυρίως σε κρεατικά και λίγα θαλασσινά. Έχει και αρκετά πιάτα ημέρας, εκτός του κυρίως καταλόγους.
Δοκιμάστηκαν:
- Συκωτάκια πουλιών με καπνιστή πάπρικα και πλιγούρι. Αδιάφορο, ο συνδυασμός δεν άρεσε σε κανέναν από την παρέα.
- Συκωτάκι μοσχαρίσιο στη σχάρα. Καλό, σωστά ψημένα και ζουμερό.
- Χοιρινή σπάλα με πουρέ μελιτζάνας. Μέτριο, έλειπε η ένταση, τόσο στο κρέας, όσο και στον πουρέ.
- Μάγουλα μοσχαρίσια με πουρέ μελιτζάνας. Μέτριο, έλειπε και εδώ η ένταση.
- Πράσινη σαλάτα με διάφορα, ΟΚ
- Παστουρμαδοπιτάκια. Καλά, ωραίο τραγανό φύλλο και καλή η γέμιση.
- Chips πατάτας. Πολύ καλά, στην ουσία πρόκειται για φρέσκες τηγανητές πατάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες.
Τσίπουρο άνευ και χύμα λευκό κρασί, καλά και τα δυο.
Από χρήματα δεν ξέρω, γιατί ήταν κερασμένα. Εξυπηρέτηση καλή και γρήγορη, φιλική η ιδιοκτήτρια που ήρθε και κάθισε λίγο μαζί μας.
Σε γενικές γραμμές, υπάρχει προσπάθεια για ξεχωριστά πιάτα και μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Το φαγητό ούτε με ενθουσίασε, ούτε με απογοήτευσε. Θα μπορούσα να ξαναπάω αν με βγάλει ο δρόμος, για να δοκιμάσω ψαρικά-θαλασσινά.
Υπάρχουν καλές προθέσεις, κάποια ποικιλία, αλλά χρειάζεται γυάλισμα. Σάλτσες άδετες νερουλές, και επίσης όπως λεν οι συνάδελφοι οι τιμές είναι τσιμπημένες, γι αυτό που παίρνεις.
Ξεχώρισε για μένα το Πολίτικο Σαγανάκι με τις ποικίλες υφές του, που όμως είναι πιάτο πρωινού. Στο τέλος πεινούσα ακόμα και το μόνο ζυμαρικό (τα ρύζια τα εξαιρώ) ήταν οι ταλιατέλες με τον καβουρμά- τις πήρα μόνον για τη χόρταση. Κρασί κόκκινο Μίγα (Τύρναβος) καλό (cabernet είπε ότι είναι), το παραδέχομαι αυτό, παρότι χύμα από ασκό.
3 άτομα μάς βγήκε από περίπου 23ε το άτομο. Θα ξαναπήγαινα με πιο πολλή προσοχή όμως στο τι θα διαλέξω, ενώ στο μυαλό μου είχα εξιδανικεύσει το μενού. Επίσης για ψαρικά, λίγα μεν, αλλά μου κεντρίζουν την περιέργεια. Για 1-2 πιάτα στο πάρκο, πάντως, όταν ανοίξει ο καιρός, θα είναι πάλι σούπερ..
Μεγάλος κατάλογος με κρεατικά, κάποια ψαρικά και αρκετά πιάτα ημέρας.
Δοκιμάστηκαν: τσιπς πατάτας (καλά), σαλάτα ντοματίνια με μους φέτας και πέστο (καλή), πολιτικό σαγανάκι με παστουρμά, πιπεριές και αυγό (καλό αλλά ήθελε αλατάκι), κρεατόπιτα (καλή κι αυτή αλλά της έλειπε η ένταση), κεμπαπάκια (οκ), κοτόπουλο "
Με 2 εμφιαλωμένα τσιπούρα και 2 μισόλιτρα χύμα ροζέ, στα 83 ευρώ.
Καλούτσικο φαγητό συνολικά αλλά θα μπορούσαν ή οι μερίδες να είναι λίγο μεγαλύτερες ή οι τιμές ένα τσικ προς τα κάτω.
Κερασμένο γλυκάκι, απόδειξη κανονικά, σέρβις που ακόμα μαθαίνει τη δουλειά.
Πέντε λεπτά μετά ένας νεαρός μας ρώτησε πόσα άτομα θα είμαστε και αν χρειαζόμαστε σταχτοδοχείο, και άλλα πέντε λεπτά μετά ήρθε -μάλλον η ιδιοκτήτρια - να μας πει ότι δεν μπορεί να μας εξυπηρετήσει γιατί το τραπέζι ήταν κρατημένο. Που - μέχρι εδώ - είναι ανθρώπινο, κάναν λάθος που δεν έβαλαν ρεζερβέ. Ωστόσο συνέχισε λέγοντας μας ότι θα μπορούσε να μας βολέψει μεν αλλά πέσαν οι κρατήσεις όλες μαζί και αν μείνουμε θα φάμε στις 12 το βράδυ! Αναρωτιέμαι: τα κρατημένα τραπέζια θα τρώγαν κι αυτά στις 12; Θα τους έλεγε το ίδιο; Εν ολίγοις: ΜΑΣ ΈΔΙΩΞΑΝ όταν διαπίστωσαν ότι θα είμαστε μόνο δύο άτομα.
Δεν θα ξαναπατήσω, ακόμα κι αν είναι άδειο και περιμένει μόνο εμένα.