Χόβολη

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΚαφενείο, Μεζεδοπωλείο
ΔιεύθυνσηΠαλαιός Άγιος Αθανάσιος
ΝομόςΠέλλας
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας6984371446
Διαδίκτυο
ΩράριοΠΣΚ 09:30-23:00, Δε-Πε κλειστά.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΙδιοκτησίαΓιάννης Τσακίρης
Πρόσθετες πληροφορίες:
Αυτοχαρακτηρίζεται "Καφέ Ουζερί".
Προστέθηκε από: Dexter

Εικόνες (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Τσίπουρο
[εικόνα]
Παστράμι και πατατοσαλάτα

Σxόλια (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Meraklis_Thess
Ένα μικρό διαμάντι στο γραφικό χωριό, στεγασμένο σε ένα πέτρινο διώροφο πάνω στον κεντρικό δρόμο. Εσωτερικά ο χώρος είναι μικρός και φιλικός, 7-8 τραπέζια και ένα μπαρ, με ένα μικρό τζάκι να τον ζεσταίνει.

Όπως λέει και ο Dexter, ξεκινάς με καφέ, μετά συνεχίζεις για τσίπουρο συνοδεία ωραίων σπιτικών μεζέδων, ξανά καφέ-γλυκό και τελειώνεις με ποτό και πλατό τυριών, κάπως έτσι και εμείς παρέα 4 ατόμων πήγαμε στη 13:00 για ένα χαλαρό καφεδάκι και φύγαμε καλά μεσάνυχτα! Λίγο η ωραία ατμόσφαιρα, λίγο η ζεστασιά από το τζάκι, λίγο τα μεζεδάκια, δεν μας πήγαινε η καρδιά να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο...

Οι μεζέδες (δοκιμάσαμε σχεδόν όλο τον κατάλογο) είναι ποιοτικοί, οι περισσότεροι είναι χειροποίητοι και με καλές πρώτες ύλες. Ότι φάγαμε ήταν άνω του μετρίου, ενώ έχει και ορισμένους πολύ καλούς έως εξαιρετικούς, ξεχώρισα το Λουκάνικο με το πράσο, το Σουτζούκι Αδάνας (έξτρα καυτερό), το τουρσί, την Φλωρίνης με τη φέτα, το Μοσχαρίσιο Παστράμι, τον Καβουρμά με αυγά και τις σπιτικές τηγανητές πατάτες. Καταπληκτικό και το πλατό τυριών για σβήσιμο. Πολύ ωραία και τα γλυκά του κουταλιού που τα φτιάχνει η μάνα του ιδιοκτήτη.

Οι τιμές είναι έξτρα χαμηλές, 15 μεζέδες, 500ml τσίπουρο (καλό, αλλά βαρύ), 8 καφέδες-ροφήματα, 3 γλυκά κουταλιού, 1 τοστ, 1 μεγάλη ποικιλία τυριών, 4 ποτήρια κρασί και 2 Metaxa, σύνολο 96€ με κάποια κερασμένα.

Αφού άδειασε το μαγαζί, κάθισε μαζί μας το ζευγάρι που το έχει (ευγενικοί και ζεστοί άνθρωποι), μας κέρασαν ένα παλαιωμένο τυρί που είχαν φέρει πρόσφατα από την Ολλανδία και μας διηγήθηκαν ιστορίες από τη ζωή τους και την ιστορία του χωριού. Από τη συζήτηση φάνηκε ότι είναι ψαγμένοι γύρω από το φαγητό και ότι επιλέγουν σχολαστικά τα προϊόντα που δουλεύουν.

Αξίζει και με το παραπάνω, ακόμα και αν είναι να διανύσεις 125χλμ από Θεσ/νικη.
Dexter
Εξαιρετικό μαγαζί για καφέ και μετά να συνεχίσεις για τσιπουρο ή ποτάκι. Έχει και μεζέδες για συνοδεία. Άξιζε και με το παραπάνω.