La Piedigrotta da Carmine e Antonio

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Ψαροταβέρνα
ΔιεύθυνσηVia Angelo Gianelli 29E/r, Genova
Νομός[εξωτερικό]
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας+39 010 320 0561
Διαδίκτυο
Ωράριο12:30-14:30 & 19:30-22:30, Τε κλειστά
Λέξεις κλειδιά
Προστέθηκε από: Ragioniè

Εικόνες (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όποιος χάνει στα χαρτιά, ΔΕΝ κερδίζει απαραίτητα και στην αγάπη :-)))
[εικόνα]
Το διάσημο καζίνο του Σαν Ρέμο
[εικόνα]
Το σκάφος του προσφάτως εκλιπόντα Bernard Tapie, πρώην προέδρου της Μαρσέιγ. Οι ντόπιοι λέγανε για τιμή πώλησης 200k, όσοι πιστοί προσέλθετε
[εικόνα]
Pasta (ok)
[εικόνα]
Ο διάσημος ανελκυστήρας Bigo όπου μπορείς να ανέβεις σε ύψος 40 μέτρων και να θαυμάσεις από ψηλά όλη την πόλη
[εικόνα]
Από κοντά ήταν τρομακτικό (!!!)
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Τono (καλός)
[εικόνα]
Zuppa di pesce (πολύ καλή)
[εικόνα]
Mandilli al pesto (καλό αν σας αρέσει το πέστο)

Σxόλια (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ragioniè
Η Γένοβα αποτελεί σημαντικό οικονομικό κέντρο στο Βορρά όπου πρωτοστατεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ενώ και η κουζίνα της έχει αρκετά ενδιαφέροντα καλούδια να επιδείξει προεξέχων του pesto Genovese. Πατρίδα του Χριστόφορου Κολόμβου ενώ για τους πιο σύγχρονους που ασχολούνται με κιθάρες και ποδόσφαιρα αξίζει να σημειώσουμε ότι Τζενοάνος στην καταγωγή ήταν ο καλλιτέχνης Fabrizio De Andrè που με τα τραγούδια του σφράγισε μια ολόκληρη γενιά,αριστερών φρονημάτων και μεγάλος λάτρης του γυναικείου φύλου. Derby della Lanterna (=ντέρμπι του Φάρου) λέγεται ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων της πόλης, Τζένοα και Σαμπντόρια στο ποδόσφαιρο εξαιτίας του Φάρου που αποτελεί ορόσημο της πόλης.

Ίσως το πιο διάσημο εστιατόριο στη Γένοβα, κατά πολλούς θεωρείται και θα έλεγα είναι ένα εστιατόριο των VIP,αφού το επιλέγουν συχνά πυκνά ντόπιοι και ξένοι σταρ.Μετά από 3-4 τηλέφωνα φίλων ιταλών και με αρκετό παρακαλετό από την πλευρά μας(‘’διερχόμενοι από Ελλάδα είμαστε,μισή ωρίτσα θα κάτσουμε,τρώμε και φεύγουμε’’)μας βόλεψαν σε ένα τραπέζι.

Μενού προσανατολισμένο κυρίως στο ψάρι,πως θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά άλλωστε όταν στο λιμάνι της Γένοβας αριβάρουν καθημερινά οι ψαριές σίγουρα όλου του Νότου αλλά και όχι μόνο και από εκεί μοιράζονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις εντός και εκτός Ιταλίας.Εμμονή στην καλή πρώτη ύλη,ειδικά σε όστρακα και μεγάλα ψάρια έχουν μεγάλη ποικιλία που καταφέρνουν να αναδεικνύουν πολύ γευστικά μέσα από απλά εκτελεσμένες συνταγές.

Τιμές υψηλές,σχεδόν κωλοπιασέ για τα δικά μας δεδομένα αλλά τολμώ να πω ότι αξίζει σαν εμπειρία,ειδικά αν καταφέρετε να καθίσετε σε κάποιο από τα εξωτερικά τραπέζια με την εκπληκτική θέα μπροστά στην θάλασσα.
Απαραίτητη κράτηση ενώ ιδανική περίοδος θα έλεγα ότι είναι προς τέλος άνοιξης και μετά,μιας και το χειμώνα επικρατούν σχεδόν πάντα δύσκολες καιρικές συνθήκες με πάρα πολύ δυνατό αέρα και βροχή.

Για ενήλικη διασκέδαση αξίζει το σάλτο μέχρι το Σαν Ρέμο, περίπου 1,5ωρίτσα με αυτοκίνητο.