Grapperia Nardini

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαBar-Restaurant
ΔιεύθυνσηPonte Vecchio 2, Bassano del Grappa
Νομός[εξωτερικό]
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας+39 0424 227741
Διαδίκτυο
Ωράριο08:30-21:30, ΠΣΚ & γιορτές 08:30-22:30
Λέξεις κλειδιά
Προστέθηκε από: Ragioniè

Εικόνες (7)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Η τούρτα της ομάδας (Βιτσέντσα) στη γιορτή του συνδέσμου
[εικόνα]
Το Ponte Vecchio που εκεί έξω θα πιεις τα ποτάκια σου
[εικόνα]
Εναλλακτική πρόταση διακόσμησης από μωσαϊκό από την χρυσή σειρά
[εικόνα]
Πρόταση διακόσμησης για "Τα Ολύμπια", εδώ ένα αυτοκίνητο κατασκευασμένο εξ'ολοκλήρου από μωσαϊκό
[εικόνα]
Η είσοδος της Bisazza με τα μωσαϊκά
[εικόνα]
Άποψη εσωτερικά στο μπαρ και οι γράπες σε πλήρη διάταξη
[εικόνα]
Υπεραιωνόβιο καζάνι γράπας

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
IoliAt
@Ουαλός συμφωνώ! Τελικά τα μεγάλα σχόλια ΔΕΝ κουράζουν, αν είναι τόσο καλογραμμένα! Μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον για το αποσταγματοποτείο κοντά στη Βιτσέντζα.. Δυστυχώς επισκέφθηκα όταν ήμουν μικρή και άπειρη, μελετώντας μόνο τον Palladio και όχι τις γράπες..
Ουαλός
Από μένα πάντως προτείνεται για σχόλιο της χρονιάς!

ΥΓ.1 (φωτό 2) Χιόνια είναι αυτά που βλέπω; :ο
ΥΓ.2 (φωτό 3) Φήμες λένε ότι από δω πέρασε στο ξεκίνημά του γνωστός δεξιοτέχνης του κλαρίνου.
Ragioniè
Πολλοί θα μπορούσαν να είναι οι λόγοι φίλε αναγνώστη που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μια επίσκεψη σου στο Βένετο και ειδικότερα στη Βιτσέντσα και την κοντινή επαρχία της.Είτε γιατί είσαι λάτρης της τέχνης και είπες να ρίξεις ένα βλέφαρο για το έργο του πραγματικά μεγάλου αρχιτέκτονα Andrea Palladio που έχει φτιάξει σχεδόν τα πάντα στην περιοχή,είτε γιατί είσαι καλεσμένος από ηγετικό στέλεχος των οπαδών της Βιτσέντσα σε γιορτή για την ομάδα όπως εγώ είτε γιατί αποφάσισες να συνοδεύσεις το ταβερνοαλάνι και τον varethika ton prologo στην επίσκεψη τους στη Bisazza,την μεγαλύτερη εταιρεία μωσαϊκού στον κόσμο που εδρεύει στη Βιτσέντσα,για χάρη του μαγειρείου ‘’Τα Ολύμπια’’ με νέες προτάσεις διακόσμησης για το μωσαϊκό του καταστήματος.

Όποιος και να είναι ο λόγος λοιπόν που θα βρεθείς στην περιοχή,θα σε προέτρεπα να κάνεις μια βόλτα μέχρι το Bassano del Grappa που όπως μαρτυρά το όνομα του εδώ είναι μαστόρια στη γράπα.Πρωτομάστορας όλων όμως είναι ο Nardini,το παλιότερο αποστακτήριο της Ιταλίας(ιδρυθέν το 1779)και στο Bassano είναι η ιστορική έδρα της εταιρείας.

Την Grapperia Nardini θα την συναντήσεις στο δεξί σου χέρι μόλις περπατήσεις την ξύλινη γέφυρα(Ponte degli Alpini ή Ponte Vecchio που χρησιμοποιούν συχνότερα οι ντόπιοι,έργο του Αντρίκου Παλλάδιο που λέγαμε πριν). Το μαγαζάκι είναι μια τρύπα,ημιυπόγειο αλλά άμα είσαι της γράπας,του λικέρ και γενικότερα των αποσταγμάτων εδώ είσαι στη Μέκκα

Αμέτρητες επιλογές για να δοκιμάσεις,εγώ σου προτείνω τέσσερις ψιλοστάνταρ αλλά μετά παίξε μπάλα μόνος σου ανάλογα τα γούστα και τα χρήματα που θέλεις να ξοδέψεις.

1) Mezzo e mezzo(μισό μισό): Σίγουρα η πιο χαρακτηριστική επιλογή,το τυπικό aperitivo της πόλης. Λέγεται μισό μισό γιατί αποτελείται από μισή-μισή ποσότητα Rosso Nardini/Carbanaro Nardini και μία δόση από ανθρακούχο νερό Seltz.

2) Tagliatella: Αυτή η tagliatella δεν είναι η διάσημη πάστα που γνωρίζουμε αλλά είναι εξίσου διάσημη για τους φαν των αποσταγμάτων,ένα λικέρ αρκετά φρουτώδης με επίγευση κερασιού και πορτοκαλιού.Μια επιλογή που προτιμούν συχνότερα οι γυναίκες μιας και είναι η πιο ελαφριά επιλογή με τους λιγότερους βαθμούς αλκοόλης.

3) Σε πιο ακριβές επιλογές υπάρχουν παλαιωμένες γράπες από 3 ετών minimum και φτάνουν μέχρι 22 ή 25 έτη αν θυμάμαι καλά αλλά ξεφεύγουν αρκετά οι τιμές.

4) Από όλες τις παλαιωμένες που έχουν δοκίμασα την πιο δυνατή τους,είναι μόνο μία που έχει 60 βαθμούς(Grappa Bianca)όπου ερωτηθείς ο μπαρμαν ‘’τιναφτόρε?’’ μου απάντησε ‘’persistente’’ που σημαίνει ‘’επίμονη’’ αναφερόμενος στη γεύση της οπού μετά τα 3-4 σφηνάκια ψάχνεις διανυκτερεύοντα νοσοκομεία ενώ μετά μετά 6-7 καλείς ασθενοφόρο

Τέλος πάρε και μερικά extra tips για να μην την πατήσεις ως άπειρος όπως εγώ

Στην Grapperia Nardini δεν σερβίρουν φαγητό οπότε θα αναγκαστείς να πιεις και μάλλον θα πιεις αρκετά,δεν έχει νόημα να πας μόνο για ένα ποτάκι οπότε έχε καβάτζα ένα άτομο που δεν πίνει για να οδηγήσει με ασφάλεια και κυρίως να βγάλεις καμιά φωτογραφία της προκοπής και όχι σαν και εμένα που παραπατούσα και κατάφερα να βγάλω μόνο δύο

Το Βένετο είναι η περιοχή(όχι Κράτος) με την μεγαλύτερη παραγωγή κρασιού στην Ευρώπη.Ενδεικτικά σου αναφέρω το prosecco που η μεγαλύτερη παραγωγή του γίνεται στο Τρεβίζο και το Aperol που παράγεται στην Πάντοβα που μόνο στις καντίνες των σχολείων δεν τα πουλάνε ακόμα τουλάχιστον ενώ θα μπορούσα να σου αναφέρω τουλάχιστον άλλα 100+ είδη κρασιού που φτιάχνουν εκεί αλλά θα καταντήσω κουραστικός οπότε σταματώ εδώ.

Στο φαγητό υστερεί πάρα πολύ η περιοχή,να φανταστείς φίλε μου ότι το τυπικό πιάτο της Βιτσέντσα είναι ο μπακαλιάρος(baccalà alla vicentina)που και να μην το δοκιμάσεις δεν χάνεις και τίποτα.Παράξενο όντως για την πιο πλούσια περιοχή της Ιταλίας να έχει τόσο κακό φαγητό,μιλάμε για 50+εκ. τουρίστες το χρόνο με κορωνίδα όλων την Βενετία επιβεβαιώνοντας την κλασσική φράση για την περιοχή που λέει ότι το Βένετο είναι μόνο για να ‘’πίνεις και να βρίζεις’’(Da bere e bestemmiare)