Δίπορτο

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΤαβέρνα, Μαγειρείο
ΔιεύθυνσηΘεάτρου 2 & Σωκράτους 9, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2103211463
Διαδίκτυο
Ωράριο11:00-19:00, Κυριακή κλειστά
Λέξεις κλειδιά
ΙδιοκτησίαΑλεξάνδρα Χουντά

Εικόνες (16)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κερασμένος χαλβάς εμπορίου
[εικόνα]
Ρεβύθια και φασολάδα (καλά αμφότερα)
[εικόνα]
Τα περίφημα ρεβύθια (πολύ καλά)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Δεκέμβριος 2018)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Δεκέμβριος 2018)
[εικόνα]
Απόδειξη
[εικόνα]
Κρασί
[εικόνα]
Εσωτερικά (Ιούνιος 2016)
[εικόνα]
Κουζίνα
[εικόνα]
Ψητές σαρδέλες (πάρα πολύ καλές)
[εικόνα]
Κολοκυθοπατάτες (μέτριο-κακό)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Νοέμβριος 2010)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Νοέμβριος 2010)
[εικόνα]
Χωριάτικη
[εικόνα]
Ρεβύθια
[εικόνα]
Γιουβέτσι

Κατάλογος (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2018 (προσοχή στη λεπτομέρεια: το λάδι είναι "τύπου βαμβακέλαιο")

Σxόλια (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Γιαντράνκα
Μπορεί να φταίει η ηλικία αλλά τελευταία φορά η μπίχλα μου φάνηκε τόσο αισθητή. Το πάτωμα μαύρο (στάλα χλωρίνη δεν έχει πέσει θαρρώ) και μέσα στο χώρο, αλλοδαποί ταξιδιώτες φερμένοι από κάποιο οδηγό, τσίκνα που πηρουνιάζει τα εσώρουχα. Τη ρεβυθόσουπα (5€) τηνε θυμόμουν καλύτερη.
el Presidente
Το κουτούκι συμμετέχει στην ταινία "Zητείται τίμιος" (1963)
https://youtu.be/MeDqnxUVZwc
(Σύμφωνα με τα σχόλια κάτω απ' το βίντεο)
Σταύρος
Σύμφωνα με σχετικό αστικό μύθο ετούτη είναι η ταβέρνα στην οποία σύχναζε ο ποιητής Κώστας Βάρναλης -ο οποίος ήταν "γερό ποτήρι"- και την οποία απαθανάτισε στο γνωστό ποίημα "Οι Μοιραιοι":
https://youtu.be/ifrW2jn_JH0
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Γιαντράνκα
Υπερκαλτ στέκι, πανβρώμικο και λαϊκό, ψιλοπανικός για τα λιγοστά τραπέζια. Τα ρεβύθια των 5 ευρώ με το ψωμάκι καλή μερίδα και πεντανόστιμα, με ζόρισε ωστόσο το "τύπου βαμβακέλαιο" του καταλόγου. Θα επιδιώξω να ξαναπάω και για άλλα παρολαυτά.
varethika ton prologo
Υπόγεια ιστορική ταβέρνα με καταπληκτική original και όχι τουριστική ατμόσφαιρα στην Βαρβάκειο.
Η ταβέρνα υπάρχει πάνω από 100 χρόνια και πέρασε το 1991 από τα χέρια του τελευταίου ιδιοκτήτη στον πρώτο σερβιτόρο κ Μήτσο ο οποίος πάντα με λευκή ρόμπα και περιποιημένο μουστάκι δεσπόζει στο μαγαζί και παίρνει τις παραγγελίες. Από φαγητά έχει πάντα μια μικρή κάρτα πατάτες γιαχνί, πικάντικη φάβα, ενίοτε μαυρομάτικα φασόλια, χόρτα, σαλάτα, γόπα ή σαρδέλα ψητή και πολύ νόστιμη ρεβιθόσουπα.
Μια φορά με φίλο θαμώνα πήραμε γαρίδες από την Βαρβάκειο και μας τις έψησε με χαρά. Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι το χύμα κρασί. Τιμές λογικές... Προσωπικά μου αρέσει και επιδιώκω να πηγαίνω 2-3 φορές τον χρόνο.
los ampeles
μόνο για το μέρος που θυμίζει Αθήνα του '60, πρέπει να περάσει κάποιος. πολύ καλή δικιά του ρετσίνα, προσεγμένο ζυμωτό ψωμί και μια ρεβυθάδα όνειρο. τιμές μαγέρικου
guru
Επίσκεψη στο δίπορτο μετά από προτροπή φίλου που συνάντησα στο αεροπλάνο... Ομολογώ δεν το ήξερα το μαγαζί...MUST go σε επίσκεψη στην Αθήνα , κυρίως για την ατμόσφαιρα του μαγαζιού, το οποίο αποκλείεται να βρεις, αν δεν πας επί τούτου: Πάρα πολύ καλά τα ρεβύθια του, πάρα πολύ καλές οι ψητές σαρδέλες, μέτριοκακό το τουρλού του (κολοκυθοπατάτες το ονομασε). Η σαλάτα πολύ καλή (ντομάτα, αγγουρι, κολοκυθι , κρεμμυδι, βραστή πατάτα)έρχεται στο τραπεζι χωρίς να την παραγγείλεις, όπως επίσης και το κρασί που έρχεται σε κανατάκι, μεσα σε πλαστικό τάπερ που έχει παγώσει. :). 5 ευρώ τα μαγειρευτά και η Σαλάτα, 3 το κρασί, 7 οι σαρδέλες, κανονικά απόδειξη. θα ξαναπάω οπωσδήποτε, μόνο για την ατμόσφαιρα
dallas
πραγματικα καλτ στεκι.. αν και το φαϊ δεν ειναι και το καλυτερο του σημειο πολλες φορες (γιουβέτσι θα προσοαθησω να μην ξαναπαρω), είναι μεγάλη ιστορία το μέρος...λαϊκό στα τέρματα... κι εγώ σε κάθε κατεβασιά το κηνυγάω να πηγαινω..για τους λατρεις του καυτερών να πω ότι πολλές φορές χρησιμοποιούν μόνο πρασινη καυτερη πιπερια οπουδήποτε έχει πιπερια... ακόμα και στη χωριάτικη δηλαδη...
cleo
Σε κάθε επίσκεψή μου στην Αθήνα μου χαρίζω δύο γαστριμαργικές απολαύσεις. Μία δοκιμή καινούριου μαγαζιού που δεν εχω δοκιμάσει και μία στο δίπορτο. Από το καινούριο φεύγω πότε ευχαριστημένος πότε όχι. Από το δίπορτο φεύγω πάντα με ένα τεράστιο χαμόγελο. Η απλότητα σε όλο το μεγαλείο της. Απλά τέλειο..
Βικτωρ Τ.
Καλτ στεκι.