Εικόνες (36)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μαγιάτικο κοιλιά (καταπληκτικό)
Κολοκυθάκια με τυρί (καλά)
Ψωμί και ταραμάς (καταπληκτικά)
Φρέσκα μακαρόνια με λεμόνι (μέτριο)
Σνίτσελ μοσχαρίσιο με πατατοσαλάτα και πίκλες (καταπληκτικό)
Χριστόψαρο σχάρα με κανθαρέλες
Ασκολύμπροι στο τηγάνι (έπος)
Ζουμί από βοδινό με ταρτάρ καραβίδας και μια χούφτα σιμιγδάλι (σούπερ πιάτο)
Πίτα ζέστη στα κάρβουνα με ταραμά (εξαιρετική)
Παλαμίδα ωμή (δεν ήταν αυτή η μερίδα είχαμε ήδη φάει)
Λευκός κατσικίσιος χαλβάς, παγωτό κηρήθρα (αρκετά συμπαγής, καλός)
Φιλέτο μαγιάτικο, φακή, ταραμάς (πολύ καλό)
Ρίκι, κουνουπίδι, ταραμάς (αρκετά καλό)
Ψωμί (δικό τους, πολύ καλό)
Ροζέ Ξυλομαχαιρού Ξυδάκης (πολύ ενδιαφέρον)
Άποψη εξωτερικά (Ιανουάριος 2022)
Κατάλογος (9)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2023
Κατάλογος Ιανουαρίου 2022: σελίδα 2/2
Κατάλογος Ιανουαρίου 2022: σελίδα 1/2
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2021
Απίστευτο φαγητό, έμφαση στις πρώτες ύλες, τις οποίες αναδεικνύουν ακόμη καλύτερα με το μαγείρεμα.
Τέλειος χώρος με λεπτομερείες στο design , εξυπηρέτηση πολύ επαγγελματική.
Συμφωνώ με τους υπόλοιπους ότι είναι ακριβό, αλλά προσωπικά δεν έκλαψα τα 90 ευρώ το άτομο με άπειρο φαγητό!
Καταπληκτικο ψήσιμο στα ψάρια, ωραίες εντάσεις , και γενναιόδωρο ελαιόλαδο εκεί που πρέπει !
Φύγαμε ενθουσιασμένοι όλη η παρέα από εκεί.
Δεν έχει Michelin είναι απλά recommended από τον οδηγό
Το χαρακτηρίζει ως μια σύγχρονη ελληνική ταβέρνα στου Ψυρη
Το να είναι ένα εστιατοριο recommended από τον οδηγό Michellin σημαινει ότι το εν λόγω εστιατοριο χρησιμοποιεί σωστά υλικά και είναι καλομαγειρεμένα
Όποτε έχουμε recommend μετά bib gourmand και μετά το αστέρι
Υπάσχει application του οδηγού που αναφέρει τα πάντα αναλυτικά ανά χώρα
Κάναμε τηλεφωνικη κράτηση και μας είπαν ότι είχανε μόνο σε πάγκο για δύο άτομα. Δεχτήκαμε και φτάσαμε στην ώρα μας 8:
Οδηγηθηκαμε απο τη σερβιτόρα σε ένα στενοχωρο και στενάχωρο πάγκο πλατους 40-50 εκατ. στον οποίο η θέα μας ήταν ο τοιχος μπροστά μας. Τα διπλανά τραπέζια μεγάλες παρέας σχεδον κολλητά πάνω μας.
Περιμέναμε γύρω στα 15 λεπτά σε ενα ημιγεματο απο κοσμο εστιατοριο για να έρθουν μας ρωτήσουν αν θέλουμε νερό και άλλα 10 λεπτά και αφού το ζητήσαμε γοα να παραγγειλουμε.
Η anantguard καρτα μενου ειναι αλλοπροσαλλη. Τυπωμενο χαρτι Α4 με ημερήσιο μενου, με σβησμενο με μαρκαδορο κάποιο ειδος, χωρις να ξερεις με την πρωτη ματια τι ειναι πρωτο, τι ειναι κυριο και με θαλασσινα και κρεατα ανακατεμενα χωρις συνοχη και σαφη δομη.
Οταν ήρθε η σερβιτορα να παρει παραγγελια, μας γνωστοποιησε ότι δεν υπηρχαν ηδη δυο ειδη απο την καρτα, πραγμα αδιανοητο για 9 η ωρα το βραδυ σε γεματο εστιατοριο. Οι τιμες εριστικα κι αδικσιολογητα ακριβες για κατι που δεν παιρνεις αισθηση απο την πρωτη εντυπωση οτι εχει value (πχ κοτοπουλο με μανιταρια 28 ευρω). Δωσαμε συνολικα 76 ευρω για ένα ξυνο νερο, ενα κοκορέτσι, μια σαλάτα με ντοματίνια και ένα πρώτο με μοσχαρισιο ταρτάρ και ξεροτήγανο. Εάν κάναμε κανονική παραγγελία ο λογαριασμος ανετα ξεπερνάει τα 70€ το άτομο χωρίς το κρασί. Μας προσφέρανε διαφορετικες γευσεις απο μπουκιες ψωμι με ενδιαφερουσες γευσεις μαζι με αγουρελαιο κι ανθο αλατιου. Τα σκληροφλουδα ντοματίνια μαζι με 2 φυλα βασιλικού και μια κουταλιά σουπας ασπρο τυρι ήταν πλημμυρισμένα στο λάδι και γευστικα κάτω του μετριου. Το επισης κατω του μετριου ταρταρ μαζι με το ξεροτηγανο δεν ηταν καλα "
Συνολικά ενα 8/20 σε ενα πολυσυζητημενο αστερατο εστιατοριο. Θελαμε ταχιστα να απαλλαγουμε από την κακη aftertaste του κοκορετσιου στο στόμα μας και ένα χειροποιητο και τίμιο παγωτό gelato σε διπλανο παγωτατζιδικο ήταν ότι έπρεπε για να ξεχάσουμε την αρνητική εμπειρία μας. Σε κανει να αναρωτιεσαι πλεον και τα κριτήρια βραβευσεων του οδηγου michelin. Εκτός κι αν πεσαμε απλως σε μια κακη βραδια του εστιατοριου....
Έτυχε να είναι εκεί ο σεφ Λουκας Μαιλερ (είχαμε ξαναφάει από τα χέρια του στα Ριζά στην Λήμνο)
βρήκα το φαγητο καλύτερο από ποτέ, ιδιαίτερα νόστιμο, εμπνευσμένο, απλό και κατανοητό ελληνικό φαγητό.
Το μενού περιλάμβανε πιάτα όπως
κακαβιά (ψαρόσουπα) με χριστόψαρο,
ζωμό βοδινού από κόκκαλα με ταρτάρ καραβιδας και χειροποίητο σιμιγδάλι (όχι γλυκό ουδέτερο)
χριστόψαρο στα κάρβουνα με μανιτάρια κανθαρέλες,
ωμή Παλαμίδα με ελαιόλαδο και λεμόνι.
Εκπληκτικά φαγητά σε όλα τα επίπεδα, εξαιρετικά επιδόρπια και φυσικά "
Αυτή την φορά οι τιμές μου φάνηκαν ΟΚ
Πήραμε το δικό τους housewine που ήταν μια χαρά όποτε 45 ευρώ το ατομο με πολύ φαγητο ήταν παραπάνω από δίκαιο
Οι τιμές ξέφυγαν κι άλλο
Όλα τα κυρίως έχουν 25 ευρώ και πάνω (μοσχαρίσια μαγουλα με μελιτζάνα 28,
Για 2 άτομα με ένα μπουκάλι κρασί σύνολο γύρω στα 130 ευρώ …για μένα είναι πολλά κυρίως γιατί ο χώρος, η περιοχή, το σέρβις οι άβολες καρέκλες, μικρα τραπεζια κλπ δεν αντιστοιχούν στις παραπάνω χρεώσεις, από την αλλά το μαγαζί γεμίζει με 90% τουρίστες που μπορεί να τους φαίνεται και φθηνό σε σχέση με αυτά που πληρώνουν στην Νέα Υόρκη
Μπιφτέκι γεμιστό 17 ευρώ και κοτόπουλο (bio) μερίδα στα 21 ευρώ είναι τιμές Ξενοδοχείου Μεγάλης Βρετανιας, Macedonia Palace κλπ δεν κολλάει το απλό εστιατοριο που επικοινωνούν και θέλουν να περάσουν στο κοινό
Το μαγαζί είναι -ίσως περιττεύει να πω- το νέο ομίλημα της πόλης με αναφορές σε έντυπα και ηλεντυπα. Ψυχρή αισθητική εσωτερικά, prone to vavoura, η κουζίνα είναι λιτή με καθαρές γεύσεις και έμφαση στην Α' Α' ποιότητα των υλικών, με ό,
Με περί τα 32€/άτομο με χαλαρό φαγητό/ποτό άξιζε η δοκιμή, και εις άλλες.
Για τα κεριά δεν έχω άποψη.
Ήταν να το επισκεφτώ την Παρασκευή αλλά δυστυχώς λόγω πρώτης μέρας αντί για μεσημέρι άνοιξαν αργά το απόγευμα
Το βάζω στα to do