Το εστιατόριο ξεκίνησε τη λειτουργία του στα πλαίσια της Παγκόσμιας Έκθεσης του Παρισιού το 1900 με την ονομασία "Buffet de la Gare de Lyon". Μετονομάστηκε σε “Le Train Bleu” το 1963 για να τιμηθεί το περίφημο πολυτελές νυκτερινό εξπρές "Calais-Mediterranée" που συνέδεε το Καλαί με τη Γαλλική Ριβιέρα. Είναι εντυπωσιακά διακοσμημένο σε στυλ νεο-μπαρόκ και μπελ επόκ και έχει ανακηρυχτεί "Ιστορικό Μνημείο" από τη γαλλική κυβέρνηση το 1972. Σερβίρει γκουρμέ γαλλική κουζίνα.