Ούζου Μέλαθρον [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
Ανήκει στην αλυσίδα Ούζου Μέλαθρον. Υπάρχουν 3 οριστικά κλειστά καταστήματα.
ΚατηγορίαΤαβέρνα
ΔιεύθυνσηΣτοά Καρύπη 21, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε1993
Έκλεισε2021

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

Έχω πάει 2-3 φορές παλιότερα (βλέπε 2005-2007). Πολλή φασαρία για το τίποτα. Έχει μερικά καλά πιάτα αλλά σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι είναι μέτριο. Έχει πιάτα με ονόματα τύπου "βυζάκια της Μαρίας" και κλάιν μάιν.

Εικόνες (14)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κλειστό για ανάπλαση (Οκτώβριος 2021)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2020)
[εικόνα]
Τα βυζάκια της Μαρίας
[εικόνα]
Σαγανάκι μύδια (καλή σάλτσα, χάλια μύδια)
[εικόνα]
Λαχανικά στη σχάρα (καλά)
[εικόνα]
Πετροσωλήνες (χάλια)
[εικόνα]
Σαρδέλα παντρεμένη (καλή)
[εικόνα]
Καλαμάρι στη σχάρα (καλό)
[εικόνα]
Σαλάτα γκαρντασίνα (μέτρια)
[εικόνα]
Τηγανιά χοιρινή (καλή)
[εικόνα]
Πατάτα ογκραντέν (μέτρια)
[εικόνα]
Τηγανητά μανιτάρια (μέτρια)
[εικόνα]
Σαγανάκι κεφαλοτύρι (καλό)
[εικόνα]
Τραπέζι

Κατάλογος (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2016: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2016: σελίδα 1/2

Σxόλια (62)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Lycium
Σε ανάρτησή τους στις 10 Νοεμβρίου 2021 στο προφίλ τους στο facebook ανακοίνωναν "Το Ούζο Μέλαθρον επιστρέφει τον Φεβρουάριο του 2022…" αλλά μέχρι σήμερα παραμένει κλειστό.
επίκουρος
Με έριξε η αναγκη και πήγα. Μέτριο μαγαζί και ακριβό. Θα μπορούσε να είναι κακό και ακριβό... Δε θα ξαναπάω, ούτε θα το συστήσω. Το προσωπικό πολύ ευγενικό όμως!!!
Bolulu
Ωραίο μαγαζί, πρωτότυπο concept (παράξενοι κατάλογοι, ευφάνταστα ονόματα σε φαγητά), γρήγορο και ευγενικό σέρβις αλλά μέχρι εκεί. Τα φαγητά τίγκα σε σάλτσες και κρέμα γάλακτος για να κρύψουν τη χαμηλή ποιότητα. Έχουμε και λέμε:
σαγανάκι κεφαλοτύρι (καλό) σαν να τρως λουκουμά
μανιτάρια τηγανητά (μέτρια) μεγάλη μερίδα
πατάτα ογκραντέν (χάλια)
σαλάτα γκαρτνασίνα (μέτρια) μικρή και ακριβή
τηγανιά χοιρινή (καλή)
καλαμάρι σχάρας (καλό) μάλλον θράψαλο
σαρδέλα παντρεμένη (καλή)
πετροσωλήνες (χάλια)
λαχανικά στη σχάρα (καλά) μεγάλη μερίδα
σαγανάκι μύδια (καλή σάλτσα, χάλια τα μύδια)
σουτσουκάκια μοσχαρίσια (μέτρια) πολύ ψημένα και στεγνά
Γενικά είναι ακριβό μαγαζί και αν πας πάρε κουπόνι για να μην κλαις τα λεφτά που θα δώσεις και δεν θα ευχαριστηθείς φαγητό. Έτυχε να πάω λόγω παρέας και θα κάνω καιρό να ξαναπάω. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές στη γειτονιά.
Eowyn
Επίσκεψη ξανά μετά από μια δεκαετία. Παρατηρήθηκε καλή ανακαίνιση του εσωτερικού χώρου (αλλαγή σκάλας, συνεχίζει να είναι σχετικά απότομη αλλά πολύ πιο άνετη, χαριτωμένη διακόσμηση με τουβλάκια και πραματακια, καλός εξαερισμός στο χώρο των καπνιστών, δε μύριζε τσιγαρίλα καθόλου). Πολύ καλή εξυπηρέτηση από την άποψη του ότι και να ζητήσαμε, τα γκαρσόν τσακιζόντουσαν στην κυριολεξία να εξυπηρετήσουν.
Ο κατάλογος είναι ο ίδιος από όσο θυμάμαι από παλιά, περιεχόμενο και περιγραφές πιάτων. Οι γεύσεις το ίδιο με παλιότερα, τιποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Ξεχώρισε το καφτερό φοντύ, υπεργουρουνιά για βούτες και καταστροφή αρτηριών, όπως ακριβώς το θυμόμουν.
Ο μέσος όρος ηλικίας των θαμώνων κυμαίνεται αυστηρά στα ~20 όπως παλιά.
Τιμές: τα έξι άτομα με αρκετά πιάτα, δύο λίτρα κρασί και μια ρετσίνα, βγήκε κάτι λιγότερο από 100 ευρώ.
Θα ξαναπάω? Αν τύχει, γιατί όχι, αν κι επιμένω ότι ταιριάζει περισσότερο σε 1-2ο ετείς φοιτητές που θα διασκεδάσουν πολύ με τον κατάλογο...
zaknafein
Το επισκέφτηκα διότι κερνούσαν γνωστοί.Τα πράγματα πάνω κάτω όπως τα ήξερα, καθώς είχα πολύ καιρό να πάω.Μια αλλαγή που πρόσεξα είναι ότι πλέον έχουν βάλει και τηγανιτές πατάτες (καλές κι όλας) τις οποίες παλιότερα δεν είχαν.Τα περισσότερα πιάτα συνεχίζουν να είναι ωδή στην κρέμα γάλακτος και τα τυριά, οπότε δύσκολα να καταλάβεις πόσο καλό είναι το κρέας που κρύβεται από κάτω.Κάτι κεφτεδάκια ήταν καλα, ένα κοτόπουλο με μπέικον κρέμα γάλακτος κλπ ήταν χάλια, σούφρα του πασά πάλι μετριότατο, φοντύ τυριών οκ, αλλά με λάθος σερβίρισμα.Γενικά αν δεν με κερνούσαν δεν θα πήγαινα μόνος μου, καθώς υπάρχουν σαφώς καλύτερες επιλογές.
Ρεμπέτης
Ίσως κάποτε... Πλέον όχι...
Rania
Έχω πάει στο συγκεκριμένο μαγαζί μια φορά πρίν ένα χρόνο με το αγόρι μου και έμεινα ικανοποιημένη σε γενικές γραμμές,απλά δεν νομίζω να ξαναπήγαινα! Θεωρώ τις μερίδες,τα φαγητά,μέχρι και το αλκοόλ εκεί μέσα πολύ μπουκοτικά. Ειλικρινά,μου πήρε 2 μέρες να τα χωνέψω. Πέρα από αυτό,ο σερβιτόρος μας άφησε καταλάθος τρία πιάτα τα οποία προοριζόταν για κάποιο άλλο τραπέζι,τον φωνάξαμε αρκετές φορές,το είπαμε μέχρι και στον υπέυθυνο,αλλά τελικά καταλήξαμε με εννιά πιάτα στο τραπέζι και με τον λογαριασμό των 75ευρώ στα χέρια! Το σέρβις λοιπόν απαράδεκτο.
Jane
Έχει ανεβάσει τις τιμές του, όσο για την ποιότητά του μάλλον σταθερή θα τη χαρακτήριζα.
eliza
θα συμφωνήσω πως η ποιότητα τους στα φαγητά δεν είναι ίδια με παλιά..δεν με ικανοποιεί πια..
γιαννης
είχα να πάω καιρό . χάλασε καμιά σχέση με παλιά. μέτριο φαγητό και πλέον ακριβό για αυτό που είναι . 2 άτομα 48 euros .
Bane
Θα συμφωνήσω και εγώ πως το Μέλαρον χάλασε. Πήγα πριν απο μια βδομάδα έχωντας να πατήσω εκεί από τα φοιτητικά μου χρόνια(4+). Μικρότερες οι μερίδες, χειρότερη ποιότητα φαγητού(το οποίο ήταν και κρύο λες και το είχαν προμαγειρέψει και το βάλαν μικροκυμάτων), και ακριβό (κάποτε ήταν must για φτωχούς φοιτητές που με 15Ε ξερνούσες απ το φαί, τώρα τόσο έχει ένα πιάτο).
Γουρμεδιάρης
Έχω πάει αρκετές φορές στο μέλαθρον και δε το προτείνω με τίποτα. Κακό φαγητό, τα περισσότερα πιστεύω είναι μικροκύματα. Όπως λένε και οι υπόλοιποι πολλές μαγιονέζες και κασέρια στα πιάτα για να κρύψουν προφανώς το χάλι.
Seventh
Το Μέλαθρον πάντα αποτελούσε καλή επιλογή και γευστική εμπειρία. Δυστυχώς την τελευταία φορά τα πράγματα άλλαξαν πολύ.
Ούτε οι γεύσεις με ξετρέλαναν ούτε καν η εξυπηρέτηση που ήταν σήμα κατατεθέν. Οι μετέπειτα συχνές επισκέψεις στο WC μπορεί να είναι τυχαίες ή και να σημαίνουν ότι το στομάχι μου δεν είναι πια φοιτητικό. Το σίγουρο πάντως είναι ότι αν έρθει κάποιος φίλος από έξω δεν θα τον πάω πια εκεί :S
Λεωνίδας
Πήγαμε χθες μία παρέα 5 ατόμων. Περάσαμε πολύ ωραία, αλλά σ'αυτό καθόλου δεν συνεισέφερε το φαγητό (ίσως λίγο το κρασί).

Αρχίζω από τα θετικά...
+Το σέρβις ήταν αξιοπρεπές.
+Το χύμα λευκό κρασί μια χαρά.
+Τα Σουτζουκάκια Τσαούσικα αρκετά καλά.
+Η τιμή γι'αυτά που πήραμε (3 ορεκτικά, 3 κυρίως, μία σαλάτα, 2 κιλά κρασί) φυσιολογική (13ευρώ/άτομο).
+Το cheesecake που κέρασαν στο τέλος ήταν καλό.
+Η σαλάτα "ούζο μέλαθρον" σύμφωνα με τις αντιδράσεις της παρέας πρέπει να ήταν καλή (εγώ δεν δοκίμασα).

Και συνεχίζω με τα αρνητικά...
-Καπνιστή μπριζόλα με μουστάρδα... απαράδεκτη!
-Σουφλέ πατάτας... παντελώς αδιάφορο...
-Σουφλέ μανιταριών... ψάχναμε να βρούμε τα μανιτάρια...
και εδώ που τα λέμε δεν διέφερε πολύ από το σουφλέ πατάτας!
-Τηγανιά με κοτόπουλο και χοιρινό... επιεικώς μέτρια.
-Γενικά όλα τα φαγητά έδιναν την εντύπωση του έτοιμου και ξαναζεσταμένου.
-Σαν γεύσεις ήταν παντελώς αδιάφορες and that's an understatement!
-Οι μερίδες ήταν σχετικά μικρές και τα πιάτα δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου φροντισμένα (προχειροδουλειές)
-Μετά το cheesecake κέρασαν και κάτι λουκουμάδες καλυμένους με μερέντα που θα ήταν πολύ καλύτερα αν δεν τους έφερναν καθόλου.
-Και τέλος, έπρεπε να το ζητήσουμε ρητά στο τέλος για να μας φέρουν την απόδειξη (αφού μας είχαν ήδη φέρει τα ρέστα μας).

Συμπέρασμα:
Θα ξαναπάω μόνο αν με κεράσουν κι αυτό γιατί πρώτον, το κρασί ήταν καλό και σε κάνει να ξεχνάς λίγο τα υπόλοιπα, και δεύτερον, δεν έπαθα δηλητηρίαση.
Gianna Panagiotou
Πήγαμε πριν καμιά εβδομάδα με την παρέα μου (πηγαίνει συνέχεια) Οι τιμές είναι φυσιολογικές και οι μερίδες παραπάνω από χορταστικές Οι δε γεύσεις τέλειες.. Πήρα το Κότσι και πραγματικά έλειωνε στο στόμα. Επίσης το σαχανάκι του πρίγκηπα και η σαλάτα η Ακατανόμαστη που πήραμε οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν τέλειες. Θα το ξαναδοκιμάσω σύντομα καθώς η τιμή η ποιότητα και η εξυπηρέτηση ήταν το καλύτερο σύνολο που είδα εδώ και καιρό σε ταβέρνα.
Giannis
Χθεσινοβραδυνη και τελευταια επισκεψη..
Σαλατα κρητικη,τιμη 5,74(5παξιμαδια για βαση,μιση ντοματα κομμενη σε κυβακια για να φαινεται πολυ,κρεμμυδι ξερο στην ιδια ποσοτητα και τυρι..5,74,ελεος..
Φοντι τυριων στα 10,24..η ποιοτητα του πλεον ειναι πολυ χαμηλη..
Πιατελα του λουκουλου για 4ατομα(πιατελα με κροκετες) στα 17,03..ελεος ρε μεγαλε,ουτε φιλετο να παιρναμε..το 4ατομα πιστευω το εχει βαλει για να δικαιολογει την τιμη.
Τηγανια του λιγουρη πολυ κακο πιατο,με ασχημη μυρωδια στα 11ευρω..
Σουτζακια τσαουσικα τα μονα που παραμενουν καλα,αλλα και εδω μας τα χαλασε φερνοντας ενα πιατο με 4σουτζουκακια πανω απο μια πιτα και σως..γαρνιτουρα δεν υπηρχε..Εστω 2 φετες ντοματα που εβαζαν παλια..τιμη 7,14
Το μονο που αξιζει ειναι ο εξωτερικο χωρος που ειναι σε ενα γραφικο στενακι..
Σχεση ποιοτητας τιμης ισως η χειροτερη στη θεσσαλονικη.
Και κλεινω με μια φραση του Αντωνη: "Ετοιμα τα χουν απο ποτε ειναι το θεμα.."
Προς αποφυγην..Πλεον ουτε απ εξω..
laseroth
Πήγαμε με την παρέα μου για πρώτη φορά και αν και άκουσα πολλά σχετικά με σάλτσες και τυριά δεν ισχύει, έφαγα ένα καταπληκτικό μπιφτέκι κοτόπουλο δεν θυμάμαι το όνομα του όπως και ότι παρήγγειλα ήταν απλό λιτό και τέλειο. Οι σερβιτόροι ήταν φιλικότατοι και εξυπηρετηθήκαμε άμεσα. Οι τιμές ήταν λογικές για μία ταβέρνα και όλοι το ευχαριστηθήκαμε. Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα και για αυτούς που δεν τους αρέσουν οι σάλτσες και τα τυριά ρωτήστε τους σερβιτόρους θα σας προτείνουν 30 πιάτα.
Τασος
Πηγαμε με παρεα 7 ατομων την Κυριακη 3/4.Αν και την τελευταια φορα που πηγαμε δεν μου πολυαρεσε,αυτην την φορα αλλαξα γνωμη.Τα πιατα ηταν πολυ καλυτερα απο οτι τα θυμομουν(σχεδον παντα τα ιδια παραγγελνουμε)Και το σερβις σε πολυ λογικα πλαισια.Οι τιμες μου φανηκαν λιγο τσιμπημενες(περιπου 22 το ατομο)και στο τελος κερασμενο γλυκο και λουκουμαδες.
xaliabalias
Παιδια πηγα σημερα εκει με την κοπελα μου.Ειχα ξαναπαει στο παρελθον και γενικα μου αρεσε..Το μονο αρνητικο ειναι ισως το προσωπικο,το οποιο ηταν λιγο "χαμενο"..Οι τιμες προσιτες και ισως ελαχιστα τσιμπιμενες..Το περιβαλλον κλασικου ουζοπωλειου..Οντως υπαρχει παντου κασερι,τυρι κτλ.αλλα δεν το θεωρω αρνητικο..Γενικα καλο μαγαζι,θα ξαναπηγαινα!!
Aντωνης
Ηταν σπουδαίο μαγαζί πριν μερικά χρόνια. Τώρα πάσχει από βιομηχανοποίηση στην παρασκευοπαράδοση. Τόση ταχύτητα στις παραγγελίες,αν είναι δυνατόν? έτοιμα τάχουν από πότε είναι το θέμα! Πρόσφατα δε παρήγγειλα καλαμάρι γεμιστό που μύριζε άσχημα. Ο σερβιτόρος μου είπε ότι καμμιά φορά...τυχαίνει το γεμιστό λόγω τυριού να..μυρίζει. Φώναξα τον υπέυθυνο ο οποίος ευγενέστατος μας το άλλαξε και μας είπε ότι το μαγαζί έχει iso. του απάντησα ότι αυτό δεν έχει να κάνει με την οσμή και τη γεύση. Μας απέσειρε τη μερίδα και μας κέρασε το κρασί. Δεν ξαναπάω.
skoko
καλο μαγαζι, για παρεηστικη φαση καιμονο. αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι δεν εχει τηγανιτες πατατες????επισης στο θεμα προσωπικου το εχει ξεφτυλισει, δεν μπορει να ερχεται ο σερβιτορος με τα πιατα και απλα να τα παραταει και να μη τα μοιραζει.
skoumprakis
Νομίζω ότι είστε άδικοι με το Μέλαθρον. Σε καμία περίπτωση δεν του αποδίδω δάφνες ποιότητας, αφού είναι ουζο-φαστφουντάδικο (ότι μαζικό αποτυγχάνει να είναι και ποιότικο, σε όλες τις μορφές διασκέδασης), αλλά έχει αρετές που δε μπορώ να μη του τις αναγνωρίσω. Έχουμε και λέμε:

1) Είναι από εκείνα τα μαγαζιά που θα πας κυρίως για να διασκεδάσεις και όχι για να φας. Και είναι ίσως το καλύτερο σ'αυτήν την κατηγορία. Θα δεις κόσμο, θα σε δούνε, θα κάνεις χαβαλέ, θα πιεις λίγο παραπάνω, θ'ακούσεις τραγουδάκια από Άκη Πάνου μέχρι Παπάζογλου (παρένθεση: δεν αντέχω να πίνω ρετσίνες και ν'ακούω ambient jazz tunes. Urban εκλεπτυσμός και κλάιν μάιν, εγώ σε ταβέρνα που παίζει Pink Martini δε ξαναπατάω!) από δυο (μονίμως βαριεστημένους αλλά καλούς) μουσικούς, δίπλα σου, στην κοριτσοπαρέα, κάποια θα κλείνει τα 24, ενώ παραδίπλα σου ξεμωραμένοι τριαντάρηδες θα παραβγαίνουν στις ρετσίνες. Έχει την πλάκα του, όπως και να το κάνεις. Θα πας Παρασκευή βράδυ για να περάσεις καλά. Εάν, βέβαια, σκοπεύεις να φας ένα medium-rare φιλέτο, να πιεις ένα château latour και σε 40 λεπτά να φύγεις, τότε καλύτερα να μην περάσεις ουτε απ'έξω, θα σου χαλάσει τη διάθεση.

2) Σέβεται τον πελάτη του. Δε κάνει διακρίσεις για γνωστούς και φίλους, αν μπορεί να βγάλει έξτρα τραπεζάκι θα το κάνει, αν δεν έχει δε πρόκειται να σ'αφήσει να ξεροσταλιάζεις περιμένοντας, αν κάνεις κατανάλωση θα σε κεράσει κανένα κρασί, έχει κράτησει έναν από τους χώρους του για τους καπνίζοντες (μεταξύ μας αυτό) και πρόσφατα έκανε και συμφωνία με παρακείμενο parking (παρακείμενο τρόπος του λέγειν, εννοώ αυτό που είναι στη Λέοντος Σοφού απέναντι απ'τη Eurobank): τις καθημερινές 13:00 με 18:00 για τους πελάτες του Μέλαθρου οι δυο ώρες / 1 ευρώ. Σημαντική κίνηση.

3) Είναι φτηνό. Σε σχέση με τα υπόλοιπα μαγαζιά που στοχεύουν στο ίδιο target group (δλδ σ'εμένα), είναι πλέον το φθηνότερο.

Και κατά την ταπεινή μου γνώμη, το φαγητό του δεν είναι και τόσο χάλια. Ισχύει, σαφώς, το "ότι πληρώνεις παίρνεις" και δε μπορώ να έχω φοβερές απαιτήσεις, αλλά διαβάζοντας τα είκοσι προηγούμενα σχόλια θα νόμιζε κανείς οτι πρόκειται για καντίνα έξω από στρατόπεδο. Δεν είναι έτσι, απλά βάζουν λίγα παραπάνω κασέρια πάνω στα κρέατα (κι από πάνω λίγη κρέμα γάλακτος και πάνω λίγα ακόμη κασέρια κι από πάνω λίγη μαγιονέζα κι από πάνω πάλι κασέρια κι από πάνω...)
Βικτωρ Τ.
Δυστυχως αναγκαστηκα να ξαναπαω(καλεσμενος).Μανιατικη σαλατα ειχε ντρεσινγκ που κατεστρεφε τη σαλατα,πολιτικη ειχε κονσερβα μανιταρια,τα βυζακια της Μαριας ,η αραβικη πιττα,το φεσι δεν τρωγονται,η αγιορειτικη τηγανια ειχε τοσο λιγο κοτοπουλο και χοιρινο που ηταν αορατο δια γυμνου οφθαλμου,τα τρανσεξουαλ παιδακια ηταν καρβουνιασμενα το μονο που τρωγοταν στοιχειωδως ηταν τα αρνισια παιδακια στο τηγανι.Αν δεν ειστε καλεσμενοι απλως μην πατε.
kos87
Πραγματικά μετριότατο μαγαζί!Το φαγητό είναι τίγκα στις σάλτσες,τη χοληστερίνη κ σε τόνους λιωμένων τυριών,πολύ κάτω σε ποιότητα.Δε θέλετε να δείτε τα φαγητά τους πως είναι αν τα αφήσεις για λίγη ώρα...Έχει κάνει όνομα χάρη στα ευφάνταστα(?) ονόματα των μερίδων του κ γιατί για κάποιο άγνωστο λόγο πολλοί τουρίστες πηγαίνουν εκεί συστημένοι...
JOHN V.
εχθες ειμασταν μια παρεα 5 ατομων στο ουζο μελαθρον.εκτος του οτι ηταν ολα πολυ μετρια,τελευταια εχει χαλασει πολυ,οταν μια κοπελα απαντησε στην ερωτηση του σερβιτορου αν ηταν ολα καλα και ειπε οτι δεν της αρεσε το φιλετο κοτοπουλο με την κρεμα,ηρθε καποια στιγμη με πολυ επιθετικο υφος καποιος απο το μαγαζι ,ισως ο σεφ και αντι να ζητησει συγνωμη οπως θα επρεπε,με τρομερα καγκουρικο στιλ ειπε οτι δοκιμασε το φιλετο και ηταν πολυ καλο ,ασχετα αν δεν αρεσε στην κοπελα η οποια τον εκανε ρομπα και εξαφανιστηκε ο "τυπας"! συμπεριφορα απαραδεκτη.
Βικτωρ Τ.
Κακη ποιοτητα κρεατων που δεν μπορει να καλυφθει απο τα λιωμενα τυρια.Ατμοσφαιρα σουπερ-μαρκετ.
toutou
θα συμφωνησω με τον "τι μας λες" απολυτα..ειμαστε πολυ προβατα βαζω κ τον εαυτο μου μεσα να περιμενεις μια ωρα για να κατσεις να στο λενε κ συ να καθεσαι λες κ δεν εχει αλλα μαγαζια η πολη το φαγητο μετριο η τιμες τσουχτερες
μαρια
το βασίλειο της χοληστερίνης
ti mas les?
γεσεμια μαλλον ξερεις τι λες (και τι τρως)!!!που μαλλον δεν ξερεις...
φυσικα με αρκετη δοση ειρωνιας το σχολιο μου... διαβασες το 99% των σχολιων του συγκεκριμενου "εστιατοριου"-φαστ φουντ-???
θεωρω οτι ειναι αδιανοητο να πηγαινει καποιος να τρωει αυτα τα αισχη που σερβιρονται εκει...αλλα φυσικα ο προβατισμος του ελληναρα τελειωμο δεν εχει...ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ απο ολες τις πλευρες...
οσο για τους απεναντι?εγω τους αποφευγω μονο λογω του μελαθρον..αν ηταν καπου αλλου ισως ημουν και πολυ καλος θαμωνας....αυτα και σορρυ αν παρεξησε καποιος.
gesemia
Από φοιτητής πήγαινα στο ΟΥΖΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ και μετά από 20 χρόνια είναι ακόμα εξαιρετικό σπάνιο για ουζερί Και το διπλανό η μαιμού ΟΥΖΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ αφού το έχει αντιγράψει σε όλα παραμένει σταθερά το ίδιο ΧΑΛΙΑ
StratosL
Ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω τις παντσέτες-καουτσούκ που είχα παραγγείλει πριν χρόνια εκεί...
Γιάννης34
Κοροϊδία μερίδες και τιμές φωτιά.Απλά μην πάτε αν σας ενδιαφέρει το φαγητό.
RZ (ex microzet)
Περιληπτικά:

Καλός χώρος / ελεινά μικρά τραπέζια
Μερικά πιάτα ήταν πολύ καλά μερικά ήταν άθλια χωρίς λόγο.

Γενικότερα έχω μέτρια εντύπωση και δεν είναι τόσο ακριβό όσο φανταζόμουν.
Mplaksant
maxdesmer εγω γνωριζω παντως πως εχουνε πολυ καλους σεφ στις κουζινες τους, παντως εχω καιρο να παω. οταν ξαναπαω θα γραψω
maxdesmer
οπου βλεπεις πολλα λιωμενα τυρια, πολλες κρεμες για ντεκορ και γενικα καταστασεις που δεν ξεχωριζεις γευσεις και ολα φαινονται σαν αχταρμας...........δεν ξαναπας!!!
Mplaksant
για μενα και ας διαφωνησουν πολλοι μαζι μου, ειναι απο τα πρωτα ποιο ευρηματικα, με καλους σεφ και γενικοτερα αριστα ουζερι-ταβερνες. το θεωρω κοσμημα για την πολη μας
montechristos
Πάνε οι καλές εποχές για το Μέλαθρον,που Σάββατο βράδυ περίμενες εως κ 30΄για να καθίσεις!Κ παρόλα αυτά, οι τιμές του συνεχίζουν να "τραβάνε" την ανηφόρα σαν να είναι κανένα gourmet εστιατόριο.Προσοχή κ στην έκπτωση που έχουν οι κάτοχοι της κάρτας του,(που κανονικά είναι 7%) κ στην απόδειξη μπορεί να είναι μικρότερη π.χ. 2-3%.
Katitis
Ξέρετε αυτά τα μικρά τραπεζάκια όπου δένουμε τα μωρά για να τους σερβίρουμε το φαγητό τους? Τόσος είναι ο χώρος που αντιστοιχεί σε καθέναν που γευματίζει στο μέλαθρον. Ξέρετε τους διαδρόμους των υποβρυχίων στο Das Boot, όπου οι κατώτεροι αξιωματικοί έκαναν στην άκρη για να περάσουν οι λοχαγοί. Τόσο ευρύχωρο είναι το μέλαθρον. Θυμάστε εκείνη την μπριζόλα που βάλατε στο ψυγείο προχτες και πνίξατε στην μαγιονέζα και τα μπαχαρικά σήμερα για να κατέβει? Τόσο νόστιμο είναι το μέλαθρον.
monimapeinasmenos
Πραγματι όχι κάτι το ιδιαίτερο..Σαν τοποθεσία και σαν χώρος προσωπικά μου άρεσε ειδικά όταν έχει και live καμια φορά. Τα φαγητά έχουν περίεργες ονομασίες και θέλει φαντασία να καταλάβεις τι είναι!!Μέτριο το φαγητό και ψιλο βιομηχανικό. Μολονότι είχε μια ντουζίνα σερβιτόρους δε μπορω να πω οτι εξυπηρετήθηκα και όπως θα έπρεπε!Παντως είναι απο τις λίγες φορές που έμεινε φαγητό στο τραπέζι και αυτό μόνο αρκεί για αρνητικό:)Μπορεί να ξαναπάω έτσι χαλαρά για τπτ άλλο..
jamessometimes
Ημουν απο τους φανατικοτερους θαμωνες του μαγαζιου απο το 2001- 2006 μετα την επεκταση του τα πραγματα αρχισαν να "χαλανε" ..Πλεον δε πηγαινω και αυτο με λυπει.Εχω περασει πολυ ωραιες στιγμες..αλλα πλεον...Κριμα γιατι ειχα γνωρισει τ αφεντικα και ηταν πολυ σωστοι σε πολλα πραγματα. Δε ξερω τι πηγε στραβα.Πολυ σημαντικο το οτι φυγανε πολλα καλα παιδια απο το μαγαζι οι οποιοι κανανε νομιζω την μεγαλη διαφορα , ηταν ολοι μορφες, τωρα ολα ειναι πιο απροσωπα , παλαιοτερα θυμαμαι κλειναμε το μαγαζι με την παρεα μου και οι σερβιτοροι καθοταν και πινανε μαζι μας λιγο πριν το κλεισιμο.
Goutsi
"Η πιο ωραία ταβέρνα, με τα καλύτερα φαγήτα και τις καλύτερες τιμές".. θα το έλεγα έαν το έγραφα το σχόλιο το 2005. Η καλή φήμη του μαγαζιού είναι τόσο δυνατή που δημιουργήθηκε τόσα χρόνια που η φθίνουσα ποιότητα και η αύξουσα άνοδος των τιμών περνάν τα τελευταία χρόνια απαρατήρητα από την κοσμοσυρροή. Ελπίζω να ξαναρθούν οι παλιές καλές εποχές για να ξαναέρθω και εγώ σαν πελάτης.
chrisst
Οντως πολύ φασαρία για το τίποτα! Ντεμέκ μαγαζί.
Pnt
Σνομπάρουν τις τηγανητές πατάτες λες και είναι κανένα gourmet εστιατόριο (δεν είναι). Τα φαγητά είναι γενικά άνισα. Έχει τύχει να φύγω αρκετά ευχαριστημένος, αλλά και να φύγω σκεπτόμενος ότι θα έτρωγα καλύτερα και υγιεινότερα σε γυράδικο. Ποτέ δεν με ενθουσίασε πάντως.

Το απολύτως χειρότερο, πάντως, είναι ότι υπερεκμεταλλεύονται τον περιορισμένο χώρο του μαγαζιού μέχρι αηδίας. Όταν το τραπέζι παραπέμπει σε τραπεζάκι καφετέριας ή κυλικείου, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για καλή ταβέρνα.

Αν πρέπει να μαζεύεις την καρέκλα σου δεκαπέντε φορές την ώρα, κάθε φορά που θέλει να φτάσει ο σερβιτόρος στα διπλανά τραπέζια, θα περάσεις άσχημα και δεν θα χαρείς ούτε την παρέα σου ούτε το φαγητό σου.

Παρόλα αυτά έχει μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι η χειρότερη ταβέρνα της Θεσσαλονίκης σε καμία περίπτωση, αλλά ούτε καταλαβαίνω γιατί έχει τόσο μεγάλη επιτυχία.
kostakio
Ειναι συγκινιτικο το περιβαλλον και μου ξυπναει αναμνησεις απο τα παιδικα μου χρονια.. Πραγματικα αξιαγαπητο και γλυκουλικο μαγαζακι..
Georg
Πραγματικά απορώ για την φήμη του μαγαζιού. Μια φορά πήγα και πήρα πατατοσαλάτα που ήταν σχεδόν άβραστη, κάτι σαν χιουνκιάρ μπεγεντί (μελιτζάνα γεμιστή με κρέας και κασέρι από πάνω) η μελιτζάνα ήταν σχεδόν ωμή, και κάτι σε κρέας που πήραμε ήταν κακό. Ήταν μεσημέρι και ήταν γεμάτο, όπως πάντα αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν είναι δικαιολογία για τόσο κακό φαγητό.
Επίσης τα γκαρσόνια σε κοιτάνε περιμένοντας να τελειώσεις, χάλια...
blossom
πέρα από τα περίεργα ονόματα και την διακόσμηση δεν βρήκα κάτι άλλο να με ενθουσιάσει.....
φαγάςκαλός
ειναι η καλυτερη βιομηχανια τροφιμων της χωρας μετα τα γκουντις.βιομηχανια κ μονο.νετα σκετα.οπως ειπωθηκε παραπανω τοσο μεγαλη ταβερνα με τοσα πολλα γκαρσονια δεν ειναι ταβερνα.τωρα θα μου πεις ολοι αυτοι που πανε εκει τοσο λαλακες ειναι?δεν ξερω ρε παιδια αλλα με φαινεται πως ειναι πολλα τα προβατα τελικα,συμφωνα παντα με τα δικα μου κριτηρια για την εστιαση γενικοτερα.
Gus
Καλό για φοιτητές και τουρίστες. Κάπως ακριβό, τραγική η απουσία τηγανιτής πατατας ως ... "ντεμοντέ", "out" και "σνομπαρίσματος". Πολύ κρέμα γάλακτος στα φαγητά και .. η κρέπα με την σοκολάτα και την σαντιγή ... ανευ σχολίου.
Το δε καταστημα στο θησείο στην Αθήνα ... διαφήμιση της Θεσ/νίκης αλλά όχι για Θεσσαλονικείς.
Γιάννης
Έχει πιάσει το νόημα το αφεντικό! Έδωσε περίεργα-αστεία ονόματα σε πιάτα λουσμένα στις σάλτσες, εκμεταλλεύεται το ωραίο μέρος (στοά) και χτυπάει αβέρτα τις τιμές! Πραγματικά πολύ υπερτιμημένο!
nik lab
1 Aν ηθελα να φαω κασερια και κρεμες τα ετρωγα και σπιτι
2 Δεν νοειται(συμφωνα με την ταβερνιακη μου ιδεολογια) τοσο μεγαλο ταβερνειο με τοσα πολλα σερβιτορια
Dimos
Η διακόσμηση είναι όλα τα λεφτά. Συστήνεται κυρίως σε νεαρούς και όχι τόσο απαιτητικούς πελάτες. Ακριβό.
Δημήτρης
Θα μπορούσε να λέγεται και "Φούρνο Μικροκυμάτον" κατά το "Ούζο Μέλαθρον"
Αχιλλεας
το μαγαζι ειναι αρκετα καλο, με καλο εξαερισμο, το φαγητο ειναι καλο και μετα δεν χρειαζεται να πας στον "Πρόεδρο-Θρονο", αρκετα μεγαλη φαντασια στο φαγητο και στις συνταγες. Οι τιμες ολιγον τσουκτερες, αλλα το αποτελεσμα σε ανταμοιβει. Οι μεριδες μεγαλες και ολα ειναι καλομαγειρεμενα.

Υ.Γ. παρτε ενα μαγνητοφωνακι για να ηχογραφησετε την εξηγηση του σερβιτορου οταν σας περιγραφει ενα γευμα , γιατι τα λενε τοσο γρηγορα που ουτε που προλαβαινεις να αναρωτηθεις τι ειπε.
Efi
και εγω διαφωνω με τα αρνητικα σχολια της σελιδας
1.εχουν κρεατικα χωρις κρεμα γαλακτος, 2.εχουν να φας μαγειρεμενο φαι κ οχι φαστ φουντ, 3.εχουν ψαρικα,κρεατικα κ μακαροναδες ολα σε καλο περιτιλιγμα κ νοστιμοτατα,οκ να δεχτω οτι η ποιοτητα απο το κρεας δεν ειναι καλη ,ομως να μου πειτε πρωτα ενα αλλο εστιατορια σε αυτο το μηκος κυματος με παρομοιες τιμες κ οχι με μονο συνηθισμενα πιατα με καλη ποιοτητα σε κρεατα,ολοι κοιταν το κερδος..Τα φαγητα κατα τη γνωμη μου ειναι φοβερα,μονο που τα ''γκαρσονια'':p ειναι λιγο αντιπαθιτικα-στριμμενα
deathnote
Είναι ένα κλασικό φοιτητικό στέκι, μαζεύεται πολύς κόσμος, αλλά θα λεγα ότι το φαγητό δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο.
Δημήτρης
Τραγικά μονότονες και βαριές γεύσεις, έλλειψη φαντασίας (απλά πάρτε οτιδήποτε και προσθέστε μπέικον, τυριά και κρέμα γάλακτος).

Το μόνο ωραίο είναι η νεανική ατμόσφαιρα.
Nikolas
Βιομηχανια πλαστικων φαγητων με μαρκετιστικα ονοματα.Κρεατα,ψαρια,οτι κινειται πεφτει που λεει κι ο στρατος.Χοντρη αρπαχτη.Για τουριστες ή πρωτοετεις φοιτητες.Μονο !
nk
κρέατα χάλια
κρέμες και σάλτσες ότι να 'ναι απλά για να "φτιάξουν" ένα νέο πιάτο
τιμές πολύ ακριβές
υπερτιμημένο μέχρι αηδίας
[Ανώνυμος/η]
Θέλει προσοχή στο πιάτο που θα διαλέξεις. Εγώ π.χ. είχα παραγγείλει γεμιστό καλαμάρι και μου έφεραν ένα καλαμάρι γίγα, φίσκα στα τυριά.Καλή σαν ιδέα αλλά το καλαμάρι ήταν σαν παντόφλα και η γέμιση κούραζε από ένα σημείο και μετά.Αν σας αρέσει η ποικιλία στους μεζέδες νομίζω ότι αξίζει να δοκιμάσετε αλλά πάντα με προσοχή...
E2tava
Παίζει να είναι και από τα χειρότερα που έχω πάει.
Τα σουτζουκάκια με γιαούρτι δε τρωγόταν με τίποτα.
Το κρέας δεν μασιόταν... πιστεύω πως έχει διαφημιστεί πολύ χωρίς να πρέπει.
πεπερογλου νικος
ειμαι φανατικος θαμων του ουζου μελαθρον και διαφονω απολυτα με τα αρνητικα σχολια της σελιδας σας.ειμαι σχεδον απο την αρχη του πελατης και νομιζω πως χρονο με το χρονο αυτο το μαγαζι εξελισεται καταπληκτικα.οποιος θελει να φαει ελαφρια μπορει ,οποιος θελει τις κρεμες μπορει επισης.δεν ειναι τυχαιο οτι ειναι γνωστο σε ολη την ελλαδα και θεωρειται προορισμος της πολης μας ως πρωτος......
MDJ.gr
Πολύ κρέμα γάλακτος! Πραγματικά πολύ! Σε όλα τα φαγητά (σχεδόν)!!!.... :(