Zucchero

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΦούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Λοιπά
ΔιεύθυνσηΠλατεία Αγίων Αναργύρων 1, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310215575
Διαδίκτυο
Ωράριο08:00-01:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξεπερίπου τέλη 2010
ΙδιοκτησίαΚωνσταντία Μεσοχωρίτου
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχε το Fregio.

Εικόνες (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Cheesecake φούρνου με γλυκό βύσσινο (take away Ιανουάριος 2021, το μισό από το κανονικό κομμάτι στη φώτο, πολύ καλό)
[εικόνα]
Μηλόπιτα (take away Ιανουάριος 2021, πολύ καλή)
[εικόνα]
Μηλόπιτα (take away Ιανουάριος 2021, πολύ καλή)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάιος 2019)

Σxόλια (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Sylia
Επαναληπτικές δοκιμές σε παγωτό και τάρτες (Ιούνιος-Οκτώβριος 2021) επιβεβαιώνουν τη σταθερότητα σε ποιότητα και γεύσεις. Ανοδική η πορεία των τιμών (μπάλα παγωτό στα 1,30€ από 1€, τάρτες στα 4€ -αν θυμάμαι καλά, από τα 2,7€ (2019) και αργότερα 3,5€ (2020)).
alan
Δοκιμάστηκε το cheesecake. Όπως έχει ειπωθεί δεν είναι cheesecake αλλά μια τάρτα με κρέμα και γλυκό βύσσινο.
Παρολαυτα αν είστε στην περιοχή και έχετε υπογλυκαιμία θα σας καλύψει στα 2,5 ευρώ.
Sylia
Σημερινή επίσκεψη για κάτι γλυκό, αλλά ελαφρύ. Δοκιμάστηκε cheesecake φούρνου (πολύ καλύτερη έκδοση από εκείνη του Δεκέμβρη), φρεσκότατο, με καλύτερη αναλογία μεταξύ κρέμας τυριού, τάρτας και γλυκού βύσσινου (που είναι πολύ καλό το άτιμο). Η βάση του δεν ήταν τόσο σκληρή (καλό εν προκειμένω, βάση του πάχους του ζυμαριού). Τιμήθηκε επίσης, η μηλόπιτα, την οποία είχα καιρό να φάω και ήταν εξαιρετική (αν σας αρέσουν οι πιο rustic τύπου τάρτες, με το μήλο σε κομμάτια που κρατάνε λίγο στο δόντι). Το μειονέκτημά της θεωρώ η βάση, που θέλει ή λιγότερο ψήσιμο (για να μην σκληραίνει τόσο πολύ) ή λιγότερο ζυμάρι (για να είναι πιο λεπτή και να κόβεται εύκολα). Τέλος, (για να πω και κάτι "αρνητικό) "ατόπημα" ότι είχαν (μάλλον) αχνιστεί ζεστές και η ζάχαρη είχε κρυσταλλώσει. Βέβαια δεν με σταμάτησε λεπτό από την κατανάλωση της.
Sylia
Δύο επισκέψεις μέσα στο διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 κατά το οποίο δοκιμάστηκαν (ξανά) τυλιχτά, μελομακάρονα (πρώτη φορά), cheesecake φούρνου (πρώτη φορά) και βασιλόπιτα (πρώτη φορά).
-Από τα τυλιχτά πολύ αξιοπρεπές το πουράκι, λιγότερο καλό η lila pause.
-Τα μελομακάρονα (σε απλή και με επικάλυψη σοκολάτας) δεν ήταν καλά ή για να είμαι πιο σωστή δεν ήταν του γούστου μου. Παραήταν μαλακά, παραήταν μελωμένα και παραήταν χωρίς κάποια διακριτή γεύση. Μεταξύ των δύο επιλογών που δοκιμάσαμε τα απλά ήταν καλύτερα εκείνων με την επικάλυψη σοκολάτας.
-Το cheesecake φούρνου ήταν μια ευχάριστη ανακάλυψη, καθώς έμοιαζε πιο πολύ σαν τάρτα (με μπισκοτένια βάση), είχε μια ελαφριά, φρέσκια κρέμα και ένα πολύ καλό γλυκό βύσσινο. Αν όταν ακούτε/διαβάζετε cheesecake φούρνου πηγαίνει το μυαλό σας στην Nεοϋορκέζικη εκδοχή, this is not the case. Όμως, στην τελική ήταν ένα καλό, φρέσκο, ελαφρύ γλυκό που θα ξαναέτρωγα ευχαρίστως.
- Η βασιλόπιτα, η κιόλας πήγε για "δώρο", ήταν η αποκάλυψη. Κι αυτό γιατί είχα πολύ χαμηλές προσδοκίες από το συνοικιακό αυτό ζαχαροπλαστείο έχοντας επιλέξει τις προηγούμενες χρονιές βασιλόπιτες από Ble, Loryan, Farina Casa. Και το Zucchero κέρασε απλόχερα σκόνη στα παραπάνω. Επιλέξαμε μια βασιλόπιτα τσουρέκι με γέμιση και επικάλυψη σοκολάτας. Το τσουρέκι του ήταν πολύ φρέσκο και πολύ νόστιμο. Η επικάλυψη και η γέμιση σοκολάτας ήταν πολύ καλές και αρκετά ισορροπημένες σε ποσότητα ώστε να μην καλύπτουν το τσουρέκι. Δεν έμεινε ψίχουλο φέτος, ακόμα κι από'μένα που δεν είμαι φαν της βασιλόπιτας-τσουρέκι (και φέτος κατάλαβα τον λόγο, γιατί δεν είχα φάει καλό και φρέσκο τσουρέκι σε βασιλόπιτα από ζαχαροπλαστείο). Σε σχέση με τις προηγούμενες επιλογές μας σε βασιλόπιτες, οπότε παραγγέλναμε βασιλόπιτα τσουρέκι με σχέδια ζαχαρόπαστας ή με τις σοκολατένιες συνθέσεις του Ble, η φετινή αποδείχθηκε μεγάλο VfM και κυρίως πολύ καλή γευστικά.Να τονίσω δε ότι δεν παραγγείλαμε, όπως συνήθως, την βασιλόπιτα, αλλά πήραμε από τις έτοιμες που είχε εκεί. Το μόνο "μειονέκτημα", που δεν θεωρώ πως είναι σοβαρό, είναι η εξωτερική εμφάνιση, με την έννοια ότι δεν ήταν κάτι ενδιαφέρον από διακοσμητικής/αισθητικής πλευράς. Έχοντας όμως δώσει ένα σκασμό λεφτά (ειδικά πέρυσι στο Ble) για βασιλόπιτα με πανέμορφο διάκοσμο, αλλά μπαγιάτικο τσουρέκι, θα πω "ποτέ ξανά" και θα μπουκώσω δυό κομμάτια από την βασιλόπιτα-τσουρέκι του Zucchero.
dokimastis
Πέρασα για έναν καφέ στο χέρι (μια χαρά γεύση), και η εικόνα που μου έδωσε ήταν πολύ καλή, οικογενειακή κατάσταση ζαχαροπλαστείου, όπως το λέει η Sylia. Επόμενη φορά θα πάω προετοιμασμένος για αυτά που γράφει.
Sylia
Οικογενειακή επιχείρηση με αρκετά καλά προϊόντα, από τα οποία ξεχωρίζει το παγωτό, το οποίο παράγεται από τους ίδιους, και το οποίο είναι απίστευτο value for money (νομίζω 1 ευρώ η μπάλα, αλλά μπάλα μπαμπάτσικη- οι 4 μπάλες είναι περίπου 400-500 γραμμάρια). Από γεύσεις είναι εξαιρετικό το cheesecake με γλυκό πορτοκαλιού, το γιαούρτι με φρούτα του δάσους, η bitter σοκολάτα, η μαστίχα, το κανταΐφι, το αμύγδαλο, αλλά και τα sorbet του. Έχουν δοκιμαστεί επίσης, τυλιχτά (πολύ δυνατό το πουράκι), πίτες (τυρόπιτα/σπανακόπιτα ταψιού), μηλόπιτα και τάρτα σοκολάτας. Εξαιρετική η βάση της τάρτας και όχι πολύ βαριά, αλλά γενικά πολύ γλυκιά η γέμιση για τα γούστα μου. Για συνοικιακό ζαχαροπλαστείο προσφέρει πολύ καλή και σταθερή ποιότητα προϊόντων σε φυσιολογικές τιμές.