Τέλη 2011 το μαγαζί σταμάτησε να σερβίρει πατσά, σταμάτησε να ξενυχτάει και έβαλε delivery. Άλλαξε ύφος και από "
πατσατζίδικο-μαγειρείο" έγινε "
μαγειρείο-εστιατόριο".
Το 2021 επεκτάθηκε στον χώρο του
Στέλιος.
Ιστορία:
Απόσπασμα από το βιβλίο "
Τα πατσατζίδικα της Ανατολής στη Θεσσαλονίκη της Δύσης":
Οικογενειακή επιχείρηση του Παναγιώτη Καριοφύλλη απ' τα Καλύβια της Σκύδρας. Μια απ' τις λίγες περιπτώσεις μάστορα που δεν κατάγεται από την Πόλη. Το πρώτο του μαγαζί «η ωραία Σκύδρα» στην οδό Μακεδονίας σερβίριζε μόνο πατσά κεφάλι και λειτούργησε από το 1962 μέχρι το 1970. Στη συνέχεια δούλεξε στο «Λούκουλο», στη Λεωφόρο Στρατού, μέχρι το 1971. Από τότε βρίσκεται στην Αγίου Δημητρίου, ικανοποιώντας τα γούστα, σε πατσά και σούπες κάθε είδους, του φοιτητόκοσμου της περιοχής αλλά και των ξενύχτηδων, ταξιτζήδων και θαμώνων του Avantage και των γυρω «pubs».
Πηγές:- Τα πατσατζίδικα της Ανατολής στη Θεσσαλονίκη της Δύσης, Λένα Καλαϊτζή-Οφλίδη (Παρατηρητής, 1994).
Το δοκίμασα τυχαία μετά από 20 χρόνια
Μπράβο στους ιδιοκτήτες που έχουν σχεδόν όλα τα πιάτα με 3 η 4 ευρώ /μερίδα ..
Αλλά δεν βρίσκεις μαγειρευτό στην πόλη πιο κάτω από την τιμή ενός σαντουιτς
Το συνιστώ ανεπιφύλαχτα!
Αν γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει απο δω και μπρος ας πεί.
Να ενημερωσω το ταβερνοαλλανι οτι πλεον το μαγαζι μενει ανοιχτο μεχρι τις 22:
ΕΙΝΑΙ Κ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ. Αλλά ναι, κάνει ΚΑΙ μαγειρευτά.
Απλά τώρα το Πάσχα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν προσφέρει πατσά λόγω ελάχιστης ζήτησης.
(Του τηλεφώνησα του κυρ-Αντώνη του ιδιοκτήτη για να το επιβεβαιώσω).
Στην τελευταία επίσκεψη τον Γενάρη του '