Crêperie le petit Josselin

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΜπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί
Διεύθυνση59 Rue du Montparnasse, Paris
Νομός[εξωτερικό]
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας+33143229181
Διαδίκτυο
Ωράριο
Λέξεις κλειδιά
Προστέθηκε από: dokimastis

Εικόνες (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Γλυκιά κρέπα με grand marnier (ήταν έντονο το λικέρ)
[εικόνα]
Κρέπα με αβγό και μπέικον
[εικόνα]
Κρέπα savoyard (πολύ καλή, και χορταστική)
[εικόνα]
Κρέπα αλμυρή
[εικόνα]
Σαλάτα μαρούλι με μπλε τυρί (καλή, αλλά λίγο πιο κομμένη θα ήταν καλύτερη. Συν το ότι πέφτανε κομμάτια στις χαραμάδες του τραπεζιού
[εικόνα]
Μπίρα Βρετάνης Dremmwel, σκούρη

Σxόλια (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
dokimastis
Επίσης να επισημάνουμε ότι ο βρετονικός τρόπος είναι να πίνει κανείς χύμα μηλίτη μαζί με τις κρέπες, όπως λέει και το άρθρο. Θα το δοκίμαζα, αλλά ήταν μεσημέρι και σκέφτηκα ότι θα με βαρύνει..
Σταύρος
Καλημέρα φίλε dokimastis. Σωστά το έθεσες. Δεν είχα πιάσει το συσχετισμό στο πρώτο σου αχόλιο.
To παρακάτω link επιβεβαιώνει την άποψή σου:
https://trip101.com/article/the-1001-crepes-of-rue-du-montparnasse-a-light-meal-in-paris
dokimastis
Φίλε Σταύρο, η πιθανολογία μου ήταν στο γιατί οι κρεπερί μαζεύτηκαν εκεί στο Μονπαρνάς, όχι για το βρετονικές κτλ. Γιατί έστησαν εκεί την πιάτσα τους.

Όσο για το galettes φυσικά επιβεβαιώνω, και για το φαγόπυρο στη ζύμη. Απλώς παρέλειψα να το επισημάνω.
Σταύρος
Αγαπητέ dokimastis ο βασικός λόγος για τον οποίο οι κρεπερί χαρακτηρίζονται ως βρεττονικες, είναι επειδή οι κρέπες επινοήθηκαν- στη μορφή που τις ξέρουμε- στη Βρεττάνη και απο κει εξαπλώθηκαν στην υπόλοιπη Γαλλία. Επιπλέον, όπως σίγουρα πρόσεξες στο μενού, οι αλμυρές κρέπες αποκαλούνται "galettes" - και φτιάχνονται με αλεύρι από φαγόπυρο- και "crêpes" ονομάζονται οι γλυκιές κρέπες που φτιάχνονται από σιτάλευρο.
dokimastis
Επίσκεψη για κρέπες, μια και όντας στο Παρίσι, ήμασταν στο Montparnasse. Εδώ πάνω στον κεντρικό έχει πολλές κρεπερί από την Βρετάνη ("βρετονικές"), ίσως γιατί από τον σταθμό του Μονπαρνάς έφευγαν παλιά τα τρένα για τη Βρετάνη.

Κάτσαμε έξω, σε εξέδρα σχεδόν μέσα στο δρόμο (βλέπεις συχνά τέτοιες). Βασικά, απαράδεκτα τραπεζάκια που είναι φτιαγμένα "σανίδι παρά σανίδι" και σου πέφτουν πράματα πάνω στα πόδια σου, έριξα μια μπίρα κτλ. Το είπαμε και στο σερβιτόρο και δήθεν είπε ότι καταλαβαίνει..

Πήραμε διάφορες κρέπες και σαλάτες, καλή φάση για μεσημέρι. Η δική μου ήταν Savoyard (από Σαβοΐα), την επέλεξα επειδή είχε κρεμμύδι, αλλά και τυρί και άλλα ωραία. Τελικά ήταν και πολύ χορταστική. Περισσότερα στις φωτό. Μαζί με 1-2 μπίρες κτλ. μάς βγήκε 95ε 3 ενήλικες και 2 παιδιά που φάγαν κανονικά. Μια χαρά για Παρίσι.