Καπετάνιος

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΨαροταβέρνα
ΔιεύθυνσηΜηλίνα
ΝομόςΜαγνησίας
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας
Διαδίκτυο
Ωράριο
Λέξεις κλειδιά
Προστέθηκε από: Gavius Apicius

Σxόλια (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Gavius Apicius
Αυθημερόν επίσκεψη στο πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό του Πηλίου. Μετά από ώρες στην παραλία, αποφασίσαμε να κλείσουμε την εκδρομή μας με μια δυνατή τσιπουροποσία. Αρχική επιλογή το γειτνιάζον κατάστημα του Φάβιου, το οποίο μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους ουκ ολίγες φορές. Παρόλα αυτά, λίγο η ώρα (περασμένες 7 και κοντά στο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής) και λίγο η περίοδος (δεκαπενταύγουστος) συνέδραμαν στο sold out που επικρατούσε.

Έτσι, μετά απο συζήτηση επιλέξαμε το διπλανό μαγαζί, με την λογική του "Ένα τσίπουρο θα πιούμε, τι μπορεί να πάει στραβά;". Ξεκινώ με τα θετικά, που αφορούν την ευγένια του service, το οποίο ήταν επανδρωμένο με κοπέλες και αγόρια κάτω των 25, οι οποίοι ήταν ανεξαιρέτως ευγενέστατοι. Και εκεί σταματούν τα θετικά...

Ξεκινώντας να περιεργαζόμαστε τον κατάλογο, είδαμε οτι στο οπισθόφυλλο και με πρόχειρο τρόπο (συνδετήρας) είχε αναρτηθεί ανακοίνωση του καταστήματος που τόνιζε πως "Τσίπουρο με μεζέ σερβίρεται έως τις 18:00". Ρωτώντας την σερβιτόρα σχετικά με το λόγο αυτού του περιορισμού λάβαμε την διευκρίνιση ότι λόγω υποστελέχωσης της κουζίνας, δεν μπορεί να υποστηριχθεί ταυτόχρονα τηγάνι, φούρνος, κατσάρολα και σχάρα για να μπορεί να προσφέρεται μεζές με το τσίπουρο.

Αναγνωρίζοντας την κενότητα των ισχυρισμών αυτών (όλος ο κατάλογος μπορούσε να ετοιμαστεί κανονικά, αλλά μεζέδες οχι) και ξεπερνώντας την ξενέρα όλης της παρέας, αποφασίσαμε να πάρουμε ορισμένα πιάτα, μιας και είχαμε καθίσει. Επιλέχθηκαν τα κάτωθι:

• Σαλάτα "Καπετάνιος" με μαρούλι, καλαμάρι, γαρίδα και σουσάμι - κακή, κατά πάσα πιθανότητα τα θαλασσίνα προέρχονταν από κονσέρβα
• Ταραμοσαλάτα - κακή, δεν είχε την παραμικρή υπόνοια γεύσης ταραμά, περισσότερο σε humus έφερνε
• Σκορδαλιά - πολύ καλή
• Γαύρος τηγανητός - καλός
• Σαρδέλα στα κάρβουνα - καλή
• Μύδια σαγανάκι - μέτρια έως κακά

Ειδικά όσον αφορά τα μύδια σαγανάκι, η αρχική σκέψη ήταν να παραγγείλουμε μύδια αχνιστά, τα οποία όμως είχαν τελειώσει και αντ' αυτού μας προτάθηκε ή μύδια σαγανάκι ή μυδοπίλαφο. Μετά την δοκιμή του πιάτου, επικράτησε η σκέψη ότι μάλλον τα μύδια ήταν κατεψυγμένα, κάτι το οποίο δεν αναφερόταν βέβαια στον κατάλογο.

Τιμολογιακά τώρα, τα παραπάνω συν 4 τσίπουρα, 1 μπύρα και 2 μπουκάλια νερό, 65€, ποσό το οποίο φαντάζει υψηλό συναρτήσει της παρεχόμενης ποιότητας.

Συνοπτικά, δεν θα πρότεινα σε κανέναν το συγκεκριμένο μαγαζί, και λόγω της ποιότητας αλλά και λόγω της προσέγγισης του όσον αφορά τα συνοδευτικά του τσίπουρου.