Apetito

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηMusaefendi, Ahmet Refik Cd. No:4, Ürgüp
Νομός[εξωτερικό]
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας
Διαδίκτυο
Ωράριο
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Προστέθηκε από: Μάριος

Εικόνες (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Το άνοιγμα του σφραγισμένου πήλινου με μπαλτά
[εικόνα]
Και κατευθείαν στο άλλο πήλινο, κοχλάζοντας
[εικόνα]
Dessert, μπακλαβαδάκια και ρεβανί (νόστιμα)
[εικόνα]
Main course, μοσχάρι βραστό σε σφραγισμένο πήλινο μαζί με πιλάφι (λιώνει στο στόμα)
[εικόνα]
Starter, σαλατικά και σούπα βελουτέ (νόστιμα)

Σxόλια (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μάριος
Concept restaurant στο Urgup, στην περιοχή της Καππαδοκίας.
Δεν το γνωρίζαμε όταν κάτσαμε, αλλά μας το εξήγησε η ευγενικότατη κοπέλα που ήρθε να μας πάρει παραγγελία, σε άψογα αγγλικά (σπάνιο).
Έχουν 2 μενού από τα οποία μπορείς να επιλέξεις, το πρώτο είναι κυρίως χορτοφαγικό και το δεύτερο περιλαμβάνει μοσχαρίσιο κρέας, 350 και 400 λίρες αντίστοιχα. Επιλέξαμε το δεύτερο.
Για starter μας φέρανε μια μεγάλη σαλάτα που περιελάβανε μαρούλι, καλαμπόκι, ντομάτα, λιαστή ντομάτα και το dressing περιείχε δυόσμο. Επίσης, 3 μικρά πιατάκια που σε ελεύθερη μετάφραση ήταν πλιγούρι, φάβα και μελιτζανοσαλάτα με ντομάτα. Μαζί ήρθε και η καυτή κολοκυθόσουπα βελουτέ.
Στο κυρίως μας φέρανε την attraction του μενού, μοσχάρι βραστό με λαχανικά, το οποίο όμως βράζει σε σφραγισμένο πήλινο δοχείο το οποίο το "σπάνε" επί τόπου με προσεκτικές κινήσεις χρησιμοποιώντας έναν μπαλτά! Το "σόου" πραγματοποίησε άλλη μια ευγενικότατη κοπελίτσα, ήταν όντως ενδιαφέρον και το αποτέλεσμα ήταν μια αχνιστή πανδαισία να χύνεται στα πιάτα μας από τα χέρια της μαγείρισσας.
Σαν επιδόρπιο υπήρχε επιλογή μπακλαβά και ένα ακόμα γλυκό που δεν καταφέραμε να πιάσουμε την ονομασία του. Με την παρότρυνση της σερβιτόρας, πήραμε μισό μισό, και τα 2 δηλαδή. Τελικά, μόλις ήρθαν και τα δοκιμάσαμε, καταλάβαμε ότι ήταν ρεβανί και η ονομασία του είναι... ρεβανι!
Στις γεύσεις λοιπόν. Η σούπα πολύ γευστική, οι σαλάτες νόστιμες αλλά πολύ κοντά σε αυτά που ξέρουμε, το βραστό πάρα πολύ καλό, έλιωνε στο στόμα και το επιδόρπιο πολύ γλυκό και πολύ νόστιμο. Θα τολμίσω να πω ότι το ρεβανί ήταν πιο σιροπάτο και νόστιμο από το αντίστοιχο της Βέροιας!
Τα καλά: Όλα γευστικά, πολύ όμορφος χώρος υπερυψωμένος σαν μπαλκονάκι, απίστευτη εξυπηρέτηση από ευγενικούς ανθρώπους που μπορείς να συνεννοηθείς. Πιάσαμε και λίγη κουβέντα με την σερβιτόρα γύρω από τα κοινά φαγητά και γλυκά που έχουν οι 2 χώρες και επίσης μάθαμε ότι είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, στο κατάστημα εργάζονταν 4 κοπέλες και 1 νεαρός.
Τα κακά: Μαζί με 3 μπύρες, σύνολο γύρω στα 60 ευρώ. Ακριβές τιμές για ένα εστιατόριο στην Τουρκία και επίσης γεύσεις ωραίες μεν, που δεν ξεφεύγουν δε από αυτές που γνωρίζουμε ήδη.
Εν κατακλείδι, θα ξαναπήγαινα για την ατμόσφαιρα και την διάδραση με τους υπαλλήλους του μαγαζιού και όχι τόσο για την γαστριμαργική εμπειρία.