Ikigai

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΞένο
ΔιεύθυνσηΑγορά "Μοδιάνο", Ερμού 24 & Βασιλέως Ηρακλείου 33, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας
Διαδίκτυο
Ωράριο13:00-00:00
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΔεκέμβριο 2022
ΙδιοκτησίαIkigai Project Ο.Ε.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Με υπότιτλο "The Dumpling Experience".

Υπεύθυνοι οι Μαριάννα Πατσατζή & Γιάννης Μπαρμακτσίδης.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Δοκίμασα Γενάρη 2023. Έχει dumplings σε 5 διαφορετικές γεύσεις, και λίγα ακόμη πράγματα στο μενού. Από αλκοόλ μόνο μπύρες. Νόστιμα τα dumplings που δοκίμασα (γαρίδα, βοδινό), αρκεί να είσαι προετοιμασμένος ψυχολογικά ότι πρόκειται για δυτικοποιημένη street food εκδοχή, παρά αυθεντικό ασιάτικο. Τιμές πολύ τσιμπημένες, έχει περισσότερο νόημα για ένα γρήγορο τσίμπημα για την γεύση, παρά να προσπαθήσεις να χορτάσεις όπου προσωπικά θα χρειαζόμουν σίγουρα πάνω 30€ για να το καταφέρω.

Θα σταματούσα ξανά για ένα σνακ να δοκιμάσω και άλλες γεύσεις.

Εικόνες (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
"Pork Dumplings" (μια χαρά, αλλά πιο αδύναμο από την γαρίδα και το βοδινό)
[εικόνα]
"Classic Beef Dumplings" (καλό, είναι αυτό που θυμίζει λίγο περισσότερο την παραδοσιακή γεύση)
[εικόνα]
"Ikigai Dumplings" με γαρίδα (καλό)
[εικόνα]
Kombucha (αδιάφορη)
[εικόνα]

Κατάλογος (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2023: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2023: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 1/4

Σxόλια (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μηχανικός (πριν από 3 μέρες και 9 ώρες)
Η γενική εντύπωση είναι όχι.
Δοκιμάστηκαν dumplings κοτόπουλο και bao bun πάπιας. Το πρώτο είχε ένα παιχνίδι, ωραία ζύμη αλλά αρκετα ξερή η γέμιση. Το δεύτερο ήταν αδιάφορο προς μέτριο που μου άφησε μια προκάτ αίσθηση.
Το vfm πάρα πολύ χαμηλό.
Stephan
Spicy chicken dumplings ,καντονέζικα takos και Asian coleslaw δοκίμασα. Σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος από τη γεύση, όμως οι μερίδες προς το μικρό και οι τιμές ακριβές. Δεν είναι vfm ρεστωράν , αυτό είναι βέβαιο. Για μια -δυο φορές το χρόνο είναι ok.
Lena P
Τα είπα στη σελίδα τους, τα καταθέτω και εδώ:
Πολύ υψηλές τιμές που δεν αντιστοιχούν στο είδος του προϊόντος, στην ποσότητα της μερίδας και στο τύπου καντίνα μαγαζί.
Δεν μπορεί ν' αγοράζουμε λαϊκό φαγητό έστω και διεθνούς κουζίνας σε αυτές τις τιμές.

Το ευγενικό προσωπικό τους μου απάντησε ότι τα προϊόντα τους δεν απευθύνονται σε μένα..
Connoisseur
Δοκίμασα ikigai με γαρίδα και μου άφησε πολύ θετική εντύπωση. Ίσως ήθελα λιγότερη sauce (τη βρήκα αρκετά δυνατή πάντως) αλλά η γαρίδα ήταν εξαιρετικά παρασκευασμένη. Ξεκάθαρα δυτικοποιημένο dumpling. Πολύ ευγενικό σέρβις, τιμές αρκετά υψηλές για το είδος και την ποσότητα.
tsimpouklano
Επίσκεψη στη "νέα" Αγορά Μοδιάνο μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων. Ιδιαίτερα πολύς κόσμος, που επισκεπτόταν το ενδιαφέρον αρχιτεκτονικά εγχείρημα, συνομολογώντας ότι αποτελεί ένα κοινωνικό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ας μου επιτραπεί ένα μικρό σχόλιο για την Αγορά Μοδιάνο καθεαυτή: Ο καλωπισμός δημόσιων χώρων, οι οποίοι, φύσει και θέσει, παραδίδονται με αποικιοκρατικούς όρους στην οικονομική συναλλαγή όχι μόνο άρουν τον δημόσιο χαρακτήρα του χώρου (καθώς αυτός, πλέον, συντίθεται υλικά και πολιτισμικά γύρω από την υπεραξία του εμπορεύματος), αλλά εκτρέπονται και από την κοινωνική διάσταση της έννοιας της αγοράς, που από πεδίο συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών μετατρέπεται σε προϊόν instagram-ικής αισθητικής. Δυστυχώς, η πόλη έχασε μία ακόμα ευκαιρία να ξαναγίνει πραγματική πόλη, όπου η διασκέδαση δε θα επιβάλλεται από την φύση του εμπορεύματος αλλά θα προκύπτει από την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία.

Στα των δοκιμών.
Δοκιμάστηκαν τα dumplings του Ikigai:
- Ikigai με γαρίδα
- Wild Mushroom
- Spicy Chicken

Ήταν νόστιμα, χωρίς αμφιβολία, αλλά κάπως κάτι έλειπε από το να τα κάνει πραγματικά ενδιαφέροντα. Ίσως να ήταν οι άνευρες σάλτσες και σως που τα συνόδευαν ως toppings. Ίσως, πάλι, τα καρυκεύματα που δεν δίναν την σπιρτάδα που θα μπορούσε να έχουν (φυσικά, κάπως θα πρέπει να είναι πιο open στις γεύσεις του κοινού, οπότε κατανοητό ως επιλογή).

Κάποια στιγμή θα επιχειρηθεί εκ νέου, ώστε να δούμε μήπως άλλαξε κάτι.

Θετικότατη εντύπωση το ιδιαίτερα ευγενικό και βοηθητικό προσωπικό. Μπράβο στα παιδιά.