Pharaoh

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Bar-Restaurant
ΔιεύθυνσηΔιονυσίου Σολωμού 54, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας
Διαδίκτυο
Ωράριο17:00-02:00, Κυ 13:00-21:00, Τρ κλειστά. Προβλεπόμενος χρόνος παραμονής 2 ώρες.
Λέξεις κλειδιά
Φαραώ
Άνοιξε28 Δεκεμβρίου 2022
ΙδιοκτησίαΦαραώ Ι.Κ.Ε.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Συμμετέχει ο Μανώλης Παπουτσάκης (γνωστός chef από χαρούπι, δέκα τραπέζια), ο Φώτης Βαλλάτος (γνωστός κριτικός εστιατορίων σε Blue Magazine της Aegean, Popaganda), ο Perry Παναγιωτακόπουλος (με εμπειρία στα κρασιά και την εστίαση της Καλαμάτας), και ο Δημήτρης Πλατανιάς (γνωστός βαρύτονος).

Κατάλογος (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2023
[εικόνα]
Κατάλογος 2ας Ιανουαρίου 2023
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
tsimpouklano
Επίσκεψη Ιανουάριος 2023, έπειτα από κράτηση*.
Όπως αναφέρουν και στη σελίδα τους στο Instagram, κρατήσεις γίνονται αποκλειστικά μέσω μηνύματος στη σελίδα.

Αποτελείται από δύο χώρους (Α. κάτω-ισόγειο-κύριος χώρος & Β. πάνω).
Ο κύριος χώρος καταλαμβάνεται σε μεγάλο μέρος του από το bar και την ανοιχτή κουζίνα. Όμορφη διαρρύθμιση, ψιλοτάβανο με τα μαρμάρινα τραπέζια σε στυλ παλαιό καφενείο και με τις αντίστοιχες καρέκλες. Το bar είναι ανοξείδωτο/πιο σύγχρονο (προσωπικά, στην αρχή με ξένισε, μετά που καθίσαμε και συνειδητοποίησα πόσο εύκολα καθαρίζεται, μου άρεσε) και από μέσα έχει booth για vinyl set --η μουσική ήταν από τα βινύλια, για κάποια ώρα τουλάχιστον-- το βράδυ τις μουσικές επιλογές επιμελείται dj.
Ο πάνω χώρος επικοινωνεί οπτικά με το ισόγειο. Έτσι μπόρεσα και είδα τις καρέκλες αλουμινίου που ήταν στα τραπέζια (no comment για τον μετα-μοντερνισμό της υπόθεσης).

Στα του φαγητού.
Δοκιμάστηκαν:
- Τυροκαυτερή: Ιδιαίτερα νόστιμη και ισορροπημένη. Από αυτές που δεν είναι όξινες, που προσωπικά μου αρέσουν πολύ.
- Σαλάτα λάχονο/μαρούλι/καρότο: Δροσερή, καλή, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο.
- Κολοκύθα οφτή με ξύγαλο (νομίζω): Πολύ νόστιμος συνδυασμός και αρκετά καλή καρύκευση της κολοκύθας (υπερίσχυε το κύμινο, που, όμως, περισσότερο τόνιζε παρά μονοπωλούσε το ενδιαφέρον).
- Χοιρινό πρασοσέλινο: Το κλασσικό. Σωστό σε όλα του. Μελωμένο και ακαταμάχητο.
- Πετεινός κρασάτος με τραχανά: Το πιάτο που προσωπικά μου άρεσε περισσότερο. Ο τραχανάς εξαιρετικός και όσο του πρέπει κόκκινος. Ο κόκκορας --κομμάτι με τα όλα του-- πολύ καλά μαγειρεμένος και σε γενικές γραμμές μαλακός. Γλείψαμε μέχρι τελευταίο κοκκαλάκι και πραγματικά δεν γινόταν αλλιώς.
Οι μερίδες σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ικανοποιητικότατες.

Με το φαγητό έρχονται προζυμένια ατομικά ψωμάκια (πολύ νόστιμα, ειδικά στις βούτες στο πρασοσέλινο), ενώ η βασική επιλογή για νερό είναι αυτή της βρύσης (στα θετικά).

Επίσης, το μαγαζί διαθέτει μεγάλη γκάμα κρασιών.
Δοκιμάστηκε το orange του Σκλάβου και ένα κόκκινο αγιωργείτικο του οποίο το όνομα μου διαφεύγει. Αμφότερα πολύ πολύ καλά. Tο γεύμα έκλεισε με ένα ποτήρι ουΐσκι Hyde Dalamara Single Cask (λόγω της γλυκιάς γεύσης και του γεμάτου σώματος, ταίριαξε απόλυτα για κλείσιμο γεύματος).

Τα ανωτέρω μαζί με συνολικά τέσσερα ποτήρια κρασί στα 89€.
Γευστικά μείναμε πολύ ικανοποιημένοι. Το κόστος κάπως τσιμπημένο (ειδικά αυτό ορισμένων πιάτων), αλλά σε γενικές γραμμές άξιζε η επίσκεψη.

Το service άμεσο, ευγενικό και φιλικό.

Η εντύπωση.
Με αυτή την πρώτη επίσκεψη μου έβγαλε πως πρόκειται για ένα μαγαζί που δεν επιθυμεί τόσο να ξανα-ανακαλύψει/πειραματιστεί με τη μαγειρική, αλλά να την αποδώσει γευστικά πολλαπλασιασμένη. Εξ ου και το ύφος "μαγειρίου" (πολλά εισαγωγικά) που έχουν τα πιάτα, δωσμένα τόσο σε νέους όσο και σε πιο παραδοσιακούς συνδυασμούς, καθώς και η μεγάλη γκάμα επιλογών σε κρασί. Και στις δύο περιπτώσεις ο σκοπός φαίνεται να είναι ο εν λόγω γευστικός πολλαπλασιασμός που, στο βαθμό που μου αναλογεί να το κρίνω, φαίνεται να το πετυχαίνουν. Αξίζει μία επίσκεψη.

*Και εδώ, όπως και στο ΦΙΤΑ, κατά την κράτηση ορίστηκε το χρονικό διάστημα της επίσκεψης στις 2 ώρες. Σε αυτή την περίπτωση (του Pharaoh), υπεισέρχεται και ο παράγοντας της ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης και πέρα από περίοδο εορτών, καθώς το μαγαζί δεν έχει κλείσει καν μήνα. Κατά την επίσκεψή μας, υπήρχε αρκετός κόσμος που έμπαινε απλώς για να δει αν μπορεί να γευματίσει (πράγμα που φυσικά δε γινόταν καθώς όλα ήταν κρατημένα). Ας ελπίσουμε και εδώ αυτό με το χρονικό όριο να μη διαρκέσει πολύ και γίνει κανονικός ...κανόνας.
kompomop
διάβαζα το μενού και με πήρε ο ύπνος...
varethika ton prologo
Άνοιξε στις 28/22