Senol

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΦούρνος-Ζαχαροπλαστείο
ΔιεύθυνσηΠαλαιών Πατρών Γερμανού 23, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας
Διαδίκτυο
Ωράριο08:00-20:00, ΠΣΚ 08:00-22:00
Λέξεις κλειδιά
Σενόλ, Seniol, #croissant, #κρουασάν
ΆνοιξεΔεκέμβριο 2022
Πρόσθετες πληροφορίες:
Με υπότιτλο "Croissant et Baguette".
Προστέθηκε από: Κοιλιόδουλος1

Εικόνες (13)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Δεύτερη φορά που πήρα και είναι παραψημένο όπως την πρώτη και βγάζει πικρίλα (εγώ το θεωρώ καμένο και την άλλη φορά ήταν και ωμό από μέσα), γέμιση κλασσικά ανύπαρκτη σχεδόν μόνο στο μισό.
[εικόνα]
Κρουασάν με αμυγδαλόπαστα (καλό)
[εικόνα]
Κρουασάν φυστίκι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Κρουασάν "P&P": προσούτο crudo, παρμεζάνα, ρόκα, κρέμα φασκόμηλου (πολύ καλό, το φασκόμηλο μέτρησε!)
[εικόνα]
Κρουασάν "P&P": προσούτο crudo, παρμεζάνα, ρόκα, κρέμα φασκόμηλου (πολύ καλό, το φασκόμηλο μέτρησε!)
[εικόνα]
Κρουασάν "Truffle": προσούτο cotto, κρέμα ταρτουφάτα, σπανάκι (οκ)
[εικόνα]
Μπαγκέτα "Ιταλιάνο": μορταδέλα, κρέμα πεκορίνο, ρόκα (οκ, αλλά μάλλον θα το προτιμούσα σε κρουασάν αντί μπαγκέτα)
[εικόνα]
Κρουασάν cheesecake (μια χαρά)
[εικόνα]
Κρουασάν cheesecake (μια χαρά)
[εικόνα]
Pain au chocolat (πολύ καλή)
[εικόνα]
Pain au chocolat (πολύ καλή)
[εικόνα]
Pain aux raisins (καλό)
[εικόνα]

Κατάλογος (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2023
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2023

Σxόλια (27)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Catoire
Τα σάντουιτς που έχουν είναι εξαιρετικά. Τα κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας, που δοκίμασα, υπερτιμημένα. Το Παραδοσιακό έχει απείρως καλύτερα κρουασάν. Ξενίζει αρνητικά το κρουασάν με γέμιση Nutella καθότι συμπεραίνει, κανείς, ότι σε κατάστημα που ειδικεύεται στο κρουασάν δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται πραλίνα από σούπερ μάρκετ... Τιμές αδικαιολόγητα πανάκριβες. Προσωπικό, παρότι εξυπηρετικό, έχει μπλαζέ ύφος, ιδίως ο υπεύθυνος που απευθύνεται στους πελάτες λες και εργάζεται σε φημισμένο κοσμηματοπωλείο στην Ελβετία.
Φαγάνας
2η επίσκεψη για δοκιμή του κύβου κρουασάν γιατί την προηγούμενη φορά είχε τελειώσει..
Απογοήτευση μεγάλη......
Έτρωγα γύρο γύρο και δεν υπήρχε πουθενά γέμιση
Ξέχασαν να βάλουν ρε παιδιά?
Όταν έφτασα στην μέση,φάνηκε λιγοστή γέμιση....
Για τα λεφτά του δεν αξίζει σε καμιά περίπτωση
Προτιμήστε καλύτερα το κανονικό κρουασάν
Stephan
Mετά από αρκετό καιρό νέα επίσκεψη. Το Pain au chocolat (κρουασάν σοκολάτας) μέτριο, η σοκολάτα του είχε πήξει (!) και είχε γίνει σχεδόν στερεή. Tό Pain aux raisins (με σταφίδα) ήταν συμπαθητικό, σίγουρα καλύτερο από του overoll. Γενικά πάνω από το χαμηλό μέσο όρο της πόλης, όμως τουλάχιστο μια κλάση πιο κάτω από τα αυθεντικά γαλικά κρουασάν (το ίδιο ισχύει και για το Overoll και 72Η).
varethika ton prologo
Πόλυ Καλη προσπάθεια στο κομμάτι της ζύμης κρουαααν (μιλάμε για πολύ δύσκολο σπορ που παίζουν πολλά θέματα ρόλο για να βγει σωστά η ζυμη ) στο θέμα των γεμίσεων είμαι απογοητευμένος (έτοιμες πραλινες πχ φυστίκι ,πραλίνα λευκής <<σοκολάτας >> και αλλά καταλαβαίνω ότι έτσι ειναι η αγορά αλλά όχι για μένα ,υπερβολική ζάχαρη και δείχνει ετοιματζιδικο
fisher
Δοκίμασα ενα κρουασάν με νουτέλα.
Αν και δεν είμαι φαν ούτε ο κατάλληλος να κρίνω, μου άρεσε αρκετά.
Πάντως του 72H μου άρεσε περισσότερο.

Θα ξαναέπαιρνα άνετα.
3.
th
Δοκιμασαμε τα εξης:
- κουρασαν με bitter σοκολατα (πολυ καλό)
- μπαγκετα ολικης με γραβιερα (καλή)
Πολύ καλή επιλογή , θελω να δοκιμασω και αλλα πραγματα τους.
Jørgen
Κρουασάν σοκολάτα πολύ καλό, φυστίκι πίκριζε λίγο παραπάνω απ’ ότι θα ήθελα. Τιμές καλύτερες από το 72Η.
Γαργαντούας
Πρόσφατη επίσκεψη. Να πω την αλήθεια απογοητευτηκα. Άκουγα παντού τόσο καλά λόγια οπότε περίμενα μια αποκάλυψη. Αλλά δεν ήταν έτσι. Οκει το κρουασάν καλό αλλά όχι τέλειο, αρκετά μυρωδάτο βουτυρατο. Η γέμιση ότι και να πήρα κρουασάν, κύβο, το στρογγυλό ήταν ανύπαρκτη ρε παιδιά και η τιμή δεν είναι και μικρή. Αν και ωραίο δε θα ξαναπάρω. Μάλλον εγώ είμαι ο περίεργος.
Jørgen
Senol-72H σημειώσατε Χ. Ζύμη κρουασάν πολύ καλή και τραγανή, που περνάει το τεστ μετά από κατανάλωση ωρών. Δοκιμάστηκε κρουασάν φερέρο, ψιλομέτρια η γέμιση. Επίσης δοκιμάστηκαν κρουασάν-κύβοι, Oreo και φρούτα δάσους νόστιμα αλλά κάπως συνθετική γεύση στην γέμιση, σε πολύ μεγάλη ποσότητα, για διαβητικούς σαν να λέμε. Θα περίμενα λίγο πιο εκλεπτυσμένες γεμίσεις από artisanal κρουασανάδικο, αλλά η ζύμη τους αξίζει πολύ.
Βικτωρ Τ.
Κρουασάν fume καλό στα 4,5 ευρώ όμως.
Nic
Κρουασάν truffle και cheesecake αμφότερα πολύ καλά. Μάλιστα, το cheesecake φαγώθηκε μετά από περίπου 8 ώρες και ήταν σαν να το πήρα εκείνη τη στιγμή.
Βικτωρ Τ.
Σέρβις ευγενεστατο και αποτελεσματικό.Κρουασαν βουτύρου στα 1,8 ευρώ πολύ καλό.Μου άρεσε και το προτείνω.
biscuter
Επίσκεψη αρχές Μαρτίου . Δοκίμασα ένα croissant P & P , προσούτο , παρμεζάνα , κρέμα φασκόμηλο στα 4,5 € . Πολύ νόστιμο. Εξαιρετικό το croissant . Ωραία ιδέα η κρέμα φασκόμηλο .
Θα ξαναπάω να δοκιμάσω και τις υπόλοιπες αλμυρές εκδοχές . Μετά την παραγγελία διαπίστωσα πως μπορείς να επιλέξεις και μπαγκέτα . Φάνηκε πολύ καλή και κριτσανιστή . Επίσης για τους λάτρεις του γλυκού croissant , δύο κυρίες δίπλα μου περιμένοντας τα croissant τους με Nutella , μου φάνηκε πως ήταν ήδη εθισμένες στα croissant και χρειάζονται επειγόντως απεξάρτηση .
Psalidoxeris
Θα συμφωνήσω, πρόκειται για ένα παρα πολύ καλό γαλλικό κρουασάν το οποίο μοσχομυρίζει βούτυρο.

Αλευρι + βούτυρο = υπέρτατη αμαρτία.

8.5/10
loukoulos
Δοκιμάσαμε και εμείς τα κρουασάν του senol και μείναμε ενθουσιασμένοι. Οτι συνδυασμό και αν έχουμε δοκιμάσει έως τώρα μας άρεσε πολύ, τα δε βουτύρου του πραγματικά δεν έχουν ανταγωνισμό στην πόλη.

Δοκιμάσαμε επίσης μπαγκέτα με κρέμα πεκορινο, μορταδελλα και ρόκα και προσωπικά ενθουσιάστηκα με την ποιότητα της μπαγκέτας που την επόμενη φορά αγοράσαμε την μπαγκέτα μόνο ( την πουλάνε και ξεχωριστά προς 1,50€ αν δεν κάνω λάθος). Την φάγαμε 8-10 ώρες αργότερα και ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Το αναφέρω γιατί η μπαγκέτα συγκεκριμένα, λόγω σύστασης είναι ψωμί που τρώγεται άμεσα . Η μπαγκέτα της "Εστία" για παράδειγμα, που είναι μια αξιοπρεπή κατάσταση για τα δεδομένα της πόλης, μετά από 10 ώρες μετατρέπεται σε καουτσούκ σόλα παπουτσιού νούμερο 45 :)))

Εννοείται οτι συστήνεται και θεωρώ την τιμολόγηση δίκαιη.
Piroski
Με λίγωσαν τα σχόλια εδώ πέρα και αφού ήμουν στην ευρύτερη περιοχή το επισκέφθηκα.
Πήρα κρουασάν με τσίζκεϊκ στα 3,2. Να πω ότι δεν ήταν πολύ καλό; Αφού ήταν πολύ καλό! Πραγματικά μου άρεσε πολύ.

Πήρα και μια τετράδα μικρών κρουασάν με νουτέλα για το σπίτι στα 6,4. 7 ώρες μετά ήταν μια χαρά.
Koutmatzan
Ξέρω ότι το δουλεύουν σοβαροί επαγγελματίες της εστίασης.Είναι λίγο περίεργο προϊόν για Ελλάδα το ακριβό κρουασάν αλλά το μαγαζί είναι και σε κατάλληλο δρόμο.Σιγουρα το πιο νόστιμο κρουασάν στην πόλη με διαφορά από το δεύτερο.
βιβλιοφάγος
Επειδή το (φρέσκο) κρουασάν είναι απ'τις αγαπημένες μου διατροφικές αμαρτίες, θεώρησα επιβεβλημένη την επίσκεψη μου, για να πάρω μυρωδιά και γεύση. Πήρα αλμυρό κλασικό (κασέρι, γαλοπούλα κτλ.), περισσότερο σαν πρώτο διστακτικό βήμα και cheesecake για να δω αν θα με λιγώσει. Το μεν αλμυρό, μου το έφτιαξε επιτόπου και ήταν μια χαρά για πρωϊνάκι (πεντανόστιμη η ζύμη), το δε cheesecake..άρρωστο! Σαφώς καλύτερο από την έτερη κρουασαντερι της Γρηγ.Παλαμά. Τα 7,4€ για τα δύο τσιμπάνε και γι'αυτό θα παραμείνει απόλαυση για "μια στο τόσο".
Mikri tsompana
Δοκιμάστηκε το κρουασάν cheesecake μετά την προτροπή της υπαλλήλου, ενδιαφέρον, ισορροπημένο, χωρίς να σε λιγωνει. Ευγενική εξυπηρέτηση, ανυπομονώ να δοκιμάσω τα υπόλοιπα.
tsimp
Σαββατιάτικη επίσκεψη, Ιανουάριος 2023.

Ευτυχώς δεν πετύχαμε μεγάλη ουρά --μάλλον έτυχε, γιατί 5' μετά γινόταν ο κακός χαμός.
Η ώρα ήταν περί τις 13:00 και είχαν τελειώσει τα κρουασάν (προς γέμιση).

Δοκιμάστηκαν:
- Μπαγκέτα με προσούτο crudo, παρμεζάνα και κρέμα φασκόμηλου: Καλό και ουδέτερο (προσωπικά δεν με τρελαίνουν αυτές οι γεύσεις).
- Μπαγκέτα με σολωμό, σπανάκι και blue cheese creme: Άψογο και με τις εντάσεις όσο έπρεπε.
- Κρουασάν με αμύγδαλο: Οργασμική γεύση, ανυπομονώ για δοκιμή του φυστικιού που προσωπικά προτιμώ έναντι του αμυγδάλου.

Οι μπαγκέτες, όπως γράφεται, είναι πολύ καλές και με texture που σε κάνει να ανυπομονείς για την επόμενη μπουκιά.

Οι καφέδες, επίσης, καλοί (americano, cappuccino).

Δυνατή προσθήκη στην κατηγορία "πρωινό σάντουϊτς" για την πόλη, ιδιαίτερα στο πλαίσιο αποφυγής σφολιατών/ζυμών που στη συντρηπτική πλειοψηφία τους είναι προκάτ. Οι τιμές τους δεν ενδείκνυνται για καθημερινή επιλογή, αλλά το κρουασανάκι, όποτε το πετύχεις, θα παραμένει μία γευστική ερωτοτροπία.
Γιαντράνκα
Και εγώ με τους προλαλήσαντες. Αυτή τη στιγμή το καλύτερο (πλην τσιμπημένο-οκ) κρουασάν στην πόλη θεωρώ, έχοντας δοκιμάσει το εκπληκτικό με τρούφα (4,6€) καθώς και το με γέμιση πραλίνας φυστικιού (3,2€). Το απέχον 2 λεπτά με τα πόδια butter up θα τραβήξει άμεσα ζόρι, ενδεχομένως το κέντρο της πόλης να είναι ούτως ή άλλως μικρό για πέραν των 2 (;) artisanal κρουασανερί.
Connoisseur
Συμφωνώ με τον Κοιλιόδουλος1 ότι είναι πολύ κοντά στυλ του Overoll και τολμώ να πω και στο αποτέλεσμα, τουλάχιστον στα γλυκά προγεμισμένα του - πολύ καλά τόσο σε ζύμη όσο και σε γέμιση. Για τη Θεσσαλονίκη δε νομίζω πως έχει μεγάλο ανταγωνισμό (και μένα με απογοήτευσε το butter up) αλλά από 72H δεν έχω δοκιμάσει. Και εγώ θα το τιμάω όσο με παίρνει. Αντίθετα οι μπαγκέτες δε με ενθουσίασαν.
Gavius Apicius
Επίσκεψη πρωί Κυριακής. Αναμονή σε ουρά για κάνα πεντάλεπτο, πίσω από πελάτη που ψώνισε μέχρι και τα ψίχουλα από την βιτρίνα. Ευτυχώς τα παιδιά στο παρασκήνιο ετοίμαζαν με ταχύτητα, οπότε υπήρχαν επιλογές όταν ήρθε η σειρά μου. Δοκιμάστηκε κρουασάν με πραλίνα φυστίκι (αρκετά καλό, όχι όμως στο standard που έχει θέσει το 72H) και κρουασάν cheescake με βατόμουρα (εξαιρετικό και πολύ ισορροπημένο). Η ζύμη σε αμφότερα ήταν τραγανή και πολύ γευστική (θα επιβεβαιώσω μόλις δοκιμάσω σκέτο βουτύρου όμως). Αξίζει και θα επανέλθω.
Stephan
Νέο τσεκάρισμα , κρουασάν φυστίκι καλό, το ίδιο και με αμύγδαλο.Την Κυριακή πρωί υπάρχει ουρά από κόσμο, από νωρίς καθιερώνεται.
Stephan
Με διαφορά το καλύτερο κρουασάν στη Θεσσαλονίκη, το Butter Up δε λέει τίποτε μπροστά σε αυτό. Δοκίμασα με νουτέλα ήταν πολύ ωραίο, το αλμυρό (Italiano) OK. Έχει και γαλλική μπαγκέτα που είναι ok. Ένα rolls με σταφίδες ήταν και αυτό καλό. Αξίζει.
Κοιλιόδουλος1
Δοκίμασα και έχω να πω πως εντυπωσιάστηκα τόσο για τη ζύμη τους στα κρουασάν και την ποιότητα των fillings, όσο και για την μπαγκέτα του, η οποία ήταν τραγανή, ελαστική, με σωστή υγρασία και πτυχώσεις.

Δοκίμασα το supreme lila pause, με μία κρέμα φράουλας στο εσωτερικό, και σοκολάτα εξωτερικά. Πολύ ισορροπημένο , βουτυράτο και αφράτο.

Γενικά θεωρώ κυμαίνεται στο στιλ του Overoll.

Εννοείται πως θα είμαι τακτικός θαμώνας.
Κοιλιόδουλος1
Senol λέγεται ο ένας εκ των ιδιοκτητών, ο οποίος επιμελείται και το μενού. Ο συγκεκριμένος ανήκει στο δυναμικό του Sani resort, ως executive pastry chef. Οι λοιποί ιδιοκτήτες προέρχονται και αυτοί από το Sani.