Επίλεξε την τοποθεσία του καταστήματος στο χάρτη
Άκυρο
Ψι by Mezen
ταβερνοαλάνι
Έκατσα αρκετές φορές Νοέμβριο 2024-Μάρτιο 2025.

Το κόνσεπτ είναι:
  • Λιανική: μπορείς να αγοράσεις νωπές παρασκευές ψαριών για το σπίτι. Δεν έχει ολόκληρα φρέσκα ψάρια σαν κλασικό ιχθυοπωλείο.
  • Εστιατόριο: ότι βλέπεις στην βιτρίνα μπορείς να το φας και επιτόπου. Σε σύγκριση με Μεζέν, το Ψι έχει μικρό κατάλογο, δεν βγάζει ράντομ μεζέδες τύπου βολιώτικο, δέχεται κρατήσεις (για τα τραπέζια, όχι το μπαρ), και κλείνει το απόγευμα.

Η αίσθηση που μου άφησε:
  • Λιανική:
    • Ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα. Στο κρέας υπάρχουν πολλά κρεοπωλεία που το έχουν εξελίξει το θέμα (βλέπε Διδασκάλου στην Παπανδρέου), όμως κάτι αντίστοιχο για ψαρικά λείπει από την πόλη. Η επιτυχία νομίζω θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις τιμές, την ποικιλία και την τοποθεσία. Τις γεύσεις & ποιότητα δεν τις αναφέρω, γιατί έχουν ήδη αποδείξει ότι τις έχουν. Η ποικιλία στα ψαρικά & προϊόντα ραφιού μου φάνηκε περιορισμένη.
    • Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νέους γονείς. Π.χ. τα σνίτσελ μαγιάτικου, μπιφτέκι τόνου, σουβλάκι ξιφία, χταποδοκεφτέδες, είναι εξαιρετικές επιλογές για μικρά παιδιά που δυσκολεύονται με ψαροφαγία.
  • Εστιατόριο:
    • Ωραίος χώρος, μωσαϊκό στο πάτωμα, οπτική στο παρασκευαστήριο.
    • Άνετο μπαρ, περίπου 7-8 ατόμων. Εσωτερικά έχει 3 μεγάλα τραπέζια: 6, 8 και 10 ατόμων. Προσοχή, όλα τα τραπέζια τα μοιράζεσαι με άλλες παρέες, μπορεί να τύχει να μην έχεις ιδιωτικότητα.
    • Το φαγητό είναι προφανώς πολύ καλό, αφού η ομάδα είναι ίδια με το Μεζέν, μάλιστα προσωπικά βρίσκω το Ψι ακόμη καλύτερο. Μαγειρεύουν ο Νίκος Αγγελής και ο Αντώνης Πασσάς, εξαιρετικοί και οι δύο.
    • Τιμές μάλλον θα έλεγα νορμάλ για την ποιότητα που προσφέρει και τις εποχές ακρίβειας που διανύουμε. Υπολογίστε περίπου 30€/άτομο χωρίς αλκοόλ, ±10€.
Top επιλογή για ψαροφαγία. Αξίζει και το προτείνω.