Θερμαΐς

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΤαβέρνα
ΔιεύθυνσηΚαραολή & Δημητρίου ?, Θέρμη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310466895
Διαδίκτυο
Ωράριο12:00-01:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε1999
Πρόσθετες πληροφορίες:
Προσφέρει κρέατα πάνω σε καυτή πέτρα.

Υπεύθυνοι ο Αριστοτέλης και η Άννα Παπαδοπούλου. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα πρόκειται για ένα "ονειρεμένο σημείο κοσμικών συναντήσεων εδώ και 25 συναπτά έτη" πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει από τη δεκαετία 80, ενώ σε ένα δημοσίευμα αναφέρεται ότι λειτουργεί από το 1999.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Ιούνιο 2017. Ιδιαίτερη περίπτωση. Η αισθητική του μαγαζιού παραπέμπει σε λαϊκό κιτς δεκαετίας 90. Παρόλα αυτά έχει ευχάριστα εξωτερικά τραπέζια, κάτω από 4 πεύκα, 1 πλατάνι και δε ξέρω τι άλλο δέντρο. Πολύ μεγάλος εξωτερικός χώρος, με φυσική σκιά, έχει και κάτι μικρά συντριβανάκια, με συνέπεια ενώ από δίπλα είναι ο δρόμος με θόρυβο, ξεχνιέσαι και νομίζεις ότι είσαι σε χωριό. Τώρα από φαγητό έχει κυρίως κρεατικά και λίγα θαλασσινά. Ενώ περίμενα λόγω αισθητικής να δυσαρεστηθώ και στο φαγητό, τελικά τα περισσότερα πιάτα ήταν οκ. Τιμές φυσιολογικές. Θεωρητικά θα μπορούσα να ξαναπάω, λόγω ευχάριστου περιβάλλοντος.

Εικόνες (27)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κέρασμα
[εικόνα]
Ψητό φιλέτο κοτόπουλο
[εικόνα]
Ψητή σαρδέλα
[εικόνα]
Ψητό χταπόδι
[εικόνα]
Ψητό καλαμάρι (κατεψυγμένο)
[εικόνα]
Ψητή μελιτζάνα
[εικόνα]
Αγγουροτοματοσαλάτα
[εικόνα]
Βλίτα
[εικόνα]
Ταλαγάνι ψητό
[εικόνα]
Εξωτερικός χώρος
[εικόνα]
Ρεβανί (μέτριο) με παγωτό
[εικόνα]
Μύδια σαγανάκι (μέτρια)
[εικόνα]
Μελιτζάνα (καλή, το τυρί χάλια)
[εικόνα]
Γαύρος (καλός)
[εικόνα]
Μπακαλιάρος σκορδαλιά (οκ)
[εικόνα]
Σαρδέλα (καλή)
[εικόνα]
Ψωμί (μέτριο)
[εικόνα]
Λάχανο τουρσί (οκ)
[εικόνα]
Παστουρμάς θαλάσσης (οκ)
[εικόνα]
Σκουμπρί (χάλια)
[εικόνα]
Δεκαράκι (οκ)
[εικόνα]
Δεκαράκι (οκ)
[εικόνα]
Ηδωνικό (καλό)
[εικόνα]
Ηδωνικό (καλό)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούνιος 2017)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούνιος 2017)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούνιος 2017)

Κατάλογος (7)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Διαφημιστικό 2001
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2019: σελίδα 1/3
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2019: σελίδα 2/3
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2019: σελίδα 3/3
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2017: σελίδα 3/3
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2017: σελίδα 2/3
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2017: σελίδα 1/3

Σxόλια (15)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Αθώρητος
Πῆγα μέ παρέα μεγάλη 29-7-23.
Ὅσα γράφει τό ταβερνοαλάνι στό σχόλιό του ὡς ἀναφορά στό περιβάλλον εἶναι ἀκριβῶς τό ἴδιο. Ἀπό ποιότητα φαγητό ΟΚ λίγο πάνω ἀπό τό μέτριο στά τῆς ὤρας.
Γιά τιμές δέν ξέρω γιατί ἤμουν φιλιξενούμενος ἀλλά ἀπό τα μαγειρευτά του ἀρκετά καλό εἶναι τό μοσχαράκι μέ μελιτζάνα.
Πατάτες καλές.
Χωριάτικη οκ, μελιτζάνα ψητή λίγο ώμή χωρίς ἀρκετό λαδάκι καί σκόρδο, πολύ καλά τηγανισμένο μπακαλιαράκι καί φρέσκο.
Στό τέλος κερασμένο γλυκό ἀλλά χωρίς ἔνδιαφέροςν.
Σ' ἕνα ποτηράκι λίγο παντεσπάνι κάτω ὕστερα μιά γλυκειά μάζα καί πάνω πάνω λίγο παγωτό.
Ὁ ταβερνιάρης πάντως τὄχει χούι νά περνάει ἀπό τά τραπέζια καί νά ρωτάει ἄν "ὅλα καλά". Πιάνει καί κουβέντα μέ τόν κόσμο.
Ἐπικοινωνιακός τύπος, ἀρέσει στούς πελάτες του.
Σταύρος
Σάββατο μεσημέρι και η συνολική εμπειρία ήταν ικανοποιητική:η λεμονάτη χοιρινή τηγανιά ήταν νόστιμη (και με μπόλικο λαδάκι για βούτες !) , το κοτόπουλο φιλέτο σωστά ψημένο και μεγάλη μερίδα και το χοιρινό σνίτσελ αξιοπρεπές.
giannis7310
Μετά από μια κουραστική μέρα στη Θεσσαλονίκη είπαμε να "τσιμπήσουμε" στον φίλο μου τον Τέλη στο Θερμαις. Απλά δεν υπάρχει!!! Όπως πάντα βέβαια με τα σουτζουκάκια του, τα μοσχαρίσια σουβλάκια του κλπ όλα σε επίπεδο champion leaque. Εκείνο όμως που μας απογείωσε είναι η δυνατότητα να ψήσεις σε πέτρα τα κρέατα σου . Μοναδική αίσθηση!!! Και ειδικά τα φιλέτα που ήταν άψογης ποιότητας,!!! Αλλά αξίζει και η ιεροτελεστία που έρχεται στο τραπέζι ο μοναδικός Τέλης να σου κάνει μύηση στον τρόπο ψησίματος στην πέτρα. Μπράβο Τέλη είσαι μοναδικός!!
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
karas
Μαγαζί παλιάς εποχής με την καλτίλα να είναι διάχυτη παντού. Για κάποιο λόγο προτιμάται από τους κατοίκους της Θέρμης, έτσι βρεθήκαμε και εμείς εκεί. Οκ, ο εξωτερικός χώρος με τον κήπο είναι ευχάριστος και πάρα πολύ δροσερός το καλοκαίρι, κάτι άλλο θετικό όμως δεν βρίσκω.
Theomd57
Επίσκεψη τον Αύγουστο 2019 γιά γεύμα .
Παρ'όλο που επικρατούσε καύσωνας , στον φιλόξενο και σκιερό -από τα δέντρα- χώρο η ατμόσφαιρα ήταν πολύ δροσερή , βοηθούντων -βέβαια- και πρόσθετων ανεμιστήρων που αναιρούσαν την υπάρχουσα άπνοια .
Τα παραγγελθέντα κλασσικά πιάτα ψαρικών ήταν όλα άνω του μέσου όρου σε γεύση και ποσότητα , τιμές περί τα 15 με 20 Ευρώ -ανάλογως των συνοδευτικών ποτών-
Η εξυπηρέτηση ταχεία και τυπικά ευγενική , ενώ στο τέλος προσεφέρθη παγωτό με γλυκό .
JohnJohn
Περιβάλλον παλιάς κλασικής μεγάλης ταβέρνας με αποδεκτά φαγητά και λίγο τσιμπημένες τιμές. Έχει και ζωντανή μουσική κάποια βράδια.
Panos
Μας ιντριγκαρε καιρο τωρα, και σημερα καταφεραμε να κατσουμε!
Λογω κρυου, ειχε μονο μεσα τραπεζια.
Περιβαλλον πολυ περιεργο. Δυσαρεστο με πινελιες 80-90ς. Με φωτισμο και διακοσμηση αταιριαστα.
Σερβις, υπερ του δεοντος ευγενικο και εξυπηρετικο. Ο υπευθυνος δε, συμπαθεστατος.

Στα του φαγητου τωρα:
-Φαβα, αρκετα καλη.
-Πατατες καλες, στο χερι.
-Μελιτζανα ψητη, με ντοματα, τυρια κ σκορδο, αρκετα καλη.
-Σουφλε σπανακι, τπτ το ιδιαιτερο.
-Μπουρεκακια με παστουρμα, αρκετα οκ. Ευτυχως οχι οσο βαρυ το φανταζομουν. Αυτο το πιατο μας το κερασαν!
-Ποικιλια κρεατικων για 2 (κοτοπουλο, συκωτι, μπιφτεκι, σουτζουκακι). Τπτ το ιδιαιτερο. Κρεατικα απογοητευτικα. Σκληρα, ανοστα, κρυα. Γαρνιτουρα σαν απο γαμηλια τελετη. Ρυζι με πατατες φουρνου, χωρις λογο υπαρξης.
-Πηραμε να δοκιμασουμε και φιλετα μοσχαρισια που τα ψηνουμε μονοι μας πανω σε καφτη πετρα. Ενδιαφερον το κονσεπτ. Αρκετα νοστιμο το αποτελεσμα (χρησιμες οι οδηγιες του υπευθυνου).
Πολυ μικρη η ποσοτητα απο 4 μπουκιες κρεατος, που τις κοστολογουσαν 15ε. Συνοδευτικα μια αθλια βραστο-ψητη πατατα και 4 ανεφ ουσιας σωσακια (1 κουταλιτσα η καθεμια).

Κερασμενα νοστιμα γλυκακια (παγωτο κ ριβανι).

Μαζι με μια ρετσινα βασιλισσα, 45ε.
Αποδειξη δεν μας εφερε.

Αξιζει μια φορα να πας για την εμπειρια της καφτης πετρας, και την εγκαρδια υποδοχη του υπευθυνου.
Μεχρι εκει ομως..
giannis7310
Βρέθηκα την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 στη Θέρμη για επαγγελματικούς λόγους στη περιοχή της Θέρμης και είπα το βράδυ να δοκιμάσω την εν λόγω ταβέρνα παρά τα αρνητικά σχόλια που κατά καιρούς έχουν γραφτεί. Τι να πω? Ενθουσιάστηκα… Πήραμε συγκεκριμένα δύο άτομα κοτόπουλο μπούτι ξεκοκκαλισμένο (μου τρέχουν τα σάλια), σπαλοπριζόλα (πολύ καλή σαν κρέας) και σουτζουκάκια Ξάνθης (πολύ νόστιμα) και μπουρεκάκι με παστουρμά (από τα καλύτερα που έχω φάει). Κρασί λευκό πολύ καλό, ήπιαμε μπόλικο και δεν μας πείραξε. Κερασμένο γλυκό πολύ νόστιμο και καρπουζάκι για φρούτο. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης που ήταν πολύ ευγενικός προσφέρθηκε να μας προσφέρει και καφέ στο τέλος. Τιμές πολύ λογικές.
Μου άρεσε τόσο πολύ που αποφάσισα να πάω και το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου (Δευτέρα πρωί έφευγα εκτός Θέρμης αλλά είναι σίγουρο ότι αν έμενα θα ξαναπήγαινα)….
Το Σάββατο δοκίμασα το κεμπάπ χοιρινό στη σούβλα (πολύ νόστιμα) όπως και πολύ νόστιμο ήταν και το κότσι το χοιρινό. Αλλά αυτό που έβγαλε μάτια ήταν που ψήσαμε στη πέτρα το φιλέτο το μοσχαρίσιο. Αχ τι νοστιμιά ήταν αυτή. Αλλά το βασικότερο που πρέπει να τονισθεί είναι ότι σου φέρνει τα κρέατα ωμά για να τα ψήσεις. Ε εκεί εκτιμάς την ποιότητα του κρέατος που έχει ο άνθρωπος… Κρέατα λαχταριστά!!! Εννοείται πάλι κερασμένα φρούτα και γλυκά…
Την Κυριακή το βράδυ δοκίμασα να ψήσω ψαρονέφρι στην πέτρα… Αχ τι νόστιμο που είναι!!!! Και πήραμε και μία ποικιλία κρεάτων με πολύ ωραία πανσετα αλλά και καταπληκτικό συκώτι… Εννοείται πάλι κερασμένα φρούτα και γλυκά…
Είναι φοβερή ταβέρνα και ο ιδιοκτήτης πολύ ευγενικός άνθρωπος και παρακολουθεί από κοντά αν όλα κυλούν ομαλά ή αν κάποιος πελάτης έχει πρόβλημα. Οι σερβιτόροι πολύ εξυπηρετικοί και επικοινωνιακοί.
ΥΓ είδα μια σκηνή που δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι καλός άνθρωπος. Κάλεσε τους σερβιτόρους και τους έδωσα χρηματικό πριμ παραπάνω επειδή κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες το Σάββατο το βράδυ που ήταν φίσκα το μαγαζί. Και αυτό μας το επιβεβαίωσε και ένας σερβιτόρος. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό. Σίγουρα για μένα πια αποτελεί πρώτη επιλογή όταν ξαναβρεθώ στην Θέρμη.
maxdesmer
τελευταία φορά που πήγα ήταν πριν απο κανά 6μηνο. Τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. Μάλλον κάτι πρέπει να έχει γίνει, έχει αλλάξει ο μάγειρας διότι τα φαγητά ήταν πολύ καλύτερα.
kos87
Συμπαθητικό μαγαζί με καλουτσικο φαγητό κ highlight το ψήσιμο στην πέτρα.Δε θα ξετρελαθείτε κιόλας αλλά όσες φορές έχω πάει, έμεινα ικανοποιημένος
Γιαννης
Επισκέφθηκα το μαγαζί αυτό έπειτα απο αρκετό καιρό με οικογενειακούς φίλους τους οποιους συνανταμε καθε 2-3 χρόνια.
Τον χωρο αυτόν τον είχα σε αρκετή εκτίμηση και θεωρω πως η εξυπηρέτηση είναι αρκετα καλή.
Τα προβλήματα που υπηρξαν ήταν τα εξής:
1. Παραγγειλαμε μία μερίδα τηγανιτές πατάτες και την έφεραν κανονικά. Έπειτα από δέκα λεπτά παραγγείλαμε μια ακόμη και οι πατάτες που μας σέρβιραν ήταν αρκετά μαύρες και και είχαν την γευση από το καμμένο λάδι.
2. Η γυναίκα μου παρηγγειλε ενα σνιτσελ το οποιο γενικά ήταν καλό αλλά η κατω πλευρά ειχε αρκετες μαυρίλες από το ψήσιμο οι οποίες προέρχονταν από τα υπολλείματα άλλων κρεάτων στη σχαρα.
3. Εγώ παρήγγειλα ενα Πηλιωρητικο τηγανακι (ουσιαστικά ήταν σπετσοφάι). Στο τραπέζι όλα καλά. Το πιάτο ήταν αρκετά καλό αλλά το απόγευμα αρχισαν τα γλέντια. Συμπτώματα τροφικης δηλητηρίασης και μερικά δεκατα που μεχρι το βράδυ υποχώρησαν. Από εκεινη την ώρα μεχρι το βράδυ δεν εφαγα κατι το διαφορετικο σε σχεση με του υπολοιπους συνδαιτημονες (και το τονιζω αυτο) περα από την μερίδα μου.
Ελπιζω να ήταν κάτι τυχαίο αν και εγώ δυσκολα θα ξαναεπισκεφτώ το συγκεκριμενο μαγαζι.
StratosΚ
Όπως έμαθα το έχει ο ίδιος ιδιοκτήτης με το El Toro στο Πανόραμα, γι'αυτό και μερικά περίεργα πιάτα είναι κοινά.
Πήγα πρώτη φορά εχθές, φάγαμε έξω στον κήπο και ομολογώ ότι έμεινα αρκετά ευχαριστημένος.
Όντως τα φαγητά δεν είναι πάντα "ιστορικά ακριβή", όπως είπε ο Νίκος πιο πριν, αλλά η προσπάθεια είναι φιλότιμη.
Η "ταρίφα" πάει γύρω στα 18 ευρώ το άτομο, αν πάρεις και τίποτα λίγο εξεζητημένο.
Σε γενικές γραμμές θα το ξαναπροτιμήσω τώρα που φτιάχνει ο καιρός.
Νικος
Εσωτερικός χώρος παλιομοδίτικος. Εντύπωση μου έκανε, μία καλή χαρτοπετσέτα στο άτομο και μετά πολύ μικρές απλές στο τραπέζι. Το έξω είναι ωραίος απλός χώρος, τα φαγητά δεν αντιπροσωπεύουν τις ονομασίες τους για κάποιον που ξέρει, έχει πολλά δήθεν. Απλά καλό τίποτα το ιδιαίτερο. Πολλά τα λεφτά για αυτό το φαγητό και χωρίς ιδιαίτερο επιδόρπιο.
salma
το περιβάλλον είναι ενδιαφέρον όταν έχει καλό καιρό γιατί έχει συμπαθητικό κήπο και τρως έξω. Στο φαγητό παρατηρείς την προσπάθεια αλλά μένει σε μέτριο επίπεδο και οι τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες.
Stefanos
Γενικά το φαγητό του δεν είναι και άσχημο. Έχει και αυτό ψήσιμο των κρεάτων στην πετρά σαν το El Toro στο Πανόραμα. Και όπως είναι φυσικό αυτά τα γούστα πληρώνονται ανάλογα...