Trattoria Santa Rita

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Ξένο
ΔιεύθυνσηΜαλακοπής 19 Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2315151322
Διαδίκτυο
Ωράριο13:00-23:00, Δε-Τρ κλειστά
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Τρατορία Σάντα Ρίτα, #ιταλικό, #pasta fresca
ΆνοιξεΜάρτιο 2023
ΙδιοκτησίαMassimiliano D'Ottavio
Πρόσθετες πληροφορίες:
Ιδιοκτήτης ο Massimiliano (Max) D'Ottavio (γνωστός από την Rosticceria και το Vicolo Della Serpe).
Προστέθηκε από: Γιαντράνκα

Εικόνες (13)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Τιραμισού (καλό)
[εικόνα]
Μπριζολάκια, προσούτο (μακελεμένα, καλά)
[εικόνα]
Ριγκατόνι, γκοργκοντζόλα, πορτσίνι (καλό)
[εικόνα]
Λαζάνια με κιμά και τυρί (σπιτικό, οικείο)
[εικόνα]
Cocceto al forno (καλό)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Απρίλιος 2023)
[εικόνα]
Rigatoni alla carbonara
[εικόνα]
Fegatini al guanciale
[εικόνα]
Cocceto al forno με καπνιστό τυρί, αντζούγια και κάπαρη
[εικόνα]
Άποψη του μαγαζιού εσωτερικά

Κατάλογος (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2023: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2023: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2023: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2023: σελίδα 1/4

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
fisher (πριν από 24 μέρες και 13 ώρες)
Οικογενειακή επίσκεψη Κυριακή μεσημέρι. Το μαγαζί είναι εντυπωσιακά μικρό και δεν ξέρω αν βγάλει κι άλλα τραπέζια αν μπορεί να τα σερβίρει. Η κουζίνα είναι η μισή από του σπιτιού μου! Βέβαια τον είδα οτι είναι καλά οργανωμένος.
Δοκίμασα insalata, πρασινάδα με ντοματίνια και αρκετή παρμεζάνα. Οκ
Συκωτάκια πουλιών με guanciale, απλό, αυτό που λέει ακριβώς, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.
Bucatini amatriciana, πολύ ωραία όπως και τα lasagna.
Rigatoni carbonara πολύ καλό επίσης.
Γενικά στα μακαρόνια ότι πήραμε μου άρεσε πάρα πολύ. Νόστιμη κόκκινη σάλτσα που είναι το σημαντικότερο.
Τα παραπάνω με 2 ποτήρια ροζέ κρασί, νομίζω 45ε.
Να σημειώσω οτι δεν τα βρήκα παραπάνω al dente από ότι περίμενα.
Μια καλή επιλογή για την περιοχή, φάγαμε καλά και γρήγορα μαζί με τα παιδιά.
Θεωρώ τις τιμές πολύ τίμιες για την χρονική περίοδο.
Θα ξαναπάω.
Piroski (πριν από 29 μέρες και 4 ώρες)
Χαριτωμένο μικροσκοπικό μαγαζάκι με τρία τραπέζια μέσα και δύο έξω.
Το καλοκαίρι θα βγάλει κι άλλα έξω απ' ό,τι είπε.

Το cocceto al forno (εμείς το πήραμε με προσούτο) σκέτη θερμιδική βόμβα. Μου άρεσε επειδή λατρεύω τα καπνιστά τυριά αλλά δεν έχω ρέφερενς από το πιάτο και δεν κατάλαβα σε τι εξυπηρετεί το ψωμί στον πάτο.

Rigatoni Gorgonzola e funghi porcini εμένα είχε πλούσια σάλτσα, αρκετή για να κάνω και βούτες μετά με το ψωμί. Νόστιμα, αν και τους έλειπε νομίζω ένα κικ στη γεύση. Θα συμφωνήσω με Γιαντράνκα πως είναι ΠΟΛΥ al dente. Προσωπικά δεν με χάλασε.

Lasagna fatta in casa, η κόμφορτ γεύση από λαζάνια με κιμά και τυρί που γνωρίζουμε και αγαπάμε.

Saltimbocca alla romana (μπριζολάκια με φασκόμηλο και προσούτο), ωραίο αλλά κάπως βαρύ το τηγάνι.

Τιραμισού αεράτο με κομματάκια κουβερτούρας από πάνω, μια χαρά.

Μαζί με 2 ποτήρια κρασί στα 39 ευρώ.

Μου άρεσε και θα ξαναπάω.
Γιαντράνκα
Μικροσκοπικό και γλυκούτσικο με τρία τραπεζάκια εσωτερικά και άλλα εξωτερικά για τις πιο ζέστες. Ενώ είναι ζεστό μαγαζάκι, επειδή ακριβώς είναι μικροσκοπικό εσωτερικά δεν προσφέρεται για συζητήσεις/ιδιωτικότητα (δεν είχε και μουσική). Σφιχτή κάρτα, που κινείται πάνω-κάτω στα γνώριμα του Rosticceria και Vicolo. Στα του φαγητού:
Τα ριγκατόνι πολύ al dente, θα ξενίσει το βράσιμο πιθανώς τους μη φίλους του είδους, προσωπικά ακόμη θα ήθελα τη σάλτσα πιο πλούσια (σε ποσότητα), τα συκωτάκια πουλιών με guanciale πολύ ωραία, το ορεκτικό cocceto με αντζούγια νόστιμο αν και με λίγο "γκρο", με εμφανές βουτυράκι. 26 ευρώ με ποτήρι κρασί, εξαιρετική τιμή για τα παραπάνω.
Επειδή ήταν πρώτες μέρες πιστεύω θα στρώσει (και το σέρβις), γενικά μου άρεσε πολύ η αντιεμπορική τοποθεσία του μέσα στο στενό και θα ξαναπάω. Η συνοικία αντεπιτίθεται, προεχόντως, ήρεμα.