Πίτσα Νάπολη [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΠιτσαρία
ΔιεύθυνσηΕθνικής Αμύνης 32, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Λέξεις κλειδιά
Πίτσα Νάπολη, Νάπολι
Άνοιξεπερίπου δεκαετία 70
Έκλεισεπερίπου 1993
Πρόσθετες πληροφορίες:
Αρχικά λεγόταν "Pizza Napoli", αλλά μετά άλλαξε σε "Πίτσα Νάπολη" (λογικά για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων).

Μόνο take away. Ο χώρος από τότε μέχρι σήμερα (2011) παραμένει ανοίκιαστος.

Σxόλια (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Lycium
"...το αριστερό «κομμάτι» του καταστήματος είχε γίνει ουφάδικο" με το όνομα
Gaplus :)
Vag
Για την ιστορία και με αφορμή το σχόλιο του Lycium, να επισημάνω ότι το αριστερό «κομμάτι» του καταστήματος είχε γίνει ουφάδικο. Θυμάμαι που το NBA Jam ήταν στα φόρτε του τότε (1993) και έπαιζαν συνέχεια. Ούτε το ουφάδικο κράτησε πολύ.
Ουαλός
Την είχα επισκεφθεί αρκετές φορές πιτσιρικάς στα τέλη των 80s και αρχές των 90s καθώς βρισκόταν στη γειτονιά μου και ακόμα και για τα δεδομένα της εποχής, ήταν μια μάλλον μέτρια προς κακή πίτσα, με έντονη λαδίλα. Λίγες πιτσαρίες έχουν απομείνει να θυμίζουν εκείνη την "Ελληνικού στυλ" πίτσα, με πιο χαρακτηριστική θεωρώ τη Milan. Το τελειωτικό χτύπημα (εκτός από τα όποια προβλήματα οδήγησαν μετά το κλείσιμο το χώρο να παραμένει άδειο εδώ και 25 χρόνια) ήταν πιστεύω το άνοιγμα του corner στις αρχές των 90s, που παρουσίασε ένα είδος πίτσας (λεπτή ζύμη ιταλικού στυλ) που επικράτησε πλήρως στην πορεία, και η κοσμοσυρροή που παρατηρούνταν καθημερινά δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στους ανταγωνιστές.
Lycium
Το μέχρι πρότινος ξεθωριασμένο ενοικιαστήριο αντικαταστάθηκε πρόσφατα από πωλητήριο. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν βρίσκω κανένα στοιχείο για την ιστορία του χώρου πέρα από μία αφήγηση από τα μέσα της δεκαετίας του 90 για την ύπαρξη αναψυκτηρίου με 3-4 ηλεκτρονικά παιχνίδια στο δεξιό από τα δύο καταστήματα.
Vag
Vintage πιτσαρία με άρωμα δεκαετίας 1970. Από τις εποχές που το να φας πίτσα δεν ήταν ένα τηλεφώνημα μακριά, αλλά έπρεπε να πας συνοδεία γονέων σε πιτσαρία -και αυτό αποτελούσε είδηση και αφορμή για πανηγυρισμούς για εμάς τα πιτσιρίκια.

Το εν λόγω κατάστημα είχε ισόγειο και πατάρι το τελευταίο απέπνεε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα με ψάθινα φωτιστικά και καρώ τραπεζομάντηλα. Οι μακαρονάδες του ήταν μάλλον βαριές λόγω λαδιού. Ούτε λόγος για ντελίβερι, αν ήθελες παράγγελνες την πίτσα σου και περίμενες να την παραλάβεις σε πακέτο.

Η μόνη ανακαίνιση που θυμάμαι ήταν η αλλαγή της επιγραφής από "Pizza Napoli" σε "Πίστα Νάπολη" -με αυτήν ακριβώς την ορθογραφία. Κάποια στιγμή έκλεισε γιατί πραγματικά ανήκε σε άλλη εποχή. Έκτοτε, ο χώρος παραμένει κλειστός. Αν και υπήρχε ενοικιαστήριο τον πρώτο καιρό, ουδείς ενδιαφέρθηκε.

Η κατάσταση παραμένει ως έχει μέχρι και σήμερα τόσο σε αυτόν τον χώρο, όσο και στο διπλανό ισόγειο κατάστημα. Εικάζω ότι μεσολαβούν πολύπλοκες καταστάσεις (τράπεζες, δικαστήρια, κληρονομιές κτλ) και οι χώροι αυτοί μένουν εγκαταλειμένοι.