Το Καλύτερο

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΚαφενείο
ΔιεύθυνσηΧαλκιδικής 79, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310810804
Διαδίκτυο
Ωράριο
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
The Best, #tv, #bar, #χαρτιά
Πρόσθετες πληροφορίες:
Αυτοχαρακτηρίζεται "καφενείο τσιπουράδικο".

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έχω κάτσει κάμποσες φορές 2017-2023. Όπως τα λέει ο rosinante. Λαϊκό συνοικιακό καφενείο. Εξωτερικό τραπέζι οκ, εσωτερικά 80s αισθητική με ζεστή ατμόσφαιρα. Με συγκίνησε η ψευδοροφή. Τσιγαρίλα, παππούδες στα χαρτιά, τηλεοράσεις με αθλητικά, μια οικογένεια πίσω από το μαγαζί. Ζωντανό μαγαζί, με αρκετό κόσμο. Έχει κάμποσα φαγητά, ψαρικά και κρεατικά. Έχει και σχάρα. Κυμαίνονται από απλώς οκ μέχρι καλά, σαφώς πάνω από τον ΚΜΟ. Τσίπουρο με γλυκάνισο καλό, το άνευ απλώς οκ. Τιμές καλές. Αξίζει μια επίσκεψη για τους θιασώτες του είδους. Θα ξαναπάω.

Εικόνες (73)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Το μπαρ
[εικόνα]
Κεφτεδάκια (καλά αλλά βαριά, μεγάλη μερίδα)
[εικόνα]
Λουκάνικο (με λίγο πρόβειο, καλό, μεγάλη μερίδα)
[εικόνα]
Πατάτες (καλές)
[εικόνα]
Τυροκαυτερή και τζατζίκι (οκ)
[εικόνα]
Λάχανο (μια χαρά)
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Ουρίτσες σαγανάκι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Κουτσομούρα (μια χαρά)
[εικόνα]
Γαύρος τηγανητός (παραψήθηκε για τα γούστα μου)
[εικόνα]
Λαχανίδα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Ψωμί (οκ)
[εικόνα]
Τσίπουρο άνευ (απλώς οκ)
[εικόνα]
Μελιτζανοσαλάτα (δική τους, χοντρά κομμένη, καπνιστή, πολύ καλή)
[εικόνα]
Λουκάνικο πρόβειο (ίσως έχει ελάχιστο πρόβειο κιμά μέσα, πάντως νόστιμο)
[εικόνα]
Πατάτες (καλές, τραγανές, άξιζαν)
[εικόνα]
Κεφτεδάκια (όντως αξίζουν. Must στο μαγαζί αυτό)
[εικόνα]
Μπουγιουρντί (οκ. Πολύ λάδι, αλλά εγώ είμαι οκ με αυτό)
[εικόνα]
Αγγουροντομάτα (καλή)
[εικόνα]
Χωριάτικα με κουρκουμά και κασέρι μέσα, και παντζαροσαλάτα (όλα ονειρικά)
[εικόνα]
Γραβιέρα (υπέροχη)
[εικόνα]
Πατάτες (σπιτικές, χωρίς λάδια, βουνό, και όνειρο)
[εικόνα]
Ποικιλία αλοιφών (όλα σπιτικά όνειρο)
[εικόνα]
Κεφτέδες (όνειρο)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Μία από τα τοπ, σε άλλη επίσκεψη.
[εικόνα]
Σαλάτα πανδαισία. Ο ορισμός της χωριάτικης.
[εικόνα]
Καυτερή (αλλά πολύ)
[εικόνα]
Οι καλύτεροι κεφτέδες που έχω φάει. Πάντα στο ίδιο level.
[εικόνα]
Τηγανιά (όχι του γούστου μου)
[εικόνα]
Μπουγιουρντί & πατάτες (μια χαρά)
[εικόνα]
Τσίπουρο Τυρνάβου (γευστικά μια χαρά, αλλά με πονοκεφάλιασε το πρωί)
[εικόνα]
Κεφτεδάκια (μια χαρά)
[εικόνα]
Πατάτες (πολύ καλές)
[εικόνα]
Συκώτι (καλό)
[εικόνα]
Συκώτι (τρομερό!)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Απρίλιος 2021)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάρτιος 2021)
[εικόνα]
Σαφρίδια (πολύ καλά)
[εικόνα]
Πατάτες (εξαιρετικές)
[εικόνα]
Κεφτέδες (καλοί)
[εικόνα]
Πικάντικη (πολύ καλή)
[εικόνα]
Ποικιλία σαλάτες (πολύ καλές όλες και δικές τους)
[εικόνα]
Γαρίδες (απλώς οκ)
[εικόνα]
Σαφρίδια (οκ)
[εικόνα]
Μύδια σαγανάκι (οκ)
[εικόνα]
Σαλάτα (καλή)
[εικόνα]
Τσίπουρο άνευ (μέτριο)
[εικόνα]
Ψωμί
[εικόνα]
Κολιοί σχάρας (καλοί αλλά μικροί)
[εικόνα]
Μύδια αχνιστά (καλά)
[εικόνα]
Μύδια αχνιστά (καλά)
[εικόνα]
Αγγουροντομάτα (οκ)

Σxόλια (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
kornilios
Το όλο σκηνικό ωραία αλητεία μου φάνηκε. Χώρος τελείως '80s και λίγο σαλαλά (φωτιστικά μπιλιάρδου στο άκυρο, χριστουγεννιάτικα στα μέσα Φλεβάρη κλπ) πολύ μου άρεσε. Σέρβις ωραίο (αν και μοιάζει βαρύ στην αρχή) από τον γιο, αργότερα ήρθε και ο πατέρας. Κόσμος της γειτονιάς άραζε και έπινε κάνα ποτηράκι ξεροσφύρι, είχε και αρκετά τραπέζια για φαγητό Κυριακή μεσημέρι. Το φαγητό τίμιο στο σύνολο, τίποτα κακό. Τιμές φυσιολογικές μου φάνηκαν για τις μερίδες του, που ήταν μεγάλες.
Γαργαντούας
Μια διόρθωση τελικά είδα τις τιμές από την απόδειξη. Καθόλου λαϊκές, αρκετά πάνω από αυτό που περίμενα. Κάπως σώζονταν άμα ήταν κανονικές τώρα με τίποτα. Το ότι απουσιάζει ο κατάλογος μόνο σαν πονηρια θα το εκλάβω.
Γαργαντούας
Εχει κάποιο διάστημα που πήγα. Αν και έχω περάσει πολλές φορές από εκεί δεν το είχε πάρει το μάτι μου. Πολύ καλο που έχει κρατήσει το ίδιο στυλ από παλιά και δεν έχει αλλάξει. Πήραμε πολλά πιάτα.

Οπότε ξεκινάω, κεφτεδακια άνοστα/αγευστα τελείως πολύ τηγανισμενα και με αρκετό ψωμί, τα λουκάνικα οκ αυτό με το πρόβειο είχε ενδιαφέρον αν και δεν κατάλαβα πολύ πρόβειο, ζαγκέτες μια χαρά, αχνιστός μπακαλιάρος οκ δεν με τρέλανε, πατάτες τραγανές έβγαζαν μια άσχημη γεύση/μυρωδιά όμως, γίγαντες οκ, μύδια αχνιστα λίγο νεροζουμι, πικάντικη αρκετά καλή, μελιτζάνα αρκετά καλή και νόστιμη της έλειπε η καπνιστή μυρωδιά μ άρεσε που ήταν χοντροκομμένη , λίγο αργη η κουζίνα αλλά οκ δεν είχα θέμα η εξυπηρέτηση πολύ γρήγορη. Τα περισσότερα έχουν ήδη ειπωθεί. Θα ήθελα περισσότερη σχάρα είναι η αλήθεια, ο άνθρωπος στην εξυπηρέτηση δεν ξέρω άμα είναι ιδιοκτήτης αλλά αρκετά σωστός και γρήγορος.

Κανονικά απόδειξη βγήκε 20 ευρώ το άτομο με κρασί χύμα. Δε μου φάνηκε και τόσο φθηνός νομίζω, δεν είδα λογαριασμό όμως μπορεί και να είναι κανονικές οι τιμές και να μου φάνηκε. Απόδειξη κανονικά, δεν κέρασε γλυκό. Γενικώς έχει ενδιαφέρον αλλά η αλήθεια είναι θα προτιμήσω άλλα του είδους του.
loukoulos
Ξέχασα να πω,μιας και είδα ότι επαινέθηκε το συκώτι του, εμείς φάγαμε ένα συκώτι όχι κακό, αλλά έχουμε φάει και καλύτερα. Ίσως να έτυχε, αλλά σίγουρα δεν ήτο αξιομνημόνευτο. Πάντως το φάγαμε ευχάριστα .
loukoulos
Είχαμε τις προάλλες μια συνολικά καλή εμπειρία εκεί. Ο κύριος στο σέρβις με οξυδέρκεια μας πήγε σε πράγματα που μπορούσε να σερβίρει άμεσα, γιατί είχε κόσμο και είδε ότι εμείς θέλαμε αρχικά τσίπουρο με μεζε και αργότερα θα τρώγαμε.

Μελιτζάνα αγιορείτικη αρκετά καλή
Φασόλια γίγαντες πολύ δυνατά
Ταραμάς απλά οκ
Πατατοσαλάτα απλά οκ
Σκουμπρί καλό
Κεφτεδάκια τηγανητά πάρα πολύ καλά ( το καλύτερο πιάτο)
Πατάτες τηγανητές άψογες
Όπως λένε και τα προηγούμενα σχόλια, ξέρει να κερνάει. Ήπιαμε τρία τσιπούρα, κέρασε το ένα, το εκτιμήσαμε.

Γενικά πολύ θετική εμπειρία στο σύνολο, θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως
dokimastis
Επίσκεψη βράδυ καθημερινής Μάιο 2023, 2 άτομα. Το μαγαζί το ήθελα από την πανδημία ακόμα, χαλβάδιαζα το ευχάριστο εξωτερικό του τραπεζάκι.

Τελικά το τραπεζάκι είναι οκ, καθώς και ο κόσμος, αλλά το φαγητό ακόμα καλύτερο. Θα'λεγα ότι πλησιάζει σε ταβέρνα- άλλωστε και οι τιμές είναι εκεί. Πήραμε τα στάνταρ που προτείνουν οι επαΐοντες: κεφτεδάκια, λουκάνικο πρόβειο, αγγουροντομάτα, τηγανητή πατάτα πολύ καλή. Στο λουκάνικο είχε γαρνιτούρα και μελιτζανοσαλάτα δική τους "χωριάτικη", χοντροκομμένη και κυρίως καπνισμένη, οπότε δεν αντέξαμε και πήραμε μεριδούλα. Ήπιαμε 2x200ml τσίπουρα (4ε έκαστο- μια χαρά γεύση και αποτέλεσμα στο κεφάλι). Μάς βγήκε ~40ε ο λογαριασμός, και η λαϊκή και χαβαλεδιάρικη ιδιοκτησία έβαλε και ένα τάληρο μαχαίρι, οπότε 35ε, μια χαρά. Πληρωμή και με POS.

Κάποια τεχνικά: το συκώτι, που θα θέλαμε πολύ, υπάρχει μετά από την Τετάρτη συνήθως, γιατί τα προμηθεύεται Δε-Τρ. Επίσης ήθελα Γίγαντες ή Φάβα, που τα έχει τακτικά, αλλά όχι όταν πήγαμε. Επίσης υπόψη ότι το μαγαζί το πάει σχετικά αργά, σε ώρες που άλλα καφενεία δε σερβίρουν πια φαγητό.

Μού άρεσε, θα το ξαναεπισκεπτόμουν, για τα στανταράκια και για κανένα συκώτι.
nicksugar3
6 άτομα, φάγαμε και ήπιαμε πολύ με 15€ το άτομο. Κεφτέδες τηγάνι δύναμη -πολλές επαναλήψεις- με σκορδατο τζατζίκι για παρέα, χερατες πατάτες, σκορδατη καπνιστή μελιτζανοσαλατα καλή, πικάντικη καλή, τηγανιά νόστιμη αλλά λίγο σκληρή, γραβιέρα και μπουγιουρντι τίμια. Κολασμενη ομελέτα γίγας με λουκανικα.
Ατμόσφαιρα λαϊκή, καφενειακη με συμπαθείς κυρίους μεγάλης ηλικίας.
Προτείνεται με τα χίλια.
tsipouratos
Πήγα μία φορά και... κόλλησα.

Το λαϊκό καφενείο είναι τίμιο και φιλόξενο, με γλυκούς παππούδες που παίζουν το χαρτάκι τους στο εσωτερικό. Έξω έχει τραπεζάκια που βλέπουν σε τίμιο συνεργείο, και θυμίζει 80s γειτονιά.

Τα τηγανιτά κεφτεδάκια είναι τα καλύτερα που έχω φάει στη ζωή μου (μεγάλη κουβέντα αλλά το πιστεύω). Οι τηγανιτές πατάτες είναι οι καλύτερες που έχω φάει στη ζωή μου (μεγάλη κουβέντα αλλά το πιστεύω). Όλα τηγανισμένα σε φρέσκο ελαιόλαδο μιας και η μυρουδιά του ομορφαίνει τον χώρο. Λάδι που θυμίζει χωριό.

Η χωριάτικη σαλάτα πλούσια και εντυπωσιακή, τζατζίκι και μελιτζανοσαλάτα χειροποίητες πάρα πολύ καλές. Τσίπουρο πολύ καλό, σέρβις άψογο.

Συγχαρητήρια Ιάκωβε, να το κρατήσεις έτσι.
Το προτείνω δίχως δεύτερη σκέψη.

Μαγαζί: 4/5
Φαγητό: 5/5
Τιμές: 4,5/5
Σέρβις: 5/5
Τσίπουρο: 4,5/5
Κίτσος
Επίσκεψη πριν κανα τρίμηνο. Ευγενική και αποτελεσματική περιποίηση από έναν νεαρό ο οποίος ίδρωνε τη φανέλα με πίστη και φιλότιμο. Όντως σπιτίσια τα κεφτεδάκια και για εμένα τον ίδιονε τον εαυτό μου προσωπικά το χάιλαιτ της βραδιάς. Τα υπόλοιπα κρεατικά (κάτι λουκάνικα αν θυμάμαι καλά) αποδεκτά. Ωραίες χεράτες π'τάτ'ς. Το κλίμα όχι αρκετά λαϊκό για τα γούστα μου, ήταν μια κάπως μεταιχμιακή κατάσταση ακροβατώντας επικίνδυνα μεταξύ συνοικιακής ταβέρνας και καφενείου. Σε μια φάση μπήκα μέσα για κάποιο λόγο τράβηξα μια γερή τζούρα από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μου ήρθε στα ρουθούνια το παραδεισένιο γνωστό άρωμα των καφενείων. Θύμισε καουμπόη. Λίγο ακόμη και μπορει και να μου ερχότανε δάκρυα στα μάτια...

Ανεξήγητη λίγο η καθυστέρηση με το λογαριασμό. Το αναφέραμε γύρω στις 3 φορές και στις 2 πρώτες εισπράξαμε την απόλυτη αδιαφορία από τον σερβιτορέο. Δε βαριέσαι, θα 'χε κουραστεί ο άνθρωπας απλά το αναφέρω για να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις σε όσους δεν έχουν την ιώβεια υπομονη που διαθέτω εγώ....

Θα ξαναπήγαινα ενδεχομένως αλλά η όλη εντύπωση δεν εταυτιζετο με τας όντως υπέρογκας προσδοκίας μου.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
rosinante
Μία μαμά στην κουζίνα και δυο αδέρφια,ο ένας μαζί της κι ο άλλος στο σέρβις.Χρόνοι μαγειρέματος αργοί αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει.Από τα τρία ψαράκια που είχε προτιμήσαμε μπαρμπουνάκια τηγανιτά εξαιρετικά,σε καλό λάδι και γάβρο μαρινάτο ΟΚ.Κεφτεδάκια σαν της μαμάς.Σαλάτες(Μην τις λέτε αλοιφές,σας παρακαλώ)ορισμένες δικές τους.Ξέρουν και να κερνάνε.
Είναι από τα συνοικιακά καφενεία που τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει οι κουζίνες τα πάνω τους.
Αν δεν σας ενοχλούν οι παππούδες με τα χαρτιά τους και τις φωνές τους βουρ!