Εικόνες (16)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
[url=https://en.wikipedia.org/wiki/Tres_leches_cake]Trileçe[/url] (νόστιμο)
[url=https://en.wikipedia.org/wiki/Tav%C3%AB_kosi]Tavë kosi[/url]: το εθνικό πιάτο της Αλβανίας με αρνί, γιαούρτι και λίγο ρύζι (ενδιαφέρον για μια δοκιμή, χωρίς να με ενθουσιάσει)
[url=https://en.wikipedia.org/wiki/Tarhana]Τραχανάς[/url] ξινός με ψωμί παπάρα (comfort φτηνό και χορταστικό, αλλά δεν τρελάθηκα)
Χειροποίητη πίτα [url=https://en.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6rek#Albania]byrek[/url] με λάχανο τουρσί & κουνουπίδι (πολύ καλή! θα ήταν ακόμη καλύτερη αν δεν ήταν τόσο στεγνή)
Χειροποίητη πίτα [url=https://en.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6rek#Albania]byrek[/url] με λάχανο τουρσί & κουνουπίδι (πολύ καλή! θα ήταν ακόμη καλύτερη αν δεν ήταν τόσο στεγνή)
Χειροποίητη πίτα [url=https://en.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6rek#Albania]byrek[/url] με πνευμόνι και έντερα (πολύ καλή! θα ήταν ακόμη καλύτερη αν δεν ήταν τόσο στεγνή)
Χειροποίητη πίτα [url=https://en.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6rek#Albania]byrek[/url] με πνευμόνι και έντερα (πολύ καλή! θα ήταν ακόμη καλύτερη αν δεν ήταν τόσο στεγνή)
Πιπεριές με ένα αλβανικό τυρί σαν μυζήθρα (μια χαρά)
Πιπεριές με σκόρδο (εξαιρετικές!)
Χειροποίητα τουρσιά (μια χαρά)
Πιπεριές τουρσί με γιαούρτι (οκ)
Πιπεριές τουρσί με γιαούρτι (οκ)
[url=https://en.wikipedia.org/wiki/Kashkaval]Kaçkavall[/url] (οκ)
Μοσχαρίσιος "παστουρμάς" με φασολάδα (μια χαρά, οι Αλβανοί όταν λένε παστουρμά συχνά εννοούν κάτι σαν beef jerky)
Αλβανικό τσίπουρο από κορόμηλα (πολύ καλό, βαράει αλλά δεν είχα hangover)
- Κλασικής αισθητικής συνοικιακό καφενείο που περνάει απαρατήρητο.
- Εξωτερικά τραπέζια στο πεζοδρόμιο δεν έχει, αλλά άκουσα ότι υπάρχει αυλίτσα που δεν την τσέκαρα.
- Μαγειρεύει η Τζούλια και σερβίρει η κόρη της. Συμπαθέστατες και ευγενικές.
- Η όρεξη της Τζούλιας να μαγειρέψει πέρα από τηγανίσματα, είναι σπάνια για καφενείο Θεσσαλονίκης. Κυριακή βάζει αρνί σούβλας, καθημερινά έχει πατσά, ετοιμάζει διάφορα φαγητά φούρνου/κατσαρόλας.
- Πέρα από την όρεξη, ευτυχώς ξέρει και να μαγειρεύει! Μαμαδίστικα.
- Υπάρχει το παράδοξο που ενώ ζουν στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες κόσμος αλβανικής καταγωγής και υπάρχουν κάμποσοι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, για λόγους που δεν κατανοώ δεν υπάρχει ούτε ένα φαγάδικο με αλβανική κουζίνα. Η κουζίνα τους έχει προφανώς πάρα πολλές ομοιότητες με την ελληνική και δεν είναι εξωτική, αλλά υπάρχουν κάμποσα ιδιαίτερα πιάτα που χρήζουν δοκιμής. Στα πλαίσια αυτά μαζευτήκαμε μεγάλη παρέα και συνεννοηθήκαμε προκαταβολικά να μας ετοιμάσει εκτός καταλόγου ότι παραδοσιακό ευκαιρούσε. Σχόλια στις φωτό που ανέβασα, το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία, θα επαναληφθεί!
- Τιμές μου φάνηκαν φυσιολογικές. Στο σενάριο της custom παραγγελίας πιο τσιμπημένες.
- Από αρνητικά: α) δεν έχεις privacy και ο χώρος είναι μεταφορικά "
κρύος", β) μυρίζουν ελαφρώς τα ρούχα από την ανοιχτή κουζίνα, γ) η περιοχή δεν έχει parking.
Συμπερασματικά, αξίζει και το προτείνω είτε στους λάτρεις των καφενείων, είτε σε παρέα που επιθυμεί να οργανώσει custom γεύμα παραδοσιακής αλβανικής κουζίνας.