Brutalisten

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηRegeringsgatan 71, Stockholm
Νομός[εξωτερικό]
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας+46721618683
Διαδίκτυο
ΩράριοΤρ-Πε 17:00-23:00, Πα-Σα 17:00-00:00, Κυ-Δε κλειστά
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΜάιο 2022
Πρόσθετες πληροφορίες:
Ανήκει στον Γερμανό καλλιτέχνη Carsten Höller. Το μανιφέστο του.

Chefs οι Stefan Eriksson & Coen Dieleman.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Σεπτέμβριο 2023. Νέο γαστρονομικό εστιατόριο που το αναφέρει η ιστοσελίδα της Michelin.
  • Ωραίος μικρός χώρος, με όμορφους πίνακες, και ζεστή ατμόσφαιρα.
  • Κουζίνα μικροσκοπική, σχεδόν ερασιτεχνική, με 2 μάγειρες, 1 τηγάνι, και μια μικρή ψησταριά γιαπωνέζικου στυλ.
  • Ευγενικό σέρβις ανεπιτήδευτο όπως το προτιμώ, όμως στα όρια του ταβερνιάρικου (π.χ. έκατσε δίπλα μας ο σερβιτόρος, είχε το ένα δάχτυλο μέσα στο πιάτο καθώς το μετέφερε κτλ).
  • Υποχρεωτικά online κράτηση. Υποτίθεται χρόνος παραμονής 1 ώρα και 45 λεπτά, αλλά επειδή πήγαμε αργά δεν υπήρχε άλλο τραπέζι μετά από εμάς. 500SEK/person αν ακυρώσεις την κράτηση.
  • Πήρα το "brutalisten menu" που είναι σαν να λέμε το degustation μενού τους, με 10 πιάτα στα 950SEK (82€) και το αντίστοιχο wine pairing στα 585SEK (50€).
  • Από το όνομα του μαγαζιού αλλά και το ντεμέκ μανιφέστο τους, είχα προσδοκίες ότι θα φάω hardcore πρώτες ύλες, σκέτες με νερό και αλάτι χωρίς συνδυασμούς. Τελικά ήταν marketing πρόλογος, δεν υπήρχε τίποτα μπρουτάλ.
  • Το φαγητό είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο, μερικά πιάτα ήταν εξαιρετικά. Εξαιρετικοί συνδυασμοί με το αλκοόλ.
  • Στο φαγητό οι ποσότητες είναι μικρές, για τα κιλά μου ήταν τόσο όσο για μην πεινάω, δηλαδή μετά πήγα να φάω ένα burger για να στανιάρω.
  • Στο wine pairing οι ποσότητες είναι πιο γενναιόδωρες, στο τέλος της βραδιάς την είχαμε ακούσει.
  • Για τα δεδομένα της πανάκριβης Στοκχόλμης, οι τιμές ήταν οκ για την ποιότητα του μαγαζιού (140€/άτομο μαζί με τα tips). Μάλιστα στο wine pairing που μας ξαναγέμιζαν συχνά το ποτήρι, θα το έλεγα και vfm.
Συμπερασματικά, πέρασα καλά, γευστικά είχε ενδιαφέρον, θα ξαναπήγαινα και το προτείνω.

Εικόνες (22)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
5th serving: γλυκό από τρίμματα ψωμιού (ok)
[εικόνα]
5th serving: [url=https://en.wikipedia.org/wiki/Sorrel]Sorrel[/url] sorbet (ok)
[εικόνα]
5th serving: Zemplen - Tokaji Aszú 2013 (πολύ καλό, από Ουγγαρία)
[εικόνα]
5th serving: Zemplen - Tokaji Aszú 2013 (πολύ καλό, από Ουγγαρία)
[εικόνα]
[εικόνα]
4th serving: monkfish με το συκώτι του (άγευστο το ψάρι, ουρίτσα/φανάρι που λέμε στα ελληνικά) & καμένο λάχανο (πολύ καλό, τα μικρά ramson capers που είναι σαν σκορδάτη κάπαρη εξαιρετική προσθήκη) & άγρια μανιτάρια Σουηδίας (εξαιρετικά)
[εικόνα]
4th serving: Testalonga - Baby Bandito Stay Brave (καλό, από Νότια Αφρική)
[εικόνα]
3rd serving: σουηδικό Red-and-White μοσχάρι ταρτάρ, με μια κρέμα καραμέλας και γιαούρτι (τέλειο!!)
[εικόνα]
3rd serving: ψωμί με δικό τους βούτυρο και κάτι σαν ανθόγαλο (πολύ καλά)
[εικόνα]
[εικόνα]
3rd serving: La grange aux belles - Brise d'Aunis (εξαιρετικό! από Γαλλία)
[εικόνα]
2nd serving: καπνιστός σολομός (εξαιρετικός) & ένα τοπικό ψάρι σαν σαρδέλα ελαφρώς καπνιστό (καλό) & καλαμάρι (εξαιρετικό)
[εικόνα]
2nd serving: δική τους μπύρα (πολύ καλή, ανωμαλιάρικη και εκπληκτικά ταιριαστή με τα ψαρικά)
[εικόνα]
1st serving: fried socca (από ρεβύθι, νόστιμο)
[εικόνα]
1st serving: chips (άγευστα) & πουρές πατάτας (νόστιμος) & πατζάρι (πολύ καλό) & σουηδικό χαβιάρι bleak roe (καλό)
[εικόνα]
1st serving: Materne & Schmitt Riesling 2021 (οκ, από Γερμανία)
[εικόνα]
Χύμα ανθρακούχο νερό
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Εξωτερικά (Σεπτέμβριος 2023)

Κατάλογος (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2023
[εικόνα]
Manifesto

Σxόλια (0)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής...