[Χωρίς Όνομα] [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΨαροταβέρνα
Διεύθυνση
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Έκλεισεπερίπου αρχές 2017
Πρόσθετες πληροφορίες:
Είναι γνωστό και ως "Αξιός". Ιδιοκτήτης ο Σωτήρης.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Σεπτέμβριο 2011. Χύμα ψαροταβέρνα δίπλα στον ποταμό Αξιό, με μεγάλα εξωτερικά τραπέζια τύπου πικ-νικ. Λαϊκές καταστάσεις, ο ιδιοκτήτης φαίνεται αλάνι, το φαγητό καλό, ειδικά τα λαχανικά του που τα καλλιεργούν σ' ένα μπαξέ παραδίπλα, δουλεύει πολύ τηγάνι αλλά έχει και σχάρα. Στα αρνητικά του οι πολύ τσιμπημένες τιμές για την φάση του (μας βγήκε ~22€/άτομο χωρίς απόδειξη).

Εικόνες (15)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Σκουμπρί καπνιστό (μέτριο)
[εικόνα]
Σκύλος
[εικόνα]
Πατάτες (καλές)
[εικόνα]
Παντζάρια (καλά)
[εικόνα]
Μελιτζανοσαλάτα (δικιά τους και καλή)
[εικόνα]
Καραβίδες τηγανητές και μπακαλιάρος (το πρώτο καλό, το δεύτερο μέτριο)
[εικόνα]
Καραβίδες τηγανητές και κουτσομούρες (καλά και τα δύο)
[εικόνα]
Γκράπα (καλή)
[εικόνα]
Εξωτερικά
[εικόνα]
Ο μπαξές όπου καλλιεργούν τα λαχανικά τους
[εικόνα]
Εξωτερικά (Σεπτέμβριος 2011)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Σεπτέμβριος 2011)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Σεπτέμβριος 2011)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Σεπτέμβριος 2011)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Σεπτέμβριος 2011)

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Χόρχε
Μετά από παρουσίαση του μαγαζιού σε άρθρο για κρυφά στέκια της Θεσσαλονίκης το μαγαζί έκλεισε. Ίσως μερικά πράγματα πρέπει να μένουν κρυφά στις μέρες μας.
alexb
οφείλω να ομολογήσω πολύ όμορφο το τοπίο,η θέση και η ησυχία
που σου προσφέρει μία εξόρμηση σε τούτη την ψαροταβέρνα/παράγκα του Αξιού.Απο φαγητά όμως όχι πολλά πράγματα,τουλ όχι όπως τα περίμενα.Σαλάτες λαχανίδα καλη,μαρούλι.Αλοιφές ταραμάς,χτυπητή τυποποιημένες και μελιτζανοσαλάτα,σκορδαλιά, δικές του καλές.Πατατούλα τηγανιτή εξαιρετική,ίσως το καλύτερο πιάτο του.Κυρίως πήραμε σουπιά τηγάνι,γαρίδες τηγάνι και γλώσσες τηγάνι.Είχε και κουτσουμούρα τηγανιτή που δεν ζητήσαμε.Μας βγήκε με τσίπουρο για ποτό περίπου 25 το άτομο(ανευ απόδειξης).Αν είναι να ξεκινήσω απο θεσ/νικη για εκεί,προτιμώ να στρίψω στον αριστερά χωματόδρομο..
leftiblack
Ταβερνοαλάνι σωστά τον έκοψες τον ιδιοκτήτη (Σωτήρης) είναι αλάνι σωστό. Μέσα σε όλα και στα εναλλακτικά (θέατρο, μουσική κτλ) αλλά και παιδί της πιάτσας. Κόβει το μάτι του και ανάλογος με το πώς σε ζυγίζει σε συμπεριφέρεται. Κατά καιρούς σε αυτό το μαγαζάκι έχουν φάει διάφοροι διάσημοι από τον David Byrne των Talking Heads μέχρι την Ελευθερία Αρβανιτάκη (ο Μύλος παλιά έστελνε πολύ κόσμο εκεί για φαί). Το φαγητό είναι τυπικό ψαροταβέρνας. Στα υπέρ για όσους έχουν πιάσει την γνωριμία ότι μπορεί τον χειμώνα να ανοίξει το μαγαζί μόνο για πάρτι σου. Έχουμε κάνει εξαιρετικά γλέντια Ι.Χ με την παρέα μου. Το κακό βέβαια είναι ότι πρέπει να γυρίσεις πίσω στην Θεσσαλονίκη μετά από την τσιπουροκατάνιξη. Οι τιμές είναι όντως τσιμπημένες και την τελευταία φορά που πήγαμε (καθαρά Δευτέρα) στραβώσαμε γιατί νιώσαμε να μας τον πιάνει από λίγο έως πολύ……. Αλλά από την άλλη πάνω κάτω τα ίδια πληρώνεις και σε διάφορες δήθεν καλές ταβέρνες (και χωρίς απόδειξη)χωρίς να έχεις στην παρέα σου τον Σωτήρη, τις ιστορίες του και τα γενναιόδωρα κεράσματα (άλλο πράγμα ο λογαριασμός και άλλο τα κεράσματα στην παρέα που πίνουμε και τραγουδάμε). Στο φινάλε μερικά γούστα σπάνια πρέπει να πληρώνονται. Χαλάλι ρε Σωτήρη.