Αργοφαγείο

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΜεζεδοπωλείο, Εστιατόριο
ΔιεύθυνσηΑπελλού 6, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310221755
Διαδίκτυο
Ωράριο13:00-01:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Νέο, Αργοφαγείον, Ναυαροίνος, Βραδυφαγείον
Άνοιξε17 Μαρτίου 2012
Πρόσθετες πληροφορίες:
Ιδιοκτήτης ο Γεώργιος Οικονόμου (αδερφός του Αλέκου Οικονόμου).

Chef ο Γιάννης Κατσαντώνης.

Στη θέση του υπήρχε το ομώνυμο Αργοφαγείο (από τον αδερφό του ιδιοκτήτη).

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Φλεβάρη 2019 & Φλεβάρη 2020. Είχα ξεχάσει την ύπαρξη του μαγαζιού! Ο χαρακτήρας ίδιος με τις παλιές μου αναμνήσεις. Μικρός ζεστός χώρος, μοιάζει με συνοικιακή ιταλική τρατορία, φιλική ιδιοκτησία, πολλά πιάτα ημέρας και γενικά το μενού αλλάζει ευτυχώς συχνά, το φαγητό πάνω από το μέσο όρο. Τιμές νορμάλ. Αξίζει, θα ξαναπάω!

Εικόνες (78)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κερασμένο χοιρομέρι για κρασομεζέ
[εικόνα]
Κατσικίσιο λουκάνικο (δυνατό)
[εικόνα]
Κοτόπουλο με γλυκοπατάτα (κάπως αδύναμο)
[εικόνα]
Ταμπουλέ
[εικόνα]
Παστουρμαδόπιτα (ωραία)
[εικόνα]
Ελιές τηγανητές (επίσης ωραίος μεζές)
[εικόνα]
Σαλάτα τρικολόρε
[εικόνα]
Αγκινάρα (εκλεκτός μεζές)
[εικόνα]
[εικόνα]
Κρεσπέλε αλά Τοσκάνα (σαν κανελόνια αλλά με κρέπα πολύ νόστιμα)
[εικόνα]
Ψωμί αργής ωρίμανσης
[εικόνα]
Μπριζολάκια με λάδι τρούφας
[εικόνα]
Λαδοτύρι ψητό
[εικόνα]
Αγκινάρες
[εικόνα]
Κερασμένο γλυκάκι (οκ)
[εικόνα]
Κοψίδια με λάδι τρούφας
[εικόνα]
Παστουρμαδόπιτα
[εικόνα]
Αυγά με παστουρμά
[εικόνα]
Κεμπάπ
[εικόνα]
Τηγανιά χοιρινή
[εικόνα]
Σαλάτα με σπανάκι, λιαστές ντομάτες και ανθότυρο (πολύ καλή)
[εικόνα]
Πουγκάκια με τυρί και παστουρμά
[εικόνα]
Εξωτερικά (Δεκέμβριος 2021)
[εικόνα]
Τρικολόρε (καλή)
[εικόνα]
Κεμπάπ (καλό)
[εικόνα]
Τριπλό (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Δραμινά λουκάνικα (πολύ καλά)
[εικόνα]
Ταλιατέλες με τόνο Αλοννήσου (πολύ καλό)
[εικόνα]
Χοιρομέρι (καλό)
[εικόνα]
"Camembert πανέ τηγανητό με σάλτσα βατόμουρο" (καλό, η σάλτσα βατόμουρο υπερβολικά γλυκιά)
[εικόνα]
"Κοψίδια μαριναρισμένα σε λάδι τρούφας ψητά" (μια χαρά)
[εικόνα]
Τυριά (καλά)
[εικόνα]
"Αμπελοσαρμάδες" (οκ)
[εικόνα]
"Λουκανιά (σαγανάκι με διάφορα λουκάνικα, ντομάτα, κρεμμύδι, μανιτάρια και γραβιέρα)" (δε θα το ξανάπαιρνα)
[εικόνα]
"Μαριναρισμένη χοιρινή τηγανιά με λιαστές ντομάτες και πιπεριές" (οκ)
[εικόνα]
"Πιπεριές Φλωρίνης στο ξυλόφουρνο" (οκ)
[εικόνα]
"Αγγινάρες με σκορδόλαδο κάπαρη και βαλσάμικο" (πολύ καλές)
[εικόνα]
Ψωμί (καλό)
[εικόνα]
Κόκκινο "Refosco Αδάμ 2013" (καλό, αλλά σε μεγάλη ποσότητα μου έκανε κεφάλι)
[εικόνα]
Κόκκινο "Refosco Αδάμ 2013" (καλό, αλλά σε μεγάλη ποσότητα μου έκανε κεφάλι)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Φλεβάρης 2020)
[εικόνα]
Μανούρι με μαρμελάδα κρεμμύδι (καλό)
[εικόνα]
Λαχανοσαρμάδες (καλοί)
[εικόνα]
Μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα (καλή)
[εικόνα]
Κοψίδια (καλά)
[εικόνα]
Παστρουμαδόπιτα (καλή)
[εικόνα]
Αυγά με καβουρμά (καλό)
[εικόνα]
Αγιωργίτικο (αδιάφορο)
[εικόνα]
[εικόνα]
Χυλοπίτες τσουκνίδας με κολοκυθάκι και αρκουδόσκορδο (ωραίες)
[εικόνα]
Κοψίδια με σπιτίσιες τηγανητές πατάτες (τρυφερά και ωραίες πατάτες)
[εικόνα]
Μανούρι σχάρας με μαρμελάδα κρεμμύδι
[εικόνα]
Τηγανητές ελιές με θυμάρι (ωραίος μεζές)
[εικόνα]
Φθινοπωρινό ταμπουλέ (εξαιρετικό) & Σαλάτα (καλή)
[εικόνα]
Δραμινό λουκάνικο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Κοψίδια (πολύ καλά)
[εικόνα]
Μαραθόπιτα (εξαιρετική)
[εικόνα]
Παστουρμαδόπιτα
[εικόνα]
Απάκι με μανιτάρια
[εικόνα]
Λουκάνικο στο τηγάνι (για το μεθύσι μια χαρά)
[εικόνα]
Αλλαντικό (καλό)
[εικόνα]
Καπνιστή μπριζόλα (οκ-καλή)
[εικόνα]
Τουρσί, δικό τους κέρασμα (πολύ καλό, με πολύ σκόρδο)
[εικόνα]
"Λουκάνικα γεμιστά με σταμναγκάθι" (πολύ καλά)

Κατάλογος (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Εδεσματολόγιο
[εικόνα]
Κατάλογος Φεβρουαρίου 2020: σελίδα 6/6
[εικόνα]
Κατάλογος Φεβρουαρίου 2020: σελίδα 5/6
[εικόνα]
Κατάλογος Φεβρουαρίου 2020: σελίδα 5/6
[εικόνα]
Κατάλογος Φεβρουαρίου 2020: σελίδα 4/6
[εικόνα]
Κατάλογος Φεβρουαρίου 2020: σελίδα 3/6
[εικόνα]
Κατάλογος Φεβρουαρίου 2020: σελίδα 2/6
[εικόνα]
Κατάλογος Φεβρουαρίου 2020: σελίδα 1/6
[εικόνα]
Πιάτα ημέρας (3 Φεβρουαρίου 2020)
[εικόνα]
Πιάτα ημέρας

Σxόλια (18)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Γαργαντούας
Απορώ πως τόσα χρόνια δεν είχα επισκεφθεί αυτό το μαγαζί. Πάρα πολύ ζεστός χώρος, μικρός, ζεστοί άνθρωποι και ο υπάλληλος και ο σεφ που μας υποδέχθηκαν. Πολλά πιάτα ημέρας μεγάλος κατάλογος αρκετά περίεργα πράγματα ενθουσιαστήκαμε με τα περισσότερα πολύ ωραίες γεύσεις μόνο με τα μπριζολάκια με λάδι τρούφας δεν βρήκαμε κάτι το ιδιαίτερο ούτε είχε γεύση λαδις τρούφας απλά μπριζολάκια λαιμού και τσαουσακια με παστουρμά που έβγαζαν λαδιλα και δεν βρήκαμε πουθενά παστουρμά. Ψωμί αργής ωρίμανσης πολύ ωραίο.

Πολύ καλές τιμές πολύ ζεστός χώρος και κόσμος ανυπομονώ για τις επισκέψεις που θα ακολουθήσουν να δοκιμάσω και άλλα πράγματα. Αξίζει και με το παραπάνω
Γιαντράνκα
Για μένα ο ορισμός του τίμιου ταβερνείου στο κέντρο της πόλης. Ωραία πιάτα/μεζέδες, μαγειρεμένα με μεράκι, βγάζουν οικειότητα όπως και το πολύ φιλικό σέρβις. Δεν έχω περάσει ποτέ άσχημα, με ικανοποιητικό τσίμπημα και μια ολιά αλκοόλ βγαίνει περί τα 12€/άτομο. Το προτείνω ένθερμα.
επίκουρος
Τελευταίο βράδυ πριν την αναχώρηση επέλεξα το αργοφαγείο. Είχα πάει πριν από χρόνια και είχα μείνει καλές εντυπώσεις, και γι αυτό ξαναπήγα. Γλώσσα μοσχαρίσια (πολύ καλός μεζές!!!) μανούρι με μαρμελάδα κρεμμυδιών (καλό και αυτό), παστουρμαδοπιτα (ήθελα παραπάνω παστουρμά) λαχανοντολμάδες (καλοί) και βουβαλίσια σουτζουκάκια (ΟΚ). Μου αρέσει και θα ξαναπάω...
Mikey
Μετά από πολλά χρόνια στη λίστα κατάφερα να το επισκεφθώ. Πολύ ευγενικό προσωπικό και προσεγμένο περιβάλλον που δίνει την αίσθηση κουτουκιού. Δοκιμάστηκαν αυγά με παστουρμά (πολύ αρμυρός ο παστουρμάς), πουγκακια (που δε θυμάμαι πως τα λέει) με τυρί και παστουρμά πολύ νοστιμα, μια σαλάτα με σπανάκι, λιαστες ντομάτες και ανθότυρο (πολύ καλή), τηγανιά χοιρινή και κεμπαπ πολύ καλά. Το χύμα κόκκινο κρασί οκ όπως και το κερασμένο μελομακάρονο μετά.
Εξαιρετική εντύπωση μου έκαναν οι τιμές που είναι όχι απλα καλές αλλά χαμηλές για το τι προσφέρει το μαγαζί. Προτείνεται και θα το επισκέπτομαι συχνά.
Anestis Deras
Σταθερή αξία. Πρώτη επίσκεψη μετά την καραντίνα. Πλέον έχει και τραπεζάκια έξω! Το φαγητό εξακολουθεί να είναι πολύ καλό. Τιμές σταθερά καλές. Πιάτα που ξεχώρισαν, ταλιατέλες με τόνο Αλοννήσου, Δραμινά λουκάνικα, κεμπάπ, τριπλό
JohnJohn
Πρόσφατη επίσκεψη 2 ατόμων. Πήραμε κεμπάπ με πίτα και γιαούρτι, καπνιστή μπριζόλα, μαρούλι - ρόκα - παρμεζάνα και ψωμί στα 19€. Ωραία υλικά, ωραίες γεύσεις, λίγο μικρές οι μερίδες, λίγο στενός ο χώρος. Συνολικά ίσως ξαναπήγαινα.
Σταύρος
3 επισκέψεις τον περασμένο χειμώνα επιβεβαίωσαν τα ποιοτικά υλικά και τη δημιουργική διάθεση του μάγειρα. Συνοψίζοντας τρως καλά, σε ζεστό περιβάλλον, χαλαρή διάθεση και νορμάλ τιμές. Προσωπικά το θεωρώ το ελληνικό αντίστοιχο μιας ιταλικής τραττοριας.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
slits23
το ήξερα εδώ και τριάντα χρόνια αλλά δεν είχα πάει ποτέ. Πρώτη επίσκεψη σήμερα. Τηγανιά μανιταριών, καλή, «φρέσκο» φλώρινας (λουκάνικο), καλό, χυλοπίτες με απάκι, πολύ καλές, μαραθόπιτα, οκ, καλό το μέσα και νόστιμο, στο φύλλο καταλάβαινες το τηγάνι. Σέρβις ευγενέστατο, τιμές εξαιρετικές. 25 δώσαμε, χωρίς αλκοόλ, με νερό και ψωμί (2,5 αυτά). Δεν έχω κανένα παράπονο, ωστόσο η αλήθεια είναι πως περίμενα ένα κλικ παραπάνω. Θεωρώ πως ήταν φαγητό πολύ καλής ταβέρνας.
Hungry_Tux
Λαϊκό περιβάλλον, ευγενικό σέρβις, με χαμηλές τιμές. Κεμπάπ, αυγά με παστουρμά, σαλάτα πικάντικη, κοψίδια, πατάτες τηγανητές, όλα αξιοπρεπή, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Τίμιο λευκό ξινόμαυρο χύμα και πληρωμή, η οποία φτάνει με το ζόρι τα 15 ευρώ το άτομο και κερασμένο γλυκάκι στο τέλος.
Βικτωρ Τ.
Σερβις ευγενεστατο και αποτελεσματικο. Ζεστο περιβαλλον μια χαρα η μουσικη. Κρασι κοκκινο αγιωργιτικο αδιαφορο για να μην πω κακο ακομα και για χυμα. Λαχανοσαρμαδες καλοι, μοσχαρισια σπαλομπριζολα καλη, κοψιδια καλα, αυγα με καβουρμα καλα, παστρουμαδοπιτα καλη, μανουρι με μαρμελαδα κρεμμυδι καλο +κερασμενο γλυκο=50 ευρω. Μου αρεσε και το προτεινω (την επομενη ομως θα αποφυγω το κρασι)
Γιαντράνκα
Μετά από καιρό πίσω στο αργοφαγείο, παρότι ημιυπόγειο βγάζει έτσι μια ωραία εσάνς καπηλειού. Πήραμε τηγανητές ελιές με θυμάρι που σαν ωραίος μεζές, τα πολύ τρυφερά κοψίδια με τις σπιτικές πατάτες, το μανούρι με την συμπαθητική μαρμελάδα κρεμμύδι και τις ενδιαφέρουσες χυλοπίτες με το γλυκίζον, ήπιο αρκουδόσκορδο. Δώσαμε χωρίς ποτό μόλις 23,5€, που είναι εξαιρετική τιμή, συν το πολύ φιλικό σέρβις και τον καταδεχτικό μάγειρα, μείναμε ικανοποιημένοι και θα ξαναπάμε με χαρά.
Anestis Deras
Επίσκεψη μεσημέρι Κυριακής μετά από πολύ καιρό και η αίσθηση η ίδια. Ο χώρος οικείος και το φαγητό έντιμο. Η μοναδική διαφορά ότι πλέον το μαγαζί είναι άκαπνο. Λατρεμένο τραπεζάκι στο παράθυρο. Δοκιμάσαμε : Δραμινό λουκάνικο ( πολύ καλό), σαλάτα (καλή), κοψίδια (πολύ καλό), μαραθόπιτα (εξαιρετική). Ψωμάκι και ελιές κρητικές κέρασμα επίσης πολύ καλά. Τιμές νορμάλ. Θα ξαναπάω !
toy
Επίσκεψη την Παρασκευή 22/2/19, 2 άτομα φάγαμε ένα εξαιρετικό σεσκουλοσαρμά πραγματική αποκάλυψη το πιάτο, μία πικάντικη, ένα αρσενικό Νάξου, ωραίες πατάτες τηγανιτές στο χέρι τηγανισμένες σε καθαρό λάδι, ένα ωραίο μοσχάρι στο τηγάνι σχεδόν σαν το σετσουάν, 1 κιλό εξαιρετικής ποιότητας χύμα λευκό trebbiano στο τέλος μας κεράσανε ακόμη μισό κιλό και γλυκάκι με απόδειξη κανονικά στα 40€ όλα.
Service αυθεντικό, έξυπνο και ιδιαίτερο.
Να επισημάνω δύο πράγματα, το housewine αποτελεί διεθνώς ένα πολύ σημαντικό παράγοντα για τις κριτικές εστιατορίων, το συγκεκριμένο μαγαζί νομίζω ότι σερβίρει το καλύτερο housewine της πόλης.
Το δεύτερο είναι προσωπικό και άρα υποκειμενικό και αφορά τη μουσική που ήταν για τα δικά μου γούστα καταπληκτική.
Εγώ προσωπικά θα ξαναπάω γιατί μου άρεσε πολύ, φυσικά θα το προτιμούσα άκαπνο αλλά ίσως είναι κι αυτό ένα κομμάτι της αυθεντικότητας του.
Αποστόλης95
Πολύ όμορφος χώρος σε ήσυχο στενό με καλή μουσική και ευδιάθετη εξυπηρέτηση. Τα πιάτα που έχει είναι μικρά σε μέγεθος αλλά ποιοτικά.

Στην αρχή φέρνει ζεστά ψωμάκια τα οποία μαζί με το ντιπ βούτυρο-ροκφόρ τα χρεώνει 0.5€/άτομα αλλά αξίζουν γιατί είναι ΤΡΟΜΕΡΑ! Κατά τα άλλα αγκινάρες τουρσί πολύ καλές, κολοκυθάκι τουρσί οκ, πικάντικη οκ, πατάτες τηγανιτές καλές, απάκι οκ, μανιτάρια σχάρας πλευρώτους καλά, ρεβυθοσαλάτα τίποτα ιδιαίτερο και ακριβή. Το τσίπουρο χύμα μου φάνηκε βαρύ αλλά δεν είχε παρενέργειες την επόμενη μέρα. Ρετσίνα και κρασί χύμα και αυτή οκ.

Συνολικά αρκετά καλό μαγαζί, θα ξαναπάω σίγουρα. Έχει ιδιαίτερα πιάτα που δεν βρίσκεις σε πολλά μαγαζιά (όπως τα τουρσιά του). Ωστόσο δεν πρέπει να πας για φαΐ γιατί θα βγει πολύ ακριβά. Αλλά για λίγους μεζέδες μαζί με το ποτό σου είναι καλή επιλογή.
Alexandros
Επίσκεψη σήμερα το μεσημέρι, μετά από καλές συστάσεις φίλων.
Πήραμε (2 άτομα) τα εξής:
-Καλοσώρισμα με 2 καυτά ψωμάκια (διαφορετικού είδους) και ντιπ βούτυρο-ροκφόρ
-Παπαρδέλες με μοσχαράκι κοκκινιστό πικάντικο - πολύ καλό
-Κοφτό μακαρονάκι με πανσέτα και μπέικον - δυνατή γεύση, πλούσιο πιάτο
-Πατάτες τηγανητές - αρκετά χοντροκομμένες, στο χέρι, έχω φάει και καλύτερες
-Σαλάτα πικάντικη - πολύ καλή
Στο τέλος κέρασε χαλβά, που δε μας τρέλανε.
Τα παραπάνω, συν μια Κάιζερ και κολα, βγήκαν στα 24,50€ (με απόδειξη).

Συμπερασματικά, πολύ καλά πιάτα όσα δοκιμάσαμε, "σπιτικό" φαγητό σχεδόν, και οι τιμές θα μπορούσαν να είναι ένα κλικ κάτω.
Epicurean
Εξαιρετικό σέρβις, πεντανόστιμα πιάτα, όμορφο περιβάλλον, οι τιμές θα μπορούσαν να είναι λίγο καλύτερες αλλά δεν ξεφεύγουν από λογικά πλαίσια. Όλα τα πιάτα δείχνουν προσοχή στη λεπτομέρεια, μέχρι και τα ορεκτικά. Οπωσδήποτε αξίζει.
Γιαντράνκα
Δύο απανωτές σχεδόν δοκιμές με θετικές εντυπώσεις:
-σαλάτα σπανάκι, απάκι, μέλι πολύ καλή
-παντζάρι με γιαούρτι πολύ καλό με αρκετούτσικο σκορδάκι
-μπεκροτηγανιά οκ
-καπνιστή μπριζόλα καλή
-κεφτεδάκια παρμεζάνας νόστιμα και ιδιαίτερα
-σπαγγέτι με κόκκινη (καυτερή) σάλτσα, εξαιρετικό βράσιμο της πάστας
-καϊγιανάς αρκετά κακό πιάτο, προς αποφυγή
-μανούρι ψημένο μια χαρά
-νόστιμο ζεστό εισαγωγικό ψωμάκι
-κερασμένο γλυκό (σιμιγδαλένιος χαλβάς).
Ζεστούτσικο μαγαζί παρότι υπόγειο, φιλικό σέρβις, καλή μουσική. Γενικά μου άρεσε αρκετά, και θα έλεγα βάσει των τελευταίων -δικών μου επισκέψεων- ότι υπερτερεί σε σχέση με το διπλανό βαρύ πεπόνι.
radiofonakias
Το μαγαζί το επισκέφτηκα την πρώτη κιόλας μέρα που άνοιξε. Στην κουζίνα δουλεύουν τα ίδια άτομα. Από προσωπική πείρα (μιας και ήμουν θαμώνας και στην προηγούμενη περίοδο λειτουργίας του μαγαζιού) και μετά από δοκιμή 6-7 πιάτων, έχουν κρατήσει τα ίδια στάνταρντς.