Εικόνες (377)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Άποψη φύλλου (πολύ καλό, σπιτικής φροντίδας)
Τυρόπιτα (μέτρια - αν και η γέμιση, εξ όψεως, είχε δημιουργήσει προσδοκίες)
Cheeseburger (πολύ γλυκιά sauce, όλα τα υπόλοιπα πολύ αδιάφορα)
Μερίδα χοιρινά σουβλάκια (μια χαρά, ζουμερά και όσο πρέπει λιπαρά)
Biftek (πολύ νόστιμο, με εξαιρετικό ψήσιμο)
Meat the SFRJ way (πολύ νόστιμο)
Λαχανοντολμάδες (μια χαρά)
Διαφορετικοί τύποι ψωμιού και άιβαρ (εξαιρετικά, αμφότερα)
Καυτερή πιπεριά (ήρθε μόνο με ξύδι, καλή)
Ποικιλία κρεατικών (σουτζουκάκι και μπιφτέκι καλά, τα υπόλοιπα οκ)
Σνίτσελ κοτόπουλο (αδιάφορο)
Σαλάτα ντομάτα (σχεδόν αλάδωτη, οκ)
Πίτα με πατάτα (σε άρτια βρασμένα κυβάκια, αδιάφορη)
Burek με κιμά (πάρα πολύ καλό, γέμιση ιδιαίτερα νόστιμη), ζύμη μακρόστενη με απροσδιόριστο αλλαντικό (οκ)
Burek με κιμά (μέτριο γενικά, γέμιση οκ, φύλλο πλαδαρό)
Σφολιάτα με πίτα και σπανάκι (ωραία και πλούσια η γέμιση, πυκνή πικρή και άνευρη η σφολιάτα)
Pretzel γεμιστό με τυρί (αρκετά καλό)
Πίτα με σπανάκι και τυρί (τυποποιημένη, αδιάφορη)
Με κοτόπουλο και απροσδιόριστη λευκή σάλτσα (κακό)
Γύρος χοιρινό (ο γύρος τυποποιημένος μα ελαφρώς τσαχπίνης, η πίτα καλή, συνολικά οκ)
Η αλήθεια είναι ότι, καθώς δεν έχει την κίνηση εκείνη για να υποστηρίξει πολλές και διαφορετικές επιλογές κομματιού στον θερμοθάλαμο (που ενίοτε δε θερμαίνεται και ερωτάσαι αν επιθυμείς το κομμάτι ζεσταθεί στον φούρνο), αν είσαι περαστική είναι ρουλέτα αν θα τύχει κομμάτι που μόλις βγήκε ή που έχει κάποια ώρα. Βέβαια, απ' την άλλη, αυτό βγαίνει σε καλό, γιατί το κόστος δεν συμπιέζεται εις βάρος της ποιότητας για ανταγωνιστική κάλυψη μαζικής ζήτησης.
Φρεσκοψημμένη, λοιπόν, που καταναλώθηκε άμεσα.
Λεπτή, αφράτη και καθόλου λαστιχωτή, με δόσεις bubble crust στο στεφάνι, που δείχνει ότι γίνεται καλή δουλειά με τα ζυμάρια.
Τα toppings της σπέσιαλ τα κλασσικά, οκ.
Δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη, η μεγάλη πίτσα είναι στα 10€.
Ευχάριστο το γεγονός ότι δείχνει να έχει πιάσει.
Δεν είναι πίτσα για να θυμάσαι, αλλά είναι αξιοπρεπής και σε οκ τιμή.
Δοκιμάστηκαν πίτες, που όπως αναφέρουν είναι δικές τους, και δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω.
Η πίτα με κολοκύθι και πιπεριά μια χαρά.
Η κρεατόπιτα (ως τέτοια αναφέρεται, αλλά πρόκειται για κιμαδόπιτα) οκ, αλλά λίγο πιο στεγνή από,
Η τυρόπιτα ήταν πολύ καλή —το τυρί γευστικά ξεχώριζε σημαντικά.
Το φύλλο όλων ήταν τραγανό, αλλά όχι εύθρυπτο. Στα λάδια τόσο όσο. Με αρκετές διαστρωματώσεις, που συνολικά τις ανέβαζε. Πολύ καλό.
Μου άρεσε η σαφώς πιο λαϊκή ατμόσφαιρα του μίγματος των θαμώνων, που διαφέρει σημαντικά από το αμιγώς φοιτητικό κοινό των υπολοίπων.
(Άνοιγμα παρένθεσης: Σε πρόσφατη -σπάνια για μεσημεριανή ώρα- επίσκεψη σε αυτή την περιοχή του κέντρου, συναντήθηκα με κάποια από τα μαγειρεία των φοιτητικών χρόνων (Αγ. Δημητρίου, προξενείο, αρχή Κασσάνδρου). Μάλιστα, όντας ανοικτά και με καλο καιρό που είχε ως αποτέλεσμα τα εξωτερικά τραπεζάκια να γεμίζουν και να αδειάζουν εν ριπή οφθαλμού, παρατήρησα (και ένα δάκρυ κύλησε..) ότι οι συνήθειες των πολλών δεν άλλαξαν --και μάλλον δεν πρόκεται να αλλάξουν. Κοτομπουκιές ή gordon blue με πατάτες τηγανιτές, ή και ενίοτε φούρνου, στα τρία απ' τα τέσσερα τραπέζια, μόνοι, ζευγαράκια ή παρέες (έως και) των 3, να απολαμβάνουν τον εθιστικό αυτό συνδυασμό.)
Κοντοσούβλι κοτόπουλο πολύ καλό, γευστικό και ζουμερό.
Γύρος χοιρινός ευχάριστος και χοντροκομμένος.
Από τις επιλογές για γέμισμα, επιλέχθηκε το "
Άρεσε το τζατζίκι που είχε άνιθο. Το κρεμμύδι καλό. Η ντομάτα λεπτοκομμένη.
Μιας και δεν βρίσκομαι ποτέ στην περιοχή για το διά ζώσης, θα υπάρχει στο νου για τις εντός ορίων ζώνης του delivery πείνες.
Τον θεωρώ αξιοπρεπέστατη επιλογή, όχι απλώς για το σθενάζον από καλά γυράδικα κέντρο, αλλά και για την πόλη.
Αφορμή για να περάσω τώρα από εδώ και να γράψω, είναι ότι χθες, εν έτει 2024 και με τις τιμές εκεί που είναι, πήρα λουκάνικο σε πίτα με αλοιφή 2,
Σκόπια: Μείναμε για λίγες ώρες, οπότε δοκιμάζαμε ό,
- Pekara: Diman
- Bar: Balet (το βρήκαμε να ξενυχτάει μεσοβδόμαδα, είχε ροκενρόλ και χορό)
Παίρνουν ευρώ (αφού στρογγυλέψουν προς τα πάνω), κάρτες ντεμί.
Βελιγράδι:
- Pekara: Andjelko (για burek), Kircansky
- Ethnic (στο χέρι, σε περίπτωση που λαχταρίσετε μεξικάνικο): Tortilla Casa
- Kafana*: SFRJ (τουριστικό, αλλά συμπαθέστατες γεύσεις σε κάποια πιάτα)
- Bar: Sinnerman (κάνει live), April (*και* cocktails)
- Live: BAM Club
Κάρτες ντεμί, χρειάζεται συνάλλαγμα.
*Δυστυχώς, δε βρήκαμε κάπου σέρβικο φαγητό χωρίς να είναι τουριστικό. Aka ένα κουτούκι να το ευχαριστηθείς. @Meraklis_Thess: Αν βρεις αυτές τις σημειώσεις, βάλε τίποτα να το έχουμε υπόψη;)
Ημι-τουριστικό εστιατόριο (ίσως και χωρίς το "
(Παρένθεση: Όλως τυχαίως, την ίδια μέρα - δηλαδή 24/03 - ήταν και η επέτειος έναρξης των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, οπότε πετύχαμε τραπέζι υπερήλικων ντόπιων με στρατιωτικές ενδυμασίες να "
Παρά την όλη αισθητική και το vibe, προσωπικά δεν μου έβγαλε επιτήδευση περισσότερη από αυτή που είχαν οι συνδηλώσεις του ντεκόρ. Ίσως να ήταν η μουσική (από post-punk έως alternative rock), ίσως το μη προσποιητό και φιλικό προσωπικό, ίσως η χαλαρή προσέλευση κόσμου. Έβγαζε ένα coziness.
Μεγαλούτσικος κατάλογος.
Όλα όσα πήραμε από άνω του μετρίου έως καλά, με εξαίρεση το biftek u ulju (μοσχάρι μαγειρεμένο και σερβιρισμένο σε λάδι (πολύ κακό) και βαλσάμικο).
Ξεχώρισαν: biftek, baked beans, meat the SFRJ way. Επίσης, οι εξαιρετικοί διαφορετικοί τύποι ψωμιού (μαύρο, πολύσπορο, καλαμποκίσιο).
Στα ποτά, rakija plum κι εδώ. Μια χαρά (κι εδώ).
Φάγαμε χορτάσαμε, ήπιαμε, βγήκε ~23€/άτομο. Οι τιμές για το ελληνικό πορτοφόλι αποδεκτές, για Σερβία ανεβασμένες.
Σε γενικές γραμμές άρεσε αρκετά. Θα μπορούσα να ξαναπάω και θα το πρότεινα για δοκιμή.
Λειτουργεί ως brunch-άδικο 9πμ με 4πμ και με lunch/dinner 5μμ με 10μμ.
Αν είστε λάτρεις του αβοκάντο τοστ και των αυγών ποσέ ή ψηφιακοί νομάδες, τότε αυτό είναι το μέρος σας.
Γευστικά, το English kimchi breakfast που πήρα δεν είχε καμία απολύτως γευστική ουσία. Σαν η διαδικασία του να τρως kimchi με αυγά να είναι σημαντικότερη από τα ίδια τα αυγά.
Δεν έβαλα χάσταγκ hipster για να μην το ναρκοθετήσω στις αναζητήσεις, αλλά πιστεύω ταιριάζει.
Βρίσκεται κοντά στο κάστρο, οπότε μιλάμε για περιοχή με αρκετή κίνηση. Το περιβάλλον είναι αυτό της "
Αν και ήμασταν αρκετά άτομα και το μαγαζί γεμάτο εξωτερικά, τραπέζι βρήκαμε αμέσως.
Μενού αναμενόμενα μεγάλο.
Όσα πήραμε οκ, χωρίς συγκινήσεις, αλλά και δίχως παραφωνίες. Ξεχώρισε το μπιφτέκι και το σουτζουκάκι, που ήταν γευστικά.
Στα ποτά: Αν και αντι-φαν των βρασιών που δεν προέρχονται από σταφύλι, η rakija δαμάσκηνου μου άρεσε (μετά τη 2η :
Συνολικά, βγήκε ~22€/άτομο. Το προ-12ετίας σχόλιο του peinasmenos για τις τιμές θα μπορούσε να γραφτεί και για τώρα. Για τιπ, όπως και αλλού, μόνο μετρητά.
Στα θετικά, ότι βρίσκεται κοντά σε σημείο που θα είστε για (μεγάλη) βόλτα και πιθανώς θα πεινάσετε, οπότε και προσφέρει την εν λόγω ευκολία με οκ, χωρίς εκπλήξεις, φαγητό.
Overall, δεν είχε κάτι το κακό, αλλά δεν ξεχώρισε και πουθενά. Αν δεν είναι του απολύτου στυλ σας, καλύτερα να ψαχτείτε αλλού.
Εδώ φάγαμε το πιο καλό burek με κιμά του ταξιδιού. Αν και ελαφρώς πιο λαδερό απ' τα υπόλοιπα, είχε αρκετά τραγανό, βουτυράτο φύλλο και νόστιμη γέμιση. Εξίσου καλό και το burek με τυρί.
Προτείνεται.
Φούρνος με burek, πιτοειδή και διάφορες ζύμες.
Safe επιλογή, αλλά χρόνου δοθέντος θα ήθελα να δοκιμάσω/ψαχτώ και με άλλα στην περιοχή.
Πίτσα με αλλαντικά οκ+, φαντάζομαι στην ώρα της θα είναι καλύτερη. Είχε και νηστίσιμη.
Τα ατομικά πεϊνιρλί διεκπεραιωτικά, με καλή, όμως, (κάπως γλυκίζουσα) ζύμη.
Σαντουϊτσάκι ατομικό (με φέτα, αγγούρι, ντομάτα) οκ.
Μπουγάτσα μισή-μισή: Τυρί κάπως φλατ, χωρίς βάθος και ένταση, απ' την άλλη ο κιμάς οκ, είχε νοστιμιά. Το φύλλο λεπτό και αρκετά '
Σπανακοτυρόπιτα με χοντρούτσικο φύλλο και γέμιση συμπαθητική, που έπαιρνε - αναλογικά - να είναι πιο πλούσια, ενώ η παρουσία πράσσου της έδινε. Δεν ξεχώρισε όσο θα μπορούσε.
Ομολογώ πως δεν είναι τόσο το φαγητό (παρόλο που σημειακά «είναι και παραείναι»), όσο η φιγούρα του κύριου Θόδωρου. Ευγενικός και εξυπηρετικός, όλο μες στην '
Μεζές '
Με το που πιάσαν οι πρώτες στάλες βροχής, ήρθε και γίδα βραστή. Απαλύνουσα και πραΰνουσα.
Κάποιες ώρες μετά, ο λογαριασμός συνοδεύτηκε με λίγο καθαρισμένο μήλο.
Το τσίπουρο έντονο, αλλά καλό. Έφερε τον γλυκύ.
Μία ομορφιά:)
Της ώρας: Μπιφτέκι γεμιστό αρκετά καλό (έχει κύμινο, ενημερωτικά) και μπριζολακια λαιμού μια χαρά. Έπασχαν λίγο στα συνοδευτικά τους, θα μπορούσε να υπάρχει καμία πατατούλα τηγανιτή ή φούρνου, κανένα ρυζάκι κ.
Μαγειρευτό: Αγριογούρουνο κοκκινιστό στη γάστρα με πατάτες τηγανιτες. Αρκετά νόστιμη κρασάτη η σάλτσα και το κρέας σχετικά τρυφερό.
Σούμα από όλες τις επίσκεψης:
- Γεύμα για δύο άτομα, πολύ φαί (ήτοι 3-4 μερίδες, 3-4 ορεκτικά) και λίγο ποτό, να υπολογίζετε περί τα 50-60€.
- Προσωπικά το θεωρώ το καλύτερο (μεταξύ αρκετών και καλών) απ' τα ταβερνάκια που δοκιμάστηκαν στην Ορεστιάδα.
- Άξιο μνείας το γλυκάκι που φέρνουν στο τέλος, μπορεί να διαφέρει απ' την προηγούμενη φορά, αλλά είναι κάθε φορά πολύ ταιριαστό.
- Προσωπικό / ιδιοκτήτης φιλικοί, πάντα κερνούσαν κάτι στο τέλος από,
- Θα το ξαναεπισκέπτομαι με χαρά.
Μπερεκέτι σε κυπριακή μια χαρά, σε ποσότητα μεγαλύτερη από,
Στα νεά: Γύρος χοιρινός οκ, τσαχπίνικα ανθυγιεινός χωρίς ωστό να ξεχωρίζει. Ο γύρος κοτόπουλο έβγαζε αρκετό λάδι, σε σημείο ενοχλητικό, ενώ - περιέργως - γευστικά παρέμενε πολύ χαμηλά.
Η πίτα του σε ενδιάμεσο επίπεδο, not great not terrible.
Overall, για τον προφανή λόγο, θα συνεχίσω να το έχω στο νου μου.
Θυμόμουν μόνο πιο απλά πιάτα, ως συνοδεία του τσίπουρου που έρεε - και συνεχίζει να ρέει - άφθονο.
Τώρα συναντήσαμε και έναν μικρό μεν, τίμιο δε κατάλογο.
Δοκιμάσαμε διάφορα, αλλά ξεχώρισαν (και άρεσαν) τα τσιγαριαστά χόρτα με πέστροφα και η σαλάτα σπανακόπιτα (απ' τις πιο καλές αυτής της κατηγορίας που έχω δοκιμάσει).
Συνολικά, θετικό το πρόσιμο της επίσκεψης (με τις ευχάριστες εκπλήξεις), για την οποία κρατούσα μικρό καλάθι. Διατηρεί το ύφος που περιγράφεται και σε παλαιότερα posts, που είναι πολύ οκ αν κάτι τέτοιο ψάχνεις, αλλά προσωπικά δύσκολα το επιλέγω για φαΐ και ποτό πλέον.
Ζητήθηκαν μισές μερίδες μπουγάτσας, ώστε να δοκιμαστούν οι αλμυρές του. Δόθηκαν με ευχαρίστηση (έχω συναντήσει να μην το εφαρμόζουν).
Τυρί στεγνό και κάπως αδιάφορο, σπανάκι καλό, κιμάς αρκετά γευστικός, ζαμπόν-κασέρι ένοχα απολαυστικό.
Το φύλλο πυκνό, χοντρό και τραγανό, πιο πολύ προς το πιτοειδές, αλλά δεν ενόχλησε.
Στα υπόλοιπα, διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε πίτες και ζύμες, μικρές ή μεγάλες.
Το περιβάλλον φιλικό. Οι μπάρμπες που πίνουν πρωινό καφεδάκι είναι plus. Θα μπορούσα να ξαναπεράσω για πρωινό καφέ και τσίμπημα.
Δοκιμάστηκε μπιφτέκι (γευστικό και ανάλαφρο), σε κυπριακή πίτα (σωστά ψημένη και αφράτη). Το γερμανικό burger κλασσικά καλό.
Αρκετά ευχαριστημένος για αυτό που προσφέρει, στην τιμή που το προσφέρει, ακόμη μια φορά.
Δοκιμάσαμε πίτες με φασόλι (συμπαθητική, ολίγον τι καυτερή, ήθελε μία σπιρτάδα ακόμη) και λουκάνικο (οκ, αν και πίστευα θα ήταν κάτι πιο ιδιαίτερο, τελικά ήταν βραστό). Εκείνη την ώρα δεν βρήκαμε χατσαπούρι. Ζυμώνουν και ψήνουν συνεχώς, με τα προϊόντα να βγαίνουν σε μικρά batches και να μένουν ζεστά. Ένα πέρασμα για δοκιμή των υπολοίπων θα το έκανα ευχαρίστως.
Καιρού επιτρέποντος, καθίσαμε σε ένα από τα 6-7 μικρά εξωτερικά τραπέζια, που όμως δεν είναι αν είστε περισσότερα από τρία-τέσσερα άτομα.
Σχετικά μικρός κατάλογος με καφενειακά πιάτα και new age (λόγω περιοχής άρα και κόσμου) ματιά/αισθητική. Χωρίς ωστόσο να εκτρέπεται από τις κλασσικές αποδόσεις.
Τα περισσότερα εξ όσων δοκιμάστηκαν ήταν μια χαρά. Μέγεθος τυπικού μεζέ.
Το τσίπουρο δυνατό και καλό.
Τιμές οκ, προσωπικό εξυπηρετικό και φιλικό.
Μας άρεσε.
Βράδυ Σαββάτου, Φλεβάρης '
Το ιδιαίτερο εδώ είναι πως το "
Το (πολύ καλό) ψωμάκι ψήνεται στα κάρβουνα, σε στυλ μπορώ να πω πως μου θύμισε αυτό του Μαύρου στη Θεσσαλονίκη.
Πανσέτα και λουκάνικο αποδεκτά. Ήθελα και το κεμπάπ, αλλά δεν συναντηθήκαμε.
Το μονό τεμάχιο (κόστους 5€) είναι λίγο για να γεμίσει ικανοποιητικά το ψωμί, με αποτέλεσμα πολλές μπουκιές να μην το συμπεριλαμβάνουν. Ωστόσο, λόγω ζαμπονοκάσερου δεν ήταν ενοχλητικό. Το διπλό (κόστους 6,
Overall, πληροί τις προϋποθέσεις συμπαθητικής επιλογής σε βρώμικο, θα μπορούσα να ξαναπάρω.
Μικρός κατάλογος. Δοκιμάσαμε: μαυρομάτικα (καλά και δροσερά), πατάτες σωτέ (οκ), τηγανιά μανιταριών (νόστιμα με ωραίο μαγείρεμα τα μανιτάρια, δυστυχώς με αρκετή ρίγανη που τα έριχνε κάπως), τυροκαυτερή (πολύ καλή και όπως πρέπει καυτερή), χοιρινά μπριζολάκια (μια χαρά), φιλετάκια κοτόπουλου (απλώς με κάρυ και ελαφρώς στεγνά), λουκάνικο (καλό).
Όλες οι μερίδες προς το μικρό μέγεθος, οπότε αν θέλετε να χορτάσετε θα χρειαστούν refills.
Γενικά, ευχάριστο περιβάλλον, φιλικό το προσωπικό, το φαγητό δεν ενθουσιάζει αλλά δεν απογοητεύει. Αν θέλετε να αποφύγετε πολύβουες καταστάσεις, είναι μια συμπαθητική εναλλακτική.
Περίεργο που δεν δουλεύει ψωμάκι (αν και σε σχετική ερώτηση άφησε να εννοηθεί πως έτυχε να μην έχει).
Το μπιφτέκι του αρκετά flat.
Αξίζει να σημειωθεί το ιδιαίτερα κακό assembling του τυλιχτού, όλα ατάκτως ερριμμένα στην σθενάζουσα πίτα, που δεν άφησε να φαγωθεί καν ολόκληρο.
Τα 4€ πολλά για πίτα.
Εν κατακλείδι, συγκριτικά (και όχι μόνο) η απέναντι κερδίζει κατά κράτος.
- Χωριάτικη, οκ (έλειπε το βάθος, παρότι κατσικίσιο το τυρί)
- Κιμάς, δυνατή γέμιση, αλλά κάπως λιπαρό - στο όριο - το σύνολο
- Γλυκιά κολοκύθα, καταπληκτική, άρεσε πολύ
Με χαρά θα τον επισκεφθώ ξανά για δοκιμή και άλλων συνδυασμών της Κυριακής.
Νέα ιδιοκτησία: Vasileva Elena
Πανσέτα και μπιφτέκι. Το πρώτο βασικό αλλά όχι κακό, το δεύτερο αδιάφορα οκ, με αρκετό κόλιανδρο (προσωπικά το βρήκα ενδιαφέρον, στην ομήγυρη δεν άρεσε). Το ψωμί καλούτσικο, αφράτο, ζαπατοειδές. Θετικό πρόσημο στο ζυμάρι, αλλά έως εκεί. Το συγκλονιστικά αδιανόητο η τιμή αυτού, ήτοι 4,
Διαθέτει μεταξύ άλλων και κατεψυγμένες πίτες, χειροποίητες, σε στρογγυλό, μετρίου μεγέθους, ταψάκι, με αρκετά νόστιμο φύλλο και πλούσια γέμιση, αν και κάπως τσιμπημένες σε τιμή (13€). Γκάμα: πρασοτυρόπιτα, σπανακοτυρόπιτα, τυρόπιτα, κοτόπιτα, κιμαδόπιτα.
Το όλο θέμα φαίνεται να ξεκινάει από τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίστηκε η ανάπλαση της Αγοράς. προϊόν της οποίας είναι και τα μαγαζιά που ήρθαν στο εγχείρημα. Καλογυαλισμένο/instagramable σημείο στήρας κατανάλωσης, απέχοντας παρασάγγας από τα στοιχεία που τη συνέθεσαν ως τόπο συνάθροισης και αγοροπωλησιών. Δεν λέω να έμενε παρατημένη και βρώμικη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ξανα-γενήθηκε περισσότερο εξυπηρέτησε μία αισθητική και λογική πολυκαταστήματος και λιγότερο, αν όχι καθόλου, την καθημερινότητα των κατοίκων.
Μία χαμένη ευκαιρία για την πόλη, ώστε να θυμίσει λίγο περισσότερο "
- δεν ξέρω αν είναι δική τους, αλλά έμοιαζε αισθητικά και γευστικά χειροποίητη - καλή και πλούσια.
(Μπαίνοντας στον Τομέα, προχορώντας ευθεία βρίσκετε το "
Πληροφοριακά, στην επιγραφή αναφέρεται τιμή κιλού 17€/kg, ενώ η ίδια τιμή, βάσει τιμής μερίδας (ήτοι 2,
Πληροφορίες:
Ιδιοκτησία: Demireva Antoaneta
Διεύθυνση: Χρυσόκαστρο Καβάλας
Ψάρι ημέρας το φαγκρί.
Ήρθαν στρείδια, καρπάτσιο με άρρωστο wakame και pickled ginger, ψαρόσουπα (!), φιλέτο ψαριού με χαβιάρι, πουρέδες (σελινόριζας, μαϊντανού) και πράσσο, ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί, black angus rib eye με μανιτάρια. Και δύο επιδόρπια: απροσδιόριστο λευκό με κρέμα, μαρένγκα, φρούτα του δάσους και προφιτερόλ. Όλα από πάρα πολύ καλά έως εξαιρετικά, πλην του ραβιόλι που ήταν αρκετά κάτω απ' το επίπεδο των υπολοίπων πιάτων.
Overall, πολύ νόστιμο φαγητό, προσγειωμένο και ταυτόχρονα ανεπιτήδευτα ενδιαφέρον. Με μία φιάλη κρασι, η τιμή διαμορφώθηκε στα 105€/άτομο (κόστος degustation 80€/άτομο). Το σέρβις ευγενικό κι εξυπηρετικό. Οι τιμές δεν είναι για επαναλήψεις, αλλά θα ήθελα πολύ να ξαναπάω, αφορμής δοθείσης .
Η εκμετάλλευση (όχι - τουλάχιστον για την ώρα - κακώς εννοούμενη) αυτών των πεδίων, όπως το φαγητό, η μουσική, ο κινηματογράφος, η τηλεόραση κ.
Όπως και παντού σχεδόν, έτσι κι εδώ, σε αυτή την εκμετάλλευση (που εννοώ "
Σε αυτή την προσπάθεια, λοιπόν, προσωπικά εκτιμώ ως ιδιαίτερα σημαντική την ύπαρξη ενός μέσου όπως το παρόν (με βάση την ίδια την κοινότητα), το οποίο αξιοποιεί έναν απ' τους όλο και περισσότερους τρόπος διάδοσης της πληροφορίας (σε ένα περιβάλλον ινσταγκραμικής προβολής των πάντων), μιας πληροφορίας η οποία κινείται οριζόντια, αφήνοντας -εν πολλοίς και στο μέτρο του δυνατού- απέξω πρακτικές χειραγώγησης οι οποίες επιχειρούνται στα περισσότερα σχεδόν κραταιά μέσα που γνωρίζω.
Έχοντας την πληροφορία ή και καμιά φορά ρισκάροντας, τουλάχιστον ας γεμίζουν τα στομάχια μας, πρωταρχικώς, με ειλικρίνεια. Αν μας αρέσει ή όχι το αποτέλεσμα, είμαστε εδώ για να το συζητάμε :)
* Η "
Επίσης, σαν κάπως όλα να ήταν μικρότερα/λιγότερα, αλλά είναι πιθανό αυτό να οφείλεται στο ότι η συνήθης προσλαμβάνουσα είναι αυτή του delivery.
Το φύλλο των μπουγατσών ήταν ήπια κρατσανιστό, αν μόλις είχε βγει και σερβιριστεί, διαφορετικά νοτισμένα πλαδαρό. Βασικό στοιχείο η απουσία περιττών λαδιών, γεγονός που τις καθιστά αρκετά ελαφριές, δίνοντας πόντους στον συγκεκριμένο τομέα. Δεν έχω φάει πολλές μπουγάτσες στα δυτικά, παρόλα αυτά δεν ξέρω πόσο εύκολα θα την τοποθετούσα στην θέση "
Πολύ ωραία η πράσινη σως, καυτερή και γευστική. Θα είχε ενδιαφέρον αν είχαν και κάτι ακόμα πιο καυτερό. Η sriracha μου φάνηκε αδιάφορη, μπορεί να οφείλεται όμως στον πράσινο ενθουσιασμό. Θα της δοθεί ευκαιρία ξανά.
Μου άρεσε που κατά την 7λεπτη παραμονή, αρκετός κόσμος περνώντας τσιμπούσε χοντογκάκι, γεγονός που δείχνει ότι το μαγαζί "
Σε άλλες επισκέψεις της ίδιας περιόδου, το φρέσκο καλαμάρι ήταν πολύ καλό και αξίζει. Τα απογύρω σε σταθερά οκ προς καλά επίπεδα.
(Το υφος του μαγαζιού είναι ανάλογο του Αλέκου και του Αιμίλιου - δυστυχώς ο τελευταίος ήταν κλειστός όσες φορές επιχειρήθηκε και δεν δοκιμάστηκε το πολυπροτεινόμενο σουβλάκι του - παλιακής αισθητικής και γεύσης, σε μικρά, ίσα να σταθείς, μαγαζάκια. Σε γενικές γραμμές, το χώρισμα θα μπορούσε χονδρικά να γίνει στα ακόλουθα: Γύρος/μπιφτέκι στην Θεοπίστη, σουβλάκι στον Αιμίλιο, σουτζουκάκι στον Αλέκο. Χωρίς, φυσικά, αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν αξιόλογα - χρονικώς και αισθητικώς νεότερα - ταχυφαγεία, για τα οποία θα υπάρξουν επιπλέον καταχωρήσεις.
Στο παρελθόν είχε και γύρο/σουβλάκια/μπιφτέκι, αλλά πλέον δουλεύει αποκλειστικά τα σουτζουκάκια (του Πίπη, reference εδώ: https:
Ευχάριστος ο Αλέκος, old school κατάσταση που καμιά σχέση δεν έχει με λογικές fast food, θέλω κάποια στιγμή να επιστρέψω. Αν βρεθείτε στην Χίο, να πάτε, το αργότερο έως τις 15:
Δηλώνω εθισμένος στις τηγανιτές λωρίδες χοιρινού με τη γλυκοκαυτερή σως της ομώνυμης πιατέλας, όπως και στα nachos με κοτόπουλο, jalapenos και cheddar. Καθώς και στο ένα (1) σφηνάκι Dubliner για κλείσιμο.
Ανθυγιεινό ναι, τα ρούχα παίρνουν γερή δόση φαγητίλας, οι τιμές στις μπύρες υψηλές. Θέλει να βρεις τη σύνδεση μαζί του, διαφορετικά εύκολα μπορεί να καταλήξει παντελώς αδιάφορο.
Δεν είναι εύκολο να επικρατήσει μία λογική/προσέγγιση για όλα, αυτό είναι σίγουρο. Φυσικά και αλλιώς θα τεθεί από το χι fine dining εστιατόριο και αλλιώς (και αν) απ' την χασαποταβέρνα, παρόλα αυτά η κουλτούρα δομείται και ο κόσμος εκπαιδεύεται. Οι στιγμές -προϊόν ευχαρίστησης- όλο και λιγοστεύουν, είτε λέγεται φαγητό είτε ποτό είτε γήπεδο είτε ταξίδι, τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό της μετρησιμότητας (περισσότερα λεφτά*, περισσότερα clicks, περισσότερα views), όλο και περισσότερα καταλήγουν άγευστα, τυποποιημένα, ανέραστα. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι αυτό θα πάει καλά, δεν πάει εδώ και πολύ καιρό, γιατί να πάει τώρα;
(*Το "
Τέσσερα άτομα που φάγαν /σκάσαν και με μετρημένο ποτό στα 123€. Στο τέλος ήρθε σοκολατόπιτα και γιαούρτι με σπιτικό γλυκό κουταλιού κυδώνι. Το σέρβις φιλικό και εξυπηρετικό.
Δύο άτομα που φάγαμε αξιοπρεπώς (ποιοτικά και ποσοτικά), 45€. Στην αρχή μας έφεραν μεζεδάκι πατάτες φούρνου που γινόντουσαν στη μασίνα που έκαιγε στο κέντρο του μαγαζιού, η οποία προσέδιδε μια γλυκιά θαλπωρή στον χώρο. Στο τέλος ήρθε γλυκό ραβανί με παγωτό.
Με χαρά θα το ξαναεπισκεφθώ και το προτείνω. Κάθε Τετάρτη είναι κλειστά και Κυριακή δουλεύει μόνο μεσημέρι.
Για τα παραπάνω (με όλα τα τεμάχια x2, τα μπιφτέκια x4) και με δυο ποτά, στα 57€. Τα προσωπικό άμεσο και φιλικό. Στο τέλος έρχεται γλυκάκι κερασμένο.
Overall, πρόκειται για λαϊκό ταβερνάκι, με χαμηλές τιμές και αξιοπρεπή ποιότητα. Προτείνεται αν θέλετε να κινηθείτε σε αυτό το κλίμα γεύσεων και προσλαμβανουσών.
Ανοιχτό καθημερινά, γύρο βγάζει μόνο Σάββατο και Κυριακή, κάθε Κυριακή έχει και λάιβ μουσική.
Ημέρα Σαββάτου και ο χώρος μετά τις 22:
Δύο χώροι, ο ένας αμιγώς bar και ο άλλος με booth tables, μεγάλα τραπέζια και stands για τους πιο προχωρημένους, που τα συνδυάζουν.
Η πίτσα που δοκιμάσαμε δεν ήταν η κλασσική εκδοχή mozzarella tomato pie, αλλά μία πιο σύνθετη. Τα υλικά ήταν νόστιμα (η tomato sauce αρκετά καλή), αλλά κάπως φλύαρα μεταξύ τους. Επίσης, η πίτσα θύμιζε πιο πολύ τη ναπολιτάνικη εκδοχή απότι την New Haven-style. Η ζύμη αρκετά λεπτή με αποτέλεσμα τα υλικά να γίνονται ασταθή. Νόστιμη θα την έλεγα, αλλά όχι του γούστου μου σα σύνολο.
Η εξυπηρέτηση φιλική και σβέλτη.
Προσωπικά μου άρεσε σημαντικά λιγότερο από τις Frank Pepe και Modern Apizza, τόσο σαν πίτσα όσο και σαν περιβάλλον.
Μπαίνοντας, συνδυασμός booth tables και συμβατικών τραπεζιών. Στο βάθος το γιγάντιο coal oven.
Δοκιμάστηκε η απλή Mozzarella (μεσαίου μεγέθους). Παρόμοιο New Haven-style με αυτό του Frank Pepe. Η ζύμη άρεσε λίγο περισσότερο, καθώς το στεφάνι ήρθε χωρίς καψαλισμούς, διατηρώντας παράλληλα το crispiness. Η σάλτσα ντομάτας ελαφρώς υποδεέστερη, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό.
Την ευχαριστηθήκαμε, μαζί με το περιβάλλον.
Το προσωπικό κι εδώ ευγενικό, σβέλτο και διεκπεραιωτικό.
(Μεταξύ Pepe και Modern -και συγκρίνοντας μόνο τις tomato pies με μοτσαρέλα, η δεύτερη φαίνεται να κερδίζει στο νήμα, λόγω της συνολικότερης εικόνας/γεύσης. Παρόλα αυτά είναι αρκετά παρόμοιες και θα τις ευχαριστηθεί κανείς εξίσου.)
Βρεθήκαμε στην περιοχή (Little Italy) νωρίς το βράδυ. Εκεί θα βρείτε και μία άλλη ξακουστή πιτσαρία της πόλης, την Sally'
Σε όλες τις γνωστές πιτσαρίες της πόλης, σε ώρες αιχμής (μεσημέρι, απόγευμα) έχει κανά 40' αναμονή. Βρήκαμε, περιέργως, απευθείας.
Booth tables δεξιά κι αριστερά, στο βάθος brick oven, όπου ψήνεται η '
Η πίτσα (βλ. Εικόνες) είναι η μεσαία, η οποία για 2 άτομα χωρίς σοβαρές προθέσεις ήταν οκ. Επίσης, σε ορισμένους συνδυασμούς μόνο, η επιλογή της μισής/μισής είναι δυνατή.
Δοκιμάστηκε η Οriginal tomato pie with mozzarella, καθώς και η Original με pepperoni και καυτερές πιπεριές. Αμφότερες γευστικές, μες στην απλότητά τους - ειδικά αυτή με το pepperoni.
Ζύμη: Τhin crust, με καψάλισμα στο στεφάνι (όχι το τσάι μου, γενικά, αλλά εδώ ήταν τόσο όσο) και υπέροχη βάση, η οποία ήταν τραγανή και σχεδόν-καθόλου-μαστιχωτή. Μας άρεσε.
Η πράσινη σαλάτα, όχι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά δροσερή. Στα αναψυκτικά έχει απεριόριστο refill.
Το προσωπικό σβέλτο, βοηθητικό και, λόγω της συνεχούς ροής κόσμου, διεκπεραιωτικό, ώστε να καθίσεις-παραγγείλεις-φας-πληρώσεις-φύγεις.
Αυτό το μαγαζί, λοιπόν, επισκεφθήκαμε σε τυχαίο, μεταμεσονύχτιο πέρασμα, Οκτώβριο '
Εμείς, σε μία εντελώς απονενοημένη -όπως αποδείχθηκε- κίνηση και με εμφανή τη δυσκολία επιλογής λόγω της πληθώρας των διαφορετικών επιλογών, πήραμε τηγανιτές πατάτες και τηγανιτά Oreo.
Οι πατάτες ήρθαν ψιλο-μαυρισμένες. Μαλακές, ελαφρώς πικρές και αρκετά λαδερές, είχαν κάτι το ακατανόητα οικείο. (Μετά από μέρες ανέσυρα την παιδική ανάμνηση «τηγανιτές πατάτες στο σπίτι από τον πατέρα μου»)
Τα Oreo -ομολογώ πως η σύλληψη είναι αρκετά καλή, άλλωστε το μαγαζί ενδείκνυται/απευθύνεται για την αντιμετώπιση των munchies- ήρθαν σε κουρκούτι, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη. Αρκετά λαδερά κι αυτά, αν και έτσι καυτά όπως ήταν, ήταν -μέχρι έναν βαθμό- εθιστικά. Με καλύτερο/λιγότερο λάδι, θα ήταν μακράν περισσότερο.
Εν κατακλείδι, το Ray'
Ένα βιντεάκι που δείχνει κάπως λίγο τα παραπάνω, μπορείτε να βρείτε εδώ: https: