Προφίλ του χρήστη RZ (ex microzet)

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μέλος από 17/10/2008
Περισσότερα στοιχεία προσεχώς :-)

Εικόνες (0)

Εμφάνιση όλων των εικόνων

Σχόλια (150)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Αρχοντικό Ταβέρνα, Μέτσοβο, Ν. Ιωαννίνων
Μεγάλο μέρος σε αρκετά κεντρικό σημείο ωστόσο δεν έχει εξωτερικά τραπέζια. Ο χώρος από άλλη δεκαετία προφανώς, αλλά χωρίς να είναι τραγικής αισθητικής.

Σέρβις ερασιτεχνικό και εδώ, ωστόσο αρκετά αποτελεσματικό και με καλούς τρόπους.

Ο κατάλογος διαφοροποιείται λίγο απ αυτόν της κλασικής ταβέρνας, αλλά αν έχετε φάει στις γύρω περιοχές θα τον βρείτε συνηθισμένο.

Το φαγητό ήταν σε καλό επίπεδο, με ελάχιστα πράγματα να είναι άσχημα μαγειρεμένα. Μάλιστα, οι πρώτες ύλες ήταν καλές και οι μερίδες αρκετά μεγάλες.

Οι τιμές ερχόμενος απο πόλη μου φάνηκαν ελαφρώς χαμηλές, ειδικά αν κρίνουμε την τουριστικότητα της περιοχής.

Σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος και θα μπορούσα να ξαναφαω εκεί αν βρισκόμουν ξανά.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα La pounti Ταβέρνα, Βοβούσα, Ν. Ιωαννίνων
Είναι όμορφο το μέρος και το κατάστημα είναι μονοπώλιο και σε premium τοποθεσία. Ουσιαστικά έχει όλη την πλατεία δική του.

Ε, σέρβις απο μέλη της οικογένειας, με οτι αυτό συνεπάγεται. Τραγικά αργό αλλά δεν περιμένεις και τίποτα περισσότερο.

Το φαγητό μέτριο προς τα κάτω, το ίδιο και οι πρώτες ύλες το οποίο μου κάνει εντύπωση δεδομένης της τοποθεσίας.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Το Πέτρινο Γεφύρι Ταβέρνα, Δοτσικό, Ν. Γρεβενών
Πρόκειται για τον χώρο εστίασης του ξενοδοχείου. Οικογενειακή επιχείρηση προφανώς με το σέρβις να παίρνει τον χρόνο του και τα άδεια τραπέζια να είναι παντού. Χωριό, και είμαι οκ μ'αυτό.

Κατάλογος προφανώς με το στόμα, κλασσικά κρεατάκια τύπου ταβέρνας με την κουζίνα και τις πρώτες ύλες σε μέτριο επίπεδο.

Το πρωινό στο ξενοδοχείο ήταν ένας μικρός μπουφές με τα πιο βασικά πράγματα που μπορείς να φανταστείς.

Αν επισκεφθείτε ποτε το χωριό, είναι πιο ευχάριστο να καθίσετε στην πλατεία με τον πλάτανο και το ρέμα να τρέχει δίπλα. Οι μεζέδες είναι κι εκεί μέτριοι, αλλά είναι ευχάριστο το περιβάλλον.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Souvlakeri gallery Γυράδικο, Πλατεία Αγίων Αναργύρων 1, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Καλή περίπτωση σε γενικές γραμμές. Παραγγέλνω αρκετά συχνά.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Το Πέτρινο Ταβέρνα, Παλιός Παντελεήμονας, Ν. Πιερίας
Επίσκεψη χωρίς κράτηση μια Κυριακή. Ο χώρος ημιυπαίθριος εξωτερικά με θεα την πλατεία και την εκκλησία. Εσωτερικά είναι ψιλο-αδιάφορος με μικρή θεα στην κουζίνα.

Στο σέρβις αρκετά άτομα, ερασιτέχνες αλλά πρόθυμοι και με καλή διάθεση.

Ο κατάλογος σχετικά μικρός με τις αναμενόμενες επιλογές. Εντύπωση μου έκαναν τα αρκετά πιάτα με θαλασσινά. Σε αποστάγματα δουλεύουν αρκετά το χύμα, αλλά έχεις επιλογές και για εμφιαλωμένα.

Το φαγητό ήταν πάνω απο ικανοποιητικό. Μεγαλούτσικες μερίδες, νόστιμο φαγητό με κάποιες τεχνικές αστοχίες που σίγουρα συγχωρούνται δεδομένου του ύφους του μαγαζιού. Μια χαρά.

Οι τιμές ήταν απ΄οτι θα προτιμούσα ωστόσο δεν ήταν και τραγικά υψηλές. Ας πούμε νορμάλ για τη δημοσιότητα που έχει λάβει το χωριό.

Σε γενικές γραμμές και χωρίς να έχω δοκιμάσει τον ανταγωνισμό, θα πω πως είναι μια επιλογή που δεν θα απογοητεύσει, ωστόσο απο περιέργεια και μόνο θα δοκίμαζα κάτι άλλο σε ενδεχόμενη επαναληπτική επίσκεψη.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Blé vin Bar-Restaurant, Γεώργιου Σταύρου 14 & Αγίας Σοφίας 19, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πρόσφατη επίσκεψη χωρίς κράτηση. Ο χώρος εσωτερικά οκ, δεν είναι πολύ ευρύχωρος κι έχει μια πολύ συγκεκριμένη αισθητική. Εξωτερικά τα τραπεζάκια μικρά και οι καρέκλες άνετες. Ο πεζόδρομος έχει και τα καλά και τα κακά του ανάλογα την ώρα που θα καθίσεις.

Το σέρβις είναι τυπικό, προφανώς με καλή γνώση των κρασιών, κανένα παράπονο, ωστόσο με τις παραγγελίες υπήρχε μια κάποια καθυστέρηση.

Πέρα απ' τον πολύ μεγάλο κατάλογο κρασιών, μου έκανε εντύπωση και ο απρόσμενα μεγάλος και με εστιατορική προσέγγιση κατάλογος φαγητών με αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές. Εξίσου ενδιαφέρουσες ήταν και οι επιλογές στα αλλαντικά και τυριά, με αρκετά πράγματα πέραν του αναμενόμενου.

Απ' το φαγητό και τις ποικιλίες έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Δεν ξέρω γιατί δεν το περίμενα καθόλου, αλλά το επίπεδο της κουζίνας ήταν αρκετά υψηλό και ο,τι δοκίμασα μου άρεσε πολύ.

Οι τιμές ήταν αναμενόμενα υψηλές αλλά δικαιολογημένες για το ύφος του μαγαζιού.

Σε γενικές γραμμές μια ευχάριστη εμπειρία και κάπως διαφορετική γι'αυτήν την πόλη. Θα ήθελα να επιστρέψω για να δοκιμάσω κι άλλα πιάτα (και κρασιά) αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, θα το κάνω γνωρίζοντας πως θα πληρώσω το κάτι παραπάνω.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα The Dubliner Bar-Restaurant, Κατούνη 16-18, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω καθίσει κάμποσες φορές, τις περισσότερες μετα συνοδείας φαγητού.

Ο χώρος είναι μια χαρά, κάπως φωτεινότερος απο τις παραδοσιακές pub.

Το service συνήθως απρόσωπο, δεν το περιμένεις έτσι, ωστόσο δεν ενοχλεί.

Απο φαγητό έχω δοκιμάσει brunch, finger food αλλά και αρκετά απ τα υπόλοιπα πιάτα. Σε γενικές γραμμές είναι μια χαρά, χωρίς να εντυπωσιάζει.

Οι τιμές θεωρώ πως είναι λίγο προς τα πάνω αλλά δεν το λες και ακριβό.

Πηγαίνω όποτε "σκάει" πρόταση χωρίς δισταγμό και ειδικότερα αν θέλω να τσιμπήσω και κάτι.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Bohème Bar-Restaurant, Χάληδων 26-28, Χανιά, Ν. Χανίων
Έχω επισκευτεί για καφέ/ποτό αρκετές φορές αλλά σήμερα είπα να δοκιμάσω και την κουζίνα. Ο χώρος μεγάλος, με πολλά επίπεδα και αρκετά καλαίσθητος. Θυμίζει βέβαια έντονα αυτή τη συγκεκριμένη κατηγορία μαγαζιών, τόσο σε αισθητική, όσο και σε "στήσιμο".

Το προσωπικό πολυάριθμο, με πολύ καλή συμπεριφορά και πρόσχαρο.

Ο κατάλογος περιέχει κυριολεκτικά τα πάντα, απο καφέ και cocktails μέχρι brunch, lunch, κοπές, ψάρια, πίτσες/burgers, snacks, κρύα κουζίνα -- ένα χαος. Ικανοποιητικού μεγέθους είναι και η λίστα με τα κρασιά ωστόσο περιέχει τις συνηθισμένες επιλογές.

Το φαγητό ήταν καλό, ο,τι δοκίμασα δηλαδή. Οι μερίδες νορμαλ και οι πρώτες ύλες/εκτέλεση μια χαρά. Ομολογώ οτι δεν περίμενα τέτοια κουζίνα σε τέτοιου είδους μαγαζί. Φαίνεται να παίρνουν στα σοβαρά την υπόθεση "κουζίνα".

Και πάμε στις τιμές. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα το ύφος του καταστήματος, την όλη φιλοσοφία αλλά -επιτρέψ'τε μου- και τους πελάτες που στοχεύει, αλλά οι τιμές είναι εκτός πραγματικότητας. Όχι απλά δεν αντικατοπρίζουν την ποιότητα, την γεύση αλλά και τη δημιουργικότητα του καταλόγου, αλλά σ'αυτά τα λεφτά θα μπορούσες να φας σε πολύ σοβαρά εστιατόρια της πόλης, ή ακόμα και της Αθήνας. Την ίδια άποψη έχω και για τις εντελώς λάθος τιμές στον κατάλογο των κρασιών.

Συνοπτικά, ενώ ο χώρος είναι ευχάριστος, η εξυπηρέτηση καλή και η συνολική εικόνα της κουζίνας θετική, όταν έρχεται ο λογαριασμός μπαίνουν πολλά ερωτηματικά για το αν τελικά άξιζε τα χρήματά του αυτό που έφαγες.

Αν με ρωτάτε, όχι, αλλά αν τύχαινε, ίσως δοκίμαζα ξανά.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα OYIROS Γυράδικο, Στρατηγού Καλλάρη 1, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω φάει μόνο τους γύρους του (χοιρινό/κοτόπουλο) σε πίτα αρκετές φορές. Ο χοιρινός είναι απ'τους αγαπημένους μου αυτή τη στιγμή στην πόλη. Τραγανός και σχετικά στεγνός. Ο κοτόπουλο είναι τόσο στεγνός που οριακά πνίγηκα και τις τρεις φορές. Οι πατάτες ακόμα να καταλάβω αν είναι "χεράτες" ή προκατ.

Όπως και να'χει αποτελεί επιλογή για εμένα.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Maestranza Εστιατόριο, Πτολεμαίων 29Β, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Χθεσινή επίσκεψη με κράτηση. Ο χώρος εσωτερικά όπως τον περιγράφουν οι παρακάτω, πολύ του γούστου μου. Άνετα τραπέζια (όχι τόσο άνετες καρέκλες) και καλές αποστάσεις. Η ανοιχτή κουζίνα είναι πάντα μια θετική πινελιά. Ο πάνω χώρος εντελώς "instagramικός". Έχει την πλάκα του.

Στο σέρβις μια κοπέλα, επαγγελματίας και ευγενέστατη. Όπως θα'πρεπε να είναι. Απο ταχύτητα δεν μπορώ να κρίνω καθώς το εστιατόριο δεν ήταν γεμάτο.

Το μενού μικρό σχετικά αλλά με πολλά ενδιαφέροντα πιάτα, με έμφαση στο κρέας και -παραδόξως- ένα πιάτο με ψάρι το οποίο δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνει εκεί. Υπάρχει επίσης ένας ξεχωριστός κατάλογος με κοπές, όχι και τόσο συνηθισμένες. Στα ποτά υπήρχαν μόνο ερυθρά και ροζέ κρασιά σε ικανοποιητικό αριθμό και εύρος τιμών.

Ο,τι δοκιμάσαμε ήταν σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Τα ορεκτικά ήταν πολύ καλά, αλλά τα κυρίως πιάτα πραγματικά ήταν εξαιρετικά! Σπάνια τρως πιάτα που θα θυμάσαι για καιρό πλέον.

Οι τιμές στο φαγητό είναι ελαφρώς προς τα πάνω και στα κρασιά θεωρώ πως είναι νορμάλ. Αλλά όπως και να'χει δεν θεωρείς οτι πληρώνεις πολλά γι'αυτό που τρως.

Θετικότατη πρώτη επίσκεψη, κι ας μην ήταν σε φουλ ρυθμούς το μαγαζί. Η συνολική εμπειρία (σέρβις, περιβάλλον, φαγητό) ήταν πολύ ευχάριστη, σε σύγκριση με άλλα εστιατόρια του είδους και σίγουρα θα ξανα παω για να δοκιμάσω κι άλλα πράγματα απο το μενού.

Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Παλιά Σαλαμίνα [νεκροταφείο] Ψαροταβέρνα, Κίμωνος Βόγα 31, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω καθίσει μερικές φορές, εσχάτως, χθες, μιας που ήμουν κοντά στην περιοχή και ήθελα ένα τσιπουράκι. Ο χώρος είναι παντελώς αδιάφορος εσωτερικά, και εξωτερικά προσωπικά μου θυμίζει άλλες εποχές αλλά ταιριάζει πολύ με το στυλ του μαγαζιού.

Στο σέρβις ο ίδιος κύριος, κλασσικός σερβιτόρος παλιάς ταβέρνας. Ευγενέστατος ωστόσο και πολύ εξυπηρετικός. Θετικό πρόσημο και με μπόνους την προτροπή να αποφύγουμε ένα πιάτο γιατί "δεν είναι η εποχή του".

Ο κατάλογος είναι εντελώς στάνταρ, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις. Μου αρέσει και ταιριάζει κι αυτός στο στυλ του μαγαζιού. Δεν προσπαθεί, είναι λιτός και έχει αρκετές επιλογές ωστε να βρεις κάτι να φας. Έχει και κάποια κρέατα. Τα αποστάγματα μάλλον είναι στο μιλητό γιατί δεν βρήκα κάποιον κατάλογο με ποτά ή κρασιά.

Στα του φαγητού: θετικό πρόσημο κι εδώ με μια γενικότερη μετριο-καλή εντύπωση στα περισσότερα. Υπήρξαν ενα-δυο πιάτα τα οποία βρήκα πραγματικά πολύ νόστιμα, κάποια λίγο φλατ, αλλά γενικά η κουζίνα ήταν σε καλό επίπεδο και καθαρή. Δεν θυμάμαι να είπα πως κάτι δεν μου άρεσε.

Οι τιμές θα'λεγα πως ήταν καλές, σίγουρα χαμηλότερες απ΄τον μέσο όρο αλλά όχι "φθηνές". Είναι τόσο οσο για να μπορέσεις να πάρεις το παραπάνω άνετα χωρίς να το σκεφτείς κι αυτό μερικές φορές ανεβάζει τον λογαριασμό. Οπότε με προσοχή και χωρίς υπερβολές θα φας με λίγα χρήματα.

Συμπερασματικά, μια καλή επιλογή για τσίπουρο στην περιοχή. Το φαγητό χωρίς να ξεχωρίζει, είναι ικανοποιητικό, το περιβάλλον και το σέρβις είναι μια χαρά και το budget κινείται χαμηλά. Ένα μέρος τίμιο που δεν προσποιείται και που για 'μενα αποτελεί επιλογη καθώς μετα χαράς θα ξανακαθόμουν εκεί.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Moύργα Εστιατόριο, Αθανάσιου Χριστόπουλου 12, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω φάει μερικές φορές στη Μούργα. Τελευταία επίσκεψη χθες, κατόπιν κρατήσεως. Το μαγαζί είναι άνετο εσωτερικά, έχει ανοιχτή κουζίνα και σχετικά καλές αποστάσεις ωστόσο τα πιάτα και το μέγεθος των τραπεζιών είναι δυσανάλογα. Εξωτερικά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα κατά την άποψή μου.

Το σέρβις αν και ολιγάριθμο, θα έλεγα πως ήταν ταχύ και εξυπηρετικό. Όλα οκ.

Ο κατάλογος συμμαζεμένος, μόνο ψάρι προφανώς, με κάποιες δημιουργικές ιδέες αλλά και πράγματα που βλέπεις συχνά σε τέτοιου είδους εστιατόριο. Υπήρχαν και πιάτα ημέρας εκτός καταλόγου. Μεγάλος αρκετά είναι ο κατάλογος με τα κρασιά, με επιλογές και για ποτήρι.

Το φαγητό προσωπικά ποτέ δεν με έπεισε 100%. Έχω φάει κάποια εξαιρετικά πιάτα, αλλά παντα σε κάθε επίσκεψη θα υπάρχει κάτι που δεν μου άρεσε.

Οι τιμές είναι υψηλές και αν δεν προσέξεις μπορεί να ανέβει ο λογαριασμός πολύ εύκολα.

Συμπερασματικά, σίγουρα είναι μια απ τις πιο δημιουργικές κουζίνες της πόλης, σίγουρα μπορείς να φας πολύ καλά αν τύχεις στα καλά τους πιάτα, αλλά γι'αυτά που πληρώνεις, εγώ θα περίμενα κάτι παραπάνω.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Η Κάνουλα Ταβέρνα, Τάσκου Παπαγεωργίου 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη χωρίς κράτηση μεσοβδόμαδα. Το μαγαζί ευτυχώς είχε 4-5 παρέες ακόμα και δεν ήμασταν μόνοι μας. Ο χώρος εσωτερικά αδιάφορος, με ένα μεγάλο μπαρ και πρόσβαση στην κουζίνα. Τραπέζια με τυπικές αποστάσεις, χωρίς ιδιαίτερη άνεση. Εξωτερικά δεν θα καθόμουν καθώς η κλίση, αλλά και η στενότητα του πεζοδρομίου είναι κάπως στενάχωρα.

Στο σέρβις τα "αφεντικά" οι οποίοι όπως μάθαμε είναι οι ίδιοι με την προηγούμενη κάνουλα, στη ρακτιβάν. Μια χαρά, λαικό ύφος, κλασσικά με προτάσεις αλλά χωρίς να γίνονται υπερβολικοί. Δεδομένου του ύφους του μαγαζιού, δεν με πείραξε.

Το μενού μεγαλούτσικο θα έλεγα. Τυπικά ελληνικά πιάτα αλλά και κάποια πιο ιδιαίτερα όπως αναφέρει το αλάνι. Υπήρχαν και αρκετές επιλογές απο πιάτα ημέρας. Τσίπουρο μόνο χύμα (ή ρακή, δεν θυμάμαι καλά), πάντως δεν υπήρχε εμφιαλωμένο.

Το φαγητό ήταν μια χαρά, κι αν δοκιμάσεις τα πιο ιδιαίτερα πιάτα τους, ίσως έχει κάποιο ενδιαφέρον. Δεν μπορώ να πω πως τρελάθηκα με κάτι, αλλά σίγουρα δεν έμεινα δυσαρεστημένος. Το χύμα αλκοολ δεν μου άρεσε καθόλου.

Συνολικά μια επιλογή περισσότερο τουριστική, αν μου επιτρέπετε, και νομίζω πως και το εστιατόριο αυτό προς τα εκεί στοχεύει. Χωρίς να έχω αρνητική εμπειρία, δεν ξέρω πόσο εύκολα θα ξανακαθόμουν.

Ίσως στο μέλλον.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα l'Albero de la vita Εστιατόριο, Φιλίππου 17, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επισκεψη με κράτηση παραμονή πρωτοχρονιάς. Ο χώρος εσωτερικά και "εξωτερικά" πολύ περιποιημένος, με τραπέζια σε σωστές αποστάσεις και πολύ άνετα χωροταξικά.

Σέρβις πολυάριθμο και επαγγελματικό. Τυπικό καθώς και εγκάρδιο, με μετρημένα λόγια και με καλή γνώση του μενού. Πολύ θετικό.

Το μενού περιείχε διάφορα πιάτα, μεταξύ αυτών πολύ ενδιαφέρουσες σαλάτες και ορεκτικά, πιάτα με κρέας και κάποια με ψάρι. Επίσης υπήρχαν τρεις διαφορετικές κοπές. Ο κατάλογος τον κρασιών ικανοποιητικός σε μέγεθος.

Το φαγητό προσωπικά το βρήκα εξαιρετικό. Ολόσωστα μαγειρεμένο, καλές πρώτες ύλες και πραγματικά νόστιμες γεύσεις. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο.

Οι τιμές, προς τα πάνω κατα τη γνώμη μου αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα λυπάσαι γιατί η συνολική εικόνα του μαγαζιού είναι πολύ σοβαρή και πολύ συνεπής.

Χωρίς πολλά λόγια, είναι ένα εστιατόριο που αξίζει να πας, σε μια γειτονιά που ανεβαίνει μεν, αλλά δεν έχει ακόμα τέτοιο επίπεδο. Προσωπικά θεωρώ πως ξεχωρίζει στην περιοχή και με πολλή χαρά θα ξαναπήγαινα για μια δεύτερη δοκιμή.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Τα Κουμπαράκια Ταβέρνα, Εγνατία 140, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη μια ράντομ Τετάρτη, χωρίς κράτηση. Το μαγαζί ήταν κυριολεκτικά άδειο και χωρίς μουσική φαινόταν ακόμα πιο άβολο.

Ο χώρος εσωτερικά μικρός, με τα τραπέζια να είναι σε οριακά αποδεκτή απόσταση και μια μυρωδιά κουζίνας να επικρατεί (πολύ αρνητικό). Εξωτερικά τα τραπέζια πάνω στον πεζόδρομο φαίνονται πολύ πιο ευχάριστα.

Σέρβις απο ένα άτομο, πρόσχαρο και αρκετά εξυπηρετικό ****αστερίσκος.

Ο κατάλογος μικρός, με στάνταρ επιλογές, αλλά και κάποιες πιο ιδιαίτερες, ψάρια, γαρίδες, ψιλά ψάρια κτλ, όλα τα τυπικά. Αρκετά μεγάλο κατάλογο με κρέας όπως επίσης και κατάλογο με πιάτα ημέρας (σαν μαγειρευτά τύπου) όπου επικρατούσαν οι επιλογές με κρέας. Κατάλογος ποτών ο αναμενόμενος.

Το φαγητό για εμένα ήταν μέτριο, με πρώτη ύλη οκ, εκτέλεση οκ και -επειδή είχε ησυχία- πολλά μικροκύματα. Πάμε λοιπόν στον αστερίσκο****

πήραμε μια σαλάτα με χόρτα και ενώ ήταν πολύ νόστιμη και όπως πρέπει, βρήκαμε μια κάμπια μέσα. Ο όλος χειρισμός της κατάστασης απο μεριά μας ήταν "οκ, απλά έγινε αυτό και δεν θα το φάμε", οπου -χωρίς την παραμικρή συγγνώμη- μας είπαν οτι "συμβαίνουν αυτά". Αυτό το λαικό "ε δεν έγινε και κάτι", απο επαγγελματίες εμένα με ενοχλεί και με ενόχλησε και παρόλο που δεν μας την χρέωσαν (αυτό έλειπε), εγώ θα περίμενα μια πιο ειλικρινή απολογία.

Και πάμε στις τιμές, οι οποίες σε γενικές γραμμές είναι προς τα πάνω, με τα ιδιαίτερα πιάτα τους να φτάνουν τα 10-12 ευρώ και τα ψάρια να τα ξεπερνάνε κατά πολύ.

Η όλη εμπειρία δεν ήταν καλή εξ'αρχής, και το συμβαν με την κάμπια δεν βοήθησε την κατάσταση καθόλου. Προσωπικά θεωρώ πως σ'αυτά τα λεφτά, και στην περιοχή υπάρχουν πολύ καλύτερα μαγαζία, με πιο καθαρή ατμόσφαιρα και πιο τίμιο φαγητό.

Δύσκολα θα ξαναπάω, και μακάρι να έφταιγε μόνο η κάμπια.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα νάμα Εστιατόριο, Ολύμπου 1, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω κάτσει πολλές φορές, τόσο μέσα όσο και έξω. Συστήνεται κράτηση τις καλές μέρες. Ο χώρος εσωτερικά κάπως κενός, με μέτρια καλές αποστάσεις και καλή μουσική. Εξωτερικά είναι ευχάριστα.

Το σέρβις συνήθως είναι καλό, προς το αργό και αρκετά προσιτό. Θα 'λεγα οτι είναι ντεμί-ντεμί οι εντυπώσεις μου.

Ο κατάλογος αλλάζει συχνά (ωστόσο νομίζω παλιότερα άλλαζε συχνότερα). Τις τελευταίες τρεις επισκέψεις μου παρατήρησα αρκετά όμοια πιάτα. Υπάρχουν πολλές επιλογές για ψάρι ή κρέας και απο τις περιγραφές σου κινούν το ενδιαφέρον. Θα έλεγα πως είναι απ'τις πιο δημιουργικές κουζίνες της πόλης. Ο κατάλογος των κρασιών σχετικά μικρός, ωστόσο έχει κάποιες ιδιαίτερες επιλογές σε μπύρες. Επίσης, προσφέρουν χύμα κρασί.

Το φαγητό σε γενικές γραμμές είναι πάνω απο τον μέσο όρο, ειδικά αν συγκρίνεις τις αρκετά καλές μερίδες και τις τιμές που καλέισαι να πληρώσεις. Έχω φάει εξαιρετικά πιάτα που πραγματικά με εντυπωσίασαν, αλλά έχει τύχει να φαω αρκετά πιάτα που μου άφησαν αρνητική. Είναι λίγο hit or miss και πιστεύω πως γι'αυτό προσπαθούν να σταθεροποιήσουν τον κατάλογο με κάποια "στανταράκια".

Οι τιμές, όπως προανέφερα, θεωρώ πως είναι καλές γι'αυτό που τρως, την προσπάθεια που γίνεται να διαφοροποιηθούν και τις ποσότητες. Δεν θυμάμαι να έχω φύγει ποτέ με την εντύπωση οτι πλήρωσα πολλά, όσες αστοχίες κι αν είχαν μερικές φορές τα πιάτα τους.

Συμπερασματικά, είναι μια καλή επιλογή για σοβαρή δημιουργική κουζίνα στην πόλη. Οι τιμές είναι άκρως λογικές και το περιβάλλον αποδεκτό.

Σίγουρα θα ξαναπάω.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Handwich Fast food, Πλατεία Αγίου Γεωργίου 3, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκιμή κατόπιν παραγγελίας.

Vegan fast food με αρκετές επιλογές. Δοκίμασα δυο σάντουιτς του καταλόγου, και στα δυο βρήκα το "κρεας" στεγνό και τις γεύσεις κάπως άνοστες.

Το ψωμάκι χειροποίητο, πολύ καλό, αλλά δεν βοηθάει στο τύλιγμα και είναι σα να τρως open face sandwich.

Οι πατάτες μάλλον χειροποίητες, καλές επίσης και καλή ποσότητα αν πάρεις combo.

Τιμές προς τα πάνω. Ίσως ξαναδοκιμάσω.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Signora Bar-Restaurant, Παύλου Μελά 38, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Χθεσινή επίσκεψη, με κράτηση. Ο χώρος εσωτερικά θα 'λεγα καλαίσθητος, ταιριάζει στο Ιταλικό στυλ του μαγαζιού. Λίγα τραπέζια, σχετικά μικρές οι αποστάσεις, και ελάχιστα τραπέζια για μεγάλες παρέες. Εξωτερικά τα τραπέζια πάνω στο πεζοδρόμιο δεν μου γεμίζουν το μάτι, ωστόσο ίσως βολεύει για μεγαλύτερες παρέες καθώς μέσα ο χώρος είναι περιορισμένος.

Σέρβις επαγγελματικό, με καλό αριθμό ατόμων και καλή γνώση του μενού. Θετικό.

Το μενού είναι άκρως ιταλικό, μικρό και με κλασσικές ιταλικές συνταγές (οσομπούκο, αλα βόνγκολε κτλ). Ο κατάλογος με τα κρασιά σχετικά μικρός επίσης, ωστόσο έχεις επιλογές. Θα έλεγα πως ο κατάλογος με τα φαγητά θα μπορούσε να είχε και περισσότερες επιλογές, για παράδειγμα, έχει μόνο ένα ριζότο και τρεις πίτσες. Αυτό, συν τις ελλείψεις που είχαν, περιόριζε κάπως τα πράγματα.

Το φαγητό ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Πρώτες ύλες, γεύσεις, σωστό μαγείρεμα και ωράια παρουσίαση. Όπως ακριβώς έπρεπε. Το γλυκό του καταλόγου ήταν πολύ καλό επίσης, και σε γενναία ποσότητα. Ωστόσο, τα ορεκτικά θα έλεγε κανείς πως είναι πολύ μικρά σε μέγεθος.

Και πάμε στις τιμές. Με μια λέξη: ακριβό. Αν αναλογιστείς το μέγεθος των πιάτων, και τις τιμές των κρασιών, εύκολα μπορεί να ανέβει ψηλά ο λογαριασμός (ή μάλλον, αναπόφευκτα, αν θέλεις να χορτάσεις).

Συνοπτικά, θεωρώ πως είναι μια καλή επιλογή για Ιταλική κουζίνα. Ο χώρος είναι όμορφος, το κλίμα καλό και το σέρβις άψογο, απλά, με αυτές τις τιμές περιμένεις να χορτάσεις περισσότερο.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Μαμαλούκα Εστιατόριο, Ίωνος Δραγούμη 3, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη Αγ. Δημητρίου, με κράτηση. Ο χώρος εσωτερικά αρκετά όμορφος, αλλά τα τραπέζια δεν έχουν καλές αποστάσεις. Θα μπορούσαν να είναι τα 2/3 για να μπορείς να κινηθείς πιο άνετα. Εξωτερικά νομίζω δεν θα καθόμουν με τίποτα.

Το σέρβις πολυάριθμο, ευδιάθετο και τυπικότατο. Καλή γνώση του μενού, και πρόθυμο να προτείνει χωρίς να θέλει να φουσκώσει τον λογαριασμό. Έχω θετική εντύπωση.

Ο κατάλογος μεγάλος, με ψάρια και κρέατα, κάποιες "βασικές" συνταγές και κάποιες πιο ιδιαίτερες. Σίγουρα σε ιντριγκάρει και σίγουρα θα βρεις κάτι να φας. Μεγαλούτσικος είναι και ο κατάλογος των κρασιών/ποτών (ναι, μπορείς να πιεις και το ποτό σου αν θέλεις).

Το φαγητό με έπιασε απροετοίμαστο, καθώς δεν περίμενα με τίποτα να μου αρέσει τόσο. Ήταν η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς. Σωστό μαγείρεμα, καλή πρώτη ύλη και προσεγμένα πιάτα στο σύνολό τους. Θεωρώ πως η κουζίνα είναι σε καλό επίπεδο και καλά οργανωμένη.

Τιμές σίγουρα προς τα πάνω γι'αυτό που τρως, ωστόσο, επειδή είναι νόστιμο το φαγητό δεν σου κάνουν κακή εντύπωση και λίγο-πολύ περιμένεις τον φουσκωμένο λογαριασμό όταν μπαίνεις σε τέτοιου είδους εστιατόριο.

Και τώρα το πιο παράδοξο απ όλα: ο dj. Ναι, είχαν dj, που έπαιζε σα να είσαι σε κανένα μπαράκι, με τη μουσική να υπερβαίνει το όριο του αποδεκτού σε ένταση, βελγκαλικά, χορούς και πανηγύρια. Ειλικρινά δεν το κατάλαβα ποτέ, και το θεωρώ απ τα αρνητικά του μαγαζιού. Μου θύμισε πολύ τα μαγαζιά στη Μύκονο, κι αυτό απο τη μια το καταλαβαίνω διότι αυτό προσπαθεί να πουλήσει, αλλά απο την άλλη το θεωρώ απαράδεκτο για οποιοδήποτε εστιατόριο.

Θέλω να ξαναπάω γιατί το φαγητό μου άρεσε, και γενικά ήταν μια καλή εμπειρία, αλλά ίσως διστάσω μόνο και μόνο για το πανηγύρι που γίνεται με τη μουσική.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Picanha Εστιατόριο, Αιγύπτου 3, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη Παρασκεύη με κράτηση, ωστόσο δεν φάνηκε απαραίτητη μιας που το μαγαζί είχε αρκετά κενά τραπέζια. Ο χώρος εξωτερικά πάνω στον πεζόδρομο της Αιγύπτου, με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Εσωτερικά δεν μου γέμισε το μάτι η διακόσμηση, ούτε ένιωσα πως είναι κάτι σχεδιασμένο. Απλός ο χώρος με αρκετά καλού μεγέθους τραπέζια, και πάνω όροφο που είναι γενικότερα πιο ήσυχος.

Το σέρβις φιλικό, με διάθεση να σε βοηθήσει και καλή γνώση του καταλόγου. Αρκετά γρήγορο επίσης.

Ο κατάλογος θα 'λεγα καλοσχεδιασμένος και με κόσνεπτ. Σχεδόν όλα τα πιάτα είναι Βραζιλιάνικα/Πορτογαλικά και βρίσκεις πράγματα που δεν βλέπεις συχνά σε καταλόγους. Κοπές, ορεκτικά και κάτι σαλάτες, σε αρκετά ικανοποιητικό αριθμό για να μπορείς να βρεις κάτι να φας, ωστόσο ο κατάλογος με τα ποτά είναι μικρός, για να μην πω ελλιπής.

Το φαγητό ήταν εντυπωσιακό, τόσο σε γεύση, όσο και σε ποιότητα, ψήσιμο αλλά και πρώτη ύλη. Ο,τι δοκιμάσαμε μας άρεσε πολύ! Δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Οι τιμές φυσιολογικές, προσωπικά θεωρώ πως αν κινηθείς έξυπνα, μπορείς να φας και χωρίς να δώσεις πολλά λεφτά (σχετικά). Σ'αυτό βοηθάνε και τα κομπο με μπριζόλες που έχουν καθώς εκεί η αξία ανεβαίνει κατα πολύ και θα'λεγα οτι είναι καλή ποσότητα για δυο άτομα που προτείνεται.

Γενικότερα ο χώρος ανέκφραστος, σέρβις καλό, γρήγορη εξυπηρέτηση (το μαγαζί είχε 4 παρέες ωστόσο), και το φαγητό σε αφήνει άφωνο. Θα ξαναπάω σίγουρα να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα κρέατα τους.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Ηλιόπετρα Εστιατόριο, Αισχύλου 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη με κράτηση μετά απο δυο τρεις αποτυχημένες απόπειρες να παω. Καθίσαμε μέσα. Ο χώρος εσωτερικά θα έλεγα ευχάριστος παρόλο το μικρό μέγεθος, εξωτερικά δεν ξέρω αν θα μου άρεσε τόσο. Γενικά χαλαρής αισθητικής χώρος με ανοιχτή κουζίνα και σχετικά καλές αποστάσεις.

Το σέρβις ήταν άμεσο και χαμογελαστό, δεν θα έλεγα πως ήταν τυπικό, αλλά ταίριαζε καλά με το ύφος του μαγαζιού.

Κατάλογος "φρέσκος" απο την άποψη οτι ανανεώνεται συχνά, με κυρίως επιλογές απο ψαρικά, κάποια πιάτα με κρεας και μερικά vegetarian. Μόνιμος κατάλογος με κρασιά και αποστάγματα με όχι πολύ μεγάλη ποικιλία.

Προτιμήσαμε τα κρεατικά αυτή τη φορά και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Τόσο οι ποσότητες, όσο και το μαγείρεμα ήταν εξαιτερικά. Σωστό ψήσιμο, καλές πρώτες ύλες και προσεγμένες αναλογίες σε ο,τι κι αν δοκιμάσαμε. Δεν είμαι σίγουρος αν κερνάνε το γλυκό, πάντως στον λογαριασμό δεν χρεώθηκε.

Απο τιμές, εγώ τις θεωρώ καλές για το φαγητό, στα κρασιά ήταν κάπως τσιμπημένες. Σίγουρα όταν είδα τον λογαριασμό δεν δυσανασχέτησα, αντιθέτως, μου έκανε έκπληξη το ποσόν (υπήρξε και ένα μικρό "ψαλίδι").

Συνολικά μια πολύ καλή εμπειρία, τόσο απο άποψη χώρου, όσο και απο σέρβις και φαγητού. Σίγουρα είναι στα πλάνα μου να ξαναπάω να δοκιμάσω και ψαρικά, ελπίζοντας σε αντίστοιχα επιτυχημένο τραπέζι.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Alatoni [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Προμηθέως 43, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Cult (καραcult δηλαδή) κατάσταση με κάθε λογής άνθρωπο εκειμέσα. Αν εξαιρέσεις αυτό, είναι πολύ τίμιο μέρος και προσωπικά το θεωρώ καλύτερο για σάντουιτς απ τα υπόλοιπα της περιοχής. Ο ψήστης είναι καλός και οι τιμές χαμηλές οπότε το προτιμώ.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Μόνο για σήμερα Μεζεδοπωλείο, Ολύμπου 18, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω καθίσει πολλές φορές. Καφενείο με τα όλα του, με εξωτερικά τραπέζια πάνω στο πεζοδρόμιο.

Σέρβις από τη μαγείρισσα προφανώς, την κ. Νίνα, αναμενόμενο και εντελώς λαϊκό.

Κατάλογος δεν υπάρχει, ο,τι βρείς θα φας και καμιά φορά ίσως αυτοσχεδιάσει κιόλας. Προσωπικά ελάχιστα πιάτα βρήκα κακά, τα περισσότερα τρώγονται με άνεση και είναι σε καλούτσικες ποσότητες. Τα μεζεδάκια μαζί με το τσίπουρο είναι τίμια. Το τσίπουρο ωστόσο (διατίθεται μόνο χύμα), προσωπικά διαφωνώ με τον φίλο "δοκιμαστή" και, εκτός από τις παρενέργειες που είναι συχνές, η γεύση του δεν μου αρέσει καθόλου. Υπάρχουν πάντως και εμφιαλωμένες μπύρες που είναι πιο safe.

Τιμές χαμηλές. Δύσκολα να φύγεις με πάνω από 12-15 ευρώ/άτομο.

Συνοπτικά, έχω καθίσει κάμποσες φορές για το λαϊκό περιβάλλον και την ησυχία της γειτονιάς. Θεωρώ πως το φαγητό είναι μια χαρά αν συνυπολογίσεις τις τιμές και για μια στο τόσο αξίζει.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Kuluri Story Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Λαγκαδά 1Α, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Είναι με μεγάλη διαφορά ανώτερο απ' τα υπόλοιπα αντίστοιχα της περιοχής. Προσωπικά θα απέφευγα τις σαλάτες γιατί μοιάζουν τυποποιημένες και δεν έχουν να δώσουν και πολλά. Για τα υπόλοιπα, πιστεύω πως αξίζουν τόσο σε γεύση όσο και σε τιμές. Καφές προς τα χαμηλά επίπεδα, αλλά εφάμιλλος με τα γύρω μαγαζιά.

Προτείνεται.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Ανώπολις Μεζεδοπωλείο, Ακροπόλεως 128 & Στεργίου Πολυδώρου 9, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη Κυριακή απογευματάκι, χωρίς κράτηση. Τα λιγοστά τραπέζια έξω ήταν γεμάτα, αλλά μέσα μόλις είχε αδειάσει ένα και καταφέραμε να καθίσουμε. Ο χώρος εσωτερικά μου άρεσε, και τα καθίσματα ήταν άνετα και ευχάριστα, εξωτερικά είναι λίγο στριμωχτά και "πάνω" στον δρόμο, δεν εντυπωσιάστηκα.

Το σέρβις ήταν καλό και γρήγορο. Λίγο κάπως απρόσωπο, αλλά δεν με ενόχλησε καθόλου.

Και πάμε στον κατάλογο: ή μάλλον... στους καταλόγους, μιας που προσφέρει σχεδόν τα πάντα, απο καφέδες και brunch μέχρι γαρίδες και κρασί. Αυτός με τα φαγητά ήταν σχετικά μικρός, είχε και κάποια ιδιαίτερα πιάτα αλλά σε γενικές γραμμές ήταν σε safe επίπεδα. Δοκιμάσαμε κρέας και κάποια ορεκτικά τα οποία ήταν όλα αποδεκτά και αν και σε ποσότητες δεν σου γέμιζαν το μάτι, τελικά χορτάσαμε. Το κρέας ήταν καλά ψημένο και τα λάδια ήταν καθαρά. Ο κατάλογος με κρασιά μικρός και περιποιημένος και με σωστές τιμές, μας ανέφεραν πως υπάρχει και χύμα κρασί, μαλαγουζιά. Για αποστάγματα δεν τσέκαρα.

Στα θετικά του μαγαζιού είναι οι τιμές τις οποίες προσωπικά βρίσκω χαμηλές και ίσως είναι ο λόγος που θα ξαναπήγαινα.

Γενικότερα, με την πρώτη εντύπωση δεν σου γεμίζει το μάτι, μιας που έξω πολλές φορές κάθονται και πίνουν καφέ. Το φαγητό καλό γι'αυτό που πληρώνεις αλλά χωρίς να διαφοροποιείται απ' το "αδερφάκι" του που είναι ακριβώς δίπλα. Ίσως ξαναδοκιμάσω μιας που οι επιλογές εκεί είναι λιγοστές.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Ζε Σάντουιτς Πρότζεκτ [προσωρινά κλειστό] Fast food, Βέροιας 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Στη θέση του πλέον έχει ανοίξει (απο την ίδια ιδιοκτησία) το "the sandwich project" ή κάπως έτσι.

Δοκίμασα σάντουιτς με κεφτεδάκια, καλή ποιότητα, μικρή ποσότητα (ειδικά κρέατος), και ακριβή τιμή.

Θα ξαναδοκιμάσω, αλλά με επιφυλάξεις.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Punkfish [νεκροταφείο] Μεζεδοπωλείο, Φιλίππου 13, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη χωρίς κράτηση, Σάββατο μεσημέρι. Το μαγαζί ήταν εντελώς άδειο. Ο χώρος εξωτερικά μου άρεσε χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο - ένιωσα άνετα.

Το σέρβις μονοπρόσωπο. Σε γενικές γραμμές καλό, αλλά δεν μπορώ να το κρίνω μιας που ήμασταν η μοναδική παρέα και έπεφτε όλη η προσοχή πάνω μας.

Κατάλογος μικρός, όπως μου αρέσει. Είχε επιλογές απο τυριά, σαλάτες, αρκετά θαλασσινά και κάποια κρέατα. Όπως είπε και το αλάνι, προσπαθεί να διαφοροποιηθεί κι αυτό είναι θετικό.

Στα του φαγητού: Με μια λέξη, μέτριο. Εκτέλεση και ποσότητες δυσανάλογες των τιμών με ελάχιστα πραγματικά νόστιμα πιάτα. Μου έμεινε η αίσθηση οτι έφαγα σε κάποιο καφέ-μπαρ, παρά σε εστιατόριο. Κερασμένο γλυκό πορτοκαλόπιτα.

Τιμές για εμένα τσιμπημένες.

Είχα διαβάσει κι εγώ σχόλια ταβερνοχωριτών και είπα να κάνω μια επίσκεψη για δοκιμή. Δεν είμαι πολύ σίγουρος αν επαναληφθεί καθώς δεν μου έκανε καμία εντύπωση το φαγητό αλλά ούτε θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο απ τον κατάλογο, πέρα απ αυτά που πήρα.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Μπαχτσές Ταβέρνα, Βασιλίσσης Όλγας 211, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη με locals οι οποίοι είχαν ξαναπάει μερικά χρόνια πίσω. Καθίσαμε πίσω, στην αυλή, ο χώρος θα έλεγα οτι είναι ευχάριστος και μάλιστα είχε πολύ καλή θερμοκρασία διότι κλιματίζονταν (απο ανεμιστήρες). Το μαγαζί ήταν γεμάτο κυρίως με νεαρούς.

Το σέρβις απογοητευτικά κακό, ολιγάριθμο και απρόσωπο, προσωπικά με ταλαιπώρησε.

Κατάλογος ταβέρνας, λίγο παλιακός, αλλά είχε και μερικές επιλογές λίγο διαφορετικές (κοντοσούβλι, κάτι σπαλομπριζόλες κτλ), επίσης έχει χύμα αποστάγματα αλλά και εμφιαλωμένα. Δοκιμάσαμε σαλάτες και κρέατα και εκεί φάνηκε η πραγματική εικόνα του μαγαζιού (εκ πρώτης το μόνο αρνητικό ήταν το σέρβις). Θα 'λεγα επιεικώς χαμηλής ποιότητας η πρώτη ύλη, άγευστα τα περισσότερα και πραγματικά χωρίς να σου προκαλούν το παραμικρό. Μου θύμισε έντονα τα φαγάδικα του μπιτ μπαζαρ (βοήθησε και το περιβάλλον να πω την αλήθεια).

Τιμές λίγο πιο πάνω απ'αυτό που περιμένεις, εγώ τις θεωρώ λάθος και σίγουρα θα ήθελα να είχαμε πληρώσει λιγότερα.

Συνοπτικά δεν βλέπω κανέναν λόγο να ξαναπάω, πόσο μάλλον να τραβηχτεί κάποιος ως εκεί για το συγκεκριμένο κατάστημα. Το φαγητό ήταν κάτω του μετρίου, οι τιμές είναι πάνω απ τον μέσο όρο και το σέρβις καθόλου καλό. Νομίζω πως η γειτονιά έχει καλύτερες επιλογές (δεν είναι και δύσκολο).
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Ούζο Λόλα Ψαροταβέρνα, Αγαπηνού 10, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω φάει πάνω απο 100 φορές όλα αυτά τα χρόνια και προφανώς είμαι απ τους θαμώνες. Ο χώρος εσωτερικά είναι ευχάριστος, με επαφή με την κουζίνα και ικανοποιητικά τραπέζια, ωστόσο είναι σίγουρο οτι θα στριμωχτείς καθώς αφενός έχει πολύ κόσμο και αφετέρου οι αποστάσεις είναι μικρές. Εξωτερικά, ο χώρος είναι περιποιημένος και πολύ ευχάριστος, χωρίς ιδιαίτερα καλές αποστάσεις επίσης.

Το σέρβις είναι πολυάριθμο και φιλικό. Κανένα παράπονο.

Ο κατάλογος είναι στάνταρ ψαροταβέρνας με ελάχιστα διαφορετικά πιάτα (νιόκι, σεβίτσε κτλ), έχει και τα κλασσικά ψάρια (λαβράκι, φαγκρί κτλ). Επίσης έχει μεγάλη ποικιλία απο τσίπουρα και ούζα, χωρίς βέβαια να προσφέρει κάτι έξω απ'τα γνωστά. Θεωρώ το φαγητό το καλύτερο της κατηγορίας του με μεγάλη διαφορά απ το επόμενο. Τα λάδια είναι πεντακάθαρα, οι μερίδες είναι καλές (υπάρχει και η δυνατότητα για "μεριδάκια") και συνολικά δεν έχω φύγει ποτέ δυσαρεστημένος.

Τις τιμές εγώ τις θεωρώ πολύ καλές, ωστόσο κάποιος ίσως τις βρεί ένα κλικ πάνω.

Όπως και να'χει δεν είναι καθόλου τυχαίο που έχω τη Λόλα σαν νο.1 επιλογή για στάνταρ ψαροταβέρνα στο κέντρο. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποτελεί εγγύηση και πολλές φορές το μόνο που θέλεις με έναν καλεσμένο είναι να πας κάπου να φας καλά, και όχι απαραίτητα εξεζητημένα.

Προτείνω ανεπιφύλακτα.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα γλυκάνισος Ψαροταβέρνα, Μεγάλου Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη Πέμπτη απογευματάκι χωρίς κράτηση, τρια άτομα, μας βόλεψαν (να σημειώσω οτι είχε καύσωνα). Ο "εξωτερικός" χώρος επάνω ήταν οκ, αλλά προσωπικά τον βρήκα λίγο αδιάφορο. Τα τραπέζια okay σε μέγεθος, δεν θα 'λεγα οτι έχουν καλές αποστάσεις. Κάποιοι κάπνιζαν. Οι θαμώνες λίγο - πολύ όπως τους περιμένεις. Πάντως οι ανεμιστήρες έκαναν καλή δροσιά.

Το σέρβις πραγματικά πολυάριθμο, "σβέλτο" και αποτελεσματικό. Μου έκανε τρομερά θετική εντύπωση και το θεωρώ ίσως το καλύτερο σ'αυτή την κατηγορία εστιατορίου.

Ο κατάλογος μου άρεσε πάρα πολύ. Έχει κάποιες "στάνταρ" επιλογές τόσο στα ορεκτικά όσο και στα κυρίως, είχε όμως και κάποιες πιο ιδιαίτερες επιλογές που σου κινούν το ενδιαφέρον να τις δοκιμάσεις. Επίσης, προφανώς υπήρχαν μεγάλα ψάρια (φαγκρί/σκορπίνα/λαβράκι). Ο,τι φάγαμε ήταν πραγματικά εξαιρετικό και οι μερίδες πολύ ικανοποιητικές. Είχε και κάρτα με γλυκά, ψιλο-αδιάφορα κατά τη γνώμη μου, αλλά στο τέλος κερνούσαν και δικό τους γλυκό ή λικέρ.

Συνολικά, ήταν μια πολύ καλή εμπειρία τόσο σε εξυπηρέτηση όσο και σε φαγητό, βρήκα τις τιμές φυσιολογικές αν και το περίμενα πιο ακριβό και αυτό καθιέρωσε τον "Γλυκάνισο" σαν μια απο τις πλεον επιλογές μου για ψάρι στην πόλη, ειδικά αν είστε ανατολικά.

Προτείνεται.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Rob Roy [νεκροταφείο] Fast food, Αβέρωφ 3 & Φωκαίας 1, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ξαναδοκίμασα. Αυτή τη φορά πήγα για κλασσικό burger θέλοντας να κρίνω πιο καθαρά τα βασικά συστατικά ...και απογοητεύτηκα.

Σα να ήταν τελείως διαφορετικό το μαγαζί. Άλλο packaging (σαφώς φθηνότερο), μπαγιάτικο ψωμάκι ωστόσο ήθελε να είναι μπριός (δεν ήταν καν φρυγανισμένο αυτή τη φορά), το μπέργκερ άνοστο (ωστόσο ζουμερό για well done) και τα γύρω γύρω επίσης φθηνά (συγκεκριμένα: κέτσαπ, μουστάρδα) και οι πατάτες κρύες και ανάλατες.

Δεν περίμενα να μην βρω ούτε ένα θετικό στοιχείο και δεν βλέπω λόγο να ξαναδοκιμάζω, ειδικά εφόσον είναι και αρκετά πιο ακριβό απ το αγαπημένο μου burgerάδικο.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Χάραμα Ταβέρνα, Αρκοχώρι, Ν. Ημαθίας
Επίσκεψη πρώτη φορά με φίλους που έχουν πάει πολλές. Ο χώρος εξωτερικά και εσωτερικά συμπαθητικός, με καλή θέα και άνετα τραπέζια και καθίσματα.

Το σέρβις ήταν καλό και εξυπηρετικό, ωστόσο το μαγαζί δεν ήταν γεμάτο οπότε κρατάω μια επιφύλαξη ως προς την εξυπηρέτηση.

Ο κατάλογος ήταν μικρός με επιλογές μόνο κρεατικών, κυρίως απο κυνήγι, κλασσικές συνταγές και το μενού θα το χαρακτήριζα παραδοσιακό. Αν είστε μεγάλη παρέα, όπως εμείς, θα υπάρξουν και επαναλήψεις στα κυρίως. Δοκιμάσαμε τα πάντα απο ορεκτικά και κρεατικά και ήταν όλα καλά, χωρίς περιττά πράγματα και αστοχίες. Ένα - δυο πιάτα μου φάνηκαν αρκετά βαριά χωρίς λόγο αλλά το ξεπερνάς. Έχει κελάρι με κρασιά όπου μπορείς να επιλέξεις και έχουν επίσης και χύμα κρασί το οποίο το βρήκα μέτριο, ειδικά αν αναλογιστούμε την περιοχή.

Εντύπωση προκάλεσε η ταχύτητα με την οποία έφτασαν τα πιάτα, τόσο τα ορεκτικά όσο και τα κυρίως και αφενός δικαιολογείται διότι το μαγαζί όπως είπα δεν είχε πολύ κόσμο, και απο την άλλη τα περισσότερα κρέατα που έχουν λογικά τα μαγειρεύουν απ' το πρωί γιατί θέλουν πολλές ώρες ψησίματος.

Οι τιμές είναι φυσιολογικές, εγώ θα 'λεγα πως είναι καλές για το ύφος του μαγαζιού.

Συνοπτικά, είναι ένα μέρος ευχάριστο με καλή θέα και κρέατα που δεν είναι εύκολο να βρεις στις πόλεις. Η κουζίνα είναι καλή σε γενικές γραμμές αλλά σίγουρα δεν θα ξαναπήγαινα μέχρι εκεί μόνο για το φαγητό. Συνδυαστικά με κάποια εκδρομή, θα μπορούσα να ξαναπάω καθώς η εντύπωση είναι θετική.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Extravaganza Εστιατόριο, Πτολεμαίων 29Α & Αμβροσίου 8, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω καθίσει πάρα πολλές φορές. Ο χώρος εσωτερικά μ'αρέσει πάρα πολύ και είναι άνετος, εξωτερικά έχει κι αυτό το ενδιαφέρον του αλλά είναι λιγότερο άνετα.

Το σέρβις είναι ευχάριστο και ενημερωμένο. Ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.

Απο φαγητό έχω δοκιμάσει τα πάντα. Ο κατάλογος έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον, χωρίς να τον θεωρώ πάρα πολύ εμπνευσμένο. Οι επιλογές αν πηγαίνεις συνέχεια αρχίζουν και στενεύουν και αυτό είναι το κύριο πρόβλημά μου με το extravaganza. Ενώ το φαγητό είναι πάντα πολύ καλό αισθάνομαι πως δεν γίνεται κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια στη δοκιμή νέων ιδεών.

Οι τιμές πάνω-κάτω αναμενόμενες, με κλίση προς τα κάτω για 'μενα. Τις θεωρώ πολύ καλές για τις ποσότητες αλλά και την ποιότητα που τρως.

Συνοπτικά, για 'μενα είναι ένας πολύ ευχάριστος χώρος, με πολύ καλό φαγητό και καλές τιμές. Κάποιες φορές δυσφορώ όταν βλέπω τα ίδια και τα ίδια στον κατάλογο, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν έχω φύγει απογοητευμένος. Προτείνεται.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Rob Roy [νεκροταφείο] Fast food, Αβέρωφ 3 & Φωκαίας 1, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκιμάστηκε, πακέτο, ένα burger με συνοδευτικές πατάτες.

Αρχικά να πω οτι το packaging ήταν πολύ καλό και το burger μαζί με τις πατάτες με χόρτασαν και με το παραπάνω.

Στη γεύση προσωπικά δεν έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος, αλλά δοκιμάζοντας μόνο του το burger μου έδωσε την εντύπωση οτι έκανα λάθος επιλογή, γιατί η γεύση του ήταν καλή, αλλά την επικάλυπταν τα γύρω γύρω.

Οι πατάτες πολύ καλές -ίσως οι καλύτερες του είδους.

Θα ξαναδοκιμάσω και θα επανέλθω για ετυμηγορία.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Μόλυβος [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Καποδιστρίου 1 & Ίωνος Δραγούμη 31, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω πάει δυο φορές. Ο χώρος εσωτερικά θυμίζει άλλη εποχή (ένδοξη). Εξωτερικά δεν είναι όσο ευχάριστα είναι τα υπόλοιπα εστιατόρια της περιοχής μιας που είναι πιο κοντά στον δρόμο.

Το σέρβις δεν κατάλαβα τι ακριβώς ήταν. Πέρασε κάπως απαρατήρητο. Δεν ξέρω αν το θεωρώ καλό αυτό, πάντως δεν είχαμε κανένα αρνητικό interaction.

Ο κατάλογος, κι αυτός απο άλλη εποχή. Ανέμπνευστος και βαρετός. Το φαγητό συνολικά ήταν μέτριο, αν όχι κατώτερο του μετρίου σε κάποιες περιπτώσεις. Ομολογώ πως η πρώτη επίσκεψη μου είχε αφήσει εντελώς διαφορετική εντύπωση, αλλά μεσολάβησαν χρόνια.

Οι τιμές θεωρώ πως είναι εντάξει για το ύφος του μαγαζιού.

Η συνολική εμπειρία ήταν κάπως (you guessed it) βαρετή. Οι τιμές ήταν okay αλλά το μενού σε καμία περίπτωση δεν με κάνει να θέλω να ξαναπάω.

ΥΓ: έχουν βάλει υπηρεσία διανομής μέσα απο πολύ γνωστή πλατφόρμα, εκεί έχει κάτι επιλογές απο street food (κυρίως μεξικάνικο), δεν έχω δοκιμάσει, απλά το αναφέρω.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Ελιά Λεμόνι [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Καποδιστρίου 9, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω καθίσει πολλές φορές. Ο χώρος μέσα και έξω μου αρέσει, είναι διαμορφωμένος και ο πεζόδρομος βοηθάει πολύ στο να νιώσεις ευχάριστα. Το μόνο αρνητικό είναι οτι είναι πάντα γεμάτο κόσμο κι αυτό προκαλεί φασαρία και βαβούρα.

Το σέρβις είναι εντάξει. Οργανωμένο και σχετικά γρήγορο χωρίς περιττά λόγια.

Απο φαγητό έχω δοκιμάσει διάφορα. Ο κατάλογος είναι πραγματικά τεράστιος με ορεκτικά, μεζεδάκια, κυρίως, μαγειρευτά, πιάτα ημέρας και κάτι επιλογές απο ξυλόφουρνο που πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Τα περισσότερα πιάτα είναι τυπικά σε οτι αφορά την έμπνευση και τη γεύση. Μερικές φορές η έλλειψη ποιότητας είναι εμφανής, αλλά σε κάθε περίπτωση το φαγητό τρώγεται ευχάριστα. Οι μερίδες είναι καλές.

Στα πολύ θετικά του μαγαζιού είναι οι τιμές. Το θεωρώ φθηνό και πιστεύω πως είναι ο βασικός λόγος που είναι πάντα γεμάτο.

Είναι απο τα εστιατόρια που θα πας για τον όμορφο χώρο, για το ευέλικτο μενού που είναι τόσο στάνταρ που οποιος και να'σαι θα βρεις κάτι να φας (για μεγάλες, mixed παρέες), και για τις χαμηλές τιμές. Το φαγητό για 'μενα έρχεται πάντα σε δεύτερη μοίρα εκεί, αλλά πηγαίνω μετα χαράς όποτε "σκάει" πρόταση.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Τα Τρία Γουρουνάκια Εστιατόριο, Καποδιστρίου 7, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω κάτσει κάμποσες φορές. Ο χώρος τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά μου αρέσει. Έχει στιβαρά τραπέζια και σχετικά άνετα καθίσματα. Εξω ίσως να σας φανεί λίγο στριμωχτό, μέσα είναι πολύ καλύτερα απ'αυτή την άποψη.

Το σέρβις έχει αλλάξει ύφος μέσα στα χρόνια. Ενώ είναι οι ίδιοι σερβιτόροι. Παλιότερα ήταν πολύ πιο "επαγγελματίες", τώρα είναι πιο προσιτοί. Σε κάθε περίπτωση είναι εξυπηρετικοί και γνωρίζουν το μενού αλλά και τα κρασιά που προσφέρονται.

Απο φαγητό έχω φάει διάφορα, θαλασσινά, ορεκτικά, σαλάτες και κρέατα. Τα περισσότερα ήταν καλά, το μενού είναι ενδιαφέρον, αν και αλλάζει πολύ σπάνια, οπότε μετά απο κάποιες επισκέψεις προσωπικά άρχισα να το βαριέμαι. Έχει τύχει να φαω και πιάτα που δεν μου άρεσαν αλλά σε γενικές γραμμές θα φας καλά. Οι μερίδες επίσης είναι τίμιες για το ύφος του μαγαζιού.

Τώρα στις τιμές, θεωρώ πως είναι καλές για τη συνολική εμπειρία και σε σχέση με τι υπάρχει στην περιοχή. Είναι πιο ακριβό απ' τα υπόλοιπα, αλλά δικαιολογείται επειδή διαφοροποιείται αρκετά.

Θα μπορούσα να ξαναπάω, αν και την τελευταία φορά έφυγα κάπως δυσαρεστημένος απ το κυρίως πιάτο μου.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Αγορά Εστιατόριο, Καποδιστρίου 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω καθίσει αρκετές φορές. Κάθε φορά και χειρότερη εμπειρία. Ο χώρος εξωτερικά ωραίος λόγω της τοποθεσίας, τα τραπέζια δεν έχουν καλές αποστάσεις και πολλές φορές μπορεί να τύχετε σε φασαρτζίδηκες παρέες. Τα όρθια τραπέζια δεν ξέρω τι ρόλο παίζουν σε μια ταβέρνα. Πάμε παρακάτω.

Το σέρβις είναι προς το φιλικό, αρκετά γρήγορο και εξυπηρετικό. Θα 'λεγα πως είναι ίσως το καλύτερο στοιχείο του μαγαζιού.

Ο κατάλογος έχει τα πάντα, ψάρια και κρέατα, με επιλογές που θα σου κινήσουν το ενδιαφέρον. Αλλά -δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω- κάθε φορά έχω την εντύπωση οτι έρχεται φαγητό απο μικροκύματα. Θεωρώ πως θα μπορούσε να έχει καλύτερο φαγητό γιατί βλέπεις την προσπάθεια και τις ιδέες στα πιάτα αλλά όλα φαίνονται μπαγιάτικα. Είναι κρίμα καθώς αυτό θα λυνόνταν εύκολα με λίγη περισσότερη οργάνωση (ή μικρότερο κατάλογο).

Κρίμα είναι και τα χρήματα που καλείσαι να πληρώσεις γι'αυτό το φαγητό. Το θεωρώ αδικαιολόγητα ακριβό γι'αυτό που τρως, χωρίς να εννοώ οτι σαν ποσό είναι πολλά λεφτά. Θα'λεγα πως η περιοχή έχει καλύτερες επιλογές, αν όχι και καλύτερες και φθηνότερες.

Δεν νομίζω να ξαναπάω μετά την τελευταία εμπειρία, αλλά ελπίζω αν τύχει, να έχουν αλλάξει αρκετά.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Γιαλός Ψαροταβέρνα, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Με πήγε θαμώνας και κάτοικος της περιοχής. Καθίσαμε έξω. Ο χώρος θυμίζει άλλη εποχή αλλά τα τραπέζια είναι άνετα και η ησυχία του περιβάλλοντος σε κάνει να νιώθεις ευχάριστα.

Το σέρβις προς το λαικό αλλά ομολογώ πως το λέω με την κακή έννοια αυτή τη φορά. Με ενόχλησε λίγο το ύφος.

Ο κατάλογος είναι στάνταρ ψαροταβέρνας. Δοκιμάσαμε πολλά θαλασσινά και σαλάτες, όλα ήταν πολύ καλά και σε καλές μερίδες -δεν το περίμενα. Επιπλέον ήπιαμε εμφιαλωμένο τσίπουρο. Ο κατάλογος των αποσταγμάτων ήταν κι αυτός στάνταρ.

Το θεωρώ ακριβό ωστόσο κάπως δικαιολογείται λόγω της παλαιότητας και της περιοχής.

Θα μπορούσα να ξαναπάω γιατί το φαγητό ήταν καλό και η αλήθεια είναι οτι θα μπορούσε να πουλάει μόνο την τοποθεσία.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Ο Κώστας Ταβέρνα, Τζουμαγιάς 10 & Χαριλάου Τρικούπη 28, Τριανδρία, Ν. Θεσσαλονίκης
Το επισκέφθηκα μετά απο περίπου 10 χρόνια χωρίς να έχω την παραμικρή ανάμνηση απ΄ την πρώτη μου επίσκεψη. Ο χώρος εξωτερικά κάπως περίεργος με μπόλικα τραπέζια σε διάφορα επίπεδα. Δεν αισθάνθηκα πολύ άνετα. Το πάρκο βοηθάει αλλά το απογευματάκι είναι γεμάτο παιδιά, με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Το σέρβις εντελώς λαικό, άμεσο και διαθέσιμο.

Στο φαγητό: Δοκιμάσαμε πολλά κρέατα, σαλάτες και αλοιφές. Είχε μερικά που ήταν πολύ καλά αλλά δεν έλειψαν και οι αστοχίες. Οι αλοιφές προσωπικά δεν μου άρεσαν, οι σαλάτες ήταν okay. Ξεχώρισα τα σουτζουκάκια και το κοτόπουλο. Απο ποτά έχει διάφορα, δεν μου άρεσε η χύμα ρετσίνα, το χύμα κρασί ήταν αποδεκτό.

Θεωρώ πως οι τιμές είναι καλές για τις ποσότητες και για το ύφος του μαγαζιού.

Κλείνωντας, ίσως τύχει να ξαναπάω, αν μου το προτείνουν, γιατί δεν έφυγα δυσαρεστημένος. Ωστόσο, απο μόνος μου δεν θα πήγαινα μέχρι εκεί γι'αυτό το φαγητό.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Τοίχο Τοίχο Μεζεδοπωλείο, Στεργίου Πολυδώρου 1, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πρώτη επίσκεψη. Ο χώρος εξωτερικά αρκετά συμπαθητικός, τα τραπέζια ωστόσο δεν έχουν και την καλύτερη απόσταση. Έχει 1-2 ροτόντες που είναι πολύ ευχάριστες, τα υπόλοιπα τραπέζια είναι κάπως μικρά.

Το σέρβις ψιλο στα χαμένα, με καλή πρόθεση αλλά θα το χαρακτήριζα αρκετά ερασιτεχνικό.

Ο κατάλογος φαίνεται πολύ στάνταρ. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε πως είχε και λίστα με ποτά (ουίσκι κτλ) αλλά και μια λίστα με κλασσικά κοκτέιλ! Είχε επιλογές για αποστάγματα χύμα και εμφιαλωμένα, χύμα κρασιά και μπύρες.

Το φαγητό ήταν πολύ καλύτερο απ' αυτό που περίμενα. Με πραγματικά καλές γεύσεις και καλούτσικες μερίδες. Οι αλοιφές ήταν μάλλον χειροποίητες. Με μια λέξη θα το χαρακτήριζα "τίμιο" καθώς ο,τι δοκίμασα μου άρεσε. Δεν πας εκεί με τη διάθεση να φας κάτι ιδιαίτερο, αλλά αυτό που θα φας θα είναι καλό.

Καλές είναι και οι τιμές, ωστόσο δεν θα ΄λεγα πως είναι προς τα κάτω.

Είμαι σίγουρος πως θα ξαναπάω στο μέλλον γιατί έφυγα με πολύ καλή εντύπωση.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Sofis House Μαγειρείο, Αντιγονιδών 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω καθίσει πολλές φορές επειδή βολεύει και είναι κοντά στον χώρο που εργάζομαι.

Εσωτερικά ο χώρος είναι βαρετός, αλλά σε γενικές γραμμές αισθάνεσαι καλά. Εξωτερικά, παραδόξως είναι πιο ευχάριστος παρότι είναι πάνω στον δρόμο. Παλιότερα μαζέυε μεγάλες παρέες τουριστών.

Το σέρβις σε γενικές γραμμές καλό, αλλά τυχαίνει να τους ψάχνεις, ειδικά αν κάθεσαι έξω.

Το φαγητό στην καλύτερη μέτριο, μερίδες μέτριες, στα θετικά του η μεγάλη ποικιλία επιλογών. Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν κερνάνε το γλυκό/φρούτο ή αν εν τέλει το πληρώνεις, πάντως ρωτάνε αν θέλεις.

Οι τιμές αποτρεπτικές για καθημερινή επίσκεψη, δυστυχώς, συνυπολογίζοντας και τις μερίδες, αλλά και την ποιότητα, θα 'λεγα οτι είναι ακριβό χωρίς λόγο.

Θα τύχει να ξαναπάω καθώς με βολεύει αρκετά και συχνά βαριέμαι να περιμένω τα ντελίβερι, αλλά θα ξαναπάω ξέρωντας οτι θα φαω κάτι μέτριο και θα το πληρώσω ακριβά.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Το Κρητικό Καφενείο Καφενείο, Διονυσίου Σολωμού 17, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω κάτσει πολλές φορές. Ο χώρος εσωτερικά αδιάφορος, μικρός και στριμωχτός. Τα τραπέζια επίσης μικρά και άβολα. Εξωτερικά, άρχισαν να γεμίζουν όλα τα πεζοδρόμια της γύρω περιοχής. Κάπως καλύτερα τα πράγματα με τις αποστάσεις, αλλά δεν τις θεωρώ καλές, ειδικά για εποχή covid.

Το σέρβις εντελώς λαικό αλλά φιλικό και εξυπηρετικό.

Τα περισσότερα φαγητά είναι αποδεκτά, μερικά είναι πολύ καλά. Υπάρχουν και πράγματα που "μυρίζουν" αποτυχία. Οπότε έχετε το νου σας όταν παραγγέλνετε. Η χύμα ρακή καλή, την προτείνω, τα χύμα κρασία απο την άλλη, εγώ θα τα απέφευγα.

Για τις τιμές, ομολογώ οτι δεν παρατήρησα την αύξηση που αναφέρουν άλλοι ταβερνοχωρίτες, αλλά συνήθως σ'αυτά τα λεφτά δεν τις κοιτάω κιόλας. Δεν θυμάμαι πάντως να'χω πληρώσει ποτέ πάνω απο 15ε/άτομο, άντε 17.

Γενικότερα είναι ένα μαγαζί απόμερο που μαζεύει κυρίως φοιτητές, με αρκετή φασαρία και στριμωξίδι. Ωστόσο, το φαγητό του είναι okay και νομίζω πως στην κατηγορία του είναι απ τις καλές επιλογές της πόλης.

Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσω να πηγαίνω όποτε είναι έτσι η φάση.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα + Τροφή Εστιατόριο, Ναυμαχίας Έλλης 3 & Δόξης 9, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη πρώτη φορά στην εξωτερική σάλα. Αδιάφορος χώρος με αποδεκτού μεγέθους τραπέζια και πολύ καλές αποστάσεις.

Το σέρβις καλό και ενημερωμένο. Περισσότερο "φιλικό" παρά "τυπικό".

Ο κατάλογος, όπως μ'αρέσει, μικρός, ενδιαφέρων και σου 'δινε την εντύπωση οτι όλα τα πιάτα ταίριαζαν μεταξύ τους. Φάγαμε θαλασσινά, όλα ήταν παραπάνω απο καλά, ωστόσο και λόγω του μικρού καταλόγου τύχαινε να φας το ίδιο πράγμα πολλές φορές. Οι πρώτες ύλες εξαιρετικές, το μαγείρεμα πολύ καλό. Τα χειροποίητα ψωμάκια, αν και φαίνονται ακριβά, αξίζουν.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο κατάλογος με τα ποτά, με επιλογές απο χύμα και εμφιαλωμένα και γενικότερα επιλογές που δεν βρίσκεις συχνά.

Οι τιμές θεωρώ πως είναι προς τα πάνω, αν υπολογίσεις οτι οι μερίδες δεν είναι και οι μεγαλύτερες. Θα μπορούσαμε να είχαμε πληρώσει και λιγότερα, χωρίς να μου έκανε αρνητική εντύπωση ο λογαριασμός. Γλυκάκι, καλό, κερασμένο (νομίζω δηλαδή).

Η συνολική εικόνα είναι καλή, το οτι αλλάζει τον κατάλογο συχνά και το καλό φαγητό για μένα είναι κίνητρο να ξαναπάω. Θα ξαναπάω.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα T.G.I. Friday's Bar-Restaurant, Πλατεία Αριστοτέλους 3, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω καθίσει πάρα πολλές φορές, εσχάτως, έχω εμπειρία και απο διανομή. Ο χώρος εσωτερικά πολύ ευχάριστος, με καλές αποστάσεις και αρκετή ιδιωτικότητα λόγω των συγκεκριμένων επίπλων.

Σέρβις χωρίς κανένα πρόβλημα, προς την αμερικάνικη φιλοσοφία, πάντα τυπικοί, ευγενικοί και χαμογελαστοί. Όχι πάντα οι πιο γρήγοροι.

Ο κατάλογος έχει αλλάξει ελάχιστα απ την πρώτη φορά που πήγα πριν 10 χρόνια. Μόνο κρέατα, ορεκτικά και σαλάτες. Έχει επιλογές για μεξικάνικο (το θεωρώ απ τα καλύτερα μεξικάνικα της πόλης). Πάντα αξιόλογο φαγητό, καλές πρώτες ύλες και καλό μαγείρεμα. Οι τιμές σταθερές. Ενδιαφέρουσες επιλογές απο κοκτέιλ.

Θα το χαρακτήριζα τίμιο γι'αυτό που σου προσφέρει και γι'αυτό που θέλει να είναι. Δεν λεω όχι σε πρόταση για Friday's γιατί εδώ και χρόνια έχει κρατήσει σταθερή την ποιότητα, τις τιμές και τις ποσότητες (με ελάχιστες εξαιρέσεις).
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Πλατεία Θεάτρου Bar-Restaurant, Εθνικής Αμύνης 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Το επισκέφθηκα ένα πρωί. Τα τραπέζια έχουν καλό μέγεθος και καλό σχήμα και ευνοούν το φαγητό, αλλά ήταν τοποθετημένα σα να μην υπάρχουν μέτρα covid. Σχετικά άνετες και οι καρέκλες. Αργότερα, κατά το μεσημεράκι, άρχισε να μαζεύει κόσμο, κυρίως νεολαίους και άρχισε η "φασαρία".

Το σέρβις μάλλον διαβάζει ταβερνοχώρο, γιατί, παρότι άργησε λίγο να έρθει ο σερβιτόρος, ήταν ευγενικός και αρκετά πρόθυμος. Παρόμοια συμπεριφορά είχε και η άλλη σερβιτόρα που ήταν εξίσου χαμογελαστή.

Στα του καταλόγου: στάνταρ επιλογές, με μια δυο διαφορές απ'τα "καθημερινά". Αρκετό bacon, αρκετό cheddar, αρκετή σαλάτα μεσκλαν προκατ. Δεν με χάλασε γιατί σε σχέση με την μέση τρέντυ καφετέρια, οι τιμές είναι χαμηλότερες. Ο καφές σε αρκετά μεγάλη ποσότητα, ωστόσο προσωπικά δεν συγκινήθηκα.

Γενικότερα είναι ένας ευχάριστος χώρος (εκτός αν πετύχετε τίποτα έξαλλους νεαρούς), έχει επιλογές για brunch, φαγητό, καφέ και ποτό και θα ξανα καθόμουν άνετα χωρίς δεύτερη σκέψη, κι αν πεινούσα, θα τσιμπούσα μετα χαράς κάτι.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Στου Μήτσου Μεζεδοπωλείο, Βλάλη 15, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω κάτσει πολλές φορές. Ο χώρος εξωτερικά "δυναμικός" μιας που μεγαλώνει και μικραίνει κατα βούληση, ευχάριστος και σχετικά ήσυχος ωστόσο λόγω τοποθεσίας. Προτιμώ να κάθομαι στην "ανοιχτωσιά" μιας που κάτω απ το υπόστεγο μερικές φορές αισθάνεσαι κάπως αποκλεισμένος.

Το σέρβις εντελώς λαικό, ευγενικό και εξυπηρετικό. Έχω καλή εντύπωση.

Ο κατάλογος όχι πολύ μεγάλος, έχει αλλάξει κατα καιρούς, με επιλογές σε ψάρι και κρέας, ορεκτικά και κάποιες σαλάτες. Θεωρώ οτι το φαγητό είναι σε καλό επίπεδο με ελάχιστες αστοχίες στα τόσα χρόνια που πηγαίνω, επίσης η κουζίνα είναι γρήγορη ανεξαρτήτως του όγκου της πελατείας. Αρκετές φορές έχει τύχει να "μην έχουν" πράγματα απ τον κατάλογο.

Στα αρνητικά το οτι δεν υπάρχει επιλογή για εμφιαλωμένο τσίπουρο (ή ούζο) -η χύμα ρακή είναι καλή και χωρίς πολλές παρενέργειες. Έχει επιλογές απο εμφιαλωμένες μπύρες (όχι πολλές).

Τιμές okay, ποτέ δεν ένιωσα οτι έχασα τον χρόνο μου ή οτι πλήρωσα πολλά γι'αυτό που έφαγα.

Αξίζει μια επίσκεψη γιατί ο χώρος είναι ιδιαίτερος και το φαγητό καλό. Προσωπικά πάντα πηγαίνω με χαρά.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Favela Μεζεδοπωλείο, Προσφυγικής Αγοράς 32-34, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη αγγαρείας λόγω υποχρέωσης. Νομίζω δεν χρειάζεται να πω πολλά για τον χώρο. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς το κονσεπτ. Φαινόταν η "φαβέλα" να αποτελείτω απο 2-3 πρώην μαγαζιά τα οποία έχουν συγχωνευτεί(;). Τέλος πάντων, ήταν στριμωχτά με πολυκοσμία γύρω και την αναμενόμενη βαβούρα.

Το σέρβις ήταν πολύ random. Η μια κοπέλα πολύ ευχάριστη και χαμογελαστή, η άλλη απότομη, αγενής και κάπως σα να βαριόταν. Δυστυχώς μου έμεινε η δεύτερη σαν εντύπωση.

Κατάλογος εντελώς random, με cocktails, κάτι μεξικάνικα, κάτι burgers, spring rolls και κάτι ποικιλίες κρεάτων... Δεν κατάλαβα ειλικρινά τίποτα.

Τα cocktails ήταν okay, το φαγητό ήταν κάτω του μετρίου (αναμενόμενο). Τιμές μπιτ μπαζάρ αλλά φεύγωντας, είχα την αίσθηση οτι πέταξα τα λεφτά μου.

Σίγουρα δεν θα ξαναπάω -δεν είχα σκοπό να παω εξ'αρχής, αλλά αν θέλετε cocktail ή spring rolls, ή ξέρω 'γω κανα burger στο μπιτ, μπορείτε να το επισκευτείτε.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Πανσέληνος Μεζεδοπωλείο, Προσφυγικής Αγοράς 43-44, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω καθίσει πάρα πολλές φορές διότι έχω φίλους που είναι θαμώνες. Ο χώρος εσωτερικά είναι ευχάριστος παρά τα στριμωχτά τραπέζια. Εξωτερικά ωστόσο είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα αν και πρέπει να ανεχτείς τη βαβούρα και την ελαφρο-λαική μουσική των γύρω μαγαζιών.

Το σέρβις είναι καλό σε γενικές γραμμές, δεν ασχολούνται ιδιαίτερα, δεν ενοχλούν κιόλας.

Το φαγητό διαφοροποιείται αρκετά απ' τα υπόλοιπα του μπιτ, αλλά χωρίς να συγκινεί. Έχω φάει και ψάρια και κρέας, ο κατάλογος αλλάζει (όσο μπορεί), αλλά το μαγείρεμα και οι πρώτες ύλες είναι μέτριες για 'μενα. Μέτριες είναι και οι τιμές ωστόσο, οπότε κάπως η κατάσταση εξισορροπείται.

Συμπερασματικά, γι'αυτό που είναι, εμένα με ικανοποιεί και γι'αυτό δεν με ενοχλεί να καθίσω εκεί που και που, χωρίς να το επεδίωκα ποτέ ο ίδιος.

ΥΓ: Έχουν επεκταθεί και προς την είσοδο με τα νέα μέτρα. Περνώντας απο κει η βαβούρα ήταν αισθητά εντονότερη
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Ουζομανία Ψαροταβέρνα, Λουί Παστέρ 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω κάτσει για τσίμπημα δυο φορές, και πρόσφατα έκατσα και για φαγητό. Ο χώρος εξωτερικά στενός, νιώθεις οτι εμποδίζεις τους περαστικούς και λόγω της ανηφόρας κάθεσαι κάπως σε κλίση.

Σέρβις άμεσο και λαικό, όχι επαγγελματικό, δεν με ενόχλησε.

Το φαγητό προσωπικά δεν μου άφησε καθόλου καλή εντύπωση (είχα ήδη αρνητική εντύπωση απο τα "τσιμπήματα" που έκανα). Δοκίμασα σε "free style" διάφορα πράγματα και τίποτα δεν ευχαριστήθηκα, κάποια μάλιστα δεν μπόρεσα να τα φαω καν.

Τιμές φθηνές, αλλά προσωπικά θα πλήρωνα κάτι παραπάνω για να έτρωγα καλύτερα ποιοτικά πιάτα (μιλάω για πρώτη ύλη/τηγανόλαδα κτλ).

Δεν θα ξαναπάω παρα μόνο αν με καλέσουν άλλοι.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Βέργες λάγιες Ψητοπωλείο, Ελευθερίου Βενιζέλου 63, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω φάει σάντουιτς πολλές φορές. Ο χώρος εξωτερικά δεν θα με ενέπνεε να κάτσω να τα πιω. Είναι στενά, είναι πολύ κοντά τα τραπέζια μεταξύ τους και περνάει συνέχεια κόσμος.

Έχω φάει διάφορα. Το κρέας το θεωρώ καλό, ειδικά για σαντουιτσάδικου, οι πατάτες πολύ καλές, φρέσκιες και καλά τηγανισμένες. Οι αλοιφές χειροποίητες και πολύ νόστιμες κι αυτές. Γενικά απ το φαγητό είμαι ικανοποιημένος.

Οι τιμές είναι προς τα πάνω για την ποσότητα, αλλά λόγω της ιδιαιτερότητας που σου προσφέρουν, θεωρώ οτι αξίζουν.

Σημειώνω εδώ οτι πολλές φορές έχω αισθανθεί άβολα κατά την αναμονή ή κατά την παραγγελία λόγω της συμπεριφοράς των υπαλλήλων. Χωρίς να θέλω να επεκταθώ, θα πω οτι ίσως είναι ο βασικός λόγος που πλέον αποφεύγω να τρωω απο κει δια ζώσης.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Salento Πιτσαρία, Ελευθερίου Βενιζέλου 76, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω φάει αμέτρητες φορές, δοκιμάζοντας όλον τον κατάλογο.

Το θεωρώ απ τις καλύτερες επιλογές για take away στην πόλη, και δει στη γειτονιά.

Προιόντα ολόφρεσκα, εξυπηρέτηση καταπληκτική και μάλιστα συχνά βλέπεις και "new entries" στον κατάλογο, πράγμα που εμένα μου κινεί το ενδιαφέρον.

Οι τιμές είναι προς τα πάνω αλλά όταν τρως δεν αισθάνεσαι οτι δεν αξίζει αυτά που πληρώνεις. Αν πεινάς πολύ τρως δυο σχετικά εύκολα, κι αυτό κοστίζει αρκετά.

Οι πίτσες είναι καλές, πάνω απ τον μέσο όρο της πόλης, με τεράστια διαφορά καλύτερες απ τις υπόλοιπες επιλογές της γειτονιάς, αλλά γενικότερα δεν είναι το φόρτε τους κατά τη γνώμη μου.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα τουλάχιστον για μια δοκιμή.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Το Έτση Ψητοπωλείο, Νικηφόρου Φωκά 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Νεα δοκιμή, μέσω παραγγελίας απο γνωστό site.

Τα κρέατα δεν είναι και της καλύτερης ποιότητας και οι αλοιφές μάλλον είναι έτοιμες. Αυτά που έφαγα το μόνο που έκαναν είναι να καταστρέψουν την καλή ανάμνηση που είχα απ το μαγαζί (ίσως εσφαλμένα να το θυμόμουν ως καλύτερο).

Με δυο σάντουιτς πάντως θεωρώ οτι χορταίνει οποιοσδήποτε ενήλικας. Εγώ έφαγα δυο με διπλή ποσότητα κρέατος και έσκασα.

Θα δυσκολευτώ να ξαναπάρω απο εκεί.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Fata Morgana [νεκροταφείο] Μεζεδοπωλείο, Φιλίππου 1, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Καθίσαμε χωρίς κράτηση σε εξωτερικά τραπεζάκια απο την πλευρά της Συγγρού που πλέον έχει πεζοδρομηθεί. Ευχάριστο περιβάλλον αν και έχει αρκετή κίνηση. Τα τραπέζια με ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους, και αρκετά μεγάλα. Θέλει "μόντες" για να καθίσουν πάνω απο 4 άτομα άνετα. Εσωτερικά, αν και δεν έχω κάτσει, ο χώρος φαίνεται ωραίος.

Το σέρβις ήταν πολύ ευγενικό (μου δόθηκε η εντύπωση πως ήταν και ιδιοκτήτες(;)), με φιλικό ύφος και διαθέσιμο όποτε το χρειαστήκαμε.

Η κάρτα του καταλόγου μικρή, πράγμα που μ'αρέσει όταν κάνω αναγνωριστική επίσκεψη. Είχε επιλογές απο ψάρια και κρέας, πήγαμε με κρέατα. Το φαγητό ήταν καλό, αλλά ανέμπνευστο. Δεν ενθουσιάστηκα, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν έφαγα καλά.

Οι τιμές είναι αποδεκτές αλλά θα μπορούσαν να είναι και λίγο χαμηλότερες, σε καμία περίπτωση δεν ενοχλήθηκα όταν είδα τον λογαριασμό.

Συνοπτικά, είναι μια επιλογή για χαλαρό τσίμπημα με μικρή παρέα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Θα ξαναπήγαινα μετα χαράς.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Κοσμάς Ταβέρνα, Πλάτωνος 15, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη κατόπιν κρατήσεως. Ο χώρος εξωτερικά τίποτα το ιδιαίτερο, με τα νεα μέτρα εξαπλώνεται σε αρκετά μεγάλο μήκος, ωστόσο οι ιδιοκτήτες είναι αρκετά ευαισθητοποιημένοι σχετικά με τον κοινόχρηστο χώρο του πεζοδρομίου και προσπαθούν να μην ενοχλούν πολύ. Εσωτερικά δεν θα ήθελα να καθίσω.

Το σέρβις είναι ερασιτεχνικό, απότομο και βιαστικό, αλλά χωρίς να το κάνουν κακόβουλα, απλώς είναι ερασιτέχνες. Προσωπικά με ενόχλησε που δεν υπήρχε κατάλογος (βέβαια, δεν τους ρώτησα αν έχουν), και δεν αναφέρθηκαν ποτέ τιμές όσο παίρναμε παραγγελία. Απο κει και πέρα, τα παιδιά ήταν διαθέσιμα όποτε τα χρειαστήκαμε και ανταποκρινόνταν σχετικά σύντομα.

Για το φαγητό πραγματικά δεν έχω λόγια. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου οτι οι κουτσομούρες ήταν πεταμένες πάνω στο πιάτο. Ο,τι δοκίμασα ήταν εξαιρετικό, τόσο σε πρώτη ύλη, όσο και σε μαγείρεμα. Λάδια πεντακάθαρα, ψάρια ολόφρεσκα.

Οι τιμές είναι εντάξει γι'αυτό που τρως και αν δεν συνυπολογίσεις καθόλου το σέρβις, την παρουσίαση ή τον χώρο.

Παρότι ομολογώ οτι έφαγα πολύ καλά, δεν ξέρω αν θα επεδίωκα να ξαναπαω σύντομα.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Pizza Hood Πιτσαρία, Ερνέστου Εμπράρ 2 & Ολυμπίου Διαμαντή 23, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω φάει κάμποσες φορές. Αρνητική εμπειρία η διανομή, καθώς όλες τις φορές η πίτσα ήρθε "στραπατσαρισμένη" (άσχετο ωστόσο με το μαγαζί).

Σε πίτσες έχω δοκιμάσει διάφορες, είναι σε πολύ καλό επίπεδο αλλά δεν θα έλεγα οτι είναι η καλύτερη στο είδος της και εξηγούμαι:

Πολλές φορές αισθάνομαι οτι τα υλικά πνίγονται στη σάλτσα, ωστόσο, οι πίτσες που έχει χωρίς σάλτσα δεν μου έχουν αρέσει τόσο.

Ξεχωρίζω πεπερόνι, μαργαρίτα και αντζούγια.

Τρώω συχνά takeaway όταν είμαι στην περιοχή και προτείνω καλύτερα αυτόν τον τρόπο (αν και τα κομμάτια τα ξαναζεσταίνουν), γιατί με το delivery είχα πάντα θέμα.

Αξίζει μια δοκιμή
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Tarantino Fast food, Ερνέστου Εμπράρ 3-5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω φάει αμέτρητες φορές, τόσο μέσω παραγγελίας όσο και εκεί.

Οι υπάλληλοι (και μη, δεν γνωρίζω) είναι πολύ εξυπηρετικοί και αρκετά ευγενικοί.

Κορυφαίο, για μενα, burger στην πόλη. Το ψωμάκι, η σπιτική πίκλα, το ψήσιμο, όλα εξαιρετικά. Έχω φάει όλον τον κατάλογο, δεν θα πρότεινα τα σάντουιτς, απο πατάτες μακράν οι αγαπημένες μου είναι οι wedges και προσωπικά, παρόλο που ο κόσμος τρελαίνεται, δεν παίρνω ποτέ γλυκοπατάτες.

Είναι η go-to επιλογή μου για burger. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Mahalo [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Βέροιας 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω κάτσει αρκετές φορές. Ο χώρος μέσα καλαίθητος, τα τραπέζια με κάποιον τρόπο δεν μου φάνηκαν στριμωχτά, ωστόσο δεν ήταν πολύ ευχάριστο το περιβάλλον.

Το σέρβις ήταν ευγενικό και αποτελεσματικό, όπως πρέπει. Έχω καλή γνώμη.

Το φαγητό είναι καλό. Έχω δοκιμάσει πιάτα ημέρας, έχω δοκιμάσει αρκετά τον κατάλογο, κρέατα, ορεκτικά και σαλάτες. Δεν θυμάμαι κάτι που να μην μου άρεσε, μάλιστα, αρκετές φορές έβρισκα πραγματάκια πολύ ενδιαφέροντα.

Θα ήθελα να σημειώσω οτι έχω περάσει καλύτερα στο μαγαζί όταν πήγα για "σύντομο γεύμα μετά τη δουλειά", όχι τόσο όταν πήγαινα για dinner και σ'αυτό το πλαίσιο θα επεδίωκα να ξαναπάω μετά χαράς.

Τέλος, βρίσκω τις τιμές αρκετά τσιμπημένες γι'αυτό που τρως, τόσο σε ποσότητες όσο και σε έμπνευση. Στα θετικά, έχει μεγάλο κατάλογο με κοκτέιλ, ακριβούτσικα βέβαια, αλλά ιδιαίτερες επιλογές.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Ζε Σάντουιτς Πρότζεκτ [προσωρινά κλειστό] Fast food, Βέροιας 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω φάει αρκετές φορές, πάντα όμως σαν εναλλακτική ή "για τη δοκιμή".

Δεν με εντυπωσίασε τίποτα, και πολύ περισσότερο δεν με εντυπωσίασαν οι τιμές.

Νομίζω στην περιοχή υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Μαιτρ & Μαργαρίτα [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Βέροιας 2 & Λέοντος Σοφού 12, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω κάτσει πολλές φορές. Το θεωρώ το καλύτερο στο είδος του.

Ο χώρος μέσα, μικρός, με ανοιχτή κουζίνα και κάποια τραπέζια, όχι πολλά. Πλέον έχει περισσότερα έξω, μιας που έχουν γεμίσει και το απέναντι πεζοδρόμιο με κάποια μικρότερα τραπέζια. Δεν με τρελαίνει αλλά έξω είναι κάπως καλύτερα.

Σέρβις όντως λίγο μπλαζέ, αλλά με διάθεση να σε βοηθήσει και πολύ καλή γνώση του μενού και του καταλόγου κρασιών.

Φαγητό: δεν έχει τύχει ποτέ να φάω κάτι που να μην μου άρεσε -πράγμα σπάνιο για τέτοιου είδους μαγαζί. Μ'αρέσει που αλλάζουν συχνά το μενού, και έχουν και προσθήκες με πιάτα ημέρας. Είναι απ τους βασικούς λόγους που παω και ξαναπάω.

Οι τιμές, πάνω-κάτω αυτές που περιμένεις σε ένα τέτοιο μαγαζί, ποτέ δεν αισθάνθηκα οτι πληρώνω πολλά. Όταν πίνουμε τσίπουρο αντί για κρασί, η τιμή μου φαίνεται χαμηλή.

Σίγουρα το προτείνω, και σίγουρα πολλές φορές επιδιώκω να παω εκεί.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Σέμπρικο Εστιατόριο, Φράγκων 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω κάτσει κάμποσες φορές και έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα, ψάρια και κρέας.

Ο εσωτερικός χώρος μου φάνηκε αρκετά συνωστισμένος. Ωστόσο, επειδή είναι ψηλοτάβανος δεν σου βγάζει αίσθηση κλεισούρας. Εξωτερικά απο την άλλη, μου φάνηκε λιγότερο ευχάριστος (ίσως να φταίνε οι ομπρέλες).

Το σέρβις έχει τα θέματά του κάποιες φορές, άλλες είναι πολύ καλό. Έχω αντιμετωπίσει διάφορες συμπεριφορές, χωρίς καμία ποτέ να είναι ακραία καλή ή ακραία άσχημη.

Απο φαγητό: τα ορεκτικά τα βρίσκω πάντα πολύ νόστιμα και αρκετά εμπνευσμένα κάποιες φορές. Στα κυρίως, ενώ τα περισσότερα είναι πολύ καλά, έχω πέσει και σε μερικές αστοχίες (κυρίως στα ψησίματα).

Θεωρώ πως το κατάστημα προσφέρεται για επίσκεψη με κάποιον επισκέπτη, μιας που ο χώρος είναι ιδιαίτερος και το φαγητό δεν θα σε προδώσει τις περισσότερες φορές. Τέλος, θεωρώ οτι γι'αυτό που τρως οι τιμές είναι φυσιολογικές, αν όχι προς τα κάτω.

Πάντα ανταποκρίνομαι θετικά σε πρόταση για Σέμπρικο.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Beyond the Walls Λοιπά, Φράγκων 2-4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω πάει κάμποσες φορές και έχω φάει τις περισσότερες (χωρίς να είναι αυτός ο λόγος που πήγα).

Ο εξωτερικός χώρος είναι πολύ ευχάριστος και θα 'λεγα το ίδιο και για τον εσωτερικό (με αισθητή αλλά συνάμα αναμενόμενη βαβούρα).

Μεγάλο πρόβλημα -σταθερό όσες φορές έχω πάει- παραμένει το σέρβις.

Απο φαγητό έχω δοκιμάσει αρκετά πιάτα του brunch menu, γλυκά και αλμυρά, σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω οτι ικανοποιήθηκα, αν και ο κατάλογος είναι απλός.

Συνοπτικά: προτιμώ να πηγαίνω εκεί για χαλαρή μπύρα το μεσημεράκι ή, αν προτιμάτε, καφέ, στην αυλή, γιατί θεωρώ οτι είναι πραγματικά όμορφο μέρος.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα χαρούπι Εστιατόριο, Δόξης 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω καθίσει δυο φορές, και οι δυο χειμώνα. Ο εσωτερικός χώρος θα ΄λεγα συμπαθητικός. Μου άρεσε. Τα τραπέζια (χωρίς "μόντες") είχαν ικανοποιητικό χώρο μεταξύ τους. Νομίζω πως αν καθόμουν έξω δεν θα ένιωθα ότι κάθομαι σε ωραίο μέρος. Ο εξωτερικός χώρος είναι εντελώς αδιαρρύθμητος και δεν έχει καμία αισθητική παρέμβαση, πέραν των τραπεζοκαθισμάτων.

Το σέρβις ευγενικό και εξυπηρετικό - όπως ακριβώς το περίμενα. Στα θετικά του μαγαζιού.

Στα του φαγητού: Ο,τι έχω δοκιμάσει μου έχει αρέσει, ήταν καλομαγειρεμένο και σε πολλά πιάτα βρήκα πράγματα και γεύσεις που δεν είχα δοκιμάσει -- αντιθέτως -- σε πολλά πιάτα βρήκα καλομαγειρεμένες "στάνταρ" γεύσεις. Νομίζω πως το μενού τους είναι αρκετά ευέλικτο και ικανοποιεί πολλά γούστα. Η ρακή ήταν πολύ καλή για τα γούστα μου, κέρασαν και μια την δεύτερη φορά που πήγα.

Τιμές φυσιολογικές, δεν θα τις έλεγα "τσιμπημένες", ειδικά αν προσέξεις τι θα πάρεις.

Μετα χαράς θα ξαναπήγαινα.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου Λοιπά, Φωκαίας 6, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πολυσύχναστο μέρος, έχω κάτσει μια φορά. Ο κόσμος φαινόταν να μην βρίσκεται εκεί τυχαία.

Σέρβις κάπως βιαστικό στο να σου πάρει παραγγελία, κοίταξαν και το τραπέζι κανα δυο φορές. Δεν μου έκανε πολύ καλή εντύπωση.

Το φαγητό ήταν πολύ καλό, και ο μπακαλιάρος σε μεγάλη μερίδα. Το τηγανόλαδο δεν ήταν κακό, οι πατάτες και οι αλοιφές μου είχαν αρέσει.

Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου ήταν η τιμή. Δεν ξέρω, ίσως να έφταιγε ο χώρος, ίσως το σέρβις, ίσως όλα μαζί, έφυγα απ το μαγαζί χόρτατος, αλλά ένιωσα οτι έδωσα πολλά γι'αυτό που έφαγα.

Δεν θα επεδίωκα να ξαναπάω.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα γιασεμί Μεζεδοπωλείο, Υπολοχαγού Ευσταθίου Τσόπελα 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω κάτσει κάμποσες φορές, και μέσα και έξω. Μέσα είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα μυρίσουν τα ρούχα σας μιας που ο εξαερισμός είναι ανύπαρκτος και η κουζίνα ανοιχτή (θετικό). Μικρός χώρος, στριμώχνεσαι, αλλά το σέρβις είναι φιλικό και το περιβάλλον καλό. Έξω είναι διαφορετική εμπειρία, μιας που η μικρή πλατειούλα είναι συμπαθέστατη και προτείνεται.

Στα του φαγητού: Τα περισσότερα πιάτα είναι αποδεκτά, κάποια καλά, κάποια λιγότερο καλά. Το θεωρώ μια συμπαθητική, χαλαρή και φθηνή επιλογή, σε μια ήσυχη γειτονιά του κέντρου.

Δεν λέω ποτέ όχι σε πρόταση για "Γιασεμί", χωρίς να το επιδιώκω ο ίδιος.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Vivere [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Ζεύξιδος 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Οι τιμές είναι ελαφρώς ανεβασμένες σε σχέση με τις μερίδες (δικαιολογείται λόγω περιοχής εν μέρη). Η ποιότητα όμως και το φαγητό είναι πάρα πολύ καλά, όπως και καλή ήταν η εξυπηρέτηση! Αξίζει να πας αν θέλεις να φας καλό φαγητό και έχεις λίγα παραπάνω λεφτά να δώσεις. Μάλλον θα ξαναφάω στο μέλλον......
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Mongo Asian Food Ξένο, Ιωάννη Κούσκουρα 6, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω φάει δυο τρεις φορές και έχω την ίδια καλή εντύπωση κάθε φορά! Είναι πολύ καλό που μπορείς να "φτιάξεις" εσύ το πιάτο σου! Έφαγα και μια φορά σούσι αλλά δεν έχω άποψη. Καλό το μαγείρεμα και σε μια χαρά τιμές... Είναι γνωστό οτι πουθενά δεν θα φας με λιγότερα απο 6-7 ευρώ..... Εδώ φάγαμε στο ΖΑΠΠΕΙΟ κοκκινιστό με πιλάφι 6.90[!!!!!!!!!].
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Ζάππειο [νεκροταφείο] Ταβέρνα, Αλεξάνδρου Σβώλου 50, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Τι λες ρε Ζάππειο που θα δώσω 6.90 για να φάω πιλάφι με κοκκινιστό! Ήταν πεντανόστιμο, πολύ καλά μαγειρεμένο αλλά οκ.. Keep it real! Τι τιμές είναι αυτές; Άσε που ο μοναδικός σερβιτόρος κοιμόταν -.-'...
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Gustoso [νεκροταφείο] Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Παλαιών Πατρών Γερμανού 22, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πολύ νόστιμες, φρέσκες και φθηνές(σχετικά) σαλάτες. Τα άλλα απλά αδιάφορα! Για σαλάτες πάντως αξίζει τον κόπο.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Αχνός Μαγειρείο, Ολύμπου 127, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Όντως πολύ νόστιμο φαγητό, αρκετά καλές μερίδες αλλά στις τιμές τα χαλάσαμε άσχημα.... Είναι πολύ πιο ακριβό απο τα άλλα που έχω πάει. Αν θέλω να φαω απλά μεσημεριανό για να χορτάσω δεν θα το προτιμήσω ξανά. Αν όμως θέλω να φάω ένα μεσημεριανό νόστιμο και καλομαγειρεμένο τότε οκ -αν έχω και τα απαραίτητα λεφτά.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Il Gusto [νεκροταφείο] Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Αγίου Δημητρίου 101, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Βρεθήκαμε εκεί ξημερώματα Κυριακής και όντως διανυκτερεύει! Τώρα.... Είχε αρκετά μεγάλη ποικιλία με διάφορα φαγώσιμα! Αυτά που έφαγα δεν θα τα χαρακτηρίσω νόστιμα. Μάλλον αδιάφορα θα τα έλεγα.... Οι κρέπες/τόστ καλύτερα.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Ζήσης [νεκροταφείο] Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Εγνατία 144, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήρα ένα καλτσόνε 2,50 ευρώ και ήταν πραγματικά πολύ σκληρό! Δύσκολα θα ξαναφάω απο εδώ.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Masa [νεκροταφείο] Γυράδικο, Λεωνίδα Ιασωνίδου 10, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Γυράδικο που σίγουρα έλειπε απο το κέντρο.
Εντάξει, είναι καινούριο -λογικό να έχουν μεγάλα σάντουιτσ- αλλά και πεντανόστιμο γύρο! Επίσης τα παιδιά που δουλεύουν είναι πολύ πρόθυμοι και ευγενικοί!

Ας ελπίσουμε όλα αυτά να διατηρηθούν στην πορεία του χρόνου. Έτσι όπως είναι τώρα, ξεπερνάει αρκετά τα υπόλοιπα του κέντρου.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Ούζου Μέλαθρον [νεκροταφείο] Ταβέρνα, Στοά Καρύπη 21, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Περιληπτικά:

Καλός χώρος / ελεινά μικρά τραπέζια
Μερικά πιάτα ήταν πολύ καλά μερικά ήταν άθλια χωρίς λόγο.

Γενικότερα έχω μέτρια εντύπωση και δεν είναι τόσο ακριβό όσο φανταζόμουν.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Prime Pizza [νεκροταφείο] Πιτσαρία, Αρκαδιουπόλεως 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μου κάνει εντύπωση που βρήκα διαφημιστικό στο σπίτι ενός φίλου μου στην πατριάρχου Ιωακείμ! και κάνουν delivery μέχρι εκεί σίγουρα.

Στα τις pizza. Νομίζω πως είναι η καλύτερη για την τιμή της (4.60Ε η "οικογενειακή" βλ. για ένα άτομο). Κάτι μικροπροσφορές χωρίς κανένα νόημα (1+1=8Ε).

Την προτείνω γι αυτούς που θέλουν να φάνε φθηνή και καλή πίτσα.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Al Dente [νεκροταφείο] Πιτσαρία, Αγίας Σοφίας 100, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ότι καλύτερο! Φοβερή!!! Αν είστε περίπου 3-4 συμφέρει απίστευτα η "γιγάντια". Με έχει κερδίσει <3<3
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Περίγυρος [νεκροταφείο] Γυράδικο, Ολυμπιάδος 102, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Τι να πει κανείς... Περίεργος ο γύρος. Ήταν πολύ άγευστα όλα. Αλλά πολύ ευγενικός ο κύριος...
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα ο μικρός Βοριάς Μαγειρείο, Εμπορικό "Mediterranean Cosmos", 11ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Πολύ δυνατό μαγαζί! Ίσως το καλύτερο για "μαγειρεμένο" φαγητό εκεί. Χρεώνουν το ψωμί και γενικότερα είναι αρκετά ακριβοί. Αλλά θα ξαναπάμε.........
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Δούκας [νεκροταφείο] Πιτσαρία, Αγίου Δημητρίου 128, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πολύ νόστιμη η "Δούκας". Έμεινα απολύτως ικανοποιημένος απο τη γεύση αλλά τώρα κατά πόσο μπορεί να ικανοποιήσει μια "οικογένεια" σε μέγεθος δεν παίρνω όρκο. Για ένα άτομο έχει πολύ καλό μέγεθος. Ξαναπαίρνω άνετα μιας που στις 2 σου δίνουν και μια 3η δώρο.

+1
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Pizza di mama [νεκροταφείο] Πιτσαρία, Φιλίππου 36, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Όντως η pizza τρώγεται με ευκολία. Κανένα άσχημο σχόλιο αλλά τίποτα φοβερά ωραίο. Επίσης καλές και φθηνές μακαρονάδες σε πήλινο. Έχω φάει αρκετές φορές και θα ξαναφάω αν έχω όρεξη
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Σουβλάκι με Πτυχίο [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Δημητρίου Γούναρη 49, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Φυσικά δε μπορείς να φας απο εκεί και να μη σου κάνουν εντύπωση οι πατάτες του. "Μπάμ" κάνει οτι έιναι χειροποίητες! Συνηθισμένο το σουβλάκι και μέτριο προς μικρό το σάντουιτς. Πάντως απ την ευγένεια και μόνο πάω εκεί.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα eat it [νεκροταφείο] Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Κωνσταντίνου Μελενίκου 22, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του να κάνει ο τύπος που το έχει. Σίγουρα δε μπορείς να το χαρακτηρίσεις. Έχει πολύ μικρή ποικιλία υλικών (ζαμπόν, κασέρια κτλ)! Το θετικό είναι οτι είναι πάρα πολύ φθηνό και μπορείς να κάνεις κρύο σάντουιτς και με ΚΡΟΥΑΣΑΝ. Περίεργα πάντως τα πράγματα....
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα λίγα και καλά Γυράδικο, Κασσάνδρου 132, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
-Αναθεώρηση-

Πλέον έχω φάει τα περισσότερα κρέατα απο 'κει και είμαι ευχαριστημένος απο όλα -εκτός του γύρου (κακός). Απίστευτα νόστιμο όμως είναι το φιλέτο κοτόπουλου που έχει. Δοκιμάστε το σε καλαμποκόψωμο. Πραγματικό έδεσμα. Επίσης τα παιδιά είναι πολύ φιλικά και ευγενικά. Με έχει κερδίσει παντελώς.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Subito Πιτσαρία, Πλατεία Παραμάνα 12, Θέρμη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μπορείς να το χαρακτηρίσεις και ως "Παντοπωλείο". Δεν ήταν και ευγενικοί οι τύποι....
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Κώστας Ψητοπωλείο, Αγίου Δημητρίου 152, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ναι. Είναι απο τα καλύτερα. Με διαφορά το καλύτερο της γειτονιάς. Λίγο άσχημη εξυπηρέτηση.. Αλλά χαλάλι. +1 απο μένα. Σίγουρα θα ξαναπάω
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Simply Burgers [νεκροταφείο] Fast food, Εμπορικό "Mediterranean Cosmos", 11ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Ότι χειρότερο έχω φάει εδώ και καιρό. Μιλάμε οτι το κρέας ήταν τραγικό (το κοτόπουλο λίγο καλύτερο αλλά επίσης άσχημο). Πατάτες τηγανισμένες χάλια. Καλό το κρεμμύδι (για όσους ενδιαφέρονται). Για τιμές δε μιλάμε. Ποτέ ξανά και δεν το προτείνω με τίποτα σε κανέναν. Καλύτερα να έπαιρνα burger απο την creperie της γειτονιάς μου... Έλεος
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Ναι [νεκροταφείο] Πιτσαρία, Ιωάννη Καμενιάτου 12, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μάλλον έχει ανοίξει άλλη στην θέση της με το όνομα "Pizza Yes". Τσεκαρε το.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Chat Pat [νεκροταφείο] Λοιπά, Μανωλάκη Κυριακού 6, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Καθόλου κακό για το είδος του. Έχει διαφόρων ειδών λουκάνικα (βραστό, χωριάτικο, γαλοπούλας, τυρολουκάνικο). Αν του ζητήσεις απ ολα θα βάλει κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα, κρεμμύδι και λάχανο. Απο τιμές μόνο το διπλό βραστό συμφέρει. 1Ε το μονό βραστό, 1.5Ε το διπλό. 2.30Ε παρακαλώ το τυρολουκάνικο!!! Τα άλλα θα τα δοκιμάσω στο μέλλον.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Οδυσσέας [νεκροταφείο] Μαγειρείο, Κλεισθένους 1 & Κασσάνδρου 141, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Α! να σημειώσω οτι αν πάρεις πακέτο δε σου βάζει ψωμί και αν ζητήσεις το χρεώνει 50 λεπτά. Έτσι πάνω κάτω ισοσταθμίζεται σε τιμές με τη διπλανή μπούκα (μπορείς να φας όσο ψωμί θες αν κάτσεις εκεί και θεωρητικά δε στο χρεώνουν)
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Patafritas Λοιπά, Τσιμισκή 39 & Αριστοτέλους 6, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Αρκετά νόστιμες πατάτες αλλά μην τρελαινόμαστε. Όλο το τετράγωνο βρωμάει σάπιο λάδι......... Μας αρέσουν αλλά δεν είναι καθαρές και το ξέρουμε........
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Le centre de crepe [νεκροταφείο] Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Μανωλάκη Κυριακού 6, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ο μακρυμάλλης κάνει τη ζύμη σαν μπισκότο! Τρώγοντας μπορείς να ακούσεις και το "κράτσ κράτσ"! ΛΟΛ
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Ο Αυτοκράτορας Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Μανωλάκη Κυριακού 6, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Να τα λέμε κ αυτά. Παρ 'όλο που είναι μικρά τα κομμάτια είναι τόσο γλυκά που σε χωρταίνουν! Και ο κύριος μέσα είναι χαμογελαστός!
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Flavors [νεκροταφείο] Λοιπά, Καρόλου Ντηλ 23, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Παναγίτσα μου! 2Ε ο φραπές πακέτο/1.80 το τσάι!!!!!!!!! Έλεος..... Είχα φάει και ένα κρύο σάντουιτσ που το ψωμάκι ήθελε αλυσοπρίονο.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα mama's Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Παύλου Μελά 33, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
To είπα αυτό επειδή βλέπω πολύ κόσμο να μπαινοβγαίνει......
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Οδυσσέας [νεκροταφείο] Μαγειρείο, Κλεισθένους 1 & Κασσάνδρου 141, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Με λίγα και απλά λόγια:

α) σίγουρα πιο φθηνό απο τα άλλα του είδους του (μπούκα)
β) πραγματικά μεγάλες μερίδες
γ) νόστιμα τα περισσότερα

Ο Οδυσσέας (προφανώς ιδιοκτήτης) είναι πάρα πολύ ευγενικός με τον κόσμο ακόμα και με μας που ήμασταν άγνωστοι!

Το κακό στο μαγαζί για μένα είναι το αργό σέρβις. Και αυτό γίνεται επειδή όλοι κι όλοι είναι 3 άτομα. Δηλαδή αυτός που σερβίρει τις μερίδες, σερβίρει και τα πιάτα/νερά/ψωμί και βοηθάει και λίγο στην κουζίνα αλλά χαλάλι.

Προτιμάμε Οδυσσέα!!
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα ο Τζουλούκος [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Εγνατία 107, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Χμμ, δε μπορώ με τίποτα να θυμηθώ πόσο το είχα φάει όταν είχε πρωτοανοίξει. Είμαι μεταξύ 1.30 ή 1.70. Πολύ νόστιμο αλλά έτσι σκέτο θέλεις καμιά 10αριά για να στρώσεις.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Crepa's Place [νεκροταφείο] Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Αλεξάνδρου Σβώλου 3, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Χμμ... Αρκετά αξιοσημείωτο. Νόστιμο Club Sandwich με 4.00Ε. Συμφωνώ για τις κρέπες. Είναι όντως λίγο πιο ακριβές και λίγο πιο μικρές, αλλά νόστιμες. Επίσης πολύ καλό Hot-Dog. Μεγάλο, χωρίς πατάτες, 2.00Ε με φρέσκο ψωμάκι. Το επιλέγω αρκετά.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Δούκας Α.Ε. Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Εθνικής Αμύνης 34, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Σωστά υποθέτεις. Ο συχωριανός μου μάλλον δίνει και κατεψυγμένα στο "προξενείο". Έχω πετύχει το φορτηγό σταματημένο απ΄έξω και μου είχε κάνει εντύπωση. Πάντως δεν το ήξερα οτι έχει μαγαζί στη θεσσαλονίκη.... Ίσως απλά το εργαστήριο να είναι στην Αξιουπολη.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα Ούζο Λόλα Ψαροταβέρνα, Αγαπηνού 10, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεν έχω και τις καλύτερες αναμνήσεις μιας που δεν είμαι φαν του ψαριού. Εκτός απο τα θαλασσινά που δε μπορώ να τα κρίνω καλά, τα υπόλοιπα μου φάνηκαν μέτρια. Δηλαδή κάτι σαλάτες, κάτι μανιτάρια, κολοκυθάκια κτλ ήταν κοινά. Πάντως το σέρβις ήταν πολύ φιλικό όντως.
RZ (ex microzet)
στο κατάστημα istrata [νεκροταφείο] Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη 68, Σταυρούπολη, Ν. Θεσσαλονίκης
Διανυκτερεύει. Γενικά έχει πολύ δουλειά. Όσες φορές έφαγα και ότι έφαγα ήταν καλό. Δεν έχει και τίποτα καλύτερο εκεί....