Προφίλ του χρήστη Gavius Apicius

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μέλος από 30/07/2021
Περισσότερα στοιχεία προσεχώς :-)

Εικόνες (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Ταλιατέλες με μανιτάρια
[εικόνα]
Μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με ψητές πατάτες και μαύρο σινάπι
[εικόνα]
Linguine με μελάνι σουπιάς και χτένια (πολύ καλό)
[εικόνα]
Saltimbocca ala Romana (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Ραβιόλι με σπανάκι και μανούρι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Saltimbocca με κοτόπουλο (εξαιρετικό)

Σχόλια (14)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Gavius Apicius (πριν από 26 μέρες και 20 ώρες)
στο κατάστημα Το στέκι Ταβέρνα, Παύλου Μελά 9, Τρίλοφος, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη μεσημέρι Κυριακής Φεβρουαρίου έπειτα από κράτηση που προηγήθηκε. Η αρχική εικόνα που σχηματίστηκε από την τηλεφωνική κράτηση δεν ήταν και η καλύτερη, λόγω της bossy κυρίας στη γραμμή. Παρόλα αυτά η εικόνα αυτη καταρρίφθηκε κατά την επίσκεψη, μιας και όλοι οι εργαζόμενοι ήταν εξαιρετικά ευγενείς και εξυπηρετικοί.

Παρέα 4 ατόμων, δοκιμάστηκαν τα ακόλουθα:
• Ποικιλία βραστών λαχανικών εποχής - δεν δοκίμασα, μου είπαν ότι ήταν καλά.
• Τηγανητές πατάτες - μεγάλη ποσότητα, χεράτες και γευστικές.
• Πάπρικα αλοιφή - πολύ καλή, συνόδευσε εξαιρετικά το κρέας.
• Ταλαγάνι - τυπικό, μια χαρά.
• Πανσέτες - λεπτοκομμένες και ψημένες μαεστρικά.
• Μπιφτέκι μοσχαρίσιο - ψημένο πολύ σωστά, γευστικό ίσως φανεί αλμυρό σε κάποιους.
• T-bone - μερίδα 1kg, ψημένο medium, πολυ γευστικό, οι γαρνιτούρες (ρύζι και μακαρονοσαλάτα κάπως άστοχες), οι δύο σως που συνόδευαν στα dips (μια BBQ και μια καυτερή μάλλον με πιπεριά φλωρίνης) πολύ καλές.
• Κρασί χύμα - μια χαρά.

Κόστος περί τα 120€ (40€/άτομο). Στο τέλος κεράστηκε και γλυκό (παγωτό, μια μορφή αποδομημένου μιλφέιγ και σοκολατόπιτα) πολύ ωραίο στο σύνολό του.

Συνολική εικόνα πολύ καλή. Αν και το περιβάλλον ειναι αρκετά θορυβώδες όπως ανέφεραν και προηγούμενοι, το φαγητό ανταμείβει σίγουρα. Value for money ικανοποιητικό. Αξίζει μια επίσκεψη.
Gavius Apicius
στο κατάστημα Αρχοντικό Κλείτσα Ταβέρνα, Πορταριά, Ν. Μαγνησίας
Επίσκεψη Φεβρουάριο 2023, Κυριακή με πολύ κόσμο στο Πήλιο και δη στην Πορταριά. Προηγήθηκε κράτηση το πρωί με ώρα επίσκεψης τις 16.00 για παρέα 6 ατόμων και παρά την κίνηση της ημέρας, οι ιδιοκτήτες κατάφεραν και μας βρήκαν τραπέζι.

Δοκιμάστηκαν τα εξής:
• Σαλάτα χόρτα εποχής (καλά)
• Σαλάτα με βραστά λαχανικά (πολύ καλή και με ποικιλία)
• Τυροκαυτερή δική τους (πολύ καλή)
• Μανιτάρια με γέμιση τυριών (πολύ καλά)
• Ρολά μελιτζάνας (καλά)
• Κοντοσούβλι κοτόπουλο (καλό)
• Κοντοσούβλι πρόβειο (πολύ καλό και ζουμερό)
• Κόκκορας κρασάτος με χυλοπίτες (πολύ καλό)
• Πατάτες ογκρατέν (γευστικό αλλά αρκετά βαρύ)

Τα ανωτέρω με 1 λίτρο κρασί συν κάποια αναψυκτικά, ψωμί κ.λπ. στα 120€. Στο τέλος κερασμένο γλυκό γιαούρτι με βύσσινο (το κυρίως γλυκό της ημέρας από ότι συμπεράναμε είχε τελειώσει).

Επίσης στα θετικά, η "ζεστή" ατμόσφαιρα του μαγαζιού και οι πρόσχαρες και εξυπηρετικές κοπέλες που το τρέχουν. Αξίζει μια επίσκεψη.
Gavius Apicius
στο κατάστημα Senol Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Παλαιών Πατρών Γερμανού 23, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη πρωί Κυριακής. Αναμονή σε ουρά για κάνα πεντάλεπτο, πίσω από πελάτη που ψώνισε μέχρι και τα ψίχουλα από την βιτρίνα. Ευτυχώς τα παιδιά στο παρασκήνιο ετοίμαζαν με ταχύτητα, οπότε υπήρχαν επιλογές όταν ήρθε η σειρά μου. Δοκιμάστηκε κρουασάν με πραλίνα φυστίκι (αρκετά καλό, όχι όμως στο standard που έχει θέσει το 72H) και κρουασάν cheescake με βατόμουρα (εξαιρετικό και πολύ ισορροπημένο). Η ζύμη σε αμφότερα ήταν τραγανή και πολύ γευστική (θα επιβεβαιώσω μόλις δοκιμάσω σκέτο βουτύρου όμως). Αξίζει και θα επανέλθω.
Gavius Apicius
στο κατάστημα 72H Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Αγορά "Μοδιάνο", Ερμού 24 & Βασιλέως Ηρακλείου 33, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκιμή Δεκέμβριο 2022. Πρώτη επίσκεψη στην πρόσφατα εγκαινιασμένη αγορά Μοδιάνο. Αρκετός κόσμος στην ουρά του 72Η, αλλά η αναμονή μικρή λόγω της σβέλτης εξυπηρέτησης από το προσωπικό. Δοκιμή κρουασάν με πραλίνα pistachio. Η σφολιάτα αρχικά με αποθάρρυνε, αλλά η πραλίνα στο εσωτερικό ανταμείβει. Κόστος στα 4.5€, αλλά χαλάλι για την γεύση του. Θα επανέλθω και για άλλη δοκιμή.
Gavius Apicius
στο κατάστημα Καπετάνιος Ψαροταβέρνα, Μηλίνα, Ν. Μαγνησίας
Αυθημερόν επίσκεψη στο πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό του Πηλίου. Μετά από ώρες στην παραλία, αποφασίσαμε να κλείσουμε την εκδρομή μας με μια δυνατή τσιπουροποσία. Αρχική επιλογή το γειτνιάζον κατάστημα του Φάβιου, το οποίο μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους ουκ ολίγες φορές. Παρόλα αυτά, λίγο η ώρα (περασμένες 7 και κοντά στο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής) και λίγο η περίοδος (δεκαπενταύγουστος) συνέδραμαν στο sold out που επικρατούσε.

Έτσι, μετά απο συζήτηση επιλέξαμε το διπλανό μαγαζί, με την λογική του "Ένα τσίπουρο θα πιούμε, τι μπορεί να πάει στραβά;". Ξεκινώ με τα θετικά, που αφορούν την ευγένια του service, το οποίο ήταν επανδρωμένο με κοπέλες και αγόρια κάτω των 25, οι οποίοι ήταν ανεξαιρέτως ευγενέστατοι. Και εκεί σταματούν τα θετικά...

Ξεκινώντας να περιεργαζόμαστε τον κατάλογο, είδαμε οτι στο οπισθόφυλλο και με πρόχειρο τρόπο (συνδετήρας) είχε αναρτηθεί ανακοίνωση του καταστήματος που τόνιζε πως "Τσίπουρο με μεζέ σερβίρεται έως τις 18:00". Ρωτώντας την σερβιτόρα σχετικά με το λόγο αυτού του περιορισμού λάβαμε την διευκρίνιση ότι λόγω υποστελέχωσης της κουζίνας, δεν μπορεί να υποστηριχθεί ταυτόχρονα τηγάνι, φούρνος, κατσάρολα και σχάρα για να μπορεί να προσφέρεται μεζές με το τσίπουρο.

Αναγνωρίζοντας την κενότητα των ισχυρισμών αυτών (όλος ο κατάλογος μπορούσε να ετοιμαστεί κανονικά, αλλά μεζέδες οχι) και ξεπερνώντας την ξενέρα όλης της παρέας, αποφασίσαμε να πάρουμε ορισμένα πιάτα, μιας και είχαμε καθίσει. Επιλέχθηκαν τα κάτωθι:

• Σαλάτα "Καπετάνιος" με μαρούλι, καλαμάρι, γαρίδα και σουσάμι - κακή, κατά πάσα πιθανότητα τα θαλασσίνα προέρχονταν από κονσέρβα
• Ταραμοσαλάτα - κακή, δεν είχε την παραμικρή υπόνοια γεύσης ταραμά, περισσότερο σε humus έφερνε
• Σκορδαλιά - πολύ καλή
• Γαύρος τηγανητός - καλός
• Σαρδέλα στα κάρβουνα - καλή
• Μύδια σαγανάκι - μέτρια έως κακά

Ειδικά όσον αφορά τα μύδια σαγανάκι, η αρχική σκέψη ήταν να παραγγείλουμε μύδια αχνιστά, τα οποία όμως είχαν τελειώσει και αντ' αυτού μας προτάθηκε ή μύδια σαγανάκι ή μυδοπίλαφο. Μετά την δοκιμή του πιάτου, επικράτησε η σκέψη ότι μάλλον τα μύδια ήταν κατεψυγμένα, κάτι το οποίο δεν αναφερόταν βέβαια στον κατάλογο.

Τιμολογιακά τώρα, τα παραπάνω συν 4 τσίπουρα, 1 μπύρα και 2 μπουκάλια νερό, 65€, ποσό το οποίο φαντάζει υψηλό συναρτήσει της παρεχόμενης ποιότητας.

Συνοπτικά, δεν θα πρότεινα σε κανέναν το συγκεκριμένο μαγαζί, και λόγω της ποιότητας αλλά και λόγω της προσέγγισης του όσον αφορά τα συνοδευτικά του τσίπουρου.
Gavius Apicius
στο κατάστημα το μανιτάρι Εστιατόριο, Θεμιστοκλή Σοφούλη 57, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη Ιούνιο 2022, Σαββατόβραδο με αρκετή ζέστη. Οι εντυπώσεις κρατήθηκαν υψηλά όπως και σε παλαιότερη επίσκεψη.

Ο χώρος εξαιρετικός τόσο μέσα όσο και έξω. Αν και η βραδιά ήταν ζεστή, ο συνδυασμός του κλιματισμού με τα δέντρα της Σοφούλη έδρασαν καταπραϋντικά.

Στα του φαγητού δοκιμάστηκαν τα κάτωθι:
• Σαλάτα μεσκλάν με παστράμι, ανθότυρο, κρουτόν κ.λπ. - πολύ καλη
• Cheese cake με Chevre, παξιμάδια χαρουπιού, πατζάρια και κρέμα πορτοκαλιού - καλό
• Κροκέτες παλαιωμένης γραβιέρας - πολύ καλό
• Μπιφτεκάκια με καπνιστή μελιτζάνα - αδιάφορο (το μοναδικό από όσα δοκιμάστηκαν)
• Χοιρινό κότσι - πολύ δυνατό
• Μοσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα - επίσης πολύ δυνατό
• Ριζότο μανιταριών με τρούφα - πολύ καλό

Η γενική γευστική εικόνα ήταν πολύ καλή ως εξαιρετική. Τα μοσχαρίσια μάγουλα ήταν κατά γενική ομολογία το highlight της βραδυάς ενώ αντιθέτως τα μπιφτεκάκια ήταν άχρωμα. Αυτό ήταν και το μοναδικό μείον, καθώς τα υπόλοιπα πιάτα κινήθηκαν σε υψηλά στάνταρ ποιότητας. Στα μεγάλα συν, οι δυο πιατέλες γλυκό που προσφέρθηκαν στο τέλος, παρά το γεγονός ότι σε περίοπτη θέση υπήρχε κατάλογος με τα επιδόρπια ημέρας. Με 2 φιάλες λευκό κρασί και λοιπά ποτά, ο λογαριασμός ανήλθε στα 112€, κάτι που μας έκανε εντύπωση για αυτό που παρέχεται. Αναμφίβολα στα διαμάντια της πόλης.
Gavius Apicius
στο κατάστημα Lupin [νεκροταφείο] Fast food, Μανωλάκη Κυριακού 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Εδώ και 2 εβδομάδες είναι κλειστό και μάλιστα έχει αφαιρεθεί και η επιγραφή εξωτερικά. Μάλλον μας χαιρέτησε...
Gavius Apicius
στο κατάστημα Signora Bar-Restaurant, Παύλου Μελά 38, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη Απρίλιος 2022. Ο χώρος πολύ ζεστός και με ωραία αισθητική. Το σέρβις φιλικό και αποτελεσματικό. Στα του φαγητού, δοκιμάστηκαν ζυμαρικά Rigatoni Cacio e Peppe, Bucatini all' amatriciana, gnocchi e gorgonzola. Απο ότι πήραμε, τα gnocchi έκλεψαν την παράσταση, ενώ τα υπόλοιπα ήταν γευστικά, αλλά χωρίς κάποια έξαρση. Το τιραμισού που δοκιμάστηκε στο κλείσιμο, ήταν αρκετά καλό, αν και η κρέμα είχε σφίξει/σβολιάσει λίγο, λόγω ψυγείου υποθέτω. Μαζί με 2 ποτήρια Chardonnay, 57€.

Γενικώς, είχα μεγαλύτερες προσδοκίες από το μαγαζί. Αρχικά η κάρτα ήταν αρκετά μικρή (προσωπικά θεωρώ αξιοσημείωτη την έλλειψη carbonara από το μενού, όπως και το ότι υπήρχε 1 ριζότο, το οποίο και δεν ήταν διαθέσιμο κατά την επίσκεψη). Επιπλέον, το πληρωτέο προϋποθέτει μια πιο συναρπαστική γευστική εμπειρία. Επιφυλλάσομαι για τις πίτσες, οι οποίες φαίνονται ενδιαφέρουσες και θα δοκιμαστούν στην επόμενη επίσκεψη.
Gavius Apicius
στο κατάστημα l'Albero de la vita Εστιατόριο, Φιλίππου 17, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
2 επισκέψεις, Δεκέμβριο '21 και Ιανουάριο '22. Ο χώρος εξαιρετικός και ζεστός, με το ξύλο να κυριαρχεί και με πολύ σωστό φωτισμό. Προτιμήθηκε και τις 2 φορές ο εσωτερικός χώρος, λόγω κακοκαιρίας, παρόλα αυτά η αυλή και τις 2 φορές ήταν γεμάτη, επομένως θεωρώ πως είναι βιώσιμο να γευματίσει κάποιος και έξω ακόμα και σε όχι και τόσο ιδανικό καιρό. Η μουσική διακριτική και στο ύφος και στην ένταση, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι σε όλα τα εστιατόρια.

Το προσωπικό ευγενέστατο, επαγγελματικό και με πολύ καλή γνώση του μενού, μας καθοδήγησαν στο να επιλέξουμε την κατάλληλη για τα γούστα μας κοπή.

Στα του μενού τωρα, δοκιμάστηκαν τα εξής:
• Το μενού άρχισε με ψωμάκι και μια κρέμα γιαουρτιού με πίκλα και φρυγανισμένα κρεμμύδια. Ίσως το καλύτερο καλωσόρισμα που έχω δοκιμάσει.
• Camembert με μαρμελάδα (δεν θυμάμαι το φρούτο). Αν και το συγκεκριμένο τυρί δεν είναι ιδιαίτερα του γούστου μου, ήταν γευστικά σε αρμονία με την συνοδευτική μαρμελάδα, ενώ το σερβίρισμά του σε καυτή πέτρα εξασφάλιζε την κατάλληλη υφή του εσωτερικού του τυριού.
• Πράσινη σαλάτα με αχλάδι, παστινάκι, macadamia nuts, παστέλι. Ενδιαφέρουσα σαλάτα με σωστή ισορροπία των υλικών.
• Gnocchi με μοσχαρίσια μάγουλα και κρέμα φασκόμηλου. Εξαιρετικό πιάτο. Αν και τα gnocchi θυμίζουν περισσότερο κροκέτες πατάτας, το γευστικό σύνολο ειναι άρτιο. Τα μάγουλα κυριολεκτικά λιώνουν στο άγγιγμα του πιρουνιού, ενώ η κρέμα συνδέει και συμπληρώνει τις γεύσεις των συστατικών.
• Flapsteak & Picanha (400 gr έκαστο). Τα highlights του menu και στις 2 επισκέψεις. Το κρέας κόβεται επιτόπου στο τραπέζι, ενώ συνοδεύεται από πλάκα μαντεμιού με επάλειψη βουτύρου και δενδρολίβανου, στην οποία ο πελάτης μπορεί να "περάσει" το κάθε κομμάτι της κοπής για να το φέρει στο σημείο ψησίματος που επιθυμεί (όλες οι κοπές έρχονται στο τραπέζι medium rare) και για να το αρωματίσει από το βούτυρο και το δενδρολίβανο. Και οι 2 κοπές ήταν πραγματικά εξαιρετικές. Στο εσωτερικό το κρέας τρυφερό και γευστικό, ενώ το seasoning έδινε στο εξωτερικό την γεύση και την κρούστα που πρέπει.
• Οι κοπές μπορούν να συνοδευτούν με στακοβούτυρο τρούφας και πατάτες με παρμεζάνα, κατόπιν επιπλέον χρέωσης. Και οι 2 καλές επιλογές όπως αποδείχθηκε, αν και όχι τόσο αναγκαίες καθώς το βούτυρο που συνοδεύει την πλάκα μαντεμιού είναι αρκετό για να δώσει γεύση.
• Και στις 2 επισκέψεις επιλέχθηκε ροζέ κρασί σε φιάλη, το οποίο συνόδευε πολύ καλά το γεύμα.
• Στο τέλος κεράστηκε χωνευτικό limoncello.

Τιμολογιακά, με σαλάτα, 1 ορεκτικό, 1 κυρίως, 2 κοπές και 1 φιάλη κρασί, ο λογαριασμός περί τα 30€/άτομο. Βάσει της παρεχόμενης ποιότητας, θεωρήθηκε αρκετά καλό value for money.

Συνολικά, η εμπειρία ήταν εξαιρετική από την αρχή ως το τέλος. Αν και προσπαθήσαμε δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποια αστοχία, άξια αναφοράς. Η ποιότητα της πρώτης ύλης και της εκτέλεσης ειναι σε υψηλό επίπεδο, το προσωπικό καταρτισμένο και αποτελεσματικό, χωρίς όμως να είναι απόμακρο. Αν αναλογιστούμε τον λόγο κόστους-ωφέλους, άνετα στο top-5 της πόλης. Θα επισκέπτομαι συστηματικά για να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα.
Gavius Apicius
στο κατάστημα La Zanzara Bar-Restaurant, Via Crescenzio 84, Rome, [εξωτερικό]
Upscale μαγαζί σε ένα από τα ομορφότερα προάστια της Ρώμης, λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης και κυριολεκτικά δίπλα στα τείχη του Βατικανού.

Χώρος τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά πολύ προσεγμένος. Θαμώνες κατά πλειοψηφία ντόπιοι, ηλικιακού εύρους 30-40, με κάποιους μεγαλύτερους. Προσωπικό ευγενέστατο τόσο κατά την άφιξη/τακτοποίηση (σε ώρα αιχμής) όσο και κατά το service.

Στα του φαγητού. Πλούσιος κατάλογος με αρκετά ενδιαφέρουσες επιλογές, σε κυρίως αλλά και σε snacks. Λόγω επίσκεψης μετά τις 20.00 προτιμήθηκε ελαφρύ τσίμπημα ως συνοδεία cocktail. Δοκιμάστηκε club sandwich με κοτόπουλο, μοτσαρέλα, μπέικον κ.ά. και sandwich με χειροποίητο pastrami, πίκλες και μουσταρδο-μαγιονέζα. Το club καλό το pastrami highlight. Ισορροπημένη γεύση στην μπουκιά, με το κάπνισμα του κρέατος να διακρίνεται όσο πρέπει.

Τιμολογιακά το μαγαζί είναι τσιμπημένο για standard Ελλάδας αλλά νομίζω πως αποζημιώνει με την εμπειρία. Θα δοκίμαζα ευχάριστα και άλλα από τα πιάτα του καταλόγου.

Υ.Γ.: Για όποιον ενδιαφέρεται η κάρτα με τα ποτά αρκετά εκτενής, τα cocktails μια χαρά.
Gavius Apicius
στο κατάστημα Κιτς και σ' έφαγα... Μεζεδοπωλείο, Ολύμπου 89, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ενδιαφέρουσα πρόταση στην περιοχή. Δοκιμάστηκαν σαλάτα με ντοματίνια, χώμα παξιμαδιού και τυρί κρέμα (κατσικίσιο αν ενθυμούμαι ορθώς), ταλιατέλες με μανιτάρια, μανιτάρια με απάκι κοτόπουλο και σάλτσα μετσοβόνε, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με ψητές πατάτες και μαύρο σινάπι.

Όλα τα πιάτα ήταν άνω του μετρίου, χωρίς όμως κανένα να ενθουσιάσει. Η σπαλομπριζόλα ήταν άνω του medium που ζητήθηκε, αλλά γευστική. Το ορεκτικό με τα μανιτάρια ήταν ενδιαφέρον, αλλά το απάκι κοτόπουλο απόν. Οι ταλιατέλες απλώς οκ, χωρίς εξάρσεις. Η σαλάτα ήταν κατά κοινή ομολογία το πιο άρτιο πιάτο, με πολύ καλή ισορροπία.

Τιμή 49€ για 2 άτομα με τα παραπάνω και 2 μπύρες, χωρίς γλυκό και χωρίς απόδειξη. Ακριβό για αυτό που προσφέρει. Γενικά προτείνεται σε περίπτωση που βρίσκεστε στην περιοχή και ελλείψει άλλων επιλογών.
Gavius Apicius
στο κατάστημα Surfer Maya [νεκροταφείο] Fast food, Σκρα 8, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκιμάστηκε γαλατόπιτα. Η ζύμη τραγανή, η κρέμα γευστική αλλά δεν επικρατεί συνολικά στην γεύση. Στα θετικά το ότι ετοιμάζεται σε real time, στα αρνητικά τα 5.5€ που προϋποθέτουν ένα σκαλί πάνω στο τελικό αποτέλεσμα. Θα επανέλθω για δοκιμή των υπολοίπων.
Gavius Apicius
στο κατάστημα Το Αλώνι Ταβέρνα, Μηλιές, Ν. Μαγνησίας
Δοκιμάστηκε 3 φορές, Αύγουστο 2021. Εξωτερικός χώρος πολύ άνετος, με φοβερή θέα στο άκρο της αυλής. Αν βρείτε την ευκαιρία μην την αφήσετε ανεκμετάλλευτη.

Κατα τις επισκέψεις δοκιμάστηκε ποικιλία πιάτων: σπετσοφάι (καλό), γίδα βραστή (πολύ καλή), μπριζόλα βουβαλίσια (πολύ καλή, αν και ήθελε λίγο παραπάνω αγάπη στο ψήσιμο-ιδανικά θέλει medium well θεώρησα), γαλοτύρι (πολύ καλο), σαλάτα χωριάτικη (τυπική), τυροκαυτερή (μέτρια), πατάτες τηγανητές (καλές). Τα υπόλοιπα μέλη της παρέας δοκίμασαν μεταξύ άλλων το rib-eye (πολύ καλό, αν και δάγκωνε η τιμή) και παϊδάκια αρνίσια (καλά). Απο ποτά το χύμα λευκό κρασί τους είναι τίμιο. Ρωτήστε για την τοπική μπύρα απο μικρή ζυθοποιία του Βόλου, αξίζει. Γλυκό κεράστηκε και στις 3 επισκέψεις, παγωτό ξυλάκι και φρούτο. Κόστος 15-20€ κατ' άτομο. Απόδειξη και πληρωμή με POS κανονικά.

Overall εικόνα θετικότατη. Μαγαζί λαϊκό, σέρβις ευγενικό, γεύσεις καλές, θέα μαγική, τιμές λογικές. Συστήνεται.
Gavius Apicius
στο κατάστημα Cucina di Boneti Εστιατόριο, Πετρίδου 25, Κέρκυρα, Ν. Κέρκυρας
Καθίσαμε παρέα 4 ατόμων, βράδυ Αυγούστου 2021, σε μια Κέρκυρα που δεν έβρισκες τραπέζι για κράτηση πουθενά.
Χώρος πανέμορφος τόσο μέσα όσο και έξω σε μια ήσυχη γωνιά της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, κοντά στο φημισμένο Βενετσιάνικο Πηγάδι.
Σέρβις υπερ-ευγενικό από τους ιδιοκτήτες. Υγειονομικά πρωτόκολλα τηρήθηκαν στο ακέραιο.
Στα του φαγητού. Δοκιμάσαμε τα εξής:

• Saltimbocca ala romana
• Saltimbocca με κοτόπουλο
• Ραβιόλι με σπανάκι και μανούρι
• Linguine με μελάνι σουπιάς και χτένια
• Ψητά λαχανικά με μανούρι
• Σαλάτα ρόκα, σπανάκι, mozzarella, prosciutto
• Κρέπα με σοκολάτα
• Panna cotta με espresso και λικέρ Kahlúa

Τα πρώτα πιάτα μας έβαλαν δυνατά στο παιχνίδι, με συνοδεία από φρέσκο ψωμί σαν καλοσώρισμα. Στα κυρίως και τα δύο πιάτα saltimbocca εξαιρετικά εκτελεσμένα. Τα ραβιόλι πολύ καλά, αν και συνηθισμένα σαν πιάτο. Τα linguine επίσης πολύ καλά, με ισορροπία. Στα επιδόρπια, η panna cotta έκλεψε την παράσταση (προσωπικά ούτως ή άλλως δεν είμαι fan της κρέπας χωρίς να είναι κακή) και εξαφανίστηκε σε δευτερόλεπτα κυριολεκτικά. Συνοδεύσαμε το δείπνο με Château Julia Chardonnay. Κόστος 100€ με απόδειξη κανονικά.

Overall εικόνα πολύ θετική. Το συστήνω και ελπίζω να έχω ξανά τη δυνατότητα να το επισκεφτώ.