Επίλεξε την τοποθεσία του καταστήματος στο χάρτη
Προφίλ του χρήστη teris3
Λογαριασμός
Χάρτης
Πρόσφατα
Λοιπά
Κατηγορίες
Φίλτρα
Εγγραφή
Σύνδεση
Προφίλ
Διαχείριση λογαριασμού
Νέο κατάστημα
Νέα αλυσίδα
Διαχείριση χρηστών
Προσκλήσεις
Σχόλια προς έγκριση
Εικόνες προς έγκριση
Αλλαγές προς έγκριση
Καταστήματα σε αναμονή
Καταστήματα προς κλείσιμο
Ηχητικές σημειώσεις
Καταγεγραμμένες διαδρομές
Οι πρόσφατες αλλαγές μου
Εξαφανισθέντα street view
e-table
Επιλεγμένα σχόλια
Οδικός
Οδικός (Google Maps)
Δορυφορικός
Δορυφορικός + οδικός
Εδαφικός
Οδικός (OSM-carto)
Κενός
Προσθήκη νέου καταστήματος
Στόχοι
Reset Google Maps
Καταστήματα
Εικόνες
Σχόλια
Αλλαγές
Έλεγχοι
Αρχική σελίδα
Τυχαίες εικόνες
Ερωτήσεις ιστορικού ενδιαφέροντος
Νομικά
Περί συντελεστών
Κανόνες σχολίων
Απαιτήσεις λογισμικού
Επικοινωνία
Ταβέρνα
(μόνο)
Εστιατόριο
(μόνο)
Ψαροταβέρνα
(μόνο)
Καφενείο
(μόνο)
Ψητοπωλείο
(μόνο)
Γυράδικο
(μόνο)
Πιτσαρία
(μόνο)
Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο
(μόνο)
Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί
(μόνο)
Μεζεδοπωλείο
(μόνο)
Bar-Restaurant
(μόνο)
Ξένο
(μόνο)
Μαγειρείο
(μόνο)
Μπυραρία
(μόνο)
Fast food
(μόνο)
Βρώμικο
(μόνο)
Πατσατζίδικο
(μόνο)
Λοιπά
(μόνο)
Όλες
Καμία
Μόνο όσα το ξενυχτάνε
Μόνο όσα έχουν εξωτερικά τραπέζια
Μόνο όσα κάνουν διανομή κατ' οίκον
Μόνο όσα έχουν ζωντανή μουσική
Προσβασιμότητα για ΑμΕΑ
Μόνο όσα δεν επιτρέπουν το κάπνισμα
Έχει σχόλια ή εικόνες
Νέα καταστήματα (6 μηνών)
Nεκροταφείο ταβερνοχώρου
Μόνο τα μη ακριβή σημεία
Δεν έχουν ελεγχθεί πρόσφατα(1)
Έχω πάει + θέλω να ξαναπάω
Έχω πάει + θα μπορούσα να ξαναπάω
Έχω πάει + δεν θα ξαναπάω
Δεν έχω πάει + θέλω να πάω
Δεν έχω πάει + θα μπορούσα να πάω
Δεν έχω πάει + δεν θέλω να πάω
Δεν έχω άποψη
Σερβις χαμογελαστό και γρήγορο, πήρα στο πόδι μια σαλάτα του καίσαρα που ήταν πεντανόστιμη και η μερίδα γεναιόδωρη χωρίς να ψάχνεις το κοτόπουλο.
Θα επανέρθω για πιο εμπεριστατωμένη κριτική.
Τελευταία γίνονται αξιόλογα βήματα στην σύγχρονη ελληνική κουζίνα ενώ στο κομμάτι του fine dining ειναι σχεδόν ανύπαρκτη (ισως και για οικονομικους λόγους). Το βασικό πλεονέκτημά της ειναι ότι ακόμα ειναι αρκετά οικονομική η σκηνή της (σε σύγκριση με Αθηνα που εχεις χιλιάδες επιλογές σε όλα τα είδη αλλά όλα ειναι υπερτιμημένα)
Όπως μάς λέει ο κ. Νυφούδης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην κουζίνα, όπως άλλωστε και στα άλλα εστιατόριά του.
«Ο Ασημάκης Χανιώτης, ο σεφ που έχει κερδίσει αστέρι Michelin στο Λονδίνο, θα είναι executive chef σε αυτόν τον ιστορικό χώρο. Ωστόσο, το μενού δεν θα είναι μόνο για λίγους και δεν θα είναι μεγάλο, καθώς θέλουμε να είναι όλα φρέσκα. Το Tiffany’s θα ανοίγει από τις 8 το πρωί για καφέ και brunch και θα συνεχίζουμε. Το φαγητό θα έχει βάση το κρέας, ενώ φέρνουμε μια ψησταριά με σούβλες από την Αγγλία, που θα είναι ένα νέο στοιχείο στην καρδιά της πόλης. Ένας σεφ με αστέρι Michelin θα σερβίρει σούβλες…», τονίζει ο κ. Νυφούδης και προσθέτει ότι έμφαση θα δοθεί και στον οινικό χαρακτήρα του μαγαζιού, με ελληνικές και ξένες ταμπέλες κρασιών.
https:
Θυμάμαι σε μια συνέντευξη τον γνωστό Σταγκίδη, οταν είχε ανοίξει το μαγαζί του στην Αθήνα, τον είχαν ρωτήσει σχετικά και απάντησε "
Υ.
O Μανώλης Παπουτσάκης, Chef & Co-owner στα εστιατόρια Χαρούπι, Δέκα τραπέζια και Pharaoh δήλωσε : "
και συμπλήρωσε "
Για όποιον θέλει να διαβάσει όλες τις δηλώσεις:
https:
Συκώτι και καραμελωμένη παντσέτα ξεχώρισαν, η σεφ ανάμεσα στα τραπέζια με ενδιαφέρον να ρωτήσει και να πάρει απόψεις.
Διπλό κέρασμα στο τέλος.
Πολυ θετικό το πρόσημο σε μια γειτονιά εκτός κέντρου που δεν έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο γαστριμαργικά.
Συστήνεται.
Ολοι ξέρουμε ποιές επιχειρήσεις άνοιξαν και ποιές έκλεισαν και όλοι περνώντας βλέπουν τα κλειστά μαγαζιά! Ειναι κάτι που μας το κρύβουν και δεν μας το αποκαλύπτουν ή νομίζεις ότι η διαχειρίστρια εταιρία χαίρεται και με την αποτυχία τους θα είναι κάτι εύκολο όπως το αναφέρεις να "
Πίστεψέ με, με την χαζομάρα που κάναν και δώσαν ελάχιστα τετραγωνικά σε κάθε μαγαζάκι, εμπορική στοά δεν μπορεί να γίνει ποτέ.
Επίσης υπάρχει ένας μύθος γύρω από τα ενοίκια του Μοδιάνο, απόσο γνωρίζω είναι δυο ζωνες των 2000 και 4000 + ποσοστό επί του τζίρου για όποιον αποφασίσει να αποχωρήσει.
Τα τετραγωνικά που αναλογούν στο κατάστημα ειναι ελάχιστα βέβαια. Σε καθε περιπτωση το τιμημα των ενοικιων δεν ειναι αυτό που δημιουργει το προβλημα στις επιχειρησεις που εχουν ικανοποιητικο τζιρο και κερδοφορια.
Ειναι καθαρά θέμα επισκεψιμότητας
Υ.
Θυμάμαι όταν πρωτοπήγα, τα καταστήματα εστίασης της Μοδιάνο επί της Ερμού (με τραπεζοκαθίσματα στο πεζοδρόμιο της Ερμού) είναι όλα γυράδικα!!!. Πραγματικά, αυτή η πόλη δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει στο πιο upmarket μέρος της πιο upmarket αγοράς τροφίμων του κέντρου της; Δεν μιλάμε καν για κάποιο εστιατόριο με ψητά κρέατα, κανονικά, κλασικά, Σαλονικιώτικα γυράδικα...
Ακόμη και τα τραπέζια και οι καρέκλες είναι πραγματικά καλοφτιαγμένα.
Το κλασσικό ελληνικό πρόβλημα εύρεσης κατάλληλου προσωπικού στην εστίαση, με σερβις ναι μεν εξυπηρετικό και ευγενικό με διάθεση, αλλά άπειρο και χωρίς ικανότητα να απαντήσει πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις.
Δεδομένων των τιμών, περιμενα τα πιατα να με ενθουσιάσουν περισσοτερο, το sushi στην Ελλάδα υπολείπεται της Ευρώπης, εδώ είναι συνήθως πιο ήπιο ή κολυμπάει σε γλυκαντικές σάλτσες μαγιονέζας και κέτσαπ. Δεν θα ικανοποιηθούν αυτοί που ψάχνουν εξειδικευμένα πράγματα, πχ sukiyaki κτλ.
Ενδιαφέρουσα προσπάθεια σε χώρο που στήθηκε με διάθεση, αλλα σίγουρα μακριά από που θα λέγαμε fine dining.
Επειδή έχω γνωρίσει τέτοιο άτομο, σε διαβεβαιώνω πως ο κύκλος τους είναι πολύ κλειστός, είναι λίγα άτομα σε όλη την Ελλάδα και το τελευταίο που τους νοιάζει είναι να πάρουν 50-100€ να μπουν στον ταβερνοχωρο να γράψουν ανωνυμη κριτική . Βγάζουν πολλαπλάσια από τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μεσα που διαθέτουν, όπου επώνυμα γράφουν τις "
Επίσης για ποιό λόγο να πληρώσει ένας ιδιοκτήτης έναν κριτικό να γράψει για το μαγαζί του, αφού τελικά η καταχώρηση δεν θα είναι επώνυμη με το πραγματικό του όνομα ώστε να έχει κάποια παραπάνω αξία από τις αλλες; Βάζει τσάμπα 10 φίλους του να γράψουν διθυραμβικές κριτικές και φτιάχτηκε...
Αν και δεν ειμαι ο πιο αντικειμενικός γιατί απεχθάνομαι το πρόβειο κρέας, πρέπει να πούμε ότι το αρνί δεν έχει καμία σχέση με την γαστριμαργική παράδοση της Μακεδονίας και της Βορειας Ελλάδας γενικότερα, γιαυτό και δεν το βρίσκεις εύκολα εδώ αφού και ο κόσμος δεν το προτιμάει.
Αρκετές επιλογές fried chicken, δοκιμάστηκαν πολλά σε μορφή Burger, Wraps και Bucket, μονη μου ένσταση ότι η τηγανητή κρούστα απέξω στο μάσημα φευγει και "
Θα ξαναπροτιμηθεί
Ενώ σήμερα σήκωσε φωτο απο συνάντηση με τον Δήμαρχο Ζέρβα να του παραδίδει την Σημαία της Θεσσαλονίκης (!) για να την κρεμάσει έξω από το νεο μαγαζί του στην Αθήνα.
Πραγματικά μια βόλτα από το Instagram του μαγαζιου, δινει πολύ υλικό για διασκέδαση!
Ειδωμεν...
Τιμές τσιμπημενες με τη λογική του value for money και της εποχής που διανύουμε, δηλαδή αντίστοιχες ταβέρνας, αλλά με πλαστικά σερβίτσια.
Το μαγαζί δεν εχει βρει ακόμα τα πατήματά του, πρέπει να διορθώσουν πολλά, ειδικά η εξυπηρέτηση και το service ειναι στα όρια του απαράδεκτου, Καθημερινή βράδυ ηταν γεμάτο εκτός από δύο τραπέζια που μας σήκωσαν γιατί ήταν "
Κρίμα γιατί αν κάποιος το δούλευε με όρεξη και μεράκι θα ήταν μια ωραια επιλογή
Αναμονή συνεχής ακόμα και καθημερινά, παρέες και τραπέζια ο ένας πάνω στον άλλον, κάπνισμα κανονικά χωρίς αύριο ΜΕΣΑ στο μαγαζί, έλεγχος πιστοποιητικών ούτε για αστείο, ατελείωτη βαβούρα που όταν είχα κάτσει ενα βράδυ είχαν βγει κατα τις 12 γείτονες από τα μπαλκόνια και διαμαρτύρονταν για την φασαρία έξω κτλ...
Για το φαγητό δεν θα πω πολλά, αν η φάση σας ειναι φτηνοί μεζέδες και νερομένο χύμα κρασί ανάμεσα σε παρέες φοιτητων θα περάσετε τέλεια.
Το μενού αξιόλογο, σίγουρα κάτι διαφορετικό απ' τη καθιερωμένη ταβέρνα, αν και μας είπαν πως ειναι η αρχική προσπάθεια και σύντομα θα κάνουν πολλές αλλαγές.
Δικό τους ψωμί καθημερινά από τον ξυλόφουρνο και αρκετές επιλογες σε κρασί.
Ποιοτικά κρέατα που επιδέχονται βελτίωση στο ψήσιμο, πιστευω θα βρουν σύντομα τα πατήματά τους και υπάρχουν τα φόντα να γίνουν talk of the town.
Aξίζει επίσκεψης ξανά.
Το στησιμο τους ειναι εντελως KFC φαση, υπολοιπονται ομως στην ενταση. Δεν θα τα χαρακτηριζα ασχημα, αν καποιος γουσταρει fried chicken στο κεντρο ειναι μια αξιοπρεπης επιλογη.
Σε σχετικη μου ερωτηση, μου ειπαν οτι χρησιμοποιουν κοτοπουλα Λαγκαδα
Δοκιμάστηκε delivery στήθος κοτόπουλο γιουβέτσι πολύ καλό και συκώτι σχάρας με ψητά λαχανικά, εξωπραγματικό, από τα πιο ωραία που έχω φάει στην πόλη.
θα δοκιμαστεί και από κοντά.
Πολύ περίεργη η φάση μέσα, ο ιδιοκτήτητης γνωστός οπαδός του Παοκ με επαφές παλιά μέσα στην Παέ, ημι-διάσημοι επιπέδου reality μέσα που ο ιδιοκτήτης καπνίζοντας επειδικτικά πούρο έρχεται από πανω και βγάζει σέλφι να κόβει μπροστά τους τα κρέατα και να τους ταίζει στο στόμα ενώ ένας τοίχος είναι γεμάτος παρόμοιες φωτογραφίες του ιδίου με ημι-σταρ.
Για κάποιο αναξήγητο λόγο ο ιδιοκτήτης ενώ ειναι γνωστός οπαδός του Παοκ, είχε στο παρελθόν μια συνεργασία με τον προεδρο του γαβρου Μαρινάκη για να ταίσουν ανθρώπους σε ανάγκη και έτσι οταν ο Μαρινάκης ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη προτίμησε το μαγαζί του για φαγητό με αποτέλεσμα να ακουστούν πολλές περίεργες φήμες για την φωτιά που έπιασε μετά.
Οσον αφορά την ποιότητα, απλά το χαρακτηρίζω ως πιο κυριλέ σουβλατζίδικο και πάμε παρακάτω.
Χώρος χαοτικός, αντικειμενικά δύσκολος να τον διαχεριστείς, από την είσοδο που έχει να ψωνίσεις ότι επιθυμείς μέχρι και την αμμουδιά που είσαι ένα βήμα πριν την θάλασσα, αν ήταν απλά να αξιολογήσω την φανταστική δουλειά που έκαναν θα έβαζα 5 αστέρια!
Αποφασισαν - για τους λόγους τους- να ακολοθήσουν την τακτική του "
Οι πάγκοι στους οποίους καθήσαμε εξαιρετικά άβολοι. Αλλά και οι καρέκλες φαινόταν το ίδιο αβολες. Δεν υπήρχε wine list, μόνο δικές τους ετικέτες. Το φαγητο αρκετά καλό αλλά υπερτιμημένο.
Ο καφές σταματάει στις 7, κάτι τραγικό για Ελλάδα που ο ήλιος το καλοκαίρι δύει στις 9. Συνοδευτικά στον καφέ απολύτως τίποτε. Το προσωπικό στα χαμένα, να τρέχει ανοργάνωτα πάνω κάτω χωρίς λόγο, δεν ξέρεις από πού παραγγέλνεις, που πληρώνεις .
Τρομερός χώρος μπορεί να βελτιωθεί πάρα πολύ στο μελλον με απειρες δυνατότητες για να γίνει κάτι πολύ ξεχωριστό, θέλουν ακόμα δουλειά για να βρουν τα πατήματά τους.
Επειδή έχει τεσταριστεί λόγω παρέας πάνω από μία φορα, είμαι πλέον σχεδόν σίγουρος πως έχει αποκλειστικά παγωμένα προμαγειρεμένα τυποποιημένα μπιφτέκια τα οποία απλώς ζεσταίνει πριν τα παραδώσει.
Εχω πετύχει επίσης παγωμένα αγοραστά onion rings και ψωμάκι τυποποιημένο έτοιμο.
Ο χαρακτηρισμός απαράδεκτο είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να πω όσον αφορά την ποιότητα του φαγητού σε σχέση και με την τιμή. Επίσης στο delivery κάνει ότι θέλει, αλλάζει τις παραγγελίες χωρίς να ενημερώνει όταν του λείπουν ακόμα και βασικά υλικά , πχ αυγά και στέλνει ότι έχει και ότι τον βολέυει.
Μου κάνει εντύπωση που αυτό το μαγαζί έχει επιζήσει 2 lockdown και συνεχίζει να δουλεύει, οταν πραγματικά "
Τελικά οι Θεσσαλονικείς ξέρουν να τρώνε;
σχετικά με τα 3 θεματα που έθιξες, αν μπορώ ως παλιός χρήστης να σου πω την άποψή μου, προσωπικά και με διαφορά θεωρώ ως πιο βασικό το 1. Το 2ο σχετικά με τα νεα εστίασης λίγο-πολύ μέσω social media αργα ή γρήγορα τα μαθαίνεις και το 3ο για κοινωνικοποίηση μέσω εστίασης με αφήνει πλήρως αδιάφορο (το ξέρω, καθαρά προσωπική θέση, αλλά δεν πιστεύω ότι έχω κάτι κοινό για να θέλω να γνωριστώ με κάποιον επειδή μπορεί να μου αρέσει το ίδιο μια κρέπα που κάνει ένα μαγαζί )
Οσον αφορά λοιπόν το 1, πραγματικά προσπαθώ να σκεφτώ έναν τρόπο που μπορεί να με βοηθήσει ο Ταβερνοχώρος να βρω πχ ποιο καλό Burgerάδικο μου ταιριάζει. Οσες φορές προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τον Ταβερνοχώρο, έπρεπε να ψάξω πρώτα τα μαγαζιά με burgers, να μπω στα σχόλια να διαβάσω για κάθε μαγαζί, να κανω κλικ σε καθε χρήστη για να δω και τα άλλα σχόλιά του και να κρίνω αν ταιριάζουν τα γαστριμαργικά γούστα μας για να τον πάρω σοβαρά υπόψην μου κτλ κτλ. Ε, κάπου στην μέση το βαριόμουν και το παρατούσα...
Αν δεν είναι σε θέση ένα site όπως ο Ταβερνοχώρος με τέτοια δεξαμενή σχολίων να μπορεί να μου προτείνει έστω και με εναν βασικό αλγόριθμο κάποια μαγαζιά, δεν αδικεί πραγματικά τον εαυτό του;
Αβολος χωρος εξωτερικα με μεγαλους ξυλινους παγκους και καθισματα χωρις πλατη στυλ Octoberfest.
Εσωτερικος χωρος-αποθηκη, ανοργανωτος, σκοτεινος στα ορια του βρωμικου. Ιδια αισθηση και η κουζινα.
Το burger δυνατο , το σαντουιτς με ινδικο κοτοπουλο ικανοποιητικο. Πατατες προκατ απογοητευτικες με σκονη παπρικας που προσωπικα σιχαινομαι. Σαλατα coleslaw νοστιμη αλλα πολυ νερουλη.
Ισως ξαναδοκιμαστει.
Ο τυπας ανοιγει οποιες μερες και ωρες θελει και δεν εχει delivery. Δεν υπαρχει τιποτα ετοιμο, ολα τα φτιαχνει εποτοπου και ο χωρος ειναι μικροσκοπικος με αποτελεσμα να δημιουργουνται ασταματητα ουρες για να παραγγειλεις.
Και τις δυο φορες μετα απο ενα τεταρτο ορθιος στην ουρα βαρεθηκα και εφυγα....