Επίλεξε την τοποθεσία του καταστήματος στο χάρτη
Άκυρο
Προφίλ του χρήστη teris3
« Προηγούμενη 1-40 από 76 Επόμενη »
[νεκροταφείο] Bar-Restaurant, Μαρία Κάλλας 1, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πολύ ευχάριστη έκπληξη μιας και το όνομα ειναι συνδεδεμένο αποκλειστικά με γλυκά.
Σερβις χαμογελαστό και γρήγορο, πήρα στο πόδι μια σαλάτα του καίσαρα που ήταν πεντανόστιμη και η μερίδα γεναιόδωρη χωρίς να ψάχνεις το κοτόπουλο.
Θα επανέρθω για πιο εμπεριστατωμένη κριτική.
Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Ειναι ένας αστικός μύθος που έχει τις ρίζες του στο παρελθόν και ειναι επιπέδου κλισέ τύπου"συμπρωτεύουσα" και "ερωτική πόλη". Αυτό που αντικειμενικά ίσχυε είναι ότι η πόλη ως χωνευτήρι λαων και πολιτισμών είχε ένα κράμα από τα Βαλκάνια, τον Πόντο, την εβραϊκή παράδοση κτλ στην κουζίνα της. Το μεγαλο μειονέκτημα ειναι μέχρι και πολύ πρόσφατα ήταν σχεδόν αποκλειστικά πολη του μεζέ και της ταβέρνας.

Τελευταία γίνονται αξιόλογα βήματα στην σύγχρονη ελληνική κουζίνα ενώ στο κομμάτι του fine dining ειναι σχεδόν ανύπαρκτη (ισως και για οικονομικους λόγους). Το βασικό πλεονέκτημά της ειναι ότι ακόμα ειναι αρκετά οικονομική η σκηνή της (σε σύγκριση με Αθηνα που εχεις χιλιάδες επιλογές σε όλα τα είδη αλλά όλα ειναι υπερτιμημένα)
[νεκροταφείο] Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Μητροπόλεως 67, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεν μπορεί δηλαδή να στηρίξει το ενοίκιο ο Τερκενλης και μπορεί ένα σαντουιτσαδικο από την Αθήνα με φοιτητικού επιπέδου τιμες και ποιότητα επιπέδου εστίασης Σταγκιδη...
Εστιατόριο, Λεωφόρος Νίκης 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
και βαλε μας και 2€ μαύρα σπόρια μάστορα...
[νεκροταφείο] Ξένο, Ζεύξιδος 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
τί φάση αυτά τα μαγαζιά που ανοίγουν και κλείνουν εντός 3μήνου, πόσο να κόστισε το στήσιμο, το μάρκετινγκ, τα έπιπλα, η κουζίνα κτλ ώστε να μην μπορούν καν να το παλέψουν για κάποιο χρόνο...
Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Το θρυλικό εστιατόριο Tiffanys, που έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2013 μετά από περίπου 40 χρόνια λειτουργίας, ξανανοίγει στις 9 Μαίου, με πρωτοβουλία του γνωστού επιχειρηματία της εστίασης, Νίκου Νυφούδη και της ομάδας του.

Όπως μάς λέει ο κ. Νυφούδης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην κουζίνα, όπως άλλωστε και στα άλλα εστιατόριά του.

«Ο Ασημάκης Χανιώτης, ο σεφ που έχει κερδίσει αστέρι Michelin στο Λονδίνο, θα είναι executive chef σε αυτόν τον ιστορικό χώρο. Ωστόσο, το μενού δεν θα είναι μόνο για λίγους και δεν θα είναι μεγάλο, καθώς θέλουμε να είναι όλα φρέσκα. Το Tiffany’s θα ανοίγει από τις 8 το πρωί για καφέ και brunch και θα συνεχίζουμε. Το φαγητό θα έχει βάση το κρέας, ενώ φέρνουμε μια ψησταριά με σούβλες από την Αγγλία, που θα είναι ένα νέο στοιχείο στην καρδιά της πόλης. Ένας σεφ με αστέρι Michelin θα σερβίρει σούβλες…», τονίζει ο κ. Νυφούδης και προσθέτει ότι έμφαση θα δοθεί και στον οινικό χαρακτήρα του μαγαζιού, με ελληνικές και ξένες ταμπέλες κρασιών.

https://www.theopinion.gr/reportaz/epistrefei-sti-thessaloniki-ena-ischyro-brand-tis-estiasis/
Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Η Θεσσαλονίκη - συγκρίνοντας αντίστοιχου επιπέδου μαγαζιά - ειναι έως και 30% πιο φτηνή από την Αθήνα, πράγμα πολύ λογικό όταν η Αθήνα απευθύνεται σε πολύ μεγαλύτερα βαλάντια κατά μέσο όρο αλλά και γενικότερα οι Αθηναίοι έχουν μάθει να χρυσοπληρώνουν πράγματα απλά και αυτονόητα στην Θεσσαλονίκη. Δεν αναφέρομαι καν στον τομέα του fine dining, που η Θεσσαλονίκη ειναι σχεδόν ανύπαρκτη κάτι που μαρτυράει και την μέση οικονομική δυνατότητα του κόσμου.
Θυμάμαι σε μια συνέντευξη τον γνωστό Σταγκίδη, οταν είχε ανοίξει το μαγαζί του στην Αθήνα, τον είχαν ρωτήσει σχετικά και απάντησε "μου έκανε εντύπωση που στο κατάστημα Αθηνας κόβαμε κατά μέσο όρο ίδιο αριθμό αποδείξεων με ενα τυπικό κατάστημά μου στην Θεσσαλονίκη, αλλά ο μέσος όρος της απόδειξης ήταν 50% πάνω από την Θεσσαλονίκη". Δηλαδή με την ίδια επισκεψιμότητα, τζίραρε πολύ παραπάνω.
Υ.Γ Γιατί να μην χρεώνει 18€ την μερίδα κεφτέδες αν μπορεί; Κατέβα Αθήνα να δεις πόσο τα χρυσοπληρώνουνε...
Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Δηλώσεις από τους chef Μανώλη Παπουτσάκη και Σωτήρη Ευαγγέλου στο συνέδριο «Greece Talks_Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη», που διοργάνωσε στην πόλη το Travel.gr σε συνεργασία με το Πρώτο Θέμα:

O Μανώλης Παπουτσάκης, Chef & Co-owner στα εστιατόρια Χαρούπι, Δέκα τραπέζια και Pharaoh δήλωσε : "Αίσθησή μου είναι ότι η Θεσσαλονίκη έχει ένα βασικό στοιχείο, που είναι η οικειότητα. Τρώγοντας κανείς στην πόλη αισθάνεται οικεία με το μέρος, αυτή η πόλη έχει ανοικτή καρδιά, συναντάς ανθρώπους που είναι πιο εύκολοι στο χαμόγελο, στην προσέγγιση και αυτό περνάει και στο φαγητό. Στη Θεσσαλονίκη επίσης αντικειμενικά τρως φθηνά, μπορείς να επισκεφθείς και δύο μαγαζιά την ίδια μέρα για φαγητό. H πόλη παραμένει όμως φτωχομάνα και οι μάγειρες της πόλης πρέπει να βρίσκουν τρόπους να εκφραστούν δημιουργικά, να μεταχειριστούν με ευφυΐα λίγα υλικά"
και συμπλήρωσε "Η Αθήνα είναι ένας άλλος κόσμος για το φαγητό. Αν ρωτήσετε πάντως έναν μέσο Αθηναίο για το πώς βλέπει γαστρονομικά την πόλη λέει ότι εκεί του δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσει διαφορετικά φαγητά σε λίγο χρόνο και γεωγραφική εγγύτητα. Ο κόσμος της Αθήνας δηλαδή ψάχνει την αυθεντικότητα που του προσφέρει η Θεσσαλονίκη"

Για όποιον θέλει να διαβάσει όλες τις δηλώσεις:
https://www.travel.gr/how_to_travel/greece-talks/thessaloniki-ena-gastronomiko-faino-2/
Μεζεδοπωλείο, Γυμνασιάρχη Βασιλείου Μυστακίδη 22 & Επιθεωρητού Δημητρίου Μισυρλή 24, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Σπάνια συναντάω ατμοσφαιρικό χώρο, καλό σέρβις και μουσική επένδυση που να ταιριάζει όλα σε εναν χώρο, αν και βρεθήκαμε τυχαία, μας έκανε πολύ θετική εντύπωση.
Συκώτι και καραμελωμένη παντσέτα ξεχώρισαν, η σεφ ανάμεσα στα τραπέζια με ενδιαφέρον να ρωτήσει και να πάρει απόψεις.
Διπλό κέρασμα στο τέλος.
Πολυ θετικό το πρόσημο σε μια γειτονιά εκτός κέντρου που δεν έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο γαστριμαργικά.
Συστήνεται.
[νεκροταφείο] Λοιπά, Αγορά "Μοδιάνο", Ερμού 24 & Βασιλέως Ηρακλείου 33, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Τί εννοείς "δεν θα το δούμε πουθενά γραμμένο";
Ολοι ξέρουμε ποιές επιχειρήσεις άνοιξαν και ποιές έκλεισαν και όλοι περνώντας βλέπουν τα κλειστά μαγαζιά! Ειναι κάτι που μας το κρύβουν και δεν μας το αποκαλύπτουν ή νομίζεις ότι η διαχειρίστρια εταιρία χαίρεται και με την αποτυχία τους θα είναι κάτι εύκολο όπως το αναφέρεις να "συνεχίσει η αγορά την ζωή της και να την πουλήσουν";
Πίστεψέ με, με την χαζομάρα που κάναν και δώσαν ελάχιστα τετραγωνικά σε κάθε μαγαζάκι, εμπορική στοά δεν μπορεί να γίνει ποτέ.
Επίσης υπάρχει ένας μύθος γύρω από τα ενοίκια του Μοδιάνο, απόσο γνωρίζω είναι δυο ζωνες των 2000 και 4000 + ποσοστό επί του τζίρου για όποιον αποφασίσει να αποχωρήσει.
Τα τετραγωνικά που αναλογούν στο κατάστημα ειναι ελάχιστα βέβαια. Σε καθε περιπτωση το τιμημα των ενοικιων δεν ειναι αυτό που δημιουργει το προβλημα στις επιχειρησεις που εχουν ικανοποιητικο τζιρο και κερδοφορια.
Ειναι καθαρά θέμα επισκεψιμότητας
Υ.Γ Υπενθυμίζω ότι η Μοδιάνο ΠΟΤΕ δεν ηταν λαική αγορά, σε σχέση με το διπλανό Καπάνι. H Μοδιάνο είναι upmarket αγορά, και ως τέτοια θα πρέπει να λειτουργήσει. Το προφανές πρόβλημα ήταν το ότι αυτοί που την αποκατέστησαν δεν έκαναν σωστή έρευνα αγοράς και στήσιμό της, ούτε επιλογη ενοικιαστών - premium αγορά με γυράδικα και τους τενεκέδες φέτα στη βιτρίνα δεν γίνεται.
Θυμάμαι όταν πρωτοπήγα, τα καταστήματα εστίασης της Μοδιάνο επί της Ερμού (με τραπεζοκαθίσματα στο πεζοδρόμιο της Ερμού) είναι όλα γυράδικα!!!. Πραγματικά, αυτή η πόλη δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει στο πιο upmarket μέρος της πιο upmarket αγοράς τροφίμων του κέντρου της; Δεν μιλάμε καν για κάποιο εστιατόριο με ψητά κρέατα, κανονικά, κλασικά, Σαλονικιώτικα γυράδικα...
Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Υπόψην για την Μοδιάνο, ότι θεωρητικά στην νέα της μορφή έχει διαθέσιμα 78 καταστήματα. Εκανε εγκαίνια με 38 νοικιασμένα και πλέον λειτουργούν τα 18. Ετοιμάζονται να κλείσουν και τα επόμενα...
Ξένο, Λεωφόρος Νίκης 45, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Στημενο αντικειμενικά σε πολυ ωραιο χωρο καθως κ σημειο, μαγαζί με ωραία ατμόσφαιρα όπου επικρατεί η ηρεμία, και η μουσική ανάλογη χαλαρωτική.
Ακόμη και τα τραπέζια και οι καρέκλες είναι πραγματικά καλοφτιαγμένα.

Το κλασσικό ελληνικό πρόβλημα εύρεσης κατάλληλου προσωπικού στην εστίαση, με σερβις ναι μεν εξυπηρετικό και ευγενικό με διάθεση, αλλά άπειρο και χωρίς ικανότητα να απαντήσει πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις.

Δεδομένων των τιμών, περιμενα τα πιατα να με ενθουσιάσουν περισσοτερο, το sushi στην Ελλάδα υπολείπεται της Ευρώπης, εδώ είναι συνήθως πιο ήπιο ή κολυμπάει σε γλυκαντικές σάλτσες μαγιονέζας και κέτσαπ. Δεν θα ικανοποιηθούν αυτοί που ψάχνουν εξειδικευμένα πράγματα, πχ sukiyaki κτλ.

Ενδιαφέρουσα προσπάθεια σε χώρο που στήθηκε με διάθεση, αλλα σίγουρα μακριά από που θα λέγαμε fine dining.
Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Ανεφερες "baby-friendly" και οχι "kids friendly"; Αρα δεν ψαχνεις να εχει παιδοτοπο, απασχοληση κτλ;
Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Επαγγελματίες κριτικοί φαγητού, με την αυστηρή έννοια του όρου, ότι δηλαδή αυτή είναι η αποκλειστική δουλειά τους και βιοποριζονται από αυτό , προσωπικά το αποκλείω να μπαίνουν εδώ και να σχολιάζουν επ'αμοιβής.
Επειδή έχω γνωρίσει τέτοιο άτομο, σε διαβεβαιώνω πως ο κύκλος τους είναι πολύ κλειστός, είναι λίγα άτομα σε όλη την Ελλάδα και το τελευταίο που τους νοιάζει είναι να πάρουν 50-100€ να μπουν στον ταβερνοχωρο να γράψουν ανωνυμη κριτική . Βγάζουν πολλαπλάσια από τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μεσα που διαθέτουν, όπου επώνυμα γράφουν τις "απόψεις" τους.

Επίσης για ποιό λόγο να πληρώσει ένας ιδιοκτήτης έναν κριτικό να γράψει για το μαγαζί του, αφού τελικά η καταχώρηση δεν θα είναι επώνυμη με το πραγματικό του όνομα ώστε να έχει κάποια παραπάνω αξία από τις αλλες; Βάζει τσάμπα 10 φίλους του να γράψουν διθυραμβικές κριτικές και φτιάχτηκε...
[νεκροταφείο] Μεζεδοπωλείο, Κομνηνών 56, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Οριστικά κλειστο
Ψητοπωλείο, Πολυτεχνείου 24, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
ευτυχώς που έγραψες και το "τυλιχτό" γιατί θα μπερδευόμασταν τί εννοούσες με το σάντουιτς...
Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
ρε παιδιά σοβαρά τώρα, όσο υποκειμενικά και μπίζνα να ειναι τα αστέρια Μισελέν, πιστεύετε πραγματικά πως υπάρχουν μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη που θα μπορούσαν να βάλουν σοβαρή υποψηφιότητα για να διεκδικήσουν; Στο κομμάτι της υψηλής γαστρονομίας δυστυχώς δεν μπορεί η πόλη για πολλούς κοινωνικο-ιστορικο-οικονομικούς λόγους....
[νεκροταφείο] Μαγειρείο, Καραολή & Δημητρίου 28, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ειχε γινει ενας αρχικός ντόρος αλλά νομίζω στην ουσία δεν άνοιξε ποτε για το κοινό...
Εστιατόριο, Ιερά Οδός 25-29, Γκάζι, Αθήνα, Ν. Αττικής
Δεν το έχει κρύψει, είχε συνεργασία με τον όμιλο του Μαρινάκη για τα συσίτια. Γιαυτό και ο πρόεδρος τον επέλεξε για φαγητό όταν ήρθε Θεσσαλονίκη. Πιο πολύ ενδιαφέρον θα έχει όμως το πώς ενοικιάστηκε το 3ωρο μεγαθήριο στο Γκάζι (πρώην Εθνικη Τράπεζα) και πώς διακομίστηκε μέσα. Ο νοών νοείτω...
Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
@ταβερνοαλάνι Οπως αναφέρει και ο φίλος, το αρνί και η προβατίνα ως φαγητά ειναι πιάτα των Αρβανιτών που τα έφεραν στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπον ενώ είχαν και κότες και γαλοπούλες, ειχαν την συνήθεια να τα αφήνουν γιατί θεωρούσαν πιο πολύτιμα τα αυγά τους (για φαγητό και εμπόριο) , καλά τα μοσχάρια ήταν ακόμα πιο σπάνια στην κουζίνα τους ενώ τα αρνιά τα σφάζαν πιο εύκολα κάνοντας από κοκκινιστά, γιουβέτσια μέχρι σούπες.

Αν και δεν ειμαι ο πιο αντικειμενικός γιατί απεχθάνομαι το πρόβειο κρέας, πρέπει να πούμε ότι το αρνί δεν έχει καμία σχέση με την γαστριμαργική παράδοση της Μακεδονίας και της Βορειας Ελλάδας γενικότερα, γιαυτό και δεν το βρίσκεις εύκολα εδώ αφού και ο κόσμος δεν το προτιμάει.
[νεκροταφείο] Λοιπά, Αριστοτέλους 29 & Εγνατία 78, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Όλα τα Seven2seven εξαγοράστηκαν από τον Γρηγόρη. Όσοι franchises θέλουν ακολουθούν, όσοι δεν θέλουν κλείνουν.
Fast food, 25ης Μαρτίου 135, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ξεκίνησε προχτές και αν και ειμαι πολύ επιφυλακτικός στα μαγαζιά εστίασης Σταγκίδη, οφείλω να παραδεχτώ πως ειναι αρκετα τίμια για τα λεφτά τους.
Αρκετές επιλογές fried chicken, δοκιμάστηκαν πολλά σε μορφή Burger, Wraps και Bucket, μονη μου ένσταση ότι η τηγανητή κρούστα απέξω στο μάσημα φευγει και "ξεκολάει" ευκολα και μενει το κοτοπουλο γυμνό από μέσα.
Θα ξαναπροτιμηθεί
Ταβέρνα, Αγνώστου Στρατιώτου 54, Πολίχνη, Ν. Θεσσαλονίκης
Κωμικοτραγικά γεγονότα με αφορμή του opening του καταστήματος στην Αθήνα! Υπόψην ότι ο ιδιοκτήτης εχει ενοικιάσει ενα 3ωροφο κτήριο στην Ιερά Οδό στο οποίο λογω των εργασιών ανακαίνισης εχει κρεμάσει ενα τεράστιο πανό που πιάνει ολους τους ορόφους σαν γιγαντοαφίσα τραγουδιστή στα μπουζούκια, με τον ιδιο ολοσωμη φωτογραφία να κρατάει στα χέρια κρέατα έτοιμα να τα κόψει με μαχαίρι.
Ενώ σήμερα σήκωσε φωτο απο συνάντηση με τον Δήμαρχο Ζέρβα να του παραδίδει την Σημαία της Θεσσαλονίκης (!) για να την κρεμάσει έξω από το νεο μαγαζί του στην Αθήνα.
Πραγματικά μια βόλτα από το Instagram του μαγαζιου, δινει πολύ υλικό για διασκέδαση!
Εστιατόριο, Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Εχω την εντύπωση πως άνοιξε προχτές, περιμενω καποια λεφτα αυτες τις μέρες και με την πρωτη ευκαιρία θα περάσω να δοκιμάσω. Η συνεργασία Βασίλη Μουρατίδη και Σοφοκλή Μαραγκουδάκη αφήνει ελπίδες για "γαστρονομία με τεχνική υψηλού επιπέδου στην μαγειρική", τομέας στον οποίο ειναι ούτως ή αλλως ανύπαρκτη η Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια.
Ειδωμεν...
Ψητοπωλείο, Αγία Παρασκευή, Ν. Θεσσαλονίκης
Φανταστείτε ενα χωράφι με διασπαρτα vintage τραπεζοκαθίσματα , αιωρες κτλ που υπηρετεί την νέα μόδα ως "εναλλακτική" δήθεν καντίνα σε τιμές όμως κανονικής ταβέρνας!
Τιμές τσιμπημενες με τη λογική του value for money και της εποχής που διανύουμε, δηλαδή αντίστοιχες ταβέρνας, αλλά με πλαστικά σερβίτσια.
Το μαγαζί δεν εχει βρει ακόμα τα πατήματά του, πρέπει να διορθώσουν πολλά, ειδικά η εξυπηρέτηση και το service ειναι στα όρια του απαράδεκτου, Καθημερινή βράδυ ηταν γεμάτο εκτός από δύο τραπέζια που μας σήκωσαν γιατί ήταν "ρεζερβέ" , τελικά μετα από ώρα κάτσαμε σε ενα παραπεταμένο. 4 άτομα στο τραπέζι φαγαμε ο καθένας μόνος του αφου τα πιατα ερχονταν με διαφορά χρόνου μεταξύ τους.

Κρίμα γιατί αν κάποιος το δούλευε με όρεξη και μεράκι θα ήταν μια ωραια επιλογή
Μεζεδοπωλείο, Κωνσταντινουπόλεως 140, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεν έχω καταλάβει τί ακριβώς παίζει με το συγκεκριμένο μαγαζί, νομίζω η προσέλευση του κόσμου χρήζει μεταφυσικής εξήγησης, αν έπρεπε να το χαρακτηρίσω θα έλεγα "φοιτητομάγαζο που έφυγε από τα στενά της Ροτόντας και ήρθε ανατολικά"
Αναμονή συνεχής ακόμα και καθημερινά, παρέες και τραπέζια ο ένας πάνω στον άλλον, κάπνισμα κανονικά χωρίς αύριο ΜΕΣΑ στο μαγαζί, έλεγχος πιστοποιητικών ούτε για αστείο, ατελείωτη βαβούρα που όταν είχα κάτσει ενα βράδυ είχαν βγει κατα τις 12 γείτονες από τα μπαλκόνια και διαμαρτύρονταν για την φασαρία έξω κτλ...
Για το φαγητό δεν θα πω πολλά, αν η φάση σας ειναι φτηνοί μεζέδες και νερομένο χύμα κρασί ανάμεσα σε παρέες φοιτητων θα περάσετε τέλεια.
Εστιατόριο, Πτολεμαίων 29Β, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μοντερνος μινιμαλ industrial χωρος με την τελευταία μόδα της ανοιχτής κουζίνας, με τις σχαρες σε κοινη θεα.
Το μενού αξιόλογο, σίγουρα κάτι διαφορετικό απ' τη καθιερωμένη ταβέρνα, αν και μας είπαν πως ειναι η αρχική προσπάθεια και σύντομα θα κάνουν πολλές αλλαγές.
Δικό τους ψωμί καθημερινά από τον ξυλόφουρνο και αρκετές επιλογες σε κρασί.
Ποιοτικά κρέατα που επιδέχονται βελτίωση στο ψήσιμο, πιστευω θα βρουν σύντομα τα πατήματά τους και υπάρχουν τα φόντα να γίνουν talk of the town.
Aξίζει επίσκεψης ξανά.
Fast food, Εγνατία 27, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκιμαστηκαν με delivery buckets fried chicken, σχεδον ολα τα ειδη, φτερουγες, στηθος κτλ.
Το στησιμο τους ειναι εντελως KFC φαση, υπολοιπονται ομως στην ενταση. Δεν θα τα χαρακτηριζα ασχημα, αν καποιος γουσταρει fried chicken στο κεντρο ειναι μια αξιοπρεπης επιλογη.
Σε σχετικη μου ερωτηση, μου ειπαν οτι χρησιμοποιουν κοτοπουλα Λαγκαδα
Μεζεδοπωλείο, Ιωάννη Γρυπάρη 14 & Γαμβέτα 175, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Κρυμμένο εναλλακτικό μεζεδοπωλείο - εστιατόριο , ήσυχη περιοχή Μαρτίου με Καραμανλή. Ιδιαίτερα πιάτα, μικρός αλλά χωρίς ελλείψεις κατάλογος.
Δοκιμάστηκε delivery στήθος κοτόπουλο γιουβέτσι πολύ καλό και συκώτι σχάρας με ψητά λαχανικά, εξωπραγματικό, από τα πιο ωραία που έχω φάει στην πόλη.
θα δοκιμαστεί και από κοντά.
Ξένο, Μητροπόλεως 70, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Οι παρεμφερείς επιλογές που έχεις στην Θεσσαλονίκη ειναι ούτως ή άλλως απειροελάχιστες οπότε -απαντώντας στην ερώτησή σου- το κατάστημα ειναι αρκετά αξιοπρεπές με ωραία ατμόσφαιρα και προσεγμένα πιάτα αλλά μεγάλη δυσαναλογία στο value for money.
Ταβέρνα, Αγνώστου Στρατιώτου 54, Πολίχνη, Ν. Θεσσαλονίκης
Συνοικιακή ταβέρνα σε άσχημο σημείο με θόρυβο που πασχίζει να δείξει κάτι άλλο από αυτό που είναι. Το μαγαζί έχει δώσει περισσότερο βάρος στην εμφάνιση (σερβιτόροι που περιφέρονται με ακουστικά, επιτηδευμένη διακοσμιση) πάρα στην ουσία που είναι το φαγητό, με αργό σέρβις και κακοψημένα κρέατα.
Πολύ περίεργη η φάση μέσα, ο ιδιοκτήτητης γνωστός οπαδός του Παοκ με επαφές παλιά μέσα στην Παέ, ημι-διάσημοι επιπέδου reality μέσα που ο ιδιοκτήτης καπνίζοντας επειδικτικά πούρο έρχεται από πανω και βγάζει σέλφι να κόβει μπροστά τους τα κρέατα και να τους ταίζει στο στόμα ενώ ένας τοίχος είναι γεμάτος παρόμοιες φωτογραφίες του ιδίου με ημι-σταρ.

Για κάποιο αναξήγητο λόγο ο ιδιοκτήτης ενώ ειναι γνωστός οπαδός του Παοκ, είχε στο παρελθόν μια συνεργασία με τον προεδρο του γαβρου Μαρινάκη για να ταίσουν ανθρώπους σε ανάγκη και έτσι οταν ο Μαρινάκης ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη προτίμησε το μαγαζί του για φαγητό με αποτέλεσμα να ακουστούν πολλές περίεργες φήμες για την φωτιά που έπιασε μετά.

Οσον αφορά την ποιότητα, απλά το χαρακτηρίζω ως πιο κυριλέ σουβλατζίδικο και πάμε παρακάτω.
[νεκροταφείο] Fast food, 25ης Μαρτίου 107, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Εκλεισε.
Ξένο, Κολοκοτρώνη 37 & Ρόμβης 26-28, Αθήνα, Ν. Αττικής
Οι Θεσσαλονικεις οταν κστεβαινουν Αθήνα, τα "σαντουιτς" τα λενε..."τυλιχτά" ;
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Ψαροταβέρνα, Παύλου Κουντουριώτου 99, Νέοι Επιβάτες, Ν. Θεσσαλονίκης
Προσφατο περασμα, κατσαμε σε ενα τραπεζι και ειδαμε οτι ηταν ηδη στρωμενο με μαχαιροπηρουνα και πιατα. Επειδη απο πανω ειχε δεντρα, τα πιατα και τα πηρουνια ειχανε πανω τους πευκοβελωνες. Ζητησαμε ευγενικα να μας τα αλλαξει. Απαντησε οτι δεν εχουν τιποτα και απλα φυσηξε τις πευκοβελονες να φυγουνε, οποτε σηκωθηκαμε και αποχωρησαμε.
[νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Μαρασλή 75, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Νομίζω πως πρέπει να έχει το ρεκόρ κλεισίματος, σε λιγότερο από έναν μήνα έκλεισε
Εστιατόριο, Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 50, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
ok θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο προσεκτικός γίνεται γιατί πιστεύω ότι ακόμα και εγώ ο ίδιος δεν έχω καταλήξει σε θετικό ή αρνητικό πρόσημο...τί εννοώ; Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες, μιλάμε για τεράστια επένδυση που δεν υπήρχε παρόμοια στην πόλη αλλά συνήθως μαζί με τις μεγάλες επενδύσεις έρχονται και μεγάλες φουρτούνες...

Χώρος χαοτικός, αντικειμενικά δύσκολος να τον διαχεριστείς, από την είσοδο που έχει να ψωνίσεις ότι επιθυμείς μέχρι και την αμμουδιά που είσαι ένα βήμα πριν την θάλασσα, αν ήταν απλά να αξιολογήσω την φανταστική δουλειά που έκαναν θα έβαζα 5 αστέρια!

Αποφασισαν - για τους λόγους τους- να ακολοθήσουν την τακτική του "Με κράτηση μόνο", δύσκολο να το κρατήσεις και να το υποστηρίξεις όταν το μαγαζί ειναι μισοάδειο και ο μετρ σε κοιτάζει με μισό μάτι επειδή δεν έχει κάνεις κράτηση. Ζήτησα να κάτσω σε ένα τραπέζι που να έχει έστω και λίγο σκιά. Με ενημέρωσαν ότι όλα έχουν κράτηση. Είναι αρκετά εκτεθειμένο το μέρος με ελάχιστα σημεία που θα μπορούσες να βρεις σκιά. Δεν προτείνεται για μέρα μεσημέρι Εκτός αν αποφασίσεις να πας για μαύρισμα.

Οι πάγκοι στους οποίους καθήσαμε εξαιρετικά άβολοι. Αλλά και οι καρέκλες φαινόταν το ίδιο αβολες. Δεν υπήρχε wine list, μόνο δικές τους ετικέτες. Το φαγητο αρκετά καλό αλλά υπερτιμημένο.

Ο καφές σταματάει στις 7, κάτι τραγικό για Ελλάδα που ο ήλιος το καλοκαίρι δύει στις 9. Συνοδευτικά στον καφέ απολύτως τίποτε. Το προσωπικό στα χαμένα, να τρέχει ανοργάνωτα πάνω κάτω χωρίς λόγο, δεν ξέρεις από πού παραγγέλνεις, που πληρώνεις .

Τρομερός χώρος μπορεί να βελτιωθεί πάρα πολύ στο μελλον με απειρες δυνατότητες για να γίνει κάτι πολύ ξεχωριστό, θέλουν ακόμα δουλειά για να βρουν τα πατήματά τους.
Fast food, Γυμνασιάρχη Βασιλείου Μυστακίδη 19, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεν συνηθίζω να είμαι τόσο καθετος σε κριτικές αλλα πραγματικά μιλάμε για ΚΑΚΟ μαγαζί.
Επειδή έχει τεσταριστεί λόγω παρέας πάνω από μία φορα, είμαι πλέον σχεδόν σίγουρος πως έχει αποκλειστικά παγωμένα προμαγειρεμένα τυποποιημένα μπιφτέκια τα οποία απλώς ζεσταίνει πριν τα παραδώσει.
Εχω πετύχει επίσης παγωμένα αγοραστά onion rings και ψωμάκι τυποποιημένο έτοιμο.

Ο χαρακτηρισμός απαράδεκτο είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να πω όσον αφορά την ποιότητα του φαγητού σε σχέση και με την τιμή. Επίσης στο delivery κάνει ότι θέλει, αλλάζει τις παραγγελίες χωρίς να ενημερώνει όταν του λείπουν ακόμα και βασικά υλικά , πχ αυγά και στέλνει ότι έχει και ότι τον βολέυει.

Μου κάνει εντύπωση που αυτό το μαγαζί έχει επιζήσει 2 lockdown και συνεχίζει να δουλεύει, οταν πραγματικά "διαμαντάκια" στην πολή εξαφανίζονται μέσα σε λιγους μήνες....
Τελικά οι Θεσσαλονικείς ξέρουν να τρώνε;
Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Ταβερνοαλάνι,
σχετικά με τα 3 θεματα που έθιξες, αν μπορώ ως παλιός χρήστης να σου πω την άποψή μου, προσωπικά και με διαφορά θεωρώ ως πιο βασικό το 1. Το 2ο σχετικά με τα νεα εστίασης λίγο-πολύ μέσω social media αργα ή γρήγορα τα μαθαίνεις και το 3ο για κοινωνικοποίηση μέσω εστίασης με αφήνει πλήρως αδιάφορο (το ξέρω, καθαρά προσωπική θέση, αλλά δεν πιστεύω ότι έχω κάτι κοινό για να θέλω να γνωριστώ με κάποιον επειδή μπορεί να μου αρέσει το ίδιο μια κρέπα που κάνει ένα μαγαζί )

Οσον αφορά λοιπόν το 1, πραγματικά προσπαθώ να σκεφτώ έναν τρόπο που μπορεί να με βοηθήσει ο Ταβερνοχώρος να βρω πχ ποιο καλό Burgerάδικο μου ταιριάζει. Οσες φορές προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τον Ταβερνοχώρο, έπρεπε να ψάξω πρώτα τα μαγαζιά με burgers, να μπω στα σχόλια να διαβάσω για κάθε μαγαζί, να κανω κλικ σε καθε χρήστη για να δω και τα άλλα σχόλιά του και να κρίνω αν ταιριάζουν τα γαστριμαργικά γούστα μας για να τον πάρω σοβαρά υπόψην μου κτλ κτλ. Ε, κάπου στην μέση το βαριόμουν και το παρατούσα...

Αν δεν είναι σε θέση ένα site όπως ο Ταβερνοχώρος με τέτοια δεξαμενή σχολίων να μπορεί να μου προτείνει έστω και με εναν βασικό αλγόριθμο κάποια μαγαζιά, δεν αδικεί πραγματικά τον εαυτό του;
Fast food, Ερνέστου Εμπράρ 3-5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Χτεσινη επισκεψη μετα απο καταιγιδα.
Αβολος χωρος εξωτερικα με μεγαλους ξυλινους παγκους και καθισματα χωρις πλατη στυλ Octoberfest.
Εσωτερικος χωρος-αποθηκη, ανοργανωτος, σκοτεινος στα ορια του βρωμικου. Ιδια αισθηση και η κουζινα.
Το burger δυνατο , το σαντουιτς με ινδικο κοτοπουλο ικανοποιητικο. Πατατες προκατ απογοητευτικες με σκονη παπρικας που προσωπικα σιχαινομαι. Σαλατα coleslaw νοστιμη αλλα πολυ νερουλη.
Ισως ξαναδοκιμαστει.
Πιτσαρία, Νικολάου Πλαστήρα 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ειμαι της γειτονιας και εχοντας ακουσει τοσα θετικα σχολια, εκανα 2 φιλοτιμες προσπαθειες να τον δοκιμασω αλλα ...χωρις επιτυχια.
Ο τυπας ανοιγει οποιες μερες και ωρες θελει και δεν εχει delivery. Δεν υπαρχει τιποτα ετοιμο, ολα τα φτιαχνει εποτοπου και ο χωρος ειναι μικροσκοπικος με αποτελεσμα να δημιουργουνται ασταματητα ουρες για να παραγγειλεις.
Και τις δυο φορες μετα απο ενα τεταρτο ορθιος στην ουρα βαρεθηκα και εφυγα....
« Προηγούμενη 1-40 από 76 Επόμενη »