Κε "βαρέθηκα τον πρόλογο", ξέρεις τι εντύπωση με άφησαν αυτά που είπε? Οτι εδώ ήρθε για να ξεβλαχέψει τους χωριάτες που πηγαίνουν στις χασαποταβέρνες, ενώ στην Αθήνα τους ταϊζει "φαγητό της μαμάς" (γιατί αν τους ταίσει αυτά που κάνει εδώ θα τους βγει 100 ευρώ το άτομο
Να δευτερώσω στον φίλο Jimador: πριν κάποια χρόνια πρωθυπουργός πήγε σε -και καλά- γκουρμέ εστιατόριο σε μαγαζί κοντά στο Ποσειδώνιο (έχει κλείσει τώρα). Εφαγε ...αποδομημένο μουσακά και ο άνθρωπος λιμοκτόνησε. Το τι μπινελίκι έπεσε μετά στους συνεργάτες του (από έναν από αυτούς το έμαθα, παλιός φίλος)
στο κατάστημα Μανδραγόρας[νεκροταφείο]
Bar-Restaurant, Μητροπόλεως 98, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μαγείρισσα ήταν η θρυλική -σήμερα θα την λέγαν chef- Μάγδα. Ερχονταν κόσμος από Αθήνα για να γευτεί τα φαγητά της, κάτι σαν τον Κρικέλα. Μαγείρευε και για σπίτια, της έκανες παραγγελίες για πάρτυ ή δεξιώσεις και τα ετοίμαζε, έκανε και γλυκά. Μάλιστα σε αντίθεση με τον Μανδραγόρα οι τιμές που χρέωνε ήταν προσιτές.
Μόνο Λαϊκή αγορά μπορεί να γίνει. Οπως αυτές στις γειτονιές. Βέβαια η διαρρύθμιση παραπέμπει και σε κάτι άλλο που θα μπορούσε να γίνει, αλα κόκκινη γειτονιά στο Αμστερνταμ
στο κατάστημα Η Ωραία Ελλάς[νεκροταφείο]
Μεζεδοπωλείο, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 9, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Με βασάνιζε χρόνια πως ένα από τα πιο επιτυχημένα ταβερνάκια της πόλης εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη και παρήκμασε (ο ιδιοκτήτης έφυγε στην Κύπρο, κι άφησε στο πόδι του την γυναίκα του η οποία εμφανώς δεν γούσταρε? μπορούσε? πάντως δεν πολυπατούσε). Οι πελάτες το εγκατέλειψαν όταν το μαγαζί πέρασε στις δύο κυρίες από την Γεωργία που ήταν στην κουζίνα επί προηγούμενου ιδιοκτήτη. Τώρα τι έμαθα για το γιατί πήγε στην Κύπρο ο ιδιοκτήτης: ο αδερφός του κατέβηκε στην πολιτική και αυτός ανέλαβε το πολιτικό του γραφείο. Μάλιστα στις τελευταίες προεδρικός εκλογές βγήκε τρίτος. Μου άφησε την ίδια στυφή γεύση με το κλείσιμο του Massaya. Αμα ρε παιδιά δεν αγαπάτε την εστίαση, τι το ανοίγετε το μαγαζί? για να το εγκαταλείψετε μόλις πιάσετε κανα φράγκο?
στο κατάστημα Β[νεκροταφείο]
Εστιατόριο, Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Η "Γρηγόρης" θα κάνει κυλικεία (έτσι πρέπει) για τους επισκέπτες των μουσείων, αλλά και θα υπενοικιάσει πολλούς χώρους σε επιχειρηματίες, δηλ. μπορεί το Β να συνεχίσει να υπάρχει
στο κατάστημα Ο Δράκος
Ψαροταβέρνα, Μυλοπότας, Ίος, Ν. Κυκλάδων
Στην πιο καλή θέση του νησιού στην άκρη της παραλίας του Μυλοπότα, τίγκα μεσημέρι βράδυ από ξένους κυρίως και μετά Ελληνες. 40-60 ευρώ σου βγαίνει το άτομο, πολύ κατάψυξη και ιχθυοτροφείο. Από μένα όχι
στο κατάστημα Βιλαέτι
Ταβέρνα, Επάνω Κάμπος, Ίος, Ν. Κυκλάδων
Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ακρίβειας στο νησί.Το Βιλαέτι που οι ντόπιοι το θεωρούν το καλύτερο του νησιού (είναι και για μένα) έχει μεν τεράστιες μερίδες, αλλά: 1 γεμιστά, ένα γιγαντιαίο ιμάμ, 1 χωριάτικη (την τρών τέσσερα άτομα), ένα σαγανάκι (είχε δύο μεγάλα κομμάτια) και μισό κιλό χύμα κρασί 58 ευρώ. 1 κοντοσούβλι πρόβειο (θεϊκό και τεράστιο), μία παϊδάκια, μία σαλάτα, μία σαγανάκι και μισό κιλό κρασί 75-80 ευρώ. Βέβαια στις άλλες ταβέρνες του νησιού θα σας γδάρουν με στομωμένο μαχαίρι, οπότε παραμένει στις δυό τρεις κορυφαίες επιλογές
στο κατάστημα Ochsenkopf
Λοιπά, Στέλιου Καζαντζίδη 45, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήρα σάντουιτς με κόκκινο λουκάνικο, καλό. Η σχετική ραθυμία της κυρίας στην καντίνα τις επόμενες φορές που πέρασα έχει μετατραπεί σε διάθεση για ψιλοκοπάνα. Τους ψείρισα και γω δυό νερά από το ψυγείο κι έφυγα
στο κατάστημα massaya[νεκροταφείο]
Ξένο, Χειμάρρας 22, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Φάση "κετελαπόνγκο"! Ανοιξαν μαγαζί με ...γατοτροφές! (απλή αναζήτηση με το όνομα του ιδιοκτήτη θα σας πείσει). Δηλ. δεν ήθελαν να σερβίρουν κρέας σε πελάτες (δεκτό) και σερβίρουν κρέας σε γάτες!!!
στο κατάστημα Η Γοργόνα
Ψαροταβέρνα, Σκάλα Ερεσού, Λέσβος, Ν. Λέσβου
Το κορυφαίο στην Σκάλα Ερεσσού. Ψάρια, της ώρας, μαγειρευτά, όλα σε ποιότητα ΑΑΑ. Εντιμος ο ιδιοκτήτης, όταν δεν έχει φρέσκα ψάρια δεν δίνει ιχθυοτροφείου, σου λέει δεν έχω. Τιμές λογικές, σε υπερυψωμένη εξέδρα πάνω από το κύμα
στο κατάστημα Express
Ψητοπωλείο, Μαλακοπής 7, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Αυτό το ότι ανοίγουν 18:30 δεν ισχύει. Πήγα στις 8 η ώρα χθες και με άψητο τον γύρο με είπαν να πάω σε ένα τεταρτο. Εννοείται ότι την έκανα, το 'χουν καταντήσει Σοβιετική Ενωση, να τρως μεταξύ 8μισυ και 10μισυ-11 που τελειώνει ο γύρος με τεράστιες αναμονές λόγω συσσώρευσης κόσμου σε αυτό το δίωρο, διομισάωρο
στο κατάστημα Σάββας
Ταβέρνα, Γαλησσάς, Σύρος, Ν. Κυκλάδων
Η καλύτερη ταβέρνα στον Γαλησσά, έχει και μαγειρευτά και ψάρια (σου λέει τι φρέσκο έχει) και της ώρας. Το πρόβλημα είναι οι ξένοι οι οποίοι δειπνούν νωρίς και καταβροχθίζουν τα μαγειρευτά
Απίθανες εξελίξεις για τον ιδιοκτήτη, τον Χάρη!!! Θα δώσω ένα ρεζουμέ του link που παραθέτω και άλλων που διάβασα. Όσοι μιλούσαμε μαζί του και είχαμε ρωτήσει οικογενειακά του μας είχε πει ότι η μητέρα του ασχολιόταν με το real estate. Μόνο που δεν μας είχε πει ότι η μητέρα του ήταν ο ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδας brunchάδικων στον Καναδά με τεράστια περιουσία. Έχοντας αποχωρήσει από την εταιρεία, CEO έγινε ο αδερφός του Χάρη ο οποίος απήχθη πριν μερικά χρόνια για λύτρα 11 εκατομμυρίων. Κατηγορήθηκε ένας που είχε μαγαζί franchise της εταιρείας, μόνο που στην δίκη ο απαχθείς κατηγόρησε τον Χάρη ότι αυτός οργάνωσε την απαγωγή! Αιτία ότι του περιέκοψε το μηνιαίο εισόδημα από 50!!! σε 11 χιλιάδες δολλάρια τον μήνα. Και ότι ο Χάρης είναι τοξικομανής! Η δίκη φέτος κατέληξε σε mistrial και θα ξαναγίνει, με κατηγορούμενο πιθανώς και τον Χάρη! Πάντως στο μαγαζί ήταν πολύ ευχάριστος άνθρωπος, αγαπούσε αυτό που έκανε https://www.thestar.com/news/canada/2021/08/06/chez-cora-ceo-kidnapping-a-hidden-power-war.html
Ρε παιδιά να πω μια ιδέα λόγω ...απελπισίας. Να μην ανεβάζουμε τις καλές κριτικές στο trip advisor αλλά μόνο εδώ. Το λέω γιατί λόγω των ορδών των τουριστών, τα εστιατόρια ιδίως στις τουριστικές περιοχές που έχουν καλές κριτικές είναι γεμάτα με κρατήσεις ξένων. Ασε που λόγω ότι οι ξένοι τουρίστες είναι φραγκάτοι, έχουμε εκτόξευση τιμών και ...ύφους, προσωπικό παράδειγμα πως ήταν παλιά το τριζόνι και πως είναι λόγω Ρώσσων και λοιπών Βαλκάνιων νεόπλουτων
στο κατάστημα THRIA[νεκροταφείο]
Εστιατόριο, Μαρίας Κάλλας 1, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Λόγω της καλής κουζίνας που είναι στο DNA της πόλης, δεν είναι εύκολο να ευδοκιμήσουν "γκουρμέ" εστιατόρια τύπου Αθήνας όπου υπάρχει εύκολο χρήμα, εταιρικό κλπ. Θυμήθηκα και τον Αδαλάκη με εκείνη την πρωτοφανούς αμετροεπής δήλωσής του "ολόκληρη Θεσσαλονίκη και δεν μπορεί να συντηρήσει έναν Αδαλάκη". Τίμιο φαγητό, τίμιες τιμές για όποιον θέλει να αφήσει το στίγμα του στην εστίαση της πόλης.