στο κατάστημα Κοντοσώρος
Εστιατόριο, Ξυνό Νερό, Ν. Φλώρινας
Συμφωνω με το τελικο σχολιο του Nic. Δεν ξετρελενεσαι... ναι οκευ ηταν ενταξει ολα με δυο παρατηρησεις προσωπικες ομως.
Μια σαλατα με φασολακια και παστο κροκο αυγου, πολυ αταιριαστος συνδυασμος με υπερβολικη "αυγουλιλα"
και επισης εμενα προσωπικα δε μου αρεσει η εκτενης χρηση βουτυρου. πχ. στη σουπα, παρα πολυ.. ή στο ριζότο. Κατ'εμε απτην στιγμή που δεν χαρακτηριζεις τον εαυτο σου ιταλικο εστιατορειο αλλά ελληνικό, θα πρεπει καπως να προσαρμοστεις και στην αντιστοιχη φιλοσοφια (πχ. λιγοτερο βουτυρο, περισσοτερο ελαιολαδο).
στο κατάστημα Κιτς και σ' έφαγα...
Μεζεδοπωλείο, Ολύμπου 89, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πηγα το χειμωνα να φαω μονος και ειπα να παρω δυο τρια πιατα ετσι για δοκιμη πρωτης επισκεψης. Ενα τυρι πολυ καλο με μια μαρμελαδα λιγο ασχετη με το τυρι.
Μια σαλατα με χορτα τσιγαριαστα νομιζω, καβουρμα και ενα τηγανιτο αυγο. Αλμυρη λογω καβουρμα αλλα δεν ειναι απαραιτητα αρνητικο αυτο. Το φαουλ ηταν στα χορτα. Καμια φρεσκαδα, βρασμενα αρκετα , τσιγαρισμενα ελαχιστα... σα λαπας. μεγαλο μειον.
Και τελος ενα ζυμαρικο με κοτσι αν θυμαμαι καλα. Θα το κανε και φιλαρακι σπιτι. Ζυμαρικα καθε αυτα νοστιμα, απλα σαν να πεταχτηκαν ολα σε ενα πιατο. κανενα μυρωδικο, καμια ζωντανια.
στο κατάστημα Τα Κουμπαράκια
Ταβέρνα, Εγνατία 140, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Υπερτιμημενη κατ'εμε. Αρκετα τσιμπημένα ακομα και τα ορεκτικα χωρίς κατι ιδιαιτερο. πηραμε απο σκουμπρι καπνιστο, ενα τυρακι, πατατες τηγανιτες, καραβιδακια τηγανι εως και μια γλωσσα μερνιε. Οκευ, νοστιμα με γευση ολα, αλλα καλυτερα στον Κοσμα πχ.Ή αν ειναι να παει κανεις να φαει ψαρι ετσι λιγο προσεγμενα και συγχρονα ας παει στη Μουργα.
μας βγηκε πανω κατω 35-40 το ατομο με δυο μπυρες.
στο κατάστημα lażiża
Ξένο, Αγίας Σοφίας 58, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πηγα με το που ανοιξε και μετα μια ακομη φορα. Τιμια προσπαθεια στην αισθητικη, μετρια στο φαγητο. Μοσχαρισιο κεμπαπ την πρωτη φορα, και φαλαφελ τη δευτερη. Δοκιμασα και το κοτοπουλο απο εναν φιλο. τιποτα δεν ειναι ασχημο στη γευση ή στα ψησιματα απλα δεν εχουν και καθολου ψυχη. Εκπροσωπει τη μεση ανατολη ή γενικα το φαγητο απο τουρκια και ανατολικα αλλά υστερει πολυ στο να τα υποστηριξει. Το κοτοπουλο ισως και το καλυτερο απο αυτα, απλά επειδη ηταν λιγο καυτερο.
στο κατάστημα Κοσμάς
Ψαροταβέρνα, Πλάτωνος 15, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Βασικο στεκι στην Θεσσαλονικη. Απο μικρο με πηγαιναν γονεις. Τηγανι εξαιρετο, ψησιματα στα ψαρια ακριβως εκει που πρεπει για να ικανοποιηθει και ο ελληναρας αλλα και ο φινετσατος που τα θελει ολα under. Σαλατες, χορτα σωστα. Αμα βρειτε σουπια μαγειρευτη με κρεμμυδια, τυπου στιφαδο, ηταν λουκουμι.
στο κατάστημα Οδύσσεια
Μεζεδοπωλείο, Καστριτσίου 11, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Κλασσικο καφενειο στην πολη. Αντιπροσωπευει την μερακλιδικη αληθινη Θεσσαλονικη. Μεζεδες, και κυριως πολυ σωστα και ελληνικα. Για οποιους κουραστηκαν με τα φρου φρου, φυτρες και αρωματα, ιδανικο.
Μια σαλατα με φασολακια και παστο κροκο αυγου, πολυ αταιριαστος συνδυασμος με υπερβολικη "
και επισης εμενα προσωπικα δε μου αρεσει η εκτενης χρηση βουτυρου. πχ. στη σουπα, παρα πολυ.. ή στο ριζότο. Κατ'
Μια σαλατα με χορτα τσιγαριαστα νομιζω, καβουρμα και ενα τηγανιτο αυγο. Αλμυρη λογω καβουρμα αλλα δεν ειναι απαραιτητα αρνητικο αυτο. Το φαουλ ηταν στα χορτα. Καμια φρεσκαδα, βρασμενα αρκετα , τσιγαρισμενα ελαχιστα... σα λαπας. μεγαλο μειον.
Και τελος ενα ζυμαρικο με κοτσι αν θυμαμαι καλα. Θα το κανε και φιλαρακι σπιτι. Ζυμαρικα καθε αυτα νοστιμα, απλα σαν να πεταχτηκαν ολα σε ενα πιατο. κανενα μυρωδικο, καμια ζωντανια.
μας βγηκε πανω κατω 35-40 το ατομο με δυο μπυρες.