Προφίλ του χρήστη ποιναλέων

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μέλος από 16/09/2016
Έγινε μέλος με πρόσκληση από τον χρήστη ταβερνοαλάνι
Περισσότερα στοιχεία προσεχώς :-)

Εικόνες (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Πίτσα
[εικόνα]
Πουγκιά με μελιτζάνες
[εικόνα]
Σαλάτα 🍅 με μοντσαρέλα (πολύ ωραία!)

Σχόλια (20)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ποιναλέων
στο κατάστημα Πηδάλιο Μεζεδοπωλείο, 25ης Μαρτίου 5, Ναύπλιο, Ν. Αργολίδας
Πήγαμε μετά από πρόταση του ιδιοκτήτη του δωματίου. Πολύ καλή επιλογή! Πήραμε ταλιάτα μοσχαριού (κάπως αλλιώς το έγραφε ο κατάλογος) και αρνί μαγειρεμένο σε σιγανή φωτιά, αμφότερα εξαιρετικά.Ένα μιξ από ντοματοκεφτέδες και κολοκυθοκεφτεδες, μια χάρτα και ποτά (1/2 λ. κρασί και μια μπίρα) 50 ευρώ με απόδειξη και γλυκό. Σέρβις γρήγορο κι ευγενικό. Αν θέλετε να βγείτε εκτός της πεπατημένης της παλιάς πόλης συστήνεται!
ποιναλέων
στο κατάστημα Καλημέρα...όλη μέρα! [νεκροταφείο] Μεζεδοπωλείο, Κάτω Σχολάρι, Ν. Θεσσαλονίκης
Αξίζει να πείτε μια καλημέρα ή καλησπέρα ή καληνύχτα! Νόστιμα πιάτα, κρασί και τσίπουρο από τοπικούς παραγωγούς (το Σχολάρι έχει μακρά παράδοση στην οινοποιία) και, το κυριότερο, πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Κάθε Σάββατο η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο ζεστή και φιλική με ζωντανή μουσική.
Αν βρεθείτε στην περιοχή...
ποιναλέων
στο κατάστημα Κρίταμο Μεζεδοπωλείο, Λώρη 21Β, Βόλος, Ν. Μαγνησίας
Το επισκέφτηκα με βράδυ τέλη Αυγούστου, επειδή το μαγαζί που πηγαίνουμε συνήθως ήταν κλειστό. Οι φοιτητές είχαν επιστρέψει οπότε όλα τα τραπέζια ήταν γεμάτα και αρκετές παρέες έφυγαν για τον λόγο αυτό.
Γενικά καλή εμπειρία χωρίς να ξετρελαθούμε κιόλας! Τέσσερα με μεζέ κι ένα ψητό τυρί στα 30 ευρώ με κέρασμα. Οι αποδείξεις έρχονταν με τα εδέσματα. Το χύμα τσίπουρο ελαφρύ και καλό. Οι μεζέδες ικανοποιητικοί. Παστή σαρδέλα, πιπεριές τηγανιτές, κάτι σαν γαλοτύρι, δύο μεγαλούτσικες ολόκληρες γαρίδες, σαρδέλα σχάρας, μια ολίγη από χταπόδι...
Θα ξαναπήγαινα πιθανώς.
ποιναλέων
στο κατάστημα Φύτρα Εστιατόριο, Αδριανουπόλεως 10, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Το κατάστημα λειτουργεί και μάλιστα πολύ καλά. Μικρός χώρος, με 10 τραπέζια μέσα και 3-4 έξω. Άκαπνο μέσα.
Μενού από θαλασσινά και κρεατικά συν τα πιάτα ημέρας στον τοίχο. Ωραίο χύμα κρασί. Γλυκό κέρασμα στο τέλος. Γεύσεις πολύ καλές.
Συστήνεται οπωσδήποτε για δοκιμή.
ποιναλέων
στο κατάστημα Τέσσερα Πιπέρια Μεζεδοπωλείο, Διογένους 29, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχουμε καθίσει δύο τρεις φορές, κυρίως μετά από επιμονή φίλου που είναι φανατικός. Χωρίς να έχω να πω κάτι χτυπητά αρνητικό δεν μπορώ να πω ότι με έπεισε. Τα πιάτα νομίζω ότι - στο πνεύμα της εποχής και της περιοχής - είναι επιτηδευμένα σε υπερβολικό βαθμό. Γευστικά τα βρήκα απλώς ΟΚ.

Η πιο πρόσφατη επίσκεψη στις 26 Μαρτίου. Το POS ακόμα χαλασμένο ήταν!
ποιναλέων
στο κατάστημα I Segreti di Pasta [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Σώμερσετ 65, Ρίο, Ν. Αχαΐας
Τέλη Αυγούστου του 21, με το τελείωμα ενός μικρού γύρου της Πελοποννήσου. Πολύ ωραία περιβάλλον με τραπέζια κάτω από το τεράστιο πεύκο στην αυλή. Γρήγορο σέρβις. Το προσωπικό φιλικό. Σαλάτα 🍅 με μοντσαρέλα, πουγκιά με μελιτζάνες, μια πίτσα προσούτο, μισό λίτρο κρασί και μια μπίρα 38 ευρώ. Απόδειξη και γλυκό κερασμένο. Τα εδέσματα ήταν χορταστικό και νοστιμότατα. Η μισή πίτσα έγινε πακέτο.
ποιναλέων
στο κατάστημα Ο Πλάτανος Ταβέρνα, Αρτέμιδος 84, Καλαμάτα, Ν. Μεσσηνίας
Αύγουστος του '21. Το εσωτερικό του μαγαζιού με διάκοσμο που παραπέμπει σε πιο light εκδοχή του ομώνυμου μεζεδοπωλείου στην Α. Τούμπα το πάλαι ποτέ (αν και πιο ευρύχωρο).
Μικρός σχετικά κατάλογος με μεζέδες. Πήραμε γουρουνοπούλα (ευτυχώς τα ΚΤΕΛ είχαν κλείσει κι έτσι δεν άκουσαν το "κράτς" :D ), σαρδέλα μαρινάτη σε κομμάτια ψημένου ψωμιού, φασόλια πιάζ, κεφαλοτύρι σαγανάκι και άλμη (από την περιγραφή το περάσαμε για γαλοτύρι, τελικά βγήκε κάτι παρόμοιο μεν πολύ πιο απρόσωπο δε, το μόνο αδιάφορο). Καλοφάγαμε γρήγορα και οικονομικά. 30 ευρώ παρά κάτι με μια μπίρα και μισό λίτρο κρασί. Απόδειξη κανονικά. Θα ξαναπήγαινα σίγουρα!
ποιναλέων
στο κατάστημα Εβόρα Εστιατόριο, Διογένους 11-13, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ευγενικό σέρβις, θετικότατο και ουσιαστικότατο.
Γενικώς, όταν τρώω έξω δεν έχω την προσδοκία να είναι όλα τέλεια. Ακόμα κι αν συμβεί, θέμα τύχης είναι. Οπότε δε θα κρίνω με λεπτομερείς φαγητοαναλύσεις, που είναι και θέμα προσωπικού γούστου στο φινάλε.
Πέντε άτομα φάγαμε του σκασμού, ευχαριστηθήκαμε το φαγητό και πληρώσαμε 20 ευρώ το άτομο με 2 φιάλες κρασί. Για τα γούστα και τα οικονομικά μου το κρίνω πολύ καλό. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω κάποια από τις μπριζόλες τους. Χάιλι ρικομέντεντ...
ποιναλέων
στο κατάστημα Θαλασσινή νότα Μεζεδοπωλείο, Αδριανουπόλεως 7, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Θετικές εντυπώσεις. Πολύ προσεγμένος χώρος. Η μουσική ουδέτερη, ελαφρολαϊκά 70-80, στο πνεύμα του χώρου. Κυριακή μεσημέρι πήγαμε, λίγος κόσμος λόγω κορωνοϊού μάλλον. Εξυπηρέτηση τάχιστη κι ευγενική.

Μύδια σαγανάκι ωραία. Καλαμάρι σχάρας κι αυτό καλό. Σαλάτα πικάντικη, πατάτες χειροποίητες και τζατζίκι όλα οκ. Χωρίς να πω ότι κάτι με ενθουσίασε το συνολικό πακέτο ήταν ικανοποιητικό σε κάθε επιμέρους τομέα, του λογαριασμού συμπεριλαμβανομένου.
Θα το ξανατιμήσουμε.
ποιναλέων
στο κατάστημα ελλιάς Μεζεδοπωλείο, Ικτίνου 9, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη βράδυ Κυριακής σε τραπέζι έξω. Μέσα είχε μια μεγάλη παρέα με τουρίστες αλλά αυτό δεν επηρέασε τον χρόνο εξυπηρέτησης. Ό,τι πήραμε μας άρεσε, με μοναδική παρατήρηση την υπερβολική γλυκύτητα της σαλάτας, όπως προαναφέρθηκε από κάποιον άλλο φίλο. Το ύφος του αφεντικού ήταν κάπως, δεν ενόχλησε ωστόσο, το λάβαμε ως φολκλόρ στοιχείο του μαγαζιού. Το υπόλοιπο προσωπικό ήταν ευγενέστερο. Ο λογαριασμός ανήλθε στα 20 ευρώ/άτομο, 40 συνολικά με 1 λτ χύμα κρασί. Σίγουρα όχι φθηνό, ωστόσο δικαιολογημένη.

Θα μας ξαναδούν...
ποιναλέων
στο κατάστημα Δάφνη Ταβέρνα, Λουτράκι, Ν. Πέλλας
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Τίμιο μαγαζί, με καλό φαγητό. Πήραμε τηγανιά και σουβλάκι κοτόπουλο, αμφότερα νόστιμα. Σαλάτα λάχανο (κομμένη εκείνη τη στιγμή), μια αλοιφή και κάτι αναψυκτικά, σύνολο 23 ευρώ. Νόστιμα, γρήγορα, οικονομικά.
ποιναλέων
στο κατάστημα Διόνυσος Ταβέρνα, Όρμα, Ν. Πέλλας
Επίσκεψη στα τέλη Αυγούστου. Όμορφο περιβάλλον (αν και ήταν βράδυ και δεν απολαύσαμε τον ίσκιο του πλατανιού). Το σέρβις γρήγορο. Ό,τι πήραμε ήταν νόστιμο, φρέσκο, καλό μαγειρεμένο και σε χορταστική μερίδα. Η σαλάτα σε μικρό μέγεθος ήταν υπεραρκετή για δύο άτομα. Πήραμε μαγειρευτό μοσχαράκι στο πήλινο (το κρέας δεν είχε ίχνος λίπους), χοιρινό στο φούρνο (τρυφερό και νόστιμο) και ένα κατσικίσιο τυρί αλοιφή. Με μια φιάλη κρασί (16 Ε) ο λογαριασμός ήρθε στα 42 ευρώ και κάτι ψηλά, ποσό που μου φάνηκε λογικό για την ποιότητα και την ποσότητα.
Σίγουρα θα ξαναπάμε, αν περάσουμε από την περιοχή.
ποιναλέων
στο κατάστημα η κρασομάνα Ραψάνη Ταβέρνα, Ραψάνη, Ν. Λάρισας
Επίσκεψη τέλη Αυγούστου του 19 νωρίς το μεσημέρι. Λίγος κόσμος, κάποιοι εκ των οποίων ντόπιοι. Ο χώρος πολύ ωραίος, δροσιά από τα πλατάνια και θέα μέχρι το Αιγαίο. Πήραμε μοσχαρίσια, πρόβειο μαγειρευτό, γαλοτύρι, πικάντικη και κόκκινο κρασί. Ανήκει στα μαγαζιά που σερβίρουν και τα κόκκινα κρασιά κρύα, πράγμα που ποτέ δεν κατάλαβα.
Το πρόβειο ωραίο, αν και μάλλον πρέπει να τους ξέφυγε λιγάκι το αλάτι. Η μοσχαρίσια απλώς καλή, τίποτα σπέσιαλ. Οι σαλάτες πολύ ωραίες. Σύνολο 33 ευρώ, με απόδειξη. Στο εσωτερικό μπόρεσα να διακρίνω αρκετά μεγάλη κάβα, θα εξακριβωθεί στην επόμενη επίσκεψη.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
ποιναλέων
στο κατάστημα Wen Zhou specialties Ξένο, Γρηγορίου Παλαμά 16, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη Παρασκευή βράδυ, μέσα Φλεβάρη. Γενικά η κίνηση στην πόλη ήταν σκοτωμένη, στο μαγαζί ήμασταν οι μοναδικοί πελάτες. Βέβαια υπήρχαν αρκετές παραγγελίες για delivery και pick-up.

Το φαγητό καλό, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις. Ό,τι πήραμε ήταν νόστιμο και ό,τι έμεινε στο πιάτο ήταν επειδή χορτάσαμε (μια μερίδα λάχανο, για σαλατοειδές το πήραμε, σουποειδές βγήκε, νόστιμο πάντως). Ο λογαριασμός στα 40κάτι με φιάλη κρασί. Απόδειξη κανονικά. Το προσωπικό φιλικό, ευχάριστο κι εξυπηρετικό. Φανατικοί πελάτες δε θα γίνουμε αλλά σίγουρα θα το ξαναεπισκεφτούμε.
ποιναλέων
στο κατάστημα Το στέκι [νεκροταφείο] Ψαροταβέρνα, Γεωργίου Δροσίνη 14, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Τακτικότατοι επισκέπτες όταν μέναμε στην περιοχή. Σε γενικές φεύγαμε καλοφαγωμένοι και ευχαριστημένοι. Το επισκεφτήκαμε πριν από μερικές ημέρες μετά από αρκετό καιρό.

Δυστυχώς κι εδώ μας έκαναν λαδιά (δεύτερο μαγαζί σε μια βδομάδα και μάλιστα με το ίδιο όνομα!). Ψητό θράψαλο που ήρθε σε μερίδα γίγας! Όμως με μια δεύτερη ματιά (υφή, μυρωδιά,γεύση) αποδείχτηκε ότι μαζί με το κανονικό θράψαλο υπήρχε και ένα ακόμα (αυτό που έκανε τη μερίδα γίγα) που ήταν κομμένο κι ανοιγμένο αφού μαγειρεύτηκε (είχε το χαρακτηριστικό "κυμάτισμα" στο σημείο της κοπής) και προφανώς ξαναζεστάθηκε. Κατά πάσα πιθανότητα ήταν γεμιστό που ξέμεινε, οπότε αφαιρέθηκε η γέμιση και παράλληλα η παραμικρή πιθανότητα να ξαναδεί το συγκεκριμένο μαγαζί τον οβολό μας.

Κρίμα...
ποιναλέων
στο κατάστημα Το στέκι Ταβέρνα, Παύλου Μελά 9, Τρίλοφος, Ν. Θεσσαλονίκης
Πηγαίναμε σποραδικά πριν από αρκετά χρόνια. Πρόσφατα μάθαμε ότι έκανε ανακαίνιση και ανανέωσε το μενού και ξαναπήγαμε δυο τρεις φορές. Το φαγητό είναι καλό και οι τιμές νορμάλ.

Όμως, παρά την ανακαίνιση φαίνεται ότι δεν ξεπεράστηκε η νοοτροπία του κουτοπόνηρου επαρχιώτη κάπελα που κόβει ποιος πελάτης έχει πιει κάνα ποτηράκι παραπάνω για να φορτώσει το κατιτίς του στον λογαριασμό, θεωρώντας ότι ο πελάτης είτε θα αμελήσει ή δε θα είναι σε θέση να το πάρει είδηση.

Στην περίπτωσή μας τίποτε από τα δυο δε συνέβη. Το γμτ είναι ότι είναι το δεύτερο μαγαζί μέσα στην ίδια βδομάδα που τρώει Χ για ανοησία του ιδιοκτήτη. Ο συγκεκριμένος άκουσε το μεγαλόφωνο σχόλιό μου για τη... λαδιά και μάλλον δαγκώθηκε, αλλά...
ποιναλέων
στο κατάστημα του Κωσταντάκη Ψαροταβέρνα, Μεγάλου Αλεξάνδρου 41, Νέα Πέραμος, Ν. Καβάλας
Από σπόντα στην περιοχή, είπαμε να εμπιστευτούμε τα σχόλια που διαβάσαμε online. Σωστή επιλογή! Ο χώρος κι ο διάκοσμος ήταν του γούστου μου και η παρέα δεν εξέφρασε κανένα παράπονο. Εξυπηρέτηση γρήγορη και αποτελεσματική. Βέβαια ήταν αργά το απόγευμα και δεν είχε πάρα πολύ κόσμο.

Στην ουσία τώρα: ό,τι ήρθε στο τραπέζι ήταν άνω του μετρίου. Σαλάτα με γλιστρίδα και τυρί (μανούρι ή κάτι παρόμοιο) πολύ ωραία, σουβλάκια μαστέλο με ντοματάκια φοβερά, θραψαλάκι σχάρας πολύ ωραίο, χταποδάκι με μελιτζάνα και σάλτσα επίσης καλό και τέλος παντρεμένες σαρδέλες γεμιστές. Πρώτη φορά τις έφαγα έτσι και μου άρεσαν, οι άλλοι δεν τρελάθηκαν ωστόσο.

Ο λογαριασμός βγήκε 15 ευρώ το άτομο (με κάτι αλοιφές και δυο 200άρια τσίπουρο), που τα θεωρώ απολύτως δικαιολογημένα.
Χάιλι ρεκομέντεντ, που λέγαμε και στις ραχούλες πέριξ του χωριού μου...
ποιναλέων
στο κατάστημα Μη σε μέλει [νεκροταφείο] Μεζεδοπωλείο, Ρωμανού 13, Περαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Το επισκεφτήκαμε 2-3 φορές. Συμπαθητικός χώρος και καλή εξυπηρέτηση. Το μενού, αν και χωρίς τεράστια ποικιλία, έχει ενδιαφέροντα πράγματα (η ελαφρώς καυτερή μελιτζάνα είναι ένα από αυτά).

Το κακό είναι ότι πολλά από τα πιάτα τους είναι στο τηγάνι, το οποίο το αποφεύγουμε κι εγώ και η κυρά, οπότε δεν δοκιμάσαμε πολλά από τα μεζεδάκια τους. Ό,τι πήραμε πάντως ήταν ικανοποιητικό (η σαρδέλα σχάρας, που την τιμήσαμε όσες φορές πήγαμε, ήταν πολύ καλή).

Τιμές λογικές, για το δικό μας βαλάντιο. Γύρω στα 25-30 ευρώ για 2 άτομα, αν θυμάμαι καλά. Και όποτε το αποφασίσουμε να βγούμε έξω για φαγητό σίγουρα δεν θα σκεφτούμε να παραγγείλουμε ούτε επιπλέον πιάτα ούτε ποτά, κοντολογίς καλοφαγωμένοι φύγαμε.

Μοναδική ένσταση το τσίπουρο! Αυτό που είχε δε με ενθουσίασε, όχι ότι δεν το ήπια βέβαια. Ισχύει το "περί ορέξεως..." φυσικά, αλλά θα περίμενα μεγαλύτερη ποικιλία και σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να υπάρχει και η "καβάντζα" από ένα δυο εμφιαλωμένα, που μπορεί να αποτελέσουν ύστατο καταφύγιο για όποιον δε μοιράζεται τα ίδια γούστα με τον παραγωγό-προμηθευτή του μαγαζιού. Εκτός από τσίπουρο υπάρχει ρακί και τσίπουρο με μαστίχα (δεν τα δοκιμάσαμε).

Συστήνεται για δοκιμαστική επίσκεψη.
Εμείς σίγουρα θα το ξαναεπισκεφτούμε.
ποιναλέων
στο κατάστημα DELIγιάννης [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Παύλου Μελά 33, Τρίλοφος, Ν. Θεσσαλονίκης
Είμαστε αρκετά τακτικοί στον Deliγιάννη, ποτέ δεν έχουμε απογοητευτεί. Βέβαια έχουμε αποδεχτεί (χωρίς την παραμικρή ενόχληση) το ότι η ποικιλία δεν είναι μεγάλη και το ότι οι τιμές δεν το κατατάσσουν στις οικονομικότερες επιλογές για φαγητό. Ωστόσο η ποιότητα τόσο του φαγητού όσο και του σέρβις αποζημιώνουν. Ωραίες φρέσκες σαλάτες, σχάρας και μαγειρευτά κυρίως, ωραία μεζεδάκια και αξιοπρεπές χύμα κρασί.

Αν βρεθείτε στην περιοχή, αξίζει να το δοκιμάσετε.
ποιναλέων
στο κατάστημα Ανέστης Ταβέρνα, Λεωφόρος Θεσσαλονίκης 78, Περαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Το επισκέφτηκα για πρώτη φορά πριν από μερικές μέρες, με κάποιες επιφυλάξεις ομολογώ. Το γεγονός ότι καθίσαμε έξω μας απάλλαξε από την μάλλον παράταιρη διακόσμηση του εσωτερικού.

Αυτά που φάγαμε (μοσχαρίσια, συκωταριά, σαλάτα, αλοιφή κι ένα μπουκάλι ρετσίνα 0,75l) ήταν όλα αψεγάδιαστα, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα. Ευχάριστη έκπληξη οι λογικότατες τιμές στην πλούσια λίστα κρασιών. Πληρώσαμε 40 ευρώ, τιμή που μας φάνηκε λογική σε σχέση με αυτά που πήραμε. Ίσως βέβαια σ' αυτό να έπαιξαν ρόλο και οι πρόσφατες εικόνες από τους λογαριασμούς των διακοπών!
Μοναδική ένσταση το σέρβις: χωρίς να γίνεται το αδιαχώρητο, υπήρχε μια γενικότερη αίσθηση "χύμα" στο προσωπικό. Έτυχε μάλιστα μια δυο φορές να ακούσουμε σερβιτόρους να μουρμουρίζουν εκνευρισμένοι φράσεις όπως "όλα σε μένα τυχαίνουν ρε ... μου". Γενικά, δουλειά με την πρώτη δεν γινόταν. Στο τέλος είδα κι απόειδα και πήγα να πληρώσω στο ταμείο!

Συνολικά, σίγουρα θα το επισκεφτούμε ξανά, να χειμωνιάσει λιγάκι, ώστε να τραβιέται καλύτερα ένα κόκκινο με τα κρεατικά.