Εικόνες (5)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
T-Bone τουλάχιστον 2 μηνών ωρίμανσης (πολύ καλή, αλλά μέτρια για τα στάνταρ του μαγαζιού)
Ονγκλέ: εσωτερικό διάφραγμα (παρανοϊκό) & Μπαβέτ ωρίμανσης (εξαιρετικό)
1μιση κιλό εξωτερικό διάφραγμα ωρίμανσης (παράνοια)
Σπαλομπριζόλα αγελάδας 8 χρονών και 180 ημερών ωρίμανσης (εξαιρετική)
Σπαλομπριζόλα αγελάδας 8 χρονών και 180 ημερών ωρίμανσης - άψητη, παρανοϊκό marbling
Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι τα κρέατά του είναι ακόμη καλά, από τα καλύτερα στο κέντρο, παρ΄όλη τη διακύμανση, ΑΛΛΑ:
1. Οι τιμές πλέον είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ. Όλες οι μερίδες έχουν ανεβεί κατά 3 (!!) ευρώ από το καλοκαίρι. Τα πρόβεια (που είναι και το καλύτερο τους) από 12 έχουν πάει στα 15 και οι μερίδες είναι μικές.
2. Κοροϊδεία για τις ποσότητες. Πχ. στα πρόβεια παϊδάκια ισχυρίζονται 650 γραμμάρια, ενώ έχω ζυγίζει την ποσότητα του κρέατος κάτω από 300 επανειλημμένα.
3. Πάνω στην τραγελαφική άνοδο των τιμώ το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι κόψαν τις 2 αλοιφές στις μερίδες και πλέον βάζουν μουστάρδα (οκ και πάπρικα που πιάνεται σαν αλοιφή αλλά είναι η φτηνότερη). Ρεσιτάλ ματζιριάς.
4. Το σέρβις που ήταν πάντα κάκιστο όσο πάει χειροτερεύει. Οι σερβιτόρες ελάχιστες για τον κόσμο του μαγαζιού, και πρόκειται για πιτσιρίκια που δεν το χουν καθόλου με τη δουλειά και καθυστερούν πολύ παράπανω, ΑΚΟΜΑ και για το φόρτο εργασίας.
5. 3 φορές μας χρέωσαν (χωρίς απόδειξη φυσικά) 3 ευρώ παραπάνω. Μπορεί να ήταν ειλικρινές λάθος λόγο του φόρτου εργασίας, αλλα προφανώς την τρίτη φορά αρχίζεις και έχεις υποψίες.
6. Το πρόβατο που είναι και ο κύριος λόγος επίσκεψης, καθώς και όντως είναι καλό, και σπανίζει στη Θεσσαλονική, πλέον δεν υπάρχει ΠΟΤΕ.
7. 12 ευρώ για ένα μετρίου μεγέθους μπιφτέκι που έχει μέσα και κοκαλάκια. Αλήθεια τώρα?
Κρίμα γιατί τους έχω αφήσει μια περιουσία. Από δω και πέρα μόνο σαν λύση ανάγκης όταν είμαι στην περιοχή.
Το μαγαζί είναι γενικά εξαιρετικό. Ο γύρος, όπως και τα υπόλοιπα είναι 100% χειροποίητα και πολύ καλής ποιότητας. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ όμως, προτιμώ το γύρο με λίγο πιο έντονο μαρινάρισμα και λίγο περισσότερο μπαχαρικό. Για αυτό και δύσκολα θα τον προτιμήσω από το εξπρές που είναι δίπλα μου. Δυστυχώς δεν είναι και στο κάρβουνο, κάτι που κατά τη γνώμη μου θα τον αποθέωνε.
Πάντως το μαγαζί συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Οι τιμές του μπορεί να φαίνονται τσιμπημένες, αλλά είναι πολύ καλές για αυτό που δίνουν. 27 ευρώ τα 350 γρ. Rib Eye Ουρουγουάης. Αλλού, τόσο ή ακριβότερο, βρίσκεις το Ελληνικό που είναι γενικά σημαντικά πιο φτηνό. 38Ε 350γρ, prime grade Rib Eye Aμερικής. Ξέρω πως σε κρεοπωλείο αυτό το βρίσκεις 100Ε και άνω. Συγκριτικά σκεφτείται ότι το Οψοποιών Μαγγανείαι που έχει Choice Grade Αμερικάνικο (σημαντικά φτηνότερο) το δίνει 90 ευρώ το κιλό. Τέλος Wagyu Rib Eye Αμερικής στα 50Ε τα 350 γρ.
Στα (κάπως) αρνητικά, με την Μπιστέκα (T-Bone) δεν τρελαθήκαμε (ήταν βέβαια πολύ καλή) καθώς δεν τη δουλεύει με ξηρή ωρίμανση (προσωπική του επιλογή/προτίμηση), κάτι το οποίο γενικά προτιμάμε. Νομίζω συνολικά έχει το καλύτερο Rib Eye στη Βόρεια Ελλάδα. Για κοπές γενικότερα όμως εξακολουθώ να προτιμώ το Βεργιώτικο στι Βέροια. Ο σεφ που το δουλεύει επειδή είναι και χασάπης, πάντα ξέρει τι να πάρει, και παρόλο που είναι ελληνικά τα μοσχάρια, πάντα διαλέγει τις καλύτερες κοπές. Το διάφραγμά του είναι άπιαστο. Συν του ότι ωριμάζει ο ίδιο τις μπριζόλες (σπαλομπριζόλες και T Bone) και είναι άπαιχτες αν σας αρέσει η γεύση της ωρίμανσης.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Αξίζει να τραβηχθείτε και από Θεσσαλονίκη αν σας αρέσει το μοσχάρι. Απλά κάντε ένα τηλεφώνημα να κλείσετε και να κρατήσετε κοπές, γιατί είναι πολύ πιθανόν να μη βείτε.
ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ. Αρχικά πήγαμε 3 άτομα και πήραμε πάνω από 2μιση κιλά κρέας, όλα κοπές και προφανώς τους βραχυκυκλώσαμε. Υπάρχει πολιτική του μαγαζιού να σου τα φέρνουν όλα μαζί και να σου τα κόβει ο σερβιτόρος. Τον παρακαλούσαμε να μας αφήσει να τα κόψουμε μόνοι μας γιατί παιρνούσε η ώρα (έκανε πάνω απο 20 λεπτά) και δεν μας άκουγε με αποτέλεσμα όλα να κρυώσουν. Αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε το μαντέμι για να ζεσταθούν κάπως με αποτέλεσμα να χαλάσει το ψήσιμο (τα τρώμε rare).
Πέρα από την εν λόγω αστοχία, πάμε στο ζουμί. Στα θετικά, το ψήσιμο ήταν πολύ καλό και ομοιόμορφο. Επίσης το Rib Eye τους είναι ακόμα εξαιρετικό. Στα αρνητικά, πέρα απο το προαναφερθέν σκηνικό, το διάφραγμα (που προσωπικά είναι η αγαπημένη μου κοπή) και η πικάνια ΠΟΛΥ μέτρια, η μπαβέτ αποδεκτή αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Η σχέση τιμή - ποιότητας είναι απαράδεκτη, όπως και το σέρβις. Δεν πήγαμε να στάξουμε 3 κατοστάρικα για να ανεβάσουμε στόρυ στο πως ο μαν κόβει το μοσχάρι (που δεν ήταν και ιδιαίτερα επιδέξιος εδώ που τα λέμε).
Αν θέλετε να φάτε πραγματικά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ κοπές (οι καλύτερες που έχω φάει έβερ, με εξαίρεση το rib eye), αξίζει να κάνετε μια κίνηση προς τη Βέροια για το Βεργιώτικο. Το ψήσιμο δεν είναι τόσο ακριβές και σταθερό όπως στο οψοποιών, αλλά τα κρέατα ΠΟΛΥ ανώτερα και οι τιμές σημαντικά χαμηλότερες.
Στη Θεσσαλονίκη την καλύτερη επιλογή αποτελεί σαφώς η Παλιά Αθήνα, και έχει και καλύτερες τιμές.
Από μένα είναι Χ.
Αν είσαι στην περιοχή, ή ξέρω γω Λαδάδικα μετά από ξενύχτι και θέλεις κάτι σε κρέας, είναι πολύ καλύτερη επιλογή από τον Ζυγό η πχ. το Λαϊκό ή τη Μαμά Τερέζα. Υπό άλλες συνθήκες βέβαια, παρόλα τα θετικά δεν θα σηκωνόμουν από ανατολικά να πάω ως εκεί για να φάω.
-Η χειροποίητη πίτα τους ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.
-Σούβλες χωρίς σταθερή ποιότητα. Κάποιες φορές είναι πιο μέτριες, κάποιες φορές είναι φανταστικές. Γενικά πάντως κυμαίνονται σε πολύ καλύτερα επίπεδα από τα σουβλάδικα που έχουμε στην Ανατολική Θεσ/νίκη (Κορυφή, Τσολιάς, Αλάτι Ρίγανι, Αργυρός). Ξεχωρίζει το πρόβειο κοντοσούβλι κατά τη γνώμη μου.
-Χοιρινός Γύρος μακράν άνω του μετρίου αλλά όχι κάτι το φοβερό. Γύρος κοτόπουλο πάρα πολύ καλός. Καταλαβαίνεις όντως κοτόπουλο στη γεύση. Αισθητά λιγότερο λιπαρός επίσης.
-Μπιφτέκι Μοσχαρίσιο γάλακτος. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!! Παρ'
-Αρνίσια παϊδάκια πολύ decent.
-Πρόβεια παϊδάκια πολύ καλά (και κατά ένα ευρώ φτηνότερα από τα αρνίσια στη μερίδα).
-Αλοιφές εμπορίου μέτριες.
-Πατάτες hybrid. Όχι προτηγανισμένες, αλλά προ - κομμένες έτοιμες. ΟΚ είναι.
Όσο αφορά την σχέση τιμή/ποσότητας, εκεί είναι που το μαγαζί κερδίζει. Το σάντουιτς στα 3.
Όλα αυτά αν δεν έχει αλλάξει κάτι τελευταία. Όσο είχα μαθητές δυτικά το τιμούσα πολύ συχνά. Τον τελευταίο χρόνο έχω πάει μόνο μια φορά.
Χάνει λίγο στην σχέση τιμής - ποσότητας, αλλά γενικά αξίζει.
Οι τιμές του είναι πολύ καλές, επειδή ξέρει να κοστολογεί σωστά. Ενώ το κρέας του δεν είναι σε καμία περίπτωση φτηνό (1.
Συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Σαν γέννημα θρέμμα της τούμπας, τρώω στο εν λόγω μαγαζί από πολύ μικρός. Όταν ανακάλυψα αυτό το site στα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια, και τότε τα αγαπημένα μαγαζιά του admin ήταν με πορτοκαλί χρώμα, ένιωσα μια μικρή δόση συγκίνησης όταν είδα οτι αυτό το μαγαζί συμπεριλαμβανόταν σε αυτά, και χαίρομαι γιατί πιστεύω ότι συνέβαλλε στο να το μάθει και άλλος κόσμος.
Ο γεράκος που το δούλευε έχει σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Μπορώ να πω ότι μου λείπει η γραφική του αγένεια. Ήταν ιδιαίτερος. Πολύ ευγενικός όταν ΔΕΝ είχε πολύ δουλειά, άπειρα αγενής όταν είχε. Γενικά με περίεργο κώδικα ηθικής. Θυμάμαι μια φορά πριν χρόνια καθόμασταν με μια παρέα και όλα τα τραπέζια ήταν πιασμένα. Βλέπω ότι μπαίνουν αρκετοί πελάτες και λέω στα παιδιά "
Πλέον το δουλεύει η Γιαγιά με τα παιδιά και όλοι είναι σχετικά ευγενικοί και συμπαθητικοί. Ιδιαίτερα ο ένας Γιος. Ο πάνκης που λέει και ο Lewis από κάτω (ο οποίος ακούει και διάφορα περίεργα τύπου Neo-folk κτλ)
Τώρα στο φαγητό. Καθώς έχω καταγωγή από Ήπειρο, έχω να λέω ότι έχω φάει από τα καλύτερα κρέατα στη ζωή μου. Ο συγκεκριμένος γύρος είναι ο καλύτερος που έχω φάει ΣΤΗ ΖΩΗ μου. Ούτε σε επαρχιακά γυράδικα στη Σαμαρίνα δεν έχω δοκιμάσει γύρο που να φτάνει αυτό το λεβελ. Η διαφορά νομίζω βρίσκεται σε 2 σημεία. Πρώτον, ενώ ο γύρος τυπικά γίνεται από πανσέτα (θεωρητικά, πρακτικά με αποφάγια), τον συγκεκριμένο φαίνεται να τον κάνουν με μπριζόλα λαιμού, κάτι που τον κάνει κατά πάρα πολύ λιγότερο λιπαρό από κάθε άλλο γύρο που έχω δοκιμάσει. Αυτό από μόνο του δεν είναι απαραίτητα καλό, αλλά ερχόμαστε στο δεύτερο σημείο. Σε αντίθεση με τους περισσότερους γύρους στο κάρβουνο που ψήνονται οριζόντια, αυτός ψήνεται κάθετα, οπότε το λιγοστό λίπος (για γύρο) που έχει, τρέχει και διαποτίζει το κρέας και δημιουργεί αυτό τον γαστρικό οργασμό. Η μόνη περίπτωση ο γύρος να μην είναι καλός είναι μόνο όταν 1) Δεν είναι καλά ψημένος, 2) Είναι καμένος 3) Είναι χτεσινός (η ίδια η γιαγιά έχει παραδεχτεί πως τις ελάχιστες φορές που δεν ξεπουλιέται ο γύρος, τον ξαναβάζουν την επόμενη - Ευτυχώς εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Η γεύση του γενικά δεν θυμίζει "
Από υπόλοιπα είδη, έχει ενδιαφέρον το χειροποίητο γεμιστό μπιφτέκι με γύρο, παρότι γίνεται με χοιρινό κιμά που δεν προτιμώ. Τις αλοιφές τις φτιάχνει η Γιαγιά και είναι από τις καλύτερες που έχω φάει. Ιδιαίτερα η τυροκαυτερή και η μελιτζανοσαλάτα είναι κόλαση. Οι πίτες Old School ΤΙΓΚΑ στο λάδι, και τα ψωμάκια vintage που θυμίζουν ψωμάκι από 80ς - 90ς hot dog αναψυκτηρίου. Προσωπικά γουστάρω :).
Τα ωράρια τους είναι quasi socialist. Ανοιχτοί μόνο 8-12 καθημερινές. Κλειστοί ΣΚ, Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι, Αργίες, ή γενικά όποτε δεν γουστάρουν να το ανοίξουν. Το εκτιμώ.
Για τις τιμές που πολλοί παραπονιούνται διαφωνώ κάθετα. Πιστεύω ότι το κέρδος που βγάζουν από ένα σάντουιτς, παρ'