Προφίλ του χρήστη Thanasis

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μέλος από 21/07/2018
Περισσότερα στοιχεία προσεχώς :-)

Εικόνες (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
T-Bone τουλάχιστον 2 μηνών ωρίμανσης (πολύ καλή, αλλά μέτρια για τα στάνταρ του μαγαζιού)
[εικόνα]
Ονγκλέ: εσωτερικό διάφραγμα (παρανοϊκό) & Μπαβέτ ωρίμανσης (εξαιρετικό)
[εικόνα]
1μιση κιλό εξωτερικό διάφραγμα ωρίμανσης (παράνοια)
[εικόνα]
Σπαλομπριζόλα αγελάδας 8 χρονών και 180 ημερών ωρίμανσης (εξαιρετική)
[εικόνα]
Σπαλομπριζόλα αγελάδας 8 χρονών και 180 ημερών ωρίμανσης - άψητη, παρανοϊκό marbling

Σχόλια (30)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Thanasis
στο κατάστημα Βέργες λάγιες Ψητοπωλείο, Ελευθερίου Βενιζέλου 63, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεν μου αρέσει να κάνω δεύτερο σχόλιο για τα αρνητικά και μόνο αλλά θα αναγκαστώ να το κάνω.

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι τα κρέατά του είναι ακόμη καλά, από τα καλύτερα στο κέντρο, παρ΄όλη τη διακύμανση, ΑΛΛΑ:

1. Οι τιμές πλέον είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ. Όλες οι μερίδες έχουν ανεβεί κατά 3 (!!) ευρώ από το καλοκαίρι. Τα πρόβεια (που είναι και το καλύτερο τους) από 12 έχουν πάει στα 15 και οι μερίδες είναι μικές.
2. Κοροϊδεία για τις ποσότητες. Πχ. στα πρόβεια παϊδάκια ισχυρίζονται 650 γραμμάρια, ενώ έχω ζυγίζει την ποσότητα του κρέατος κάτω από 300 επανειλημμένα.
3. Πάνω στην τραγελαφική άνοδο των τιμώ το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι κόψαν τις 2 αλοιφές στις μερίδες και πλέον βάζουν μουστάρδα (οκ και πάπρικα που πιάνεται σαν αλοιφή αλλά είναι η φτηνότερη). Ρεσιτάλ ματζιριάς.
4. Το σέρβις που ήταν πάντα κάκιστο όσο πάει χειροτερεύει. Οι σερβιτόρες ελάχιστες για τον κόσμο του μαγαζιού, και πρόκειται για πιτσιρίκια που δεν το χουν καθόλου με τη δουλειά και καθυστερούν πολύ παράπανω, ΑΚΟΜΑ και για το φόρτο εργασίας.
5. 3 φορές μας χρέωσαν (χωρίς απόδειξη φυσικά) 3 ευρώ παραπάνω. Μπορεί να ήταν ειλικρινές λάθος λόγο του φόρτου εργασίας, αλλα προφανώς την τρίτη φορά αρχίζεις και έχεις υποψίες.
6. Το πρόβατο που είναι και ο κύριος λόγος επίσκεψης, καθώς και όντως είναι καλό, και σπανίζει στη Θεσσαλονική, πλέον δεν υπάρχει ΠΟΤΕ.
7. 12 ευρώ για ένα μετρίου μεγέθους μπιφτέκι που έχει μέσα και κοκαλάκια. Αλήθεια τώρα?

Κρίμα γιατί τους έχω αφήσει μια περιουσία. Από δω και πέρα μόνο σαν λύση ανάγκης όταν είμαι στην περιοχή.
Thanasis
στο κατάστημα Εβόρα Εστιατόριο, Διογένους 11-13, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ημικυριλέ μαγαζί, μέτριο σε όλα. Έχω κάτσει κάποιες φορές απλά και μόνο επειδή μένω στην περιοχή. Οι μοσχαρίσιες κοπές του είναι κακές. Τα υπόλοιπα πιάτα γενικά μέτρια ανάλογα με την τιμή. Τα κρασιά ακριβά. Τα κερασμένα γλυκά απαράδεκτα. Δεν το προτείνω. Υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές στο "ημικυριλέ" επίπεδο.
Thanasis
στο κατάστημα Όπως Παλιά Ψητοπωλείο, Κουμαριά, Ν. Ημαθίας
Τα καπνιστά του είναι πολύ καλά. Δεν έχω βρει στο ίδιο λέβελ κάτι στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς οι μοσχαρίσιες κοπές του δεν είναι καλές. Τα κρέατα είναι τοπικά, αλλά το μοσχάρι για να βγάλει σωστή κοπή, πέρα από την ωρίμανση θέλει πολύ συγκεκριμένη διατροφή, αλλά και συνθήκες ζωής. Τα συγκεκριμένα βγαίνουν σκληρά και άνοστα.
Thanasis
στο κατάστημα Ζαμπέτογλου Γυράδικο, Ιωάννη Πασαλίδη 11, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Παραδόξως δεν έχω γράψει για αυτό το μαγαζί που το ξέρω χρόνια, οπότε ευκαιρία να διορθώσω και κάτι ανακρίβειες που έχουν γραφτεί. Ο ιδιοκτήτης, που είναι και χωριανός του πατέρα μου (από το Δίστρατο Ιωαννίνων), ΔΕΝ είναι ο Ζαμπέτογλου που είχε την παλιά ταβέρνα, ΑΛΛΑ δούλευε εκεί από την δεκαετία του 70 και μετά την πήρε (και ο πατέρας ως φοιτητής είχε δουλέψει εκεί μάρκα πριν πάνω από 40 χρόνια).

Το μαγαζί είναι γενικά εξαιρετικό. Ο γύρος, όπως και τα υπόλοιπα είναι 100% χειροποίητα και πολύ καλής ποιότητας. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ όμως, προτιμώ το γύρο με λίγο πιο έντονο μαρινάρισμα και λίγο περισσότερο μπαχαρικό. Για αυτό και δύσκολα θα τον προτιμήσω από το εξπρές που είναι δίπλα μου. Δυστυχώς δεν είναι και στο κάρβουνο, κάτι που κατά τη γνώμη μου θα τον αποθέωνε.

Πάντως το μαγαζί συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Thanasis
στο κατάστημα Ο Γύρος της Ελλάδος Γυράδικο, Βασιλίσσης Όλγας 176, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχει δοκιμάσει κανείς τα πρόβεια παϊδάκια του? Αν ναι, αξίζουν?
Thanasis
στο κατάστημα Βέργες λάγιες Ψητοπωλείο, Ελευθερίου Βενιζέλου 63, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Το καλύτερο πρόβατο του νομού (προσοχή - πρόβατο, όχι αρνί). Παρ' όλη τη σχετική διακύμανση στην ποιότητα, για να βρεις καλύτερο πρόβειο παϊδάκι πρέπει να πας μέχρι τη Σιάτιστα ή πιο μακριά. Αν δεν κάνω λάθος τα προμηθεύεται από την Ήπειρο. Κατά τα άλλα, πολύ υψηλές τιμές, κάκιστο σέρβις (κάκιστο όμως), συνεχείς αστοχίες στο ντιλίβερι, δύσκολα βρίσκεις να κάτσεις και σχεδόν πάντα λείπει ο μισός κατάλογος. Και στα χοιρινά του όμως είναι ίσως ο καλύτερος στο κέντρο. Πολλά τα αρνητικά, αλλά αν είσαι λάτρης του προβάτου αναγκάζεσαι να τα υπομείνεις.
Thanasis
στο κατάστημα Η Παλιά Αθήνα Εστιατόριο, Ίμβρου 24, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Το ξαναεπισκεφτήκαμε ξανά μετά απο 2 χρόνια (επιτέλους). Εξαιρετικό όπως πάντα. Τα κρέατα, το ψήσιμο, τα κρασιά, όλα κορυφή. Από μοσχαρίσεις κοπές έκοψε τα πολλά και διάφορα και πλέον δουλεύει μόνο Rib Eye και Μπιστέκα (T Bone).

Οι τιμές του μπορεί να φαίνονται τσιμπημένες, αλλά είναι πολύ καλές για αυτό που δίνουν. 27 ευρώ τα 350 γρ. Rib Eye Ουρουγουάης. Αλλού, τόσο ή ακριβότερο, βρίσκεις το Ελληνικό που είναι γενικά σημαντικά πιο φτηνό. 38Ε 350γρ, prime grade Rib Eye Aμερικής. Ξέρω πως σε κρεοπωλείο αυτό το βρίσκεις 100Ε και άνω. Συγκριτικά σκεφτείται ότι το Οψοποιών Μαγγανείαι που έχει Choice Grade Αμερικάνικο (σημαντικά φτηνότερο) το δίνει 90 ευρώ το κιλό. Τέλος Wagyu Rib Eye Αμερικής στα 50Ε τα 350 γρ.(πάλι Prime Grade). Το δεύτερο φτηνότερο το έχω δει στην Canteen που είναι 75Ε η μερίδα και ΔΕΝ είναι prime grade. Πραγματικά το περιθώριο κέρδους που έχει σε αυτές τις τιμές για τέτοια προϊόντα είναι πολύ μικρό. Και στα πιο λαΪκά του κρέατα τα πάντα είναι εξαιρετικά. Για μένα η κορυφαία ταβέρνα της Θεσσαλονίκης).

Στα (κάπως) αρνητικά, με την Μπιστέκα (T-Bone) δεν τρελαθήκαμε (ήταν βέβαια πολύ καλή) καθώς δεν τη δουλεύει με ξηρή ωρίμανση (προσωπική του επιλογή/προτίμηση), κάτι το οποίο γενικά προτιμάμε. Νομίζω συνολικά έχει το καλύτερο Rib Eye στη Βόρεια Ελλάδα. Για κοπές γενικότερα όμως εξακολουθώ να προτιμώ το Βεργιώτικο στι Βέροια. Ο σεφ που το δουλεύει επειδή είναι και χασάπης, πάντα ξέρει τι να πάρει, και παρόλο που είναι ελληνικά τα μοσχάρια, πάντα διαλέγει τις καλύτερες κοπές. Το διάφραγμά του είναι άπιαστο. Συν του ότι ωριμάζει ο ίδιο τις μπριζόλες (σπαλομπριζόλες και T Bone) και είναι άπαιχτες αν σας αρέσει η γεύση της ωρίμανσης.
Thanasis
στο κατάστημα Βεργιώτικο Ταβέρνα, Θωμαΐδου 2, Βέροια, Ν. Ημαθίας
Είχα ακούσει πολλά για το συγκεκριμένο μαγαζί και ήθελα καιρό να το επισκευτώ. Ε, φέτος με πήραν αναπληρωτή Βέροια και τους έχω αφήσει μια περιουσία. Μέχρι τώρα θεωρούσα την Παλιά Αθήνα το κορυφαίο μαγαζί για μοσχαρίσιες κοπές. Μετά από εδώ αναθεώρησα. Ειδικά αν πετύχετε διάφραγμα ή ονγκλέ (και τους βγει το ψήσιμο), δεν έχετε φάει κάτι αντιστοιχο. Αλλά και τα υπόλοιπα (πικάνια, μπαβέτ, ριμπ άι) είναι τουλάχιστον στο επίπεδο της Παλιάς Αθήνας. Από την άλλη έχουν και σπαλομπριζόλες και T Bone που τα παλαιώνουν οι ίδιο. Επίσης εξαιρετικά Το μόνο παράπονο είναι ότι στο ψήσιμο δεν είναι τόσο συνεπής όπως στα αντίστοιχα της Θεσσαλονίκης. Συνήθως το πετυχαίνουν, απλά όχι πάντα.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Αξίζει να τραβηχθείτε και από Θεσσαλονίκη αν σας αρέσει το μοσχάρι. Απλά κάντε ένα τηλεφώνημα να κλείσετε και να κρατήσετε κοπές, γιατί είναι πολύ πιθανόν να μη βείτε.
Thanasis
στο κατάστημα Οψοποιών Μαγγανείαι Εστιατόριο, Κομοτηνής 6, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Λοιπόν, πριν μερικά χρόνια το συγκεκριμένο μαγαζί (στην προηγούμενη τοποθεσία) ήταν η πρώτη μου εμπειρία με μοσχαρίσιες κοπές και ΤΟΤΕ είχα ενθουσιαστεί. Πλέον έχω ψαχθεί αρκετά στο ζήτημα και αποφάσισα να το ξαναεπισκευτώ μετά απο καιρό.

ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ. Αρχικά πήγαμε 3 άτομα και πήραμε πάνω από 2μιση κιλά κρέας, όλα κοπές και προφανώς τους βραχυκυκλώσαμε. Υπάρχει πολιτική του μαγαζιού να σου τα φέρνουν όλα μαζί και να σου τα κόβει ο σερβιτόρος. Τον παρακαλούσαμε να μας αφήσει να τα κόψουμε μόνοι μας γιατί παιρνούσε η ώρα (έκανε πάνω απο 20 λεπτά) και δεν μας άκουγε με αποτέλεσμα όλα να κρυώσουν. Αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε το μαντέμι για να ζεσταθούν κάπως με αποτέλεσμα να χαλάσει το ψήσιμο (τα τρώμε rare).

Πέρα από την εν λόγω αστοχία, πάμε στο ζουμί. Στα θετικά, το ψήσιμο ήταν πολύ καλό και ομοιόμορφο. Επίσης το Rib Eye τους είναι ακόμα εξαιρετικό. Στα αρνητικά, πέρα απο το προαναφερθέν σκηνικό, το διάφραγμα (που προσωπικά είναι η αγαπημένη μου κοπή) και η πικάνια ΠΟΛΥ μέτρια, η μπαβέτ αποδεκτή αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Η σχέση τιμή - ποιότητας είναι απαράδεκτη, όπως και το σέρβις. Δεν πήγαμε να στάξουμε 3 κατοστάρικα για να ανεβάσουμε στόρυ στο πως ο μαν κόβει το μοσχάρι (που δεν ήταν και ιδιαίτερα επιδέξιος εδώ που τα λέμε).

Αν θέλετε να φάτε πραγματικά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ κοπές (οι καλύτερες που έχω φάει έβερ, με εξαίρεση το rib eye), αξίζει να κάνετε μια κίνηση προς τη Βέροια για το Βεργιώτικο. Το ψήσιμο δεν είναι τόσο ακριβές και σταθερό όπως στο οψοποιών, αλλά τα κρέατα ΠΟΛΥ ανώτερα και οι τιμές σημαντικά χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη την καλύτερη επιλογή αποτελεί σαφώς η Παλιά Αθήνα, και έχει και καλύτερες τιμές.

Από μένα είναι Χ.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Thanasis
στο κατάστημα Ανέστης Ταβέρνα, Λεωφόρος Θεσσαλονίκης 78, Περαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Καλά κρέατα. Όχι εξαιρετικά όπως γενικά ακούγεται, αλλά είναι καλά. Το κορυφαίο πιάτο τους είναι τα μπιφτεκάκια του με την γλυκίζουσα μουστάρδα. Η μοσχαρίσια γάλακτος που για την οποία φημίζεται είναι κατά τη γνώμη μου μετριότατη. Τα ορεκτικά επίσης πολύ μέτρια. Τα τυριά του είναι sub par. Οι τιμές καλές, σίγουρα είναι value for money. Το περιβάλλον χάλια. Αρμόζει σε κομματική δεξίωση επί εποχές πασοκάρας. Γενικά αν είσαι παρέα είναι η καλύτερη επιλογή. Για μένα σίγουρα δεν αξίζει να ταξιδέψεις για να φας εδώ.
Thanasis
στο κατάστημα Molto Bene Πιτσαρία, Δοϊράνης 42, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Κλασική ελληνική 90'ς πίτσα με χοντρή ζύμη, λάδια και ένα σκασμό υλικά πάνω. Τα υλικά ένα κλικ πάνω σε ποιότητα από τις αντίστοιχες πιτσαρίες (πχ. Ρομεα). Τεράστιες ποσότητες και καλές τιμές. Αξίζει αν είσαι σε φάση για καφρίλα. Κατά τα άλλα υπάρχουν πολύ καλύτερες πιτσαρίες.
Thanasis
στο κατάστημα corner Πιτσαρία, Καρακάση 20, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Θυμάμαι εποχές 90'ς όπου η Corner ήταν η μοναδική πιτσαρία στην πόλη με καλά υλικά, λεπτή ζύμη σε ξυλόφουρνο χωρίς λάδια κτλ. Μετά είχε αρχίσει η παρακμή με συνεχή πτώση στην ποιότητα, σε συνάρτηση με την αύξηση του ανταγωνισμού. Σχεδόν όλα τα μαγαζιά του franchise κλείσαν. Το μαγαζί αυτό αποτελεί προσπάθεια να αποκτήσει την παλιά του αίγλη. Τα υλικά είναι ποιοτικά και πάλι. Το αποτέλεσμα καλό, αλλά λίγο άνευρο. Ενώ καταλαβαίνεις ότι τρως ποιοτική πίτσα, καταλήγει να είναι λίγο άγευστη. Οι τιμές ΟΚ. Προτιμώ σίγουρα την Domino's(παρόλα τα πολύ κακά λάδια) γιατί έχει μεγαλύτερες γευστικές εντάσεις, ή τις italian style πίτσες του κέντρου (που είχαν γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια).
Thanasis
στο κατάστημα Πορφύρα Ψητοπωλείο, Λάμπρου Πορφύρα 8 & Αλεξανδρείας 107, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Σίγουρα ο καλύτερος γύρος της περιοχής. Πολλά κλικ πάνω από το Αλατορίγανη, και ας μην είναι στη σούβλα. Αξίζει αν είσαι κοντά. Αλλιώς υπάρχουν καλύτερα στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Thanasis
στο κατάστημα Ρινόκερος Bar-Restaurant, 25ης Μαρτίου 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ψιλοκυριλέ εστιατόριο που γενικά δεν είναι του γούστου μου. Οι συνταγές τους δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν είναι πολύ καλής ποιότητας οπότε καταλήγουν τα φαγητά να είναι νόστιμα. Είναι και ακριβούτσικο. Μετά από βόλτα στην παραλία αν είσαι σε φάση για κάτι πιο fancy είναι καλή επιλογή. Ως εκεί.
Thanasis
στο κατάστημα Defacto Πιτσαρία, Νέα Ηρακλείτσα, Ν. Καβάλας
Ευχάριστη έκπληξη σε ένα τόπο τέρμα τουριστικό που τα περισσότερα είναι απλά άθλια. Πολύ καλής ποιότητας τα υλικά και οι πίτσες σε ξυλόφουρνο. Οι τιμές παρότι είναι σχετικά υψηλές, και ενώ η πίτσα σε μέγεθος δεν σου γεμίζει το μάτι, είναι πολύ χορταστικές διότι δεν λυπούνται τα υλικά. Το πεπερόνι τους φοβερό. Το μόνο που συναγωνίζεται το πεπερόνι της Domino's από όσες πίτσες έχω δοκιμάσει. Θυμίζει πολίτικο σουτζούκι σε αντίθεση με τα περισσότερα που φέρνουν σε κακό σαλάμι αέρος. Σίγουρα αξίζει αν βρεθείτε στην περιοχή.
Thanasis
στο κατάστημα Το Μικρό Σούλι Ταβέρνα, Μικρό Σούλι, Ν. Σερρών
Ταβέρνα και βενζινάδικο 2 σε 1. Πολύ απλά πράγματα αλλά όλα χειροποίητα και καλής ποιότητας. Αν είναι στο δρόμο σου αξίζει.
Thanasis
στο κατάστημα massaya [νεκροταφείο] Ξένο, Χειμάρρας 22, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω πάει αρκετές φορές. Το περιβάλλον (κατά τη γνώμη μου) είναι άθλιο και οι τιμές πάρα πολύ υψηλές για την ποσότητα που πρσφέρουν. Παρ' όλα το αρνίσιο κρέας του είναι το καλύτερο που έχω φάει στην πόλη (πχ. σουβλάκια ζυγούρι, αρνίσια παϊδκάκια). Επομένως παρόλα τα αρνητικά, ως λάτρης του αρνιού το επισκέπτομαι τακτικά. Σε γενικότερες γραμμές δεν έχω φάει τίποτα κακό. Κάποια ορεκτικά απλά ήταν αδιάφορα. Δεν ξέρω όμως αν θα το πρότεινα με αυτή τη σχέση τιμής/ποσότητας (παρ' όλη την καλή ποιότητα). Δεν έχω φύγει ποτέ χορτάτος.
Thanasis
στο κατάστημα Απειρωτάν Ταβέρνα, Γυμνασιάρχου Κωνσταντίνου Μικρού 32, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Από τις πιο τίμιες ταβέρνες ανατολικά. Τίποτα δεν είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, αλλά όλα είναι άνω του μετρίου με κάποια πιάτα να είναι και πολύ καλα. Το ποια είναι αυτά δυστυχώς είναι ράντομ. Πάρα πολύ καλές τιμές και ποσότητες. Πολύ ωραίο περιβάλλον στην αυλή. Αν είστε σε φάση για μια generic ταβέρνα με καλές τιμές και ευχάριστο περιβάλλον είναι ότι πρέπει. Συστήνεται.
Thanasis
στο κατάστημα Η Παλιά Αθήνα Εστιατόριο, Ίμβρου 24, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πολύ δυνατή ταβέρνα. Ότι πάρεις είναι πολύ καλό και σε πολύ καλή τιμή, τόσο ορεκτικό όσο και κρέας. Το μόνο του ακριβό πιάτο είναι το μοσχαρίσιο Rib Eye, το οποίο είναι απίθανο. Παρότι πολύ ακριβό (22Ε η μερίδα) είναι φτηνότερο από ότι στο "οψοποιων μαγγανείαι" και κατά τη γνώμη μου καλύτερο. Προτείνεται άφοβα. Από τις καλύτερες ταβέρνες ανατολικά.
Thanasis
στο κατάστημα Σαββιδάκος [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Ωραιοκάστρου 122, Σταυρούπολη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μικρό διαμάντι δυτικά για μαγαζί τύπου Ζυγός - ψησταριά για ξενύχτι. Τα κρέατα του τουλάχιστον 10 επίπεδα πάνω από του ζυγού (τον οποίο τα τελευταία χρόνια θεωρώ μάλλον κακό). Ξεχωρίζει η φανταστική του πανσέτα, κομμένη υπερβολικά λεπτή, σαν μπέικον. Μερικές φορές είναι λύσσα αλλά γενικά είναι από τις καλύτερες που έχω φάει ποτέ. Φοβερό και το σουτζουκάκι του (το οποίο περιέχει και αρνίσιο κρέας). Πολύ καλές τιμές. 2.5 ευρώ το σάντουιτς, σε τεράστια μπαγκέτα αν επιλέξεις ψωμί, και βάζει σχεδόν πάντα 2 τεμάχια από ότι πάρεις.

Αν είσαι στην περιοχή, ή ξέρω γω Λαδάδικα μετά από ξενύχτι και θέλεις κάτι σε κρέας, είναι πολύ καλύτερη επιλογή από τον Ζυγό η πχ. το Λαϊκό ή τη Μαμά Τερέζα. Υπό άλλες συνθήκες βέβαια, παρόλα τα θετικά δεν θα σηκωνόμουν από ανατολικά να πάω ως εκεί για να φάω.
Thanasis
στο κατάστημα Οι Βλάχοι Ψητοπωλείο, Καραολή & Δημητρίου 79, Εύοσμος, Ν. Θεσσαλονίκης
Στον τομέα του γρήγορου φαγητού, θεωρώ πως είναι το κορυφαίο μαγαζί στην πόλη όσο αφορά την αναλογία τιμή/ποσότητα/ποιότητα.
-Η χειροποίητη πίτα τους ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.
-Σούβλες χωρίς σταθερή ποιότητα. Κάποιες φορές είναι πιο μέτριες, κάποιες φορές είναι φανταστικές. Γενικά πάντως κυμαίνονται σε πολύ καλύτερα επίπεδα από τα σουβλάδικα που έχουμε στην Ανατολική Θεσ/νίκη (Κορυφή, Τσολιάς, Αλάτι Ρίγανι, Αργυρός). Ξεχωρίζει το πρόβειο κοντοσούβλι κατά τη γνώμη μου.
-Χοιρινός Γύρος μακράν άνω του μετρίου αλλά όχι κάτι το φοβερό. Γύρος κοτόπουλο πάρα πολύ καλός. Καταλαβαίνεις όντως κοτόπουλο στη γεύση. Αισθητά λιγότερο λιπαρός επίσης.
-Μπιφτέκι Μοσχαρίσιο γάλακτος. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!! Παρ'ότι σε σχέση με την ποσότητα του το πιο ακριβό προϊόν μαζί με τα αρνίσια παϊδάκια (8.5Ε η μερίδα) αξίζει φουλ.
-Αρνίσια παϊδάκια πολύ decent.
-Πρόβεια παϊδάκια πολύ καλά (και κατά ένα ευρώ φτηνότερα από τα αρνίσια στη μερίδα).
-Αλοιφές εμπορίου μέτριες.
-Πατάτες hybrid. Όχι προτηγανισμένες, αλλά προ - κομμένες έτοιμες. ΟΚ είναι.

Όσο αφορά την σχέση τιμή/ποσότητας, εκεί είναι που το μαγαζί κερδίζει. Το σάντουιτς στα 3.8Ε είναι ΖΩΟΝ. Οι μερίδες από την άλλη χρεώνονται συνήθως στα 7.5 ευρώ και περιέχουν ΜΕΓΑΛΗ ποσότητα κρέατος, με αλοιφή, πίτα και λαχανικά.

Όλα αυτά αν δεν έχει αλλάξει κάτι τελευταία. Όσο είχα μαθητές δυτικά το τιμούσα πολύ συχνά. Τον τελευταίο χρόνο έχω πάει μόνο μια φορά.
Thanasis
στο κατάστημα Κρόνος Ταβέρνα, Γεωργίου Βαφόπουλου 30, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ιστορική ταβέρνα, με όλα τα κρέατα τους να είναι από καλά εώς πολύ καλά. Ξεχωρίζουν τα σουτζουκάκια, για τα οποία φημίζεται κιόλας, τα οποία περιέχουν και αρνίσιο κρέας που κάνει τη διαφορά. Ο γύρος του είναι επίσης ωραίος. Έχει τη γεύση του "ταβερνίσιου γύρου", όπως πχ. και η Διαγώνιος (του Κρόνου είναι καλύτερος), η οποία είναι λίγο διαφορετική από την κλασική.

Χάνει λίγο στην σχέση τιμής - ποσότητας, αλλά γενικά αξίζει.
Thanasis
στο κατάστημα Μπαχτσές Ταβέρνα, Βασιλίσσης Όλγας 211, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ευχάριστο περιβάλλον, ωραία ορεκτικά. Κρέατα που κυμαίνονται από μέτρια ως αρκετά καλά. Παρ'όλα αυτά, ένα μαγαζί που δίνει πχ. Πανσέτες BBQ σε μία ζωώδη ποσότητα 350 γραμμαρίων στα 6.60Ε, τη στιγμή που 250 γραμμάρια γύρος σε τουμπιώτικο γυράδικο κάνει 7.5Ε, δεν μπορώ παρά να το προτείνω. Συνολικά χωρίς να είναι η καλύτερη ταβέρνα, αξίζει για το φοβερό value for money και το συμπαθητικό περιβάλλον.
Thanasis
στο κατάστημα Φυλλαδόρος Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Δελφών 34, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Χειροποίητη μπουγάτσα. Αίσθηση κάνει η απουσία οποιασδήποτε δυσάρεστης λαδίλας στο φύλλο. Από τις πολύ καλές μπουγάτσες στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.
Thanasis
στο κατάστημα Άριστον Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Βρυούλων 9, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Χειροποίητες μπουγάτσες αρκετά καλές. Το φύλλο έχει ενδιαφέρον που θυμίζει αρκετά χωριάτικη πίτα. Έχει και μπουγάτσα σοκολάτα, η οποία είναι αρκετά καλή. Πολύ κάτω από αυτή του Δήμου στην Τριανδρία, αλλά πολύ άνω από τις περισσότερες που είναι κακές (πχ. Σερραϊκόν).
Thanasis
στο κατάστημα Η Θράκα Ψητοπωλείο, Μάρκου Μπότσαρη 80, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω φάει άπειρες φορές καθώς το θεωρώ ένα από τα τιμιότερα ψητάδικα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Κατά τη γνώμη μου έχει το καλύτερο σουβλάκι στήθος κοτόπουλο στην πόλη. Εξαιρετικά ζουμερό και νόστιμο, το οποίο οφείλεται τόσο στο καλό κρέας, αλλά και στο μαρινάρισμα με ντομάτα και ελαιόλαδο. Το χοιρινό του σουβλάκι επίσης πολύ ζουμερό και νόστιμο. Αισθητά πιο λιπαρό από άλλα μαγαζιά (πχ. Δάσκαλος), αλλά προσωπικά δε με χαλάει. Ίσα ίσα το προτιμώ. Τα σουτζουκάκια του παρότι φημισμένα προσωπικά μου φαίνονται μέτρια. Το ίδιο και το γεμιστό μπιφτέκι και το λουκάνικο. Από την άλλη το μπριζολάκι (λαιμού) που προσφέρει (αντί πανσέτας) είναι εξαιρετικό και πολύ καλή επιλογή για όποιον θα ήθελε κάτι σε πανσέτα αλλά με λιγότερο λίπος.

Οι τιμές του είναι πολύ καλές, επειδή ξέρει να κοστολογεί σωστά. Ενώ το κρέας του δεν είναι σε καμία περίπτωση φτηνό (1.5 το τεμάχιο, τα οποία είναι αρκετά μικρά), το σάντουιτς είναι τρελό value for money επειδή χρεώνει όλα τα υπόλοιπα πλην του κρέατος (και τη σαλάτα) μόνο 50 λεπτά. Όπως θα πρεπε να είναι παντού κατά τη γνώμη μου. Επίσης κάνει καλό deal και στη μερίδα, η οποία έχει 4 τεμάχια με σαλάτα και τη χρεώνει 5.5Ε (κόβει ένα 50λεπτο).

Συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Thanasis
στο κατάστημα Express Ψητοπωλείο, Μαλακοπής 7, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Wall of text following:

Σαν γέννημα θρέμμα της τούμπας, τρώω στο εν λόγω μαγαζί από πολύ μικρός. Όταν ανακάλυψα αυτό το site στα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια, και τότε τα αγαπημένα μαγαζιά του admin ήταν με πορτοκαλί χρώμα, ένιωσα μια μικρή δόση συγκίνησης όταν είδα οτι αυτό το μαγαζί συμπεριλαμβανόταν σε αυτά, και χαίρομαι γιατί πιστεύω ότι συνέβαλλε στο να το μάθει και άλλος κόσμος.

Ο γεράκος που το δούλευε έχει σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Μπορώ να πω ότι μου λείπει η γραφική του αγένεια. Ήταν ιδιαίτερος. Πολύ ευγενικός όταν ΔΕΝ είχε πολύ δουλειά, άπειρα αγενής όταν είχε. Γενικά με περίεργο κώδικα ηθικής. Θυμάμαι μια φορά πριν χρόνια καθόμασταν με μια παρέα και όλα τα τραπέζια ήταν πιασμένα. Βλέπω ότι μπαίνουν αρκετοί πελάτες και λέω στα παιδιά "Ας φύγουμε να κάτσει και κάποιος άλλος". Αφού πληρώσαμε μου λέει ο παππούς: "Σε ευχαριστώ που το σκέφτηκες αγόρι μου, αλλά να ξες ότι είχες κάθε δικαίωμα να κάτσεις άλλες 4 ώρες μέχρι να κλείσω και δεν θα σου λέγα τίποτα".:)

Πλέον το δουλεύει η Γιαγιά με τα παιδιά και όλοι είναι σχετικά ευγενικοί και συμπαθητικοί. Ιδιαίτερα ο ένας Γιος. Ο πάνκης που λέει και ο Lewis από κάτω (ο οποίος ακούει και διάφορα περίεργα τύπου Neo-folk κτλ)

Τώρα στο φαγητό. Καθώς έχω καταγωγή από Ήπειρο, έχω να λέω ότι έχω φάει από τα καλύτερα κρέατα στη ζωή μου. Ο συγκεκριμένος γύρος είναι ο καλύτερος που έχω φάει ΣΤΗ ΖΩΗ μου. Ούτε σε επαρχιακά γυράδικα στη Σαμαρίνα δεν έχω δοκιμάσει γύρο που να φτάνει αυτό το λεβελ. Η διαφορά νομίζω βρίσκεται σε 2 σημεία. Πρώτον, ενώ ο γύρος τυπικά γίνεται από πανσέτα (θεωρητικά, πρακτικά με αποφάγια), τον συγκεκριμένο φαίνεται να τον κάνουν με μπριζόλα λαιμού, κάτι που τον κάνει κατά πάρα πολύ λιγότερο λιπαρό από κάθε άλλο γύρο που έχω δοκιμάσει. Αυτό από μόνο του δεν είναι απαραίτητα καλό, αλλά ερχόμαστε στο δεύτερο σημείο. Σε αντίθεση με τους περισσότερους γύρους στο κάρβουνο που ψήνονται οριζόντια, αυτός ψήνεται κάθετα, οπότε το λιγοστό λίπος (για γύρο) που έχει, τρέχει και διαποτίζει το κρέας και δημιουργεί αυτό τον γαστρικό οργασμό. Η μόνη περίπτωση ο γύρος να μην είναι καλός είναι μόνο όταν 1) Δεν είναι καλά ψημένος, 2) Είναι καμένος 3) Είναι χτεσινός (η ίδια η γιαγιά έχει παραδεχτεί πως τις ελάχιστες φορές που δεν ξεπουλιέται ο γύρος, τον ξαναβάζουν την επόμενη - Ευτυχώς εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Η γεύση του γενικά δεν θυμίζει "γύρο". Θυμίζει εξαιρετική μπριζόλα, ψιλοκομμένη. Αυτό έχει χαλάσει κάποιους φίλους μου. Μου χουν πει "Νταξ, ενώ γαμάει κάπου με χαλάει. Δεν είναι γύρος αυτό" λολ.

Από υπόλοιπα είδη, έχει ενδιαφέρον το χειροποίητο γεμιστό μπιφτέκι με γύρο, παρότι γίνεται με χοιρινό κιμά που δεν προτιμώ. Τις αλοιφές τις φτιάχνει η Γιαγιά και είναι από τις καλύτερες που έχω φάει. Ιδιαίτερα η τυροκαυτερή και η μελιτζανοσαλάτα είναι κόλαση. Οι πίτες Old School ΤΙΓΚΑ στο λάδι, και τα ψωμάκια vintage που θυμίζουν ψωμάκι από 80ς - 90ς hot dog αναψυκτηρίου. Προσωπικά γουστάρω :).

Τα ωράρια τους είναι quasi socialist. Ανοιχτοί μόνο 8-12 καθημερινές. Κλειστοί ΣΚ, Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι, Αργίες, ή γενικά όποτε δεν γουστάρουν να το ανοίξουν. Το εκτιμώ.

Για τις τιμές που πολλοί παραπονιούνται διαφωνώ κάθετα. Πιστεύω ότι το κέρδος που βγάζουν από ένα σάντουιτς, παρ'όλη τη μικρή ποσότητα, είναι μικρότερο από αυτό που βγάζουν στο Πρασσά, και ας βάζουν περισσότερο. Θα λέγα ότι είναι fair. Αξίζει όταν είναι να πας στο εξπρές να είσαι έτοιμος να δώσεις κάτι παραπάνω, να φας όσο θες και να γουστάρεις. Αυτά.
Thanasis
στο κατάστημα Ο τρελός Αυστραλός Ξένο, Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 10, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω πάει 5 φορές. Όλες με τάισε με το ζόρι burger + ribs :). Είναι περίεργος ο μαν αλλά έχει τη φάση του. Έτυχε να με συμπαθήσει οπότε δεν είχαμε ευτράπελα. Το burger είναι καθαρά αμερικανικής φιλοσοφίας. ΚΙΜΑΣ. ΤΕΛΟΣ. Ούτε μπαχαρικά, ούτε τίποτα. Το πόσο καλό είναι εξαρτάται από το ψήσιμο. Τις 3 φορές ήταν πολύ καλό (ένα κλικ κάτω από τα Pax που τα θεωρώ τα καλύτερα μπεργκεράδικα της πόλης), τις 2 μέτρια και βγάλε. Τα Ribs από την άλλη, είναι ψημένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ (λιώνουν στο στόμα) και έχουν εξαιρετικό μαρινάρισμα, πάσχουν λιγάκι στην πρώτη ύλη καθώς υπάρχει μια ελαφριά μυρωδιά γουρουνίλας. Γενικά αξίζει για την όλη φάση.
Thanasis
στο κατάστημα Τάκης [νεκροταφείο] Γυράδικο, Ελευθερίας 19, Τριανδρία, Ν. Θεσσαλονίκης
Κατά τη γνώμη ο καλύτερος γύρος σε όλη την Ανατολική Θεσσαλονίκη (εκτός φυσικά του express, το οποίο δεν το λες ακριβώς γύρο anyway. Πιο πολύ σαν ψιλοκομμένη μπριζόλα είναι η γεύση του). Έντονα λιπαρός, χειροποίητος και πεντανόστιμος. Κατ' εμέ πολύ άνω των λοιπών "καλών" γυράδικων της πολής, είτε συμβατικών (πχ. Κώστας στην Φίλης), είτε στο κάρβουνο (πχ. Τσολιάς, Αργυρός κτλ.). Σουτζουκάκι επίσης αισθητά άνω του μετρίου.
Thanasis
στο κατάστημα Δήμος Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Αγίου Σπυρίδωνος 25, Τριανδρία, Ν. Θεσσαλονίκης
Με διαφορά η καλύτερη μπουγάτσα σοκολάτα στην ανατολική Θεσσαλονίκη (κανονική μπουγάτσα σοκολάτα, όχι το έκτρωμα κρέμα + merenda που ξεκίνησε ο Γιάννης). Όλες οι μπουγάτσες χειροποίητες και αισθητά above average.