Εικόνες (155)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Διπλό σουβλάκι στα 5.3€ (αξιοπρεπέστατο)
Γύρος (όντως χειροποίητος και καλός)
Μπέργκερ με πρόβειο (αξιοπρεπές)
Σάντουιτς με μπρίσκετ (όχι του γούστου μου)
Καπνιστή πανσέτα (μέτρια)
Σαλάτα "Όπως Παλιά" (αδιάφορη εστιατοριακή)
Παντζάρι και μελιτζάνα (αδιάφορα)
Μπακλαβάς φιστίκι, μπακλαβάς καρύδι, κουρκουμπίνια, κανταΐφι (μάπα τελείως)
Μπακλαβάς και Σοπιέτ (πολύ καλά και τα 2, παρ' ότι πολύ γλυκά)
Πικάνιες Japanese Wagyu A5 ωμές
Βάσκικο Cheesecake (καλό)
Σοκολατόπιτα (πολύ μέτρια)
Σπαλομπριζόλα ξηράς ωρίμανσης 70 ημερών (πολύ έντονη μοσχαρίλα αλλά καλή. Άλλες φορές πολύ καλύτερη)
Πικάνια Japanese Wagyu A5 (δεν ανταποκρίθηκε καθόλου στις προσδοκίες, μέτρια. Σίγουρα αν ψηνόταν στο κάρβουνο με άλλο μπαχάρωμα από πάνω θα έβγαινε καλύτερη)
Διάφραγμα ωρίμανσης (όχι τόσο καλό όσο άλλες φορές, αρκετά μαστιχωτό)
Κασεροκροκέτα με καπνιστό τυρί, τομή (καλή)
Μανιτάρια (οκ), πατάτες (φρέσκες, οκ), μελιτζάνα (με τριμμένο τυρί και βαλσάμικο, αδιάφορη - χωρίς σκόρδο και την σωστή καπνιστή γεύση)
Σοκολατόπιτα (πολύ καλή) και πορτοκαλόπιτα (οκ)
Πεϊνιρλί (ωραία ζύμη αλλά παντελώς άνοστο)
Πίτσα με σουτζούκι (μέτρια. Το σουτζούκι καλο αλλά ελάχιστο. Απαράδεκτο όταν η πίτσα κάνει 12 ευρώ και είναι μικρή)
Γαλακτομπούρεκο και μπακλαβάς (αμφότερα πολύ καλά)
Πανσέτα φούρνου (συμπαθητική)
Κοπανιστή Βόλου (μια τυπική κοπανιστή, απλά με πολύ λάδι και σκόρδο)
- Τεμάχια στο 1.
- Σάντουιτς στα 3.
- Μερίδα γύρος στα 8 ευρώ. Κάποια χαμηλότερα.
- Φρέσκες πατάτες, σε καλό επίπεδο για σουβλατζίδικο.
- Φρέσκο κόκκινο κρεμμύδι.
- Γύρος οχι χειροποίητος, αλλά κρεάτινος χωρίς έναν τόνο αλάτι. Δηλαδή καλός.
- Τα υπόλοιπα κρέατα χωρίς δάκρυα συγκίνησης, αλλά σαφώς πάνω από τον μέσο όρο γυράδικων.
- Αλοιφές εμπορίου αλλά προσεγμένες.
- Ωραίο δυνατό μπούκοβο.
Από τα λίγα μαγαζιά που σέβονται πλήρως τον καταναλωτή. Από τα καλύτερα σουβλατζίδικα ανατολικά στην αναλογία τιμή/ποσότητα/ποιότητα. Θα γίνουν πολλά επαναληπτικά τσεκαρίσματα, αλλά φαίνεται να συνεχίζει την καλή παράδοση που είχε και στην προηγούμενη τοποθεσία.
Μάρτιο του 2025 είπα να πάρω πρώτη φορά μετά από 1 δεκαετία μήπως και άλλαξε κάτι. Η γεύση παραμένει ακριβώς η ίδια, η ποσότητα έχει μικρύνει σε αυτή ενός τυπικού γυράδικου και εκεί πραγματικά που σοκαρίστηκα είναι οι τιμές. Η μερίδα γύρος πήγε στα 10,
Το χειρότερο γυράδικο συνολικά σε όλη την Ανατολική Θεσσαλονίκη την δεδομένη στιγμή. Όχι απλά μακριά. Αλλάζεις και πεζοδρόμιο όταν περνάς απ' έξω.
Τώρα από κρουασάν δοκιμάστηκαν με πράσινο φιστίκι, πραλίνα και μαύρη σοκολάτα. Η ζύμη σε όλα καλή, η γέμιση απλά οκ, εκτός από την πραλίνα που ήταν σε επίπεδο merenda. Χωρίς να δηλώνω ειδικός, νομίζω μου άρεσαν ενα κλικ περισσότερο από τα "
Κρατάω μια επιφύλαξη, καθώς σε όσα γυράδικα έκανα θετική κριτική τελευταία, μετά από πολλές επαναλήψεις με απογοήτευσαν (πιο πρόσφατα το oYiros). Αλλά με αυτη την πρώτη δοκιμή τον προτείνω και θεωρώ ότι αξίζει στήριξη.
-Σάντουιτς με καπνιστό μπρίσκετ. Το κρέας δεν θύμιζε ούτε καπνιστό, ούτε μοσχάρι. Για την ακρίβεια, μέσα στην όλη συνταγή, θύμιζε Σάντουιτς με τονοσαλάτα απο τα today'
- Μπέργκερ με πρόβειο μπιφτέκι. Ωραία συνταγή, ταίριαζε με το πρόβειο κρέας. Το μπιφτέκι μύριζε πρόβειο, αλλά δεν ήταν συμπαγές. Είχε μέσα τόνους ψωμιού, φρυγανιάς η γενικά άλλα πράγματα πέρα από κιμά. Πάντως μου άρεσε, χωρίς να τρελαθώ.
Διαφορετικό μαγαζί, θα μπορούσα να ξαναπάρω αλλά σίγουρα δεν θα το επιδίωκα. Άξιζει μια δοκιμή.
- Πατάτες κλασικά κλασμένες. Πέρα από την έκρηξη χοληστερίνης, οι ίδιες οι πατάτες είναι τρομερές. Τέλεια υφή σαν προτηγανισμένες, αλλά με γεύση καλής φρέσκιας.
- Τυροκαυτερή εξαιρετική. Μύριζε καλή πρόβεια φέτα με μασίφ υφή. Βέβαια δεν έκαιγε καθόλου αλλά οκ.
- Παντζάρι με μήλο κτλ. αδιάφορο
- Σαλάτα με παρμεζάνες προσούτα κτλ αδιάφορη εστιατοριακή.
- Μελιτζάνα άνοστη μάπα
- Ταλαγάνι το κλασικό. Αδιάφορο.
- Κλασικά ψητά (μπιφτέκι, σουβλάκι) αδιάφορα
- Καπνιστή πανσέτα μέτρια. Ούτε γευστικές εντάσεις, ούτε το κάπνισμα καταλαβαίνεις ιδιαίτερα. Μαλακή, ζουμερή αλλά σαν κλασική πανσέτα φούρνου.
- Πρόβεια παϊδάκια καλά. Σκληρά αλλά καλά. Ένα κλικ κάτω από Βέργες σε καλή μέρα. Σίγουρα όχι τοπ αλλά αξίζουν.
- Καπνιστό Μπρίσκερ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Το καλύτερο που έχω φάει στην Ελλάδα. Το κάπνισμα τόσο όσο, χωρίς περιττές σως και λοιπές μπούρδες. Ειδικά τα κομμάτια με έξτρα λιπάκι στην ράχη είναι κολασμένη αμαρτία.
Τιμές τσιμπημένες αλλά σε νορμάλ πλαίσια. Συνολικά πρόκειται για ένα άνισο μαγαζί, αλλά σε αυτά που είναι καλό, είναι πολύ καλό. Προτείνεται.
Κατά τα άλλα το κατάλαβα ότι αναφερόσουν στην γεύση.
Το άρθρο αναφέρει πως είναι μια μόδα που εξήγαμε και κάτω, το οποίο αν ισχύει με χαροποιεί ιδιαιτέρως γιατί στο καλλιτεχνικό πλέον δεν υπάρχει τίποτα. Παλιά η Θεσσαλονίκη έβγαζε Σαββοπουλο και η Αθήνα ακολουθούσε. Μετά έβγαζε Παπάζογλου και η Αθήνα ακολουθούσε. Μετά έβγαζε Τρύπες και Σπαθιά και η Αθήνα ακολουθούσε. Μετά έβγαζε ακόμη και Ονιράμα και η Αθήνα ακολουθούσε. Απο την κρίση και μετά μόνο ακολουθούμε και δεν βγάζουμε τίποτα μέσα στην εσωστρέφεια που μας διακατέχει.
Ένα ποστ που δεν ξέρω τι νόημα έχει.
1) Παλιά Αθήνα (ε τι άλλο θα πρότεινα εγώ). Έχει κοπές κτλ. αλλά και όλα τα κλασικά αγαπημένα κρέατα και ορεκτικά σχάρας σε εξαιρετική ποιότητα και καλές τιμές (μόνο τα σπέσιαλ πιάτα ξεφεύγουν). Περιβάλλον μεταξύ ταβέρνας και εστιατορίου με την μεγαλύτερη ποικιλία κρασιών στην πόλη.
2) Τα Κουμπαράκια. Έχει θαλασσινά αλλά και τα κρέατά του κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα ποιοτικά με ΟΚ τιμές. Καλή ποικιλία κρασιών.
3) Κρόνος. Το περιβάλλον πλέον είναι ξεκάθαρα ταβέρνας, αλλά προσεγμένης με ενδιαφέρουσα διακόσμηση. Κρέατα σε άνω του μετρίου ποιότητα. Όμορφο περιβάλλον στην Βαφοπούλου.
4) Πήρε και βραδιάζει. Πλέον στα πλαίσια του "
Ίσως και το Καφενείο στο Λευκό Πύργο να έκανε καλά τη δουλειά λόγο τοποθεσίας. Πιο πολύ από όλα σε αυτό που περιγράφεις όμως μου κάνει ο Κρόνος. Το Απειρωτάν που προτάθηκε πριν, θα το πρότεινα και εγώ ανεπιφύλακτα αν είμασταν στο 2018, αλλά πλέον έχει χαλάσει αρκετά το φαϊ του και η βαβούρα είναι ανυπόφορη. Λαδάδικα δεν προτείνω λόγο πολυκοσμίας, πάρκινγκ και τιμών.
Κακές εντυπώσεις αλλά θα ξαναδοκιμάσω τα υπόλοιπα κρεατικά λόγο της καλής φήμης του μεζεδοπωλείου που έχει η ίδια ιδιοκτησία. Το πρόβειο ούτως ή άλλως δεν είναι για να βγάζεις συμπεράσματα, καθώς στο 90% των περιπτώσεων είναι άθλιο.
-Ντοματοσαλάτα συμπαθητική αλλά σε καμία περίπτωση για 15 ευρώ.
-Κοτολέτα μελιτζάνας, ενώ φαινόταν εντυπωσιακή την βρήκα αδιάφορη. Μια καλή μελιτζανοσαλάτα με την καψαλισμένη μελιτζάνα στο κάρβουνο και σκόρδο έχει πιο έντονη/ιδιαίτερη γεύση.
-Burger καλό. Θεωρώ πως για την ποσότητα/ποιότητα τα αξιζε τα 15 ευρώ. Σίγουρα πολύ περισσότερο από την ντοματοσαλάτα.
-Μοσχαρίσια ταλιάτα η χειρότερη κοπή που έχω φάει σε θεωρητικά εξειδικευμένο εστιατόριο. Μάλλον ελληνικό μοσχάρι χωρίς καθόλου ενδομυϊκό λίπος, παραψημένο ενώ ζητήθηκε rare, με γεύση και υφή σαν μοσχάρι κατσαρόλας της γιαγιάς. Ενώ εκτιμώ ότι ψήνουν σε κάρβουνο, κάτι που σχεδόν κανείς δεν το κάνει στις κοπές, θέλει έξτρα τέχνη/εμπειρία για να πετύχει.
Ενδεχομένως να αξίζει για πίτσες και burgers. Προσωπικά δεν θα ξαναπάω.
Θεωρητικό μέρος/σχεδιασμός έρευνας: Καθώς η ομάδα ψητής προβατίνας δεν είναι και το πιο έμπιστο μέρος, προσπάθησα να το επιβεβαιώσω με έμμεσο τρόπο. Ο ιδιοκτήτης δεν ανέφερε τίποτα, αλλά είπε πως προμηθεύεται τα κρέατα από το κρεοπωλείο Δεσκάτη στην Περαία. Σύμφωνα με αυτό το παλαιότερο δημοσίευμα το μόνο κρεοπωλείο στην Θεσσαλονίκη που έχει Καλαρρύτικο πρόβατο είναι όντως αυτό (κρεοπωλείο Δρούγκας Αριστείδης, Βέμπο Σοφίας 11Α Περαία Θεσ/νίκης - Κρέατα Δεσκάτης). Everything Checks out.
Πρακτικό μέρος: Θα ξεκινήσω με τα αρνητικά. Δυστυχώς δεν έχει κάρβουνο αλλά 2 μικρές ταλαπωρημένες ψησταριές αερίου. Επίσης είναι πάνω στο δρόμο και όχι κοντά στη Θάλλασα. Τέλος υπάρχει μια δυσάρεστη μυρωδιά από την αποχέτευση, που φυσικά είναι πρόβλημα της περιοχής και δεν έχει καμία ευθύνη ο μαγαζάτορας. Στα θετικά, το πρόβατο, αν και αμφιβάλω αν ήταν όντως καλαρρύτικο (δεν μου θύμιζε τόσο την γεύση και την υφή από αυτό που έτρωγα στoυς actual Καλαρρύτες) ήταν πολύ καλό. Δυστυχώς δεν είχε παϊδάκια την συγκεκριμένη μέρα, αλλά μπριζολάκι. Το μπριζολάκι γίνεται από μπούτι, το οποίο γενικά είναι το πιο άνοστο και άλιπο μέρος του ζώου, αλλά τηρουμένων των αναλογιών (συνυπολογίζοντας και ψήσιμο σε αέριο), ήταν πολύ καλό. Κατά τα άλλα ήταν ένα τυπικό μεζεδοπωλείο με σχετικά καλές γεύσεις και ποιότητα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια διαφοροποίσης (λεπτομέριες στις photos). Από μουσική έπαιζε χαριτωμένα late 80s/90s ελληνικά trash (Μπίγαλης, Τουρνάς, Δάκης, Αλέξια κτλ.), που κανονικά θα με ενοχλούσαν, αλλά στην συγκεκριμένη φάση (αργό καλοκαιρινό μεσημέρι καθημερινής), αναδύθηκε ο inner cultας μου και γούσταρα. Οι τιμές φυσιολογικές. Το πρόβατο λίγο τσιμπημένο στα 34Ε το κιλό, αλλά νομίζω σε μια εποχή που ο γύρος του Πρασσά χρεώνεται στα 30+ ευρώ το κιλό, τα αξίζει.
Εξαγωγή Συμπερασμάτων: Μου άρεσε πολύ λόγο της παρουσίας αξιόλογου προβάτου. Σίγουρα θα το ξανα επισκευθώ για να δοκιμάσω παϊδάκια. Υπάρχει η πιθανότητα να μεροληπτώ λόγο της αδυναμίας μου στο συγκεκριμένο κρέας, αλλά την δεδομένη στιγμή το προτείνω και ελπίζω να πάει καλά.
Γενικά η κατάσταση είναι ολίγον τι hit or miss.. Πχ. Έχω πετύχει την ψητή γραβιέρα να είναι καταπληκτική, αλλά και απλά ΟΚ. Τα παϊδάκια άλλες φορές λιώνουν, άλλες φορές είναι μόνο νεφραμιές και ειναι μέτρια κτλ. Μεγάλο μείον ότι ψήνουν στην πλάκα και όχι στο κάρβουνο.
Παρ' όλα αυτά, όταν είναι καλό, είναι πολύ καλό. Από τα καλύτερα μαγαζιά ανατολικά για εξειδικευμένη κρεατοφαγία καλής ποιότητας, ειδικά σε αρνί - ζυγούρι. Τα γλυκάδια του , αν και παίζει μπόλικο κρασί στο τηγάνι, είναι εξαιρετικά χωρίς καθόλου στυφάδα/πικρίλα. Το αρνίσιο σουβλάκι ένα μικρό, λιπαρό αριστούργημα (καμία σχέση με τα ξενέρωτα από μπούτι που μας ταΐζουν συνήθως). Τα παϊδάκια ζυγούρι στην σωστή μέρα από τα καλύτερα της πόλης. Μοσχαρίσιο σουβλάκι πολύ καλό και όχι τίγκα στις ίνες όπως τα περισσότερα none premium μοσχάρια της πόλης. Το lolipop βαρύ και ιδιαίτερο. Τις πατάτες τις παίρνει από έναν κλασικό πλανόδιο της Τούμπας που έχει πραγματικά καταπληκτική (και πανάκριβη) πατάτα. Το περιβάλλον λαϊκό στα όρια του λούμπεν.
Γενικά πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μαγαζί, με διακύμανση στο φαγητό, αλλά αν θες να φας καλό και ιδιαίτερο κρεατάκι αξίζει φουλ.
-Πρώτες ύλες: Καλές. Σαφώς πάνω από τον μέσο όρο.
-Τιμές: Καλές για την εποχή, την περιοχή και για αυτό που προσφέρει.
-Υλοποίηση: Κακή. Το σουβλάκι ενώ είχε το απαραίτητο λιπάκι και φαινόταν να είναι από λαιμό (the best kind), κατέληξε στεγνό, λόγω του ψησίματος στο αέριο + ότι ήταν προψημένο/ζεσταμένο. Το μοσχάρι, καθώς είναι κλασικό ελληνικό μοσχάρι που κανονικά προορίζεται για γαλακτοπαραγωγή, ήταν έντονα μαριναρισμένο για να πάρει γεύση και να μαλακώσει και κάπου τους ξέφυγε το αλάτι, με αποτέλεσμα να είναι λύσσα. Πάντως ήταν σίγουρα πάνω από το μέσο όρο generic μοσχαριού σε ψητοπωλεία/ταβέρνες της πόλης, που είναι τίγκα στις ίνες. Το κεμπάπ ζουμερό και καλά ψημένο, αλλά ήταν κακό και σαν πρώτη ύλη. Οι πατάτες παπαριασμένες. Η πίτα, αν και νόστιμη, πολύ στεγνή και ένιωθες το ζυμάρι. Η τυροκαύτερη καλή, έβγαζε μια ευχάριστη προβατίλα (if its your thing). Το γιαούρτι με μουστάρδα κακό, πάρα πολύ υγρό.
Συνολικά, αν το κρίνεις σαν μέσο σουβλατζίδικο είναι καλό. Αν το κρίνεις σαν εξεζητημένο ψητοπωλείο είναι απλά ΟΚ. Θα ξαναπάρω αλλα μέσω ντιλίβερι. Αν είμαι στην περιοχή θα προτιμήσω να κάνω μερικά βήματα και να πάω στις βέργες ώστε να φάω κάτι πολύ καλύτερο.
- Όλες οι συνταγές μοιάζουν μεταξύ τους και γευστικά πάνε προς το γλυκοπικάντικο. Οι πίτες τους, σαν βάση είναι αδιάφορες αλλά αποκτούν ενδιαφέρον αν τις πάρεις ενισχυμένες. Εμένα λίγο περισσότερο από όλα μου άρεσε το Korma με αρνί, και από πίτες το naan με αρνίσιο κιμά. Πάντως όλα τα πιάτα είναι νόστιμα αν σου άρεσει αυτό το γλυκοπικάντικο. You can'
- Το ινδικο τυρί paneer είναι εντελώς άγευστο και αδιάφορο. Έκαστος στο είδος του. Στα τυριά αν μη τι άλλο στην Ελλάδα είμαστε κορυφαίοι.
- Μου έκανε εντύπωση η προσφορά μοσχαρίσιου κρέατος, που από όσο ξέρω στην Ινδία δεν το τρώνε επειδή θεωρούν την αγελάδα ιερό ζώο. Μπορεί κάτι να χάνω.
- Τιμές ακριβές καθώς τα περισσότερα πιάτα έχουν ελάχιστο κρέας (~100 γραμμάρια), και κανέναν υδατάνθρακα να τα συνοδεύει. Γευστικά και μόνο θα ήθελα την επιλογή να βάλω έξτρα κρέας με έξτρα χρέωση.
Συνολικά έχει νόστιμα πιάτα και το προτείνω.
Στα του μαγαζιού: Τα χοιρινά ήταν καλά. Άνω του μέσου όρου αλλά χωρις τρελες συγκινήσεις. Μοσχάρι και πρόβατο στον μέσο όρο ψητοπωλείων της πόλης. Δηλαδή προς το κακό. Θα ξαναπάρω γιατί νομίζω πως υπάρχει διάθεση.
Απρίλης '
Τα ορεκτικά μέτρια αλλά τρώγονταν. Τα κρέατα χάλι. Για όλα 80 ευρώ. Super Value for money. Μετά τις πρώτες μπουκιές των κρεάτων σε κανέναν δεν άρεσε τίποτα. Αρχίζει να με λούζει κρύος ιδρώτας και να αντηχούν τα λόγια του σερβιτόρου (πολλά πήρατε). Λέω την γα****με, θα μας πουν τίποτα φλώρους. Αναλαμβάνω δράση και τρώω όλο το αρνί (και το μισό κιλό), τα 7 από τα 10 μπιφτέκια και τις 2 από τις 4 πανσέτες (+τη μερίδα του λέοντος των ορεκτικών), και δεν μπορώ να αναπνέυσω από το σκάσιμο. Όχι όμως το ηδονικό σκάσιμο που είσαι μετά "
Ποτέ ξανά.
Πήρα ένα Butter Chicken και ένα Paneer Cheese Chilli Naan. Το κοτόπουλο καλό και τρυφερό χωρίς χόνδρους, η συνταγή μου άρεσε αρκετά, αν και γλύκιζε λίγο παραπάνω για τα γούστα μου. Η πίτα αδιάφορη. Ζητήθηκε πολύ καυτερό, καθώς και μου αρέσουν και τα αντέχω, και λίγο φοβήθηκα καθώς έχω ακούσει διάφορες "
Συνολικά θετικό πρόσημο. Θα γίνουν επαναλήψεις για τα υπόλοιπα πιάτα.
Το stak burger, με μπιφτέκι 50-50 μοσχάρι πρόβατο ήταν αρκετά νόστιμο, χωρίς όμως να ενθουσιάσει, και θεωρώ πως στα 7μιση ευρώ χωρίς πατάτες και σε αρκετά μικρό μέγεθος, ήταν αρκετά ακριβό.
Συμπερασματικά, ΣΟΒΑΡΟ πρόβατο δεν θα φας, αλλά λόγω σπανιότητας του συγκεκριμένου εδέσματος στην Θεσσαλονίκη το καθιστά αξιόλογο για μια επίσκεψη. Θα ξαναπάω
Στον Μίμη έφαγα αμέτρητες φορές την περίοδο 2005-2010 καθώς σαν φοιτητές συχνάζαμε στην περιοχή. Ακόμα και με τα τότε γούστα μου φαινόταν μετριότατο, αλλά εδώ που τα λέμε για καλύτερο γύρο έπρεπε να πας μέχρι το Φίνο στην Εγνατία ή το Κατσαμάκα στην Άθωνος. Παρ' όλη την μετριότητα θεωρώ τον Μίμη μία αυθεντική μορφή της πόλης, απομεινάρι μιας άλλης Θεσσαλονίκης, οπότε περίπου μια φορά τον χρόνο αν βρεθω στην περιοχή παίρνω ένα γυράκι τιμής ένεκεν.
Είχα δοκιμάσει πριν κάτι χρόνια στο μαγαζί του κέντρου και δεν μου αρέσε. Μάρτιο του '
25η Μαρτίου 2024, ο Ελενίδης απέναντι ξέμεινε από τρίγωνα, οπότε είπαμε να δώσουμε μια ευκαιρία στον Κωνσταντινίδη. Μπαίνω μέσα και υπάρχει ένας κακομοίρης (πολύ καλός) στο πιάνο να παίζει ελαφρολαϊκά, δημιουργώντας μια αισθητική επαρχιακής μπουάτ που μαζεύει χουντοθείους. Η διακόσμηση και οι υπάληλλοι με τους δίκους στο χέρι παρέπεμπαν σε μια έκδοση των Βερσαλιών του θεσσαλικού κάμπου. Ήδη είχα τάση για εμετό, αλλά είπα να πάρω τα τρίγωνα που μας καρφώθηκε να φάμε.
Δεν έχω λόγια. Ελάχιστες στρώσεις από μεγάλα κομμάτια φύλλου που παρέπεμπαν σε κουρού τριτοτέταρτου μπουγατσατζίδικου, χωρίς καν να είναι επαρκώς σιροπιασμένα. Το απόγειο όμως ήταν η κρέμα πατισερί. Μιλάμε για μια μάζα που θύμισε ένα υβρίδιο μεταξύ βουτυρόκρεμας, μαρέγγας και σαντιγύ. ΑΠΑΙΣΙΟ. Όλα αυτά στα 24.
- Το φύλλο του είναι χειροποίητο, ζυμώνεται καθημερινά, τόσο τραγανό όσο πρέπει, με μπόλικο βούτυρο.
- Η μπουγάτσα με τυρί είναι η μοναδική του, που για μένα δεν είναι η κορυφαία. Χρησιμοποιούν καλής ποιότητας φέτα ΜΕΒΓΑΛ, αλλά την αναμιγνύουν με τελεμέ (ένα πιο μαλακό τυρί που μοιάζει με φέτα), για πιο ρευστή υφή. Προσωπικά προτιμώ την ατόφια φέτα.
- Η μπουγάτσα με κιμά είναι ανάμεικτη χοιρινό - μοσχάρι, κάτι που κάνει τη διαφορά καθώς ο 100% μοσχαρίσιος generic κιμάς είναι άνοστος και είναι καλύτερος για burger. Για μένα αδιαπραγμάτευτα η καλύτερη της πόλης (από όπου έχω δοκιμάσει).
- Η μπουγάτσα σοκολάτας τους γίνεται με την ανάμειξη της κρέμας που μπαίνει στην μπουγάτσα κρέμα, μαζί με σοκολάτα ζαχαροπλαστικής, και είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. Οπουδήποτε αλλού δοκίμασα κάτι τέτοιο δεν μου άρεσε καθόλου.
- Η μπουγάτσα κρέμα του, ιδιαίτερα όταν είναι ζεστή, για μένα είναι ασυναγώνιστη. Έχει τρομερή "
- Ακόμα και μετά από 4 μερίδες λειτουργώ κανονικά. Σε άλλες περιπτώσεις, αν η ποιότητα είναι κακή, πέφτω σε κώμα.
- Τιμές εξαιρετικές για την εποχή και την ποιότητα. Μερίδες 160 γρ. Η μπουγάτσα κιμάς 2.
Τα μόνα αρνητικά για μένα είναι, πρώτον ότι γίνεται λαϊκό προσκύνημα, με αποτέλεσμα να περιμένεις μεγάλες ουρές, και τις πιο σπάνιες μπουγάτσες, όπως σοκολάτα ή σπανάκι να μην τις βρεις καν (ΣΚ ιδιαίτερα). Δεύτερον, έχει βάλει και ντιλίβερι μέσω efood, αλλά οι τιμές εκεί είναι εξωφρενικές (μερίδες στα 200γρ. 3.
Θα γίνουν επαναλήψεις, αλλά as it is μου φάνηκε σαν μια εξαιρετική και αρκούντως ποιοτική επιλογή για delivery σε σάντουιτς.