Εικόνες (1646)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Γκρακλιάνοι Νάουσας (καλοί)
Ζυμαρικά με μπάτζο και μοσχαράκι (πολύ καλά)
Λουκάνικο με ξινόμαυρο (πολύ καλό)
Τηγανιά "οινομαγειρέματα" (νόστιμη αλλά το κρέας ελάχιστο)
Μπριζολάκι μαύρου χοίρου (καλό)
Κολοκυθάκια (κακό τηγάνι)
Παπαρδέλες μπολονέζ (καλές)
Το φύλλο οκ, λίγο προς το σκληρό ίσως, και η κρέμα λίγο το έχανε στην υφή.
Στο σύνολο ΟΚ αποτέλεσμα πάντως.
Σε επόμενη επίσκεψη θα δοκίμαζα κάποια άλλη γέμιση που μου γυάλισε, όπως μήλο ή μπουγιουρντί.
Μεγάλο γλυκό, νόστιμο, σαν ένας πιο ζυμαρένιος μπακλαβάς. Μια χαρά, ΟΚ.
Ικανοποίησα την περιέργειά μου και σε μελλοντική προσφορά δεν θα έλεγα όχι.
Ο εξωτερικός χώρος ευχάριστος για καλοκαίρι αν και τα τραπέζια ήταν αρκετά κοντά μεταξύ τους και έπαιζε βαβούρα.
Τα φαγητά μια χαρά. Μοναδικό παράπονο το μέγεθος των ορεκτικών τα οποία ήταν κάπως μικρά και το γεμιστό μπιφτέκι το οποίο το πήραμε δις αλλά γέμιση είδαμε ουδεμία.
Ξεχώρισαν το σκουμπρί, τα ζυμαρικά με μπάτζο και μοσχαράκι και το λουκάνικο με ξινόμαυρο.
Γλυκό κερασμένο, απόδειξη κανονικά, σέρβις ευχάριστο και εξυπηρετικό, κάβα πολύ καλή με ντόπιες επιλογές.
Γενικά μια χαρά.
Το σέρβις, παρά τον κόσμο, σβέλτο.
Γαλοτύρι ΟΚ, κάπως γιαουρτένιο.
Κολοκυθακια τηγανητα, πολυ βαρυ τηγανι, pass
Παϊδάκια πρόβεια, καλά
Μπιφτεκάκια, πολύ καλά
Πανσέτες, πολύ καλές.
Με μισό λίτρο κόκκινο κρασί στα 46 ευρώ.
Γλυκό κερασμένο.
Θα ξαναρχόμουν με παρέα που σηκώνει ερίφιο γιατί έχει πολλές επιλογές.
Κατάλογος μετρημένος, παίξαμε με τα βασικά.
Γαλοτύρι καλό
Τυροκροκέτες καλές, χειροποίητες
Λουκάνικο πολύ καλό, μαστόρικο
Πανσέτα πολύ καλή
Πέστροφα καλή, θα την ήθελα ελαφρώς λιγότερο ψημένη.
Μαζί με αναψυκτικά στα 50 ευρώ.
Φάγαμε καλά και μείναμε ικανοποιημένοι χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα κοιτούσαμε και αλλού σε επόμενη επίσκεψη.
Μενού που ακολουθεί τα γνωστά και χιλιοφαγωμένα.
Κόσμος, όσος είδαμε, ηλικίας 50+.
Οι γεύσεις πολύ καλές:
Μαστέλο με μαρμελάδα πολύ καλό.
Μανιτάρια ψητά εξαιρετικά, από τα καλύτερα που έχω φάει.
Σαλάτα καρότο-πορτοκάλι, καλή.
Παπαρδέλες μπολονέζ, πολύ καλές αν και θέλαν αλάτι και λίγο λιγότερο βράσιμο.
Ψαρονέφρι με λευκή σάλτσα ΟΚ.
Μαζί με μια φιάλη τοπικό κρασί των 22 ευρώ, σύνολο στα 75.
Γλυκό κερασμένο.
Δεν με χάλασε αλλά θα δοκίμαζα και αλλού, κυρίως λόγω του πολύ κλειστού χώρου και της ατμόσφαιρας που δεν είναι για μένα αλλά και του πεπατημένου μενού.
Στα 3 ευρώ έκαστο κομμάτι.
Καλές πίτες, ΟΚ.
Η τοστιά απάρεντλι είναι κάτι που κάνουν στα Τρίκαλα, όπου μια πίτα πλακώνει μια άλλη πίτα. Δεν είναι ακριβώς σαν σκεπαστή, καθώς το τρως στο χέρι.
Ο γύρος προκάτ αλλά καλός, ζουμερος όπως μου αρέσει, τζατζικι προκάτ αλλά καλό, πατάτα προκάτ αλλά αδιάφορη.
Στα 7 ευρώ καλό ήταν.
Truffle burger όχι το ίδιο καλό, κυρίως λογω της σος που είναι κάπως μπουκωτική.
Το μπιφτέκι σαν μπιφτέκι πολύ καλό.
Από κει και πέρα, μέγεθος μικρό και τιμές μεγάλες. Φρουτάκια ειναι.
Όπως προείπαν οι συνάδελφοι χρειάζονται σίγουρα 2 τουλάχιστον.
160 γρ στα 2,
Ευχάριστος χώρος, πρόσχαρο σέρβις.
Δοκιμάσαμε πολλά πιάτα, όλα ήταν από καλά ως πολύ καλά. Τα πιάτα δεν δρέπουν δάφνες δημιουργικότητας αλλά δεν είναι αυτό το νόημα. Ο,
Ξεχώρισα την μανιταροπιτα, το χταπόδι με την φαβα και τον κόκορα με χυλοπίτες.
Τα επιδόρπια θέλουν λίγο δουλειά μόνο.
Μου άρεσε.
Ωραίο φύλλο, στεγνό πολύ αλλά μαλακό και τραγανό ταυτόχρονα.
Γέμιση με λίγο δυόσμο μέσα που έδινε φρεσκάδα και αρκετό τυρί.
Μου άρεσε.
Τα τυροπιτάκια φαίνονταν λαχταριστά αλλά πήρα μια σφολιάτα με γαλοπούλα και φιλαδέλφια. Θα μπορούσε να έχει λίγη παραπάνω γέμιση αλλά η σφολιάτα ήταν ποιοτική και νόστιμη.
Δεν είχε μεγάλη ποικιλία όταν πέρασα αλλά αξίζει δοκιμή.
Τα πράγματα ήταν ήσυχα. Πολύ ήσυχα.
Το μαγαζί μέσα έχει ζεστό και κόζι εσωτερικό αλλά η μέρα σήκωνε το έξω, δίπλα στον δρόμο του χωριού απ' όπου δεν πέρασε ποτέ κανείς.
Παραγγελία με σημαδάκια στο χαρτί και φαγητό σε λαδόκολλα.
Πιπεριά καυτερή - ΟΚ
Σαλάτα λάχανο με σος φουντουκιού - μια χαρά
Πιτούλες (δις) ετοιματζήδικες
Τζατζίκι και τυροκαυτερή ετοιματζήδικα - ΟΚ
Μπουγιουρντί με καβουρμά - μια χαρά
Πατάτες τηγανητές (δις) φρέσκες
Μπιφτέκι γεμιστό - καλό
Σουτζουκάκια (δις) - ΟΚ
"
"
Λουκάνικο χωριάτικο - ΟΚ
Πολύ φαγητό και ένα μπουκάλι τσίπουρο των 700ml βγήκε στα 15 ευρώ το άτομο που είναι τιμή χρονομηχανής.
Το φαγητό είναι ΟΚ, δεν θα ξετρελάνει - δεν θα απογοητεύσει, οι τιμές είναι εξαιρετικές και η τοποθεσία έχει τον χαβά της οπότε σαν συνολικό vfm αξίζει.
Ούτε γλυκό, ούτε απόδειξη.
Ο χώρος ίδιος και απαράλλαχτος, μόνο το πάτωμα άλλαξε.
Σέρβις βαρύ και ασήκωτο, κατάλογος με λίγες επιλογές όχι ιδιαίτερης έμπνευσης.
Σαλάτα με πρασινάδες - μια σαλάτα
Ρεμπέτικο τυρί Σύρου - ΟΚ
Σκουμπρί - μέτριο και μικρό
Αυγά με σουτζούκι - αυτό που ακούγεται
Ψητό λάχανο με καβουρμά - πολύ νόστιμο, θέλω κι άλλο
Μακαρίνες με καπνιστή πανσέτα - πολύ νόστιμες, κόμφορτ και πολύ μεγάλη μερίδα
Πατάτες τηγανητές - χεράτες, μια χαρά
Μύδια καπνιστά - ΟΚ
Με τσιπουράκι βγήκε στα 25 ευρώ το άτομο που είναι ΟΚ τη σημερινή εποχή αλλά γενικά, πέρα από καναδυό γευστικές αναλαμπές, δεν μπορώ να πω πως ξετρελάθηκα.
Αν μου ζητούσαν να πάμε θα ξαναπήγαινα πάντως.
Τα ρούχα ήταν για μπαλκόνι μετά.
Γλυκό ναι, απόδειξη όχι.
Τα θετικά:
- Ο χώρος εμένα μου άρεσε, τον βρήκα καλαίσθητα μινιμάλ και όχι το άλλο μινιμάλ που νομίζεις ότι αφήσανε το μαγαζί στη μέση.
- Το σέρβις ήταν ευχάριστο.
- Οι γεύσεις στο σύνολό τους ήταν καλές.
- Οι μερίδες δεν ήταν τόσο μικρές όσο περιγράφονται παλιότερα. Αντιθέτως. Το είχα φοβηθεί στην αρχή όμως πλέον τα ορεκτικά φτάνουν εύκολα για 4 άτομα και τα κυρίως έχουν κανονικό μέγεθος. Στο τέλος χόρτασα και με το παραπάνω.
- Πολύ καλά γλυκά.
- Λίστα κρασιών για όλα τα βαλάντια.
Αρνητικά:Δεν ξέρω αν ακούγομαι (διαβάζομαι) αυστηρός αλλά όπως έγραψε και ο toy όλα είναι θέμα του τι δίνεις και τι παίρνεις. Όταν, για παράδειγμα, το πιάτο με το χριστόψαρο κοστίζει 40 ευρώ το λιγότερο που περιμένεις είναι να είναι τέλειο. Όταν το γεύμα για 4 άτομα με 2 μπουκάλια κρασί (στο σύνολο 109 ευρώ τα κρασιά) κοστίζει 110 ευρώ στο άτομο τότε περιμένεις και την ανάλογη εμπειρία.
Κρατάω κάποιες δημιουργικές τσαχπινιές (πέτσα κοτόπουλο σε καρπάτσιο τόνου) και κάποια πολύ καλά πιάτα (παπαρδέλες με πάπια, κοτόπιτα), κρατάω την ευχάριστη και άνετη ατμόσφαιρα, κρατάω τα ενδιαφέροντα κοκτέιλς και σίγουρα θα επισκεφθώ ξανά κάποια στιγμή.
Δοκίμασα μια μπουγάτσα κρέμα. Ήταν μεσημέρι και πρέπει να είχε αρκετή ώρα στη βιτρίνα γιατί το φύλλο είχε πανιασει πολύ και η μπουγάτσα γινόταν κομμάτια.
Στα 2,
Έχει διάφορες γεμίσεις και μάλλον είναι τζόγος το τι θα πετύχεις.
Πήρα μια κρεμμυδόπιτα. Το φύλλο είναι περισσότερο ζύμη και λιγότερο φύλλο, έχει πιο ψωμένια αίσθηση και ειδικά οι γωνίες είναι πολύ καλές. Έτσι που είχε και σάλτσα ντομάτας, γλυκά κρεμμύδια και τριγωνικό σχήμα έφερνε περισσότερο σε πίτσα η γεύση. Την βρήκα ευχάριστη.
Μου έδωσε σαν κομπάνιον πις και ένα άλειμμα το οποίο το περιέγραψε "
Στα 2,
Δέχονται και παραγγελίες τηλεφωνικώς για ιδιαίτερες πίτες.
Γενικά καλή.
Το μαγαζί είναι πολύ μεγάλο. Έχει έναν μεγάλο εσωτερικό χώρο και φαίνεται πως θα μπορεί να εξυπηρετήσει και αρκετούς απ'
Σε σχέση με το μαγαζί στο Κορδελιό φαίνεται πως προσπαθεί να κάνει μια στροφή προς το γκλαμουράτο. Από την διακόσμηση μέχρι την υποδοχή, η φάση είναι αυτό το νεογκλάμ που δεν ξέρω πως να το εξηγήσω αλλά το καταλαβαίνεις μόλις το βλέπεις και ξέρεις ότι δεν δουλεύει.
Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να μου γεμίζει κάποιος το κρασί ή το νερό κάθε τόσο. Αυτό το περιμένω σε άλλου είδους μαγαζιά. Αν δεν είσαι από εκείνου του είδους τα μαγαζιά μοιάζει κάπως παράταιρο.
Μέσος όρος ηλικίας τους κόσμου χαμηλός. Μέσος όρος ένδυσης υψηλός.
Να σημειωθεί ότι καταλήξαμε στην 4η επιλογή για κρασί μιας και οι 3 πρώτες δεν υπήρχαν.
Σέρβις ΟΚ από πολυάριθμους νεαρούς και νεαρές.
Στο φαγητό τα πράγματα πήγαν καλά:
Βαρένικι (ωραία)
Καρπάτσιο μοσχάρι (πολύ καλό)
Πατάτες (Τυπικές)
Ριζότο μιλανέζε (καλό)
Μπιφτέκι (πολύ καλό)
Πανσετάκια (μια χαρά)
Πανσετομπριζόλα (τυπική)
Κρεμέ σοκολάτας (πολύ καλό)
Γενικά δεν υπήρξε παράπονο από το φαγητό. Μια χαρά όλα και κάποια πιάτα μάλιστα πολύ καλά. Απλά δεν είναι η φάση μου μάλλον.
ΥΓ με ένα μπουκάλι κρασί των 43 ευρώ ο λογαριασμός βγήκε στα 145 για 4 άτομα
Το Po'
Ένα pitmaster burger με καπνιστή πανσέτα και fondeu τυριών πολύ νόστιμο και κάπως καλύτερο σε μέγεθος.
Γενικά καλές εντυπώσεις από τις γεύσεις αλλά όχι από τις τιμές. Ή μεγαλώστε τα ή ρίξτε τις τιμές λίγο να βρεθεί ισορροπία.
Ήταν σίγουρα δική τους (μου υπέδειξαν και τον συγκεκριμένο μάστορα που τις φτιάχνει) γιατί δεν έχω ξαναφάει παρόμοια κοτόπιτα: είχε μέσα πολύ καρότο (!). Δεν ξέρω πως νιώθω γι'
Ελαφρώς γλυκιά γέμιση, κάπως πανιασμενο φύλλο.
Σέρβις μια χαρά από νεαρούς και νεαρές.
Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα. Κάποια ήταν πολύ καλά αλλά τα περισσότερα ήταν hit and miss. Για παράδειγμα το ταρτάρ, ενώ ήταν γενναιόδωρη μερίδα και με ωραίο κρέας, χρειαζόταν κάποιο κικ στη γεύση, κάτι να ανεβάσει την ένταση. Η σεφταλιά ήταν υπέροχη (Υπέροχη) αλλά η πολύ έντονη σάλτσα αρμπαρόριζας κάλυπτε όλη τη νοστιμιά της. Η bavette νόστιμη αλλά ήρθε λίγο under, η κρέμα τρούφας νόστιμη αλλά πολύ γλυκιά - θα μπορούσε να προσφερθεί σαν προεπιδόρπιο αλλά γευστικά δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα πιάτα.
Και ούτω καθεξής.
Παρόλα αυτά, τα πιάτα είχαν ενδιαφέρον αν και πολλά από αυτά ήταν πολύ φορτωμένα με παρασκευές. Ίσως πρέπει να αφαιρέσουν κάποια στοιχεία από κάποια πιάτα και να εστιάσουν σε λίγα και συνεκτικά. Και δεν χρειάζεται να μπαίνει τουρσί παντού!
Τα γλυκά τους τα βρήκαμε και τα δύο εξαιρετικά.
Με πολύ λίγο ποτό στα 45 ευρώ το άτομο.
Θα ξαναπάω μετά από κάποιο καιρό να παρακολουθήσω την εξέλιξη.
Αισθητική αδιάφορη και βαρετή σε βαθμό προσβλητικό. Το ταβερνιακό αντίστοιχο του "
Σέρβις μια χαρά.
Ταραμάς - αδιάφορος, μάλλον ετοιματζήδικος.
Ντοματοκεφτέδες - ΟΚ, είχαν μέσα λιωμένο κάποιο κίτρινο τυρί για κάποιον λόγο.
Σκουμπρί καπνιστό - τυπικό.
Τυριά κανταίφι - αδιάφορο.
Χταπόδι - καλό αλλά πολύ μικρό για 12 ευρώ.
Πατάτες - χεράτες, καλές.
Κολοκυθάκια τηγανητά - μια χαρά.
Μπακαλιάρος σκορδαλιά - τυπικός.
Θράψαλο ψητό - Καλό.
Γεμιστό μπιφτέκι - πολύ καλό.
Κέρασμα γλυκό, απόδειξη κανονικά.
Με 3 εμφιαλωμένα τσίπουρα βγήκε στα 20 ευρώ το άτομο.
Αν έμενα στην περιοχή ίσως ξαναπήγαινα, πάντως δεν είναι για τράβηγμα.
Χώρος απλός αλλά καλαίσθητος, μουσική (ξένη ποπ) κάπως δυνατούτσικα και μια κάποια βαβούρα από τον κόσμο. Σέρβις πολυπληθές και απρόσωπο, μια χαρά.
Ταραμάς - εξαιρετικός
Σεβίτσε φαγκρί - εξαιρετικό. Πιάτο δουλεμένο.
Ντοματοκεφτέδες & κολοκυθοκεφτέδες - μια χαρά.
Γαρίδες τεμπούρα - ΟΚ
Σκορπίνα με ριγκατόνι και πέστο - καλό
Μισό κιλό σκαθάρι ψητό - ψήθηκε παραπάνω και στέγνωσε.
Semifredo με μάνγκο - πολύ καλό.
Μαζί με το γλυκό που παραγγείλαμε μας φέρανε και το κερασμένο δικό τους μαζί με ανανά.
Κάποια πιάτα ήταν πολύ καλά, σε κάποια βρέθηκαν αστοχίες. Θετικό πρόσημο η κουζίνα πάντως.
Μαζί με μια φιάλη Viogner Eclectique του Σκούρα (45 ευρώ), στα 150 ευρώ.
Θα ξαναπάμε.
Ετοιματζηδικη μπουγάτσα κρέμα (από τις καλές πάντως) στα 2,
Μέτρια πράγματα στα 2,
Δεν ξέρω αν έκλεισε οριστικά ή αν κάνει ανακαίνιση
Πέρασα για δύο σαντουιτσάκια στο σταντάκι έξω.
Η πανσέτα πολύ καλή, το σουτζουκάκι αδιάφορο. Οι αλοιφές αδιάφορες εμπορίου, η πατάτα δεν μου έμοιασε με προκάτ.
Στα 5 ευρώ και τα δύο σάντουιτς, εξαιρετικό vfm.
Θα ξαναπήγαινα εύκολα.
Δοκίμασα ένα κομμάτι με σπανάκι, πράσο και τυρί. Είχε εξαιρετικό φύλλο μεν, αρκετά "
Η τιμή πάει με το ζύγισμα, ένα μέτριο κομμάτι βγήκε στα 1,
Στο υπόγειο του εστιατορίου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του θεάτρου του Πομπήιου, μέρους που δολοφονήθηκε ο Ιούλιος Καίσαρας. Δεν ξέρω πως το κατάφεραν αυτό αλλά τα τραπέζια βρίσκονται ανάμεσα στα αρχαιολογικά κατάλοιπα.
Αυτό από μόνο του είναι ιδιαίτερο.
Από φαγητό εντάξει, χωρίς συγκινησεις. Ξεχώρισα τον λαγό, την trippa και την αγκινάρα.
Επίσης εξαιρετικό το canolo τους που στο γεμίζουν επί τόπου.
Μας καλωσόρισαν με proseco ροζέ.
Πήραμε tasting menu με 4 κρασιά στα 95 ευρώ.
Η κουζίνα δεν ξετρελανε, τα περισσότερα ήταν μετριοενταξει και καλά. Απλά είναι φαγητά που έχεις ξαναφάει, με στησίματα από 15 χρόνια πριν.
Τα κρασιά ήταν όλα ένα κι ένα, πολύ καλά.
Σκάσαμε στο φαγητό πάντως και στο τέλος μας έδωσαν ζυμαρικά δωράκι.
Καλές προθέσεις, πέρασα όμορφα, θα δοκίμαζα όμως κι αλλού.
Δοκίμασα μια μπάλα carrot cake και μια μπάλα σοκολάτα με πορτοκάλι.
Μια χαρά αλλά ως εκεί.
Τα suppli μεγάλα σε μέγεθος, γεμίζουν την χούφτα.
Δοκίμασα ένα με κιμα, μοτσαρέλα και ντομάτα και ένα με pulled pork, κόκκινο λάχανο και κρεμμύδι. Αμφότερα πολύ καλά.
Αξίζει.
Όντως, είχα 4 Ιταλούς μπροστά μου και άλλους 4 πίσω μου που όλοι περιμέναμε το ίδιο πράγμα.
Η πίτσα βγαίνει σε ποσότητα ενός μέτρου και λες τον μάστορα πόση να σου κόψει. Η τιμή βγαίνει με ζύγισμα.
Ήταν μια πίτσα με σάλτσα ντομάτα. Όπως ακούγεται. Καλή γιατί κάθε πίτσα είναι καλή αλλά ντάξει...
Δοκίμασα ένα maritozzo το οποίο έκανε την δουλειά του μεν, δεν ενθουσίασε δε. Πιο συγκεκριμένα η ζύμη δεν έμοιαζε πολύ φρέσκια.
Δεν τρελάθηκα.
Οι γεύσεις καλές, χωρίς εξάρσεις αλλά και χωρίς παραφωνίες. Ξεχώρισε η αγκινάρα γιαχνί, το τηγανητό ψωμί με πανσετα και μοτσαρέλα και οι γαρίδες με φακές.
Με ορεκτικά, κυρίως, επιδόρπια, κρασί βγήκε στα 30 ευρώ το άτομο.
Μια χαρά.
Πολύ μεγάλα πανίνι, ικανά να σε κρατήσουν όλη μέρα, με αλλαντικά και τυριά.
Δοκίμασα ένα με πορκέτα, κρέμα πατάτας και μαρμελάδα καραμελωμενων κρεμμυδιών, πολύ καλό.
Ωραίο το ψωμάκι αλλά η γέμιση κάπως αδύναμη. Δεν είχε ένταση καθόλου και έδινε την εντύπωση πως τρώω ψωμί με κάποιο αλειμμα.
Το "
Θα δοκίμαζα κι άλλα παρολα αυτά.
Όταν μπήκα μέσα όλα τα τραπέζια ήταν κατειλημμένα από νεαρούς και νεαρές με λάπτοπ. Κυριολεκτικά υπήρχε λάπτοπ σε κάθε ένα τραπέζι του τεράστιου χώρου εκτός από ένα τραπεζάκι που κάτσαμε εμείς. Στην αρχή νόμιζα ότι δίναν εξετάσεις, ότι διακόπτω κάτι.
Αν ήθελα να βρίσκομαι σε χώρο εργασίας, θα πήγαινα για καφέ στη δουλειά.
Not my kind of vibe.
(Ο καπουτσίνο ΟΚ)
Ήταν ίσως από τις πιο ιδιαίτερες πίτες που έχω φάει. Το φύλλο πολύ καλό και λεπτό, ψημένο σε σάτσι όπως μου είπε.
Η γέμιση νοστιμότατη και έπαιζε και πολύ ζυμάρι σε στρώσεις μέσα. Το φοβήθηκα στην αρχή αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.
Έχει και κάτι σκεπαστές πίτες με τσορίθο και ουγγαρέζα και κάτι τέτοιες τσαχπινιές για επόμενη δοκιμή.
Μεγάλη μερίδα, το κριθαράκι με χαρακτήρα και η προβατίνα λουκούμι.
Μεγάλος κατάλογος με πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα. Στις προθήκες μπορεί κανείς να χαζεψει τα αλλαντικά και τα τυριά.
Μπορείς να πάρεις το σαντουιτς σου σε πανίνι ή φοκάτσια. Πήρα ένα πανίνι (δεν είναι 2023 για να τρώμε φοκατσια, σας παρακαλώ πολυ) με πορκετα, coleslaw, τραγανό κρεμμύδι, provola και μουστάρδα Ντιζόν. Ήταν πολύ καλό, η πορκετα αρκετά αλλά όχι δυσάρεστα λιπαρή ενώ κάποια κομματάκια της (πολύ μικρά όμως) που είχαν ξεροψηθει ήταν υπέροχα. Μόνο κάποιο μπαχαρικό που δεν κατάφερα να ταυτοποιησω μου άφησε μια λίγο περίεργη γεύση ενώ, σε μια ακόμα μικρή παρατήρηση, δεν κατάφερα να εντοπίσω το τραγανό κρεμμύδι στις μπουκιες μου. Στο γενικά σύνολο όμως πολύ καλά.
9 ευρώ αλλά πραγματικά μεγάλο πανίνι.
Ένα ψωμάκι σουβλάκι, το ψωμάκι ήταν άκυρο με σουσάμι ενω το σουβλάκι είχε ΠΟΛΥ μεγάλα κομμάτια τα οποία ήταν αρκετά στεγνά από το ψήσιμο. Στα 5 ευρώ με σαλάτα.
Μέτριες πτήσεις.
Πήρα την κρέμα, στα 2 ευρώ.
Μεγάλη μερίδα, κομμένη σε πολύ μεγάλα κομμάτια. Δηλαδή λίγο βάση στο κόψιμο ρε παιδιά.
Το φύλλο πολύ βουτυρένιο και καθόλου τραγανό αλλά η γέμιση πολύ καλή. Ωραία γεύση, σωστή υφή και μπόλικη.
Θα δοκίμαζα και τα περίεργα αν βρισκόμουν στην περιοχή.
Είναι δική τους λέει. Το πιστεύω γιατί ο φούρνος έχει και ένα τεράστιο εργαστήριο από πίσω.
Το φύλλο πολύ εύκολο στο δάγκωμα και αφήνει πολύ ψίχουλο. Ουσιαστικά πήραν ένα φύλλο σφολιάτας, βάλανε την γέμιση από πάνω και καλύψανε με άλλο φύλλο σφολιάτας. Λίγο lego κατάσταση.
Η γέμιση πολύ καλή με μπαχαρικά και μυρωδικά, είχε ένταση, μου άρεσε.
Γενικά μια χαρά.
Σέρβις πρόθυμο αλλά μάλλον ολιγάριθμο, κατάλογος με τα αναμενόμενα.
Ο,
Μαζί με μπόλικο φαγητό και κανονικό αλκοόλ βγήκε περί τα 23 ευρώ το άτομο, που είναι πολύ καλά.
Γλυκό κερασμενο.
Γενικά καλές εντυπώσεις. Αξιοπρεπές φαγητό σε όμορφο μέρος.
Δεν μπορώ να πω ότι ξετρελαθηκα. Η γέμιση ήταν παντελώς αγλυκη ενώ και το φύλλο ήταν μεν τραγανό αλλά όχι επαρκώς βουτυρενιο.
2,
Ο,
Μαζί με ποτό, στα 20 ευρώ το κεφάλι.
Πολύ ωραίο μέρος, καλό φαγητό, καλές τιμες. Αξίζει.
Αξίζει δοκιμή από τους κυνηγούς της πίτας.
Δοκίμασα ένα σάντουιτς με προζυμενιο ψωμί, παστραμι, τσατνει πιπεριάς, μουστάρδα Ντιζόν, πίκλα και μοτσαρέλα.
Γενικά: ήταν καλό. Ειδικά: το τσατνει, η πίκλα και η μουστάρδα ανεβάζουν πολύ την οξύτητα. Μια μαγιονέζα ή μια μείωση στην μουστάρδα θα το βοηθούσαν σημαντικά.
Είναι μια καλή προσπάθεια πάντως και θέλω να δοκιμάσω κι άλλα. Στα 7,
ΥΓ Για ποιο λόγο να είναι ο κατάλογος μόνο στα αγγλικά; Ντουμπάι γίναμε.
Στα 2,
Κάνουν χωριάτικες πίτες δικές τους (σπανάκι, τυρί, πράσο). Οι σφολιατες είναι έτοιμες.
Πέρασα αργά και δεν είχε μεινει πίτα, πήρα όμως 3 πολύ καλά μανιταροπιτακια με 1,
Πολύ καλός καφές και διαδικαστικά completos.
Τα περισσότερα που δοκιμάστηκαν ήταν καλά:
Σαλάτα με βασιλικό καβούρι, ταρταρ γκουανακο, αρνάκι με πουρέ κολοκύθας και φουντούκια, χταπόδι με πατάτες και ένα λάβα κέικ φυστικιού.
Μια χαρά για ένα ήσυχο απόγευμα.
Το είχα στόχο γιατί κάνουν cordero al palo (σαν αντικριστο αρνί με την τοπική ράτσα "
Εν τέλει το αρνί ήταν καλό αλλά όχι κάτι που με έκανε να ξεχασω τις σούβλες του Πάσχα. Ψιλοστεγνο αλλά με πολύ ωραία και τραγανή πέτσα.
Όταν ο σερβιτόρος με είδε να παίζω φυσαρμόνικα το τελευταίο παϊδάκι, έφερε ένα ακόμα πιάτο με αρνί. Έτσι το κερδίζεις το καλό το φιλοδώρημα.
Δοκιμάστηκε επίσης chupe de centolla, δηλαδή ένα τσάουντερ βασιλικού καβουριού. Μπολ με ψύχα καβουριού, ψωμί και πολύ τυρί. Καλό ήταν.
Ένα σεβιτσε σολομού αδιαφοροεντάξει και μια μερίδα cube roll (μοσχάρι) με σάλτσα και πατάτες, μια χαρά.
Άρεσε αλλά δεν ξετρελαθηκα. Αν δεν έτρωγα το αρνί όμως θα το σκεφτόμουν για πάντα. Τώρα μπορώ να ησυχάσω.
Εσωτερικο περασμένων δεκαετιών, τηλεορασεις να παίζουν ταυτόχρονα χιλιανό τηλεπαιχνίδι που πρέπει να μαντέψεις το τραγούδι, Χριστουγεννιάτικος στολισμός με χιονανθρωπους σε μια από τις ξηροτερες πόλεις του πλανήτη (γιατί;) και φυσικά, όπως σχεδόν παντού στη χώρα, 0 αγγλικά.
Πήρα caldillo de congio (σούπα με χέλι), πραγματικά πολύ καλή. Ορισμός του κομφορτ φουντ. Ελαφρώς καυτερή, με πατάτα, καρότο, πιπεριές, κρέμα, ντομάτα και κόλιανδρο.
Δοκιμάστηκε και lomo a lo pobre (μοσχάρι με αυγό, καραμελωμονενα κρεμμύδια και τηγανητές πατάτες) μια χαρά, καθώς και palta reina (αβοκάντο με κοτόπουλο και μαγιονέζα) επίσης οκ.
Γενικά δεν απογοήτευσε ενώ και τα pisco sour ήταν δυνατά.
Δεν του φαινόταν.
Δυο κρουασάν που δοκιμάστηκαν ήταν σωστά αλλά περισσότερο μου άρεσε ο φυσικός χυμός μάνγκο-καροτο-πορτοκαλι.
Υπάρχει μόνο το ντεγκουστασιόν μενού "
Από το νερό που είναι βροχή της Παταγωνίας φερμένη με όχημα (!) στον τόνο του Νησιού του Πάσχα και από την ταπεινή αλλά τόσο σημαντική πατάτα στο λουλούδι της ερήμου Ατακάμα, όλα φωνάζανε "
Ήταν όλα εξαιρετικά γευστικά; Όχι. Από τα 15 πιάτα λίγα ενθουσίασαν πραγματικά. Τα περισσότερα ήταν απλώς "
Όμως ήταν η πρώτη φορά σε εστιατόριο που ένιωσα το κοσνεπτ. Ένιωσα πραγματικά ότι αυτός ο άνθρωπος προσπαθούσε να μου μεταδώσει το πώς βλέπει αυτή τη χώρα. Ένιωσα ότι δεν τρώω απλώς αλλά παρακολουθώ μια ιστορία. Ένιωσα την ειλικρινή αγάπη του σεφ για τον τόπο του, για κάθε άκρη αυτης της αχανούς χώρας, ένιωσα την ιστορία του μέρους και την πολυπλοκότητα της. Και όταν τελείωσε το γεύμα ήταν σαν να είχα μάθει τον τόπο αυτον, σαν να είχα ξεναγηθεί μέσω των γεύσεων.
Κι ας μην ήταν όλες οι γεύσεις τέλειες, δεν πειράζει. Η εμπειρία ήταν εξαιρετική.
ΥΓ μέρος του κονσεπτ και η ελάχιστη χρήση μαχαιροπίρουνων. Έπαιζε κυρίως χεράκι ή αυτοσχέδια κουταλια κτλ πράγμα που μέχρι να συνηθίσεις είναι άβολο.
ΥΓ2 το wine pairing με 6 κρασιά πολυ καλο, 5/6 συμπληρωναν εξαιρετικά το φαγητό. Ένα κρασί που μας άρεσε, την επόμενη μέρα το βρήκαμε στην λιανική στα 250 ευρω. Θα μείνουμε με την ανάμνηση.
Για όποιον δεν θέλει αλκοόλ έπαιζε και pairing με χυμούς και κομπουτσας του σεφ, θα ήθελα να το είχα δοκιμάσει.
ΥΓ3 αν κάτι δεν μου άρεσε ήταν τα υπερβολικά props στα στησίματα.
ΥΓ4 μαζί με δύο παλαιωμενα pisco στα 600 ευρώ για 2 άτομα. Για το επίπεδο αυτό η τιμή είναι εξαιρετική νομίζω.
Φαίνεται να δουλεύει περισσότερο σαν μπαρ τα βράδια αλλά προσφέρει και φαγητό την ημέρα.
Δοκιμάστηκαν διαφορά που ήταν σε καλό επίπεδο. Όχι κάτι το εξαιρετικό αλλά καλό.
Αξίζει σίγουρα για την αυλή και την γαλήνη για κοκτέιλ και τσιμπολογημα.
Δοκιμάσαμε:
σεβιτσε σολομό - καλό.
Σαλάτα με Περουβιανό καλαμπόκι - δροσιστική, μια χαρά.
Κοτόπουλο με σάλτσα από λευκό κρασί - καλό
Φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα από ροκφόρ και κινόα με σύκα - πολύ καλό.
Μαζί με δύο πισκο σαουρ και δυο νερά (χρυσάφι εδώ πέρα) στα 100 ευρω. Αρκετά ήταν.
Εγώ πήρα passion fruit με σπόρια και dulce de leche.
Η πιροσκίνα πήρε καρύδα και σπόρους κάκτου.
Πολύ καλές εντυπώσεις, θα ξαναπαιζα τη ρουλέτα.
Ωραίος κοζι χώρος, κατάλογος με λίγες και καλές επιλογές σε φαγητό και μπόλικες για κρασί σε μπουκάλι ή ποτήρι.
Πήραμε ένα ριζότο μανιταριών, πολύ καλό.
Χταποδακια με πικάντικη σάλτσα, ωραίο.
Ταρτάρ μόσχου, καλό.
Μπακαλιάρος με πουρέ αρακά, πολύ καλός.
Κάναμε και τα ψώνια μας και φύγαμε.
Καλή επιλογή για όποιον θέλει να δοκιμάσει κρασιά της χώρας με καλό φαγητό.
Καλωσόρισμα με ψαρόσουπα - καλό
Σεβιτσε θαλασσομπράμα του Ειρηνικού (Brama Australis) πολύ καλό.
Concholepas concholepas (ένα είδος θαλάσσιου σαλιγκαριού/οστρακοειδούς/μαλακίου) - περιεργο. Υφή χταποδιού αλλά με πολύ πιο διακριτική γεύση. Συνοδεύεται με μαγιονέζα και κρεμμύδι, πράγμα που βρίσκω σοφό.
Προτιμάται από τους ντόπιους.
Κατάλογος όχι πολύ μεγάλος αλλά με λίγο απ' όλα μέσα. Και σεβιτσε και μπέργκερ. Και περουβιανα γλυκά και τσιζκεικ.
Ο,
Μαζί με δύο pisco sour (πρώτη φορά ήπια, μου άρεσε) στα 75 ευρώ, που είναι οκ.
Γενικά καλή επιλογή αν βρίσκεσαι στην περιοχή.
Τα κρέατα πολύ ωραία, το μέγεθος τίμιο, οι πατάτες φάνηκαν για χερατες (αλλά όχι καλά τηγανισμένες) και οι σαλάτες έτοιμες αλλά καλές.
Θα ξαναπάρω σίγουρα.
Πήρα την δεύτερη στα 1,
Το πράσο είχε ένα περίεργο καφετί χρώμα. Έτσι γίνεται όταν το ψήνεις αρκετά, λέει.
Η γέμιση όμως ήταν σαν κάποιου είδους πάστα πράσου, πολύ περίεργη κατάσταση.
Το φύλλο πολλές στρώσεις και μπουκωτικό.
Μέτρια πράγματα.
Περασε μια γύρα στον φούρνο μικροκυμάτων πρώτα και η ζύμη ήταν κάπως πανιασμενη. Τίποτα το τρομερό πάντως και η εξυπηρέτηση σε αργούς ρυθμούς.
Πατάτες προκάτ σε σχήμα πιρόγας με ρίγες, άκυρες. Τα κρέατα ήταν ωραία και με αίσθηση ωραίας καρβουνιλας. Όμως κάπως μικρά για το μέγεθός του σάντουιτς και σε συνδιασμό με τις τεράστιες πατάτες ήταν λίγο φάουλ.
Παρόλα αυτά θα ξανάπαιρνα γιατί ήταν καλό το κρέας.
ΥΓ 50 λεπτά η σαλάτα. Που έχουμε φτάσει.
Ζύμη μια χαρά, όχι πολύ λεπτή όχι πολύ χοντρή. Υλικά από πάνω άφθονα αλλά λίγο trashy. Ειδικά το τυρί ήταν πάρα πολύ, πράγμα που οδήγησε σε ζόρικο βράδυ αλλά φταίω κι εγώ που όρμηξα σαν λύκος. Τζάμπα πίτσα καλύτερη από χρυσάφι.
Θα ξανάπαιρνα ίσως χωρίς να ξετρελάθηκα.
Γενικά οκ, μια χαρά, χωρίς να εντυπωσιάσει. Περισσότερο μου άρεσε που έδιναν μια πιο "