Προφίλ του χρήστη Smirnoff

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μέλος από 10/10/2018
Περισσότερα στοιχεία προσεχώς :-)

Εικόνες (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Αυτό είναι για το ΓΡΝ μια ολόκληρη ΛΑΓΑΝΑ γύρος, των 4,7 ευρώ. Δίπλα του είναι ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού και ένα κανονικό πηρούνι. Για κλίμακα.
[εικόνα]
Κάκιστες πατάτες ντελίβερι σε προσφορά 1+1 (αλλά δεν τρώγονταν με την καμία)

Σχόλια (65)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Smirnoff (πριν από 5 μέρες και 17 ώρες)
στο κατάστημα διαχείριση ταβερνοχώρου Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Φυσικά @Θου-Βου, καλή συνέχεια. Γενικά συμφωνώ ότι έχουν ενδιαφέρον οι κάρτες, δείχνοντας την αισθητική διαφόρων εποχών, το στίγμα και ύφος καταστημάτων κ.ο.κ. Στις μελλοντικές που ανεβάζεις, σε όσες τυχαίνει να έχεις γνώση ημερομηνίας, θα πρότεινα να την προσθέτεις λεζάντα (πχ "κάρτα από το 1987") αν και κατανοώ ότι δύσκολο να είναι τόσο αναλυτικό το αρχείο. Πάντως θα ήταν ενδιαφέρουσα προσθήκη όπου είναι εφικτή.
Smirnoff (πριν από 6 μέρες και 8 ώρες)
στο κατάστημα διαχείριση ταβερνοχώρου Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Ω ναι συμφωνώ ότι έχουν ιστορικό ενδιαφέρον, δεν θα ήθελα να θεωρηθεί το σχόλιό μου αποθαρρυντικό για το ανέβασμά τους! Εφόσον θα ήταν μανούρα να επανακατηγοριοποιηθούν μια χαρά είναι να συνεχίσουν να ανεβαίνουν στις είκονες!
Smirnoff (πριν από 6 μέρες και 9 ώρες)
στο κατάστημα διαχείριση ταβερνοχώρου Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Να προτείνω οι κάρτες καταστημάτων να ανεβαίνουν στην κατηγορία κατάλογος μαζί με τα προσπέκτους και όχι στην κατηγορία εικόνες?

Τί λέτε οι υπόλοιποι γι'αυτό;

Θα ήθελα και τη γνώμη του Θουβου που κάνει τον κόπο να ανεβάζει πολλές κάρτες, και σίγουρα δεν θέλω να υποτιμήσω την προσπάθειά του.
Smirnoff (πριν από 15 μέρες και 17 ώρες)
στο κατάστημα C'est La Vie Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Ερμού 26, Κόρινθος, Ν. Κορινθίας
Η περιγραφή του στράτου μου θύμισε αυτή τη σκηνή από το five easy pieces https://www.youtube.com/watch?v=hdIXrF34Bz0 και γελούσα μόνος μου. Εννοείται δεν θα πατήσω με τέτοιες συμπεριφορές.
Smirnoff (πριν από 15 μέρες και 18 ώρες)
στο κατάστημα Food Master Γυράδικο, Παπαληγούρα 13, Άσσος, Ν. Κορινθίας
Μαζί με το psistagram, το καλύτερο μαγαζί για γύρο στην περιοχή που βρήκα μέχρι στιγμής. Το γυροπιτάκι του είναι λίγο πιο τσιμπημένο από του psistagram - 3,8 συγκριτικά με 3,4 (φυσικά το τζατζίκι δεν χρεώνεται έξτρα, ούτε η κέτσαπ, ούτε η τυροκαυτερή, η σως, αλοιφή, κρέμα, potion ή balm). Πατάτες προκατ μέτριες, αλλά τρώγονται. Γύρος μέσου όρου, κι αυτός τρώγεται ευχάριστα χωρίς σε καμιά περίπτωση να αποκηρύξει κανένας για πάρτη του τον Σπύρο στην Καβάλα, το Express στη Μαλακοπή, ή τα αδέλφια στην βασιλέως ηρακλείου. Ένα τίμιο μαγαζάκι με τίμιο γύρο χωρίς εξάρσεις αλλά ούτε απογοητεύσεις.
Smirnoff (πριν από 15 μέρες και 18 ώρες)
στο κατάστημα Περίγυρος Γυράδικο, Λέχαιο, Ν. Κορινθίας
3,5 ευρώ το πιτόγυρο (με "αλοιφή"), που μπορεί για μας τους Θεσσαλονικιούς να φαντάζει υπερπροσφορά, αλλά εδώ στο νότο που δεν ξέρουν από γύρους των 4,5 και 5 ευρώ, είναι συνηθισμένη. Εδώ όμως τελειώνουν τα θετικά. Πατάτες "φλουδάτες" και προτηγανισμένες που σου αφήνουν γεύση ... χωματίλας και χαλάνε εντελώς το σάντουιτς. Πίτες εμβαπτισμένες στο λάδι που θέλεις να πλύνεις τα χέρια επειδή έπιασες το ποτισμένο περιτύλιγμα. Γύρος τσουρούτικος και με κακά λιπαρά κομμάτια. Υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές στην περιοχή, αυτό και το Λεμόνι & Αλάτι είναι από τους χειρότερους γύρους που έχω δοκιμάσει.
Smirnoff (πριν από 20 μέρες και 20 ώρες)
στο κατάστημα διαχείριση ταβερνοχώρου Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Ναι, βοηθάει πάρα πολύ την περιήγηση, ευχαριστώ!!
Smirnoff
στο κατάστημα Celaya [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Κάτω Άσσος, Ν. Κορινθίας
Ενδιάμεσα από την καλή παραδοσιακή ταβέρνα "ελιά" και το μπερδεμένου χαρακτήρα κέντρο δεξιώσεων "θέα" λειτούργησε κάπου στο 2020 και ως "Celaya", αυτοχαρακτηριζόμενο "premium restaurant" με τιμές νησιού (22 ευρώ το κοτόπουλο, 2,5 ευρώ το μπουκάλι νερό κλπ). Δεν κράτησε και πολύ.
Smirnoff
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Σειρά μου για το παιχνίδι.

Γίγας στην Κασσάνδρου για τα σαντουιτσόμπαλα που σώσανε καταστάσεις οξείας αφραγκίτιδας σε άπειρους φοιτητές.

Καφενές του Σωτήρη, την πρώτη περίοδο με τις πολύ καλές τιμές.

Δια Χοιρός στην Ιασωνίδου/Εγνατία, από τότε που έκλεισε δεν βρήκα καλή σούβλα σε σάντουιτς που να ευχαριστιέμαι και γεύση και ποσότητα.

Μπουγάτσα του Στέλιου στην Αγίου Δημητρίου.

Σουβλάκι με Πτυχίο όταν έκανε ντελίβερι από Γούναρη κι έστελνε ένα κάρο φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες στα 1,8 ευρώ, κι είχε εκείνα τα πολύ νόστιμα κεφτεδάκια.

Honorable mention το Fagoto στη Ροτόντα, για όταν "επειδή λόγοι" ήθελες οπωσδήποτε ντελίβερυ κρέπας και ρετσινών 4 το βράδυ Αύγουστο μήνα σε άδεια Θεσσαλονίκη
Smirnoff
στο κατάστημα διαχείριση ταβερνοχώρου Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Μιας και πιάσαμε προτάσεις, να επαναφέρω την πρόταση να έχουμε νομό σε πρόσφατες φωτό (και στη λίστα με τα thumbnails και όταν ανοίγουμε κάποια φωτό)? Νομίζω θα ήταν πολύ χρήσιμο να βλέπουμε απευθείας την ευρεία περιοχή ενός μαγαζιού (δεν θα ξαναπρήξω με αυτό, αλλά θεώρησα ότι μια δεύτερη πρόταση την σήκωνε).

πχ ένα παράδειγμα εδώ https://www.tavernoxoros.gr/?i=ccw9ZTeycngj&ic=recent&p=x%2Frecent_images στην πολύ ωραία φωτό του κροκοτομ. Βλέπεις φουρνή και δεν ξέρεις ακόμα και ανοίγοντας το thumbnail πού βρίσκεται. Ίσως στη λίστα με τα thumbnail να τίθεται θέμα χώρου, αλλά σε ανοιγμένες φωτό νομίζω οπωσδήποτε χωρούσε να υπάρχει πάντα ο νομός?
Smirnoff
στο κατάστημα Τα Χειροποίητα Ψητοπωλείο, Μάρκου Μπότσαρη 120, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πληρώνεις 3,5 ευρώ για "φρέσκιες πατάτες στο χέρι", όπως τις αναγράφουν ρητά στο μενού, και σου φέρνουν πανιασμένες κρύες προτηγανισμένες άθλιες. Αν σου τέλειωσαν ρε φιλε πάρε τηλέφωνο να με ρωτήσεις αν έχω όρεξη να φάω σκουπίδια και άχυρα αντί γι'αυτό που διαφημίζεις ότι πουλάς (ακριβά) και δεν μου έφερες. Επαγγελματισμός μηδέν.

Έχουν εκτροχιαστεί τελείως οι ταβερνιάρηδες, σουβλατζήδες και αστειάτορες της πρώην "πόλης με τα καλά φαγάδικα" σε όλα.
Smirnoff
στο κατάστημα Ο Δάσκαλος της Κάλλας Ψητοπωλείο, Μαρίας Κάλλας ?, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έπαιρνα συχνά παλιότερα, στην τελευταία δοκιμή αποφασίζω να το κόψω. Η πιτούλα σουβλάκι στα 3,7 ευρώ είναι κυριολεκτικά άδεια. Τα κομμάτια κρέας μέσα μοιάζουν με μισό σουβλάκι σε ποσότητα. Οι πατάτες νόστιμες αλλά δεν δίνουμε 3,7 ευρώ για πατατόπιτα με νότες από σουβλάκι. Επιπλέον η πίτα και κυρίως η... μουστάρδα σ'αυτήν (τελείως περίεργο) είχαν μια άσχημη μυρωδιά τόσο έντονη που βγάλαμε τα υλικά στο πιάτο να τα φάμε σκέτα.

Τέλος πάντων ποτέ δεν διακρίνονταν για τις μερίδες του το μαγαζί, αλλά πλέον φτάνει επίπεδα σαββίκου με τα άδεια σάντουιτς... Κρίμα.
Smirnoff
στο κατάστημα Εμπορικόν Bar-Restaurant, Κηφισιάς 33, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Η σταβλίσια μπριζόλα αρκετά νόστιμη, μειωμένου μεγέθους από παλιότερα και σε αυξημένη τιμή από παλιότερα. Πατάτες τηγανητές 3,5 ευρώ απ'όταν έπαιζε το τροπάρι ντόνετσκ-λάδια-ρεύμα (το λάδι και το ρεύμα έχουν πέσει, αλλά "ξεχάστηκαν" σαν τους άλλους να επαναφέρουν τις τιμές). Αλλά μου στέλνεις και προκατ ΚΑΚΗ πατάτα με αυτά τα 3,5 ευρώ?
Smirnoff
στο κατάστημα Καμένη Γωνιά Μαγειρείο, Βασιλίσσης Όλγας 72, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Περνούσα τυχαία και είδα γύρο να γυρίζει. Πήρα μια μερίδα, χορταστική, σε τιμιότατη τιμή (6,5).

Οι εντυπώσεις μου, χρωματισμένες από το ότι δεν βάζει συνέχεια αυτό τον γύρο, είναι οι στίχοι του summer moved on...

Moments will pass
In the morning light, I found out

Seasons can't last
And there's just one thing left to ask

Stayyyyyyy, don't just walk awayyyyyyy

leave me another dayyyyyyyyyyyyy
Smirnoff
στο κατάστημα ΓΡΝ Γυράδικο, Κωνσταντίνου Κανάρη 73 & Μιχαήλ Χουρμούζη 41, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
ΓΡΝ, το κατάστημα που εφηύρε την ΛΑΓΑΝΑ σε μέγεθος κουταλιού του γλυκού (δείτε φωτό) και την πουλάει στη φιλική τιμή των 4.7 ευρώ! Σε λίγο θα βάζουν γύρο σε ένα καιζεράκι και θα το σπρώχνουν για πεντάευρω.
Smirnoff
στο κατάστημα Τα σουβλάχια του Προέδρου Ψητοπωλείο, Κωνσταντινουπόλεως 86, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δυστυχώς η ιστορία για την υπηρέτηση του Χο Τσι Μινχ στην Έδεσσα είναι ένας αστικός μύθος, που τον δημιούργησε ένας δημοτικός σύμβουλος της Έδεσσας για να... προσελκύσει Βιετναμέζους τουριστές (δείτε σχετικά https://www.efsyn.gr/themata/kryfa-hartia/362362_toyristika-orthi-paraharaxi-tis-istorias). Όχι και τόσο σχετικό με τα σουβλάχια του προέδρου (έχω φάει και είναι εξαιρετικά, με την ευκαιρία), αλλά μιας και αναφέρθηκε από τον φίλο Lewis, και φαίνεται ο πρόεδρος να έχει πέσει θύμα του (όπως κι εγώ παλιότερα!)
Smirnoff
στο κατάστημα Λεμόνι & Αλάτι Ψητοπωλείο, Ανδρέα Λαζανά 105, Βραχάτι, Ν. Κορινθίας
Πολύ κακή ποιότητα φαγητού, ψητοπωλείο με κατεψυγμένα σουβλάκια του εμπορίου που τα ψήνουν χειρότερα απ'ότι θα έκανε ερασιτέχνης μάγειρας σπίτι του, κρύες πατάτες πανιασμένες, καιρό είχαμε να φάμε τόσο άσχημα. Απαράδεκτο απ'όλες τις απόψεις.
Smirnoff
στο κατάστημα Η κατσαρόλα Μαγειρείο, Αποστόλου Παύλου 44, Κόρινθος, Ν. Κορινθίας
Σε πακέτο τιμιότατη μεγάλη μερίδα μουσακάς, στα 6 ευρώ, και μερίδα φασόλια γίγαντες αξιοπρεπής στα 5,5. Ψωμάκι συνοδεία χωρίς χρέωση, απόδειξη κανονικά, και τα δύο φαγητά ήταν πεντανόστιμα. Ήταν νωρίς το μεσημέρι, περίπου 12.30 οπότε είχαν βγει μόνο αυτά τα δύο (έχει μεγάλη ποικιλία αργότερα). Ο κύριος στο κατάστημα ευγενέστατος και χαμογελαστός. Συστήνεται!
Smirnoff
στο κατάστημα Cavaliere [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 42, Νέα Σμύρνη, Ν. Αττικής
Smirnoff
στο κατάστημα προτάσεις φαγητού ανά περιοχή Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Μια απαιτητική ερώτηση μιας και αφορά περιοχές μάλλον αρκετά πιο μακριά από το κέντρο ενδιαφέροντος του ταβερνοχώρου μας. Καλές προτάσεις για φαγητό (σούβλες, χασαποταβέρνες) στην πόλη της Κορίνθου? Ευχαριστώ!
Smirnoff
στο κατάστημα Souvlaki Street Ψητοπωλείο, Γεωργίου Δροσίνη 14, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Παραγγελία τεμάχια, από τα 5 έστειλαν 4. Κοιτάζω στην ιστοσελίδα παραγγελιών και συμπτωματικά αυτό που δεν έστειλαν τους έχει τελειώσει. Δηλαδή αντί να με πάρουν τηλέφωνο για αντικατάσταση ή επιστροφή μέρους των χρημάτων απλά... μου στείλαν λιγότερα από όσα πλήρωσα? Δεν ξέρω αν έγινε κατά λάθος πραγματικά, ή κατά λάθος εξεπίτηδες, αλλά τελευταία πολύ συχνά το συναντώ σε πολλά καταστήματα. Κατά σύμπτωση πάντα γίνονται τέτοια λάθη προς τα κάτω, ποτέ προς τα πάνω. Πατάτες μέτριες, πανιασμένες και ιδρωμένες στο κουτί. Δεν θα ξαναπάρω.
Smirnoff
στο κατάστημα Να το φάν' κι οι κότες... Ψητοπωλείο, Μακεδονίας 47, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγε 14 ευρώ το ολόκληρο κοτόπουλο σούβλας. Ενάμισο χρόνο πριν 9 ευρώ έκανε κι ήταν από τα οικονομικότερα καλύτερα στέκια της πόλης για κοτόπουλο. Με 60% αύξηση δεν αξίζει.
Smirnoff
στο κατάστημα #Psistagram Γυράδικο, Παναγή Τσαλδάρη 106, Βραχάτι, Ν. Κορινθίας
Πολύ νόστιμη και χορταστική σταβλίσια μπριζόλα (συνοδεία ψιλομέτριες προκατ πατάτες) σε πολύ καλή τιμή για το μέγεθος, 8 ευρώ.
Smirnoff
στο κατάστημα Παναγιωτόπουλος Ψητοπωλείο, Άσσος, Ν. Κορινθίας
Πολύ νόστιμη γουρουνοπούλα με τρυφερό κρέας και τραγανή πέτσα. Ωραίο και το κοτόπουλο σούβλας τους. Οι τηγανητές πατάτες όχι του γούστου μας, "λουκουμαδίσιο" τηγάνισμα που συναντώ συχνά σε μαγαζιά εδώ στην πελοπόννησο αλλά δεν μου κάνει. Θα το επισκεφτούμε ξανά σίγουρα και για τα υπόλοιπα κρέατα και τις σούβλες του (κοντοσούβλι, κοκορέτσι, κλπ)
Smirnoff
στο κατάστημα La Creperie & Pizza Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Ανδρέα Λαζανά ?, Βραχάτι, Ν. Κορινθίας
Πολύ νόστιμη η special πίτσα, με λεπτή ιταλικού τύπου ζύμη, αν και πανάκριβη σε "τουριστική" τιμή 12 ευρώ η απλή μεγάλη. Στα 10 ευρώ θα ήταν καλό value for money, στα 12 είναι τσιμπημένη. Αξίζει για μια στο τόσο.
Smirnoff
στο κατάστημα Το Λουξ Ψαροταβέρνα, Ανδρέα Λαζανά ?, Βραχάτι, Ν. Κορινθίας
Μια μερίδα μπακαλιαράκια (φρέσκα, νοστιμούτσικα), μια μερίδα καλαμαράκια (τελείως άνοστα, μέσα στο λάδι), μια μερίδα πατάτες τηγανητές καλές, ένα τζατζίκι (υποτίθεται μερίδα αλλά ήταν λειψό), δύο μικρές κόκα κόλες, μας χρεώθηκαν 43 ευρώ.

Οι ευγενικές σερβιτόρες την ώρα του λογαριασμού απαριθμούν τί παραγγέλθηκε αντί να δώσουν αναλυτική απόδειξη (ακόμα και σε μας που πληρώσαμε με κάρτα), πράγμα που μας έκανε, φυσικά, αρνητική εντύπωση.

Πολλά είδη του καταλόγου απόντα.

Επιεικώς μέτριο το φαγητό, αδικαιολόγητα ακριβές οι τιμές, αναλυτικές αποδείξεις γιοκ, και δεν θα ξαναπάμε.
Smirnoff
στο κατάστημα Alex Cook [νεκροταφείο] Fast food, 25ης Μαρτίου 107, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεν δοκίμασα το φαγητό τους. Ο τρόπος που απαντάνε στις αρνητικές κριτικές στο google είναι ένα περίεργο μίγμα εμπάθειας και τρολιάς, που αξίζει να δει κανείς, πάντως.
Smirnoff
στο κατάστημα Domino's Πιτσαρία, Βασιλίσσης Όλγας 60, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Οι τύποι που έχουν τα δύο καταστήματα dominos στη Θεσσαλονίκη είναι τραγικοί το λιγότερο. Μόνιμες "ελλείψεις" από τον στάνταρ κατάλογο της αλυσίδας και αδιαφορία για τον πελάτη.
Smirnoff
στο κατάστημα Απολλώνιον Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 142, Καλλιθέα, Ν. Αττικής
Ωραίες τυρόπιτες, πίτσα κομμάτι, σάντουιτς και καφέδες, σε τιμές για γέλια. 2,9 σπανακοτυρόπιτα, 3,3 κομμάτι πίτσας, 3,6 μπαγκετάκι με ζαμπόν-γκούντα... Δεν έχω ιδέα πώς μένουν ανοιχτοί ακόμα.
Smirnoff
στο κατάστημα Μπαχτσές Ταβέρνα, Βασιλίσσης Όλγας 211, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγα μια φορά μεσημέρι να φάω μόνος μου, αρκετά νωρίς (περίπου 1) χωρίς κόσμο στα εσωτερικά τραπέζια. Ο κατά τα άλλα ευγενικός σερβιτόρος , λίγο αφού πήρε την παραγγελία μου, με ρώτησε "να σας βγάλουμε ένα τσιπουράκι όσο περιμένετε το φαγητό;" ειπωμένο με κάπως αόριστο τρόπο που παρέπεμπε σε κέρασμα - ενώ δεν ήταν. Μου φάνηκε φάουλ και κουτοπονηριά. Ίσως να είμαι καχύποπτος, και να ήταν αθώα miscommunication, αλλά με ξενέρωσε.
Smirnoff
στο κατάστημα διαχείριση ταβερνοχώρου Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Τί θα λέγατε να προστίθετο ο νομός στα συνοπτικά στοιχεία κάθε μαγαζιού στις πρόσφατες φωτογραφίες? Νομίζω υπάρχει ο χώρος (θα μπορούσε να μπει σε μια παρένθεση δίπλα στο όνομα του μαγαζιού) και θα ήταν πολύ χρήσιμο.
Smirnoff
στο κατάστημα Σουβλατζίδικο Ψητοπωλείο, Γρηγορίου Λαμπράκη 121Α, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Παραγγελία μέσω ιστοσελίδας. Τα σουβλάκια μέτρια και θα έλεγα "flat" ακριβώς όπως τα περιέγραψε ο Ragionie. Λείπει το λιπάκι να τους δώσει έξτρα γεύση, για σουβλάκια γυράδικου θα ήταν απλώς ανεκτά, αλλά ως σουβλάκια εξειδικευμένου σουβλατζίδικου είναι κάτω απ'τον (ούτως ή άλλως χαμηλό) πήχυ της πόλης μας στο συγκεκριμένο έδεσμα. Οι τηγανητές πατάτες τις οποίες αναφέρουν ως χειροποίητες πάρα πολύ κακές, χοντροκομμένες, σχεδόν ωμές μέσα, με κακό λάδι να κυριαρχεί στην γεύση έξω. Απαράδεκτες. Αυτός και ο Τσομπάνος κερδίζουν την αμφίβολη και σπάνια διάκριση να έχω σκεφτεί σε χειροποίητη τηγανητή πατάτα "καλύτερα να τρωγα μακέιν"...
Smirnoff
στο κατάστημα Το Αιγυπτιακόν Ψητοπωλείο, Πέτρου Ράλλη 168, Νίκαια, Ν. Αττικής
Τραγική είναι η σύνοψη που δίνουν μόνοι τους, αν τέτοιας ποιότητας είναι ολόκληρο το βιβλίο, είναι ανάλογης βαρύτητας και σοβαρότητας με την υπόλοιπη αρθρογραφία της Lifo. To σουβλάκι έγινε για κόντρα στην πώληση της ... τυρόπιτας, στα παιδιά της Καλλιθέας ; Στον μαγικό φανταστικό κόσμο της Lifo, οι λαικοί άνθρωποι του 1950 είχαν λεφτά να προτιμήσουν σουβλάκι από τυρόπιτα - και οι τιμές τους συγκρίνονταν.
Smirnoff
στο κατάστημα Γατίδης Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Εγνατία 102 & Αγίας Σοφίας 43, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Jesus, είσαι θεούλης και ευλογία για όλους τους διαβητικούς/προδιαβητικούς ταβερνοχωρίτες. Οι κριτικές σου για ζαχαροπλαστεία με χαμηλού γλυκαιμικού θα βοηθήσουν κόσμο. Την ευλογία σου.
Smirnoff
στο κατάστημα Ο Τσομπάνος Ψητοπωλείο, Πέτρου Συνδίκα 48, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκιμή μετά από χρόνια, οι πατάτες είναι... επώδυνες πλέον. Να αλλάζουμε το λάδι και καμιά φορά. Πρώτη φορά πέταξα πατάτες όπως τις πήρα μερίδα.
Smirnoff
στο κατάστημα Κορυφή Ψητοπωλείο, Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 159, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχει πάρει πολύ μεγάλη κατηφόρα τον τελευταίο χρόνο. Το ντελίβερι μονίμως αργοπορημένο, περιμένεις ώρα και πάνω για παραγγελία στην ίδια περιοχή. Οι πατάτες προκατ κακές όπως ήταν από παλιά. Οι τιμές τραβούν την ανηφόρα, φτάσαμε 3,5 ευρώ το πιτόγυρο. Αλλά πλέον και οι ποσότητες μίκρυναν τόσο που τις βλέπεις και κλαις - ή γελάς, ανάλογα πόσο πεινούσες. Θυμίζουν αυτά τα κωμικά, παιδικά γεύματα του Σαββίκου. Από ποιότητα πάνω από μια φορά κρέατα κρύα, κάτι που δεν μου είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Αν συνεχίσουν έτσι δεν θα κρατήσουν. Με το παλιό σου όνομα απλά, δεν κρατάς τους πελάτες όταν τα φορτώνεις όλα στον κόκκορα.
Smirnoff
στο κατάστημα Ψητό μ' αλάτι! Ψητοπωλείο, Βούλγαρη 18, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ήταν να παραγγείλω και κοίταξα λίγο κριτικές google. Είδα αρκετά παράπονα για μεγάλη καθυστέρηση στο ντελίβερι (χωρίς απάντηση από το μαγαζί), αλλά μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε ένα άλλο παράπονο, που ο χρήστης έγραφε "δεν ήταν αυτό που περίμενα" και πήρε απάντηση από το μαγαζί : ότι είναι κακοπροαίρετος κι ότι η δυσφήμιση (!) διώκεται από το νόμο.

Μετά από αυτό αποφάσισα να μην παραγγείλω. Πού να μπλέκεις με δικηγόρους τώρα άμα δεν σ'άρεσε ένα κοντοσούβλι.
Smirnoff
στο κατάστημα Κουλιγκά Ψητοπωλείο, Βοσπόρου 13 & Επταλόφου 49, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πλέον στα 9,9 έχει κοτόπουλο σούβλας oλόκληρο (όχι ιδιαίτερα μεγάλο), χωρίς κανένα συνοδευτικό (ούτε πατάτες, ούτε ψωμάκι ούτε πίτες). Για κεφαλοτύρι 40 λεπτά έξτρα.

Παλιότερα είχα πάρει και μου άρεσε. Αυτό που μου έφεραν σήμερα ήταν απαίσιο. Δεν ξέρω πώς το κατάφεραν, αλλά η πέτσα δεν ήταν καθόλου ξεροψημένη ούτε τραγανιστή, ούτε καν είχε πάρει καλά καλά χρώμα, και ταυτόχρονα το ψαχνό στο εσωτερικό ήταν ΘΕΟΣΤΕΓΝΟ. Ήταν τόσο στεγνό που δεν μπορούσα να καταπιώ κάποια κομμάτια.

Ένα θερμόμετρο να έβαζες μέσα θα έβλεπες ότι αυτό το πράγμα ήταν για πέταμα, όχι για παράδοση σε πελάτη. Δεν στέλνεις κοτόπουλο που έχει χάσει όλα τα ζουμιά του σε βαθμό να μην καταπίνεται. Ίσως τον πέτυχα σε κακή μέρα, δεν ξέρω τί να πω, αλλά με 10,5 για ένα κοτόπουλο σούβλας, δεν σκοπεύω να ξαναδοκιμάσω.
Smirnoff
στο κατάστημα διαχείριση ταβερνοχώρου Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
To σχόλιο για το Καλά Καθούμενα (παρότι σημειωτέον δεν συμπαθώ το μαγαζί) είναι τελείως ακατάλληλο, κουτσομπολίστικο και ανούσιο, κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι για σβήσιμο άμεσα χωρίς καν επεξήγηση σ'αυτόν που το έγραψε.

Στο δεύτερο σχόλιο προσωπικά θα ζητούσα από τον σχολιαστή να αφαιρέσει τους χαρακτηρισμούς τύπου κλέφτες, απατεώνες, και θα ανεχόμουν την περιγραφή του περιστατικού υπερχρέωσης pro tempore. Αν έβλεπα ότι ο λογαριασμός είναι εντελώς ανενεργός για μήνες-χρόνο , δεν έκανε καμιά άλλη κριτική, και μοιάζει να δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να κράξει ένα μαγαζί, μπορεί μετά από ένα χρόνο να το έσβηνα εξ ολοκλήρου.

Ξέρω ότι είναι λίγο αυθαίρετο το κριτήριό μου για το δεύτερο σχόλιο, αλλά νομίζω είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Μπορεί να κάνω λάθος.
Smirnoff
στο κατάστημα Ηρακλής [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Πέτρου Συνδίκα 32, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Σας εύχομαι να πάνε όλα καλά, οι πελάτες σας θα είμαστε εδώ κι αργότερα, καλή επάνοδο και υγεία.
Smirnoff
στο κατάστημα σαββίκος [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Γρηγορίου Λαμπράκη 131, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Το μέγεθος στα σάντουιτς είναι για κλάματα, ενώ η τιμή είναι στα ύψη. 4-5 πατάτες και κρέας που μου φάνηκε γύρω στα 70 γραμμάρια , δεν φτάνει να χορτάσει ούτε μικρό παιδί. Κατοχικές μερίδες. Ούτε κατά διάνοια ξανά.
Smirnoff
στο κατάστημα Polis Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Μαρασλή 55, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Με την ίδια διεύθυνση εμφανίζεται κατάστημα "Food Lover" στη γνωστή ιστοσελίδα παραγγελιών. Τα μαγαζιά των Σταγκίδηδων συνηθίζουν να αλλάζουν επωνυμία, οπότε υποθέτω είναι ίδια ιδιοκτησία, αλλαγή προφίλ (ή και προσθήκη παράλληλου προφίλ απλά για λόγους ιντερνετ μαρκετινγκ).
Smirnoff
στο κατάστημα Ο τρελός Αυστραλός Ξένο, Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 10, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Έβαλε ντελίβερι μέσω της ιστοσελίδας παραγγελιών του delivery.gr με ελάχιστη χρέωση τα 30 ευρώ. Βέβαια σε παράδοση κατ'οίκον θα χάνεις την χαρά να σε βρίσει, αλλά ίσως να έχει κανονίσει να σε φτύνουν οι ντελιβεράδες ή τίποτα τέτοιο. Χαχα (με διασκεδάζω).
Smirnoff
στο κατάστημα γαστρονομικός οδηγός επιβίωσης κοροναϊού Θεσσαλονίκης [νεκροταφείο] Λοιπά, Μένουμε σπίτι, Ν. Θεσσαλονίκης
Σημειώστε ότι στο ντελίβερι απαγορεύεται η... παραγγελία αλκοόλ (για ανεξήγητους σε μένα λόγους, αλλά ας μην το συζητήσουμε εδώ), οπότε μην παραγγείλετε μετά τις 12 μαζί με το φαγητό καμιά μπύρα ή ρετσίνα, δεν θα την παραλάβετε και θα περιμένετε να σας τα επιστρέψει το efood ή το box στην κάρτα .
Smirnoff
στο κατάστημα Λαϊκόν Ψητοπωλείο, Πολυτεχνείου 24, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δηλαδή είναι δείγμα "λαϊκότητας" ένα μαγαζί φίσκα να φοροδιαφεύγει και να μην κόβει αποδείξεις, στα πλαίσια του οποίου είναι και η άρνηση της κάρτας;
Smirnoff
στο κατάστημα Ο Γύρος της Αριστοτέλους Γυράδικο, Αριστοτέλους 24, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
3,5 γύρος σε πίτα, 4 (!) στην (μισή) λαγάνα , 30 λεπτά έξτρα η αλοιφή. Έφτασαν να στέλνουν στη Μπότσαρη για να καλύψουν τις χαμένες πωλήσεις από τις παλαβές τιμές τους.

Άμα συνεχίσουν έτσι, τους βλέπω να ντελιβεράρουν και Βέροια.
Smirnoff
στο κατάστημα Καμένη Γωνιά Μαγειρείο, Βασιλίσσης Όλγας 72, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ίσως είμαι "καλομαθημένος" από τα μαγειρεία του ιστορικού κέντρου- της αγίου δημητρίου/κασσάνδρου, αλλά πήγα 3-4 φορές και απογοητεύθηκα όλες. Μικρούλικες μη χορταστικές μερίδες, για τις οποίες οι τιμές είναι τσιμπημένες-ακριβές, μετριότατα πράγματα από γεύση, αδιάφορο σέρβις. Περίμενα κάτι σαν Οδυσσέα/Εδεσσαϊκό, αλλά δεν υπάρχει καμία σύγκριση, ούτε βρίσκω λόγο να ξαναπάω μετά από τις -αρκετές- ευκαιρίες που έδωσα. Οικονομικό πάντως δεν το λες με τις μερίδες που δίνει. Δεν χορταίνεις.
Smirnoff
στο κατάστημα Clochard [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Προξένου Κορομηλά 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Απορία προς γνώστες (πείτε την "ηθικολογική" ή "ιδεολογική", δεν με πειράζει). Να ονοματίζεις το ακριβό σου gourmet εστιατόριο κλοσάρ είναι κάποιου είδους μεταμοντέρνο χιούμορ; Και σε βάρος ποιού; Περιμένω την "soup kitchen" με σαλάτες των 30 ευρώ.
Smirnoff
στο κατάστημα Η Θράκα Ψητοπωλείο, Μάρκου Μπότσαρη 80, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
H τιμή πήγε 2,25. Ακόμα αξίζει τα λεφτά του, αρκεί να μην έχουμε (τουλάχιστον όχι σύντομα) κι άλλες αυξήσεις. Η ποσότητα είναι Αθηναϊκού (δεν το λέω ως κριτική) οπότε και η τιμή πρέπει να συμβαδίζει. Στα 2,25 είναι καλό.
Smirnoff
στο κατάστημα Grill Kiritsis [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Δελφών 104, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έκλεισε κάποια στιγμή μέσα στο 2019.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Smirnoff
στο κατάστημα Το Κοκοράκι Ψητοπωλείο, Μάρκου Μπότσαρη 105, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω παραγγείλει τρεις φορές ως τώρα. Ένα χοιρινό ριγανάτο, νοστιμότατο, σχετικά καλές πατάτες, καλούτσικη και η παντσέτα. Η τρίτη μου παραγγελία, κοτομπουκιές, ήταν το πιο απαίσιο πιάτο κοτομπουκιές που δοκίμασα ποτέ μου. Πανιασμένες, καθόλου τραγανές, άνοστες και κακές. Έμοιαζαν σε γεύση με κακοτηγανισμένη κοτομπουκιά κατάψυξης σουπερμαρκετ (και μάλλον ήταν, καθώς φαινόταν σα να βγήκαν από το ίδιο καλούπι όλες). Πολύ απογοητευτικό να μην μπορείς να κάνεις ένα απλό πιάτο όσο καλά το κάνουν... τα γκούντυς, και μάλιστα σαν εξειδικευμένο μαγαζί. Θα του δώσω κι άλλη ευκαιρία, λόγω των προηγούμενων καλών εμπειριών, αλλά δεν πλησιάζω ξανά τα πανέ του.
Smirnoff
στο κατάστημα Θεϊκόν [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Αγγελάκη 10, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεν θα είναι ο τελευταίος. Τα σουπερμάρκετ πέρασαν την μείωση ΦΠΑ στους καταναλωτές την στιγμή που οι ψητοπώλες όχι απλώς δεν την πέρασαν, αλλά αύξησαν και τις τιμές από πάνω. Αποτέλεσμα είναι να έχουμε την μεγαλύτερη χρηματική απόκλιση φαγητού στο σπίτι από βρώμικο που υπήρξε ποτέ, τα τελευταία χρόνια. Θα πάρουν σειρά πολλοί ακόμα, όσο δεν βάζουν μυαλό.
Smirnoff
στο κατάστημα Chef [νεκροταφείο] Γυράδικο, Βασιλίσσης Όλγας 107, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
3,5 ευρώ ο γύρος με "αλοιφή" και 3.2 ο απλός σε πίτα. Γεύση γύρου η ίδια τυποποιημένη που θα βρεις σε κάθε μαγαζί, πατάτες κακές προκάτ, ποσότητα η συνηθισμένη, για μετακύληση του μειωμένου φπα στον καταναλωτή ούτε λόγος, κίνητρο να ξαναπάω... όχι.
Smirnoff
στο κατάστημα ΑλατοΡίγανη Ψητοπωλείο, Βασιλίσσης Όλγας 177, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Τους πνίγανε οι φόροι κι αυτούς. Γι'αυτό όταν μειώθηκε στο μισό ο ΦΠΑ, όχι μόνο καρπώθηκαν εξολοκλήρου τη μείωση αλλά ανέβασαν και τις τιμές στα τυλιχτά από 10 ως 30 λεπτά, έτσι για να γουστάρουμε.
Smirnoff
στο κατάστημα Devido [νεκροταφείο] Γυράδικο, Βασιλίσσης Όλγας 213, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεν μετακύλησαν την μείωση του ΦΠΑ στους καταναλωτές, αλλά με τέτοιες τιμές ευκαιρίας τους το συγχωρνάμε. Μόλις 3,4 ευρώ το πιτόγυρο, τζάμπα πράμα. Με κουταλιά τζατζίκι 3,75. Φιλανθρωπία κάνουν οι άνθρωποι, πόσα να τους ζητήσουμε πια.
Smirnoff
στο κατάστημα Τηγανιές & Σχάρες Ταβέρνα, Λύσανδρου Καυταντζόγλου 12, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεν μετακύλησαν την μείωση ΦΠΑ στους καταναλωτές, αλλά μάλλον μετακύλησαν την πυρκαγιά. Από 4,9 ευρώ με ΦΠΑ 24%, στα 6,4 ευρώ με τον μισό ΦΠΑ, το (πρώην;) δημοφιλές "μενού 1" τους.
Smirnoff
στο κατάστημα Ο Τσομπάνος Ψητοπωλείο, Πέτρου Συνδίκα 48, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεύτερη αύξηση τιμής από τα 3 ευρώ στα 3,3 ευρώ, αμέσως μετά την ΜΕΙΩΣΗ του φπα. Προκλητικοί και δεν θα σας ανταμείψουμε...
Smirnoff
στο κατάστημα Ο τρελός Αυστραλός Ξένο, Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 10, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Απ'ότι κατάλαβα άμα έχει κέφια σε καλωσορίζει, αν δεν έχει σου φέρεται σαν σκουπίδι, και κάποιοι κάνουν αγώνα να ... κερδίσουν την συμπάθειά του λες και τους φιλεύει τζάμπα. Περίεργο μαγαζί.

ΥΓ: Lazialo ως λαός δεν είμαστε τίποτα, γιατί καθένας έχει την ευθύνη των συμπεριφορών που ανταμείβει και δεν εκπροσωπεί τους υπόλοιπούς μας.
Smirnoff
στο κατάστημα Οδός Μερακλή [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Πλατεία Δημοκρατίας 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Καταγγελία για νέα εργοδοτική επίθεση σε διανομέα

Επίθεση από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού του μαγαζιού όπου εργαζόταν δέχθηκε ένας διανομέας, που εκτός αυτού εργαζόταν υποασφαλισμένος, με δικό του μηχανάκι και βενζίνες, όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης φέρεται να απείλησε τον διανομέα ότι «θα τον θάψει» και θα «τον βρούνε νεκρό σε χαντάκι».

https://www.thepressproject.gr/article/138437/Kataggelia-gia-nea-ergodotiki-epithesi-se-dianomea
Smirnoff
στο κατάστημα Μαφιόζο [νεκροταφείο] Πιτσαρία, Ελευθερίου Βενιζέλου 84, Αμπελόκηποι, Ν. Θεσσαλονίκης
https://www.thepressproject.gr/article/136843/Fulakisi-3-eton-me-anastoli-ston-ergodoti-pou-ksulokopise-ntelibera-video

Είναι αλήθεια αυτό που σωστά χαρακτήρισαν ΖΟΦΟ οι προηγούμενοι σχολιαστές. Και με δικαστική καταδική.
Smirnoff
στο κατάστημα Μύρισε Πίτα [νεκροταφείο] Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Δελφών 97, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Καθαρό μαγαζί, παίζει ευγένεια και ωραίες σπιτικές γεύσεις στις πίτες (δοκίμασα πίτα με φέτα-πιπεριά και σπανακόπιτα, πολύ νόστιμες και οι δύο), αλλά οι τιμές ειναι υπερβολικά τσιμπημένες. Πρέπει ή να μεγαλώσουν τα κομμάτια ή να ρίξουν τις τιμές, με 2 ευρώ+ την πίτα δεν μπορεί να μένεις θέλοντας κι άλλο.
Smirnoff
στο κατάστημα Αφοί Σταγκίδη Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Χαλκιδικής 32 & Μάρκου Μπότσαρη 21, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Απόγευμα χειμώνα και η κατσαρίδα να κάνει βόλτες στο πίσω μέρος όπου πήγα για το δωρεάν μπουκαλάκι νερό που δίνουν με τον καφέ. Οι κατσαρίδες είναι ενεργές το καλοκαίρι και τη νύχτα, όχι στο καταχείμωνο μέσα στην ημέρα... εκτός αν παίζει υπερπληθυσμός. Πάντως το νεράκι ήταν καλό, γάργαρο, εμφιαλωμένο. Τον καφέ τον πέταξα.
Smirnoff
στο κατάστημα Grill Kiritsis [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Δελφών 104, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Εξαιρετικό κοτόπουλο μπούτι-κοντοσούβλι, πεντανόστιμο. Μέτριος-τυπικός ο γύρος του. Πατάτες προκατ, αλλά άνω του μέσου όρου συνήθως. Τιμές στο μέσο όρο της πόλης και της περιοχής. Αξίζει για τους φαν του κοτόπουλου.
Smirnoff
στο κατάστημα Η Γιαννούλα Ταβέρνα, Κασσάνδρου 50, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Κάθε χρόνο αυξήσεις. Οι τιμές ανέβηκαν μια ακόμα φορά. 6 ευρώ η χοιρινή μπριζόλα (2016 κόστιζε 5 ευρω, 2017 τσίμπησε στα 5,5), πάντα χωρίς καμιά γαρνιτούρα εκτός από μια κουταλιά μουστάρδα και μια κουταλιά πάπρικα.

Ανεβασμένες στα 2 ευρώ και οι πατάτες- που έγιναν και μικρότερη πλέον μερίδα.

Oυσιαστικά, καθώς πρέπει να αγοράσεις γαρνιτούρα (εκτός αν θέλεις να φας μπριζόλα ξεροσφύρι) η τιμή καθίσταται ίδια και ακριβότερη από πολλές ταβέρνες, πλέον. Δυστυχώς δεν βλέπω πλέον το παλιό value for money, και χωρίς καν να μιλήσουμε για εποχές 2009, όταν χώριζε την γιαννούλα το χάος από τον ανταγωνισμό.
Smirnoff
στο κατάστημα Liratti Ψητοπωλείο, Χαλκιδικής 34, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πολύ καλό το κοτόπουλο μπούτι (μπαίνει και σε σάντουιτς) και ο κοτογύρος του, συνηθισμένος ο χοιρινός γύρος (όχι κακός αλλά τίποτα το ξεχωριστό). Επίσης εξαιρετικό κοτομπέικον. Οι ποσότητες μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες, αλλά ανεκτές. Το καλό σύνολο χαλάνε μόνο -λιγάκι- οι χοντρές προτηγανισμένες πατάτες.

Να σημειωθεί ότι αντί να δίνουν το (ληστρικό κατά τη γνώμη μου) 12% στο μονοπώλιο online παραγγελιών της γερμανικής "delivery hero" που έχει εξαγοράσει όλα τα σχετικά sites (efood, deliveras, clickdelivery), έστησαν δική τους ιστοσελίδα παραγγελιών μέσω ιντερνετ και δίνουν 10% έκπτωση στον πελάτη για παραγγελίες από αυτήν.