Προφίλ του χρήστη varethika ton prologo

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μέλος από 22/09/2009
Έγινε μέλος με πρόσκληση από τον χρήστη ταβερνοαλάνι
Περισσότερα στοιχεία προσεχώς :-)

Εικόνες (746)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Φρέσκα μακαρόνια με λεμόνι (μέτριο)
[εικόνα]
Σνίτσελ μοσχαρίσιο με πατατοσαλάτα και πίκλες (καταπληκτικό)
[εικόνα]
Χριστόψαρο σχάρα με κανθαρέλες
[εικόνα]
Ασκολύμπροι στο τηγάνι (έπος)
[εικόνα]
Ζουμί από βοδινό με ταρτάρ καραβίδας και μια χούφτα σιμιγδάλι (σούπερ πιάτο)
[εικόνα]
Πίτα ζέστη στα κάρβουνα με ταραμά (εξαιρετική)
[εικόνα]
Παλαμίδα ωμή (δεν ήταν αυτή η μερίδα είχαμε ήδη φάει)
[εικόνα]
Πέρφεκτ σουβλάκι
[εικόνα]
Μπαρμπούνι, beurre blanc πορτοκαλιού και ντούγια (απίθανο)
[εικόνα]
Cherry clafoutis (super)
[εικόνα]
Βάσκικο cheese cake με χαβιάρι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Celery root on charcoal, avgolemono sauce, truffle (πολύ καλό)
[εικόνα]
[εικόνα]
Προζυμένιο ψωμί με ελιές και βούτυρο
[εικόνα]
[εικόνα]
Χώρος
[εικόνα]
Μέρος της κάβας
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Τάρτα συκο
[εικόνα]
Μαλακό μπισκότο με χειροποίητη πραλίνα
[εικόνα]
Καραμελωμένο γάλα, παγωτό γάλα και μέλι (άρρωστο)
[εικόνα]
Κόκκορας με μακαρόνια
[εικόνα]
Φασολάκια σχάρας
[εικόνα]
[εικόνα]
Ταραμάς
[εικόνα]
Welcome αγγουράκι με κεφίρ
[εικόνα]
Επιδόρπιο με λευκή σοκολάτα και μάνγκο
[εικόνα]
Ριγανάδα με μαριναρισμένο γαύρο
[εικόνα]
Dirty avo (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Γαλακτομπούρεκο στο ξυλόφουρνο (μπράβο τους)

Σχόλια (542)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
varethika ton prologo (πριν από 3 μέρες και 11 ώρες)
στο κατάστημα Πειρασμός Ψητοπωλείο, Χαλκοκονδύλη 12, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
@tsimp @meraklis
Έχω ψηθεί
Είναι οπεν η φάση να σκασουμε ;
Περιγράψατε μας λίγο τι να περιμένουμε
varethika ton prologo (πριν από 4 μέρες και 19 ώρες)
στο κατάστημα Λινού Σουμπάσης & Σία Εστιατόριο, Καλαμίδα 9 & Μελανθίου 2, Ψυρρή, Αθήνα, Ν. Αττικής
Νεότερη επίσκεψη πριν λίγες μέρες ,
Έτυχε να είναι εκεί ο σεφ Λουκας Μαιλερ (είχαμε ξαναφάει από τα χέρια του στα Ριζά στην Λήμνο)
βρήκα το φαγητο καλύτερο από ποτέ, ιδιαίτερα νόστιμο, εμπνευσμένο, απλό και κατανοητό ελληνικό φαγητό.
Το μενού περιλάμβανε πιάτα όπως
κακαβιά (ψαρόσουπα) με χριστόψαρο,
ζωμό βοδινού από κόκκαλα με ταρτάρ καραβιδας και χειροποίητο σιμιγδάλι (όχι γλυκό ουδέτερο)
χριστόψαρο στα κάρβουνα με μανιτάρια κανθαρέλες,
ωμή Παλαμίδα με ελαιόλαδο και λεμόνι.
Εκπληκτικά φαγητά σε όλα τα επίπεδα, εξαιρετικά επιδόρπια και φυσικά "οργανικά" κρασιά που ταιριάζουν τέλεια με το φαγητό.
Αυτή την φορά οι τιμές μου φάνηκαν ΟΚ
Πήραμε το δικό τους housewine που ήταν μια χαρά όποτε 45 ευρώ το ατομο με πολύ φαγητο ήταν παραπάνω από δίκαιο
varethika ton prologo (πριν από 6 μέρες)
στο κατάστημα Ο Κώστας [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Πεντέλης 5, Σύνταγμα, Αθήνα, Ν. Αττικής
Τελευταία βάρδια του Κώστας/Σύνταγμα, στην κάθετη της Μητροπόλεως, Πεντέλης ένα μυθικό σουβλατζίδικο που σερβίρει μάλλον το αγαπημένο μου σουβλάκι στην Αθήνα το οποίο δεν είναι ούτε junk food ούτε fast food
Εκαντονταδες άτομα στην ούρα (πολλοι ντόπιοι από τα γύρω γραφεία και τουρίστες περιμένουν να φάν , το τελειο σουβλάκι χωρίς ίχνος λίπους τυλιγμενο σε άλαδωτη τραγανή πίτα με την σωστή ποσότητα σε γιαούρτι, κρεμμύδι μαϊντανό ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και φυσικό καυτερό κόκκινο πιπέρι
(Μόλις τελειώνουν οι 4-5 μπουκιές πάντα σκέφτομαι ότι έπρεπε να πάρω 2 )
Σημαντικό : από την Δευτέρα 4/12 μετακομίζει Φιλλεληνων 7
varethika ton prologo (πριν από 12 μέρες και 11 ώρες)
στο κατάστημα Tost Special Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Λεωνίδα Παρασκευόπουλου 12, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
varethika ton prologo (πριν από 12 μέρες και 13 ώρες)
στο κατάστημα Country Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Προξένου Κορομηλά 13, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μάθαμε ότι ο bakery ήταν υπεύθυνος παραγωγής στο 72H όποτε δοκιμάστηκε …πολύ καλό το sourdough ωραίο το κρουασαν βουτυρο(lamination inside )και νόστιμα και ισορροπημένα τα μελομακάρονα
Μπηκε εύκολα στην λιστα των σοβαρών bakery του κέντρου
varethika ton prologo (πριν από 12 μέρες και 21 ώρες)
στο κατάστημα Salonica Restaurant Εστιατόριο, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Degustation μενού μέτα από συννενόηση με τον chef Σωτήρη Ευαγγελου (χωρίς να ξέρουμε τι θα μας φέρει )
Σερβιρίστηκε ,καρπάτσιο ψαριού ,στρείδια σε πάγο ,χτένια γκρατινε,μπαρμπούνι ψητό με σαλτσα Beurre blanc & ντουγια ,γλώσσα με μπέικον σε βούτυρο ,φιλέτο πάπιας με πορτοκαλί και στο τέλος παιδάκια με φρέσκες τηγανητές πατάτες και φυσικά 2-3 επιδόρπια …το φαγητό και το σέρβις ακόμα μια φορά ήταν εξαιρετικό ένα από τα καλύτερα μαγαζί της πόλης
Το μενού με το κρασί μαζί βγήκε 90/ατομο
Προτιμω να τρώω τόσο καλά σε αυτή την τιμή και να κόβω μια από τις 2 εξόδους της εβδομάδας
varethika ton prologo (πριν από 15 μέρες και 12 ώρες)
στο κατάστημα Οξός Μεζεδοπωλείο, Μανδράκι, Νίσυρος, Ν. Δωδεκανήσου
Οι μπουκουνιες ήταν σκληρές και για να γλιστρήσουν ζήτησα αν έχουν να μας φέρουν μια πάπρικα (εννοούσα αλοιφή ) αλλά μου έφεραν σκονη παπρικας,από τοτε διευκρινίζω τι ζητάω
varethika ton prologo (πριν από 18 μέρες και 20 ώρες)
στο κατάστημα Gallina Εστιατόριο, Φαλήρου 59 & Μάρκου Μπότσαρη 49, Κουκάκι, Αθήνα, Ν. Αττικής
Ένα από τα 3-4 καινούργια εστιατόρια που έχουν hype αυτό το φθινόπωρο στην Αθήνα και δυσκολεύεσαι να βρεις τραπεζι.

Υπεύθυνο είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο LOT και το στούντιο Objects of Common Interest Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδας Τραμπούκης, που θριαμβεύουν στη Νέα Υόρκη, αλλά ταυτόχρονα δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα,όποτε ένα εντυπωσιακό φωτιστικό, τα μαρμάρινα τραπέζια, οι signature καρέκλες Philip με μαξιλάρια σαν από τζελ (κόστισαν περίπου 1200 ευρώ /μια) η μπάρα και η ανοιχτή κουζίνα δίνουν το στίγμα ενός εστιατορίου που επενδύει πολύ στην ατμόσφαιρα και στο design, αλλά όχι εις βάρος της κουζίνας.

Μαγειρικά το μενού έχει δημιουργησει ο Παύλος Κυριάκης (ένα Michellin στο Zillers) με τον στενό του συνεργάτη Χρήστο Χίττο και την Cæcilia-Sophia Stamatis (που ήρθε από το διάστερο Kadeau στη Κοπεγχάγη) θα το έλεγα γαλλικό με Nordic επιρροές.

Τα ψωμιά πολύ καλά ,το ταρτάρ με wagyu, γαρίδες, χαβιάρι και ένα τρομερό brioche ζυμωμένο με καμμένα λαχανικά εξαιρετικό ,το ολόκληρο ψητό κοτοπουλο σούβλας με την φρέσκια τρούφα και την υπέροχη σαλτσα Beurre blanc συνοδεία sushi rice ήταν ωραία ιδέα για να το μοιραστεί η παρέα. Μας εντυπωσίασε επίσης η ψητή σελινοριζα στα κάρβουνα με σαλτσα αυγολέμονο και τρούφα. Τα γλυκά εξαιρετικά τόσο το βασκικό cheese cake με χαβιάρι (ναι ταιριάζει) όσο και το cherry clafoutis που συνοδευόταν με παγωτό.

Εκεί που πρέπει να γράψω ολόκληρη παράγραφο είναι τα κρασια ένας από τους πληρέστερους καταλόγους κρασιών που εχω δει σε ελληνικό εστιατοριο …από μεγάλα γαλλικά κρασια Grand Cru ,μέχρι Γεωργιανά διαμάντια και φυσικά τις καλύτερες επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα (βρίσκεις κρασια από 35 ευρώ μέχρι χιλιάδες ευρώ). Την λίστα για τα κρασια εχει φτιάξει ο Γιάννης Γκουγκουτουδης (Moby dick or the whale ) ο οποίος είναι και ο somellier στο Gallina κάθε ΠΣΚ αν του πειτε το μπατζετ που διαθέτετε θα σας βοηθήσει με πολυ καλές επιλογές κρασιού.

Τελειώνοντας το μαγαζί μου άρεσε πολυ η ατμόσφαιρα ,η μουσική και το φαγητό θα ξαναπηγαινα άνετα και το προτείνω
varethika ton prologo (πριν από 22 μέρες και 14 ώρες)
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Έδωσα ωραιο θέμα παντως προβοκατόρικο

@tavernoalani Πάντως βάσει της περιγραφής σου, το seating προκύπτει από επιθυμία μεγιστοποίησης κερδών γιατί πλέον μερικά μαγαζιά είναι τόσο γεμάτα που τους παίρνει, και όχι από ανάγκη επιβίωσης όπως επέλεξε να το παρουσιάσει η lifo

ανάλογα με το μαγαζι, σε αυτό που λέει η Δεληγιαννη έχει κάπου δίκιο αλλά στα περισσότερα βλέπω προσπάθεια για μεγιστοποίηση του κέρδους
varethika ton prologo (πριν από 22 μέρες και 17 ώρες)
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Κι εγώ διαφωνώ φυσικά σαν καταναλωτής με το seating είναι το τέλειο ξενέρωμα
Αλλά η αγορά δείχνει τον δρόμο, η Αθήνα μπορεί και τα κάνει γιατί έχει πια 12μηνο τουρισμό και τα καλά μαγαζιά του κέντρου είναι συνεχώς γεμάτα (ανεξαρτήτως αν είναι Δευτέρα η Παρασκευή)
Για Θεσσαλονίκη δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο
varethika ton prologo (πριν από 22 μέρες και 20 ώρες)
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
varethika ton prologo (πριν από 23 μέρες και 11 ώρες)
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
@ragione ανακαίνιση
varethika ton prologo (πριν από 23 μέρες και 13 ώρες)
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
@rat pack χθες σε ανακοίνωση του οδηγού για την Τουρκία (προστέθηκαν περιοχές Σμύρνη και Μποντρούμ) από τα περσινά που ήταν κάτω από 3Ο ,μπήκαν απο χθες στον οδηγό συνολικά 103 εστιατόρια
varethika ton prologo (πριν από 23 μέρες και 21 ώρες)
στο κατάστημα Σεϋχέλλες [νεκροταφείο] Μεζεδοπωλείο, Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, Αθήνα, Ν. Αττικής
Σεϋχέλλες θα ξανανοίξουν σύντομα στον ίδιο χώρο με νέα ιδιοκτησία δεν νομίζω ότι θα κρατήσουν το ίδιο όνομα
Παντως θα ξανά ανοίξει σύντομα
varethika ton prologo (πριν από 26 μέρες και 9 ώρες)
στο κατάστημα Dacristo Bar-Restaurant, Παλαιών Πατρών Γερμανού 13-15, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Γενικά να πω την αμαρτία μου το σνομπάρα αλλά σε μια πρώτη αναγνωριστική βόλτα έμεινα ικανοποιημένος
Short ribs με πουρέ σούπερ, rib eye bland Angus επίσης (τους ξέφυγε λίγο στο ψήσιμο) εξαιρετικό το waguy smash burger
Σαλάτες κλπ μέτριες. Κρασια μεγάλη ποικιλία (κυριως international) σε νορμαλ τιμές
Θα ξαναπηγαινα άνετα για την τοποθεσία, αλλά φάγαμε και μια χαρά (40/ατομο με κρασί)
varethika ton prologo (πριν από 27 μέρες και 12 ώρες)
στο κατάστημα Senol Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Παλαιών Πατρών Γερμανού 23, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πόλυ Καλη προσπάθεια στο κομμάτι της ζύμης κρουαααν (μιλάμε για πολύ δύσκολο σπορ που παίζουν πολλά θέματα ρόλο για να βγει σωστά η ζυμη ) στο θέμα των γεμίσεων είμαι απογοητευμένος (έτοιμες πραλινες πχ φυστίκι ,πραλίνα λευκής <<σοκολάτας >> και αλλά καταλαβαίνω ότι έτσι ειναι η αγορά αλλά όχι για μένα ,υπερβολική ζάχαρη και δείχνει ετοιματζιδικο
varethika ton prologo (πριν από 27 μέρες και 22 ώρες)
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
@dokimastis
Επιβεβαιωμενα Έφαγε pelosof μεσημέρι και Trizoni το βράδυ
varethika ton prologo (πριν από 27 μέρες και 22 ώρες)
στο κατάστημα Maestranza Εστιατόριο, Πτολεμαίων 29Β, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Το μέρος ατμόσφαιρα είναι πολύ ωραία ,τα παιδιά που το τρέχουν γελαστοί μια χαρά ..νομίζω όμως ότι αν μιλάμε για ένα εστιατοριο (με αντιστοιχες τιμες και όχι ταβέρνα) λείπει κάποιος chef..στα πιάτα λειπουν τα στησίματα, λειπουν οι εντάσεις στις σαλτσες, όλα τα συνοδευτικά είναι μέτρια, πρεπει επισης καποιος να φτιάξει 2 ωραία γλυκά
Δεν θα ήμουν καθόλου αυστηρός αν μιλούσαμε για μια ταβέρνα όπως το άλλο concept τους το Εβορα αλλά εδώ λένε ότι είναι εστιατοριο …νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν βρει ακόμα τα πατήματα τους και δεν έχουν τόσο κόσμο
varethika ton prologo (πριν από 27 μέρες και 22 ώρες)
στο κατάστημα Extravaganza Εστιατόριο, Πτολεμαίων 29Α & Αμβροσίου 8, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Σε πρόσφατη επίσκεψη το φαγητό είναι σε πολύ καλό επίπεδο
Εκτιμώ ότι έχουν κρατήσει το δικό τους στυλ μαγειρικά
Εκτιμώ επίσης τις λογικές τιμές (30-35 άτομα με κρασί )
(Τα γλυκά είναι μέτρια ,αν δεν το έχουν με το γλυκό δεν είναι κακό να πάρουν outsource ζαχαροπλάστη να τους φτιάξει 2 γλυκά,θα ολοκλήρωνε την ωραία γευστική εμπειρία για μένα )
varethika ton prologo (πριν από 28 μέρες και 12 ώρες)
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
@oberon pelosof ήταν κλειστό για ιδιωτική εκδήλωση και καλά
varethika ton prologo (πριν από 29 μέρες και 13 ώρες)
στο κατάστημα Μικράκι Μαγειρείο, Προξένου Κορομηλά 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Τα φαγητά είναι νόστιμα αν και δεν έχουν την "μυρωδιά" της λαμαρίνας του παλιού μαγειρείου, είναι λίγο πιο light χωρίς καρυκεύματα, μπαχαρικά κλπ
Συνήθως παίρνω safe επικογες με highlight μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας και άσπρο ρύζι (τα οποία τα πετυχαίνουν πάντα)
Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο και με εκνευρίζει είναι ότι το όλο μαγαζί <<τρέχει >> από σέρβις με την τσαχπίνα σερβιτόρα που λένε πιο κάτω (χαμογελαστή και σβέλτα) αλλά δυστυχώς δεν φθάνει... σε ώρες αιχμής βλέπω δίπλα αμάζευτα τραπεζια, αργοπορία στις παραγγελίες κλπ το αστείο είναι ότι πάντα είναι γεμάτοι αλλά δεν έχουν διάθεση να διορθώσουν αυτή την σοβαρή για μένα και για άλλους δυσλειτουργια
Το cheesecake που δίνουν στο τέλος εξαιρετικό
varethika ton prologo
στο κατάστημα Λινού Σουμπάσης & Σία Εστιατόριο, Καλαμίδα 9 & Μελανθίου 2, Ψυρρή, Αθήνα, Ν. Αττικής
Μέτα από ακόμα 1- 2 ακόμα επισκέψεις ομολογουμένως τρως πολύ καλά, άριστες πρώτες ύλες (κυρίως από Λήμνο φέρνουν ψάρια & όστρακα)
Οι τιμές ξέφυγαν κι άλλο
Όλα τα κυρίως έχουν 25 ευρώ και πάνω (μοσχαρίσια μαγουλα με μελιτζάνα 28,00 και χοιρινο καρέ με ψητή γλυκοπατάτα επίσης 28,00, σαλάτες γύρω ατα 13,00)
Για 2 άτομα με ένα μπουκάλι κρασί σύνολο γύρω στα 130 ευρώ …για μένα είναι πολλά κυρίως γιατί ο χώρος, η περιοχή, το σέρβις οι άβολες καρέκλες, μικρα τραπεζια κλπ δεν αντιστοιχούν στις παραπάνω χρεώσεις, από την αλλά το μαγαζί γεμίζει με 90% τουρίστες που μπορεί να τους φαίνεται και φθηνό σε σχέση με αυτά που πληρώνουν στην Νέα Υόρκη
varethika ton prologo
στο κατάστημα Taqueria Rodriguez [νεκροταφείο] Ξένο, Ερνέστου Εμπράρ 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Εχει κλείσει
varethika ton prologo
στο κατάστημα Çiya Kebap Ψητοπωλείο, Güneşli Bahçe Sk. 44, Kadiköy, İstanbul, [εξωτερικό]
@dokimastis έχει βγει ωραίο επεισόδια στο chefs table του Netflix για τον chef
varethika ton prologo
στο κατάστημα Μαύρη θάλασσα Ψαροταβέρνα, Νικολάου Πλαστήρα 3, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
@thess80 πάω συχνά στην Μαύρη θάλασσα όποτε ξέρω για τι ακριβώς πρόκειται ,έγραψα το σχόλιο για να τονίσω ότι έχει σημασία για μενα το loyalty που δείχνει μια επιχείρηση στους πελατες της όταν αλλάζει τιμές
Τελείως άκυρη η σύγκριση με τον γυρο αλλά αν θες να το ψάξεις κοστολογικά η τιμη του στα 5 ευρώ είναι δίκαια
varethika ton prologo
στο κατάστημα Μαύρη θάλασσα Ψαροταβέρνα, Νικολάου Πλαστήρα 3, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Χωριάτικη 14 ευρώ (ακρίβυνε η φέτα και το ελαιόλαδο)
Ψητή ντομάτα με φέτα 16 ευρώ αλλά το Ποικιλία με βραστά λαχανικά (Παντζάρι μπρόκολο χόρτα εποχής, πατάτα, καρότο & κολοκυθάκι) 14€ δεν καταπίνετε εύκολα
Θα ήθελα ένα βίντεο στο Tik tok να μας μιλήσουν για την κοστολόγηση και τα ποσοστά κέρδους
Και για να μην θεωρηθώ λαϊκιστής
Δεν θα σχολιαζα ποτέ την τιμή στο ψάρι (ο καθένας μπορεί να το χρεώνει όσο νομίζει, διαφέρουν οι εποχές, το είδος του ψαριού, από που ήρθε στο εστιατοριο κλπ) και ο πελατης να αποφασίζει αν είναι δίκαια η όχι η τιμή …αλλά 14 ευρώ για χόρτα και καρότα ειναι αλαζονεία
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
@rat pack @tavernoalani
Michelin Guide in Greece update
Πρέπει ο οδηγός Michelin να καλύψει ολόκληρη την χώρα από άκρη σε άκρη οτιδήποτε άλλο (πχ μόνο Σαντορίνη η μονό κάποια νησιά ) είναι φθηνό μερεμέτι.
Ο οδηγός Michelin από την λειτουργία του μέχρι σχεδόν το 2011 έβγαζε οδηγούς μόνο σε οποία πόλη η χώρα πίστευε ο ίδιος ότι υπάρχει γαστρονομικό και οικονομικό ενδιαφέρον (δηλαδή όπου θα είχε και απήχηση από τον κόσμο και συνήθως σε περιοχές με δυνατή οικονομία) και χωρίς καμία κρατική στήριξη.
Έτσι η Αθήνα ήταν μέσα στον οδηγό από το 1987 σε έναν οδηγό που λεγόταν και λέγεται ακόμα Main cities of Europe χωρίς καμία κρατική υποστήριξη.
Από το 2011 περίπου αυτό άλλαξε και έτσι έπειτα μετά από πολλές κρατικές πιέσεις από πολλές χώρες από όλον τον κόσμο ο οδηγός ξεκίνησε να εκδίδει οδηγούς και σε χώρες η πόλεις με κρατική ενίσχυση.
Με τον όρο ότι θα έμενε αμετάβλητος στις αποφάσεις του και την κριτική του για τα αστέρια και να συμφωνεί και ίδιος ότι βλέπει ενδιαφέρον στην εκάστοτε περιοχή .
Όπως είναι λογικό αυτό ξεκίνησε από την Ασία (Σιγκαπούρη , Χονγκ Κονγκ,Ταϋλάνδη κτλ) και συνέχισε σε ολόκληρη την Σκανδιναβία .
Όλα αυτά τα χρόνια πολλοί Έλληνες ιδιώτες έστελναν στην Michelin γιατί δεν έρχεται και σε άλλες περιοχές της χώρας μας με συνήθη απάντηση ότι δεν βλέπει να υπάρχει γαστρονομικό και οικονομικό ενδιαφέρον.
Το κράτος βέβαια κοιμόταν για την γαστρονομία της χώρας μας
Ώσπου από το 2018 πολλές χώρες γύρω μας και ανταγωνιστικές οι πιο πολλές στον τουρισμό μας πλήρωσαν μέσω κρατικής ενίσχυσης για να έχουν οδηγό Michelin.Κροατια σε όλη την χώρα πλέον,Τουρκία σε 3 μεγάλες περιοχές,Σλοβενία σε όλη την χώρα πλέον (πιστεύω οτι η γαστρονομία μας είναι 2 επίπεδα πάνω από αυτές της χώρες).
Έτσι και το ελληνικό κράτος πλήρωσε ένα ποσό αρκετά μεγάλο για να έχει οδηγό που θα λέγεται Αθήνα και θα είναι ξεχωριστός από τον οδηγό Main cities of Europe.Στην ουσία μια τρύπα γιατί στην Αθήνα ερχόταν έτσι και αλλιώς.
Απλώς τώρα με την κρατική χρηματοδότηση υπάρχει μια «πίεση» ώστε να εξετάσουν καλύτερα την πόλη.
Έτσι έχει η ιστορία .

Τώρα καθαρά η γνώμη μου.
Καλά κάνει το κράτος και δίνει αυτά τα λεφτά η τουριστική προβολή θα είναι πολύ μεγάλη και τα λεφτά αυτά θα γυρίσουν πίσω.
Αλλά ας δώσει λίγα χρήματα πιο πολλά σχεδόν
6 εκατομμύρια€ (τόσα γράφονται ότι είναι για άλλες χώρες που έχουν βγει στοιχεία )χρειάζονται και να έχουμε οδηγό Michelin σε όλη την χώρα.Τότε θα υπάρξει
εκτίναξη της εστίασης σε όλη την χώρα και ίσως κάποια μικρή αποκέντρωση.
Το μεγαλύτερο μέρος της γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο συνήθως είναι στην επαρχία και όχι σε πρωτεύουσες.
Μερικά παραδείγματα
Πορτογαλία 164 εστιατόρια 37 αστερατα
Κροατια 89 εστιατόρια 11 αστερατα
Σλοβενία 59 εστιατόρια 9 αστερατα
Ο οδηγός στην Ιταλία δεν είναι κρατικά χρηματοδοτούμενος από όσο γνωρίζω όποτε μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα μια σύμπραξη με ιδιωτικό τομέα (να δώσουν κάποια μεγάλα ξενοδοχεία από κοινού το μεγαλύτερο πόσο και να συμπληρώσει και ο κρατικός φορέας τα υπόλοιπα )
varethika ton prologo
στο κατάστημα Άκρα Εστιατόριο, Αμύντα 12, Παγκράτι, Αθήνα, Ν. Αττικής
Έχοντας πάντα μεγάλη εκτίμηση στην μαγειρική τοι Γιάννη Λουκακη επισκέφθηκαμε και την νέα αθηναϊκή του προσπάθεια το Άκρα ατο Παγκράτι

Πραγματικά χάρηκα γιατί είδα μια νεότερη αναβαθμισμένη version της Moύργας και της +τροφής η οποία αναβάθμιση στηρίζεται στις βάσεις και στην προσπάθεια όλων των προηγούμενων ετών …η αναβάθμιση έρχεται με την συμμετοχή στην ομάδα (και μετοχικά ) του κορυφαίου έλληνα ζαχαροπλάστη για το 2023 Σπύρου Πεδιαδιτακη (το ψωμι και το γλυκο στα άκρα είναι next level) επίσης φιλικό και επαγγελματικό είναι το service ,ο χώρος ειναι πολύ όμορφος με ανοιχτές φωτιές και ανοικτή κουζίνα παντού …Τα φαγητά ήταν επισης εξαιρετικά (πήραμε σχεδον όλο τον κατάλογο όμορφα εκτελεσμένο ,πρώτες ύλες κλασικά οργανικές
Ένα μπράβο στην ομάδα για την πολύ ωραία άφιξη στην Αθήνα
Για μένα είναι ήδη στα αγαπημένα και το προτείνω
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
@rat pack
Δεν νομίζω ότι τελικά είναι οικονομικό το θέμα
Στα 3000 εστιατόρια προσπαθούν να μην το άνοιξουν πολύ όποτε Ο οδηγός εκτός από τεράστιου εμπορικού μεγέθους χώρες
(Γαλλία, USA, UK, Japan) διαλέγει μια μόνο πόλη
Πχ Στην τεράστια Τουρκία με τρομερό φαγητό και πολεις εκατομμυρίων έχει σημεία μόνο από την Κωνσταντινούπολη
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
@toy @tavernoalani
Ο οδηγός εκτός από τεράστιου εμπορικού μεγέθους χώρες
(Γαλλία, USA, UK, Japan) διαλέγει μια μόνο πόλη
Πχ Στην τεράστια Τουρκία με τρομερό φαγητό και τοποθεσίες έχει σημεία μόνο από την Κωνσταντινούπολη
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Ο οδηγός υπάρχει στην Αθήνα από το 1987 ειδικά από φέτος θα βγει κανονική έκδοση η οποία πληρώθηκε από ΕΟΤ μονο για την Αττική (450Κ minimum -650k max per year) το γιατί επέλεξε το υπουργείο να πληρώσει για Αθήνα και όχι για Θεσ/νικη έχει να κάνει με το μέγεθος της πόλης ,τα εστιατόρια που υπάρχουν ήδη ,τον αριθμό τουριστών που επισκέπτονται την πόλη κλπ (όλοι οι αριθμοί ευνοούν την Αθήνα ). Είχα ρωτήσει κάποτε μια πολιτικό που συνδέεται με τον τουρισμό για την Θεσσαλονίκη (μαζί με Χαλκιδική ) και μου είδε απαντήσει ότι θα μπορούσε αν έβαζε χρήματα ο ξενοδοχειακός κλάδος ( Sani κλπ ) αν χρηματοδοτούσε ο ιδιωτικός τομέας θα ήταν πολύ πιο εύκολο
Από τα κρατικά λεφτά ανεπίσημα ξέρω ότι μετά την Αττική ο οδηγός θα πάει στα νησιά (περιφέρεια Αιγαίου )
Η Θεσσαλονικη θα χρειαζόταν τα Michelin αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί η πόλη στην καθημερινη λειτουργία ενός μαγαζιού να μπορεσει να αντέξει το κόστος και να υπάρχει κερδοφορία
85% των πελατών στα Michelin restaurants στην Αθήνα αφορά ξένους επσκεπτες & τουρίστες
Αλήθεια στην πόλη μας ποσά και ποια εστιατορια θα μπορούσαν να κερδίσουν αστερι ; (Αστέρι όχι bib gourmand ούτε recommendation!
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Παντως οι αναρτήσεις με τις κάρτες έχουν χαλάσει όλο το feed στις φωτό (αντι να βλέπουμε τις νεωτέρες φωτό που ανεβαίνουν βλέπουμε κάρτες που μάλιστα αφορούν και κλειστά μαγαζιά
varethika ton prologo
στο κατάστημα Ballarò [προσωρινά κλειστό] Εστιατόριο, Παύλου Μελά 37, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Είναι λίγο γιουχου η ιδιοκτησια και επειδή ασχολούνται και με χονδρική και εισαγωγή ιταλικών προιοντων και κρασιών
Δεν είμαι σίγουρος ότι θα το κλείσουν και θα φύγουν
Θα έχει πολλά επεισόδια το σήριαλ
varethika ton prologo
στο κατάστημα γλυκάνισος Ψαροταβέρνα, Μεγάλου Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Είχα να πάω χρόνο και εντυπωσιάστηκα πολύ θετικά

Εξαιρετικό φαγητό με κάποιες ιδέες που μπλέκουν την παράδοση με με πιο μοντέρνα μάτια (στιφάδο σκορπίνα με σπαγγέτι) τρομερό σέρβις, πολυάριθμο και καθόλου κουραστικό

Θα έλεγα από τα καλύτερα στην πόλη, τα πιάτα έρχονταν γρήγορα και ήταν ζεστα και ολόφρεσκα

Θετικότατη εντύπωση από τις τιμές (λογικές έως και φθηνές τιμές για την ποιότητα φαγητού & υπηρεσιών, μεγάλη ποικιλία στην wine list επίσης με πολυ καλές τιμές)

Εξαιρετικά επιδόρπια τεχνικά και γευστικά με 5,5 ευρώ το ένα (εχω πληρώσει επιδόρπιο Θεσσαλονίκη σε αντίστοιχο εστιατοριο από 9,5 ευρώ και Αθήνα 10 και πάνω)

Δυο σημεία δεν μου άρεσαν το κτψ καλαμαράκι (δεν θα το ξαναεπαιρνα) και μεγάλο χάλι οι μουσικές επιλογές. Ξεκινήσαμε με ινστρουμενταλ τύπου sting σε κρουαζιερόπλοιο και συνεχίσαμε με Κατσιμίχα, Χατζηγιάννη, Ρέμο κλπ όλα ήταν τελείως ασύνδετα με το φαγητό και τον χώρο ..μια σοβαρή επιχείρηση με τοσο προσωπικό, μπορεί να δούλευαν και 20 άτομα/βάρδια … ας προσλάβει έναν μουσικό επιμελητή να ταιριάξει τον χώρο και το ύφος του μαγαζιού με τις μουσικές επιλογές
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Αν το δούμε και καπως αντίστροφα παντως γενικά ο Έλληνας νομίζει ότι ανεβαζει και κατεβάζει κυβερνήσεις από το facebook ( από τον μικρόκοσμο των 500 δικών του φίλων και γνωστών )
Όπως είδαμε δεν ισχύει
Και επίσης νομίζει ότι πχ επειδή δεν τον κέρασαν γλυκό στην ταβέρνα και τους βάλει 3 αστέρια θα διαταραχθεί η ταμειακή ροη της ταβέρνας … (ούτε αυτό ισχύει )όπως ξέρουμε όλοι
οι 30 5 αστερες κριτικές στο google κοστίζουν 300 ευρώ
Άρα επειδή είμαι άρκετα χρόνια εδώ και σέβομαι πολύ τον ταβερνοχωρο πιο πολυ επηρεάζομαι από χρήστες που παρακολουθώ εδώ παρά οπό οτιδήποτε άλλο
Επειδή βλέπω και εδώ πολύ Viva hate
Μια συμβουλή προς παλιούς και νέους μύστες μην κρίνεται είτε θετικά είτε αρνητικά από την πρώτη επίσκεψη και εν θερμή δώστε μια δεύτερη ευκαιρία
varethika ton prologo
στο κατάστημα Pharaoh Εστιατόριο, Διονυσίου Σολωμού 54, Αθήνα, Ν. Αττικής
Τώρα που καταλάγιασε το hype σε πρόσφατη επίσκεψη έχω να παρατηρήσω τα εξής :
Το φαγητό είναι υπεροχο είναι πεντανόστιμο σίγουρα είναι το μαγείρεμα άρα ξύλα , το χέρι του Παπουτσάκη ,το ελαιόλαδο ,τα βιολογικά λαχανικά τα μυρωδικά που χρησιμοποιεί η όλα μαζί
Το γαλακτομπούρεκο είναι επικό
Το μαγαζί έιναι όμορφο με ιδιαίτερο στυλ που εντάσσεται υπέροχα στην ασχήμια της οδού Σολομού
Άντε να πω κ αρνητικό τσιμπημένες οι τιμές των κρασιών
Για 2 άτομα με μπουκάλι κρασί 100 ευρώ (αν έχει 5,30 ο κατεψυγμένος γυρος δεν με φάνηκαν ούτε πολλά ,ούτε λίγα )
varethika ton prologo
στο κατάστημα Το Ρίνι Μεζεδοπωλείο, Ρεθύμνου 8, Αθήνα, Ν. Αττικής
Τους τελευταιους μηνες έχω ακούσει από αρκετούς αξιόπιστους φίλους καλά λόγια για ποιότητα & τιμές
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
@rat pack να πω την αλήθεια μας τα εξήγησαν όλα σχετικά με τα ph του νερού και ήταν ενδιαφέροντα ,να σημειώσω ότι στο στάδιο του ψωμιού είχαν additional μια εξαιρετική λίστα από EVOO από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (πήραμε 4 διαφορετικά στην παρέα για να τσεκάρουμε διάφορες)
Αν βρω την λιστα ελαιολάδων θα την ανεβάσω στους καταλόγους
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
@tsimp
Έχει ξεφύγει αλλά το έβαλα γιατί είναι ενδιαφέρον η καρτα νερού είχαν στο τέλος μια ακόμα τρομερή καρτα με premium Τσαι και single origin καφέ (Geisha )
είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι η οικονομία γίνεται στο σπίτι όταν βγαίνω έξω ξεφεύγω όποτε πήραμε Voss
varethika ton prologo
στο κατάστημα Makris Εστιατόριο, Άστιγγος 10 & Ερμού 119, Μοναστηράκι, Αθήνα, Ν. Αττικής
Degustation menu 8 σταδίων στα 80 ευρώ και 13 σταδίων άρα 140 ευρώ υψηλότατου επιπέδου με οργανικές πρώτες ύλες (από δίκη τους φαρμα στην Κόρινθο κλπ) με θεα Παρθενώνα στο κέντρο της Αθήνας
Ο chef έχει δουλέψει σε σοβαρά μαγαζιά Λονδίνο όπως και στην Χύτρα όποτε θα κυνηγήσουν Michelin
Το φαγητό πέρα από όμορφο είναι και νόστιμο
Ανοίγει στις 18:30
Κυριακή και Δευτέρα είναι κλειστά
varethika ton prologo
στο κατάστημα Κύριος Μπαμπάτσικος Ψητοπωλείο, Αγορά "Μοδιάνο", Ερμού 24, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχει βάλει σουβλες ,δοκίμασα κοντοσουβλι με πίτα
Ήταν ωραίο το κρέας ,νόστιμη χειροποίητη πίτα ,πολύ καλές πατάτες γενικά Έμεινα πολύ ικανοποιημένος
…Για τις τιμές μου φάνηκε VFM
7 euro μαζί με Cola ήταν μια χαρά
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Ωραία η πασα φίλε @dokimastis
Το δομικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν μικροί μισθοί και όταν υπάρχει μεγάλη αύξηση πληθωρισμού και δαπανών (πχ ρεύμα κλπ ) δεν μπορεί να υπάρξει αντίστοιχα μια αύξηση μισθών ούτε φυσικά να "κόψουμε" χρήμα
Την κατάσταση εσωζε εδώ χρόνια το μαύρο χρήμα (πχ αδηλωτα εισοδήματα απο τουρισμό ,ενοικιαζόμενα κλπ)
Σαν καταναλωτής όλη αυτή η κατάσταση θα με επηρεάσει είμαι απο αυτούς που βγαίνω 3 φορές την εβδομάδα για φαγητά και ξοδεύω αρκετά χρήματα (χωρίς καν να υπολογίσω το delivery)
Αλλά αντικειμενικά και στα εστιατόρια υπάρχει πρόβλημα
Όταν ένας γυρος με σελφ σερβις έχει 5,30 ενα εστιατοριο /ταβέρνα που παρέχει service εχει αυξημένα έξοδα
Αν όντως εφαρμοστεί και η κάρτα εργασίας (δεν λυπάμαι κανέναν είμαι με τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους ξεκάθαρα) προβλέπω ότι τα μαγαζιά θα περιοριστούν καθημερινά σε μια βάρδια ειδικά Δευτέρα έως Πέμπτη
Ίσως είναι ευκαιρία για ένα ακόμα ξεκαθάρισμα στον κλάδο
Όποτε θα γίνουμε πιο επιλεκτικοί με τις εξόδους και θα μαγειρέψουμε λίγο παραπάνω σπίτι αλλά η συνήθεια ετών για έξοδο με φαγητό και καλή παρέα δεν κόβεται για μένα με τίποτα
varethika ton prologo
στο κατάστημα Μπλαμούτσας Ψητοπωλείο, Καβάσιλας, Ν. Ηλείας
Μερακλίδικη δουλειά
https://vm.tiktok.com/ZGJWYrmyX/
varethika ton prologo
στο κατάστημα Καστέλλο Καφενείο, Ευριπίδου 88, Αθήνα, Ν. Αττικής
Ζόρικο καφενείο με μεζέδες από Κάρπαθο και ωραίες ρακές
Τιμές χαμηλές
varethika ton prologo
στο κατάστημα Ηλιόπετρα Εστιατόριο, Αισχύλου 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ακόμα μια φορά
πάρα πολύ καλό φαγητό ,πολύ νορμαλ τιμές για αυτό που τρως(Ποιοτικά υλικών ,φαντασία chef ,παρουσίαση )
Μπράβο τους
varethika ton prologo
στο κατάστημα MLRT Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Μητροπολίτου Ιωσήφ 15, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκίμασα κι εγώ
Πίτα φοκατσια το ζυμαρι καλό οι γεμίσεις θέλουν λίγο ακόμα για να βρουν το στυλ τους ,κρουασάν όχι καλό
varethika ton prologo
στο κατάστημα το Αγκυροβόλι Ψαροταβέρνα, Ποταμός Επανομής, Ν. Θεσσαλονίκης
Πολύ καλη φάση
Τρομερή τοποθεσία, το ψητό ψάρι πολύ καλά ψημένο και αλατισμένο, σαλάτες οκ
Πατάτες τηγανίτες όχι καλες (πλαδαρές από το λάδι, τις πέταξαν στην φρυτεζα χωρίς να ανεβάσει θερμοκρασία το λάδι ή έβαλαν πολλές μερίδες μαζί λόγω δουλειάς)
Μύδια αχνιστά άνοστα τελείως
Πολύς λαος γενικά τρώει, περιμένει κλπ αλλά σερβίρουν γρήγορα
Θα ξαναπηγαινα άνετα μέχρι κι στέκι γίνεται
Σημείωση: κουζίνα κλεινει στις 19:30 και το μαγαζί κλεινει τελείως στις 21:00
varethika ton prologo
στο κατάστημα δέκα τραπέζια Εστιατόριο, Στρατηγού Καλλάρη 4Β, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ένα από τα εστιατόρια που δυναμώνουν με την παρουσία τους την εστιατορικη σκηνή αυτής της πόλης
Μέτα από αρκετά χρόνια πιστεύω ότι η Θεσααλονικη εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά σε γαστρονομική πόλη και υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που θα ζήλευαμε η θα αποθεώναμε σε κάποια από τα ταξίδια μας ..Ότι φάγαμε ήταν τεχνικά άρτιο,με παρά πολύ καλές πρώτες ύλες και πραγματικά νόστιμο
-Να σημειώσω ότι όλα αυτά επιτεύχθηκαν χωρίς την παρουσία του chef αλλά από την ,όπως φάνηκε,καλοκουρδισμένη ομάδα του…Ευγενικό και ενημερωμένο service ,αξιόλογη λίστα κρασιών και στο τελος υπέροχα επιδόρπια ολοκλήρωσαν την έμπειρια
varethika ton prologo
στο κατάστημα Το Περιβόλι Ταβέρνα, Καρδιανή, Τήνος, Ν. Κυκλάδων
Από το 2016 που πήγε ο dokimastis νόμιζα ότι πια έγινε κανονικό εστιατοριο, μεζεδοπωλείο
Φαγητό μια χαρά, θεα καταπληκτική, μερίδες οντως λίγο πιο μικρές
Τιμές περίπου 40/άτομα με κρασί
Θα ξαναπηγαινα ειδικά για την τοποθεσία αλλά φάγαμε και μια χαρά
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Καλησπερα θα με ενδιέφερε
Αν υπάρχει κάποια πρόταση για Τρίκαλα /περίχωρα
Στον άξονα ταβέρνα /εστιατοριο /σουβλες /τσιπουράδικο /πιτες
(Εκτός από bar εστιατοριο με κοπές Ουρουγουάης )
varethika ton prologo
στο κατάστημα Εδεσσαϊκό Μαγειρείο, Αγίου Δημητρίου 140, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Κοινωνικό έργο για αυτό το μαγειριο που ταΐζει γενιές φοιτητών
Το δοκίμασα τυχαία μετά από 20 χρόνια
Μπράβο στους ιδιοκτήτες που έχουν σχεδόν όλα τα πιάτα με 3 η 4 ευρώ /μερίδα ..δοκίμασα διάφορα άλλα μου άρεσαν άλλα όχι
Αλλά δεν βρίσκεις μαγειρευτό στην πόλη πιο κάτω από την τιμή ενός σαντουιτς
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
@dokimastis παντως στην Despina το έχουν κανονικά στο μενού
varethika ton prologo
στο κατάστημα Μαύρο Πρόβατο Ξένο, Επάνω Λούμα, Ν. Λασιθίου
Γνήσιο ιταλικό καφενείο με χειροποίητα ζυμαρικά και τιραμισού στην μέση του πουθενά στα βουνά του Λασιθίου με δικιά τους παραγωγή Μπύρας (Δαίδαλος) και στα πλήκτρα και στο τραγούδι ο μέγας Broco
Θα μπορουσα να βρω 1000 ελαττώματα (ότι αργούνε στις παραγγελίας και στο σέρβις κλπ) αλλά είναι ένα από τα μαγαζιά που λάτρεψα για την γενική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί
varethika ton prologo
στο κατάστημα Despina Ψαροταβέρνα, Ακτή Ποσειδώνος ?, Μαυρικιανό, Σχίσμα Ελούντας, Ν. Λασιθίου
Ενδιαφέρον εστιατόριο λίγο πιο γαστρονομικό στις συνταγές και στην παρουσίαση, ωραία υλικά, τρομερό σέρβις
Ωραία θέα (τιμή 40/άτομο νορμάλ)
Έχει πάντα κόσμο

Είχε και φιλέτο Λεοντόψαρο με χόρτα γιαχνερά (πρώτη φορά το συναντάω σε εστιατόριο) και ήταν πολύ καλό (γεύση περίπου σκορπίνα)
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
@kompomop
Χθες στον Κρούστα είχε γιορτη επταζυμου ήταν εκπληκτική εμπειρία με μουσικές και πραγματικά το καλύτερο φαγητό που έχω φάει σε πανηγύρι
varethika ton prologo
στο κατάστημα Ο Κρούστας Ταβέρνα, Κρούστας, Ν. Λασιθίου
Εξαιρετική ταβέρνα που τρέχει η οικογένεια Σταυρακάκη
Ονειρικά παϊδάκια, οφτο, στακα δικιά τους, γαμοπίλαφο
Πήραμε ότι υπήρχε και δώσαμε 85 ευρώ (4 άτομα)
Μακάρι να μπορουσα να πηγαίνω πιο συχνά
Μας κάλεσαν και για χειμώνα που βάζουν καζάνια με βραστό έχει ζωντανή μουσική κλπ (ΠΣΚ)
varethika ton prologo
στο κατάστημα ...σαν το αλάτι Ψαροταβέρνα, Παραλία Αγίου Φωκά, Τήνος, Ν. Κυκλάδων
Ευχάριστη έκπληξη το φαγητό εδώ
Όλα τα πιάτα είχαν πολύ καλά υλικά και τοπικά στοιχεία στις συνταγές, σερβίρουν τυριά από τοπικά τυροκομεία, κρασια από τα οινοποιία του νησιού, ενώ ήταν πολύ νόστιμα και σε σχετικά νορμαλ τιμές ξεχώρισαν σαρδέλα πλακι, μύδια αχνιστά με κάπαρη και κρασί, χταπόδι στον φούρνο με ντομάτα και κρασί
Το προτείνω
varethika ton prologo
στο κατάστημα Stella's Bar-Restaurant, Αρνάδος, Τήνος, Ν. Κυκλάδων
Για όποιον βαρέθηκε τις ρεγγοσαλατες στο νησί μια καλη επιλογή
Φιλικό για παιδιά, μικρή αυλή σε χωριό χωρίς αυτοκίνητα
ωραία ατμόσφαιρα ..Άνετο και φιλικό σέρβις
..Αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα από ξυλόφουρνο (ιδιοκτησία σχετίζεται με το Tre Solere), aperol και ωραία cocktail
14 ευρώ η πίτσα 7 η 8 το aperol
Φασέικο (με την καλη έννοια του όρου)
varethika ton prologo
στο κατάστημα Μαραθιά Εστιατόριο, Παραλία Αγίου Φωκά, Τήνος, Ν. Κυκλάδων
Υπάρχουν κάποια πιάτα που για μένα είναι επιπέδου εστιατορίου Michellin αλλά πέρα από την εστιατορικη παρουσίαση έχουν εξαιρετική πρώτη ύλη και τα πιάτα είναι πολύ νόστιμα
Πάρα πολύ μεγάλη και αξιόλογη λίστα κρασιών, ωραία και τα επιδόρπια (αντιστοίχου επιπέδου με του φαγητού)
Δυστυχως το σέρβις υστερεί (τα νεαρά παιδιά ξέχασαν ψωμι, νερό, τασάκι και ήταν ανενημέρωτοι για τα κρασιά)
Ο μάνατζερ ειναι τοπ επαγγελματιας και τρέχει να καλύψει κάθε κενό κλπ αλλά δυστυχως δεν μπορεί να ειναι παντού
Τιμές περίπου 70-80 το ατομο χωρίς υπερβολές σε ποτό και φαγητά
Θα ξαναπηγαινα άνετα παντως
varethika ton prologo
στο κατάστημα Ο Πλάτανος / Ντουαρ Ταβέρνα, Στενή, Τήνος, Ν. Κυκλάδων
Πραγματική Χασαποταβέρνα σε ένα ήσυχο χωριό της Τήνου
Τα αλάνια μέσα κόβουν ζυγίζουν και ψήνει ο κος Μάρκος
Δοκιμάσαμε προβειο ,πενταετές,παιδάκια αρνίσια πατάτες κλπ
Μου φάνηκε φθηνό περίπου 20 ευρώ το άτομο χωρίς ποτό
Ωραια εμπειρία
varethika ton prologo
στο κατάστημα Θαλασσάκι Ψαροταβέρνα, Όρμος Υστερνιών, Τήνος, Ν. Κυκλάδων
Τοποθεσία φοβερή ,σέρβις καλό ,φαγητό με καλές και μέτριες στιγμές χωρίς να τρελαθώ με κάτι …τιμές στον θεο /Μυκόνου
Χωριάτικη 12 ευρώ κλπ
Έπιδορπια στο τέλος επιπέδου συνοικιακης ταβερνας (πτι μπερ με σοκολάτα κλπ προς 9 ευρώ το ένα! )
Δεν θα ξαναπηγαινα έχει καλύτερα το νησί
varethika ton prologo
στο κατάστημα Ο Ντίνος Ψαροταβέρνα, Όρμος Γιαννάκη, Τήνος, Ν. Κυκλάδων
Εξαιρετική ταβέρνα, σέρβις, φαγητό, τοποθεσία όλα σούπερ
Υπήρχε κράτηση 19:00-21:30 (2.5 ώρες ήταν αρκετές)
Με πολύ φαγητό και αρκετό κρασί 45ευρώ/άτομο
Το θεωρώ VFM
varethika ton prologo
στο κατάστημα Μπεεε... Ταβέρνα, Αρνάδος, Τήνος, Ν. Κυκλάδων
Απίθανη έκπληξη το φαγητό τους
Δεν περίμενα να βρω ατην Τήνο ένα από τα καλύτερα κοκορέτσια που έχω δοκιμάσει ever, επίσης αρνίσια συκωταρια στο τηγάνι, κεμπάπ χοιρινο σούβλας τρομερά
Περίπου 30 ευρώ το ατομο με πολύ φαγητό
Κράτηση απαραίτητη για Αύγουστο
varethika ton prologo
στο κατάστημα Monk's Beard [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Δίπλα 2, Νέος Κόσμος, Αθήνα, Ν. Αττικής
varethika ton prologo
στο κατάστημα ΓΡΝ Γυράδικο, Αγορά "Μοδιάνο", Ερμού 24, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Σουτζουκακι "Μοδιανο" στόκος ετοιματζιδικο κτψ
& Ένας γυρος με λαγάνα δεν ήταν καν λαγάνα αλλά ψωμάκι που άνοιγε από πάνω και το γέμισαν
Το κρέας φουλ αλατι και λίπος
Κακές εντυπώσεις, όχι για μένα τελικά
varethika ton prologo
στο κατάστημα Μπρέλλας Ταβέρνα, Β' Σώματος Στρατού 22, Νεάπολη, Λάρισα, Ν. Λάρισας
Ο "νταής" που ξυλοκόπησε την σύζυγο του
Κρίμα
varethika ton prologo
στο κατάστημα Singburi Ξένο, 593 High Road Leytonstone, London, [εξωτερικό]
Καταπληκτικό, αυθεντικό, καυτερό-πικάντικο φθηνο ταϊλανδέζικο
Τιμές για Λονδίνο πατωμα φάγαμε μέχρι και γατόψαρα
Όλα εξαιρετικά
Σημείωση δεν έχει άδεια αλκοόλ αλλά με συνεννόηση φέρνεις τα δικά σου μπουκάλια αν θέλεις
varethika ton prologo
στο κατάστημα Trizoni Ψαροταβέρνα, Κρυοπηγή, Ν. Χαλκιδικής
Εξαιρετική ποιότητα σε όλα θεωρώ
Πολύ καλές τιμές σε σχέση με την γενική άνοδο σε ολα τα καταστήματα εστίασης
Σούπα ροφου αξέχαστη, κιτρινοπτερος τόνος crudo, και ταβάς γιουβέτσι ροφου σε πολύ υψηλό επίπεδο νοστιμιάς και απλότητας χωρίς περιττά μπιχλιμπίδια
Αγαπημένο μαγαζί
varethika ton prologo
στο κατάστημα Mnēmes Εστιατόριο, Πευκοχώρι, Ν. Χαλκιδικής
Στην φετινή επίσκεψη ανάμεικτα συναισθήματα
Εξαιρετικό μαγαζί ,μαγική τοποθεσία ,δροσιά φυτά πολύ καλό ,σέρβις κάτι πρωτόγνωρο για Χαλκιδική θα έλεγα
Στα του φαγητού τα πρώτα ήταν παρά πολύ μέτρια …σαλάτες με άγουρες ντομάτες και αστεία ποσότητα χωριάτικης για τα 11 ευρώ που είχε …τα κυρίως κοντοσουβλια κλπ ήταν μια χαρά αλλά χωρίς συνοδευτικά ,μπιφτέκι συνοδείας 3 πατάτες φούρνου
Τιμές στα κρασια ακριβές …όποτε 40-50 ατομο για φαγητό ταβέρνας είναι για μένα overrated
Ps Το μαγαζί είναι γεμάτο συνεχώς
varethika ton prologo
στο κατάστημα Stack Fast food, Ικτίνου 3, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
2-3 μεσημέρια είναι κλειστό, εκτός αν έχει κλεισει γενικώς
varethika ton prologo
στο κατάστημα manteca Εστιατόριο, 49-51 Curtain Rd, London, [εξωτερικό]
Το Manteca είναι εμπειρία
Όλα φτιάχνονται μέσα στο εστιατοριο από αλλαντικά μέχρι ζυμαρικά , πολύ ωραία ατμόσφαιρα ,χαμογελαστό και ενημερωμένο service ωραία κρασια
Calamarata με ραγού από σουπιά από αλλο πλανήτη
varethika ton prologo
στο κατάστημα προτάσεις φαγητού ανά περιοχή Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
@ταβερνοαλανι
Κάποιος φίλος έστειλε ότι είναι ο Μπλαμουτσας
Μπλαμούτσας
2623 035730
varethika ton prologo
στο κατάστημα προτάσεις φαγητού ανά περιοχή Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
@tavernoalani
Ο ταβερνοχωρος είναι το αγαπημένο ελληνικό site ❤️
varethika ton prologo
στο κατάστημα προτάσεις φαγητού ανά περιοχή Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Μου περιέγραψαν το μαγαζί σαν ένα από τα καλύτερα σουβλάκια της χώρας (εθνικη οδός Πύργου -Πατρών) ντόπιο χοιρινό περασμένο σε αγρια καλάμια
Οποίος εχει Πληροφορίες θα βοηθούσε
varethika ton prologo
στο κατάστημα Smokestak Ψητοπωλείο, 35 Sclater Street, London, [εξωτερικό]
Απολαυστικό bbq ,ωραία vibes και μουσικες ,συμπαθητικες τιμές ,τρομερά service (φιλικό και ενημερωμένο )
Παλιά στο Shoreditch πήγαινα Smoking Goat τώρα είμαι team Smokestak
varethika ton prologo
στο κατάστημα Bacchanalia Εστιατόριο, 1-3 Mount St, London, [εξωτερικό]
Λίστα κρασιών φανταστική ,τιμές αναμενόμενα ακριβές
Πήγαμε φαγωμένοι όποτε ηπιαμε ποτά
Ο μαξιμαλισμός δεν είναι το φορτε μου οπως και η σύνθεση των θαμώνων κάπου μου φάνηκε too much αυτή η ελληνορωμαϊκή σύνθεση
Θα μπορουσα να ξαναπάω γιατί δεν έφαγα και ακούω καλα λογια για το μενού
varethika ton prologo
στο κατάστημα Thess Bao Fast food, Λώρη Μαργαρίτη 11, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Παλαιότερα Ήταν μετριο πνιγμένο στις σαλτσες κλπ
Τώρα ειναι οντως κακό
varethika ton prologo
στο κατάστημα ΚΛΕΑ Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Αεροδρόμιο "Μακεδονία", Ν. Θεσσαλονίκης
Ενω μου φαίνεται μικρότητα να σχολιάζω τέτοια πράγματα μίκρυναν τις διαστασεις στις πιτες και pastries κλπ
Χωρίς να μειώσουν τιμές
varethika ton prologo
στο κατάστημα Spitaki Εστιατόριο, Καλλιθέα, Ν. Χαλκιδικής
@tavernoalani
Η συνεργασία είχε κλειστεί πριν ακόμα αποχωρήσουν από το Μοδιανο …για όλο το καλοκαίρι θα αναλάβουν την κουζίνα ως pop up εστιατοριο μέσα ατο Spitaki
varethika ton prologo
στο κατάστημα Γκοφρέτα Λοιπά, Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 68, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Τοποθεσία Καλη όλα τα αλλά χρυσή μετριότητα
Τεράστιος κατάλογος με brunch κλπ αλλά
Burger κακό ,ψωμι κακό (θρυμματιζόταν ) πατάτες κακές πλαδαρές ,κάτι τορτίγιες επιπέδου ΚΤΕΛ
Αντιλαμβάνομαι μια πρόχειροτητα σε όλα τα επίπεδα
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Cevicheria στην αγορά Μοδιανο και Αυγοθήκη επίσης Μοδιανο
Έχουν κλείσει
varethika ton prologo
στο κατάστημα Μηλιαράς Ταβέρνα, Λατσίδα, Ν. Λασιθίου
Μακαρόνια με ζουμί απο αίγα,Μπιφτέκια (μάλλον είχαν μέσα αρνι) κροκέτες γραβιέρας καταπληκτικά όλα
Τιμές χαμηλες ,φιλικότατο σέρβις από τον κ Νίκο και την οικογένεια του για μένα είναι σούπερ φάση
varethika ton prologo
στο κατάστημα Apiri Μεζεδοπωλείο, Νικολάου Καγιαμπή ? & Αγίων Δέκα 5, Ηράκλειο, Ν. Ηρακλείου
Ωραίο ενδιαφέρον ελληνικό φαγητό με μεσογειακές επιρροές
Έχει βραβευθεί με χρυσό σκούφο (για όποιον ενδιαφέρεται για τα βραβεία ) δοκιμάστηκαν αρκετά πράγματα μείναμε ικανοποιημένοι ,λογικές τιμές ,
Ωραία λιατα κρασιών και φιλικό σέρβις
Από μένα προτείνεται
varethika ton prologo
στο κατάστημα προτάσεις φαγητού ανά περιοχή Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
@fisher
Λυγερός στον οικισμό Χαλανδριανή στην Απάνω Μεριά της Σύρου chef Θόδωρου Κασσαβέτη (ΦΙΤΑ)και του Στέλιου Θεοδωράκη,
Ξυλοφουρνος ,μαγειρευτά ψητά ,ψάρια
Ωραία φάση
Τηλέφωνο: 6945037930
varethika ton prologo
στο κατάστημα domestik Εστιατόριο, Νικήτη, Ν. Χαλκιδικής
Ότι λέει το ταβερνοαλανι
Χωρίς να μπαίνουμε στα οικογενειακά η αξιόλογη μαγείρισσα και συνιδιοκτήτρια (που έτρεχε το μαγαζί όλα αυτά τα χρόνια) Γιώτα Κουφαδάκη έχει αποχωρήσει
varethika ton prologo
στο κατάστημα Μετόχι Εστιατόριο, 2ο χλμ Κασσανδρείας - Σάνη, Ν. Χαλκιδικής
Εξαιρετικό κρεατοφαγίκο προσεγμένο εστιατοριο
Ωραία τοποθεσία ,άψογο σέρβις για μένα πολύ λογικές τιμές
Δοκιμάστηκαν άρκετα πιάτα όλα καλοφτιαγμένα και χειροποίητα
Κράτηση οπωσδήποτε ειδικά για το βράδυ
varethika ton prologo
στο κατάστημα άθος Ψαροταβέρνα, Νέα Ηράκλεια, Ν. Χαλκιδικής
Η πιο αξιόλογη επιλογή στην περιοχή μακράν
Ωραία θεα ,σβέλτο και αξιόλογο σέρβις ,απλό φαγητό με ωραία παρουσίαση και καλές τιμές
Τελευταία παραγγελια κουζίνας έως τις 20:00 το βράδυ και μέχρι τις 2100 περίπου έχουν κλείσει
varethika ton prologo
στο κατάστημα αναζήτηση ιστορικών καταστημάτων Θεσσαλονίκης Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Χασιωτης είχε ωραίο άρμενοβιλ
varethika ton prologo
στο κατάστημα Καπετάν Φουρτούνας Ψαροταβέρνα, Παύλου Κουντουριώτου 191, Νέοι Επιβάτες, Ν. Θεσσαλονίκης
Να πω την αμαρτία μου κάθε φορά η ιδέα για φαγητο κάπου στην Περαια -Νέους επιβάτες μου βγάζει μια μιζερια
Παρόλα αυτά θα έλεγα ότι είναι αξιοπρεπέστατο μαγαζί σε φάση μεζέ με ωραίες σαλάτες ,πολύ καλό ψήσιμο ατο ψάρι ,ωραίο λευκό house wine εμφιαλωμένο και σχετικά λογικές τιμές
Btw Ο ιδιοκτήτης έχει ένα δικό του στυλ στο σέρβις κλπ αλλά εμένα δεν με ενοχλεί το attitude που έχει
varethika ton prologo
στο κατάστημα Dos Margaritas Πιτσαρία, Αιμιλίου Ριάδη 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχει ανοίξει εδώ κ λίγες μερες
varethika ton prologo
στο κατάστημα Το Ρακάδικο του Καμάρη Μεζεδοπωλείο, Νικηφόρου Φωκά ?, Μαυρικιανό, Σχίσμα Ελούντας, Ν. Λασιθίου
Μεζεδοπωλείο με ωραία θέα,νορμαλ φαγητό και καλές τιμές
Περίμενα κάτι πιο καφενειακο αλλά ήταν μεζεδοπωλείο
Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω κάτι διαφορετικό μιας και στα γύρω χωρια υπάρχουν άπειρες επιλογές
varethika ton prologo
στο κατάστημα Γιάννης "ο Γερμανός" Ταβέρνα, Νεοχώρι, Ν. Μαγνησίας
varethika ton prologo
στο κατάστημα Po'Boys Fast food, Ίωνος Δραγούμη 17 & Αγίου Μηνά 7, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ξεκίνησε δοκιμαστικά μόνο με wolt και από Τρίτη ανοίγουν και το dine in
varethika ton prologo
στο κατάστημα Cena Εστιατόριο, Ρογκότη 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Σχετίζεται με το διπλανό μαγαζί με τους ναργιλέδες
varethika ton prologo
στο κατάστημα Λαϊκόν Ψητοπωλείο, Πολυτεχνείου 24, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Παντως το μπιφτέκακι στο κάρβουνο με χειροποίητες αλοιφές έπος επίσης είχαν pos
Για μένα το καλύτερο στην πόλη σε φάση σαντουιτς/τυλιχτό
varethika ton prologo
στο κατάστημα Mersini by Ioanna Εστιατόριο, Μερσίνι, Σχοινούσα, Ν. Κυκλάδων
Mersini by Ioanna
Έτσι θα λέγεται όχι duck
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Φίλε dallas ένα από τα μαγαζιά που μ αρέσουν αλλά δεν μπορώ να πάω γιατί δεν κάνουν κρατήσεις είναι το Μεζεν η εξήγηση που δίνω είναι απλοϊκή …λίγα διαθέσιμη τραπεζια ,πετυχημένο μαγαζί με πολύ κόσμο που θέλει ν πάει …όποτε είναι πιο δημοκρατικό το οποίος προλάβει κάθεται
Προτιμώ αυτό πχ απο το δίωρο slot που συνηθίζεται σε κάποια μαγαζιά κυρίως Αθήνα σύντομα και εδώ
varethika ton prologo
στο κατάστημα Μαραθιά Εστιατόριο, Παραλία Αγίου Φωκά, Τήνος, Ν. Κυκλάδων
Chef είναι ο Μιχάλης Μάρθας και manager ο Θεσσαλονικιός Ευριπίδης Αποστολίδης (γνωστός από την πολυετή παρουσία του στην Σπονδή)
varethika ton prologo
στο κατάστημα Extravaganza Εστιατόριο, Πτολεμαίων 29Α & Αμβροσίου 8, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μου φάνηκε πιο καλό από ποτέ
Πολύ νόστιμο φαγητό (έχει ξεκάθαρη την δίκη τους φιλοσοφία και μπράβο τους) πολυ καλο σέρβις, νορμαλ τιμές
Θα ήθελα πολύ μεγαλύτερη λίστα κρασιών και γενικά
Δεν μου αρέσουν τα γλυκά τους αλλά μικρό το κακό
varethika ton prologo
στο κατάστημα Βεργιώτικο Ταβέρνα, Θωμαΐδου 2, Βέροια, Ν. Ημαθίας
Απίθανο γεύμα
Το προτείνω ανεπιφυλακτα
Ωραίες παραδοσιακές συνταγές με κρέατα της περιοχές, ωραίες κοπές ωριμανσης με άψογο ψήσιμο, κρασια από τα οινοποιία της περιοχής σε λογικές τιμές
Μόνο αρνητικό ότι πρέπει να οδηγήσεις για την επιστροφή