Εικόνες (746)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Φρέσκα μακαρόνια με λεμόνι (μέτριο)
Σνίτσελ μοσχαρίσιο με πατατοσαλάτα και πίκλες (καταπληκτικό)
Χριστόψαρο σχάρα με κανθαρέλες
Ασκολύμπροι στο τηγάνι (έπος)
Ζουμί από βοδινό με ταρτάρ καραβίδας και μια χούφτα σιμιγδάλι (σούπερ πιάτο)
Πίτα ζέστη στα κάρβουνα με ταραμά (εξαιρετική)
Παλαμίδα ωμή (δεν ήταν αυτή η μερίδα είχαμε ήδη φάει)
Μπαρμπούνι, beurre blanc πορτοκαλιού και ντούγια (απίθανο)
Βάσκικο cheese cake με χαβιάρι (πολύ καλό)
Celery root on charcoal, avgolemono sauce, truffle (πολύ καλό)
Προζυμένιο ψωμί με ελιές και βούτυρο
Μαλακό μπισκότο με χειροποίητη πραλίνα
Καραμελωμένο γάλα, παγωτό γάλα και μέλι (άρρωστο)
Welcome αγγουράκι με κεφίρ
Επιδόρπιο με λευκή σοκολάτα και μάνγκο
Ριγανάδα με μαριναρισμένο γαύρο
Γαλακτομπούρεκο στο ξυλόφουρνο (μπράβο τους)
Έχω ψηθεί
Είναι οπεν η φάση να σκασουμε ;
Περιγράψατε μας λίγο τι να περιμένουμε
Έτυχε να είναι εκεί ο σεφ Λουκας Μαιλερ (είχαμε ξαναφάει από τα χέρια του στα Ριζά στην Λήμνο)
βρήκα το φαγητο καλύτερο από ποτέ, ιδιαίτερα νόστιμο, εμπνευσμένο, απλό και κατανοητό ελληνικό φαγητό.
Το μενού περιλάμβανε πιάτα όπως
κακαβιά (ψαρόσουπα) με χριστόψαρο,
ζωμό βοδινού από κόκκαλα με ταρτάρ καραβιδας και χειροποίητο σιμιγδάλι (όχι γλυκό ουδέτερο)
χριστόψαρο στα κάρβουνα με μανιτάρια κανθαρέλες,
ωμή Παλαμίδα με ελαιόλαδο και λεμόνι.
Εκπληκτικά φαγητά σε όλα τα επίπεδα, εξαιρετικά επιδόρπια και φυσικά "
Αυτή την φορά οι τιμές μου φάνηκαν ΟΚ
Πήραμε το δικό τους housewine που ήταν μια χαρά όποτε 45 ευρώ το ατομο με πολύ φαγητο ήταν παραπάνω από δίκαιο
Εκαντονταδες άτομα στην ούρα (πολλοι ντόπιοι από τα γύρω γραφεία και τουρίστες περιμένουν να φάν , το τελειο σουβλάκι χωρίς ίχνος λίπους τυλιγμενο σε άλαδωτη τραγανή πίτα με την σωστή ποσότητα σε γιαούρτι, κρεμμύδι μαϊντανό ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και φυσικό καυτερό κόκκινο πιπέρι
(Μόλις τελειώνουν οι 4-5 μπουκιές πάντα σκέφτομαι ότι έπρεπε να πάρω 2 )
Σημαντικό : από την Δευτέρα 4/12 μετακομίζει Φιλλεληνων 7
Μπηκε εύκολα στην λιστα των σοβαρών bakery του κέντρου
Σερβιρίστηκε ,
Το μενού με το κρασί μαζί βγήκε 90/ατομο
Προτιμω να τρώω τόσο καλά σε αυτή την τιμή και να κόβω μια από τις 2 εξόδους της εβδομάδας
Υπεύθυνο είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο LOT και το στούντιο Objects of Common Interest Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδας Τραμπούκης, που θριαμβεύουν στη Νέα Υόρκη, αλλά ταυτόχρονα δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα,
Μαγειρικά το μενού έχει δημιουργησει ο Παύλος Κυριάκης (ένα Michellin στο Zillers) με τον στενό του συνεργάτη Χρήστο Χίττο και την Cæcilia-Sophia Stamatis (που ήρθε από το διάστερο Kadeau στη Κοπεγχάγη) θα το έλεγα γαλλικό με Nordic επιρροές.
Τα ψωμιά πολύ καλά ,
Εκεί που πρέπει να γράψω ολόκληρη παράγραφο είναι τα κρασια ένας από τους πληρέστερους καταλόγους κρασιών που εχω δει σε ελληνικό εστιατοριο …από μεγάλα γαλλικά κρασια Grand Cru ,
Τελειώνοντας το μαγαζί μου άρεσε πολυ η ατμόσφαιρα ,
@tavernoalani Πάντως βάσει της περιγραφής σου, το seating προκύπτει από επιθυμία μεγιστοποίησης κερδών γιατί πλέον μερικά μαγαζιά είναι τόσο γεμάτα που τους παίρνει, και όχι από ανάγκη επιβίωσης όπως επέλεξε να το παρουσιάσει η lifo
ανάλογα με το μαγαζι, σε αυτό που λέει η Δεληγιαννη έχει κάπου δίκιο αλλά στα περισσότερα βλέπω προσπάθεια για μεγιστοποίηση του κέρδους
Αλλά η αγορά δείχνει τον δρόμο, η Αθήνα μπορεί και τα κάνει γιατί έχει πια 12μηνο τουρισμό και τα καλά μαγαζιά του κέντρου είναι συνεχώς γεμάτα (ανεξαρτήτως αν είναι Δευτέρα η Παρασκευή)
Για Θεσσαλονίκη δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο
Παντως θα ξανά ανοίξει σύντομα
Short ribs με πουρέ σούπερ, rib eye bland Angus επίσης (τους ξέφυγε λίγο στο ψήσιμο) εξαιρετικό το waguy smash burger
Σαλάτες κλπ μέτριες. Κρασια μεγάλη ποικιλία (κυριως international) σε νορμαλ τιμές
Θα ξαναπηγαινα άνετα για την τοποθεσία, αλλά φάγαμε και μια χαρά (40/ατομο με κρασί)
Επιβεβαιωμενα Έφαγε pelosof μεσημέρι και Trizoni το βράδυ
Δεν θα ήμουν καθόλου αυστηρός αν μιλούσαμε για μια ταβέρνα όπως το άλλο concept τους το Εβορα αλλά εδώ λένε ότι είναι εστιατοριο …νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν βρει ακόμα τα πατήματα τους και δεν έχουν τόσο κόσμο
Εκτιμώ ότι έχουν κρατήσει το δικό τους στυλ μαγειρικά
Εκτιμώ επίσης τις λογικές τιμές (30-35 άτομα με κρασί )
(Τα γλυκά είναι μέτρια ,
Συνήθως παίρνω safe επικογες με highlight μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας και άσπρο ρύζι (τα οποία τα πετυχαίνουν πάντα)
Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο και με εκνευρίζει είναι ότι το όλο μαγαζί <
Το cheesecake που δίνουν στο τέλος εξαιρετικό
Οι τιμές ξέφυγαν κι άλλο
Όλα τα κυρίως έχουν 25 ευρώ και πάνω (μοσχαρίσια μαγουλα με μελιτζάνα 28,
Για 2 άτομα με ένα μπουκάλι κρασί σύνολο γύρω στα 130 ευρώ …για μένα είναι πολλά κυρίως γιατί ο χώρος, η περιοχή, το σέρβις οι άβολες καρέκλες, μικρα τραπεζια κλπ δεν αντιστοιχούν στις παραπάνω χρεώσεις, από την αλλά το μαγαζί γεμίζει με 90% τουρίστες που μπορεί να τους φαίνεται και φθηνό σε σχέση με αυτά που πληρώνουν στην Νέα Υόρκη
Τελείως άκυρη η σύγκριση με τον γυρο αλλά αν θες να το ψάξεις κοστολογικά η τιμη του στα 5 ευρώ είναι δίκαια
Ψητή ντομάτα με φέτα 16 ευρώ αλλά το Ποικιλία με βραστά λαχανικά (Παντζάρι μπρόκολο χόρτα εποχής, πατάτα, καρότο & κολοκυθάκι) 14€ δεν καταπίνετε εύκολα
Θα ήθελα ένα βίντεο στο Tik tok να μας μιλήσουν για την κοστολόγηση και τα ποσοστά κέρδους
Και για να μην θεωρηθώ λαϊκιστής
Δεν θα σχολιαζα ποτέ την τιμή στο ψάρι (ο καθένας μπορεί να το χρεώνει όσο νομίζει, διαφέρουν οι εποχές, το είδος του ψαριού, από που ήρθε στο εστιατοριο κλπ) και ο πελατης να αποφασίζει αν είναι δίκαια η όχι η τιμή …αλλά 14 ευρώ για χόρτα και καρότα ειναι αλαζονεία
Michelin Guide in Greece update
Πρέπει ο οδηγός Michelin να καλύψει ολόκληρη την χώρα από άκρη σε άκρη οτιδήποτε άλλο (πχ μόνο Σαντορίνη η μονό κάποια νησιά ) είναι φθηνό μερεμέτι.
Ο οδηγός Michelin από την λειτουργία του μέχρι σχεδόν το 2011 έβγαζε οδηγούς μόνο σε οποία πόλη η χώρα πίστευε ο ίδιος ότι υπάρχει γαστρονομικό και οικονομικό ενδιαφέρον (δηλαδή όπου θα είχε και απήχηση από τον κόσμο και συνήθως σε περιοχές με δυνατή οικονομία) και χωρίς καμία κρατική στήριξη.
Έτσι η Αθήνα ήταν μέσα στον οδηγό από το 1987 σε έναν οδηγό που λεγόταν και λέγεται ακόμα Main cities of Europe χωρίς καμία κρατική υποστήριξη.
Από το 2011 περίπου αυτό άλλαξε και έτσι έπειτα μετά από πολλές κρατικές πιέσεις από πολλές χώρες από όλον τον κόσμο ο οδηγός ξεκίνησε να εκδίδει οδηγούς και σε χώρες η πόλεις με κρατική ενίσχυση.
Με τον όρο ότι θα έμενε αμετάβλητος στις αποφάσεις του και την κριτική του για τα αστέρια και να συμφωνεί και ίδιος ότι βλέπει ενδιαφέρον στην εκάστοτε περιοχή .
Όπως είναι λογικό αυτό ξεκίνησε από την Ασία (Σιγκαπούρη , Χονγκ Κονγκ,
Όλα αυτά τα χρόνια πολλοί Έλληνες ιδιώτες έστελναν στην Michelin γιατί δεν έρχεται και σε άλλες περιοχές της χώρας μας με συνήθη απάντηση ότι δεν βλέπει να υπάρχει γαστρονομικό και οικονομικό ενδιαφέρον.
Το κράτος βέβαια κοιμόταν για την γαστρονομία της χώρας μας
Ώσπου από το 2018 πολλές χώρες γύρω μας και ανταγωνιστικές οι πιο πολλές στον τουρισμό μας πλήρωσαν μέσω κρατικής ενίσχυσης για να έχουν οδηγό Michelin.
Έτσι και το ελληνικό κράτος πλήρωσε ένα ποσό αρκετά μεγάλο για να έχει οδηγό που θα λέγεται Αθήνα και θα είναι ξεχωριστός από τον οδηγό Main cities of Europe.
Απλώς τώρα με την κρατική χρηματοδότηση υπάρχει μια «πίεση» ώστε να εξετάσουν καλύτερα την πόλη.
Έτσι έχει η ιστορία .
Τώρα καθαρά η γνώμη μου.
Καλά κάνει το κράτος και δίνει αυτά τα λεφτά η τουριστική προβολή θα είναι πολύ μεγάλη και τα λεφτά αυτά θα γυρίσουν πίσω.
Αλλά ας δώσει λίγα χρήματα πιο πολλά σχεδόν
6 εκατομμύρια€ (τόσα γράφονται ότι είναι για άλλες χώρες που έχουν βγει στοιχεία )
εκτίναξη της εστίασης σε όλη την χώρα και ίσως κάποια μικρή αποκέντρωση.
Το μεγαλύτερο μέρος της γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο συνήθως είναι στην επαρχία και όχι σε πρωτεύουσες.
Μερικά παραδείγματα
Πορτογαλία 164 εστιατόρια 37 αστερατα
Κροατια 89 εστιατόρια 11 αστερατα
Σλοβενία 59 εστιατόρια 9 αστερατα
Ο οδηγός στην Ιταλία δεν είναι κρατικά χρηματοδοτούμενος από όσο γνωρίζω όποτε μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα μια σύμπραξη με ιδιωτικό τομέα (να δώσουν κάποια μεγάλα ξενοδοχεία από κοινού το μεγαλύτερο πόσο και να συμπληρώσει και ο κρατικός φορέας τα υπόλοιπα )
Πραγματικά χάρηκα γιατί είδα μια νεότερη αναβαθμισμένη version της Moύργας και της +τροφής η οποία αναβάθμιση στηρίζεται στις βάσεις και στην προσπάθεια όλων των προηγούμενων ετών …η αναβάθμιση έρχεται με την συμμετοχή στην ομάδα (και μετοχικά ) του κορυφαίου έλληνα ζαχαροπλάστη για το 2023 Σπύρου Πεδιαδιτακη (το ψωμι και το γλυκο στα άκρα είναι next level) επίσης φιλικό και επαγγελματικό είναι το service ,
Ένα μπράβο στην ομάδα για την πολύ ωραία άφιξη στην Αθήνα
Για μένα είναι ήδη στα αγαπημένα και το προτείνω
Δεν νομίζω ότι τελικά είναι οικονομικό το θέμα
Στα 3000 εστιατόρια προσπαθούν να μην το άνοιξουν πολύ όποτε Ο οδηγός εκτός από τεράστιου εμπορικού μεγέθους χώρες
(Γαλλία, USA, UK, Japan) διαλέγει μια μόνο πόλη
Πχ Στην τεράστια Τουρκία με τρομερό φαγητό και πολεις εκατομμυρίων έχει σημεία μόνο από την Κωνσταντινούπολη
Ο οδηγός εκτός από τεράστιου εμπορικού μεγέθους χώρες
(Γαλλία, USA, UK, Japan) διαλέγει μια μόνο πόλη
Πχ Στην τεράστια Τουρκία με τρομερό φαγητό και τοποθεσίες έχει σημεία μόνο από την Κωνσταντινούπολη
Από τα κρατικά λεφτά ανεπίσημα ξέρω ότι μετά την Αττική ο οδηγός θα πάει στα νησιά (περιφέρεια Αιγαίου )
Η Θεσσαλονικη θα χρειαζόταν τα Michelin αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί η πόλη στην καθημερινη λειτουργία ενός μαγαζιού να μπορεσει να αντέξει το κόστος και να υπάρχει κερδοφορία
85% των πελατών στα Michelin restaurants στην Αθήνα αφορά ξένους επσκεπτες & τουρίστες
Αλήθεια στην πόλη μας ποσά και ποια εστιατορια θα μπορούσαν να κερδίσουν αστερι ; (Αστέρι όχι bib gourmand ούτε recommendation!
Δεν είμαι σίγουρος ότι θα το κλείσουν και θα φύγουν
Θα έχει πολλά επεισόδια το σήριαλ
Εξαιρετικό φαγητό με κάποιες ιδέες που μπλέκουν την παράδοση με με πιο μοντέρνα μάτια (στιφάδο σκορπίνα με σπαγγέτι) τρομερό σέρβις, πολυάριθμο και καθόλου κουραστικό
Θα έλεγα από τα καλύτερα στην πόλη, τα πιάτα έρχονταν γρήγορα και ήταν ζεστα και ολόφρεσκα
Θετικότατη εντύπωση από τις τιμές (λογικές έως και φθηνές τιμές για την ποιότητα φαγητού & υπηρεσιών, μεγάλη ποικιλία στην wine list επίσης με πολυ καλές τιμές)
Εξαιρετικά επιδόρπια τεχνικά και γευστικά με 5,
Δυο σημεία δεν μου άρεσαν το κτψ καλαμαράκι (δεν θα το ξαναεπαιρνα) και μεγάλο χάλι οι μουσικές επιλογές. Ξεκινήσαμε με ινστρουμενταλ τύπου sting σε κρουαζιερόπλοιο και συνεχίσαμε με Κατσιμίχα, Χατζηγιάννη, Ρέμο κλπ όλα ήταν τελείως ασύνδετα με το φαγητό και τον χώρο ..
Όπως είδαμε δεν ισχύει
Και επίσης νομίζει ότι πχ επειδή δεν τον κέρασαν γλυκό στην ταβέρνα και τους βάλει 3 αστέρια θα διαταραχθεί η ταμειακή ροη της ταβέρνας … (ούτε αυτό ισχύει )
οι 30 5 αστερες κριτικές στο google κοστίζουν 300 ευρώ
Άρα επειδή είμαι άρκετα χρόνια εδώ και σέβομαι πολύ τον ταβερνοχωρο πιο πολυ επηρεάζομαι από χρήστες που παρακολουθώ εδώ παρά οπό οτιδήποτε άλλο
Επειδή βλέπω και εδώ πολύ Viva hate
Μια συμβουλή προς παλιούς και νέους μύστες μην κρίνεται είτε θετικά είτε αρνητικά από την πρώτη επίσκεψη και εν θερμή δώστε μια δεύτερη ευκαιρία
Το φαγητό είναι υπεροχο είναι πεντανόστιμο σίγουρα είναι το μαγείρεμα άρα ξύλα , το χέρι του Παπουτσάκη ,
Το γαλακτομπούρεκο είναι επικό
Το μαγαζί έιναι όμορφο με ιδιαίτερο στυλ που εντάσσεται υπέροχα στην ασχήμια της οδού Σολομού
Άντε να πω κ αρνητικό τσιμπημένες οι τιμές των κρασιών
Για 2 άτομα με μπουκάλι κρασί 100 ευρώ (αν έχει 5,
Αν βρω την λιστα ελαιολάδων θα την ανεβάσω στους καταλόγους
Έχει ξεφύγει αλλά το έβαλα γιατί είναι ενδιαφέρον η καρτα νερού είχαν στο τέλος μια ακόμα τρομερή καρτα με premium Τσαι και single origin καφέ (Geisha )
είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι η οικονομία γίνεται στο σπίτι όταν βγαίνω έξω ξεφεύγω όποτε πήραμε Voss
Ο chef έχει δουλέψει σε σοβαρά μαγαζιά Λονδίνο όπως και στην Χύτρα όποτε θα κυνηγήσουν Michelin
Το φαγητό πέρα από όμορφο είναι και νόστιμο
Ανοίγει στις 18:
Κυριακή και Δευτέρα είναι κλειστά
Ήταν ωραίο το κρέας ,
…Για τις τιμές μου φάνηκε VFM
7 euro μαζί με Cola ήταν μια χαρά
Το δομικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν μικροί μισθοί και όταν υπάρχει μεγάλη αύξηση πληθωρισμού και δαπανών (πχ ρεύμα κλπ ) δεν μπορεί να υπάρξει αντίστοιχα μια αύξηση μισθών ούτε φυσικά να "
Την κατάσταση εσωζε εδώ χρόνια το μαύρο χρήμα (πχ αδηλωτα εισοδήματα απο τουρισμό ,
Σαν καταναλωτής όλη αυτή η κατάσταση θα με επηρεάσει είμαι απο αυτούς που βγαίνω 3 φορές την εβδομάδα για φαγητά και ξοδεύω αρκετά χρήματα (χωρίς καν να υπολογίσω το delivery)
Αλλά αντικειμενικά και στα εστιατόρια υπάρχει πρόβλημα
Όταν ένας γυρος με σελφ σερβις έχει 5,
Αν όντως εφαρμοστεί και η κάρτα εργασίας (δεν λυπάμαι κανέναν είμαι με τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους ξεκάθαρα) προβλέπω ότι τα μαγαζιά θα περιοριστούν καθημερινά σε μια βάρδια ειδικά Δευτέρα έως Πέμπτη
Ίσως είναι ευκαιρία για ένα ακόμα ξεκαθάρισμα στον κλάδο
Όποτε θα γίνουμε πιο επιλεκτικοί με τις εξόδους και θα μαγειρέψουμε λίγο παραπάνω σπίτι αλλά η συνήθεια ετών για έξοδο με φαγητό και καλή παρέα δεν κόβεται για μένα με τίποτα
https:
Τιμές χαμηλές
πάρα πολύ καλό φαγητό ,
Μπράβο τους
Πίτα φοκατσια το ζυμαρι καλό οι γεμίσεις θέλουν λίγο ακόμα για να βρουν το στυλ τους ,
Τρομερή τοποθεσία, το ψητό ψάρι πολύ καλά ψημένο και αλατισμένο, σαλάτες οκ
Πατάτες τηγανίτες όχι καλες (πλαδαρές από το λάδι, τις πέταξαν στην φρυτεζα χωρίς να ανεβάσει θερμοκρασία το λάδι ή έβαλαν πολλές μερίδες μαζί λόγω δουλειάς)
Μύδια αχνιστά άνοστα τελείως
Πολύς λαος γενικά τρώει, περιμένει κλπ αλλά σερβίρουν γρήγορα
Θα ξαναπηγαινα άνετα μέχρι κι στέκι γίνεται
Σημείωση: κουζίνα κλεινει στις 19:
Μέτα από αρκετά χρόνια πιστεύω ότι η Θεσααλονικη εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά σε γαστρονομική πόλη και υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που θα ζήλευαμε η θα αποθεώναμε σε κάποια από τα ταξίδια μας ..
-Να σημειώσω ότι όλα αυτά επιτεύχθηκαν χωρίς την παρουσία του chef αλλά από την ,
Φαγητό μια χαρά, θεα καταπληκτική, μερίδες οντως λίγο πιο μικρές
Τιμές περίπου 40/άτομα με κρασί
Θα ξαναπηγαινα ειδικά για την τοποθεσία αλλά φάγαμε και μια χαρά
Αν υπάρχει κάποια πρόταση για Τρίκαλα /περίχωρα
Στον άξονα ταβέρνα /εστιατοριο /σουβλες /τσιπουράδικο /πιτες
(Εκτός από bar εστιατοριο με κοπές Ουρουγουάης )
Το δοκίμασα τυχαία μετά από 20 χρόνια
Μπράβο στους ιδιοκτήτες που έχουν σχεδόν όλα τα πιάτα με 3 η 4 ευρώ /μερίδα ..
Αλλά δεν βρίσκεις μαγειρευτό στην πόλη πιο κάτω από την τιμή ενός σαντουιτς
Θα μπορουσα να βρω 1000 ελαττώματα (ότι αργούνε στις παραγγελίας και στο σέρβις κλπ) αλλά είναι ένα από τα μαγαζιά που λάτρεψα για την γενική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί
Ωραία θέα (τιμή 40/άτομο νορμάλ)
Έχει πάντα κόσμο
Είχε και φιλέτο Λεοντόψαρο με χόρτα γιαχνερά (πρώτη φορά το συναντάω σε εστιατόριο) και ήταν πολύ καλό (γεύση περίπου σκορπίνα)
Χθες στον Κρούστα είχε γιορτη επταζυμου ήταν εκπληκτική εμπειρία με μουσικές και πραγματικά το καλύτερο φαγητό που έχω φάει σε πανηγύρι
Ονειρικά παϊδάκια, οφτο, στακα δικιά τους, γαμοπίλαφο
Πήραμε ότι υπήρχε και δώσαμε 85 ευρώ (4 άτομα)
Μακάρι να μπορουσα να πηγαίνω πιο συχνά
Μας κάλεσαν και για χειμώνα που βάζουν καζάνια με βραστό έχει ζωντανή μουσική κλπ (ΠΣΚ)
Όλα τα πιάτα είχαν πολύ καλά υλικά και τοπικά στοιχεία στις συνταγές, σερβίρουν τυριά από τοπικά τυροκομεία, κρασια από τα οινοποιία του νησιού, ενώ ήταν πολύ νόστιμα και σε σχετικά νορμαλ τιμές ξεχώρισαν σαρδέλα πλακι, μύδια αχνιστά με κάπαρη και κρασί, χταπόδι στον φούρνο με ντομάτα και κρασί
Το προτείνω
Φιλικό για παιδιά, μικρή αυλή σε χωριό χωρίς αυτοκίνητα
ωραία ατμόσφαιρα ..
..
14 ευρώ η πίτσα 7 η 8 το aperol
Φασέικο (με την καλη έννοια του όρου)
Πάρα πολύ μεγάλη και αξιόλογη λίστα κρασιών, ωραία και τα επιδόρπια (αντιστοίχου επιπέδου με του φαγητού)
Δυστυχως το σέρβις υστερεί (τα νεαρά παιδιά ξέχασαν ψωμι, νερό, τασάκι και ήταν ανενημέρωτοι για τα κρασιά)
Ο μάνατζερ ειναι τοπ επαγγελματιας και τρέχει να καλύψει κάθε κενό κλπ αλλά δυστυχως δεν μπορεί να ειναι παντού
Τιμές περίπου 70-80 το ατομο χωρίς υπερβολές σε ποτό και φαγητά
Θα ξαναπηγαινα άνετα παντως
Τα αλάνια μέσα κόβουν ζυγίζουν και ψήνει ο κος Μάρκος
Δοκιμάσαμε προβειο ,
Μου φάνηκε φθηνό περίπου 20 ευρώ το άτομο χωρίς ποτό
Ωραια εμπειρία
Χωριάτικη 12 ευρώ κλπ
Έπιδορπια στο τέλος επιπέδου συνοικιακης ταβερνας (πτι μπερ με σοκολάτα κλπ προς 9 ευρώ το ένα! )
Δεν θα ξαναπηγαινα έχει καλύτερα το νησί
Υπήρχε κράτηση 19:
Με πολύ φαγητό και αρκετό κρασί 45ευρώ/άτομο
Το θεωρώ VFM
Δεν περίμενα να βρω ατην Τήνο ένα από τα καλύτερα κοκορέτσια που έχω δοκιμάσει ever, επίσης αρνίσια συκωταρια στο τηγάνι, κεμπάπ χοιρινο σούβλας τρομερά
Περίπου 30 ευρώ το ατομο με πολύ φαγητό
Κράτηση απαραίτητη για Αύγουστο
Δυστυχώς
& Ένας γυρος με λαγάνα δεν ήταν καν λαγάνα αλλά ψωμάκι που άνοιγε από πάνω και το γέμισαν
Το κρέας φουλ αλατι και λίπος
Κακές εντυπώσεις, όχι για μένα τελικά
Κρίμα
Τιμές για Λονδίνο πατωμα φάγαμε μέχρι και γατόψαρα
Όλα εξαιρετικά
Σημείωση δεν έχει άδεια αλκοόλ αλλά με συνεννόηση φέρνεις τα δικά σου μπουκάλια αν θέλεις
Πολύ καλές τιμές σε σχέση με την γενική άνοδο σε ολα τα καταστήματα εστίασης
Σούπα ροφου αξέχαστη, κιτρινοπτερος τόνος crudo, και ταβάς γιουβέτσι ροφου σε πολύ υψηλό επίπεδο νοστιμιάς και απλότητας χωρίς περιττά μπιχλιμπίδια
Αγαπημένο μαγαζί
Εξαιρετικό μαγαζί ,
Στα του φαγητού τα πρώτα ήταν παρά πολύ μέτρια …σαλάτες με άγουρες ντομάτες και αστεία ποσότητα χωριάτικης για τα 11 ευρώ που είχε …τα κυρίως κοντοσουβλια κλπ ήταν μια χαρά αλλά χωρίς συνοδευτικά ,
Τιμές στα κρασια ακριβές …όποτε 40-50 ατομο για φαγητό ταβέρνας είναι για μένα overrated
Ps Το μαγαζί είναι γεμάτο συνεχώς
Όλα φτιάχνονται μέσα στο εστιατοριο από αλλαντικά μέχρι ζυμαρικά , πολύ ωραία ατμόσφαιρα ,
Calamarata με ραγού από σουπιά από αλλο πλανήτη
Κάποιος φίλος έστειλε ότι είναι ο Μπλαμουτσας
Μπλαμούτσας
2623 035730
Ο ταβερνοχωρος είναι το αγαπημένο ελληνικό site ❤️
Οποίος εχει Πληροφορίες θα βοηθούσε
Παλιά στο Shoreditch πήγαινα Smoking Goat τώρα είμαι team Smokestak
Πήγαμε φαγωμένοι όποτε ηπιαμε ποτά
Ο μαξιμαλισμός δεν είναι το φορτε μου οπως και η σύνθεση των θαμώνων κάπου μου φάνηκε too much αυτή η ελληνορωμαϊκή σύνθεση
Θα μπορουσα να ξαναπάω γιατί δεν έφαγα και ακούω καλα λογια για το μενού
Τώρα ειναι οντως κακό
Χωρίς να μειώσουν τιμές
Η συνεργασία είχε κλειστεί πριν ακόμα αποχωρήσουν από το Μοδιανο …για όλο το καλοκαίρι θα αναλάβουν την κουζίνα ως pop up εστιατοριο μέσα ατο Spitaki
Τεράστιος κατάλογος με brunch κλπ αλλά
Burger κακό ,
Αντιλαμβάνομαι μια πρόχειροτητα σε όλα τα επίπεδα
Έχουν κλείσει
Τιμές χαμηλες ,
Έχει βραβευθεί με χρυσό σκούφο (για όποιον ενδιαφέρεται για τα βραβεία ) δοκιμάστηκαν αρκετά πράγματα μείναμε ικανοποιημένοι ,
Ωραία λιατα κρασιών και φιλικό σέρβις
Από μένα προτείνεται
Λυγερός στον οικισμό Χαλανδριανή στην Απάνω Μεριά της Σύρου chef Θόδωρου Κασσαβέτη (ΦΙΤΑ)
Ξυλοφουρνος ,
Ωραία φάση
Τηλέφωνο: 6945037930
Χωρίς να μπαίνουμε στα οικογενειακά η αξιόλογη μαγείρισσα και συνιδιοκτήτρια (που έτρεχε το μαγαζί όλα αυτά τα χρόνια) Γιώτα Κουφαδάκη έχει αποχωρήσει
Ωραία τοποθεσία ,
Δοκιμάστηκαν άρκετα πιάτα όλα καλοφτιαγμένα και χειροποίητα
Κράτηση οπωσδήποτε ειδικά για το βράδυ
Ωραία θεα ,
Τελευταία παραγγελια κουζίνας έως τις 20:
Παρόλα αυτά θα έλεγα ότι είναι αξιοπρεπέστατο μαγαζί σε φάση μεζέ με ωραίες σαλάτες ,
Btw Ο ιδιοκτήτης έχει ένα δικό του στυλ στο σέρβις κλπ αλλά εμένα δεν με ενοχλεί το attitude που έχει
Περίμενα κάτι πιο καφενειακο αλλά ήταν μεζεδοπωλείο
Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω κάτι διαφορετικό μιας και στα γύρω χωρια υπάρχουν άπειρες επιλογές
Για μένα το καλύτερο στην πόλη σε φάση σαντουιτς/τυλιχτό
Έτσι θα λέγεται όχι duck
Προτιμώ αυτό πχ απο το δίωρο slot που συνηθίζεται σε κάποια μαγαζιά κυρίως Αθήνα σύντομα και εδώ
Πολύ νόστιμο φαγητό (έχει ξεκάθαρη την δίκη τους φιλοσοφία και μπράβο τους) πολυ καλο σέρβις, νορμαλ τιμές
Θα ήθελα πολύ μεγαλύτερη λίστα κρασιών και γενικά
Δεν μου αρέσουν τα γλυκά τους αλλά μικρό το κακό
Το προτείνω ανεπιφυλακτα
Ωραίες παραδοσιακές συνταγές με κρέατα της περιοχές, ωραίες κοπές ωριμανσης με άψογο ψήσιμο, κρασια από τα οινοποιία της περιοχής σε λογικές τιμές
Μόνο αρνητικό ότι πρέπει να οδηγήσεις για την επιστροφή