Εικόνες (776)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Shoyu Ramen με λάπαθο, χοιρινό chasu, enoki mushrooms και αυγό (ωραίο)
Καραβιδάκι με κατσικίσιο βούτυρο και σκόρδο
Λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο
Καρπάτσιο λαυράκι, φρέσκο τσίλι & εσπεριδοειδή (πολύ καλό)
Ζεστοί λουκουμάδες με παγωτό
Πίτα Καισαρείας (παστουρμαδόπιτα)
Φιλέτο με πατάτες τηγανητές και σάλτσα μπεαρνέζ
Μπιφτεκάκια με γαρνιτούρα
Λουκάνικο χωριάτικο (πολύ καλό)
Καραβίδες με φέτα και τρούφα (άνοστο)
Κανταΐφι με πετρωτό Σταθώρη στον ξυλόφουρνο (ωραίο)
Rib eye black angus και μπιφτέκια Black Angus
Korean fried chicken (καλό)
Μοσχαρίσια ουρά με φρέσκα μανιτάρια γιουβέτσι (πολύ νόστιμο)
Φρέσκα μακαρόνια με λεμόνι (μέτριο)
Θα χαρακτήριζα την προσπάθεια πολυ καλή, ότι φάγαμε ήταν 100% σωστό στην ιαπωνική Japanese grill κουζίνα στην λογική που είναι στημένο και το Birdman του Άρη Βεζενε
Δοκιμάσαμε αρκετά και tsukune και Yakitori και crispy πάπια και burger όλα πολύ καλά …φαγητά κατάλληλα να συνοδέψουν τα σοβαρά cocktail που έχει το TriBeCa
Βλέπω ένα πρόβλημα ότι το μαγαζί ήταν χαρακτηρισμενο για χρόνια καφέ μπαρ όποτε θέλει επικοινωνία για να πείσεις τον local ότι εδώ πια σερβιρεται σοβαρό φαγητό
Ο λοκαλ δύσκολα να πειστεί με το εγχείρημα του Japanese grill menu …σαν να ακούω τα καρντασια τους φιλους μου να μου λενε ότι ο Γιωτης στην τούμπα έχει το σουβλάκι κοτόπουλου 2 ευρώ το ένα και είναι κ μεγαλύτερα από τα yakitori
(Επίσης η έθνικ κουζίνα δύσκολα τα καταφέρνει στην θεσσαλονικη) όμως στο σημείο που είναι μπορει να δουλέψει με επισκέπτες
Εγώ προσωπικά θα ξαναπηγαινα
Οι τιμές τους για μένα είναι πολύ τίμιες
Το σέρβις από τα νέα παιδιά που μας σέρβιραν θέλει πολύ δουλειά χρειάζεται εκπαίδευση κ υπομονή (πάντως υπήρχε ευγένεια)
Πιστεύω ότι ο Παπουτσάκης έχει κάθε δικαίωμα μιλωντας σαν καταναλωτής/πελατης, να χαρακτηρίζει την Θεσσαλονίκη πιο φθηνή από την Αθήνα.
Αν πάμε με τον Παπουτσάκη για τσίπουρο στο καφενείο του Θοδωρα θα δώσουμε max 20 euro /ατομο αν πάμε στο Λεσβιον στην Αθήνα θα δώσουμε 30/ατομο με τα ίδια περίπου πιάτα και ποτά
Επισης ως εστιάτορας μπορεί να χρεώνει τα κεφτεδάκια 18 ευρώ σύμφωνα με τα κόστη του και το προσωπικό που απασχολεί νόμιμα. Ένας άνθρωπος παλιός στον χώρο που εκτιμούσα πολύ κάποτε μου έλεγε :
Να μην δουλεύω και να κλείσω το καταλαβαίνω, αλλά να δουλεύω και να κλείσω αυτό δεν το καταλαβαίνω με τίποτα
Τα 3-4 μόλις εξωτερικά τραπεζια μαγικά (μέσα είναι σαν τολ του στρατού δεν θα καθόμουν με τίποτα) και για εξω δεν υπάρχει ευελιξία τύπου βάλε μας ένα τραπεζάκι εκεί έξω κλπ εξυπηρετεί μόνο αυτά τα 3-4 τραπεζια (επικαλούνται τους νόμους περί αιγιαλού ,
Βρήκα κάποτε λοιπόν μετά από επιτόπια επίσκεψη ένα εξωτερικό τραπεζι και καθήσαμε το φαγητό είναι οκ τίποτα συγκλονιστικό αλλά όχι κακό
Τιμές περίπου 30 ευρώ το ατομο για ένα απλό λαϊκό φαγητό
Θα ξαναπηγαινα μόνο άκυρες μέρες μεσημεράκι αν είμαι τυχερός να κάτσω σε 1/4 εξωτερικά τραπεζια
…Χιτσκοκικό και Γκρανκινιολικό το κυνηγι της ταβέρνας αλλά
I guess that’s the part of the game
(Τσιπουράδικο )
Δεν έχει Michelin είναι απλά recommended από τον οδηγό
Το χαρακτηρίζει ως μια σύγχρονη ελληνική ταβέρνα στου Ψυρη
Το να είναι ένα εστιατοριο recommended από τον οδηγό Michellin σημαινει ότι το εν λόγω εστιατοριο χρησιμοποιεί σωστά υλικά και είναι καλομαγειρεμένα
Όποτε έχουμε recommend μετά bib gourmand και μετά το αστέρι
Υπάσχει application του οδηγού που αναφέρει τα πάντα αναλυτικά ανά χώρα
Μικρό όντως 2 μπουκιές (2,
Οκ το θεσσαλονικιωτικο κτηνώδες μέγεθος δεν είναι πια για το στομάχια μου επίσης παρατηρώ ότι
Στην θεσσαλονικη τα περισσότερα γυραδικα έχουν πολύ κακή ντομάτα & κρεμμύδι (παίρνουν έτοιμα κρεμμύδια από βιοτεχνίες κομμένα σε βακουμ )
Ωραία πίτα καλό το κεμπάπ χωρίς μπαχαρικά όμως
Λίγο κόκκινο πιπέρι από πάνω με ντομάτα κρεμμύδια μαϊντανό
Αγαπημένος μου παραμένει ο Κώστας (πρώην Πεντέλης ,
Το σέρβις πολύ φιλικό, οι τιμές πολυ νορμαλ
για την γειτονιά δεν είναι κακό αλλά δεν έχει κάτι για να το κάνω στέκι …φυσικά πρέπει να υπάρχουν κ τέτοια μαγαζιά και μακάρι να δουλέψει (όταν πήγαμε ήταν γεμάτο)
Μπορείς να τα βρεις στην κάβα Moby dick ίσως κ άλλου
Το μεταγειτνιων έχει στην κάβα 33 ευρώ
Ελαφρύ τηγάνι ,
Φάβα,
VFM (25 euro /person )
Δεν υπήρχαν πίσω από τον σχεδιασμό μάνατζερ και ντεκόρατερς, υπήρχε υποτίθεται ενας σοβαρός όμιλος
Φήμες από μέσα λένε ότι για οικονομικούς λόγους σταμάτησαν την συνεργασία με μια εταιρία του εξωτερικού που θα είχε την επιλογή των χωρών ,
Εγώ περνάω συχνά και το χρησιμοποιώ για να κόβω δρόμο
Παντως αυτό μονο στοά τροφίμων δεν είναι
Ειναι ένα mall αεροδρομίου (μου θυμίζει τα μαγαζιά εκτός Σέγκεν στο Ελ Βενιζέλος)
Γίνομαι κουραστικός αλλά εξακολουθεί να με εκνευρίζει ότι τα μέσα ενημέρωσης της πόλης, που γράφουν χιλιαδες λέξεις για οτιδήποτε μαλλον δεν περνούν από εκεί και δεν ξέρουν τι γίνεται και ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση
Ταβερνοαλανι βάλε λεοφωρειο να πάμε για προσκυνηματικό τουρισμό
https:
Απολαυστικό σκηνικό, αναμμένα τα 2 τζάκια, ωραίες μουσικές, ζεστο ψωμι, κρασια, ζεστοί λουκουμάδες με παγωτό στο τέλος
Πήγαινα και θα πηγαίνω για την υπέροχη φιλοξενία του κύριου Αργυρή το φαγητό και οι τιμές είναι πολύ καλές
Μην περιμένετε σφαιρατο σερβις (να σου βάζουν το κρασί στο ποτήρι κλπ )
Μια ανησυχία τοπικών δημοσιογραφων για το μέλλον της αγορας;
Στείλε μου το link μπορεί να μου διέφυγε ….
Αυτό που συζητάμε εδώ είναι μια πραγματικότητα τα τοπικά μέσα το γνωρίζουν αλλά για ευνόητους λόγους δεν θα το γράψουν (ο όμιλος Φάις έχει κ άλλες επιχειρήσεις οι οποίες διαφημίζονται στα εν λόγω μέσα και κάνουν πως δεν βλέπουν την κατάσταση)
Έχουν αποχωρήσει ήδη οι παρακάτω επιχειρήσεις
Έχουν χαθεί πολλά λεφτά από αυτούς που επένδυσαν
Τερκενλης ,
trata tinned ,
Εν καρπω ,
Αλλά δεν θα το δείτε ποτέ πουθενά γραμμένο
Η αγορά θα συνεχίσει την ζωη της ,
Δεν ήταν κακή ιδέα στην Πορτογαλία έχει εστιατόρια που σερβίρουν ψάρια από κονσέρβα (που είναι νοστιμότατα)
Εχεις να διαλέξεις από εκατοντάδες κονσέρβες
Τώρα το πήγε λάθος με trata? Θα έπρεπε να είναι τελείως λαϊκό λαδοκολλες κονσέρβα, τσίπουρο, τουρσί κλπ σε καλές τιμές
Νομίζω ότι ήταν λάθος τελείως λάθος το στήσιμο του brand οπως και το μενού
https:
Είχαν και αυτοί το μερίδιο ευθύνης (λάθος στήσιμο κλπ) αλλά
Γενικά στο Μοδιανο τα θέματα ήταν πολλά οπως έλλειψη υποδομών κλπ έχει μόνιμα κρύο ,
Και 3 ευρώ να το είχαν πάλι δεν θα κέρδιζαν αφού δεν θα είχαν κόσμο με τόσα μαγαζιά δίπλα στο κέντρο της πόλης
Και στο αεροδρόμιο έχει 6 το σαντουιτς αλλά το αγοράζουμε
Ακούγεται ότι θα μεταφερθούν άλλου
Παντως ατο Μοδιανο είναι ελάχιστα ανοιχτά μαγαζιά πλέον και φήμες λένε ότι άμεσα φεύγουν κι άλλοι (αναφέρομαι στην εστίαση που μας ενδιαφέρει )
Σέρβις μια χαρά διακριτικό και επαγγελματικό
Οι τιμές είναι περίπου 20%κατω από αντίστοιχα αθηναϊκά εστιατόρια (Vezene, Κουκουβάγια)
Ένα ωραίο comfort εστιατοριο της πόλης που για μένα αξίζει
Το σέρβις και όλα τα υπόλοιπα λαϊκά και ωραία
Το όνομα του μαγαζιού είναι εμπνευσμένο από το ξωκλήσι των Επτά Μαρτύρων στο Κάστρο της Σίφνου. Εκεί, συνηθίζεται να πηδάς από το βράχο κάνοντας μια μεγάλη βουτιά στη θάλασσα
Ανάμεσα στους 7 ιδιότητες είναι και ο Ρομέν Γαβράς
Wine bar με τη νοοτροπία του βολιώτικου τσιπουράδικου, Κάθε «μεζές» είναι στα 5€, αλλά δεν ξέρεις τι σου έρχεται, chef’s choice
(Σε ρωτάνε για αλλεργίες κλπ ) είδα να τρώνε δίπλα ταραμά ,
Νομίζω θα ακουστεί πολύ
Επίσημο άνοιγμα Σάββατο 20/1/2024
Καθημερινες ανοίγει 18:
ΣΚ στις 14:
https:
Κρασια από 32 ευρώ (αρκετές επιλογές )
Μέχρι 3500 περίπου ενδιαφέρον να την μελετήσει κάποιος που είναι φίλος του κρασιού
Φασόλια γίγαντες η επιτομή της γεύσης
Δεν μπόρεσα να πιώ γιατί οδηγούσα, όποτε προγραμματίζεται νέα επίσκεψη άμεσα
https:
Ήρθε για να μείνει στα εστιατόρια
Εκτός άπο τα 2 εστιατόρια έχει κ street food
Σύντομα θα ανοίξει fine dining με executive 3 αστερο ξένο chef
Ξεκίνησαν κουβέντες για να μπορούν οι Αθηναίοι να τρώνε κ αυτοί τις καλύτερες γαρίδες του κόσμου
Καλη χρόνια επίσης το chef power είναι αστείος θεσμός συμφωνώ επίσης γιατί είναι νουμ 1 φέτος ο Παύλος Κυριακής (ποιος το αποφασίζει και με ποια κριτήρια )
,
Μαγαζιά από Θεσσαλονίκη και όχι μόνο που ξέρω πολύ καλά και νοοτροπίες ιδιοκτητών και μιλάω μαζί τους μπορω να σου πω ότι δεν έχουν δώσει ποτέ ούτε ευρώ για χρυσό σκούφο η top notch η F&
Ξέρω τουλάχιστον 15-20
Μαγαζιά που δεν έχουν δώσει επι σειρά ετών αμοιβή για τα βραβεία τους αναφέρω χαρακτηριστικά Μούργα, Τριζονι (Χαλκιδική) 10 τραπεζια και πολλά ακόμα αλλά ας μην τα γράφω εδώ θα άρα στείλω με mail
Στο φαγητό θέλουν πολύ δουλειά ακόμα ,
Στα πολυ θετικά η ευχαριστη υποδοχή, χαμογελαστό service ,
Η ιδιοκτησία είχε ή έχει σχέση με το ουζερί agora όποτε έχουν εμπειρία και σέβονται τους πελατες …με το φαγητό αργά η γρήγορα θα το βελτιώσουν ….
Το F&
Έχει κάποιες μεγάλες εταιρίες κυρίως F&
Η εκδήλωση βράβευσης καλύπτεται 100% από τους χορηγούς
Τα έξοδα ταξιδιών έχουν χορηγό κάποια αεροπορικά
Επιμένω ότι το σύστημα ειναι πιο απλό από ότι φαίνεται και δεν κρύβει κάτι άλλο πέρα από pr, προσωπικές συμπάθειες η αντιπάθειες δεν υπάρχει ανταπόδοση ούτε υποχρέωση ανταπόδοσης (τώρα αν εννοείς αν τρώνε δωρεάν όταν πάνε εκεί κατά 90% συμβαίνει αλλά δεν το βρίσκω μεμπτό)
Όποτε το αφήγημα αυτό δεν στέκει
Δεν ξέρω γιατί μπήκε ενα μαγαζί τύπου Ανδρέα στα βραβεία και συνεχιζει να βραβεύεται ,
μπορείς να δημιουργήσεις μια πιατέλα αλλαντικών ή και τυριών από τα είδη του μαγαζιού και να τα απολαύσεις με ένα καλό μπουκάλι κρασί από την κάβα τους, στο κατάστημα. Επίσης μπορείς να παραγγείλεις την Μπριζόλα σου από το κρεοπωλείο του μαγαζιού και να την ψήσουν επιτόπου όπως την ζητήσεις, με μια μικρή επιβάρυνση ως (ψηστικά). Δοκίμασα ένα rib-eye black Angus Australia Και έμεινα πολύ ικανοποιημένος από το concept ,
Πολύ ωραία προσπάθεια θα το υποστηρίξουμε
Γλυκόξινη σούπα, won ton, noodles με κοτόπουλο έβγαζαν όλα βιομηχανικες ετοιματζιδικες γευσεις
Ωραίες επιλογές θα διαλέξω 2 διαφορετικές απο ότι μου προτείνατε
Σοβαρος εκπροσωπος στην λεγόμενη σχολή του Σαλονικιώτικου γαστροκαφενειου, καλομαγειρεμένο φαγητό, λογικές τιμές, ωραία λίστα κρασιών (VFM)
Το μετριο σέρβις (εννοω μια αργοπορία στις παραγγελίες, όχι αγένεια ή οτιδήποτε τέτοιο) οταν τρώω καλά και πληρώνω νορμαλ δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα
Δεν θα ξαναεπαιρνα
Θα μπορούσα να ξαναπάω για χαλαρό τσίμπημα με ποτό αλλά ως γαστρονομική εμπειρία μου φάνηκε απλως οκ
Έχω ψηθεί
Είναι οπεν η φάση να σκασουμε ;
Περιγράψατε μας λίγο τι να περιμένουμε
Έτυχε να είναι εκεί ο σεφ Λουκας Μαιλερ (είχαμε ξαναφάει από τα χέρια του στα Ριζά στην Λήμνο)
βρήκα το φαγητο καλύτερο από ποτέ, ιδιαίτερα νόστιμο, εμπνευσμένο, απλό και κατανοητό ελληνικό φαγητό.
Το μενού περιλάμβανε πιάτα όπως
κακαβιά (ψαρόσουπα) με χριστόψαρο,
ζωμό βοδινού από κόκκαλα με ταρτάρ καραβιδας και χειροποίητο σιμιγδάλι (όχι γλυκό ουδέτερο)
χριστόψαρο στα κάρβουνα με μανιτάρια κανθαρέλες,
ωμή Παλαμίδα με ελαιόλαδο και λεμόνι.
Εκπληκτικά φαγητά σε όλα τα επίπεδα, εξαιρετικά επιδόρπια και φυσικά "
Αυτή την φορά οι τιμές μου φάνηκαν ΟΚ
Πήραμε το δικό τους housewine που ήταν μια χαρά όποτε 45 ευρώ το ατομο με πολύ φαγητο ήταν παραπάνω από δίκαιο
Εκαντονταδες άτομα στην ούρα (πολλοι ντόπιοι από τα γύρω γραφεία και τουρίστες περιμένουν να φάν , το τελειο σουβλάκι χωρίς ίχνος λίπους τυλιγμενο σε άλαδωτη τραγανή πίτα με την σωστή ποσότητα σε γιαούρτι, κρεμμύδι μαϊντανό ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και φυσικό καυτερό κόκκινο πιπέρι
(Μόλις τελειώνουν οι 4-5 μπουκιές πάντα σκέφτομαι ότι έπρεπε να πάρω 2 )
Σημαντικό : από την Δευτέρα 4/12 μετακομίζει Φιλλεληνων 7
Μπηκε εύκολα στην λιστα των σοβαρών bakery του κέντρου
Σερβιρίστηκε ,
Το μενού με το κρασί μαζί βγήκε 90/ατομο
Προτιμω να τρώω τόσο καλά σε αυτή την τιμή και να κόβω μια από τις 2 εξόδους της εβδομάδας
Υπεύθυνο είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο LOT και το στούντιο Objects of Common Interest Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδας Τραμπούκης, που θριαμβεύουν στη Νέα Υόρκη, αλλά ταυτόχρονα δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα,
Μαγειρικά το μενού έχει δημιουργησει ο Παύλος Κυριάκης (ένα Michellin στο Zillers) με τον στενό του συνεργάτη Χρήστο Χίττο και την Cæcilia-Sophia Stamatis (που ήρθε από το διάστερο Kadeau στη Κοπεγχάγη) θα το έλεγα γαλλικό με Nordic επιρροές.
Τα ψωμιά πολύ καλά ,
Εκεί που πρέπει να γράψω ολόκληρη παράγραφο είναι τα κρασια ένας από τους πληρέστερους καταλόγους κρασιών που εχω δει σε ελληνικό εστιατοριο …από μεγάλα γαλλικά κρασια Grand Cru ,
Τελειώνοντας το μαγαζί μου άρεσε πολυ η ατμόσφαιρα ,
@tavernoalani Πάντως βάσει της περιγραφής σου, το seating προκύπτει από επιθυμία μεγιστοποίησης κερδών γιατί πλέον μερικά μαγαζιά είναι τόσο γεμάτα που τους παίρνει, και όχι από ανάγκη επιβίωσης όπως επέλεξε να το παρουσιάσει η lifo
ανάλογα με το μαγαζι, σε αυτό που λέει η Δεληγιαννη έχει κάπου δίκιο αλλά στα περισσότερα βλέπω προσπάθεια για μεγιστοποίηση του κέρδους
Αλλά η αγορά δείχνει τον δρόμο, η Αθήνα μπορεί και τα κάνει γιατί έχει πια 12μηνο τουρισμό και τα καλά μαγαζιά του κέντρου είναι συνεχώς γεμάτα (ανεξαρτήτως αν είναι Δευτέρα η Παρασκευή)
Για Θεσσαλονίκη δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο
Παντως θα ξανά ανοίξει σύντομα
Short ribs με πουρέ σούπερ, rib eye bland Angus επίσης (τους ξέφυγε λίγο στο ψήσιμο) εξαιρετικό το waguy smash burger
Σαλάτες κλπ μέτριες. Κρασια μεγάλη ποικιλία (κυριως international) σε νορμαλ τιμές
Θα ξαναπηγαινα άνετα για την τοποθεσία, αλλά φάγαμε και μια χαρά (40/ατομο με κρασί)
Επιβεβαιωμενα Έφαγε pelosof μεσημέρι και Trizoni το βράδυ
Δεν θα ήμουν καθόλου αυστηρός αν μιλούσαμε για μια ταβέρνα όπως το άλλο concept τους το Εβορα αλλά εδώ λένε ότι είναι εστιατοριο …νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν βρει ακόμα τα πατήματα τους και δεν έχουν τόσο κόσμο
Εκτιμώ ότι έχουν κρατήσει το δικό τους στυλ μαγειρικά
Εκτιμώ επίσης τις λογικές τιμές (30-35 άτομα με κρασί )
(Τα γλυκά είναι μέτρια ,
Συνήθως παίρνω safe επικογες με highlight μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας και άσπρο ρύζι (τα οποία τα πετυχαίνουν πάντα)
Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο και με εκνευρίζει είναι ότι το όλο μαγαζί <
Το cheesecake που δίνουν στο τέλος εξαιρετικό
Οι τιμές ξέφυγαν κι άλλο
Όλα τα κυρίως έχουν 25 ευρώ και πάνω (μοσχαρίσια μαγουλα με μελιτζάνα 28,
Για 2 άτομα με ένα μπουκάλι κρασί σύνολο γύρω στα 130 ευρώ …για μένα είναι πολλά κυρίως γιατί ο χώρος, η περιοχή, το σέρβις οι άβολες καρέκλες, μικρα τραπεζια κλπ δεν αντιστοιχούν στις παραπάνω χρεώσεις, από την αλλά το μαγαζί γεμίζει με 90% τουρίστες που μπορεί να τους φαίνεται και φθηνό σε σχέση με αυτά που πληρώνουν στην Νέα Υόρκη
Τελείως άκυρη η σύγκριση με τον γυρο αλλά αν θες να το ψάξεις κοστολογικά η τιμη του στα 5 ευρώ είναι δίκαια
Ψητή ντομάτα με φέτα 16 ευρώ αλλά το Ποικιλία με βραστά λαχανικά (Παντζάρι μπρόκολο χόρτα εποχής, πατάτα, καρότο & κολοκυθάκι) 14€ δεν καταπίνετε εύκολα
Θα ήθελα ένα βίντεο στο Tik tok να μας μιλήσουν για την κοστολόγηση και τα ποσοστά κέρδους
Και για να μην θεωρηθώ λαϊκιστής
Δεν θα σχολιαζα ποτέ την τιμή στο ψάρι (ο καθένας μπορεί να το χρεώνει όσο νομίζει, διαφέρουν οι εποχές, το είδος του ψαριού, από που ήρθε στο εστιατοριο κλπ) και ο πελατης να αποφασίζει αν είναι δίκαια η όχι η τιμή …αλλά 14 ευρώ για χόρτα και καρότα ειναι αλαζονεία
Michelin Guide in Greece update
Πρέπει ο οδηγός Michelin να καλύψει ολόκληρη την χώρα από άκρη σε άκρη οτιδήποτε άλλο (πχ μόνο Σαντορίνη η μονό κάποια νησιά ) είναι φθηνό μερεμέτι.
Ο οδηγός Michelin από την λειτουργία του μέχρι σχεδόν το 2011 έβγαζε οδηγούς μόνο σε οποία πόλη η χώρα πίστευε ο ίδιος ότι υπάρχει γαστρονομικό και οικονομικό ενδιαφέρον (δηλαδή όπου θα είχε και απήχηση από τον κόσμο και συνήθως σε περιοχές με δυνατή οικονομία) και χωρίς καμία κρατική στήριξη.
Έτσι η Αθήνα ήταν μέσα στον οδηγό από το 1987 σε έναν οδηγό που λεγόταν και λέγεται ακόμα Main cities of Europe χωρίς καμία κρατική υποστήριξη.
Από το 2011 περίπου αυτό άλλαξε και έτσι έπειτα μετά από πολλές κρατικές πιέσεις από πολλές χώρες από όλον τον κόσμο ο οδηγός ξεκίνησε να εκδίδει οδηγούς και σε χώρες η πόλεις με κρατική ενίσχυση.
Με τον όρο ότι θα έμενε αμετάβλητος στις αποφάσεις του και την κριτική του για τα αστέρια και να συμφωνεί και ίδιος ότι βλέπει ενδιαφέρον στην εκάστοτε περιοχή .
Όπως είναι λογικό αυτό ξεκίνησε από την Ασία (Σιγκαπούρη , Χονγκ Κονγκ,
Όλα αυτά τα χρόνια πολλοί Έλληνες ιδιώτες έστελναν στην Michelin γιατί δεν έρχεται και σε άλλες περιοχές της χώρας μας με συνήθη απάντηση ότι δεν βλέπει να υπάρχει γαστρονομικό και οικονομικό ενδιαφέρον.
Το κράτος βέβαια κοιμόταν για την γαστρονομία της χώρας μας
Ώσπου από το 2018 πολλές χώρες γύρω μας και ανταγωνιστικές οι πιο πολλές στον τουρισμό μας πλήρωσαν μέσω κρατικής ενίσχυσης για να έχουν οδηγό Michelin.
Έτσι και το ελληνικό κράτος πλήρωσε ένα ποσό αρκετά μεγάλο για να έχει οδηγό που θα λέγεται Αθήνα και θα είναι ξεχωριστός από τον οδηγό Main cities of Europe.
Απλώς τώρα με την κρατική χρηματοδότηση υπάρχει μια «πίεση» ώστε να εξετάσουν καλύτερα την πόλη.
Έτσι έχει η ιστορία .
Τώρα καθαρά η γνώμη μου.
Καλά κάνει το κράτος και δίνει αυτά τα λεφτά η τουριστική προβολή θα είναι πολύ μεγάλη και τα λεφτά αυτά θα γυρίσουν πίσω.
Αλλά ας δώσει λίγα χρήματα πιο πολλά σχεδόν
6 εκατομμύρια€ (τόσα γράφονται ότι είναι για άλλες χώρες που έχουν βγει στοιχεία )
εκτίναξη της εστίασης σε όλη την χώρα και ίσως κάποια μικρή αποκέντρωση.
Το μεγαλύτερο μέρος της γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο συνήθως είναι στην επαρχία και όχι σε πρωτεύουσες.
Μερικά παραδείγματα
Πορτογαλία 164 εστιατόρια 37 αστερατα
Κροατια 89 εστιατόρια 11 αστερατα
Σλοβενία 59 εστιατόρια 9 αστερατα
Ο οδηγός στην Ιταλία δεν είναι κρατικά χρηματοδοτούμενος από όσο γνωρίζω όποτε μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα μια σύμπραξη με ιδιωτικό τομέα (να δώσουν κάποια μεγάλα ξενοδοχεία από κοινού το μεγαλύτερο πόσο και να συμπληρώσει και ο κρατικός φορέας τα υπόλοιπα )
Πραγματικά χάρηκα γιατί είδα μια νεότερη αναβαθμισμένη version της Moύργας και της +τροφής η οποία αναβάθμιση στηρίζεται στις βάσεις και στην προσπάθεια όλων των προηγούμενων ετών …η αναβάθμιση έρχεται με την συμμετοχή στην ομάδα (και μετοχικά ) του κορυφαίου έλληνα ζαχαροπλάστη για το 2023 Σπύρου Πεδιαδιτακη (το ψωμι και το γλυκο στα άκρα είναι next level) επίσης φιλικό και επαγγελματικό είναι το service ,
Ένα μπράβο στην ομάδα για την πολύ ωραία άφιξη στην Αθήνα
Για μένα είναι ήδη στα αγαπημένα και το προτείνω
Δεν νομίζω ότι τελικά είναι οικονομικό το θέμα
Στα 3000 εστιατόρια προσπαθούν να μην το άνοιξουν πολύ όποτε Ο οδηγός εκτός από τεράστιου εμπορικού μεγέθους χώρες
(Γαλλία, USA, UK, Japan) διαλέγει μια μόνο πόλη
Πχ Στην τεράστια Τουρκία με τρομερό φαγητό και πολεις εκατομμυρίων έχει σημεία μόνο από την Κωνσταντινούπολη
Ο οδηγός εκτός από τεράστιου εμπορικού μεγέθους χώρες
(Γαλλία, USA, UK, Japan) διαλέγει μια μόνο πόλη
Πχ Στην τεράστια Τουρκία με τρομερό φαγητό και τοποθεσίες έχει σημεία μόνο από την Κωνσταντινούπολη
Από τα κρατικά λεφτά ανεπίσημα ξέρω ότι μετά την Αττική ο οδηγός θα πάει στα νησιά (περιφέρεια Αιγαίου )
Η Θεσσαλονικη θα χρειαζόταν τα Michelin αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί η πόλη στην καθημερινη λειτουργία ενός μαγαζιού να μπορεσει να αντέξει το κόστος και να υπάρχει κερδοφορία
85% των πελατών στα Michelin restaurants στην Αθήνα αφορά ξένους επσκεπτες & τουρίστες
Αλήθεια στην πόλη μας ποσά και ποια εστιατορια θα μπορούσαν να κερδίσουν αστερι ; (Αστέρι όχι bib gourmand ούτε recommendation!
Δεν είμαι σίγουρος ότι θα το κλείσουν και θα φύγουν
Θα έχει πολλά επεισόδια το σήριαλ
Εξαιρετικό φαγητό με κάποιες ιδέες που μπλέκουν την παράδοση με με πιο μοντέρνα μάτια (στιφάδο σκορπίνα με σπαγγέτι) τρομερό σέρβις, πολυάριθμο και καθόλου κουραστικό
Θα έλεγα από τα καλύτερα στην πόλη, τα πιάτα έρχονταν γρήγορα και ήταν ζεστα και ολόφρεσκα
Θετικότατη εντύπωση από τις τιμές (λογικές έως και φθηνές τιμές για την ποιότητα φαγητού & υπηρεσιών, μεγάλη ποικιλία στην wine list επίσης με πολυ καλές τιμές)
Εξαιρετικά επιδόρπια τεχνικά και γευστικά με 5,
Δυο σημεία δεν μου άρεσαν το κτψ καλαμαράκι (δεν θα το ξαναεπαιρνα) και μεγάλο χάλι οι μουσικές επιλογές. Ξεκινήσαμε με ινστρουμενταλ τύπου sting σε κρουαζιερόπλοιο και συνεχίσαμε με Κατσιμίχα, Χατζηγιάννη, Ρέμο κλπ όλα ήταν τελείως ασύνδετα με το φαγητό και τον χώρο ..
Όπως είδαμε δεν ισχύει
Και επίσης νομίζει ότι πχ επειδή δεν τον κέρασαν γλυκό στην ταβέρνα και τους βάλει 3 αστέρια θα διαταραχθεί η ταμειακή ροη της ταβέρνας … (ούτε αυτό ισχύει )
οι 30 5 αστερες κριτικές στο google κοστίζουν 300 ευρώ
Άρα επειδή είμαι άρκετα χρόνια εδώ και σέβομαι πολύ τον ταβερνοχωρο πιο πολυ επηρεάζομαι από χρήστες που παρακολουθώ εδώ παρά οπό οτιδήποτε άλλο
Επειδή βλέπω και εδώ πολύ Viva hate
Μια συμβουλή προς παλιούς και νέους μύστες μην κρίνεται είτε θετικά είτε αρνητικά από την πρώτη επίσκεψη και εν θερμή δώστε μια δεύτερη ευκαιρία
Το φαγητό είναι υπεροχο είναι πεντανόστιμο σίγουρα είναι το μαγείρεμα άρα ξύλα , το χέρι του Παπουτσάκη ,
Το γαλακτομπούρεκο είναι επικό
Το μαγαζί έιναι όμορφο με ιδιαίτερο στυλ που εντάσσεται υπέροχα στην ασχήμια της οδού Σολομού
Άντε να πω κ αρνητικό τσιμπημένες οι τιμές των κρασιών
Για 2 άτομα με μπουκάλι κρασί 100 ευρώ (αν έχει 5,
Αν βρω την λιστα ελαιολάδων θα την ανεβάσω στους καταλόγους
Έχει ξεφύγει αλλά το έβαλα γιατί είναι ενδιαφέρον η καρτα νερού είχαν στο τέλος μια ακόμα τρομερή καρτα με premium Τσαι και single origin καφέ (Geisha )
είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι η οικονομία γίνεται στο σπίτι όταν βγαίνω έξω ξεφεύγω όποτε πήραμε Voss
Ήταν ωραίο το κρέας ,
…Για τις τιμές μου φάνηκε VFM
7 euro μαζί με Cola ήταν μια χαρά
Το δομικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν μικροί μισθοί και όταν υπάρχει μεγάλη αύξηση πληθωρισμού και δαπανών (πχ ρεύμα κλπ ) δεν μπορεί να υπάρξει αντίστοιχα μια αύξηση μισθών ούτε φυσικά να "
Την κατάσταση εσωζε εδώ χρόνια το μαύρο χρήμα (πχ αδηλωτα εισοδήματα απο τουρισμό ,
Σαν καταναλωτής όλη αυτή η κατάσταση θα με επηρεάσει είμαι απο αυτούς που βγαίνω 3 φορές την εβδομάδα για φαγητά και ξοδεύω αρκετά χρήματα (χωρίς καν να υπολογίσω το delivery)
Αλλά αντικειμενικά και στα εστιατόρια υπάρχει πρόβλημα
Όταν ένας γυρος με σελφ σερβις έχει 5,
Αν όντως εφαρμοστεί και η κάρτα εργασίας (δεν λυπάμαι κανέναν είμαι με τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους ξεκάθαρα) προβλέπω ότι τα μαγαζιά θα περιοριστούν καθημερινά σε μια βάρδια ειδικά Δευτέρα έως Πέμπτη
Ίσως είναι ευκαιρία για ένα ακόμα ξεκαθάρισμα στον κλάδο
Όποτε θα γίνουμε πιο επιλεκτικοί με τις εξόδους και θα μαγειρέψουμε λίγο παραπάνω σπίτι αλλά η συνήθεια ετών για έξοδο με φαγητό και καλή παρέα δεν κόβεται για μένα με τίποτα
https:
Τιμές χαμηλές
πάρα πολύ καλό φαγητό ,
Μπράβο τους
Πίτα φοκατσια το ζυμαρι καλό οι γεμίσεις θέλουν λίγο ακόμα για να βρουν το στυλ τους ,
Τρομερή τοποθεσία, το ψητό ψάρι πολύ καλά ψημένο και αλατισμένο, σαλάτες οκ
Πατάτες τηγανίτες όχι καλες (πλαδαρές από το λάδι, τις πέταξαν στην φρυτεζα χωρίς να ανεβάσει θερμοκρασία το λάδι ή έβαλαν πολλές μερίδες μαζί λόγω δουλειάς)
Μύδια αχνιστά άνοστα τελείως
Πολύς λαος γενικά τρώει, περιμένει κλπ αλλά σερβίρουν γρήγορα
Θα ξαναπηγαινα άνετα μέχρι κι στέκι γίνεται
Σημείωση: κουζίνα κλεινει στις 19:
Μέτα από αρκετά χρόνια πιστεύω ότι η Θεσααλονικη εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά σε γαστρονομική πόλη και υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που θα ζήλευαμε η θα αποθεώναμε σε κάποια από τα ταξίδια μας ..
-Να σημειώσω ότι όλα αυτά επιτεύχθηκαν χωρίς την παρουσία του chef αλλά από την ,
Φαγητό μια χαρά, θεα καταπληκτική, μερίδες οντως λίγο πιο μικρές
Τιμές περίπου 40/άτομα με κρασί
Θα ξαναπηγαινα ειδικά για την τοποθεσία αλλά φάγαμε και μια χαρά
Αν υπάρχει κάποια πρόταση για Τρίκαλα /περίχωρα
Στον άξονα ταβέρνα /εστιατοριο /σουβλες /τσιπουράδικο /πιτες
(Εκτός από bar εστιατοριο με κοπές Ουρουγουάης )
Το δοκίμασα τυχαία μετά από 20 χρόνια
Μπράβο στους ιδιοκτήτες που έχουν σχεδόν όλα τα πιάτα με 3 η 4 ευρώ /μερίδα ..
Αλλά δεν βρίσκεις μαγειρευτό στην πόλη πιο κάτω από την τιμή ενός σαντουιτς
Θα μπορουσα να βρω 1000 ελαττώματα (ότι αργούνε στις παραγγελίας και στο σέρβις κλπ) αλλά είναι ένα από τα μαγαζιά που λάτρεψα για την γενική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί