Προφίλ του χρήστη irisx

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μέλος από 30/12/2011
Έγινε μέλος με πρόσκληση από τον χρήστη ταβερνοαλάνι
Περισσότερα στοιχεία προσεχώς :-)

Εικόνες (18)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2012)
[εικόνα]
Μαρούλι-ρόκα (ήταν μεν καλή σαν εκτέλεση αλλά το μαρούλι στα όρια της εποχής του)
[εικόνα]
Μοσχαρίσια φιλέτα (τεράστια σε μέγεθος και όπως τα ζητήσαμε ψημένα)
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Εξωτερικά
[εικόνα]
Χτυπητή (πολύ καλή, αλλά 4,8€)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2012)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2012)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2012)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2012)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2012)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2012)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2012)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2012)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2012)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2012)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2012)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2012)

Σχόλια (49)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
irisx
στο κατάστημα must eat Γυράδικο, Σεραφείμ Τσακμάνη 13-15, Λαγκαδάς, Ν. Θεσσαλονίκης
Επαναληπτική μετά-κωβίδη επίσκεψη και οι εντυπώσεις σαφώς καλύτερες: ο γύρος σωστά ψημένος, αν και από γεύση παραμένει στον μέσο τυποποιημένο όρο, αλλά τουλάχιστον η ποσότητα (σε κυπριακή πίτα) αυτή τη φορά ικανοποιητικότατη μαζί με τις γνωστές, καλές πατάτες. Οι τιμές προς το παρόν δεν έχουν αυξηθεί σε σχέση με προ-λοκντάων, το πρόβλημα όμως με τις σβηστές οθόνες και την έλλειψη τιμοκαταλόγου παραμένει. Σέρβις ευγενικό, με τήρηση των μέτρων υγιεινής --όσο μπορούσα να δω, τουλάχιστον.
irisx
στο κατάστημα Σαμλής Ψητοπωλείο, Αγίων Πάντων 20 & Σταματίου Ρεγκούκου 52, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επιβεβαιώνω τα περί VFM, η πίτα μεγάλη και σχεδόν αλάδωτη, σουβλάκι καλό ως πρώτη ύλη και σωστά ψημένο, σουτζουκάκι ΟΚ χωρίς υπερβολές σε "ενισχυτικά". Προς αποφυγή παρεξηγήσεων πάντως, και από όσο μπορώ να καταλάβω, τόσο οι πρώτες ύλες όσο και το γενικότερο κόνσεπτ των κρεατικών δεν είναι τα ίδια με της ομώνυμης ταβέρνας στο Κολχικό.
irisx
στο κατάστημα Burger King Fast food, Αεροδρόμιο Λάρνακας, Λάρνακα, [εξωτερικό]
Σε δύο επισκέψεις 2016 & 2017, οι εντελώς αναμενόμενες και γνωστές από άλλα καταστήματα της αλυσίδας εντυπώσεις στο φαγητό και στην εξυπηρέτηση: μια καλή λύση για μπέργκερ "μαζικής παραγωγής" και γενικά μια όχι άσχημη επιλογή αν πεινάσετε πριν από ταξίδι.
irisx
στο κατάστημα Samourai Ξένο, Rue du Fossé aux Loups 28, Bruxelles, [εξωτερικό]
Τρίτη επίσκεψη, ο χώρος έχει πλέον αναβαθμιστεί και επεκταθεί στην απέναντι πλευρά της στοάς. Το μενού παραμένει εκλεκτικό, πλέον με πινελιές ιαπωνικής υψηλής κουζίνας και αντίστοιχη αναπροσαρμογή στις (ήδη υψηλές, ακόμα και για Βρυξέλλες) τιμές. Οι στάνταρτ επιλογές σε σούσι, σασίμι και τεμπούρα παραμένουν κορυφαίες σαν εκτέλεση, ενώ προσφέρει και διάφορα προ-κατ μενού για μεσημεριανό κλπ. Προ κωβίδη19 χρειαζόταν οπωσδήποτε κράτηση. Αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη αν περνάει ο δρόμος σας από εκεί.
irisx
στο κατάστημα must eat Γυράδικο, Σεραφείμ Τσακμάνη 13-15, Λαγκαδάς, Ν. Θεσσαλονίκης
Στα θετικά η καλή ποιότητα των κρεάτων, τα φρέσκα ψωμάκια και ζαπάτα, η ευγενική εξυπηρέτηση και η τήρηση των προφυλάξεων στην πανδημία. Δυστυχώς όμως στις τελευταίες τρεις επισκέψεις η αναλογία περιεχομένου (=κρέατος) προς (καλές, χεράτες) πατάτες είχε πέσει κάτω από το προσωπικό μου όριο, σε σημείο να νομίζεις ότι τρως σκέτες πατάτες σε ψωμί. Αρνητική εντύπωση και από τη συστηματική απουσία τιμοκαταλόγου, καθώς οι 4-5 οθόνες όπου κάποτε φαινόταν οι επιλογές και οι τιμές τους παραμένουν συστηματικά κλειστές από την εποχή της... ανατίμησης του κινέζικου χοιρινού (που για όσους θυμούνται είχε χρησιμοποιηθεί ως πρόφαση για ομαδικές ανατιμήσεις στα ελλαδικά γυράδικα) και δεν υπάρχει έντυπος τιμοκατάλογος σε εμφανές σημείο. Δυστυχώς δεν θα το ξαναπροτιμήσω.
irisx
στο κατάστημα Φάρμα Μπράλου [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Μηλιώνη 12, Κολωνάκι, Αθήνα, Ν. Αττικής
Εν μέσω πανδημίας το κόνσεπτ του μαγαζιού έχει αλλάξει και φέτος λειτουργεί, λέει, σαν στρητ φουντ με σερβίρισμα στα εξωτερικά τραπέζια σε χάρτινα σκεύη, περιορισμένο μενού κλπ. Από τα σχετικά λίγα διαθέσιμα πιάτα δοκίμασα κεφτεδάκια (άνευ σάλτσας), ντολμαδάκια γιαλατζί και μια σαλάτα ρόκα και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα, αν και τίποτε δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί κακό. Τιμές λογικές για το (νέο) ύφος του.
irisx
στο κατάστημα Dacristo Λοιπά, 6ο χλμ Χαριλάου - Θέρμης, Θέρμη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πρώτη επίσκεψη για κρεοφαγία, με αρκετά θετικές εντυπώσεις. Επιλέξαμε ελληνική σπαλομπριζόλα γύρω στα 500gr (καλή) και rib eye Ουρουγουάης των 340gr (εξαιρετικό), και τα δύο ήρθαν άψογα ψημένα και κομμένα όπως ακριβώς τα ζητήσαμε. Οι πατάτες που φέρνουν σαν στάνταρτ συνοδευτικό είναι μάλλον διεκπεραιωτικές, αν και είδαμε ότι κάποιοι προτιμούσαν γλυκοπατάτες που προσφέρονταν σαν επιλογή. Μαζί με σαλάτα, δύο μικρά πιατάκια σάλτσες (πολύ καλές) και δύο μπύρες, μας βγήκε €49. Το ντελικατέσεν έχει τεράστια ποικιλία μαζί με μια αξιοπρεπή κάβα και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Καλό είναι να κάνετε κράτηση, καθώς κάποιες ώρες φαίνεται να υπάρχει κοσμοσυρροή και τα τραπέζια είναι λιγοστά.
irisx
στο κατάστημα Don Quijote Εστιατόριο, Σταυρός, Ν. Θεσσαλονίκης
Ιταλικό που μάλλον αδικείται από την τοποθεσία και την έλλειψη... μάρκετιγκ καθώς εξωτερικά θυμίζει συνοικιακή πιτσαρία. Εκτός από πίτσες και μακαρονάδες σερβίρει φρέσκα ζυμαρικά σε διάφορες παραλλαγές, ό,τι δοκιμάσαμε από κυρίως και ορεκτικά ήταν πολύ καλό και με προσεγμένη παρουσίαση. Σέρβις φιλικό και αποτελεσματικό. Κατά τη γνώμη μου, από τις κορυφαίες επιλογές στην περιοχή Σταυρού-Ασπροβάλτας.
irisx
στο κατάστημα Το Τζάκι [νεκροταφείο] Λοιπά, Λιμένας, Θάσος, Ν. Καβάλας
Οι πίτσες και οι λουκουμάδες τους διατηρούν το άριστο value for money (για τα δεδομένα του νησιού, πάντοτε), επίσης αξιοπρεπέστατες οι διάφορες γεύσεις παγωτού που δοκιμάσαμε. Από τις 08:00 σερβίρει και πρωινό διαφόρων τύπων. Το περιβάλλον ευχάριστο, αν και οι εγκαταστάσεις έχουν αρχίσει να δείχνουν κάποια σημάδια εγκατάλειψης (2019).
irisx
στο κατάστημα Σύμη Εστιατόριο, Λιμένας, Θάσος, Ν. Καβάλας
Αύγουστος 2019, καθίσαμε για ελαφριά ψαροφαγία, κουτσομουράκια φρέσκα μεν αλλά το λάδι που είχαν τηγανιστεί ελαφρώς "κουρασμένο", μισή χωριάτικη και χαλούμι με πέστο, αμφότερα καλά. Κερασμένο γλυκό και απόδειξη κανονικά.
irisx
στο κατάστημα [Χωρίς Όνομα] Βρώμικο, Λιμενάρια, Θάσος, Ν. Καβάλας
Μια διευκρίνηση: ανοίγει αργά το απόγευμα (πρωί-μεσημέρι κλειστό).
irisx
στο κατάστημα Στέλιος Ταβέρνα, Θεολόγος, Θάσος, Ν. Καβάλας
Καλό κατσίκι σούβλας, όπως και οι σαλάτες και τα συνοδευτικά, καλά υλικά και σε μεγάλες μερίδες. Γευστικές εξάρσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω δεν πρέπει να αναμένονται, αλλά τουλάχιστον η συγκεκριμένη ταβέρνα δεν προσβάλει την αισθητική σου και το σέρβις είναι αξιοπρεπέστατο. Σφήκες δεν είχε αυτή τη φορά (καλοκαίρι 2019), είναι περίεργο πώς ο πληθυσμός τους φαίνεται να ακολουθεί "κύκλους" σε όλο το νησί.
irisx
στο κατάστημα Άρμενο Ψαροταβέρνα, Σκάλα Μαριών, Θάσος, Ν. Καβάλας
Εξαιρετική η πρώτη εντύπωση. Πήραμε φαγκρί λίγο πάνω του μισού κιλού σωστά ψημένο, χταπόδι σχάρας, κολοκυθοκεφτέδες (πολύ καλούς) και δύο Βεργίνες, γύρω στα €55. Σαν πιάτο ημέρας είχε ψαρόσουπα, που είδαμε ότι προτιμούσαν πολλοι --προσωπικά την αποφύγαμε λόγω ζέστης. Το σέρβις υποδειγματικό και η θέα χαλαρωτική. Κάποιες μέρες έχει και ορχήστρα με ρεμπέτικο. Γλυκό κερασμένο και απόδειξη κανονικά.
irisx
στο κατάστημα Η τρελή γαρίδα [νεκροταφείο] Ταβέρνα, Σκάλα Μαριών, Θάσος, Ν. Καβάλας
Έκλεισε τέλη του 2017, λόγω θανάτου του ιδιοκτήτη.
irisx
στο κατάστημα Μαγκάλι Ψητοπωλείο, Λιμένας, Θάσος, Ν. Καβάλας
Αύγουστος 2019, κατά δήλωση του ιδιοκτήτη σούβλες μπαίνουν πλέον μόνο ΣΚ ή "όποτε περιμένει ότι θα έχει προσέλευση από Έλληνες". Πήραμε γιαουρτλού κεμπάπ, χειροποίητο μπιφτέκι, σουβλάκι, χτυπητή, αγγουροντομάτα, όλα καλά, σέρβις ευχάριστο και απόδειξη κανονικά. Τιμές στα γνωστά επίπεδα της κατηγορίας και του νησιού.
irisx
στο κατάστημα Πλατανάκια [νεκροταφείο] Ταβέρνα, Λιμένας, Θάσος, Ν. Καβάλας
Αύγουστος 2019, ήταν κλειστό και στον χώρο του λειτουργούσαν stands βιβλιοπωλείου (!).
irisx
στο κατάστημα Βίγλι [νεκροταφείο] Ταβέρνα, Χρυσή Αμμουδιά, Θάσος, Ν. Καβάλας
Έχει κλείσει, μάλλον μετά τη σεζόν του 2018. Κρίνοντας από τα σχόλια στη σελίδα του facebook, τον τελευταίο καιρό πρέπει να λειτουργούσε με διαφορετικό κόνσεπτ/ιδιοκτησία.
irisx
στο κατάστημα Κώστας Γυράδικο, Εμμανουήλ Φίλη 15, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Μέσα στο καλοκαίρι του 2018 οι τιμές "εναρμονίστηκαν" (προς τα πάνω) με τα υπόλοιπα της Τούμπας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να το προτιμήσω.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
irisx
στο κατάστημα Τούλα Βρώμικο, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκιμή μεσημέρι παραμονής Χριστουγέννων, αποκλειστικά με σάντουιτς. Η παντσέτα καλής ποιότητας αλλά κάπως προς το στεγνό και όχι κάτι το εξαιρετικό γευστικά. Το ίδιο και το σουτζουκάκι, μάλλον συνηθισμένο γευστικά και όχι σε ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα. Η μπαγκέτα φρέσκια και απείρως καλύτερη από τα κλασσικά καντινο-ψωμάκια, αλλά το μεγάλο της μέγεθος κάνει τα υπόλοιπα υλικά να "χάνονται" κάπως, με εξαίρεση τις άφθονες (και ευτυχώς καλές) πατάτες. Η τιμή σταθερά στα 2.20 Ευρώ. Ο κατάλογος έχει και μερίδες, που σερβίρονται σε στεγασμένο χώρο ακριβώς δίπλα.

Στα πολύ θετικά η τοποθεσία, μακριά από κίνηση και φασαρία, και η ευχάριστη, παρεΐστικη ατμόσφαιρα.
irisx
στο κατάστημα Ρινόκερος Bar-Restaurant, 25ης Μαρτίου 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Όμορφος και ευχάριστος χώρος με διαρρύθμιση που παραπέμπει όντως σε μπαρ-εστιατόριο. Από κρεατικά, highlights είναι η καπνιστή μπριζόλα και η μεξικάνικης έμπνευσης "τηγανιά", πολύ καλά και τα βουβαλίσια σουτζουκάκια.

Για αυτά τα τρία κυρίως πιάτα συν τέσσερα ορεκτικά (με εμφανείς γκουρμεδικές "ανησυχίες") και δύο μπύρες πληρώσαμε 50ευρώ. Το γλυκάκι στο τέλος, κερασμένο.

Το σέρβις διακριτικό και αποτελεσματικό.
irisx
στο κατάστημα το Παντοπωλείο [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Βασιλέως Παύλου 7, Λευκωσία, [εξωτερικό]
Να συμπληρώσω ότι το (ελληνόφωνο) σέρβις είναι υποδειγματικό και φυσικά -για Κύπρο- η απόδειξη ήρθε κανονικά.
irisx
στο κατάστημα το Παντοπωλείο [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Βασιλέως Παύλου 7, Λευκωσία, [εξωτερικό]
Νεο-ταβέρνα στο καθιερωμένο (πλέον) και στην Ελλάδα σχετικό στυλ και με ανάλογες τιμές, προσφέρει κατά βάση κλασσικά πιάτα με κάποιες νεωτερικές "πινελιές". Δοκιμάσαμε γραβιέρα φακελωμένη (σε ζύμη, ΟΚ), χαλούμι σχάρας με γλυκό σύκο (καλό), ρόκα με κρέμα βαλσαμικού και ξερά σύκα (πολύ καλή), χοιρινή μπριζόλα (ΟΚ), χοιρινά μπριζολάκια με ψητά λαχανικά (σωστά ψημένα), και για επιδόρπιο πορτοκαλόκρεμα (εξαιρετική) και creme brulee σοκολάτα (απροσδόκητα καλή).

Σύνολο για 2 άτομα, χωρίς ποτό, €62.
irisx
στο κατάστημα Burger King Fast food, Αεροδρόμιο Λάρνακας, Λάρνακα, [εξωτερικό]
Νοέμβριος 2014: "Προσωρινώς κλειστόν" (Temporary closed), με επιγραφή/πινακίδα όμως που δεν παραπέμπει και σε τόσο "προσωρινό".
irisx
στο κατάστημα Bonzai [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Ρηγαίνης 70, Λευκωσία, [εξωτερικό]
Έκλεισε, μάλλον μέσα στο 2012.

Από τα εστιατόρια του Holiday Inn μάλλον λειτουργεί πλέον μόνο το "Marco Polo" (διεθνής κουζίνα) στον 7ο όροφο.

http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g190383-d850129-Reviews-Marco_Polo_Roof_Garden_Restaurant-Nicosia_Nicosia_District.html
irisx
στο κατάστημα Vivere [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Ρηγαίνης 70, Λευκωσία, [εξωτερικό]
Έκλεισε, μάλλον αρχές 2013.
irisx
στο κατάστημα Nando's [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Λεωφόρος Ομήρου 16, Λευκωσία, [εξωτερικό]
Δυστυχώς έκλεισε, μάλλον μέσα στο καλοκαίρι του 2014, και η αλυσίδα αποσύρθηκε από την Κύπρο. Σχετική είδηση εδώ:

http://www.rateyournandos.com/news/nandos-restaurants-cyprus-closed

Στη θέση του καταστήματος Λευκωσίας άνοιξε το "Grillerz".
irisx
στο κατάστημα Μπαχτσές Ταβέρνα, Βασιλίσσης Όλγας 211, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πολύ φροντισμένος χώρος, με την ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητα του "στο βάθος κήπου". Το μενού της ώρας πολύ καλό, με highlights τα μπιφτεκάκια και τον γύρο σχάρας, πολύ καλές και οι σαλάτες. Ευχάριστη έκπληξη το χύμα (κόκκινο) κρασί, που είναι αποδεκτής ποιότητας. Το μενού περιλαμβάνει και μαγειρευτά ημέρας, που όμως δεν δοκιμάσαμε. Το σέρβις ευγενικό και γρήγορο (παρά την αιχμή του Σαββατόβραδου). Οι μερίδες σχετικά μικρές, με ανάλογα όμως *πολύ* καλές τιμές. Στο τέλος κερασμένο παγωτίνι και απόδειξη κανονικά.

Στα αρνητικά το ελεύθερο κάπνισμα μέσα, και ένας αμφιλεγόμενος "πορτιέρης" που έχει προσφάτως επιφορτιστεί με τον έλεγχο εισόδου/κρατήσεων.
irisx
στο κατάστημα Μάκης [νεκροταφείο] Γυράδικο, Λουτρών 12, Λαγκαδάς, Ν. Θεσσαλονίκης
Έκλεισε, Φεβρουάριος 2014.
irisx
στο κατάστημα για Souβλάkι! ψήνεσαι; [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Σεραφείμ Τσακμάνη 4, Λαγκαδάς, Ν. Θεσσαλονίκης
Έκλεισε, μάλλον μέσα στον Μάρτιο 2014 (επιγραφή "Πωλείται").
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
irisx
στο κατάστημα Latin [νεκροταφείο] Πιτσαρία, Αγίου Χριστοφόρου ?, Λαγκαδάς, Ν. Θεσσαλονίκης
Έκλεισε, μέσα 2013.
irisx
στο κατάστημα Χρήστος Μεντέρης [νεκροταφείο] Ταβέρνα, Μεγάλου Αλεξάνδρου 28, Λαγκαδάς, Ν. Θεσσαλονίκης
Έκλεισε, μάλλον αρχές 2013.
irisx
στο κατάστημα Τροχός [νεκροταφείο] Ταβέρνα, Βασιλίσσης Όλγας 43, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Θυμάμαι ότι στις αρχές της δεκαετίας του '90 έφτιαχνε και σάντουιτς, μόνο για τολμηρά στομάχια.
irisx
στο κατάστημα Δερβένι [νεκροταφείο] Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Χαρακτηριστική η ταμπέλα που είχε στα τελευταία, που διαφήμιζε μεγαλοπρεπώς τη σπεσιαλιτέ "γίδα βραστή".
irisx
στο κατάστημα Το Ξύλινο Χωριό Ταβέρνα, Άγκιστρο, Ν. Σερρών
Συγνώμη για το οφτόπικ, αλλά αν αυτό με τις αλεπούδες όντως συμβαίνει (ακόμα), θα έλεγα ότι μάλλον δεν είναι καθόλου, μα καθόλου καλή ιδέα! Τα συμπαθή αυτά ζωάκια είναι οι κύριοι φορείς επώασης και μετάδοσης της λύσσας στην Ευρώπη, ενώ πρόσφατα έχουν καταγραφεί κρούσματα στη Β. Ελλάδα:

http://romiazirou.blogspot.com/2011/12/blog-post_8960.html

http://www.news-medical.net/health/Rabies-Rabies-In-Animals.aspx
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
irisx
στο κατάστημα Samourai Ξένο, Rue du Fossé aux Loups 28, Bruxelles, [εξωτερικό]
Κορυφαίων προδιαγραφών ιαπωνική κουζίνα σε εξωφρενικές τιμές. Ο ιδιοκτήτης είναι Ιάπωνας και το φροντισμένο ντεκόρ του μαγαζιού παραπέμπει σε παραδοσιακό ιαπωνικό σουσάδικο. Το ίδιο όμως ισχύει και για τις διαστάσεις του χώρου και τη γενικότερη χωροταξία των τραπεζιών, αφήνοντας συνειρμούς ψητάδικου της Άθωνος εν ώρα αιχμής (κοινώς δεν συνιστάται σε άτομα με κλειστοφοβικές τάσεις).

Υπεράνω κριτικής, τόσο από πλευράς γεύσης όσο και παρουσίασης/σερβιρίσματος, ό,τιδήποτε δοκιμάσαμε από σούπες/sushi/sashimi/tempura. Λογαριασμός για 3 άτομα 222€ (2010).

Ακόμα και αν περνάει ο δρόμος σας και αποφασίσετε να το τολμήσετε, θα συμβούλευα για λόγους αρχής να αποφύγετε το sake, το οποίο ο αθεόφοβος χρεώνει 12€ το (μικρό) καραφάκι!
irisx
στο κατάστημα Les Tartes de Françoise Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Avenue de l'hippodrome 75, Bruxelles, [εξωτερικό]
Αν ο δρόμος σας σας βγάλει προς Βρυξέλλες, θα είναι μέγιστη παράλειψη να μην δοκιμάσετε τις επικές αυτές τάρτες. Για εισαγωγή, δοκιμάστε τις σπεσιαλιτέ τους jambon epinard (ζαμπόν-σπανάκι) και citrons meringue (μαρέγκα λεμόνι). Οι μικρές τάρτες των 2-3 μερίδων βγαίνουν γύρω στα 10-11€ (μόνο πακέτο, δεν έχει μέρος να καθίσεις).

Είναι καλή ιδέα να παραγγείλετε τηλεφωνικά ή online γιατί οι πιο δημοφιλείς παραλλαγές συχνά εξαντλούνται μέσα στην ημέρα.
irisx
στο κατάστημα Μουχαμέτη Γυράδικο, Σκάλα Πρίνου, Θάσος, Ν. Καβάλας
Το κόνσεπτ και το εσωτερικό του σε καταστροφικό 80s στυλ. Ο γύρος καλός, οι σαλάτες/αλοιφές μέτριες, πατάτες προκάτ. Εκτός από delivery και στο χέρι σερβίρει σε δύο τραπεζάκια έξω, για όσους αντέχουν το θόρυβο από την παρακείμενη διασταύρωση. Οι τιμές είναι αντίστοιχες με συνοικιακά γυράδικα της Θεσσαλονίκης.
irisx
στο κατάστημα Goody's Burger House Fast food, Κομνηνών 35, Πανόραμα, Ν. Θεσσαλονίκης
Από τα καλύτερα της αλυσίδας από πλευράς ποιότητας/φρεσκάδας φαγητού και εξωτερικού χώρου. Αν είστε άτυχος, μπορεί να πετύχετε μέρες/ώρες που κατακλύζεται ανεξήγητα από χιλιάδες παιδιά (ασφαλώς δεν *είναι* χιλιάδες, αλλά έτσι θα φανούν στα αυτιά σας!)
irisx
στο κατάστημα Το Τζάκι [νεκροταφείο] Λοιπά, Λιμένας, Θάσος, Ν. Καβάλας
Μάλλον οι καλύτεροι λουκουμάδες της περιοχής. Προσεγμένα, σωστά ετοιμασμένα και σερβιρισμένα τα ποτά-κοκτέιλ (όντως σπάνιο για μαγαζιά του είδους), όλα σε καλές τιμές. Ευχάριστο περιβάλλον.
irisx
στο κατάστημα Το στέκι του Νικόλα [νεκροταφείο] Βρώμικο, Κολχικό, Ν. Θεσσαλονίκης
Λαογραφικώς ενδιαφέρουσα η συνεχής (και σχεδόν καθημερινή) παρουσία συγκεκριμένων θαμώνων από νωρίς το μεσημέρι μέχρι το τέλος ωραρίου. "Στέκι" με όλη τη σημασία του...
irisx
στο κατάστημα Ζωή & Κότα Ψητοπωλείο, Αχιλλέως Τζελίλη 44, Λαγκαδάς, Ν. Θεσσαλονίκης
Σταθερά καλής ποιότητας ψητό κοτόπουλο, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις. Το ωράριό του παραμένει εντελώς χαοτικό (μέσα 2011).
irisx
στο κατάστημα Ο Μήτσος Ταβέρνα, Ματάπα 1, Λαγκαδάς, Ν. Θεσσαλονίκης
Η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι μικρές και οικονομικές μερίδες, ώστε να μπορείς να δοκιμάζεις απ' όλα. Πολύ καλά (αν και ελαφρώς "ντοπέ") σουτζουκάκια, αξιόλογο σουβλάκι, ενώ Παρασκευή και Σάββατο σερβίρεται και γύρος (καλός). Σήμα-κατατεθέν του μαγαζιού η χειροποίητη πάπρικα, ενώ οι υπόλοιπες σαλάτες χαρακτηρίζονται απλώς καλές.

Στα αρνητικά, ο μάλλον χαλαρός έλεγχος του καπνίσματος, που ενίοτε το χειμώνα δημιουργεί πρόβλημα λόγω του περιορισμένου χώρου, και η οριακά επαρκής εξυπηρέτηση σε ώρες αιχμής.

Περίπου 15-20€ το άτομο (με μπύρα και κερασμένο γλυκό).
irisx
στο κατάστημα Νίκος Ταβέρνα, 25ης Μαρτίου 40, Νέοι Επιβάτες, Ν. Θεσσαλονίκης
Από τα λίγα μαγαζιά που προσφέρουν ακόμα γενναιόδωρες μερίδες φιλέτου και ψημένο όπως ακριβώς το ζητήσεις. Ενδιαφέρουσα πρόταση και το χοιρινό κοντοσούβλι ("κοντοσούβλι ψαρονέφρι"). Όσο για τα γνωστά σουτζουκάκια Περαίας, διατηρούνται ένα κλικ πάνω από αντίστοιχες ανταγωνιστικές επιλογές στην περιοχή (όπου έχει τύχει να μου σερβίρουν ακόμα και διπλοαλεσμένα/διπλοψημένα).
irisx
στο κατάστημα Bonzai [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Ρηγαίνης 70, Λευκωσία, [εξωτερικό]
Αξιοπρεπέστατο σούσι με σταθερή ποιότητα αλλά σε κάπως τσιμπημένες τιμές. Ήσυχο περιβάλλον, τυπική αλλά απρόσωπη εξυπηρέτηση. Κατά τα λοιπά, διαθέτει και τρία τραπέζια των 8-10 ατόμων για teppanyaki και όλα τα παρελκόμενα για το σχετικό show. Οι Λευκωσιάτες φαίνεται να το τιμούν ιδιαιτέρως σε περιόδους νηστείας (να βλέπουμε να μαθαίνουμε και οι Σαλονικοί), οπότε καλό είναι να κάνεις κράτηση νωρίς. Με λίγη καλή θέληση μπορεί κανείς να ξεπεράσει τα 50€/άτομο (με ορεκτικό, κυρίως, ποτό και επιδόρπιο). Κάθε Tρίτη βράδυ έχει ανοιχτό μπουφέ με sushi/sashimi, το οποίο οι ντόπιοι φαίνεται επίσης να τιμούν δεόντως (2011).

To conveyor belt sushi που λειτουργεί σε διπλανό χώρο του ξενοδοχείου λογικά σερβίρει τα ίδια με το Bonzai (δεν το έχω δοκιμάσει), αλλά λειτουργεί και μεσημεριανές ώρες.
irisx
στο κατάστημα Nando's [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Λεωφόρος Ομήρου 16, Λευκωσία, [εξωτερικό]
Σταθερή αξία στην περιοχή του κέντρου, αν και πρόσφατα περιόρισε κάπως το μενού και την ποικιλία στις συνοδευτικές σως. Οι επιλογές hot και extra hot συνιστώνται μόνο για πραγματικά γυμνασμένα στομάχια. Η εξυπηρέτηση τυπική (και τυπικά για Κύπρο, ξενόγλωσση) και το περιβάλλον ευχάριστο, με εξαίρεση τις ώρες που δείχνει live μπάλα στην γιγαντο-οθόνη (αυτό για τα δικά μου γούστα, βέβαια).

Περίπου 40€/άτομο με ορεκτικό, κυρίως και μπύρα.
irisx
στο κατάστημα Ζανέττος Ταβέρνα, Τρικούπη 65, Λευκωσία, [εξωτερικό]
Η διαδικασία είναι η εξής: παραγγέλνεις μόνο τι θα πιεις και στη συνέχεια τα πιάτα αρχίζουν να έρχονται... και να έρχονται... μέχρι τελικής πτώσεως. H ποιότητα των μεζέδων σε ψηλά επίπεδα, ενώ για το στανταρτ μενού μαζί με κρασί και γλυκό (πολύ καλό το Λιβανέζικο Μαχαλεπί με μαστίχα) για δύο άτομα, υπολογίζετε γύρω στα 35€ το άτομο (2010).
irisx
στο κατάστημα [Χωρίς Όνομα] Λοιπά, Πανεπιστήμιο "Α.Π.Θ.", Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Οι τιμές είναι σίγουρα εξωφρενικές, αλλά για φαγητό νομίζω ότι εύκολα θα βρεις χειρότερα (έως πολύ χειρότερα) σε γειτονικά κυλικεία, εντός και εκτός πανεπιστημιούπολης. BTW, έχω καιρό να δω την αγενέστατη τύπισσα, μάλλον τη στείλανε.

Θα συμφωνήσω επίσης στο ότι για καφέ και κουλούρι/σταφιδόψωμο/κρουασάν(καλό) οι αυτοδιαχειριζόμενοι ακριβώς από πάνω είναι προτιμότερη λύση.
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
irisx
στο κατάστημα Pasta Pazza [νεκροταφείο] Πιτσαρία, Αγγελάκη 35, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Η πίτσα στο χέρι πήγε στο 1.80€ (από 1.50).
irisx
στο κατάστημα Lale İşkembecisi Πατσατζίδικο, Tarlabaşı Bulvarı 13, Beyoğlu, İstanbul, [εξωτερικό]
Και για όσους δεν είναι λάτρεις του πατσά, αξίζει να το επισκεφθείτε για τα *θεϊκά* μαριναρισμένα αρνίσια φιλετάκια! Μέχρι πρότινος (2010) δεν σερβίρονταν αλκοόλ στο ισόγειο.