Ερμής [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Bar-Restaurant
ΔιεύθυνσηΡογκότη 4, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Λέξεις κλειδιά
Έκλεισε2015
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του άνοιξαν με αύξουσα χρονολογική σειρά το The Big Kahuna Burgers και το Hanaya.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Η αυτοψία του Δεκεμβρίου 2009 έβγαλε τα εξής αποτελέσματα:

Στα θετικά:
-Πολύ ωραίος ζεστός χώρος. Μου αποπνέει μια αίσθηση γαλλικού bistrot.

Στα ουδέτερα:
-Το φαγητό ήταν αποδεκτό. Μερικά πιάτα καλά, μερικά αδιάφορα, χωρίς ευχάριστες ή δυσάρεστες εκπλήξεις (βλέπε φωτό). Το χύμα κρασί πινόταν αλλά μέχρι εκεί.
-Σέρβις οκ.

Στα αρνητικά:
-Τσιμπημένες τιμές (αναμενόμενο βέβαια).
-Λόγω του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στη στοά με το διπλανό bar Haven και το Barcelonika, κρίθηκε αποδεκτό αργά το βράδυ να μεταμορφώνεται από ένα cozy εστιατόριο σε bar με μπιτάκια. Στο τέλος της βραδιάς γκαρίζαμε για να ακουγόμαστε μεταξύ μας ένα τραπέζι 4 ατόμων.

Θα ξαναπήγαινα λόγω ευχάριστου χώρου, αλλά όχι σύντομα.

Εικόνες (13)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Καροτόσουπα
[εικόνα]
Σαλάτα ψητών λαχανικών
[εικόνα]
Χορτοπιτάκια
[εικόνα]
Μπακαλιαροκεφτέδες
[εικόνα]
Εξωτερικά
[εικόνα]
Εξωτερικά
[εικόνα]
Κολοκυθοσαλάτα (πρόταση του sb, όντως νόστιμη)
[εικόνα]
Σαλάτα "Ερμής" (κακή, πολύ "κενή")
[εικόνα]
Ψητά λαχανικά (ok)
[εικόνα]
Κοτόπουλο εστραγκόν (καλό)
[εικόνα]
Ριζότο με καραβίδες και μύδια (δε μ' άρεσε, το ριζότο κακό και τα μύδια είχαν στεγνώσει από την αναμονή)
[εικόνα]
Γαλοπούλα με μέλι και σουσάμι (καλό)
[εικόνα]
Ψαρονέφρι με δαμάσκηνο (καλό)

Κατάλογος (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Διαφημιστικό 1999

Σxόλια (23)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Σταύρος
Χρεώνει 9 ευρώ το τσίπουρο Μπαμπατζίμ και σερβίρει μερίδες μεζέ(δηλαδή μισές) σε τιμές κανονικής μερίδας: 50 ευρώ για 2 άτομα: δεν θα το ξανακάνω.
Γιαντράνκα
Ξαναπήγα και βαρέθηκα. Η καροτόσουπα καλή, σαλάτα μάπα, γλυκό γιοκ, μικρές μερίδες. Νέες μειωμένες τιμές -λέει-, αλλά και πάλι δεν αξίζει. Όχι κακό μα μέτριο. Ατομικό μενού με 13€, αλλά the truth is out there, οπότε μπα.
Γιαντράνκα
Επειδή ποτέ δεν πρέπει να λέμε ποτέ, νέο τσεκάρισμα:
Μανιτάρια σωτέ με παρμεζάνα άνοστα (5€), χορτοπιτάκια εξαιρετικά (5,5€), μπακαλιαροκεφτέδες νόστιμοι παρότι περιείχαν περισσότερη πατάτα (8€), σπαγγέτι με πέστο βασιλικού άθλια (4,35€/ μισή μερίδα), παραβρασμένα και άνοστα, φιλέτο κοτόπουλο με εστραγκόν (9,3€)πολύ καλό και τρυφερό, μισό λίτρο χύμα κρασί (6€) καλό, προφιτερόλ (4€) επίσης καλό.
Σε γενικές γραμμές καλό, αν και δεν ενθουσιάστηκα πάλι. Με τα ίδια λεφτά βρίσκεις και καλύτερα αλλού, μάλλον πληρώνει κανείς τον ωραιότατο χώρο.
κωστας π.
Θετικα- ωραιος χωρος,ψηλοταβανος,οποτε δεν ενοχλει τοσο ο καπνος απο τα τσιγαρα(ποιος αντικαπνιστικος νομος?παντου αυτο βεβαια πια!),ικανοποιητικο σερβις.
Αρνητικα- μικρες μεριδες,χωρις καποια ιδιαιτερη γευστικοτητα το μενου και πολυ ακριβες σε σχεση με την αξια τους.Μοναδικο κερασμα ενα λικερακι με μαστιχα!
Δεν του αξιζει το βραβειο γκουρμε(απο τις λιγες εξαιρεσεις,οπως εχω διαπιστωσει),υπαρχουν πολυ καλυτερες και τιμιες επιλογες στην πολη!
giorgos
Πήγαμε πρώτη φορά παρέα 8-9 ατόμων στα πλαίσια του food festival. Μπαίνοντας ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το περιβάλλον, που ήταν πολύ ωραίο, και τα θετικά σχόλια σταματούν εδώ.
Το μενού των 10ευρω περιλάμβανε "Πατάτες με σως απο αγιολι" που ουσιαστικά ήταν 3-4 πατατούλες ψήτες με μια σταγονά σως σκορδιαλιάς, σαλάτα που ήταν μαρούλι + ρόκα + λάδι (μόνο) και το λάδι ήταν άσχημης ποιότητας, σε κάποια παιδιά από την παρέα μύριζε λιαστή ντομάτα και υποστήριξαν ότι βάλαν το λάδι που έχουν στις ντομάτες τους. Το κυρίως -κατ' ευφημισμόν- πιάτο ήταν "Κρέπες με κοτόπουλο και πράσσο" που στην πραγματικότητα μεταφράζονταν σε ΜΙΑ μικρή κρεπούλα με πράσο μεγέθους στο 1/3 κανονικής κρέπας από κρεπερί, και ίχνη κοτόπουλου. Ποτό εξτρά, κουβέρ εξτρα, νερά εξτρα.
Ένοιωσα να παίζουν με την νοημοσύνη μου, στο κάτω κάτω πήγαμε με προσφορά αλλά δεν πήγαμε και τσάμπα, προσωπικά επειδή πήρα και μπήρα έσκασα 15 ευρώ.
Ακομή κι αν είναι καλό μαγαζί κατα τ' άλλα το στοίχημα με το food festival το εχασε.
kflynt
Ε όχι και γκουρμεδιά ρε παιδιά, έλεος!
theokaraman
"γκουρμεδια" τρελη... μικροσκοπικές μερίδες για τα λεφτά τους, και δε με εντυπωσιασαν τα πιατα.
fataoulas
Μέτριο προς καλό. Ακριβό για την ποιότητά του, αλλά "λογικό" αφού πουλάει "γκουρμεδιά".
teratoudis
Απ ότι διαβάζω, θα επαληθεύσω τους περισσότερους. Μετριότατο φαγητό μαγειρείου σε ψευτοgourmet σερβίρισμα (το μεγάλο πιάτο με τη μικρή μεριδούλα σε τρελή τιμή), με απαράδεκτες τιμές. Το σέρβις μετριότατο και αργό (μπορεί να φταίει και η ημέρα, μιας και ήταν ανήμερα των Φωτων), η μουσική μπιτοειδής και σχετικά δυνατή για τέτοιον χώρο, 18€ το άτομο.
Ενδιαφέρουσα η μουστάρδα του!!! Τόσο καυτερή, που σε χτυπούσε στη ρινική περιοχή τόσο δυνατά, που νόμιζες ότι θα λιποθυμίσεις! Δυστυχώς απο τους 8 μας, μόνο εγώ το βρήκα διασκεδαστικό (χεχε)!!!
Παντουτρωω
Επειδη καποιοι δεν κατεχουν τα των βραβειων στην πολη -και την κουζινα της- θα πω το εξης: Πολλα εξ αυτων διδονται με βαση δημοσιες σχεσεις, ιδιοκτητων κτλ. Τρανα παραδειγματα ειναι τα μαγαζια στην Καλαρη στο κεντρο, που εχουν βραβεια ενω ειναι μια μετριοτητα (οπως φανερωνει και η πλειοψηφια των σχολιων), μαγαζια που πριν συμπληρωσουν 3 μηνες ζωης βραβευονται. Με τι κριτηρια,απορω..Απο την στιγμη που εχει δοκιμαστει η συνεπεια τους σε καποιο μεγαλυτερο βαθος χρονου. Δυστυχως πολλοι ξεγελιουνται απο το κατι που διαφερει απο τα τετριμμενα της πολης και νομιζουν πολλα. Νομιζουν... Ο ερμης για να κλεισω ειναι ενα σχετικα καλο μαγαζι,αν ειχε τις τιμες ενος μαγειρειου.
BomfunkMC
Το μαγαζί πάντως έχει αποσπάσει gourmet διακρίσεις(τις οποίες έχει κρεμάσει όπως και η κληματαριά επίσης). Πως γίνεται αυτό όταν κάποιος σερβίρει μέτρια φαγητά?
Παντουτρωω
Δεν μπορει να ειναι κριτηριο για ενα μαγαζι το κερασμενο γλυκο,ας μην κανουμε σαν τους ιθαγενεις με τα καθρεφτακια.
Το φαγητο ειναι μετριο. Οποιος γνωριζει απο κουζινα, καταλαβαινει. Φωτεινες εξαιρεσεις καποια μαγειρευτα ημερας.
Τιμες ακριβες γι'αυτο που ειναι. Αποπνεει εναν αερα ψευτοπαρισινου μπιστρο που με απωθει.
Βιθέντε
Πράγματι, ο Ερμής είναι από τα παλιά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και υπήρξε παραδοσιακά αγαπημένο στέκι των αστών της πόλης (και των δικηγόρων της, όπως μου εξιστορούσε ένας 65άρης πρώην δικαστικός που εξού αντιπαθεί μαγαζί). Η παράδοση κρατά και ο Ερμής συγκεντρώνει και σήμερα τη σύγχρονη, εμπλουτισμένη "αφρόκρεμα" του είδους. Σημειώσατε ότι ο δημιουργός του bar Θερμαϊκός και νυν ιδιοκτήτης του Haven απέναντι (μου διαφεύγει το όνομά του), έχει αγοράσει ποσοστό, ανεβάζοντας το εστιατόριο ένα γκλαμ προς το κοσμικότερον (ο ίδιος πιστώνεται την ήπια και καλαίσθητη ανακαίνιση του χώρου). Πάντως, το κλίμα είναι φιλικό προς όλους. Και το φαγητό καλό.
BomfunkMC
Τρεις φορές έχω πάει με τη σύντροφο μου και τις τρεις μας κέρασαν είτε καφέ είτε τα γλυκά που πήραμε εξτρά. Πολύ ωραίο περιβάλλον και ήσυχο με πολύ ποιοτική μουσική. Το φαγητό πολύ νόστιμο και μερίδες ικανοποιητικές. Σουτζουκάκια και σουβλάκι κοτόπουλο απίστευτα παρουσιασμένα και πολύ γευστικά όπως και τα αμπελόφυλλα με ρύζι. Τα γλυκά υπέροχα. Τιραμισού και τάρτες τέλειες. Τιμές σχετικά καλές και σέρβις εφάμιλο του χώρου.
Γιαντράνκα
Τις πολύ προάλλες μιλούσα με άτομο που εργαζόταν στο μαγαζί, και ξέρει διευθύνσεις και ονόματα. Πλήρης απομυθοποίηση, παρότι είχα φάει και εγώ και μου είχε φανεί συμπαθητικό.
Το μαγαζί είχε τεράστιο πρόβλημα με κατσαρίδες. Όχι τις απλές ξανθές οικιακές, αλλά μαύρα, υπερμεγέθη θηρία του Αρμαγεδδώνα. Τρέφονταν γαρ με ζάχαρη που υπήρχε εν αφθονία στις υπόγειες κουζίνες και αποθήκες του μαγαζιού, είναι και κοντά στο λιμάνι..
Μια ωραία πρωία αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν το θέμα, όπως άλλοτε ένας γενναίος πρωθυπουργός αποφάσισε να τα βάλει κάτι νταβατζήδες. Έρχονται λοιπόν οι εντομοκτόνοι με στολή Star Wars-Πόλεμος του Κόλπου φάση και εκτοξεύουν τα υπερτοξικά τους απόβλητα, που μπροστά τους ο Ασωπός είναι ποτίστρα για το κοπάδι. Αρχίζουν οι μαύρες κατσαρίδες να τρέχουν πανικόβλητες σε μία απέλπιδα προσπάθεια να γλιτώσουν τη μαύρη τους ζωή..Κατακλύζει η χθόνια κουζίνα. Ξωπίσω οι καθαρίστριες να μαζεύουν με μαύρες σακκούλες τα αναρίθμητα κουφάρια.
Το συνεργείο συνέστησε φεύγοντας στα αφεντικά να κλείσουν το μαγαζάκι για καμιά βδομάδα για να διαλυθεί το τοξικό νέφος.
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Ο ΕΡΜΗΣ, ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ.
Αμ πληρώνω, αμ θα πάθω και καρκίνο? Πάει πολύ.
Λοιπόν, ποτέ ξανά.
Μανωλης
Πηγα με την κοπελα μου πριν ενα μηνα ψαχνωντας να βρουμε ενα διαφορετικο μαγαζι για κανα μεζεδακι και καμια μπιρα..Το μαγαζι μπαινωντας σου θυμιζει Μπιστρο η μπορεις και να το πεις οτι ειναι..Τραπεζακια διακοσμηση τυπου καφενε..Η σερβιτορα η οποια αν και το μαγαζι με πολυ κοσμο και μονη μας υποδεχτηκε και μας εξυπηρετησε ευγενεστατα..So far so good...Απο εδω και περα ξεκινανε τα ασχημα..Ανοιγω τον καταλογο και βλεπω διακρισεις απο τα βραβεια Gourmet..Tα πλεον παπατζιδικα και κατοπιν πληρωμης ντεμεκ βραβεια..Και φυσικα ο καταλογος τα δικαιολογει..Τιποτα σπουδαιο αλλα σε αρκετα υψηλες τιμες για μαγαζι τετοιου τυπου..Το μονο συν οι τιμες απο τις μπυρες οι οποιες ουτως η αλλως πρεπει να εχεις μεγαλο θαρρος-θρασος για να τις πουλησεις ακριβα..Παραγγελνουμε ενα πιατο αλλαντικων-τυριων το οποιο δεν υπαρχει στον καταλογο αλλα η πολυ προθυμη σερβιτορα προσφερεται να μας το ετοιμασει,καθως και ψητα λαχανικα..Το πιατο λαχανικων ηταν απλα αυτο υποφερτο,απο αυτα που αλλωστε περιμενεις να δεις...λιγο κολοκυθι,λιγο μελιτζανα,λιγο Pleurotus..Η τιμη λιγο τσιμπημενη..Αυτο που πραγματικα με εξοργισε ηταν τα αλλαντικα τυρια..!!!18 ευρω για ενα πιατο σε μεγεθος επιδορπιου με 2 μεγαλες φετες σκληρο τυρι κακης ποιοτητας και δυο φετες σαλαμι αερος και δυο φετες καπνιστο..Φυσικα δεν ειπα τιποτα,πληρωσα σαν κυριος και εφυγα..Οι ανθρωποι κανουν απο μονοι τους δυσφημιση στον χωρο τους και χανουν πελατες..Τραγικο γιατι το μαγαζι πλασαρεται σαν μπιστρο και το πετυχαινει μονο στην κακη ποιοτητα και οχι στις τιμες..Απλα προς αποφυγην..
ahatzop
α π α ρ α δ ε κ τ ο
Veroniki
Μια φορά πήγα για φαί, αλλά μάλλον δε θα ξαναπάω... ή ίσως μόνο για κανά μεζέ...
Ο χώρος πολύ ωραίος και μάλλον κάπου εκεί σταματάν τα θετικά.
Το φαί τίποτα ιδιαίτερο και ίσως λίγο δήθεν γκουρμέ. Δεδομένου μάλιστα ότι η τιμή του ήταν ανεβασμένη, θα έπρεπε να ήταν πολύ πολύ καλύτερο!!
Και φυσικά το κλου είναι η μουσική... Δεν με πειράζει η σχετικά δυνατή μουσική σε εστιατόριο, αντιθέτως μ αρέσει η ιδέα του να τελειώσω το φαί και να πιω ένα ποτό σε μια πιο "ζωντανή" ατμόσφαιρα... αλλά εντάξει δεν είναι και κλαμπ βρε παιδιά... η ένταση παρα ήταν δυνατή και η επιλογή της μουσικής (μπιτάκια) πολύ άστοχη για το συγκεκριμένο χώρο. Κρίμα γιατί ο χώρος είναι πολύ ωραίος!
sb
Ξαναπήγα χθές μετά από αρκετό καιρό - σχεδόν χρόνο. Συμφωνώ με τον Μάρκο, παρά με την Ελένη (με την οποία συνήθως συμφωνούμε). Δεν δοκίμασα τα ζυμαρικά αλλά αν άρεσαν του Μάρκου δεν μπορεί να μην είναι καλά. Πήρα την κλασσική του κολοκυθοσαλάτα που ήταν πολύ καλή όπως πάντα μόνο που φαίνεται πως ο Ερμής μπήκε κι αυτός στο βαγόνι των ανάλατων. Πήρα επίσης φρέσκο τόνο στην σχάρα που όταν τους είπα πως το θέλω καμένο από έξω και ωμό από μέσα ήρθε (πολύ σπάνιο) όπως το ήθελα. Μου άρεσαν λιγότερο τα μπιφτέκια από τόνο που πήρε η σύντροφός μου που παραείχαν πολλά μυρωδικά. Εξαιρετικός γάβρος μαρινάτος στην αρχή.
cleo
Πολύ καλός χώρος, ποιοτικά και ψαγμένα προϊόντα και πρώτες ύλες, καλά μαγειρέματα. Έχω φάει εκεί ορισμένα από τα καλύτερα γεύματα ever σπιτικής και μαμαδίστικης αισθητικής, με μερικά μικρά παραστρατήματα που θεωρώ ότι ήταν τυχαία. Σίγουρα αξίζει...
Μάρκος
Είχα πάει το καλοκαίρι και έμεινα ικανοποιημένος. Πολύ καλό το πιάτο ζυμαρικών (ομολογώ όμως ότι για 'μένα τα ζυμαρικά είναι σημείο αναφοράς - το Α και το Ω). Επίσης πολύ καλή σαλάτα (νομίζω ότι η σαλάτες "δείχνουν" πολλά για ένα φαγάδικο.
Με την Ελένη δεν συμφωνώ όσον αφορά το φαγητό, συμφωνώ όμως απολύτως για τον χώρο και πράγματι διέκρινα κάποια στοιχεία στους θαμώνες που ταιριάζουν αρκετά με την περιγραφή της (ίσως -θα πρόσθετα εγώ- είναι το εστιατόριο-στέκι κάποιων "greek kamaki".
Κίμων
Συμφωνώ με την Ελένη. Πήγα πριν από 15 μέρες. Προσοχή εάν πεινάς και πας βράδυ μετά τις 10μμ σερβίρουν μόνο .... ψωμί και μετά τις 11μμ δεν δίνουν ούτε σόδα.
Ελένη
Ακριβό, πολύ μέτριο έως κακό φαγητό, παρωχημένες γεύσεις(πνιγμένα στην κρέμα γάλακτος πιάτα), ο χώρος πολύ ωραίος και με άποψη και ο κόσμος από snob δημοσιογράφους έως κάποια απομεινάρια της δεκαετίας του 1970. Πάντως έχω χρόνια να πάω και μήπως κάτι έχει αλλάξει και το αδικώ;