massaya [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΞένο, Εστιατόριο
ΔιεύθυνσηΧειμάρρας 22, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε21 Μαΐου 2014
Έκλεισε22 Μαΐου 2022
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά η Βαβυλώνα, το Παρκάκι και ο Οινοπίπης.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Νοέμβριο 2014 & Νοέμβριο 2017 & Αύγουστο 2018.
  • Συνοικιακό μαγαζί. Χώρος αδιάφορης αισθητικής, ευτυχώς έχει τραπέζια εξωτερικά.
  • Σέρβις ευγενικό.
  • Κατάλογος με κλασικά αράβικα φαγητά. Τα ορεκτικά όλα πολύ καλά, ενώ στα κυρίως έχει μερικές αστοχίες.
  • Τιμές τσιμπημένες.
Το φαγητό έχει ενδιαφέρον λόγω διαφορετικότητας, λείπει αυτή η κουζίνα από τη Θεσσαλονίκη, ο χώρος του δεν μου αρέσει. Αξίζει μια δοκιμή, θα μπορούσα να ξαναπάω.

Εικόνες (100)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Κερασμένα γλυκά
[εικόνα]
Ρολάκια παστουρμά
[εικόνα]
Σαλάτα με άσπρο και κόκκινο λάχανο
[εικόνα]
Δεν είναι τρολάρισμα! (Πηγή: fb)
[εικόνα]
Σις ταούκ (πολύ καλό)
[εικόνα]
Γλυκά κερασμένα (πολύ καλά)
[εικόνα]
Καμπάμπ Αλ καράζ (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ρόλακια παστουρμά (καλά, ήθελα λίγο παραπάνω παστουρμά)
[εικόνα]
Πίτες
[εικόνα]
Χαρίσα (καλή)
[εικόνα]
Κερασμένα γλυκά (πολύ καλά)
[εικόνα]
Κοτόπουλο ούζι (πολύ νόστιμο και τρυφερό)
[εικόνα]
Παστουρμαδόπιτα
[εικόνα]
Κούμπε (πολύ καλά)
[εικόνα]
Κούκος (πολύ καλά)
[εικόνα]
Παστουμαδόπιτα (καλή)
[εικόνα]
Φαλάφελ (πολύ καλά)
[εικόνα]
Μαρία (πολύ καλή)
[εικόνα]
Μταμπλ (καλό)
[εικόνα]
Ταμπούρι (καλό)
[εικόνα]
Καλό
[εικόνα]
Μπαμπαγκανούς (πολύ καλό)
[εικόνα]
Χουνκιάρ μπεγεντί (πολύ καλό)
[εικόνα]
Κότσι αρνί (πολύ καλό)
[εικόνα]
Μπουρέκια παστουρμά (καλά)
[εικόνα]
Σις Ραούλ (πολύ καλό)
[εικόνα]
Σούδα μοσχάρι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Φεβρουάριος 2020)
[εικόνα]
[εικόνα]
Χαρίσα
[εικόνα]
"Μαρία" (πολύ καλή)
[εικόνα]
Κουμπέπια (καλά)
[εικόνα]
Μπουκαλάκια παστουρμά (καλά)
[εικόνα]
Μοσχαρίσιο σουάφ
[εικόνα]
Σις ταούκ
[εικόνα]
Παϊδάκια (πολύ καλά)
[εικόνα]
Κερασμένα γλυκά (καλά)
[εικόνα]
Κοτόπουλο ούζι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Παστουρμαδοπιτάκια
[εικόνα]
Πίτα Μαρία (καλή)
[εικόνα]
Γλυκό κερασμένο (οκ, το πορτοκαλί μοιάζει με κιουνεφέ, αλλά χωρίς να είναι)
[εικόνα]
Χιουνκάρ μπεγεντί με αρνί (καλό)
[εικόνα]
Kubbah (οκ, αλλά δεν συναγωνίζεται τα τούρκικα ισλί κιοφτέ που έχω δοκιμάσει)
[εικόνα]
Παστουρμαδόπιτα (οκ)
[εικόνα]
"Αρμένικη" σαλάτα (οκ αλλά τίποτα το ιδιαίτερο, είναι σαν αγγουροντομάτα με λάιμ και σκόρδο)
[εικόνα]
"Laziza" λιβανέζικη μπύρα χωρίς αλκοόλ (μέτρια)
[εικόνα]
"Clausthaler" γερμανική μπύρα χωρίς αλκοόλ (καλή)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάιος 2018)
[εικόνα]
Γλυκά (απλώς οκ)
[εικόνα]
Χαρίσα (πολύ καλή, και χωρίς επιπτώσεις την επόμενη μέρα!)
[εικόνα]
Φάτεχ (καλό)
[εικόνα]
Καμπάπ (απλώς οκ, ο κιμάς δε με ενθουσίασε)
[εικόνα]
Πίτες (καλές)
[εικόνα]
Σαλάτα "Massaya" (καλή, αλλά δε θα την ξανάπαιρνα)
[εικόνα]
Μτάμπαλ (πολύ καλό)
[εικόνα]
Μπύρα "Άλη" (καλή)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα
[εικόνα]
Εσωτερικά (Νοέμβριος 2017)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]

Κατάλογος (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2021: πιάτα ημέρας 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2021: πιάτα ημέρας 1/2

Σxόλια (36)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
OBERON
Φάση "κετελαπόνγκο"! Ανοιξαν μαγαζί με ...γατοτροφές! (απλή αναζήτηση με το όνομα του ιδιοκτήτη θα σας πείσει). Δηλ. δεν ήθελαν να σερβίρουν κρέας σε πελάτες (δεκτό) και σερβίρουν κρέας σε γάτες!!!
Eowyn
Στο ποστ της ανακοινωσης γράφει τα ακόλουθα, οπότε μάαααααλον θα το ξανανοίξουν "αλλιώς". Παραθέτω:

"Οκτώ χρόνια. Πολύ γεμάτα χρόνια. Σε κάποιους συστήσαμε και σε άλλους θυμησαμε τη συριακή κουζίνα και φιλοξενία πάντα με τη διάθεση να είμαστε άξιοι αντιπρόσωποι αυτης αλλά και της κουλτουρας ενος υπέροχου και δυστυχως τόσο βασανισμένου λαού. Μας αγκαλιάσατε και μας στηρίξατε σε ανέλπιστο βαθμό. Γνωρισαμε τόσο κοσμο, κάναμε φιλους, γελάσαμε, διασκεδάσαμε, ήπιαμε, γευτήκαμε, επικοινωνήσαμε. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για μας η αγάπη και η εμπιστοσύνη που μας δείξατε.
Όλα όμως γύρω μας κάνουν τον κύκλο τους. Και το Massaya υπό τη συγκεκριμένη μορφή τον έκλεισε. Μας βοηθήσατε κι εσείς που μας αγαπήσατε και μας στηρίξατε να πιστέψουμε σε μας για το επόμενο εγχείρημα, για την επόμενη ιδέα που θα μας αντιπροσωπεύει σε αυτό που εξελιχθήκαμε κι εμείς μέσα στο χρόνο.
Η τελευταία μέρα του Massaya θα είναι στις 22 Μαΐου που κλείνουμε ακριβώς τα οκτώ χρόνια λειτουργίας. Λεπτομέρειες και πληροφοριες για το νέο μας εγχείρημα θα δοθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Να περνάτε καλά και να χαμογελάτε!!!!
Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε….."
ταβερνοαλάνι
@Eowyn ευχαριστούμε για την διευκρίνηση! Όντως τελικά είναι ακατανόητο! Έχω σχεδόν όρεξη να ανοίξω facebook λογαριασμό για να τους ρωτήσω γιατί απλώς δεν αλλάξανε το μενού...!
ταβερνοαλάνι
@Tassos η πληροφορία του γιατί κλείνει το κάθε μαγαζί είναι ενδιαφέρουσα, αλλά η εκτίμηση σου ότι έβαλαν κιλά από τότε που έγιναν vegan και πως αυτά τα 2 γεγονότα (τα κιλά και ο βιγκανισμός) σχετίζονται μεταξύ τους, και πως εξαιτίας αυτού καλό είναι να ξαναβάλουν κρέας στο νέο μαγαζί (φαντάζομαι το προτείνεις για να χάσουν κιλά ;)), είναι μια αμφιλεγόμενη αλληλουχία συμπερασμάτων που μπορεί να οδηγήσει σε αντιδράσεις, τις οποίες και με το παρόν μήνυμα θέλω να προλάβω!!

ΥΓ. αν όντως το έκλεισαν το μαγαζί λόγω βιγκανισμού και δεν ήταν απλώς τρολάρισμα, παραμένω με την απορία γιατί να μπουν στον κόπο να κλείσουν ολόκληρο μαγαζί, αντί απλώς να αλλάξουν το μενού;
Tassos
Ακατανόητα πράγματα! Κλείνουν το μαγαζί γιατί οι ιδιοκτήτες είναι vegan τα τελευταία τρία χρόνια και δεν θεωρούσαν ηθικό να πουλάν πιάτα με κρέας. Ως θαμώνας του μαγαζιού (πολύ καλό, άριστη ποιότητα) να πω και γω ότι από τότε που γίναν vegan έβαλαν κιλά το ζευγάρι των ιδιοκτητών. Μακάρι να το ξανασκεφτούν και στο καινούργιο μαγαζί να έχουν πιάτα με αρνάκι και μοσχαράκι
Ουαλός
Κρίμα. Αν και κάθησα μία φορά μόνο πριν χρόνια, ήταν καλή εμπειρία με ωραίο περιβάλλον στο παρκάκι.
Ελπίζω και το επόμενο εγχείρημά τους να αντιπροσωπεύει αυτή την κουζίνα που (τουλάχιστον στην εστιατορική μορφή της) είναι δυσεύρετη στην πόλη μας.
kornilios
Ήθελα χρόνια να το επισκεφτώ, έγινε τελικά ένα μεσημέρι καθημερινής στην covid era. Συνοικιακό μαγαζί μεν, με μια αίσθηση εστιατορίου δε στην ατμόσφαιρα. Σέρβις γρήγορο και φιλικό. Στα του φαγητού τώρα, αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία στις συγκεκριμένες κουζίνες, ό,τι δοκιμάσαμε μου φάνηκε νόστιμο και προσεγμένο. Οι τιμές στο μάτι τουλάχιστον τσιμπημένες, τελικά, χωρίς αλκοόλ βέβαια, ο λογαριασμός ήταν οκ. Θα ξανά πάω κάποια στιγμή να δοκιμάσω περισσότερα.
Βικτωρ Τ.
Σερβις ευγενικο και αποτελεσματικο. Μπαμπαγκανους πολυ καλο, μταμπλ καλο, κισκε καντρα καλο, κουμπε (1,5 μρδ) πολυ καλο, μαρια πολυ καλη, παστρουμαδοπιτα πολυ καλη, ρολα παστρουμα καλα, φαλαφελ πολυ καλα, ταμπουλε καλο, σουαφ μοσχαρισιο καλο, σις ταουκ πολυ καλο, χουνκιαρ μπεγεντι πολυ καλο, μανσαφ (αρνισιο κοτσι) πολυ καλο, 0,5 lt κρασι και 0,5 lt κερασμενο, κερασμενο γλυκο και κερασμενο καφε με καρδαμο 138 ευρω. Μου αρεσε ακομη μια φορα κι το προτεινω.
Σταύρος
Ξαναπήγα με παρέα που κατάγεται από το Λίβανο. 4 άτομα φάγαμε και ήπιαμε πολύ και καλά με 110 ευρώ. Τοπ στην εκτέλεση αξιολογώ το ταμπουλέ, τη μχάμαρα, τη μτάμπαλ και τα διάφορα καμπάπ και από παλιαιότερες επισκέψεις τα σουάφ.
Meraklis_Thess
Ήθελα από χρόνια να φάω στο συγκεκριμένο εστιατόριο καθότι λάτρης της ανατολίτικης κουζίνας και χάρηκα όταν το πρότεινε κάποια από τη παρέα.

Εσωτερικά προσπαθεί να θυμίσει ανατολή, αλλά η αισθητική του χώρου είναι μπερδεμένη. Εξωτερικά, όπου και καθίσαμε είναι ευχάριστα, τα τραπέζια είναι απέναντι από το παρκάκι και τη παιδική χαρά και αν καθίσετε αργά το βράδυ ή νωρίς το μεσημέρι είναι ήσυχα.

Το μενού απ’ ότι κατάλαβα είναι Συριακό, με κάποιες επιρροές από τη φημισμένη κουζίνα του γειτονικού Λιβάνου. Στην ιστοσελίδα τους διάβασα ότι η γυναίκα του ιδιοκτήτη είναι Συριακής καταγωγής και ότι ο πατέρας και ο παππούς της εργάζονταν στην εστίαση στην Συρία πριν έρθουν στην Ελλάδα. Αναφέρει ότι αρκετές πρώτες ύλες της φέρνει κατευθείαν από την Μ. Ανατολή.

Δοκιμάσαμε:

Μαμπάλ. Κάτι σαν μελιτζανοσαλάτα με μια ιδιαίτερη υφή λόγω του ταχινιού. Καλό.

Παστουρμαδόπιτα. Φτιαγμένη με αραβική πίτα ήταν πιο ελαφριά από την ελληνική εκδοχή. Πολύ καλή, αν και θα προτιμούσα λίγο πιο έντονη τη γεύση του Παστουρμά.

Κούμπε. Κεφτεδάκια με μια εξωτερική κρούστα από πλιγούρι. Εξαιρετικά και ελαφριά.

Massaya. Απλώς ΟΚ.

Κεμπάπ από αρνίσιο κιμά. Μέτριο, ίσως το πιο αδιάφορο πιάτο. Πολύ flat γεύση, τυλιγμένο σε αραβική πίτα, καμία σχέση με τα τούρκικα.

Μααλούμπε. Καλό. Στρώσεις από μοσχαρίσιο κρέας, ρύζι και φέτες ψητής μελιτζάνας.

Κρασί χύμα λευκό Ζίτσα, πολύ καλό.


Στο τέλος κέρασαν γλυκό, μια κρέμα αρωματισμένη με μέντα και ένα σιροπιαστό με μοτσαρέλα και κανταϊφι (Κνάφε), καθώς και αραβικό καφέ με κάρδαμο. Όλα εξαιρετικά.

Για τα παραπάνω + μια μπύρα πληρώσαμε 22€/άτομο. Ακριβούτσικα αλλά αξίζει το κόπο να τα δώσεις, τόσο για τις ιδιαίτερες γεύσεις που δύσκολα βρίσκεις στη Θεσ/νικη, όσο και για τα προσεγμένα πιάτα. Το συνολικό αποτέλεσμα δεν ήταν εντυπωσιακό, αλλά τίποτα απ’ όσα πήραμε δεν ήταν κακό ή άγευστο. Ομολογώ πως μου έκανε εντύπωση ότι παρότι φάγαμε πολύ δεν είχαμε φούσκωμα στο στομάχι, παρότι η ανατολίτικη κουζίνα θεωρείται βαριά, θεωρώ ότι τόσο το λάδι τηγανίσματος, όσο και τα υπόλοιπα υλικά είναι καλής ποιότητας.

Το σέρβις γρήγορο, ευγενικό και με χαμόγελο στην επεξήγηση των εξωτικών πιάτων.

Tip. Μην πάρετε πολλά, είναι αρκετά μεγάλες οι μερίδες.
Seventh
Επίσκεψη στο συγκεκριμένο μαγαζί μετά από χρόνια. Και για μας ήταν το πρώτο μετά την καραντίνα.
Μου διαφεύγουν οι ονομασίες των πιάτων αλλά τόσο τα "δροσερά" όσο και τα ανατολίτικα πιάτα έδεναν γευστικά.
Γλυκό με κιουνεφε. Μακάρι να έφερναν όλο το ταψί.
2€0 χωρίς ποτό.
dokimastis
Είναι κλειστοί κάθε Τρίτη, εδώ και καιρό μάλλον. Το μάθαμε the hard way..

Τεσπά, ευτυχώς ύστερα απαντήσαν στο τηλέφωνο, γιατί αλλιώς νομίζαμε ότι χαιρετήσαν..
myrtil
Εξαιρετικο μαγαζι!Εχω παει πολλες φορες και μια απο αυτες με φιλο Συριο που τα βρηκε ολα πολυ καλα οποτε το εμπιστευομαι ενα τσικ παραπανω για τις γευσεις του!Αγαπημενο πιατο τα Κουμπε και η σαλατα Φατους. Ναι μπορει να ειναι λιγο τσιμπημενες οι τιμες αλλα η ποιοτητα και η γευση των πιατων σε αποζημιωνουν σιγουρα. Στα πολυ θετικα επισης τα κερασμενα παραδοσιακα γλυκα, το ευγενεστατο σερβις και ο ξεχωριστος χωρος για τους καπνιστες.
Βικτωρ Τ.
Λεπτομερως σχολια στις λεζαντες.Ευγενεστατοι μειναμε ικανοποιημενοι για ακομα μια φορα και το προτεινω.
Τόλης
Χωρίς να είμαι γνώστης ή λάτρης της αράβικης/συριακής κουζίνας, βρήκα ό,τι έφαγα πολύ περιποιημένο, γευστικό και ενδιαφέρον. Ίσως λίγο βαρύ για το δικό μου στομάχι, παίζει αρκετό λίπος και μπαχάρεμα. Σίγουρα θα το πρότεινα, εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και ποιοτικό συνάμα και θα έλεγα να δοκιμάσετε πιάτα πέρα από τα ήδη γνωστά συριακά. Από την άλλη, είναι όντως ακριβό σε σχέση με την ποσότητα (δύσκολα κάτω από 20€/άτομο) και δεν προτείνεται απλά για χόρτασμα.
Γιαντράνκα
Επιστροφή μετά από πολύ καιρό, είχα λησμονήσει το κιτσάτο του χώρου. Παστουρμαδόπιτα οκ (6,5€), ωραία η Μαρία (πιτάκια με πρόβειο κιμά και τυρί στα 5,5€), πολύ καλό το εξαιρετικά τρυφερό κοτόπουλο ούζι με ρύζι και ξηρούς καρπούς (9,7€), κερασμένο γλυκό στο τέλος καλό. Το τσίπουρο με κρόκο παρουσιάζει ενδιαφέρον. Βγήκε περί τα 15€/άτομο, και θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως.
HighTower
Πήγαμε Παρασκευή, τρία άτομα. Κόσμο δεν είχε πολύ μέχρι την ώρα που φύγαμε (9 περίπου).
Το φαγητό για μένα ήταν καταπληκτικό. Κούμπε, Μταμπάλ και Φαλάφελ για ορεκτικά το ένα καλύτερο από το άλλο.
Από κυρίως, το Μααλούμπε ήταν θεϊκό, τα δε μαριναρισμένα παϊδάκια ήταν τόσο τρυφερά και νόστιμα.
Σέρβις ευγενικότατο.
Thanasis
Έχω πάει αρκετές φορές. Το περιβάλλον (κατά τη γνώμη μου) είναι άθλιο και οι τιμές πάρα πολύ υψηλές για την ποσότητα που πρσφέρουν. Παρ' όλα το αρνίσιο κρέας του είναι το καλύτερο που έχω φάει στην πόλη (πχ. σουβλάκια ζυγούρι, αρνίσια παϊδκάκια). Επομένως παρόλα τα αρνητικά, ως λάτρης του αρνιού το επισκέπτομαι τακτικά. Σε γενικότερες γραμμές δεν έχω φάει τίποτα κακό. Κάποια ορεκτικά απλά ήταν αδιάφορα. Δεν ξέρω όμως αν θα το πρότεινα με αυτή τη σχέση τιμής/ποσότητας (παρ' όλη την καλή ποιότητα). Δεν έχω φύγει ποτέ χορτάτος.
Mikey
Νομίζω πως κερδίζει επάξια μια θέση στα στέκια μου. Αν και δεν μπορείς να το πεις οικονομικό, η ποιότητα, η ποσότητα και οι γεύσεις των πιάτων του δικαιολογούν τις τιμές του. Δύο άτομα, πήραμε χαρίσα (πικάντικη σως), λάμπνι (γιαούρτι με διόσμο κα) φαλάφελ (τα καλύτερα που έχω φάει στη Θεσσαλονίκη), μια αρμένικη σαλάτα εξαιρετικη, δροσερή και πικάντικη ταυτόχρονα, ένα καμπάπ και ένα πιάτο ημέρας με φακές πολύ νόστιμο. Οι μερίδες μεγάλες και η εξυπηρέτηση ευγενέστατη. Όλα αυτά με 2 μπύρες και κερασμένο γλυκό 44€. Απόδειξη κανονικά.
Θα ξαναπάω σύντομα να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα πιάτα του!
Βικτωρ Τ.
Πολυ ευγενικο και αποτελεσματικο σερβις.Απεναντι απο το μαγαζι εχει παιδικη χαρα (βολικο αν εχεις παιδια)Μπαμπαγκανους(σαν μελιτζανοσαλατα)πολυ καλη,μχαμαρα(πιπερια φλωρινης με ταχινι και καρυδι)πολυ καλη,λαμπνι(γιαουρτι με δυοσμο)καλο και δροσερο,πασρουμαδοπιτα πολυ καλη,ταμπουλε πολυ καλο,κουμπε(γεμιστοι κεφτεδες)πολυ καλοι,σοντα ζαζ(συκωτακια κοτας)καλα,μαρια πιτα με προβειο κιμα πολυ καλη,σουαφ μοσχαρισιο πολυ καλο,σουαφ ζυγουρι πολυ καλο,καμπαμπ πολυ καλο,σις ταουκ πολυ καλο,φρικε(σιταρι) με αρνακι καλο και ιδιαιτερο,ουζι με κοτοπουλο καλο,χουνκιαρ μπεγεντι πολυ καλο.Κερναει πολυ ωραια γλυκα ιδιως αυτο με το καταιφι και το τυρι οπως και τσαι για οποιον θελει.
le koutse
Επισκευτηκαμε παρεα 2 ατομων το μαγαζι αρχες του 2017
ΦΑΓΗΤΟ: ΚΑΛΟ
πολυ καλα: ταμπουλε-αρμενικη (σαλατες)-κεμπαπ
καλο: φρικε
μετριο: μαρια (ορεκτικο)

ΧΩΡΟΣ: ΜΕΤΡΙΟΣ, αρκετα κρυος
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΗΠΙΑ, σαν να μην επαιζε κατι
ΤΙΜΕΣ: τα παραπανω φαγητα +1 μπυρα 20ε/ατομο
ΣΕΡΒΙΣ: ΤΥΠΙΚΟ, πολυ ευγενικο προσωπικό & σχετικα γρηγορο
ΓΛΥΚΟ: ΝΑΙ
ΑΠΟΔΕΙΞΗ: ΝΑΙ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΑΠΟΨΗ: ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΩ, τσιμπημενες τιμες, ιδιαιτερες γευσεις
Mandy
Παρα πολυ ζεστο κ ευγενικο σερβις που εξισορροπει τον αδιαφορο χωρο. Απτα φαγητο πραγματικα οτι δοκιμασαμε ηταν εξαιρετικο κ σιγουρα θα παμε να δοκιμασουμε κ τα υπολοιπα πιατα!! Σιγουρα στα αγαπημενα μπαινει το ζεστο χουμους με κρεας, μπαμπαγκανους κ κουμπε!!Εξαιρετικη ποιοτητα υλικων.
Σταύρος
Το ταμπουλέ του είναι πολύ καλό και γενικά τα πιάτα του είναι με ποιοτικά υλικά και καλομαγειρεμένα. Επίσης πολύ καλό το κιουνεφέ με τυρί (στα επιδόρπια). Οι τιμές είναι τσιμπημένες αλλά συνολικά αξίζει ως εμπειρία.
Panos
Απλος και λιγο κρυος ο χωρος και οντως με αδιαφορη αισθητικη. Θα το μπερδευες και με ενα πατσατζιδικο πιθανοτατα. Σιγουρα σηκωνει πολυ βελτιωση σε αυτον τον τομεα.
Αρχικα θα ξεχωριζα την πολυ καλη εξυπηρετηση και το ευγενεστατο και εξυπηρετικοτατο προσωπικο. Σε κερδιζουν αμεσως.
Τα φαγητα τους σε γενικες γραμμες, ανω του μεσου ορου γευστικα και ποιοτικα. Ευχαριστα και πρωτοτυπα, σε αρκετες περιπτωσεις, πιατα.
Τα ορεκτικα του τα βρηκα πολυ νοστιμα. Μπαμπαγκανους και μαρια πολυ καλα. Τα Φαλαφελ, επισης, αρκετα νοστιμα με ταιριαστη σως να τα συνοδευει.
Πατατες αρκετα καλες.
Το κεμπαπ του αποδεκτο, οχι κατι το ιδιαιτερο. Το συνοδευτικο σουαφ πιλαφι, μου φερνε αρκετα σε κολυβα στην γευση!! Ταιριαστο παντως..
Μας αρεσε παρα πολυ το αρνισιο σουβλακι, σε αραβικη πιτα. ΙΣως το τοπ απ αυτα που φαγαμε

Το λευκο κρασι που πηραμε, ηταν δικο τους. Αρκετα αρωματικο, αλλα με ξενισε λιγο σε γευση/οσμη. Εντονη η παρουσια βασιλικου. Αν εχει πιει κανεις αγιασμα απο εκκλησια, θα καταλαβει τι εννοω!

Τελος, κερασμενο γλυκο. Απ τα πιο πληρη, νοστιμα, ιδιαιτερα, ξεχωριστα επιδορπια που εχω φαει σε εστιατοριο.
Συνδυασμος κρεμας, με φρουτα, και κατι σαν ζεστος μπακλαβας με γεμιση τυριου!!
Το απολαυσαμε εννοειται, και δωσαμε ηδη ραντεβου για την επομενη επισκεψη!!
timos zisis
επισκεψη στο massaya πριν λιγες μερες.ο χωρος απλος, στα εξωτερικα τραπεζακια ομως λογω παρκου και πεζοδρομου ειναι πολυ ωραια. το σερβις πολυ εξυπηρετικο και ευγενικο, απο φαγητο τωρα: μπαμπαγκανους(μετριο), μαρια(πολυ καλο), σαλατα φατους (μετρια), μααλουμπε μοσχαρι (πολυ καλο), φρικε(πολυ καλο), ολα με αρκετα μπαχαρια. αυτα με δυο μπυρες 47€. αξιζει αν και λιγο τσιμπημενο.
klitemnistra
πρωτο τσεκαρισμα: χιουνκιαρ μπεγιεντι (καλο το μοσχαρακι, ελαφρως δυσαρεστη η εντονη γευση του πουρε), κοτοπουλο με αρωματικο ρυζι και ξηροκαρπια (καλο), μχαμαρα (καλη αλοιφη αλλα η υφη της πετσας της πιπεριας την υποβιβαζει), μαρία (ορεκτικο με λεπτα τραγανα πιτακια με γεμιση κιμα-κασερι, νοστιμοτατο!)

ευγενικοτατα τα παιδια στο σερβις, ο χωρος εξωτερικα με τις διαφανες τεντες απροσμενος/αισθητικα αδιαφορος, τιμες κανονικες για ξενη κουζινα (τα παραπανω + μια βεργινα ~32€)

θα ξαναπαω φυσικα

λειπει η αραβικη κουζινα απ' τη σαλονικη, ελπιζω να κρατησει
Seventh
Διάβασα και άκουσα καλά λόγια και έτσι πήγαμε ένα βραδάκι. Για το χώρο, τα ορεκτικά κλπ ισχύουν όσα γράφονται. Πραγματικά αξίζει τόσο για τα πολύ εύγευστα πιάτα (χουνκιάρ επικό) όσο για την εξυπηρέτηση (έκαναν λάθος και μας έφεραν ένα πιάτο αλλά δε μας το χρέωσαν).
Από τις καλύτερες επιλογές.
niramis
Εχθές πρώτη επίσκεψη, με πολύ θετικές πρώτες εντυπώσεις. Καλοσώρισμα με πιτάκια και 3 μπολ για διαδοχικές βούτες. Ταμπουλέ και μια άλλη σαλάτα σε φάση αγγουροντομάτα οκ, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Φαλάφελ και κούμπε νόστιμα, χωρίς να έχω ξαναδοκιμάσει. Μ'άρεσαν πολύ η μαρία και η παστουρμαδόπιτα, και κάτι σαν αλοιφή από καυτερή πιπεριά. Πατάτες τηγανιτές δικές του πολύ καλές και κρασί ροζέ ημίγλυκο φοβερό.
Στα κυρίως, δοκίμασα κοτόπουλο με κάρυ καλό, κάτι σαν αρνί σε σουβλάκι επίσης καλό, το καλύτερο όμως ήταν το αρνίσιο κεμπάπ, πολύ νόστιμο και ζουμερό. Επίσης μου άρεσε το στήσιμο στα κυρίως, που είναι σκεπασμένο το κρέας μέσα σε λεπτή πίτα με σάλτσα. Δοκίμασα κι αρνί με ρύζι και μελιτζάνες, δεν ξέρω πώς το λένε, καλό κι αυτό, αλλά δε με συγκίνησε όπως τ'άλλα.
Το σέρβις ευγενέστατο, μας κέρασαν στο τέλος το γλυκό (την παράσταση έκλεψε το κιουνεφέ που ήταν μόλις απ'τον φούρνο) και καφέ ή τσάι. Δεν ξέρω πόσο βγήκαν όλα αυτά, γιατί άλλος κερνούσε, πάντως θα ξαναπάω σίγουρα γιατί ό,τι δοκίμασα μου άρεσε. Συστήνεται.
Βικτωρ Τ.
Σε προσφατη επισκεψη δοκιμασαμε ψητο μαριναρισμενο μοσχαρι σε πιτα(νομιζω λεγεται σουαφ)πολυ καλο.
Γιαντράνκα
Μείναμε ευχαριστημένοι με ό,τι δοκιμάσαμε (ιτσλί, μχάμαρα, μααλούμπε),φιλικό σέρβις, πεντακάθαρο μαγαζί, νορμάλ τιμές. Προτείνεται.
Βικτωρ Τ.
Σερβις πολυ ευγενικο και αποτελεσματικο.Ταμπουλε καλο,σαλατα massaya καλη,χουμους καλο,2 τηγ.πατατες καλες οριτζιναλ,2 μαριες πολυ καλες,2 ιτσλι πολυ καλα,παστρουμαδοπιτα καλη,ουζι με κοτοπουλο πολυ καλο,αρνισιο κεμπαμπ καλο,κοτοπουλο κεμπαμπ καλο,μοσχαρι με ρυζι και σπανακι οκ,χουνκιαρ μπεγεντι πολυ καλο+4 μπυρες+3 αναψυκτικα(τα ποτα μας τα κερασε το μαγαζι πολυ θετικη κινηση)+κερασμενα γλυκα(συμπεριελαμβανε πολυ καλο καταιφι με γεμιση τυριου)=128 ευρω.
Βικτωρ Τ.
Πολυ ευγενικο και φιλικο σερβις στο πνευμα της ουσιαστικης φιλοξενιας.Ταμπουλε πολυ καλο,μαρια πολυ καλη,χουμους καλο,μαγκνταμπλ νομιζω(αλοιφη με μελιτζανα) καλη,καμπαμπ καλο,σουαφ αρνισιο πολυ καλο,μαχλουμπα(τουρτα μελιτζανας με ρυζι και αρνι) οκ,κοτοπουλο με ρυζι αρωματικο και ξηρους καρπους πολυ καλο+1 lt κρασι Αγιωργιτικο+κερασμενα γλυκα =70 ευρω.
mike
Πήγαμε Πέμπτη και το μαγαζί είχε πολύ κόσμο. Βρίσκεται σε ένα ωραίο παρκάκι. Πήραμε πολλά πιάτα. Φαλάφελ ίσως το καλύτερο που έχω φάει. Κούμπε φανταστικό. Μπαμπαγκανούς (σαν μελιτζανοσαλάτα) τέλειο. Δε θυμάμαι τα άλλα ονόματα αλλά ήταν όλα πάρα πολύ καλά και ιδιαίτερα. Το μόνο που δε μου άερσε ήταν το ούζι κοτόπουλου, που ήταν σαν φαϊ για άρρωστο.
Η εξυπηρέτηση καλή και οι άνθρωποι που δουλευουν ευγενικοί και φιλικοί. Η αραβική διακόσμηση δεν είναι του γούστου μου.
Φάγαμε πολύ και ήπιαμε σε μέτριες ποσότητες με 16 το άτομο.
Αν σαρέσει αυτή η κουζίνα να πας οπωσδήποτε.
teohaik
Επισκεφθήκαμε το εν λόγω εστιατόριο χθες στο βράδυ (15/11) ως παρέα 6 ατόμων. Είχα κάνει κράτηση απο την προηγούμενη Κυριακή και ενημερώθηκα πως έπραξα πολύ σωστά διότι τα ΣΚ κυριολεκτικά γίνεται χαμός.
Όντως, όπως διαπιστώσαμε και εμείς τα μαγαζί γέμισε ασφυκτικά.
Στην αρχή υπάρχουν ντιπς με ελαιόλαδο, μια σως με γιαούρτι και ένα μυρωδικό μαζί με πιτάκια μικρά για να βουτάς.
Για ορεκτικά πήραμε χούμους, ρεβυθοκεφτέδες, σαλάτα με ρόκα κλπ (συγγνώμη δε θυμάμαι τα κανονικά ονόματα) και παστουρμαδοπιτάκια. Απο τα κυρίως επιλέξαμε στην πλειοψηφία τα πιάτα ημέρας που μας προτάθηκαν. Πήραμε ένα πιάτο με βρασμένο σιτάρι και αρνάκι, 2 με την ονομάσία ούζι που είναι ουσιαστικά ρύζι με μοσχαράκι και ρύζι με αρνάκι. Εγώ πήρα ένα που μας παρουσιάστηκε σαν τούρτα με στρώσεις μοσχαρακίου, ρυζιού και μελιτζάνας αλλά αποδείχθηκε παρόμοιο με τα υπόλοιπα.
Γενικές εντυπώσεις έιναι πως πρόκειται για πολύ καθαρό και νόστιμο φαγητό, αλλά δεν παρατηρήθηκαν μεγάλες αλλαγές στη γεύση μεταξύ των πιάτων. Υπήρχε δηλαδή μία ομοιογένεια. Στον αντίποδα τα ορεκτικά ήταν όλα ξεχωριστά και ιδιαίτερα.
Επιφυλάσσομαι βέβαια γιατί δεν καλύψαμε όλο τον κατάλογο, κι έχει κι άλλα πράγματα να ανακαλύψουμε.
Ήπιαμε πολύ ωραίο κόκκινο και λευκό ξηρό κρασάκι 3 λίτρα σύνολο και ο λογαριασμός με απόδειξη κανονικά βγήκε 17.5 ευρώ το άτομο.
dimitris©
Μετά από δύο επισκέψεις (Αύγουστο και Οκτώβριο 2014) ας βγάλω τα πρώτα συμπεράσματα γι' αυτό το καινούριο αράβικο εστιατόριο. Κατ' αρχήν να πούμε ότι το αράβικο στη Θεσσαλονίκη είναι μια πονεμένη ιστορία με την έννοια ότι μέχρι στιγμής είχαμε δύο πολύ καλά εστιατόρια (Palmyra δεκ. 90 και Fairuz τα τελευταία χρόνια) που δυστυχώς δεν μακροημέρευσαν.

Μοιραία ότι φάγαμε στο Massaya έμπαινε σε απ' ευθείας σύγκριση με το Fairuz του Ισμαήλ.

-Φαλάφελ αρκετά καλά, αλλά του Fairuz κατά τη γνώμη μου παραμένουν ότι πιο κορυφαίο έχω φάει σε φαλάφελ εντός Ελλάδας.
-Μαρία πολύ καλή, κατά τη γνώμη μου καλύτερη του Fairuz
-Πολύ ευχάριστη έκπληξη τα κεμπάπια!!! Και με κιμά και σις ζουμερά, σωστά ψημένα, σωστά μαριναρισμένα πραγματικά υψηλού επιπέδου, σίγουρα ανώτερα του Fairuz.
-Από τις σαλάτες, η Φατούς μέτρια και φτωχή, η ταμπουλέ χωρίς να εντυπωσιάζει αρκετά καλή.

Γενικά πάντως έχει αρκετή ποικιλία, ωραίο και ακριβή κατάλογο και τιμές νορμάλ. Το σέρβις είναι έτη φωτός μπροστά από το Fairuz (ο σερβιτόρος έρχεται αμέσως και τα φαγητά αν και το μαγαζί συνήθως είναι γεμάτο, δεν αργούν) και η ατμόσφαιρα όχι ιδιαίτερα φολκλόρ αλλά θερμή. Στα συν και ο πεζόδρομος μπροστά.

Μακάρι να τα πάει καλά (δείχνει ότι το κάνει προς το παρόν) να μαζεύει κόσμο και να μείνει για αρκετά χρόνια.