Chan

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΞένο, Εστιατόριο
Διεύθυνση26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310017000
Διαδίκτυο
Ωράριο19:00-04:00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά. Μόνο καλοκαίρι.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΔεκέμβριο 2009 ή αρχές 2010
Πρόσθετες πληροφορίες:
Bar-Restaurant μέσα στο ξενοδοχείο The Met Hotel. Το καλοκαίρι βρίσκεται στο roof-garden δίπλα στο bar "Sky Bar", ενώ τον χειμώνα μπαίνει στον χώρο του Avenue 48.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

Έχω κάτσει Ιούνιο 2010 & Σεπτέμβριο 2012.
  • Η καλοκαιρινή έκδοση του εστιατορίου βρίσκεται στο roof garden του ξενοδοχείου. Η αισθητική του κτιρίου (σχεδιασμένο από τους Έλληνες Zege) αλλά και όλου του χώρου μου αρέσει πολύ, ο φωτισμός καταπληκτικός, η θέα υπέροχη κτλ-κτλ. Με μια κουβέντα από άποψη αισθητικής όλα υπέροχα, προς στιγμή ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη. Η χειμερινή έκδοση βρίσκεται στο ισόγειο και συστεγάζεται με το Avenue 48 σε έναν μάλλον αδιάφορο και λιτό χώρο.
  • Η εξυπηρέτηση είναι μια χαρά. Μόνο στην πρώτη επίσκεψη ήμασταν άτυχοι και μας έτυχε ο μόνος απαράδεκτος σερβιτόρος του μαγαζιού (έχυσε το ποτό μου, μας χρέωσε καταλάθος ένα μπουκάλι που δεν πήραμε, κορόιδευε μπροστά μας μια πελάτισσα από διπλανό τραπέζι, και άλλα πολλά).
  • Το σούσι το λατρεύω και μου λείπει από την πόλη, οπότε αυτός είναι ο κύριος σκοπός επίσκεψης στο chan. Έχω δοκιμάσει διάφορα σασίμι, νιγίρι κτλ, όλα είναι οκ, κάποια κομμάτια καλύτερα από τα άλλα. Στα θετικά ότι έχει ποικιλία από μπουκάλια σάκε.
  • Τιμές ακριβές και δυσανάλογες κατά τη γνώμη μου με αυτό που προσφέρει. Για ένα κανονικό γεύμα υπολογίστε περίπου 40-60€/άτομο.
Αξίζει μια επίσκεψη το καλοκαίρι μόνο και μόνο για την θέα στην ταράτσα του ξενοδοχείου (μια καλή αφορμή είναι και το bar του, επίσης ακριβό). Κατά τ' άλλα θα έλεγα ότι ενώ έχει οκ φαγητό, για τις τιμές του θα περιμένα πιο υψηλό επίπεδο.

Εικόνες (64)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Ριζότο καραβίδας (κακό)
[εικόνα]
Κουνημένη σαλάτα με πάπια (καλή)
[εικόνα]
Chips γαρίδας
[εικόνα]
Namelaka ροδάκινο, γιαούρτι, crumble, καραμελωμένα φουντούκια, financier τριαντάφυλλο
[εικόνα]
Sorbet με καρπούζι, lime jellies, Moet & Chandon
[εικόνα]
Χουνκιάρ μπεγεντί με ριζότο
[εικόνα]
Carpaccio με τσιπούρα, αγγούρι, γιαούρτι-δύοσμο, ελιές, μαρμελάδα λεμόνι, λάδι μαϊντανού και κρέμα μαύρου ταραμά
[εικόνα]
Σφαίρα σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού, φιστίκια, σάλτσα καραμέλας με βούτυρο
[εικόνα]
Χτένια με σάλτσα φιστικιού satay, ραπανάκι τουρσί
[εικόνα]
Ριζότο αστακοκαραβίδας με λεμόνι σε 2 μορφές
[εικόνα]
Maki roll καλιφόρνια με καβούρι, μαγιονέζα, αβοκάντο, μαύρο σουσάμι
[εικόνα]
Bao bun με μοσχαρίσια φιλετάκια, iceberg, μαγιονέζα τρούφας, yuzu
[εικόνα]
Σαλάτα με ανάμεικτα φρέσκα λαχανικά, λιαστή ντομάτα, τραγανή παρμεζάνα γλυκάνισο
[εικόνα]
Ψωμάκια καλωσορίσματος με ελιές, βούτυρο με τρούφα, πουρέ κολοκάσι
[εικόνα]
Γλύκισμα με γάλα καρύδας και μαριναρισμένο ανανά με δυόσμο, τζίντζερ και λεμονόχορτο
[εικόνα]
Χοιρινό τρυφερό κρέας στο φούρνο με γλυκοκαυτερή σάλτσα και ρύζι γιασεμιού με μαύρο σουσάμι
[εικόνα]
Ταϋλανδέζικο κόκκινο κάρυ με γαρίδες, χτένια, σολομό, μπουκέτα λαχανικών και γλυκοπατάτα (μυθικό)
[εικόνα]
Σαλάτα με κοτόπουλο, καβούρι, λωρίδες λαχανικών και πικάντικο ντρέσινγκ με λάιμ (λαμπρή)
[εικόνα]
Γαλακτομπούρεκο με δίδυμο μαρέγκας, ζελεδάκια σοκολάτας και παγωτό λευκής σοκολάτας με λουκούμε και μαστίχα Χίου
[εικόνα]
Κοτόπουλο tikka massala ρύζι ατμού και χειροποίητο ψωμί naan
[εικόνα]
Τηγανητές κροκέτες ψαριού-γαρίδας με σαλάτα λαχανικών και γλυκό-πικάντικο κινέζικο dressing
[εικόνα]
Πικάντικα πιτάκια Gyoza γεμιστά με μοσχάρι και κοτόπουλο και σάλτσα εσπεριδοειδών και σόγιας
[εικόνα]
Εσωτερικά (Νοέμβριος 2014)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Νοέμβριος 2014)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Νοέμβριος 2014)
[εικόνα]
Τάρτα σοκολάτας με άλλες 2 παρασκευές φράουλας
[εικόνα]
Μαύρος μπακαλιάρος (φοβερός!!!)
[εικόνα]
Sushi rolls με πιπεράτο σολομό
[εικόνα]
Nigiri με χέλι, σολομό, γαρίδα, τόνο, λαβράκι, καπνιστή πέστροφα και sushi rolls με τόνο
[εικόνα]
"Τριλογία" dessert (μόνο το εφέ με τον ξηρό πάγο άξιζε)
[εικόνα]
Σαλάτα φινόκιο, iceberg και καβούρι (ΟΚ)
[εικόνα]
Σαλάτα με αγγούρι, ραπάνακι και χτένια (ΟΚ)
[εικόνα]
Μπακαλιάρος Αλάσκας (καλός)
[εικόνα]
"Καραβίδα" (μέτριο)
[εικόνα]
Sushi (normal)
[εικόνα]
Crispy καλαμάρι (πολύ μέτριο)
[εικόνα]
Summer roll (πολύ μέτριο, δεν το φάγαμε)
[εικόνα]
Sashimi platter (οκ)
[εικόνα]
Nigiri σολομός και καπνιστή πέστροφα (η πέστροφα πολύ καλή)
[εικόνα]
"Μπάρα γιαουρτού και φιστίκι Αίγινας με ζελέ mango και παγωτό κεράσι" (πολύ καλό!)
[εικόνα]
Gassan sasara tsuki (πολύ καλό σάκε)
[εικόνα]
Μπακαλιάρος (το καλύτερο πιάτο στο εστιατόριο κατά κοινή ομολογία)
[εικόνα]
Sushi etc...
[εικόνα]
Seafood salad
[εικόνα]
Ρολό τόνου με μαγιονέζα wasabi
[εικόνα]
Τριλογία
[εικόνα]
Chilly-beef
[εικόνα]
Chef's cheese cake
[εικόνα]
Bloody-mary salad
[εικόνα]
Μανούρι-αβοκάντο-σολομός & πικάντικος τόνος rolls
[εικόνα]
Rib-eye
[εικόνα]
Mousse γιαούρτι-mango
[εικόνα]
Εξωτερικά
[εικόνα]
Εξωτερικά
[εικόνα]
Εξωτερικά
[εικόνα]
Εξωτερικά
[εικόνα]
Η πισίνα
[εικόνα]
Η πισίνα
[εικόνα]
Ο μάγειρας ετοιμάζει το φαγητό ανάμεσα από 2 ελιές
[εικόνα]
Εξωτερικά
[εικόνα]
Summer sushi
[εικόνα]
Οι "Γαρίδες"
[εικόνα]
California rolls
[εικόνα]
Sashimi & maki

Κατάλογος (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2019: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2019: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2019: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2019: σελίδα 1/4

Σxόλια (12)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Stephan
Παράγγειλα πένες με σάλτσα ντομάτα / βασιλικό/παρμεζάνα που ήταν καλές , για τα λεφτά που έδωσα όμως θα περίμενα κάτι super και οι πένες δεν ήταν super δυστυχώς. Με πολύ λιγότερα λεφτά μπορεί κανείς να βρεί το ίδιο και καλύτερο φαγητό, οπότε vfm αρνητικό.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Γιαντράνκα
Δυνατή τοποθεσία, γνωστόν, το σέρβις έπασχε κάπως (αναμονή για αλλαγή τραπεζιών, παραγγελία), επίσης γνωστόν απ' ό,τι βλέπω. Εκτός από την θέα μετράει απολύτως και η δημιουργική τσαχπίνικη κουζίνα. Σημειωτέον ότι προσφέρεται και ο -ελληνικής βάσης- κατάλογος του Avenue. Υποδοχή με ζεστά φρεσκοζυμωμένα ψωμάκια, υπέροχα τα ορεκτικά χτένια με φιστίκια, bao bun ωραία, ένα δάκρυ για το νόστιμο χουνκιάρ, προσκυνηματική η επιδόρπια σφαίρα σοκολάτας με σάλτσα καραμέλας.. Αξίζει τη μια δραχμή παραπάνω!
zaknafein
Πήγαμε το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου.Πολύ ωραίο το Roof Garden και πολύ κόσμος, περισσότερος από ότι περίμενα μια και το μαγαζί ήταν γεμάτο και ευτυχώς που είχαμε κράτηση, γιατί υπήρχε και κόσμος που περίμενε να αδειάσει κάποιο τραπέζι.
Το σέρβις ήταν κάπως για το επίπεδο και τα δεδομένα του μαγαζιού, μια και μας έφερε η κοπέλα τον κατάλογο, διαλέξαμε , αφήσαμε κάτω τον κατάλογο και περιμέναμε κανά 15λεπτό να έρθει κάποιος να μας πάρει παραγγελία.Ούτε νερό δεν είχαν φέρει στο ενδιάμεσο.Πρώτη φορά μου τυχαίνει σε εστιατόριο που δίνεις τόσα λεφτά.Στο Alfredo's που είναι το άλλο άκρο, θα μου είχαν ξαναγεμίσει 27 φορές το ποτήρι με το νερό στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Το sushi ήταν καλό. Ο Μαύρος Μπακαλιάρος καταπληκτικός!!!!
(31 euros όμως για όποιον ενδιαφέρεται)

Το γλυκό οκ,όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Ο κατάλογος είχε μείωση τιμών σε όλα τα προϊόντα λόγω ΦΠΑ 13% (πχ ο Μαύρος Μπακαλιάρος από 33 πήγε 31 ή κάποια sushi από 16-15 ή 14.5), αλλά μην περιμένετε να την βγάλετε φθηνά.Για ποικιλία nigiri, 2 πιάτα salmon και tuna rolls, τον Μαύρο Μπακαλιάρο, το γλυκό και 3 ποτήρια κρασί 120 ευρώ περίπου.
AG
Νέα πιάτα στον κατάλογο από πέρυσι που είχα πάει, κάποια παραμένουν σταθερά καλά (π.χ. μπακαλιάρος), αλλά τα περισσότερα δεν μας αποζημίωσαν για την τιμής τους..
Το sushi, κλασσικά οκ.

Τιμές στα κρασιά φαρμακείο (π.χ. κρασί λευκό Καπνίας Χατζημιχάλη στα 60ευρώ η φιάλη).
zaknafein
Ακριβό βέβαια, αλλά σίγουρα το καλύτερο ασιάτικο/γιαπωνέζικο στην πόλη.Πολύ καλή η ποικιλία στο σούσι, απλά όσοι θα πάνε, να περιμένουν κανά 50άρι το άτομο.Πάντως αξίζει και σίγουρα θα ξαναπάω.
AG
έχει βγάλει και menu "degustation" με 29μ ευρω το άτομο (χωρίς ποτό), το οποίο το καθιστά "πιό προσιτό".
Πρόσφατα που το ξαναεπισκεφθήκαμε πάντως και δεν πήραμε menu, μας βγήκε γύρω στο 60ευρω το άτομο με ποτά (sake).
Αν πάτε, μην παραλείψετε να πάρετε τον μαύρο μπακαλιάρο (βλ.φωτό)-μπορεί να έχει 29 ευρώ, αλλά τα αξίζει!
Κάπνισμα δεν επιτρέπεται μέσα στον χώρο-αλλά δίπλα στο bar του ξενοδοχείου, το service επανήλθε στα καλά επίπεδα.
Για μένα αποτελεί το καλύτερο ασιατικό/ιαπωνέζικο εστιατόριο στην Θεσ/κη!
AG
το εστιατόριο ξαναμεταφέρθηκε κάτω, έβγαλε καινούρια πιάτα έχοντας κρατήσει μερικά από τα δυνατά παλιά. Υπερπαραγωγή το γλυκό "τριλογία" αλλά χωρίς να είναι γευστικά κάτι το ιδιαίτερο.
200 ευρώ για 2 άτομα:(
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
AG
ξαναεπισκεφθηκαμε το chan (sky bar) που θα είναι ανοικτο πάνω μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.
Φαγητό:
*σαλάτα boody mary(βλ.φωτό)-σκέτο τρελοκομείο!!!! (12euros)
*από τα rolls(βλ.φωτο), έχει ενδιαφέρον αυτό με το μανούρι-σολομό-αβοκάντο(12,50euros). Αλλά και ο πικάντικος τονος την πάλευε μια χαρά (12,50euros).
*το chilly beef(βλ.φωτο) μου ήταν πολύ δυνατό, σωστό στο ψήσιμο όπως το ζήτησα και με διακριτική παρουσία του chilly(19euros)
*το rib-eye(βλ.φωτο) δεν έλεγε και πολλά και σίγουρα δεν άξιζε τα 28euros του!
*τα γλυκά ήταν οκ (βλ. φωτο)

υ.γ. έχει αποχωρήσει η παλιά ομάδα που δούλευαν το εστιατόριο με αποτέλεσμα να έχει χάσει λίγο στο service.
vasilis4
Το τέλειο εστιατόριο στο τέλειο ξενοδοχείο.Ας εκτιμήσουμε κάποια στιγμή στην πόλη αυτή τις καλές προσπάθειες
ahatzop
Και να λοιπόν που υπάρχει μαγαζί δε μπορείς να πας εάν δεν έχεις κάνει κράτηση...ανεξαρτήτως εάν είναι άδειο ή όχι... Το CHAN λοιπόν προσπαθεί να γίνει ένα PRIVE-REST ευρωπαϊκού χαρακτήρος...και μέχρι ένα μεγάλο βαθμό τα καταφέρνει. Εάν λοιπόν μπορέσεις και βρεις την πόρτα του και μπορέσεις να την ανοίξεις θα αντικρίσεις ένα χώρο που μόνο στο WALLPAPER παλιότερα και στο MONOCLE τώρα μπορείς να δεις...εντυπωσιακό BAR & reception που με μεγάλη ευγένεια σε προωθεί στο τραπέζι. Ο φωτισμός στους τοίχους και στην οροφή...φέρνουν σε πράκτωρ 007...μαύρη ατμόσφαιρα που θυμίζει HAKKASAN του Λονδίνου (http://w3.hakkasan.com/hanway-place)... η εξυπηρέτηση πολύ καλή και αρμόζει στο περιβάλλον... τα κοκτέιλ είναι αυτά που αξίζει να δοκιμάσεις ("sakini" was the best)...φυσικά και ξεχνάς πως σε αυτό το μέρος ήρθες για να φας... οι σαλάτες ήταν πολύ καλές... τα υπόλοιπα μια και δεν είμαι και πολύ καλός γνώστης της Ιαπωνικής κουζίνας δε μπορώ να τα κάνω ικανοποιητική κριτική...φάγαμε πάντως καλά και δοκιμάσαμε διάφορες γεύσεις σε τέλειο περιτύλιγμα...
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
AG
από σήμερα και για το καλοκαίρι 2010 μεταφέρεται στο roof garden του ξενοδοχείου επ'ονόματι "sky bar", με τροποποιημένο menu (στροφή προς ταυλανδέζικη κουζίνα, καλύτερο sushi, και μερικά από τα ήδη υπάρχοντα πιάτα).

Οι τιμές παραμένουν στα ύψη!!:((
AG
Επισκέφθηκαμε το συγκεκριμένο "εστιατόριο" πρόσφατα, το οποίο βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο "met" που άνοιξε φέτος. Έχει κυρίως ιαπωνική κουζίνα με κάποιες άλλες γενικότερες "ασιατικές πινελιές".

Χωρος: πολύ ιδιαίτερος, προχωρημένο design,ωραίος φωτισμός, με λίγα λόγια- δεν υπάρχει αντίστοιχο μαγαζί στην Θεσσαλονίκη.

Φαγητό: Οι μερίδες είναι πολύ πολύ μικρές-(Για όποιον πάει, αν δοκιμάσει π.χ. την σαλάτα σπανάκι θα καταλάβει τι εννοούμε).
για τους fun του είδους,τα sushi/sashimi/nigiri του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Πολύ γευστικά ήταν κυρίως πιάτα (καραβιδοουρές και λαυράκι) όπως και από τα επιδόρπια η πάστα αμυγδάλου.
Η λίστα κρασιών είναι αρκετά ενημερωμένη-υπάρχουν&τα κλασσικά cocktail στις ιαπωνικές τους εκδοχές (π.χ. wasabi bloody mary, japanese mojito κτλ).

Service:εξυπηρετικό, πρόσχαρο, διακριτικό.

Από τα αρνητικά: Είναι υπερβολικά ακριβό για αυτό που προσφέρει (υπολογίστε πάνω από 50ευρω το άτομο). Το προσωπικό προτείνει πάντα τα ακριβότερα πιάτα του καταλόγου. (μικρή λεπτομέρεια, ωστόσο πολύ σημαντική για τους γνώστες του κρασιού)όταν ζητήσαμε κολωνάτα ποτήρια για το λευκό κρασί , ο σερβιτόρος μας το αρνήθηκε με την πρόφαση ότι είναι η πολιτική τους τέτοια να έχουν χαμηλά ποτήρια -εννοείται πως παραπονεθήκαμε γι'αυτό αργότερα στην υπέυθυνο.