Avenue 48

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
Διεύθυνση26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310017154
Διαδίκτυο
ΩράριοΠρωινό 6:30-10:30, μεσημεριανό 12:30-16:30, βραδινό 19:00-00:30. Σαββατοκύριακο πρωινό 7:00-11:00.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άβενιου 48
ΆνοιξεΔεκέμβριο 2009 ή αρχές 2010
Πρόσθετες πληροφορίες:
Εστιατόριο με ελληνική δημιουργική κουζίνα μέσα στο ξενοδοχείο The Met Hotel, στο ισόγειο. Τον χειμώνα, στον ίδιο χώρο φιλοξενεί το Chan.

Chef ο Δημήτριος Τσανανάς.

Εικόνες (13)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Εσωτερικά (Νοέμβριος 2014)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Νοέμβριος 2014)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Νοέμβριος 2014)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Νοέμβριος 2014)
[εικόνα]
Starter
[εικόνα]
Σούπα βελουτέ από κόκκινες φακές
[εικόνα]
Μοσχαράκι κοκκινιστό και μπεσαμέλ αρωματισμένη με καπνιστή μελιτζάνα
[εικόνα]
Κιουνεφέ
[εικόνα]
Αρνάκι καρέ με κριθαράκι και μαρμελάδα ντομάτας
[εικόνα]
Icli Kofte
[εικόνα]
[εικόνα]
Το κτίριο έτσι όπως φαίνεται από τα εξωτερικά τραπέζια
[εικόνα]
Εξωτερικά με ντεκόρ ένα "λιωμένο" αυτοκίνητο

Κατάλογος (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2019: σελίδα 5/5
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2019: σελίδα 4/5
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2019: σελίδα 3/5
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2019: σελίδα 2/5
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2019: σελίδα 1/5
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2012: σελίδα 5/5
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2012: σελίδα 4/5
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2012: σελίδα 3/5
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2012: σελίδα 2/5
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2012: σελίδα 1/5

Σxόλια (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
AG
Αν τύχει και επισκεφθείτε το εστιατόριο, ένα είναι το πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε (ίσως το μοναδικό για μένα) και ακούει στο όνομα "ΣΑΛΑΤΑ BLOODY MARY" με καταβολές από το ομώνυμο cocktail.

Από τα υπόλοιπα έχω δοκιμάσει τα mini dishes που αναφέρει ο Mech σε θαλασσινά και κρεατικά χωρίς να ενθουσιαστώ. Το κοτόπουλο ήταν μέρτιο όπως και το αρνάκι με τις baby πατάτες, ενώ ένα σνίτσελ παναρισμένο με κρούστα από φυστίκι Αιγίνης δεν κατέβαινε κάτω με τίποτα!

Λίστα κρασιών πολύ ενημερωμένη και εγληματικά ακριβή (μάλιστα δε, μετά τις φετινές απανωτές αυξήσεις ΦΠΑ στα ποτά, θα εκπλαγείτε με τις τιμές ακόμη και των ελληνικών κρασιών που χαλαρά αγγίζουν τα 50euros).

Το service είναι πολύ καλό (μερικοί που δουλέυουν εκεί ήταν πρίν σε άλλα καλά ξενοδοχείο όπως π.χ. Hayatt)

Αν δεν είστε φανατικοί για ό,τι σας θυμίζει bloody Mary-δεν νομίζω ότι χρίζει επισκέψεως, καθώς όσες φορές έτυχε να βρεθώ ήταν ψιλοάδειο και ο λογαρισμός ποτέ δεν έπεσε κάτω από 40 ευρώ το άτομο (αναλόγως και τα κρασιά). Κακό δεν ειναι, απλά δεν αξίζει τα λεφτά που ξοδεύει κανείς.
Μech
Το επισκέφθηκα πρόσφατα. Βρίσκεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου. Ο χώρος μέχρι να φτάσεις στο εστιατόριο πολύ καλόγουστος, σε στυλ μίνιμαλ αλλά τεράστιος και επιβλητικός.
Στα θετικά του εστιατόριου είναι ότι διαθέτει μεγάλη λίστα κρασιών (31 ευρώ το φθηνότερο). Εδώ τελειώνουν όμως τα καλά.

Δοκίμασα τα mini dishes από σαλάτες, θαλασσινά και ζυμαρικά (25 ευρώ μέσος όρος τιμής). Κάθε mini dish επιλογή αποτελούνταν από 3 επι μέρους μικρά πιατάκια. Δυστυχώς εκτός από ένα ριζότο με αγγούρι που τρωγόταν, όλα μα όλα τα υπόλοιπα είτε δεν είχαν γεύση είτε ήταν τελείως απαράδεκτα.

Εν κατακλείδι, αξίζει να επισκεφθεί κάποιος το χώρο του ξενοδοχείου για έναν καφέ ή ποτό αλλά όχι το εστιατόριό του. Εκτός και αν είναι εκατομμυριούχος και θέλει να φιγουράρει ανάμεσα στους υπόλοιπους (λιγοστούς) πελάτες του εστιατορίου.